pawel.slonecznybrzeg 09.12.09, 21:29 powoli zbliżamy się do nowego sezonu - znając życie - znowu wyląduje w SB - także zakładam podobny wątek do zeszłorocznego. TUTAJ znajdziecie poprzedni wątek Raport SB 2009 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Dagmara Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.chello.pl 10.12.09, 23:46 Witaj, zobaczylam Twoj watek i zastanawiam sie czy moglbys mi doradzic, poniewaz chcialabym wyslac moich rodzicow do Slonecznego Brzegu na wakacje, i zastanawiam sie czy jest to dla nich dobre miejsce, oboje sa po 50tce- 56 i 58;-) Zastanawiam sie jaka jest tam srednia wiekowa, poniewaz nie chcialbym, zeby znalezli sie nagle otoczeni gronem tylko mlodziezy a nie byloby nikkogo w ich wieku.Z tego co wyczytalam SB jest wlasnie lepszy pod tym wzgledem, niz Zlote Piaski.. Moi rodzice lubia tez sobie gdzies pojsc sobie fajnie spedzic czas, no, ale wiadomo, ze w ich wieku to tez jest inaczej.. Ponadto nie wiem jak dobrze orientujesz sie w hotelach w SB, ale mam na oku jeden hotel, Ivana Palace i zastanawiam sie czy nie jest on za daleko od plazy, tzn na google earth wyglada to na plaski teren (ale z drugiej strony pokazuje mi sie kilka hoteli o tej samej nazwie), i w sumie wiem, ze jest to okolo 500 metrow, ale nie wiem czy sa tam jakies utrudnienia na drodze, nie chcialabym, zeby sie jakos zmeczyli idac na plaze? Dodam, ze jest to prezent dla nich na 30 rocznice slubu i bardzo mi zalezy, zeby wybrac jak najlepiej, zeby byli zadowoleni.. Na wszelki wypadek podam adres hotelu: 8240 Sloneczny Brzeg, www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Ivana+Palace-hid_105263.html Jezeli moglbys odpisac mi w miare mozliwosci jak najszybciej, bede Ci bardzo wdzieczna , na poczatku przyszlego tygodnia musze kupic juz wycieczke, serdeczne dzieki,pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 11.12.09, 10:47 więc tak: spojarzałem na mape i hotel jest blisko Sveti Vlas (łaczy sie z SB) - także dla Twoich rodizców to lepiej ponieważ sam Słoneczny jest opanowany przez imprezowych europejczyków itd (centreum SB w sezonie to jedna wielka impreza, plaże też pełne), dlatego jeżeli chcesz wybrać dla rodziców ten rejon to polecam własnie Sveti Vlas, Nessebar (lub Słoneczny od strony Nessebaru - na mapie od strony cypla ), a jeżeli nie zdecydowałas to Sozopol też byłby dobrym wyborem też, tego hotelu nie znam - w SB jest strasznie dużo hoteli i apartamentowców i pewnie jest on jednym ze świeżych budynków. na plaże generalnie z każdego miejsca jest blisko, także-w rejonie SB-albo Nessebar albo Sveti - tam jest w miare spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: callgirl Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.arp.com.pl 11.12.09, 15:03 No i w Sozopolu jest co pozwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 11.12.09, 17:18 dokładnie, w Nessebarze niby tez ale nawał turystów z SB, Rawdy i okolic poraża, Sozopol zdecydowanie spokojniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gtw tylko nie SB IP: *.150.171.2.csa-net.pl 12.12.09, 09:31 komercha, kicz, tłum porażają, jak w ogóle można jechać do takiego kołchozu... Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: tylko nie SB 12.12.09, 13:56 Gość portalu: gtw napisał(a): > komercha, kicz, tłum porażają, jak w ogóle można jechać do takiego > kołchozu... Kołchoz to akurat z a p r z e c z e n i e komercji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: tylko nie SB 12.12.09, 17:37 tzn rozumiem że chodzi o Pomorie( a może Primorsko?), jezeli chodzi o polecanie czegokolwiek to szczerze nic nie polecę ale dam radę: w zeszłym sezonie (tak jak pisalem wczesniej) wybór był takiw kwatereach, że spokojnie można jechać w ciemno , objerzeć i wtedy sie zdecydować, w BG często jest tak że np na stronie www albo masz piekne zdjęcia hotelów,apratamentów itd - problem w tym ze są to zdjecia zropbione tak żebuy wygladało jak najlepiej, a potem okazuje sie że z tyłu plac budowy, a z przodu droga nieskonczona itd, mało tego - czasem są w ofertach wizualizacje a nie faktyczne zdjęcia, A Pomorie - super miejscowość, cenowo korzystniej - więcej Bułgarów niż turystów zza granicy,miasto ładne samo w sobie a nie jak SB, no i blisko do Burgas, Nessebaru Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doni [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malgorzata Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.10, 20:49 Witam, uważam że Słoneczny Brzeg jak najbardziej nadaje się dla ludzi zarówno starszych, rodzin z dziećmi i młodszych. Byłam tam rok temu z mężem, przekrój wiekowy jest na prawdę spory, dużo było właśnie rodzin z dziećmi, w różnym wieku, także osób starszych. Mieszkaliśmy w bardzo ładnym i niedrogim apartamencie w Rainbow 3 www.bulgaria-aparts.pl Uważam, że apartament to dużo tańsza i dobra alternatywa dla hoteli. Poza tym do plaży było blisko, do Nessebaru (starówki) można dojśc spacerując plażą. Jedzonko przepyszne i w sumie niedrogie! A jakie dobre wina tam mają :) Na prawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 09.01.10, 16:34 rejon, o ktorym mówi Malgorzata jest (moim zdaniem) najlepszą cześćia SB (w zależności co kto lubi). Poczatek SB - blisko do Nessebaru, plaza niezbyt przludniona, troche rozkopana okolica - ale w SB to normalka Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 26.01.10, 22:28 dla wszystkich zainteresowanych i znających temat: Nasko z grill baru z Amfibii ze Słonecznego Brzegu jest w Polsce i pracuje w Zakopanem :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mycha Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.02.10, 01:12 Bardzo polecam Słoneczny Brzek.W każdym wieku można znaleść cos dla siebie.Polecam kompleks Rainbow 3 - świetna lokalizacja,200 m. od plaży,duże 3 baseny w pięknym ogrodzie,czyściutko i legancko.Apartamenty mega duże i świetnie umeblowane,obsługa b.miła. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 28.02.10, 17:16 piękna reklama Słonecznego Brzeku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 01.03.10, 11:25 Chestita Baba Marta na vsichki :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 01.03.10, 12:09 No ten Słoneczny Brzek musi być kuul ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diuf1 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.12.09, 10:37 Witam mam zamiar wybrac z rodziną pierwszy raz do Bułgarii,2 dorosłych i 3 małych dzieci.Czy mógbyś nam cos polecić jakies fajne miejsce i jakies wskazówki.jaki rejon. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 94.254.176.* 12.12.09, 13:17 Polecam Obzor dla rodzin z dziećmi i w szczegółności hotel Obzor Beach Resort. Dla osób starszych Św. Konstantyn i Elena dawniej Drużba jest tam bardzo dobry mikroklimat i dużo żrudel wód geotermalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
organista_pl Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.12.09, 13:52 Paweł możesz cos polecic w Primorie ??? chodzi o apartamenty blisko morza Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.12.09, 17:39 albo właśnie Obzor,Byala albo Sozopol, SB i okolica przeludniona,droga, duzo turystów - szzcególnie młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.12.09, 17:40 pierwszy post miałbyć do organisty, drugi do diuf1a - zapedziłęm sie i zapomnialem dodać Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.12.09, 21:33 czy znasz hotel Consul w Sw. Własie i możesz coś o nim i okolicy w jakiej jest położony opowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 13.12.09, 12:52 niestety nie znam, w całym rejonie powstaje kilkanascie (jak nie wiecej) hoteli, a cześć upada i tak w kółko , także ciężko znać wszystko przy takim obrocie w temacie, jezeli masz wątpliwości wybierz hotel, który jest w "branży" więcej niż 2-3 lata, mówi sie że taki hotel ma już usunięte wszystkie usterki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.chello.pl 14.12.09, 14:58 Paweł czy możesz polecić coś w Pomorie szukamy czegos dla 4 rodzin około `6 osób Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.chello.pl 14.12.09, 14:59 16 osób miało być Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.12.09, 18:31 niestety nie jestem w stanie nic polecić - przynajmniej w tym momencie - może jeżeli wyladuje w BG na sezon - to wtedy; Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.12.09, 18:32 ale skoro jedziecie w 4 rodziny to np. można wynając caly domek lub coś w podobnym temacie, Odpowiedz Link Zgłoś
diuf1 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.12.09, 18:48 a co możesz powiedzieć o Royal Club Villas- Ellinite czy wart pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 15.12.09, 09:19 niestety nie znam tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
losj Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.12.09, 07:29 a znasz może hotel riu helios w słonecznym brzegu?wybieram się tam i szukam różnych informacji Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.12.09, 10:21 nie znam i większości hoteli nie znam - jest ich naprawdę zatrzęsienie w SB, ale z nazwy wynika że to sieciówka RIU więc standard musi być, więc o to nie powinieneś się martwić Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dominika Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:58 Witam.Jadę w tym roku w sierpniu z rodzinką do Słonecznego Brzegu wykupiłam wczasy bez wyżywienia i chciałbym się zapytać jak wygląda sprawa w sklepach z kupnem art spożywczych i w restauracjach np płacić kartą, lewami czy euro.Jak tam kształtują się ceny.Czy w sklepach nie oszukują(bo miałam takie przypadki w innym państwie) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 11.06.10, 11:06 Bułgaria to całkiem normalny kraj:) także nie masz się czego obawiać... w Słonecznym - najtańszy sklep to Mladost za dyskoteką Multiplace. Płacisz w levarkach lub kartą (jjezeli jest akceptowana). ceny jak w Polsce chociaz są drobne różnice np alkohol tani:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 20.12.09, 23:57 Fajnie, ze jest taki watek :) W tym roku wybieramy sie do Sveti Vlas - prawdopodobnie panorama fort. Z uwagi na to, ze jade z dzieckiem "szkolnym" musimy jechac w terminie lipiec - sierpien. Moi znajomi byli w Sveti Vlas w zeszlym roku ostatnie dwa tygodnie sierpnia. Woda miala ok. 23 stonpnie, powietrze 26 stopni - czyli super, jedyny problem na ktory narzekali to straszne glony na plazy i w morzu, widzialam zdjecia i rzeczywiscie wygladalo to kiepsko. Czy pojawianie sie glonow jest typowe dla konca sierpnia czy termin nie ma znaczenia ? Czy w pierwszej polowie lipca woda ma juz podobna temperature ? Zalezy mi na tym, zeby moc sie kapac, a 19 stopni tak jak w Baltyku to dla mnie zdecydowanie za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 21.12.09, 09:44 niezależnie o jakiej porze w sezonie jesteś nad Morzem Czarnym - woda jest zawsze cieplejsza niż nad naszym morzem, glony pojawiają się sporadycznie - wtedy jak są większe fale (i wiatr), Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mario Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 21:01 A co powiesz Pawle o hotelu Hotel L&B /taki zielony/ ? Fajny na zdjęciu moze masz jakies info na jego temat.Dziękuję .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bell9 do Mario IP: *.toya.net.pl 28.12.09, 11:24 Byłam w tym hotelu we wrześniu tego roku.Hotel kameralny(40 pokoi), przytulny,czysty.Obsługa miła, chociaż po polsku nie dogadasz się. Ja byłam po sezonie i wtedy okolica była spokojna.Najczęstszymi gośćmi tego hotelu są Anglicy. Śniadanie w cenie noclegu, w formie bufetu szwedzkiego.Kilka dań do wyboru na ciepło/zimno,owoce , warzywa.I nie zdarzyło się, aby brakło jedzenia.Również w tej restauracji można napić się drinka czy piwa lub zjeść kolację. Atrakcje hotelu:basen,batut do skakania,mini siłownia,rowery do wypożyczenie,ping-pong,sklepik,internet. Do centrum 5 min.spacerkiem(skrótami między hotelami).Nie jest to przesadnie daleko.Blisko natomiast do parku wodnego. Ogólnie byłam bardzo zadowolona,jedynym minusem jest brak Wi-Fi w pokojach..Pokoje nie są przesadnie małe, klima w cenie, mini barek.Zdaje mi się,że każdy pokój ma balkon lub prawie każdy. Pod hotelem wydzielone miejsce jako parking. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz tu lub na bell9@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg raport SB 05.01.10, 11:43 a ja sie zastanawiam co w tym roku będzie na Spirit of Bourgas. Tym razem nie mogę odpuścic. Cacao tez ciekawe, w zeszlym roku Cypress Hill i Tiesto, ciekawe co teraz, jest ich stronka - mozecie zobaczyc jak sie bawią Bułgarzy na plaży cacaobeach.bg/#/home Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zanunia Re: raport SB IP: 195.8.220.* 05.01.10, 14:49 Czy ta impreza zawsze wypada w sierpniu czy jest ruchoma ? Jadę pierwszy raz do SB wiec jeszcze prośba o info. gdzie miesci sie ta plaża :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: raport SB 05.01.10, 15:02 tzn spirit of bourgas jest organizowany w Burgas na plaży przy molo - impreza trwa ok 2-3 dni, cacao imprezuje non stop bodajże do połowy września - na wysokości hotelu amfibia (idąc plażą od strony Nessebaru w strone centrum nie sposób przeoczyć cacao-oprocz samego cacao są jeszcze 4 kluby zaraz obok siebie , w kazdym leci co innego) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zanunia Re: raport SB IP: 195.8.220.* 06.01.10, 11:43 serdeczne dzieki za info w takim razie na cacao sie pojawie :) a na spirit pewnie sie nie załapie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: raport SB 06.01.10, 15:24 fajnie, to może się spotkamy na kakaowym piasku:) ciekawe co w tym roku bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zanunia Re: raport SB IP: 195.8.220.* 07.01.10, 15:52 W takim razie do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yupikaei Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 91.214.37.* 27.12.09, 19:45 Witam serdecznie!!!!!!! W tym roku mam zamiar wybrać sie z żoną do SB...przeglądamy oferty biur podrózy ale nie mozemy sie zdecydowac na zadny hotel...Możesz polecic jakis sprawdzony,ładny hotel blisko plaży i nie koniecznie w centrum..Bedę wdzieczny za jakakolwiek pomoc Pozdrawiam yupikaei@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 94.254.153.* 27.12.09, 21:20 Polecam Hotel Sunny Bay usytuowany w spokojnej północnej części Słonecznego Brzegu.Położony bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży. Jak również hotel Rainbow Kompleks w spokojnej południowej części bliżej Neseberu. Odpowiedz Link Zgłoś
andziaa1980 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 01.02.10, 12:57 My (2 os. dorosłe + dziecko 2 lata) od połowy czerwca zatrzymamy się 14 dni w hotelu Festa Panorama w Nessebar. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 11:44 dobry wybór (hotel) :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 13:15 witam wszystkich wielbicieli Bułgarii :) czy pawel.slonecznybrzeg jest rezydentem w tym pieknym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 13:54 nie, nie jest rezydentemm jedynie miłośnikiem BG :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 14:16 to w takim razie musisz byc milionerem skoro stac Cie na polroczne wakacje tamze :D tez bym tak chciala... <marzy> Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 14:31 też bym chciał bym milionerem;) a życie w Bułgarii czy innym kraju - jest możliwe, wystarczy dobrze to zorganizować, przemyśleć i wykonać:) a przede wszystkim - trzeba chcieć i nie bać się Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.02.10, 14:35 czyzbys mial tam jakas sezonowa prace?? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.02.10, 11:57 a to już moja słodka tajemnica - kto się ze mną widział podczas ost. sezonu ten powinien wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 18.02.10, 09:37 no ja sie nie widzialam, choc bylam w sumie niedaleko... w Nesebyrze blizej Rawdy :) a Pawel w tym roku nadal zamierza podziwiac SB?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 18.02.10, 12:07 w SB za bardzo nie ma czego podziwiać ale tak, na 99% będę w Bułgarii Odpowiedz Link Zgłoś
iwko-ska Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 18.02.10, 14:47 jak to nie ma? morze, plaza, slonko! ja tez na 99% tam zawitam, ale raczej nie do SB :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 19.02.10, 13:54 w takim razie miłego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
artur1074 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 09.03.10, 23:37 Witam, wybieramy się do SB hotel Afrodyta, może coś wiesz o nim Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.03.10, 22:46 tzn kojarze Afrodyte w Rawdzie - nie w SB, nie chodzi o ten hotel? Czasami biura w ofercie piszą Hotel SB a miesci się on np na granicy Rawda/Nessebar/SB Odpowiedz Link Zgłoś
artur1074 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.03.10, 23:28 Nie mam pojęcia, podają SB www.funclub.pl/?name=search&op=offer&id=1365&time=1285177 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.chello.pl 17.03.10, 08:32 witam, ja wybieram się z rodzinką do Obzoru, to świetna malownicza miejscowość-żadnych bloków-hoteli, tylko niska zabudowa.Zastanawiam sie na kwterami(można zarezerwować przez biuro w Polsce i są baaardzo tanie) albo nad hotelem Obzor Beach Resort-tylko ze to tez chyba strasznie blokowisko??? choć standart pokoi i bliskość plaży kusi.Tylko zastanawiam sie nad transportem, w tanich liniach nic nie znalazłam bezpośrednio, a czartery np z neckermana kosztują ok.1000zl w obie strony/os.Znajdę coś taniej??? Bo podróż 19h z dziećmi troche mnie przeraża. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.03.10, 20:04 artur1074 niestety nie kojarzę tego hotelu ze zdjęć - w ofercie nie ma tez podanej lokalizacji - zapytaj moze w funclubie o położenie (np link do google maps) to ewentualnie powiem coś o okolicy aga jeżeli ten obzor beachresort to ten o którym mysle (zaraz przy drodze) to jest rzeczywiscie kompleks duzych budynkow, ktore mozna nazwać blokowiskiem, odnosnie lotów sprawdz WizzAir (loty do Burgas) i bodajże NorwegianAir (do Warny), moze bedzie taniej, czasami biura podrózy mają sporo miejsc wolnych w czarterach ale to są najczęsciej okazje w ostatniej chwili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLA Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 23:27 Witam, skoro tak super jesteś obeznany to proszę o pomoc ponieważ waham się pomiędzy hotelami: AFRODYTA; PALMA; AMARIS; I STAR wszystkie w SB będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź:)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.w-s.pl 18.03.10, 23:32 Cześć, a możecie wskazać jakąś mniejszą miejscowość, gdyż my akurat lubimy ciszę i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 19.03.10, 13:21 OLA aż tak super obeznany nie jestem - akurat wymienionych przez Ciebie miejsc nie znam, podejrzewam że to jakies nieduze aparthotele i do tego nowe (SB buduje się non stop) m generalnie wszystko wzdłuż wybrzeża co nie jest w zagłębiu SB lub Złotch Piasków można uznać za spokojne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: OLA Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 18:48 OKI BARDZO DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŹ ALE JEŚLI KTOKOLWIEK BYŁ Z WYMIENIONYCH PRZEZ MNIE HOTELI PROSZĘ O OPINIE TE WCZASY ORGANIZUJE FIRMA OK SERVICE DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
malwit1412 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 19.03.10, 19:17 Paweł Słoneczny brzeg czy znasz może hotel Fiesta Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 20.03.10, 14:11 tak, hotel troche na uboczu (na granicy SB i Sveti Vlas), schludny, czysty, okolica raczej cicha...na wejściu na ziemi leży przyklejony lewarek (1 lewa) po który wszyscy się schylają :) Odpowiedz Link Zgłoś
malwit1412 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 21.03.10, 14:31 Dziękuje bardzo za informację wybieramy się tam w drugiej połowie lipca, mam nadzieję że będzie fajnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 07.04.10, 12:37 będzie, będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 08.04.10, 00:40 malwit1412 napisała: > Paweł Słoneczny brzeg czy znasz może hotel Fiesta Beach? Tutaj foty tego hotelu: bulgaria.absoft.cal24.pl/index.php?zdjecie=56 bulgaria.absoft.cal24.pl/index.php?zdjecie=50 Niestety plaza w jego okolicach nie jest najlepsza. Czasem pojawia się tzw. "kapusta" i glony. Widać to na tym zdjęciu: bulgaria.absoft.cal24.pl/index.php?zdjecie=32 .. i na tym: bulgaria.absoft.cal24.pl/index.php?zdjecie=33 Najlepiej w takim przypadku przejść plażą, albo promenadą 200 - 300 metrów na południe w kierunku hoteli Glarus, Victoria, Chaika Beach. Tam zaczyna się kilka kilometrów najlepszego odcinka plaży. Kolejne zdjęcie przedstaiwa te hotele, Glarus podłużny z prawej: bulgaria.absoft.cal24.pl/index.php?zdjecie=34 Zdjęcie zrobione ze stateczku płynącego do Neseberu. Pierwszy hotel z lewej Chaika Beach, jeden z lepszych w SB, należy jakoby do Abramowicza tego od Chelsea London, a właściwie do firmy która jest jego własnością. Słyszałem to od lokalnych Bułgarów, więc głowy nie daję :-), ale to dość prawdopodobne. W specjalnej gablocie stojącej w hallu tegoż hotelu stał duży model jachtu Abramowicza. Nawiasem mówiąc sporo, jeżeli nie większość hoteli należy teraz do Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 08.04.10, 11:24 zdjęcia są z 2007 roku, a może teraz hotelu już nie ma;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 09.04.10, 01:08 pawel.slonecznybrzeg napisał: > zdjęcia są z 2007 roku, a może teraz hotelu już nie ma;) ? Spoko! 2009-06-24 o 15:49:57 jeszcze był! Przynajmniej jego tylna część: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=01 Tutaj, dzień później widać go od przodu - skrajnie z lewej strony: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=04 W tym roku około 10 czerwca mogę się po raz kolejny upewnić, i zdać Ci relację przy szklaneczce mojito :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 09.04.10, 12:48 sfotoszopowane;) to może w okolicach tego 10go razem dziabniemy mojito? Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 09.04.10, 23:27 pawel.slonecznybrzeg napisał: > sfotoszopowane;) > > to może w okolicach tego 10go razem dziabniemy mojito? Myślę że niejedno :-) - dam cynk na forum jak przyjadę. Od kiedy mniej więcej będziesz w SB? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 10.04.10, 12:26 super,cieszę się:), w SB będe mniej więcej od 3-4 go czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
agatadanuta Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 23.04.10, 11:42 Witam, mam pytanko do miejscowości sąsiadujących z SB, chodzi mi o Ravdę i St Vlas. Proszę o informacje która z tych miejscowości jest lepsza na 2 tygodniowe wczasy dwulatkiem w lipcu? Wiem, że są to małe miejscowości i o takie mi chodzi:) W obydwóch mam upatrzone małe rodzinne hoteliki bo takie właśnie mnie interesują, tylko nie wiem co wybrać? Gdzie jest ładniej? Gdzie jest lepsza plaża? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
warszanianka Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 23.04.10, 12:24 witam ;) czy mógłby mi pan polecić jakiś fajny hotel w słonecznym brzegu ? raczej taki dla młodych ludzi nastawionych na zabawę w nocy i plażowanie w dzień. W zeszłym roku byłam w hotelu Meridian i było cakiem ok ;) świetne jedzenie serwują w tym hotelu . Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 23.04.10, 15:27 agatadanuta Sveti sprawia wrażenie bardziej "uporządkowanego" w przeciwieństwie do Ravdy, gdzie panuje wieczny bajzel (oczywiscie nie wszedie). Jezeli chodzi o plaże - w Ravdzie jest szersza od tej w Sveti ale która jest bardziej oblegana czy też czystsza? Tego niestety nie powiem - nie jestem zwierzakiem plażowym:) i nie przeszedłem całej plaży wszerz i wzdłuż. Ale - pomiedzy tymi dwoma opcjami wybrałbym Svet Vlas warszanianka mysle, że większość hoteli z centrum będzie dla Was ok np Marvel, Nessebar Beach albo np jakieś sieciówki Riu albo Iberostar Odpowiedz Link Zgłoś
warszanianka pogoda we wrześniu 27.04.10, 15:10 dzięki za odpowiedź a co sądzisz o hotelu Kuban ? bo w wyszukiwarce znalazłam że to w centrum ale żadnych konkretnych opinii... i chciałam zapytać czy we wrześniu wciąż trwa sezon czy juz wszystko pozamykane i koniec atrakcji ? i jak jest z pogodą we wrześniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
touroperatorrep Re: pogoda we wrześniu 27.04.10, 19:59 Witaj Hotel Kuban mimo swoich lat jest atrakcyjnym lokum. Jest odnowiony i jedna część jest dobudowana i lepsza pod względem wielkości pokoi. Aqua park (mini)jest za darmo dla gości hotelu, obsługa bardzo pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 NIE rozumiem dlaczego Administracja usyunela mój 29.04.10, 10:58 warszanianka napisała: > dzięki za odpowiedź a co sądzisz o hotelu Kuban ? 20 piętrowy hotel w samym centrum Dobre jedzenie, dyskretna profesjonalna obsługa, Pokoje nieco ciasnawe: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/?zdjecie=14 ( sorry za bałagan) ... ale za to niezłe widoki na morze i góry: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=12 www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=08 W okolicy kilka dyskotek, więc głośno do rana! PS. Nie wiem dlaczego Administracja usunęła mój poprzedni, obszerniejszy wpis. Widocznie wolą maile w których autorzy po raz 638 pytają czy zabrać euro czy Leva. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: NIE rozumiem dlaczego Administracja usyunela 29.04.10, 11:54 :) co napisałeś? pytam z czystej ludzkiej ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: NIE rozumiem dlaczego Administracja usunęła 29.04.10, 13:52 pawel.slonecznybrzeg napisał: > :) > co napisałeś? pytam z czystej ludzkiej ciekawości Napisałem mniej więcej to samo co powyżej lecz bardziej szczegółowo. Było też więcej linków do zdjęć. Wszystko z autopsji - ubiegłym roku spędziłem w tym hotelu 2 tygodnie. Być może zupełnie bezpodstawnie uznali to za reklamę, albo chcą żeby zdjęcia umieszczać u nich? Tylko ze u nich zdjęcia są wielkości znaczków pocztowych, a nie takie jak u mnie :-) www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=05 www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=11 W weekend wystawie więcej zdjęć. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: NIE rozumiem dlaczego Administracja usunęła 03.05.10, 09:59 dziwna sprawa - administracja powinna się wziąć za prawdziwych spamerów,których tutaj nie brakuje - co chwila są "super" pochlebne opinie o dziwnych biurach podróży, albo czasami wprost walnięte oferty. I takie wpisy czasami wiszą i wiszą na tym forum a Twoja galeria, naprawdę imponująca Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 27.04.10, 15:16 kto kocha Bułgarię i kocha dobrą muzykę musi się pojawić nad wybrzeżem tego lata - festiwal Spirit of Burgas przedstawił pierwszych artystów, którzy wystąpią w tegorocznej edycji festiwalu:) Między innymi: Gorillaz, Prodigy, Dj Shadow, Apollo 440 stronka festiwalu: www.spiritofburgas.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 27.04.10, 15:20 warszanianka jak widać pisaliśmy w tym samym momencie:) Kuban wybrałbym z czystej ciekawości - jeden z najstarszych hoteli nad wybrzeżem pamiętajaćy jeszcze "tamte" czasy. Miesci sie w scisłym centrum więc rozrywek nie zabraknie. Wrzesień bywa różny ale w sumie do końca miesąca jest ciepło, część atrakcji zamknięta, ludzie (obsługa) zmęczona a woda... (mocno przekąpana;) ). W zeszłym sezonie we wrześniu było ochłodzenie (trwało to ok 1-2 tyg), Bułgarzy mówili wtedy : idźcie na plaże bo to ost. ciepłe (dla nich oczywiscie) dni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gostek Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 19:42 a na samym poczatku czerwca jak z tym bywa? 4-14.06 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 27.04.10, 19:59 czerwiec jest raczej ciepły,wręcz gorący co nie oznacza że nie może sie "coś" zdarzyć, trzeba pamiętać, że Bułgaria to nie tropiki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gostek Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 08:44 nie no oczywiscie:) zastanawiam sie tylko od kiedy zaczyna sie taka na prawde ciepla pogoda bo z tego co wiem to niektorzy jezdza juz w maju;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 28.04.10, 10:07 myślę że spokojnie można nawet w maju jechać do Bułgarii-np Anglicy siedzą tam od początku maja do końca października (dla nich tak czy siak jest ciepełko),ale prawdziwy sezon (w sensie dostępności wszystkich atrakcji itd) to czerwiec -połowa wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.10, 13:53 Pawle, nasz Ekspercie, wiesz może coś o hotelu Gloria na obrzeżach Złotych Piasków? Zdaje sobie sprawę, że okolica spokojna, rozrywek też pewnie umiarkowanie, ale ciekawe jak ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 03.05.10, 15:00 bez przesady z "ekspertem" - byłem tam 4mce i poobserwowałem to i owo i stąd wiem parę rzeczy. Właśnie , byłem w Słonecznym Brzegu, w Złotych ani razu także hotelu nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.centertel.pl 04.05.10, 20:40 WITAM CZY KTOŚ ORIENTUJE SIE CZY 300E STARCZY NA POBYT 12DNIOWY Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 04.05.10, 21:44 zależy to od wielu czynników, ale moim zdaniem wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 11.05.10, 22:18 Paweł, witam ponownie w najlepszym wątku:) W tym roku znów Sveti Vlas, ale tym razem większą grupą. Mam do Ciebie prośbę. Jeżeli wylądujesz w tym roku w SB to czy mógłbyś mi sprawdzić jak najtaniej dojechać z lotniska Burgas autobusem do SB. Będę Ci wdzięczny i możesz liczyć znów na ser lub pierogi;) Na miejscu będę 13.07 ok. godz. 11 i jest nas 13 osób:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zulus Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.05.10, 22:36 Witam wszystkich! Czy jest może na tym forum ktoś kto zna hotel Sun City ? Chętnie bym się dowiedział czegoś na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.05.10, 10:18 pako O witam!! fajnie że będziecie - ja na 99 procent także pojawię się na miejscu to może oprócz kosztowania polskiego sera skosztujemy bułgarskie piwo:) pod linkiem(KLIK) rozklad jazdy autobusów z lotniska w stronę (niestety do Burgas a stamtąd do SB i dalej do Svet Vlas - jak będe na miejscu to zorientuję się dokładnie - o ile dobrze pamiętam to mam Twojego mejla także będziemy w kontakcie) . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 12.05.10, 18:33 Dzięki Paweł! Z tego co widzę autobusy są co 25 min. Super perspektywa:) Trzy przesiadki i jestem na miejscu:) Wczoraj kupiłem bilety więc na 99% będę. Super byłoby się spotkać! Już tęsknię za bułgarskim piwem:)Bedziemy w kontakcie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.05.10, 18:59 Gość portalu: pako napisał(a): > Będę Ci wdzięczny i możesz liczyć znów na ser lub pierogi;) Na pierogi ruskie sam bym się chętnie załapał, ale niestety będę wcześniej - w czerwcu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wicha2008 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 12.05.10, 20:59 Cześć Paweł.Mam pytanie czy wiesz coś o hotelu Jasmine jakie warunki tam są ,bo wybieramy się z rodzinką w czerwcu właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.05.10, 12:20 nie znam niestety tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
wicha2008 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.05.10, 17:43 Dzięki za fatygę.To jest kompleks trzech hoteli bodajże Jasmine apartjasmine i Kokiche.Już się nie możemy doczekać tego słoneczka ciepełka i morza ciepłego oczywiście.Pozdrawiam.Może do zobaczenia na miejscu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 14.05.10, 23:54 właśnie chciałam zapytać o dojazd autobusem z lotniska w Burgas do Słonecznego Brzegu - ale widzę, że tutaj już coś o tym jest. Czy nie ma bezpośredniego autobusu z lotniska do SB? Bo z tego co mi mówili ludzie, od których wynajmuję mieszkanko - jest autobus bezpośredni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda, może napisać jak i którym autobusem ewentualnie można się dostać. dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 15.05.10, 14:26 jest na pewno autobus z lotniska do Burgas skąd można dojechać do SB, też słyszałem że jest bezpośredni autobus z lotniska do SB - jeżeli dojadę na miejsce ( tj na początku czerwca ) - obiecuję napisać jak sprawa wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
touroperatorrep Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 15.05.10, 18:41 Jest autobus na pewno bezpośrednio do SB, nie pamiętam jaki numer ale jeździ mniej więcej co około 40 minut. Trzeba po prostu czekać cierpliwie na przystanku- nie ma niestety ławki ale za to jest zadaszony :) Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.05.10, 21:38 touroperatorrep napisała: > Trzeba po prostu czekać cierpliwie na przystanku- > nie ma niestety ławki ale za to jest zadaszony :) Autobusy z Burgas do Słonecznego brzegu przez Pomorie jada koło lotniska: www.absoft.cal24.pl/foto/bul09/saraf1.jpg www.absoft.cal24.pl/foto/bul09/saraf2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jasztan Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 15.05.10, 19:29 Pawle Wybieram sie z żoną i dziećmi do Hotelu Alba.Czy znasz może ten hotel i możesz coś o nim więcej powiedzieć.Czy znasz może w okolicy hotelu dobre a za razem nie strasznie drogie knajpki ze smacznym jedzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.05.10, 12:14 niestety hotelu nie znam - znam natomiast okolice - ścisłe, najbardziej rozrywkowe centrum SB zaraz przy deptaku, jedyna knajpa w tej okolicy którą znam to djanny - idąc od Alby trzeba przejść przez ulicę, przejść przez bazarek i po prawej stronie bedzie djanny. Niedaleko jest jeszcze Condor ale jego już nie polecam - długi czas obsługi, 2 razy zdarzyło się że do rachunku było dopisane coś czego nie zamawiałem, aha i jeszcze knajpa Irys - koło dworca autobusowego ( polecam papryczki z serem, czyli czuszki oraz sałatkę żytwarską) Odpowiedz Link Zgłoś
jasztan Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.05.10, 14:27 Pawle Dziękuje za pomoc.A co śadzisz o plaży w okolicach hotelu.Czy na przełomie czerwca i lipca jest mocno zatłoczona.Czy może warto przejść gdzieś dalej.Pewno parasole będa najdroższe.W zeszłym roku byliśmy w ZP ale zwiedziliśmy plaże Kraneva,Albeny,Bałczika.Co byś polecił w okolicy.Jedziemy samochodem. Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kizia Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 14:33 sorry Paweł ale djanny to nie ścisłe centrum SB , powiedziałabym nawet ,że dość daleko poza centrum ,a wzdłuż deptaku i wszystkich uliczek mnóstwo knajpek i w większości menu z cenami wystawione na zewnątrz... Odpowiedz Link Zgłoś
basiasmyczek Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.05.10, 16:21 Paweł, mam pytanie odnośnie zwierzątek w SB. Jade w lipcu i zastanawiałam sie czy są tam meduzy, no i ja wygląda sprawa z komarami. Jeszcze jedno , wiem że w SB jest aquapark i coś co wystrzela cię w powietrze, a jest może jakieś wesołe miasteczko albo inne atrakcje. Dziękuje za wszelkie info pozdrawiam basia Odpowiedz Link Zgłoś
turx01 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.05.10, 21:23 jasztan napisał: > Pawle > Czy znasz może w okolicy hotelu dobre a za razem ni > e strasznie drogie knajpki ze smacznym jedzenie. Alba leży w samym Centrum Słonecznego Brzegu: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/?zdjecie=15 więc knajp w jej pobliżu jest multum, ale niestety nie są one tanie. Pod samymi oknami Alby, mamy jakiegoś grilla, jakiś McDonald's www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=16 oraz jedyną wartą uwagi meksykańską Mamacitas: www.absoft.cal24.pl/foto/bu09/index.php?zdjecie=19 w której jadłem całkiem niezła, straszliwie ostrą enchiladę. Nie pamiętam w tej chwili ceny, ale nie była tania chociażby ze względu na miejsce. (dla orientacji ceny hamburgerów z reklamy na poprzednim zdjęcie wynoszą 2.99 Lv - nie wiem po ile są w Polsce) Niech Cię nie zmyli brak ludzi. Zdjęcia były robione o 5 rano :-) Wracając do jedzenia, na ryby radziłbym się przejechać (lub przejść) do Neseberu. Natomiast w Słonecznym Brzegu im dalej od plaży tym taniej, ale takze im dalej od centrum w kierunku Neseberu lub w przeciwnym kierunku czyli Sw Vlas. Trudno polecić coś konkretnego, bo są to knajpy sezonowe i co rok może prowadzić je ktoś inny ... Trzeba mimo wszystko wybrać samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiam19931993 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 16.05.10, 20:01 Jest kilka autobusów m.innymi 10. Po wyjsciu z lotniska trzeba przejść pod wiaduktem na drugą stronę ulicy i jesteśmy na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 17.05.10, 11:07 jasztan w rejonie hotelu na pewno dość tłoczno - także w terminie o który pytasz (to początek "głębokiego" sezonu), parasole stadnardowo ok 7l eva za dzień, najblizsze okolice do zwiedzenia: Pomorie, Burgas, Sozopol, Nessebar - ew. parę ciekawych miejsc ale to już w głąb kraju np Żerawna i Koteł - wszystko w zależności od chęci i wolnego czasu kizia centrum pojęcie względne - dla mnie przejście od deptaka przez ulice i pokonanie parudziesięciu metrów to nie jest obwodnica SB tylko przyzwoita odległość,której przejście daje nam Djannego:) knajpek przy deptaku - owszem jest dużo - ale myślę że hałas ,ceny nie dają komfortu zjedzenia w spokoju, porozmawiania itd, poza tym są to knajpy nastawione typowo na masówkę turystyczną, każdy oczywiście musi wybrać samemu; basiasmyczek meduz nie zaznałem, ale komary dają w kość - w pomieszczenu poradziłem sobie montując do kontaktu urządzenie odstraszające - na polu: kremy i spraye.. niestety ukąszenia się raczej nie uniknie. Niektórzy mówią, że nie ma komarów - myśle, ze zależy to od miejsca (im wiecej krzaków i drzew - wiecej komarów) Aquaparki są 2 - jeden w SB (przy "obwodnicy"), drugi na granicy Rawdy/Nessebaru. Do obu parków jeżdża bezpłatne busy z głownej ulicy w SB, poza tym na przystankach są "naganiacze" którzy z pewnością nie omieszkają wcisnąć ulotki :) Jest jeszcze mini aqua park przy hotelu Kotva - dostepny nie tylko dla goście hotelowych - hotel przy rondzie przy wjeździe do SB Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_pl Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 18.05.10, 16:12 w połowie czerwca lecę z roczną córeczką i mężem do Hotelu Bellevue. Czy ktoś (a widzę, że tu grono turystów jest dość duże ;) )mógłby mi napisać o tym hotelu, o okolicy itp. Wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 19.05.10, 22:18 Z jakiego biura lecisz Itaki czy Neckermanna?? Ten hotel tez jest na mojej krotkiej liscie obok Festa Panorama... Wybieram sie w drugim tygodniu lipca z zona i 3-letnim synkiem. Chetnie dolacze do prosby o wrazenia - moze pomoga mi zdecydowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 20.05.10, 12:41 wybierz Festę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szymon22 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 14:03 Witam Na początku lipca będę w hotelu Elwira w Rawdzie czy ktoś mógłby mi coś o tym hotelu powiedzieć ? Gdzie warto sie wybrać z Rawdy co zobaczy ? Mam jeszcze pytanie o wycieczki organizowane przez biuro podróży czy warto sie na nie wybrać i które są najlepsze ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 20.05.10, 16:07 z Rawdy - Nessebar na nogach, Sozopol z biurem (albo samemu -autobusem ze SB), warto zobaczyć Pomorie i generalnie wszystko warto zobaczyć! A jak z biurem to do Istambułu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tad Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 81.219.230.* 05.06.10, 09:59 Był ktoś może w hotelu Amaris w SB? zdajcie ktoś relacje jak przyjedziecie z wakacji z SB z tego roku jak tam ceny? Mialem do wyboru hotel z all inclusive zdecydowalem jednak na same śniadania stolowac bede sie w restauracyjkach, mam nadzieje ze nie bede zalowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jasztan Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 22.05.10, 14:43 Pawle Orientujesz sie czy w SB jest internet WIFI z mozliwością zakupu karty na przesył danych.W tamtym roku korzystałem z takiej WIFI ZONE w Varnie.10 dni za 20 LV. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 12:35 Witam. W drugiej połowie sierpnia wybieramy sie do Bułgarii. Czy możecie polecić jakiś fajny hotel , dwie osoby dorosłe + 7-latek. Czysty, duży basen, chętnie ze zjeżdżalnią 9chodzi o młodego ;)), dobre jedzenie, nie za głośno - tego szukam ;) będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 178.56.57.* 07.06.10, 20:06 Czy ma ktoś z was wiedze w temacie hotelu Nancy? Odpowiedz Link Zgłoś
copec Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 24.05.10, 12:41 Witam, już w czwartek jedziemy do hotelu Primasol Sineva Beach (Sveti Vlas). Jedziemy tam z 2-letnim dzieckiem. Znasz ten hotel, czy jest przeznaczony dla rodzin z dziećmi. Proszę o opinię o tym hotelu, jeśli jest ci znany. A jaka jest obecnie pogoda w SB? Trochę niepokoję się oglądając prognozy pogody, że ciągłe opady i bez słońca. Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 26.05.10, 22:20 Pawle, a dlaczego polecasz Festę zamiast Bellevue? Właśnie miałąm zamiar zrobić rezerwację do tego drugiego :) Jedziemy z 15-to m-cznym dzieckiem. Pozdrawiam. Wyczytałam też w necie, że można zamówić transport z lotniska do hotelu. Cena - 6 euro w jedną stronę. To dużo w porównaniu z innym transportem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 26.05.10, 23:41 Ja też jeszcze nie znalazłem transportu. Napisz gdzie znalazłaś ten transport i czy te 6 euro to od osoby czy przejazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylvie08 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.10, 07:36 Pako, zerknij tutaj translate.googleusercontent.com/translate_c? hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http://www.bourgassunnybeachtransfershuttle.com/& rurl=translate.google.pl&anno=2&usg=ALkJrhjUGjVqHJL0eZe5_AthEwXeqY31N A Coś długi ten adres, nie wiem czy przejdzie. Strona główna to chyba www.bourgassunnybeachtransfershuttle.com Jest to pierwszy transport(strona), na która natrafiłam szukając połączeń. 6 euro to za osobę w jedną stronę. W tamtym roku w podobny sposób znalazłam transport w Hiszpanii i sprawdziło się. Autobus czekał pod lotniskiem i zawiózł prosto pod hotel. Jakbyś znalazł coś innego po podrzuć linka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eliza79 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.dsi-sieci.pl 27.05.10, 11:21 Mogę prosić o jakieś info o hotelu ZEFIR BEACH jadę z siedmiolatkiem i jestem ciekawa czy dobrze wybrałam(z biura NECKERMANN)Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 27.05.10, 23:16 Dzięki za info. Oczywiście nadal szukam i jak coś znajdę to podrzucę. Na razie mam tylko ofertę z Neckermanna ale za 12 euro od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 28.05.10, 15:19 jasztan w zeszlym roku chcialem kupić w Bulfonie neta ale wyszly jakieś koszmarne pieniądze - najprawdopodobniej w każdym hotelu czy też apartamencie jest wifi - wystarczy poprosić o haslo... ew. można sie dogadać w recepcji jakiegoś hotelu (w razie braku neta u siebie), za drobnego tipa napewno uzyskasz haslo sylvie08 Festę polecam ponieważ byłem w tym hotelu, widziałem jak działa obsługa, fajna lokalizacja. Drugiego hotelu poprostu nie znam wogóle stąd moja ocena - co nie znaczy ze Belluve jest gorszy. Z transportem bywa różnie - 6 euro to jest w miarę dobra cena - z pewnością lepsza od taksi eliza79 jeżeli dobrze kojarze to Zefir jest blisko Kotvy, AMfibii - hotelik stary - chyba postkomunistyczny, są dopłaty za klimę pako szukasz transferu i nie piszesz do mnie, obraziłem się ;)12 euro to już dużo, jak będzie potrzeba to będę w stanie pomóc w razie potrzeby transferu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 29.05.10, 00:30 Paweł, oczywiście wiem, że na Ciebie można zawsze liczyć, ale na razie próbowałem coś sam skombinować:) Wiesz, teraz to jest nas całe stado:)13 osób. Kiedy będziesz na miejscu, a może już jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.slonecznybrzeg Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 01.06.10, 16:28 stadka się nie boję;) a w BG nie ma mnie i w ogóle nie wiem czy będę w tym roku co nie oznacza że nie pomogę przy transferze - wszystko będę wiedział po 5tym czerwca czyli w okolicy soboty Odpowiedz Link Zgłoś
kuka9 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 01.06.10, 20:24 hej, jeśli mogę się dołączyć - to także chętnie skorzystałabym z transportu Burgas-SB-Burgas :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylvie08 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.legnica.vectranet.pl 03.06.10, 15:19 Też szukam transportu w najbliższą sobotę 12-go ok. godz. 9.00 dla osób + dziecko 15 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pako Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: 213.25.24.* 03.06.10, 20:58 Sylvie08, a ci ze strony którą podawałaś wcześniej się nie odezwali? Z dzieckiem to raczej lepiej coś załatwić teraz, bo później może być nerwówka. W ostateczności taxi, czasami można się dogadać co do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sylvie08 Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.legnica.vectranet.pl 03.06.10, 21:28 Pako, do tamtych nie pisałam. W tym roku jak nigdy wszystko na naprawdę ostatnią chwilę:) Ale pisałam do inych, z blogu Pawła. U nich kurs w jedną stronę dla naszej trójki ok 50 lewa. I się zastanawiam, kogo wybrać. Zresztą... jak już tam dolecę w miarę spokojnie z młodym to i do SB jakoś dotrę :) Dopiero jutro idę hotel rezerwować :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arch Re: Raport Słoneczny Brzeg Sezon 2010 IP: *.icpnet.pl 04.06.10, 22:52 Jeśli to nie kłopot, to zadam pytanie z najbardziej popularnej serii: czy możesz coś powiedziec o hotelu Villa Krim (ul.Saturn)? Na polskich forach cisza, nie znalazłam opinii,ocen, etc. Jestem świadoma, że jest to hotel dla osób niewymagających,ale "bezpieczniej" sie poczuję wiedząc, że jest to miejsce sprawdzone, bezpieczne, godne zaufania:) Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś