rzy 12.08.07, 23:36 jeszcze coś na miarę utworu "Smak i zapach pomarańczy"? Tylko nie przywołujcie "Zegarmistrza światła", bo to moim zdaniem dużo słabsza piosenka. martynkaa.wrzuta.pl/audio/9sifrHZHbX/tadeusz_wozniak_-_smak_i_zapach_pomaranczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
internetauta Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze 14.08.07, 11:24 'Smak i zapach'?! To jedna ze słabszych piosenek TW. Ja uwielbiam szereg innych jego utworów [polecam bardzo jego płytę w Złotej Kolekcji, aby się przekonać]. Uwielbiam też ostatnią płytę, na której jego muzykę do wierszy poetów polskich śpiewa żona - Jolanta Majchrzak. Odpowiedz Link Zgłoś
rzy Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze 14.08.07, 18:11 Poproszę o coś na poziomie "Smaku i zapachu..." Reszta mnie nie ochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rzy Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze 14.08.07, 18:13 Oczywiście powinno być "obchodzi", a nie jakieś durne "ochodzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze IP: *.med.uni-heidelberg.de 14.08.07, 18:22 hmm. ale to jest dosc niski poziom moim zdaniem. Piosenka z Plebanii pasuje tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
internetauta Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze 14.08.07, 19:30 Zgadzam się. "Smak i zapach..." to jeden ze słabszych utworów Woźniaka, mimo że zdobył dość dużą popularność. Jeżeli chcesz wartościowych utworów - tzn. poetycki tekst i świetna oprawa muzyczna, to polecam "Dosłowność", "Widziałem", "Z pragnienia w pragnienie", "Dziwni ludzie". Znana dość jest też "Ballada dla Potęgowej" z tekstem Stachury. Oprócz tego na pewno na uwagę zasługuje nowsza rzecz "Tak tak, to ptak" sprzed 11 lat ze wzgledu na świetną opr. muzyczną. Polecam też kilkunastominutową suitę "Odcień ciszy". Odpowiedz Link Zgłoś
rzy Re: Czy Tadeusz Woźniak ma w swoim repertuarze 14.08.07, 19:47 > hmm. ale to jest dosc niski poziom moim zdaniem. Piosenka z Plebanii > pasuje tutaj. Nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś