Dodaj do ulubionych

Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg

29.06.10, 08:41
Zgodnie z wcześniejszą deklaracją z dniem dzisiejszym będę przekazywał
podstawowe informacje o aktualnej pogodzie. Informacja moja będzie oparta na
wskazaniach termometru (w cieniu za oknem na wysokości 6 piętra) i ocenie
wzrokowo/leptycznej- zerknę z okna przy samej plaży, bądź w trakcie spaceru
wzdłuż morza sprawdzę osobiście czy ktoś się kąpie, etc. W przypadku gdyby
kogoś moje informacje nie satysfakcjonowały - były zbyt ogólne, to zawsze
można zadzwonić pod nr +359 876 757 366 , wtedy udzielę dodatkowych
informacji. Moje informacje będę starał się wpisywać na forum minimum raz
dziennie przez cały sezon.

Temperatura godz 9/30 -----23 stopnie
Woda ciepła
Pochmurno ze słabo przebijającym się przez chmury słońcem
Wiatr słaby, fala mała
Pogoda doskonała na spacer wzdłuż morza
Nad ranem padał deszcz

pozdrawiam/Krzysztof
Obserwuj wątek
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 29.06.10, 11:19
      Pada deszcz - niestety!!!! Pogoda barowo/piwowa
      • Gość: fff Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:50
        ok.dzięki z info.
        Mamy zamiar być w SB od 1.07 Nie wiesz jakie są prognozy na najbliższe dwa
        tygodnie ?( u nas na każdym portalu z prognozą pogody pokazują co innego )
        Pozdr.
        • Gość: aga Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:34
          fajnie że piszesz o pogodzie lecę do SB 21 lipca mam nadzieję że pogoda będzie
          bo w tej chwili jestem załamana wykupując wczasy i płacąc nie małe pieniadze nie
          sadziłam, że będe martwic sie o pogode co innego gdybym jechała nad polskie
          morze pozdrawiam i pisz czekamy na lepsze wiesci
          • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 29.06.10, 19:46
            Godzina 20/45 - temp. 23 stopnie, pogodne popołudnie i wieczór, ciepłe na miłe
            spacery bądz kolację w dobrej knajpce.

Co do prognoz - to na każdym portlalu co innego,ale lipiec i sierpien nigdy nie
            były tu deszczowe.
            Jutro rano kolejne info.
            • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 30.06.10, 08:25
              Godzina 9/20 temp. 26 stopni, piękne bezchmurne niebo, pełne słońce, piękna
              pogoda do opalania, wróciłem ze spaceru porannego, morze cieplutkie,
              Na wątku o czystych plażach, pojawi się link do zdjeć z dnia dzisiejszego z
              plaży. Zapraszam.
              • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 30.06.10, 15:32
                WROCILA POGODA BULGARSKA. Piękna pogoda jaka pewnie będzie już dłużźej.
                • a.g9910 do bulgarskiewakacje:) 01.07.10, 13:23
                  Witam serdecznie, proszę informuj nas w miarę codziennie o tej pogodzie, bo
                  faktycznie portale pokazują co innego niż tam jest( na szczęście dobrze) ja będę
                  w ZP w poniedziałek już.
                  • pawel.slonecznybrzeg Re: do bulgarskiewakacje:) 01.07.10, 13:35
                    ten portal wydaje się konkretny
                    w miarę - slanczew brijag
                    • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 01.07.10, 15:23
                      Tak jak pisałem będę się starał codzienie napisac kilka słow o pogodzie,

od wczoraj upał - w cieniu do 30 stopni, pęknie, pogoda typowo bułgarska,
                      przed chwilą zagrzmiało, ale jest upalnie, więc należy założyc że nawet jak
                      będzie burza to potem będzie jeszcze cieplej.
                      pozdrawiam
                      • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 01.07.10, 19:03
                        krótka burza i ciepełko mimo 20/00
                        • Gość: Monia Re: do bulgarskiewakacje:) IP: 82.160.51.* 01.07.10, 21:46
                          Wróciłam wczoraj z SB.Byłam dwa ostatnie tygodnie czerwca.Pogoda jak
                          dla mnie niezbyt satysfakcjonująca.Dwa razy lało całe dnie a kilka
                          dni było całkowite zachmurzenie.Troszkę jestem zawiedziona bo
                          spędzaliśmy czas po knajpach jak nad polskim morzem zamiast
                          wygrzewać sie na plaży
                          • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 02.07.10, 08:38
                            Witam,
                            godz 9/40 - pogoda znakomita,zero chmurki, zapowiada się upał, fala minimalna,
                            temperatura aktualna 28 stopni w cieniu, plaża, plaża, ...
                            • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 02.07.10, 20:42
                              cały dzień minął przy pięknej, słoneczne pogodzie. Do usłyszenia do jutra, w tej
                              chwili godz 21/41 temp. 27 stopni.
                              • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 03.07.10, 10:44
                                godz. 11/40 ,bardzo ładny ciepły dzień jednak pochmurny słońce słabo przebija
                                się przez chmury. Temp. 27 stopni, morze bardzo ciepłe, ludzie kapią się w morzu
                                • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 04.07.10, 08:46
                                  Godz. 9/45, temperatura już 27 stopni, niebo bezchmurne, piękne słońce, fala
                                  minimalna, morze cieplutkie-piszę w oparciu o doznania po porannym spacerze
                                  wzdłuż morza, zapowiada się cudowna plażowa pogoda, już teraz dużo ludzi na
                                  plaży i w morzu gdzie i ja się udaję.
                                  Proszę jednocześnie o komentarze czy mam dalej prowadzić tę pogodynkę.
                                  • basiasmyczek Re: do bulgarskiewakacje:) 04.07.10, 09:13
                                    Jeśli możesz wpisywać dalej to będę wdzięczna. Codziennie z niecierpliwością
                                    czekam na kolejny wpis. Ja jadę do SB 13 lipca i ten temat mnie naprawdę interesuje.
                                  • Gość: gosia Re: do bulgarskiewakacje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 09:18
                                    koniecznie pisz, nas bardzo ciekawią twoje informacje o pogodzie,
                                    dzięki z góry
                                  • Gość: Aro_Gliwice Re: do bulgarskiewakacje:) IP: *.brewet.3s.pl 04.07.10, 09:19
                                    Tak trzymać dobra robota...Dzięki
                                    • Gość: Marzena Re: do bulgarskiewakacje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 09:38
                                      Jesteś nieoceniony.Codziennie czytam tą pogodynkę.
                                      • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 04.07.10, 11:22
                                        wróciłem na chwilę z plaży i dziękuję za miły komentarze. Swoją drogą przypomnę
                                        mój nr tel +359 876 757 366, jeżeli podczas pobytu w Bg będziecie mieli ochotę
                                        wypić wspólnie piwo, to będzie miło. Zamieściłem kilka zdjęć z plaży ale
                                        admnistrator je skasował nie wiedząc dlaczego.Mozna je znależć na necie.
                                        A teraz wracam na plaże, pogoda cudowna, może b. ciepłe. pozdrawiam, do wieczora.
                                        • pawel.slonecznybrzeg Re: do bulgarskiewakacje:) 04.07.10, 14:01
                                          Zamieściłem kilka zdjęć z plaży ale admnistrator je skasował nie wiedząc
                                          dlaczego

zapewne złamałeś
                                          regulamin
    • Gość: Madziaa Re: do bulgarskiewakacje:) IP: *.leon.com.pl 04.07.10, 14:49
      Kochany jesteś za takie info! Czekamy na każde następne. Kto chciał zdjęcia widział!
    • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 04.07.10, 18:16
      godz. 19/15 - temp. 27 stopni. Podkreślenia wymaga fakt, że w Bg temperatura
      wieczorem i nocy nie spada, tak jak w Polsce.można spokojnie spacerowac na
      krótki rękaw.
      minął wieć kolejny piękny dzień. Do zobaczenia na forum jutro rano.
      • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 05.07.10, 10:01
        Godz. 11/00 temp. w cieniu ok. 30 stopni, piękna słoneczna pogoda, bezchmurne
        niebo, pogoda typowo bułgarsko-plażowa.
        • bulgarskiewakacje Re: do bulgarskiewakacje:) 05.07.10, 21:19
          dzisiejszy dzien to kolejny z piękną pogodą. Jeżeli będę monotematyczny i pisał
          ciągle to samo to przepraszam, albo proszę pisac bym przestał. może bowiem tak
          być że każdego dnia będzie super plażowa pogoda
          Aktualna temp. to 25 stopni, super na wieczorny spacer przy morzu. Należy
          podkreślic ,że wieczory i noce w Bg w zakresie temperatury są zupełnie inne niż
          w Polsce, gdzie temparatura znacznie spada o tej porze doby.
          • pawel.slonecznybrzeg Re: do bulgarskiewakacje:) 05.07.10, 21:29
            obstawiam, że nic się nie zmieni aż do września (może poza 1 dniowymi
            zachmurzeniami albo nawet parogodzinnymi), może warto pisać jedynie o zmianach
            pogody ,wahaniach temperatur.
            Z drugiej strony Twoje codzienne informacje o tym, że jest dobrze jest dla
            większości turystów bardzo ważne i cenne. I co najważniejsze - uspakajające.
    • Gość: lusia Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 80.50.54.* 05.07.10, 23:32
      Pisz dalej, codziennie tutaj zaglądam ponieważ jestem bardzo ciekawa
      jaka aktualnie jest tam pogoda:):)wyjeżdżam do Słonecznego za tydzień i
      mam nadzieję, że będzie piękna pogoda:)
      • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 06.07.10, 09:13
        Witam ponownie.
        Pogoda constans. Temp.ok 30 stopni w cieniu, zero chmurek, tylko wskakiwac do
        morza bądz grzać się na plaży.
        Do wieczora
        • Gość: ck Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.plus.kielce.pl 06.07.10, 12:08
          Super, dzięki za te wszystkie informacje i prośba! Czy mógłbyś
          napisać jaka jest temp. wody w morzu. Określenia 'morze jest bardzo
          ciepłe' dla każdego mogą znaczyć co innego, bo dla jednego 24-25
          stopni to bardzo dużo, a dla innego już nie. Być może znajdziesz na
          plaży jakąś tablicę z informacją o tempetarurze wody. Będę
          wdzięczny! Jednę do SV już za tydzień...
          • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 06.07.10, 15:51
            Mija kolejny piękny słoneczny dzień, pod koniec dnia pojawiły się drobne
            chmurki, może w nocy będzie burza, przydała by się, bo jest potwornie duszno,
            temperatura ok. 30.
            Co do temperatury wody to niestety tu nie ma takich tablic, ani zwyczaju tak jak
            jest na innych wybrzeżach, np we Francji czy w Hiszpanii. Nie chcę podawać tej
            temperatury w oparciu o prognozy z netu bo to każdy może znależć. Zapewniam
            jednak że morze jest b. ciepłe, nie ma problemu z wejsciem, czy taplaniem się
            bez ograniczen.Nie trzeba się "hartować" tak jak nad Bałtykiem W ubr
            próbowaliśmy to mierzyć we własnym zakresie, więc uśredniająć to jest jakieś
            23-24 stopnie.
            • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 07.07.10, 08:54
              Witam,
              Wczoraj wieczorem krótki deszcyk - intensywny, ale b. krótki, po 10 minutach
              ludzie wrócili na plaże i do morza.
              Dzisiaj
              godz. 10/00 - temp, już blisko 30 stopni, piękna pogoda, zero chmurek,
              pozostaje tylko pójść na plaże i do morza.
              • Gość: robert Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.07.10, 11:57
                dzieki za info, będę wdzięczny za wszystkie informacje :) będę zaglądać
                codziennie :)
                • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 07.07.10, 16:49
                  Cały dzień upał, oceniam że z dnia na dzień jest coraz cieplej, zaczyna się
                  prawdziwa bułgarska pogoda - żar z nieba który można opanowac kąpielą lub kuflem
                  piwa - w zależności od wymagan, aktualnie 30 stoni w cieniu, mała fala, woda
                  ciepła jak zupa, a najważniejsze że wieczory/noce też bardzo ciepłe
                  • Gość: Adam Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:00
                    Od jutra zmiana pogody.
                    www.zoover.pl/bugaria/bugaria/sloneczna-plaza/pogoda#tabs
                    • Gość: rrr Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.10, 11:31
                      hehe zaglądam tam juz od tygodnia w tym portalu diametralnie się zmienia pogoda
                      przykładowo wczoraj rano całe tydzień deszcz, popołudniu juz słonecznie,
                      wieczorem 3 dni deszczu a dziś rano do 10,07 deszcz a potem sliczna pogoda
                      (ciekawe jak się zmieni prognoza za kilka godzin)
                  • Gość: mała Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 21:17
                    Paweł,ja Cię bardzo proszę napisz mi czy w Złotych Piaskach jest
                    podobnie jak w SB...Jesteś bliżej,więc może wiesz jakie są prognozy dla
                    wybrzeża Morza Czarnego? Ci co jadą do SB mogą być spokojni dzięki
                    twoim info, a ja jadę do ZP i denerwuję się internetowymi prognozami
                    według których ciągle leje :-(
                    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 07.07.10, 21:24
                      Pewnie trochę pomyliły ci się wątki i imiona, ale nie o to chodzi. Ja przyjąłem
                      zasadę, że każdego dnia, jeden lub dwa razy dokonuję wpisu o pogodzie , którą
                      mam w zasięgu ręki/wzroku, jestem tu na miejscu w SB, nie podaję prognozy
                      pogody, nie mogę też odpowiadac za cała pogodę nad Morzem Czarnym, bo z
                      prognozami róznie bywa. Ważny jest stan faktyczny.
                      W tej chwili 26 stopni i piękne, czyste niebo zapowiadające raczej dobrą pogode.
                      Krzysztof
                      • pawel.slonecznybrzeg Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 07.07.10, 21:55
                        ehh te emocje pogodowe
                        • Gość: mała Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 23:06
                          o przepraszam Krzysztof,za pomyłkę...ale i Paweł tu aktywnie działa :-)
                          • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 08:35
                            etykietę zostawiamy i wracamy do aktualnej pogody,
                            godz. 9/30, temp.27 stopni - przypomnę w cieniu, na moim oknie , 5 piętro, fala
                            minimalna, ciepło, słońce lekko zachmurzone, ale przejrzystość powietrza dobra,
                            widac drugi, przeciwległy brzeg zatoki, piękne pasmo górskie w okolicach
                            Sozopolu. Następne info wieczorem.
                            • hipciooo Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 09:12
                              Dzis slaba pogoda, zachmurzenie, nie ma deszczu, temperatura okolo 20 stopni.
                              Tzn tak jest w Obzor
                              • Gość: rrr Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.07.10, 11:27
                                ponoć cały tydzień ma padać :( a ja 9 jadę, na miejscu 11,07 ;((((((((
                                • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 15:35
                                  pogoda się ciut popsuła, pochmurno, choć bardzo ciepło, temperatura 25 stopni,
                                  godz. 16/30 ,
                                  • Gość: didodo Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.10, 16:08
                                    Właśnie pada deszcz :(
                                    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 16:12
                                      nie wiem gdzie ale u mnie nie pada, (SB/Elenite)
                                      • Gość: Łukasz Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 83.230.41.* 08.07.10, 16:36
                                        Powiem szczerze, że codziennie śledzę Twoje wpisy bo czytajac prognozy pogody z przeróznych portali PL czy BG to głupoty idzie wyczytać.
                                        W Rawdzie tez nie pada a internet pokazuje ciagly deszcz.
                                        Dobra robota!
                                        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 16:55
                                          Dzięki za miłe słowa
                                          • Gość: Adam Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 18:16
                                            Niestety prognozy się sprawdzają. Wczoraj było pięknie ale dziś w Słonecznym
                                            Brzegu jest zimno 20 stopni , chwilami pada deszcz, wieje. Prognozy w bułgarskim
                                            tv podają brzydką pogodę do soboty włącznie. Kaplica
                                            Kamerka ze Słonecznego Brzegu i leje.
                                            www.bulgaria-hotels.com/en/sunnybeach_webcam_live_camera.html
                                            • pawel.slonecznybrzeg Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 08.07.10, 18:29
                                              super ta kamerka (dobra jakość) - można rzucić okiem co i jak
                                            • Gość: bob Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 18:36
                                              super kamerka, tylko pogoda :-(
                                              • Gość: hipciooo Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 95.43.121.* 08.07.10, 21:16
                                                W Warnie dzis bylo 21 stopni, a w Obzor spadlo do 18. Zimno i nieprzyjemnie.
                                                Teraz od godziny pada deszcz. Ludzie dzis w ogole nie poszli do pracy (tzn na
                                                plaże). NIe bylo ich też w knajpach wiec chyba wybrali kiszenie sie w domu
                                                • Gość: Adam Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 07:09
                                                  Piątek 8 rano-zachmurzenie 100%, silne podmuchy wiatru,temp 20.
                                                  Można tylko usiąść i płakać.
                                                  • Gość: Kamayo Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 212.160.240.* 09.07.10, 07:54
                                                    A jaka jest temperatura wody w morzu?
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 08:24
                                                    Witam,
                                                    godz. 9/20, temp. 24 stopnie, pełne zachmurzenie i mocny deszcz, który padał
                                                    przez kilkanaście minut. Duża fala, można tylko słuchać szumu fal,teraz nie
                                                    pada, ale zanosi się że dzisiejszy dzień jest stracony dla plażowiczów. Jako że
                                                    pogoda będzie dzisiaj w centrum uwagi forumowiczów, to w południe przekaże
                                                    aktualny stan.
                                                  • dobredowcipy Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 09:20
                                                    Aktualny stan jest taki że leje cały czas a w Polsce upały...
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 09:54
                                                    przestało padac pojawiają się pierwsi ludzie na spacerze wzdłuż morza, duża
                                                    fala, ciepło 25 stopni,
                                                  • Gość: ola Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.static.akk.net.pl 09.07.10, 10:21
                                                    a my 16 lipca chcemy jechać do Bułgarii , zeby mieć piekną pogodę a tu masakra ,
                                                    zamiast naszego morza wybraliśmy Bułgarię ...do poniedziałku mamy czas do
                                                    namysłu ?? co robic??
                                                  • pawel.slonecznybrzeg Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 10:49
                                                    z
                                                    kamerki
                                                    wynika, że jest mokro raczej-pewnie dopiero co padało, a
                                                    otomój komentarz z
                                                    przymrużeniem oka;)

Ola! Do Bułgarii jedź prosta sprawa, nie myśl o tej pogodzie bo zwariujesz, nad
                                                    Bałtykiem masz większe prawdopodobieństwo złej pogody niż w Słonecznym. Poza tym
                                                    tam woda zawsze ciepła
                                                  • Gość: tomek Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 10:55
                                                    cytat;
                                                    Godzina 10.00-pogoda bez zmian, poza tym że od godziny leje.
                                                    A w Polsce piękna pogoda...Krew mnie zalewa
                                                  • Gość: hipciooo-bg Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 95.43.121.* 09.07.10, 23:50
                                                    DZis dzien byl rzeczywiscie do niczego, ale prawdemowiac, taka przerwa w
                                                    opalaniu to nawet fajna sprawa. Rano do okolo 10 na plazy nie bylo nikogo, ale o
                                                    godz 12 full ludzi mimo zachmnurzenia. Oczywiscie celem nie bylo opalanie się
                                                    ale fascynacja morzem. Fale imponujace, piekne morze - inne oblicze.

Jesli to by byly tylko takie 2 dni bez pogody to absolutnie zaden problem a
                                                    nawet powiedzialbym, atrakcja:)

pozdrawiam
                                                    Bułgaria by Krupnik
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 15:51
                                                    witam, od mojego ostatniego komunikatu pogodowego ok godz 10, kiedy deszcz już
                                                    nie podał, pojechałem do Nesebaru. Przez cały czas pochmurno, ale deszcz nie
                                                    padał i nie pada do tej pory, knajpy i budy sklepowe oblegane, bo wszyscy
                                                    wylegli z plaż i ruszyli w miasto.
                                                    Ogólnie ciepło, ale niestety nie plażowo.
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 09.07.10, 18:59
                                                    kontynuując poprzedni wpis, to po powrocie wybrałem się na spacer morzem wzdłuż
                                                    brzegu, mimo dużej fali woda ciepła, na koniec dnia wyszło nawet słonce zzza chmur.
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 10.07.10, 08:22
                                                    Myślę, że dziś wróci ładna pogoda. Jest rano godz 9/10 a jest już bardzo ciepło,
                                                    słońce wychodzi powoli zza chmur, pewnie będzie można wrócić na plażę - dla tych
                                                    stęsknionych. W nocy była olbrzymia fala ludzie stali w oknach i na balkonach
                                                    obserwując morze. piekny widok.
                                                    Pewnie w niektórych miejscach pojawi się zielsko na plaży.
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 10.07.10, 16:09
                                                    Cały dzień bardzo ciepły, jednak słońce za chmurami, więc z opalania nici, ale
                                                    wiele osób korzystało z kąpieli - woda ciepła, najważniejsze że nie padało.
                                                  • ewwa-r57 Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 10.07.10, 16:32
                                                    Nie wrocila niestety ladna pogoda ale przestalo wjac, jutro bedzie
                                                    lepiej.
                                                  • Gość: gocha Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 87.246.34.* 10.07.10, 17:34
                                                    ha, śledziłam ten wątek przed przyjazdem - no i teraz mogę porównać - niestety
                                                    ale woda ciepła nie jest. Pierwsze zetknięcie i szok - na pewno to nie są 23
                                                    stopnie ;/ Prawie jak nad Bałtykiem - pierwsze zetknięcie i uciekasz z wody :D
                                                    pogodna jest kiepska - choć w miarę ciepło i można spokojnie w krótkich ciuchach
                                                    chodzić.
                                                    Poczekamy na lepszą pogodę a teraz odkrywamy SB.
                                                  • Gość: i Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.elblag.vectranet.pl 10.07.10, 18:08
                                                    Zapraszamy do Polski: 30 stopni w cieniu. Paść można.
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 10.07.10, 18:14
                                                    szkoda tylko, że nie można zamienić Bałtyku z Morzem Czarnym
                                                  • ewwa-r57 Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 10.07.10, 18:49
                                                    Co tam nie mozna, jak sie chce....Ale lepiej z Morzem Karaibskim chyba
                                                    by bylo....Choc Czarne jest najwspanialsze, oczywiscie...
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 11.07.10, 07:55
                                                    W nocy fale wyrażnie się zmniejszyły, ich odgłos nie przeszkadzał , chociaż
                                                    zazwyczaj to usypiał swoim odgłosem.
                                                    Od rana - godz . 9/00 piękne słonce niczym ograniczone, żadnymi chmurami, plaża
                                                    już się zapełnia, są też pierwsi w morzu, przejrzystosć powietrza bardzo duża,
                                                    widać okolice Sozopolu po drugeij stronie zatoki,
                                                    Temperatura - obecnie 28 stopni(przypominam w cieniu i na 5 piętrze)
                                                  • Gość: piotrek Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 77.85.194.* 11.07.10, 12:27
                                                    Pogoda zupełnie inna niż rok temu.Wczoraj niebo zachmurzone całkowicie.Dzisiaj
                                                    chmury i czasami słońce.Trzeba pomyśleć nad zmianą kraju do wypoczynku w
                                                    przyszłym roku,szczególnie że prognozy są mało
                                                    obiecujące.www.sinoptik.bg/?lid=106355005
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 11.07.10, 19:25
                                                    W tej chwil temp. 27 stopni. Przez cały dzień było słońce umożliwiające
                                                    opalanie. Czasami zachodziło za chmury jednak plaże ponownie się zapełniły
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 08:54
                                                    Witam w poniedziałek - godz. 10/00 - temp. ok 30 stopni , ludzie już na plaży i
                                                    w morzu. Piękna słoneczna i co najważniejsze bezchmurna pogoda. Dzień dla
                                                    lubiących opalanie. 0statecznie przecież głównie w tym celu przyjeżdzamy do
                                                    Bułgarii.

Chciałbym urozmaicić moje wpisy które dokonuję każdego dnia - dlatego proszę
                                                    pytac, nie jestem wszechwiedzącym jak niektórzy na tym forum ale w miare swoich
                                                    możliwości i wiedzy chętnie podpowiem - będę w Bg cały sezon więc jako, że mam
                                                    przyzwoicie funkcjonujący net zawsze mogę poświećić kilka minut dla
                                                    zainteresowanych informacjami .
                                                  • Gość: ola Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.static.akk.net.pl 12.07.10, 10:12
                                                    Witam ja mam pytanko co do miasteczka Kiten czy jest ok i jak dlugo pojadę
                                                    autokarem z Katowic??
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 12:10
                                                    Sugerowałbym bym inne miasta. Do Kiten polskie biura turystyczne wożą Polaków
                                                    pisząc w reklamach Słoneczny Brzeg-Kiten, za niby niższą cenę, ale róznica jest
                                                    niewielka w porównaniu z tym co się zastaje na miejscu, kiepska plaża, mała
                                                    mieścina która świeci w tym sezonie pustkami, dotyczy to nie tylko turystów, ale
                                                    i knajp, i sklepów oraz brak innych atrakcji. W kossekwencji przy braku
                                                    konkurencji nie musi być taniej niż np. w SB. Odległość z Wawy ok 1800-2000 km ,
                                                    wzależności od trasy.pozdrawiam
                                                  • pawel.slonecznybrzeg Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 13:47
                                                    no to pomysłowi Polacy potrafią sprzedać wycieczkę:) o Ravdzie-Słonecznym
                                                    Brzegu, albo Nessebarze -Słobecznym słyszałem no ale Kiten-SB to hit, no ale
                                                    patrząc na wybrzeże to można stwierdzić że "słoneczny brzeg" ciągnie się od
                                                    północy na południe,
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 13:52
                                                    jest jeszcze jeden hi SB-Aheloy. Ale Polak potrafi dac się złapac na niską cenę,
                                                    a potem wypisuje jak to mu źle było, zapominając dodac ile zapłacił.

Ale wracamy do ad rem czyli zasadniczego wątku - dzisiaj piękna pogoda, cały
                                                    dzień jak do tej pory, woda cieplutka, czyste słonce,
                                                  • Gość: ola Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.static.akk.net.pl 12.07.10, 14:28
                                                    nikt mi nie powiedział ze jade do SB chyba nie każdy z nas tam musi byc , nie
                                                    potrzebuje duzego miasta ani tłumu jadę po to zeby od tego wszystkiego odpoczac
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 14:37
                                                    pytałaś o kiten to odpowiedziałem - ale oczywiście każdy jedzie gdzie uważa,
                                                    jest to jasne.
                                                  • Gość: wituuu Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.chello.pl 12.07.10, 17:15
                                                    Jedziemy do kompleksu Royal Sun.Mam pytanie czy daleko będziemy mieli
                                                    na plaże najlepiej taką trochę mniej uczęszczaną ?
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 17:29
                                                    takich mniej uczęszcanych to w pobliżu nie ma chyba że uznać za nią plazę nudystów,
                                                  • Gość: wituuu Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.chello.pl 12.07.10, 17:40
                                                    A daleko trzeba będzie chodzić na plaże z Royal Sun ?
                                                  • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 12.07.10, 18:19
                                                    nigdy nie szedłem z royal na plaże, ale sądzę że jakieś 10 minut max idąc między
                                                    komplexami
                                                  • turx01 Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 18.07.10, 11:46
                                                    Gość portalu: gocha napisał(a):

> Pierwsze zetknięcie i szok - na pewno to nie są 23
                                                    > stopnie ;

Jeżeli woda będzie miała temperaturę 20 ̊ a powietrze 24 ̊,
                                                    to przy pierwszym zetknięciu będzie się wydawała cieplejsza
                                                    niż gdyby miała 23 ̊ stopnie a powietrze 30 ̊.

• bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 13.07.10, 08:26
      Po wczorajszym pięknym, ciepłym i słonecznym dniu zapowiada się kolejny z
      podobną pogodą. Aktualnie ok 30 stopni. Turyści już na lezakach i w morzu, część
      chodzi i zbiera muszle. Sądzę, że nie będzie żadnych problemów by "smazyć" się
      cały dzień na słoneczku.
      • Gość: wsw71 Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 94.229.83.* 14.07.10, 15:37
        Do autora: Bułgarskiewakacje.Może masz wiadomości o prognozach
        długoterminowych chodzi mi konkretnie od 20 lipca o Pomorie jakiej
        należy spodziewać pogody? Z góry dzięki?
        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 14.07.10, 15:47
          Sorry, ale ja piszę tylko o aktualnej pogodzie.Jest to wiarygodne. co do prognoz
          to znajdziesz je na stronach internetowych, ale wiadomo jak z prognozami jest i
          ich wiarygodnocią
          Gość portalu: wsw71 napisał(a):

> Do autora: Bułgarskiewakacje.Może masz wiadomości o prognozach
          > długoterminowych chodzi mi konkretnie od 20 lipca o Pomorie jakiej
          > należy spodziewać pogody? Z góry dzięki?
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 13.07.10, 17:48
      kolejny ładny dzień, który można było spokojnie przeznaczyć na plazowanie. Pod
      moim oknem ludzie do tej pory leżą na plaży i kąpą się w morzu.
      cały dzień niczym nie zmącone słonce.
      • Gość: ola Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.static.akk.net.pl 13.07.10, 20:13
        i to mnie cieszy....wyjazd w piątek
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 14.07.10, 07:46
      witam///godz. 7/45//// temperatura do chodzi juz do 30 stopni w cieniu, piękne
      słońce, bezchmurne niebo, przed oknem mam już pierwszych plażowiczów i
      spacerujących po plaży bezwietrzna pogoda, fala minimalna
      Wieć pogoda wymarzona dla tego co najbardziej lubimy w Bułgarii
      PLAŻA MORZE BASEN
      • Gość: piotrek Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 77.85.194.* 14.07.10, 13:13
        Rano piękna pogoda.W południe pojawiły się chmurki, a teraz pada deszcz.
        • Gość: ck Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 93.123.43.* 14.07.10, 13:39
          Sw. Włas - 14.07.2010 - żarówa od rana (tak jest z resztą od
          niedzieli, gdy przyjechaliśmy), od 8.00 rano pełno ludzi na plaży, o
          12.00 mało kto został, po pierwsze obiad, po drugie nie dało się już
          wytrzymać, temp. w cieniu na pewno powyżej 30 st.
          Jeśli chodzi o temp. wody, to po chwili czajenia się spokojnie można
          wejśc do morza. Pisanie o tym, że jest ciepła jak zupa jest dużym
          nadużyciem, natomiast na pewno jest komfort pływania (po tym jak już
          człowiek się zanuży). Pozdro i udanego wypoczynku
          • Gość: ck Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 93.123.43.* 14.07.10, 13:42
            przed chwilą faktycznie spadło ze 100 kropel deszczu (słownie: sto),
            na 2 minuty słońce schowało się za chmurkami, teraz znowu praży
            niesamowicie, lato pełną parą!
            • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 14.07.10, 15:16
              Cały dzień piękna pogoda, z krótkim zawirowaniem po południu kiedy w niektórych
              miejscach spadł deszcz - padał tak krótko ,że "nim zaczął padać, to prawie
              przestał". Potem ponownie ładna pogoda do tej pory włacznie, ludzie jeszcze są
              na plaży , wrócili po obiedzie.
              Pozdrawiam
              • Gość: gosc Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.btc-net.bg 14.07.10, 16:06
                Ha,ha ha! Meteorolog-wrozka! Tam leje a nie swieci :)
                www.bulgaria-hotels.com/en/sunnybeach_webcam_live_camera.html
                • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 14.07.10, 16:25
                  Piszę to co widzę w danej chwili, a nie wróże, jak nie widzisz róznicy między
                  pojęciem - aktualna pogoda a prognoza pogody to bardzo mi przykro i moje ubolewanie.
                  Deszcz który pokazujesz spadł kilkadziesiąt minut póżniej, był połączony z
                  krótką burzą. Był tak długi i dokuczliwy dla ludzi na plaży, że nawet im nie
                  przyszło do głowy by z niej zejść.
                  A swoją drogą dziwię, że na tym forum - w końcu bułgarskim - jest tak wielu
                  przciwników i tych co by chcieli obrzydzić Bg innym potencjalnym turystom.
                  Czyżby interes nie szedł dobrze w innych państwach??, he, he

Staram się by moje wpisy odzwierciedlały stan faktyczny i nic więcej

Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ha,ha ha! Meteorolog-wrozka! Tam leje a nie swieci :)
                  > www.bulgaria-hotels.com/en/sunnybeach_webcam_live_camera.html
                  • Gość: ck Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 93.123.43.* 14.07.10, 23:30
                    Potwierdzamn. We Własie padało popołudniu 15 minut, my nawet nie
                    wychodziliśmy z basenów. Fajny deszczyk, potem znowu słońce i do
                    końca dnia piękne słońce i bardzo ciepło.
                    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 15.07.10, 07:04
                      witam, godz. 8/00 - temp. już 29 stopni, chciałbym dodac że wieczory i noce są
                      b. ciepłe , temperatura nie spada więcej jak do 22-23 stopnie nad ranem.
                      Już jest piękne słonce, plaza zapełnia się turystami, kto szybszy ten mam lepsze
                      miejsce. Można założyc że pogoda będzie piękna, na niebie żadnej chmurki,
                      słoneczko ładnie świeci. Miłego dnia dla moich czytelników i wszystkich forumowiczów

• Gość: piotrek Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 77.85.194.* 15.07.10, 13:46
                        Rano patelnia zero chmurek.Teraz przestało padać lało może 10 min. ale są chmury.
                        • renle Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 13.08.10, 09:16
                          Kolega Bułgarskiewakacje wydaje się być wyśmienitym znawcą Bułgarii :)
                          Dziękujemy za wszystkie informacje!
                          • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 18.08.10, 16:13
                            rankiem trochę chmurek, ale potem wróciło pełne piękne słonce, i tak jest
                            obecnie, cóż dodać, tylko plaża, gorąco, nad morzem zdecydowanie przyjemniej niż
                            na basenie
                      • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 15.07.10, 21:11
                        witam godz 22/0 , bardzo ładny dzień, choć gdzie niegdzie były burze, trwały
                        kilkanaście minut a po burzy cieplej niż przed.
                        Spory deszcz spadł w SB, widac jeszcze kałuże, ale aktualnie b. ciepło.
                        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 19.07.10, 18:28
                          cały dzień piękna pogoda, chociaż na koniec trochę się "zaciągnęło" i popadało z
                          mała burzą, ale jest bardzo ciepło - w tej chwili 30 stopni w cieniu.
                        • Gość: paweł staszów Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 81.219.54.* 30.07.10, 12:52
                          jak pogoda dzis? bo w polsce od poniedzialku leje.
                        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 30.07.10, 17:41
                          cały dzień piękna pogoda, co tu pisac, chyba tylko zaapelowac do
                          przyjeżdzających, by byli ostrożniejsi a najlepiej przywieść ze 100 levów na
                          początek ze sobą by mieć czas spokojnie poszukać dobrego kantoru lub banku, bo
                          jak słyszę że ludzie placą euro a liczy im się jak lewy to szkoda tylko kasy,
                          pozdrawiam
                        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 02.08.10, 13:18
                          żar się leje z nieba, w cieniu 35 stopni
                      • Gość: Zara75 Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.leon.com.pl 20.07.10, 22:06
                        Krzysiek! Jak tam prognozy w Bułgarskiej TV. W S.B. będę w sobotę, ale od wtorku
                        przez cały tydzień ma lać! Tak pokazuje pogodę link z naszego wątku!
                        Jestem załamana!
                        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 20.07.10, 22:15
                          na szczęście prognozy swoją drogą, a rzeczywistość może być inna.
                      • Gość: bzz Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.multimo.pl 11.07.11, 15:03
                        mam pytanie czy wieczorami sa komary?? pytam bo wybieram sie za tydzien z dzieckami i nie wiem w jakich ilosciach musze sie zaopatrzyc w "off"
                        • Gość: Co jest? Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 15:26
                          Ktoś kasuje posty kolegi "bulgarskiewakacje"?
    • Gość: pnmm Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.static.getin.3s.pl 15.07.10, 13:49
      Kto Ci płaci ?
      • Gość: gocha Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 87.246.34.* 15.07.10, 21:03
        ja dzisiaj wybrałam się na wycieczkę do Burgas - i były 2 burze w odstępie
        godziny. Ale to jedynie chwila wytchnienia od tych upałów.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 16.07.10, 09:15
      No cóż pewnie przez jakiś czas będę Państwa zanudzał,
      UPAł OD RANA pewnie będzie tak cały dzień
      • Gość: aniesia Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 212.244.106.* 16.07.10, 09:50
        Witam. Cieszą mnie te upały. Będę w Słonecznym Brzegu w sierpniu i
        mam nadzieję, że pogoda się nie zmieni. Czy może jest tu ktoś, kto
        mieszka w hotelu Palazzo? Pozdrawiam cieplutko z równie upalnej
        Polski!
        • Gość: piotrek Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 77.85.194.* 16.07.10, 14:15
          Codziennie od trzech dni po południu burza w SB.Teraz też pada.Tutaj chyba nie
          wiedzą co to studzienki.Wszędzie kałuże.Na chodnikach ,na drodze.Człowiek po
          spacerze cały brudny.
          • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 16.07.10, 19:10
            przez cały dzień do ok. 15 potworne upały, potem burza z opadami, po której
            wróciło słonce i przyjemniejsze powietrze.
            W tej cwilii ok. 30 stopni
    • bulgarskiewakacje Pogoda SB oraz róznica odległości do plaży/morza 17.07.10, 09:01
      Godz. 10 - pogoda SUPER PLAŻOWA - większość przyjeżdza włąsnie by mieć taką
      pogodę, już ponad 30 stopni, pełne słonce

By nie zanudzać monotonnymi info o pogodzie będę od czasu do czasu urozmaicał
      moje wpisy o uwagi praktyczne dla potencjalnych turystów jakie mi się nasuwają z
      obserwacji w BG.

Dziś o róznicy między odległością do morza a do plaży.

Otóz - dotyczy to zwłaszcza niektórych biur podrózy, które wysyłają naszych
      rodaków do Bg informując ich , że do morza jest np.: 300m.
      Na konkretnym przkładzie pokażę, że nie musi to być odległóść do plaży.
      Trzeba odrózniać widok na morze - morze być panoramiczny - nawet z kilku km,

Przykład - komplex Magic Drems w Św. Vlascie - informuje w opisie, że odległóśc
      do morza to ok. 300m, jednak nic to nie znaczy, bo turysta licząć, że po 300 m
      będzie miał plażę jest w dużym błedzie. Do plaży jest znacznie dalej i to z
      naciskiem na słowo ZNACZNIE. Na wysokości tego komplexu nie ma zejscia do morza
      i plaży. Warto na takie niuanse zwracać uwagę, by potem , po przyjeździe nie być
      rozczarowanym, lepiej dokłądnie czytać i pytac przed kupnem, niż narzekać
      podczas pobytu. Taka sytuacja cześto zdarza się właśnie w tej miejscowości, gdyż
      plaże nie są tu na całym wybrzeżu, a poza tym zejścia do plaż są w dużych
      odległościach od siebie/dość strome.
      Nie patrzmy tylko na cenę, ale i na opisy.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 17.07.10, 18:06
      przez cały dzień była sympatyczna, plażowa pogoda, pełne niczym nie zmacone
      słonće, UPALNIE
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 18.07.10, 07:45
      krótko - zapowiada się upał - już teraz 30 stopni i piękne słonce
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 18.07.10, 21:59
      cały dzień piękna pogoda, aktualnie 30 stopni.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 19.07.10, 07:17
      No cóz będę nudny -----pogoda upalna, piękne słońce, ludzie już zajmują miejsca
      na plaży, tempematura dochodzi już -godz 8/15 - do 30 stopni.
      • Gość: max Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: *.zory.vectranet.pl 19.07.10, 08:52
        Byłem w Złotych Piaskach od 5-12 lipca.Na 7 dni 3 były deszczowe(nie
        plażowe}.Pogoda w Bułgarii jest bardzo niepewna,trzeba liczyć na
        szczęście,a przeciez nie po to tam jedziemy,żeby co rano patrzeć w
        niebo.
        P.S.Na plaży przy ładnej pogodzie było niesamowicie tłoczno
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 20.07.10, 09:08
      bardzo cieplo, ok. 30 stopni w cieniu, trche chmurek, ale bez znaczenia dla
      plazowiczów
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 20.07.10, 16:11
      burza i potężna ulewa , krótka, ale solidna.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 20.07.10, 20:46
      przyszła jeszcze kolejna burza - o wiele dłuższa i ze zdecydowanie
      intensywniejszym deszczem. Dopiero się skończyła. Pan Bóg nie oświecił Bg i nie
      wiedzą co to kanalizacja burzowa , co gwarantuje niestety jutro dodatkowe
      atrakcje w postaci chodzenia zygzakiem między olbrzymimi kałużami.
      Powietrze się oczysciło, jest bardzo ciepło.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 21.07.10, 07:37
      po wczorajszej burzy wraca ładna pogoda, słonće już wyszło, temperatura ok 30
      stopni, a przecież jest jeszcze rano.
      • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 21.07.10, 15:58
        dzień gorący, choć z częściowym zachmurzeniem, krótki deszcz, generalnie
        przyjemna pogoda pozwalająca odetchnąć po ostatnich silnych upałach
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 22.07.10, 11:08
      Od rana znakomita pogoda, piękne słońce , bardzo ciepło, ponad 30 stopni w
      cieniu, myślę, że rzeczywiście lepiej potrzytac aktualną pogode, niż prognozy
      które na dziisaj przewidywały deszcze.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 22.07.10, 19:10
      cały dzień piękna pogoda, słońce i ciepłe morze, co jeszcze ?, temp. wody - 24
      stopni - tyle było na tablicy świetlnej w SB obok kubannu, temp. powietrza -
      moje okno ponad 35 stopni w cieniu
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 23.07.10, 08:39
      będzie nudno - od rana upał, cudowne słonce, plaża i morze czekają, ja wróciłem
      ze spaceru plażą, woda cieplutka od rana.
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 24.07.10, 06:42
      Wczorajsza awaria prądu uniemożliwił mi wpis, więc uzupełnima, że wczoraj ppo
      południu burza i trochę deszczu, dzisiaj od rana natomiast słoneczna pogoda,
      aktulanie jest już prawie 30 stopni i zapowiada się kolejny "plażowy; dzień
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 24.07.10, 17:46
      krótko - upał przez cały dzień, pogoda plażowa, pełne piekne słońce
    • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 25.07.10, 08:41
      od rana upał, piękne słonce, cudowna pogoda - nudne prawda...
      • Gość: aniesia Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg IP: 212.244.106.* 25.07.10, 18:52
        ło czytać o tych upałach. Będę tam za 11 dni. Oby pogoda się
        utrzymała ;-)
      • iwko-ska Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 25.07.10, 19:34
        Jak dla mnie nie nudne tylko najlepsze na świecie! Ja w Bulgarii
        będę dopiero za 4 tygodnie i chciałabym żeby ta nudna pogoda mnie
        nie zawiodła!! :)
        • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 25.07.10, 20:43
          nie jestem wrózką, ale można raczej przewidywać, że będzie ładna pogoda,
          sierpień, jest przeważnie najcieplejszy, dzisiaj cały dzień piękna pogoda,
          dopiero wrociłem, o tej porze jest jeszcze bardzo ciepło
          • iwko-ska Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 26.07.10, 07:19
            No a u mnie leje i jest 15 stopni <blee> Marzę już tylko o mojej ukochanej
            Bułgarii!!
            • bulgarskiewakacje Re: Aktualna pogoda Słoneczny Brzeg 26.07.10, 08:45
              pogoda od rana normalna czyli ciepło , upalnie, ok 30 stopni w cieniu, ciepełko,
              woda również, więc tylko przyjeżdzac,

jedna uwaga - jak wynajmujecie Państwo prywatnie to zwracajcie uwagę czy
              wynajmujecie apartament czy studio. Otóz jest różnica i w cenie i w wygladzie.
              Otóz studio to pokój z anexem kuchennym,łazienką, najczęsciej balkonem.
              Zazwyczaj na 2 osoby , czasami z dostawką na 3cią osobę. I tu uwaga - są osoby ,
              które potrafią tak ustawić meble, że wstawiają 2 kanapy dla dwóch osób co razem
              daje 4 osoby - jednak moim zdaniem jest ciasno i komfort przebywania b. ograniczony.
              Prawdziwy apartament to pokój z anexem kuchenymm, jak pisałem wyżej, oraz
              dodatkowo osobna sypialnia. Wtedy rzeczywiście jest to lokal na 4 + 1 osoba na
              dostawce.. Komfort też b. dobry. Warto czytac więc opisy, by po przyjezdzie nie
              być rozczrowanym i szukac sypialni, której nie ma. Coś o tym wiem, bo przyjmuję
              tu na miejscu przyjeżdzających turystów, widzę więc rozczarowanie i potem
              negatywne komentarze.
              Udanych wakacji
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka