libertine 18.12.03, 15:57 jaki utwór oasis lubisz najbardziej??? czy 'live forever' jest rzeczywiście najlepsze? czy 'wonderwall' ma najwięcej fanów??? mój osobisty faworyt to...ja właściwie sam nie wiem... ale pomyślę i napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pizmak31 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:05 jednak Champagne Supernova )) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kubasa Re: ulubiona piosenka oasis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 16:07 pizmak31 napisała: > jednak Champagne Supernova )) No ba! A potem Live Forever... Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re:champagne supernova 18.12.03, 16:19 'champagne supernova' to bardzo pijacka piosenka... siedzisz nawalony i śpiewasz z kumplami, jakby to był hymn jakiejś drużyny piłkarskiej... taaak...to świetny kawałek! Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:21 a zaraz potem Don't Look Back In Anger jednak ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:24 Świetny wątek! To ja dziesiatkę podam: 1. Live Forever jest rzeczywiście najlepsze 2. Wonderwall 3. Whatever 4. Cloudburst 5. All Around The World 6. Some Might Say 7. Champagne Supernova 8. Don't Look Back In Anger 9. Supersonic 10. The Masterplan No i "I Hope I Think I Know" jeszcze miało być i "Cast No Shadow" ale zabrakło miejsca w 10 Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:28 A propos, to ilusiu, moj ukochany ))), Twoja oasisowa skladanka mi umarla, jakbys sie we swieta nudzil to moze bys mi jakas nagral drugi raz. Aha, i w ogole, straaaaaasznie mi sie podoba the Libertines, po prostu normalnie prawie jak BLUR, ale tylko prawie Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:31 pizmak31 napisała: > A propos, to ilusiu, moj ukochany ))), Twoja oasisowa skladanka mi > umarla, jakbys sie we swieta nudzil to moze bys mi jakas nagral drugi raz. Piżmaku, nie ma sprawy, ale może teraz wolisz całe płyty? > Aha, i w ogole, straaaaaasznie mi sie podoba the Libertines Wiedziałem, że co jak co, ale The Libertines... ) Fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:36 >>Aha, i w ogole, straaaaaasznie mi sie podoba the Libertines >>Wiedziałem, że co jak co, ale The Libertines... ) Fajnie. przepraszam, że się wtrącam, ale naprawde strasznie fajne!!! jak dla mnie to drugie po oasis. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:06 Chyba w plyty trzeba bedzie wejsc, i jeszcze jakby byla druga plyta Libertinsow... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:07 pizmak31 napisała: > Chyba w plyty trzeba bedzie wejsc, i jeszcze jakby byla druga plyta > Libertinsow... No to teraz Piżmaku oboje na nią czekamy - ma być za trochę Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:32 chyba nie mam takiej najulubieńszej... ale wyróżniają się: -whatever -supersonic -acquiesce -the masterplan -stop crying your heart out (wogóle to zauważyłem, że nikt nie podał jeszcze utworu wydanego po 1998 roku...) -columbia -fade away -live forever ...no i jeszcze trochę innych... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:38 Wonderwall lubię. Reszty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:42 ihopeyouwilllikeme napisał: > Wonderwall lubię. Reszty nie. Słuchałeś reszty? To fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:44 Słuchałem. Wcale nie tak fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:45 ihopeyouwilllikeme napisał: > Słuchałem. Wcale nie tak fajnie. Napisałbyś coś więcej? Np. czego? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:48 Już to gdzies kiedyś napisałem. Od tego czasu niewiele się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:43 jedyne co słyszałeś, co... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:44 libertine napisał: > jedyne co słyszałeś, co... Niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:44 libertine napisał: > -stop crying your heart out (wogóle to zauważyłem, że nikt nie podał jeszcze > utworu wydanego po 1998 roku...) Nie podałem tego utworu, choć bardzo go lubię, ponieważ zapewne wejdzie tu pewna forumowiczka, a ja nie chciałbym zostać wyśmiany Miałem też wpisać na 10. miejscu "Sunday Morning Call" albo "Songbird" - no ale dziesiątka z gumy nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:46 ilhan napisał: > > -stop crying your heart out (wogóle to zauważyłem, że nikt nie podał jeszc > ze > > utworu wydanego po 1998 roku...) O, to np. słyszałem. I naprawdę wolałbym żeby to się nie powtórzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:49 ihopeyouwilllikeme napisał: > O, to np. słyszałem. I naprawdę wolałbym żeby to się nie powtórzyło... OK, to dziękujemy panu za wypowiedzi na temat tego zespołu. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:51 ilhan napisał: > OK, to dziękujemy panu za wypowiedzi na temat tego zespołu. Pa! A nie ma za co )))) Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:48 no, faktycznie!!!!! 'songbird'!!!!! to wielki utwór!!! nie mogę się doczekać nowych kompozycji liama... to największa niespodzianka na 'heathen chemistry'. po 'little james' nie wierzyłem już w zdolności pisarskie liama, ale kolejne 3 utwory.... MEGA. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:51 libertine napisał: > no, faktycznie!!!!! 'songbird'!!!!! to wielki utwór!!! nie mogę się doczekać > nowych kompozycji liama... to największa niespodzianka na 'heathen > chemistry'. > po 'little james' nie wierzyłem już w zdolności pisarskie liama, ale kolejne > 3 utwory.... MEGA. Szczerze to "Heathen Chemistry" ciągną w górę właśnie jego piosenki - z rzeczy które napisał Noel tylko dwa pierwsze single się bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:53 Masz krótka pamięć chyba, Ilhan. Heathen Chemistry słyszałem całą, było to bardzo nieprzyjemne doświadczenie którego nie chciałbym powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:55 ihopeyouwilllikeme napisał: > Masz krótka pamięć chyba, Ilhan. Heathen Chemistry słyszałem całą, było to > bardzo nieprzyjemne doświadczenie którego nie chciałbym powtarzać. No może i coś pisałeś, wybacz jeśli nie pamiętam. Ale polecałem Ci dwie pierwsze płyty, więc jeśli ich nie znasz, to nie zabieraj lepiej głosu na temat Oasis. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:58 ilhan napisał: > No może i coś pisałeś, wybacz jeśli nie pamiętam. Ale polecałem Ci dwie > pierwsze płyty, więc jeśli ich nie znasz, to nie zabieraj lepiej głosu na > temat Oasis. Nie ma sprawy, juz sobie idę. Mam nadzieje że nie ma tam utworów podobnych do " Stop Crying..." ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:01 ihopeyouwilllikeme napisał: > Mam nadzieje że nie ma tam utworów podobnych do "Stop Crying..." ? Zależy co przez to rozumiesz. Ballady się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:03 ilhan napisał: > Zależy co przez to rozumiesz. Ballady się zdarzają. Ilhanie, ballady lubię, ch.... nie lubię ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:54 to prawda, poza hindu times i scyho różnie to tam jest z kompozycjami noela, ale na pewno po 'standing on a shoulder...' jest do przodu!! lubię też 'hung in a bad place'. wogóle gem pisze dobre piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 16:57 libertine napisał: > to prawda, poza hindu times i scyho różnie to tam jest z kompozycjami noela, > ale na pewno po 'standing on a shoulder...' jest do przodu!! Poważnie tak uważasz? Wyżej cenię SOTSOG niż HC jako całościowy album... > lubię też 'hung in a bad place'. > wogóle gem pisze dobre piosenki Bardziej liczyłem na Andy'ego - w końcu to jest gość który grał już w kilku naprawdę poważnych zespołach. A "Hung..." może być... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:02 Hehm, własnie ściągam jakąś płytkę na której jest Wonderwall, Live Forever, The Masterplan... to jakies Grejtest Hits czy album ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:06 ihopeyouwilllikeme napisał: > Hehm, własnie ściągam jakąś płytkę na której jest Wonderwall, Live Forever, > The Masterplan... to jakies Grejtest Hits czy album ? Nie ma takiego czegoś, to może być co najwyżej koncert jakiś, albo ktoś sobie sam coś takiego zrobił. Oni nie wydali żadnego "Greatest Hits". Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:07 chyba coś ze stadionu xx-lecia... Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:02 ilhan napisał: > Poważnie tak uważasz? Wyżej cenię SOTSOG niż HC jako całościowy album... sotsog to moim zdaniem najsłabszy album... taki za bardzo pinkfloydowy... > Bardziej liczyłem na Andy'ego - w końcu to jest gość który grał już w kilku > naprawdę poważnych zespołach. ride - świetne ale czy hurricane #1 to taki poważny zespół...??? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:04 libertine napisał: > sotsog to moim zdaniem najsłabszy album... taki za bardzo pinkfloydowy... O, to muszę poszukać )))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:09 libertine napisał: > sotsog to moim zdaniem najsłabszy album... taki za bardzo pinkfloydowy... Troszkę psychodelii takiej lekkiej, fakt Ale bardziej spójny niż HC, lepiej się go odbiera jako całość, szczególnie jak się już z nim jest osłuchanym... > ride - świetne > ale czy hurricane #1 to taki poważny zespół...??? No mi wystarczy piosenka "Step Into My World" żeby to stwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 17:12 ilhan napisał: > No mi wystarczy piosenka "Step Into My World" żeby to stwierdzić. 'just another illusion' jest całkiem niezłe, ale reszta płyty cieniutka... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia to jeszcze 18.12.03, 17:15 Risign Sign z drugiej płyty polecam. I strony b. Niecieniutkie I. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: to jeszcze 18.12.03, 17:19 mesmeredia napisała: > Risign Sign z drugiej płyty polecam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: to jeszcze 18.12.03, 17:21 Hurricane # 1 "Only The Strongest Will Survive", ale i tak chyba mi chodzi o wersję singlową I. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia O matko... 18.12.03, 17:23 "Only the strongest..." to tytuł płyty a Rising Sign to kawałek, o który mi chodzi, ufff... I. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: O matko... 18.12.03, 17:27 a, chodzi o hurricane #1 !!!! a ja zastanawiałem się o którym utworze z '...morning glory' piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: z pewną nieśmiałością 18.12.03, 17:04 mesmeredia napisała: > Columbia Czekałem na wypowiedź największego znawcy tematu na forum i jest Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 18:07 1. WONDERWALL (absolutnie i niepodważalnie) 2/3/4 (alfabetycznie) Champagne Supernova Don't look back in anger Live Forever i reszta, którą też bardzo lubię Sunday morning call Stand by me Stop crying your heart Whatever Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nickname Re: ulubiona piosenka oasis. IP: 80.51.244.* 18.12.03, 19:29 Z tego co słyszałem to po kolei: po pierwsze - "Don't Look Back In Anger" (David Bowie kiedyś wydał utwór, który się nazywał - "Look Back In Anger"); po drugie - "Little By Little"; po trzecie - (but not least) "Stop Crying Your Heart Out". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Meg Matthews Re: ulubiona piosenka oasis. IP: *.dsl.pipex.com 18.12.03, 21:07 1. I Am The Walrus 2. My Generation Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:10 Supersonic Rock n' Roll Star Live Forever.... Wonderwall? Stop Crying Your Heart Out? Dajcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:21 I Am The Walrus Helter Skelter Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:25 cze67 napisał: > I Am The Walrus > Helter Skelter My Generation Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:27 napiszcie jeszcze, że 'all around the world (reprise)' i wogóle będziecie zajebiści. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:32 libertine napisał: > napiszcie jeszcze, że 'all around the world (reprise)' i wogóle będziecie > zajebiści. All Around The World (Reprise) Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:35 vulture napisał: > libertine napisał: > > > napiszcie jeszcze, że 'all around the world (reprise)' i wogóle będziecie > > zajebiści. > > All Around The World (Reprise) jesteś zajebisty. kocham cię. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:31 cze67 napisał: > I Am The Walrus > Helter Skelter Zapomniałeś o "Help" i "Hide Your Love Away". Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: ulubiona piosenka oasis. 18.12.03, 21:34 piecyk.gazowy napisał: > Stand By Me to mój ulubiony utwór z 'be here now'.(obok 'd'you know what i mean?') Odpowiedz Link Zgłoś
marbled My favourite Oasis tunes 19.12.03, 00:56 1. Supersonic 2. Shaker Maker 3. Columbia 4. Half The World Away 5. Fade Away (demo) 6. Morning Glory 7. Rocking Chair 8. Bring It On 9. Songbird 10. The Masterplan 11. Don't Go Away 12. Acquiesce 13. Sad Song 14. D'Yer Wanna Be A Spaceman 15. Live Forever Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: My favourite Oasis tunes 19.12.03, 14:27 Za jakies pół godziny powinienem mieć " What's the story... " wtedy to dopiero poważnie pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: My favourite Oasis tunes 19.12.03, 14:30 ihopeyouwilllikeme napisał: > Za jakies pół godziny powinienem mieć " What's the story... " wtedy to dopiero > poważnie pogadamy ok. czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: My favourite Oasis tunes 19.12.03, 14:31 Jak jestes, to wskocz na czata, bedę omawiał na bieżąco ) Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: My favourite Oasis tunes 19.12.03, 14:36 ihopeyouwilllikeme napisał: > Jak jestes, to wskocz na czata, bedę omawiał na bieżąco ) a na którego dokładnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aasiek Re: ulubiona piosenka oasis. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 15:07 Don't Go Away Don't Look Back In Anger Whatever Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ElisaDay .. IP: *.tele2.pl 20.12.03, 00:03 1. wonderwall 2. don't look back.. hm, chyba powinnam inne poznac... ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nadja Re: ulubiona piosenka oasis. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.12.03, 01:41 Live forever.Od niepamiętnych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś