Dodaj do ulubionych

To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo"

IP: *.tvk.torun.pl 20.07.09, 13:32
To bravo wypromowało wszechobecny muzyczny syf ukształtowao "gusta" dzisieszej szczeniarni
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 212.75.100.* 20.07.09, 13:38
      Niemieckich nie pamiętam ale New Kids on the Block i Roxette byli w każdym wydaniu BRAVO smile))
    • Gość: Gośc To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo" IP: *.proxnet.pl 20.07.09, 13:43
      ojj tych gwiazd lat 90tych bylo pelno
      whigfield, fun factory, dr alban, dj bobo, twenty4seven, coronna,
      a czy ktos pamieta taki czeski duest McErik & Barbara ?? oni mieli rewelacyjne hity- nawet bylem na ich koncercie w spodku
      ohh te lata 90 byly naprawde rewelacyjne jesli chodzi o muzyke - a teraz uncertain/// zenada - czy ktos wogole pamieta hit ostatniego lata ?? bo moim zdaniem od kilku lat juz takowego nie bylo
    • Gość: TomekC Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.alcatel.de 20.07.09, 13:44
      Modo? Gdzie jest Modo?
    • Gość: gosc Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.rawamaz.mm.pl 20.07.09, 13:57
      dj bobo
    • Gość: AnikA Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 212.160.172.* 20.07.09, 13:57
      to też nie do końca było tak, że Bravo promowało niemieckie gwiazdy, ale w tamtych czasach nie było polskiej Vivy, tylko niemiecka i w Polsce bardzo dobrze dzięki temu były znane niemieckie gwiazdy, a co za tym idzie były o nich głośno w Bravie
    • Gość: M. Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:58
      Ciekawe, bo mimo moich 21 lat, poza Coco Jambo (który to utwór wciąż lubię i słucham czasem, bo przypomina mi wakacje '96big_grin) nie znam żadnej z tych piosenek...Ale to może dlatego, że ja byłam na Michaelu Jacksonie, Simply Red, Celine Dion, George'u Michaelu i Sade wychowana wink Choć Just5, Kukulską, Backstreet Boys czy The Kelly Family też lubiłam wtedy posłuchać;P
    • Gość: gul Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:05
      przecież ona wyraźnie śpiewa "du LIEBST mich nichht"
    • Gość: hala Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:12
      "a czy ktos pamieta taki czeski duest McErik & Barbara ?? oni mieli rewelacyjne hity- nawet bylem na ich koncercie w spodku"
      Tak, pamiętam. I nie czeski tylko słowacki.
    • Gość: Ukasz Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 195.149.118.* 20.07.09, 14:12
      Nieźle, widzę, że ktoś, kto pisał ten artykuł ma problemy z językiem niemieckim, albo tytułami piosenek.
      Sabrina Setlur śpiewała DU LIEBST MICH NICHT, a nie Du Liest Mich Nicht.
    • Gość: mzb Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.128.14.218.static.crowley.pl 20.07.09, 14:14
      Niemiecka gazeta to i niemieccy wykonawcy smile
    • Gość: kazix Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.chello.pl 20.07.09, 14:19
      a gdzie kelly family???? toz oni zajmowali pol bravo wespol z baksterkami. co za brak szacunku dla prawdziwych WIELKICH GWIAZD!!!! pfff
    • Gość: Pit Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:27
      Do M. Skoro masz 21 lat to w 90-tym roku miałaś 2 lata a w 99-tym raptem 11-scie. Nie dziwię się, że nie pamiętasz.
      Muzyka lat 90 była specyficzna, nie powiem że lepsza niż teraz, bo też było pełno chłamu, ale na pewno pozostawiła po sobie wiele "perełek" i mnóstwo dobrych wspomnień.
    • Gość: Fred Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.router.finemedia.pl 20.07.09, 14:33
      Roxette, Dj Bobo, Dr Alban, 2 Unlimited
    • Gość: Michał Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.na5.pl 20.07.09, 14:36
      Lata '90 i bardzo wczesne 2000- to dla mnie muzycznie fantastyczny okres- związany z podstawówką i liceum.
      Nie prawda, że bravo donosiło głównie o gwiazdach niemieckich- a choćby Spice Girls... Nie było chyba numeru bez nich.
      Nie zgadzam się ze zdaniem, że tamto bravo miało wpływ na spaczenie moich gustów muzycznych...
      Od popu przeszedłem do raczej ambitnego jazzu.

Ale w istocie- teraz muzyka pop w zaszdie nie istnieje. Wszystko jest wulgarne lub wtórne.
    • Gość: gucio Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.wip.pl 20.07.09, 14:39
      Z perspektywy czasu uważam że to byly fajne lekkie kawalki. Teraz brakuje takich letnich hiciorów.
      DJ Bobo Fun Factory, 2 Unlimited, Mr President czy Dr Alban
    • Gość: m Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.09, 14:47
      A "Darkmana" Nanę ktoś pamięta?? Miał też fajne kawałki (np. Lonely)
    • Gość: gogo Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.09, 14:48
      dj bobo, papa bear, c block, fun factory, snap, dr. alban, nana, captain jack, music instructor
    • badjuk Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo 20.07.09, 14:52
      Bravo, Viva i niemieckie 'gwiazdki' - to towarszystwo promowalo sie na wzajem. A nasza młodzież faszerowała się tym specjałem.
    • Gość: SO Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 93.175.81.* 20.07.09, 14:52
      Vengaboys?
    • Gość: tojakamil Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.chello.pl 20.07.09, 14:53
      był taki wykonawca (w pewnych kręgach nazywany raperem) NANA jego imię www.youtube.com/watch?v=99f_P5YKnX8 no i oczywiście FUN FACTORY i nieśmiertelne I wanna be with you www.youtube.com/watch?v=fz2i1OcwXfw byli jeszcze scooter, peter andre i wielu innych piekne czasy hehe
    • Gość: g Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 212.75.100.* 20.07.09, 14:57
      BRAVO obchodzi 50-lecie smile
      www.bravo.de/online/render.php?render=018518
    • Gość: abc Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 15:02
      Czy ktoś wie czy jak nazywa się piosenkarz arabskiego lub hinduskiego pochodzenia śpiewający w latach 90'tych po niemiecku takie melancholijne piosenki???
    • Gość: FC Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: 162.116.29.* 20.07.09, 15:03
      KLF
    • Gość: 1000MHz Re: To były piękne dni: niemieckie gwiazdy "Bravo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:06
      Pamiętam tamte czasy. Jak zacząłem kupować Bravo, nie miałem jeszcze 10 lat. W każdym numerze Spice Girls, Tic Tac Toe, Backstreet Boys... Szkoda, że już nie mam tamtych gazetek, chętnie bym je sobie przejrzał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka