Dodaj do ulubionych

Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście

26.01.11, 19:00

Witam
Wybieramy się w 2 rodziny do Bułgarii pod koniec sierpnia.
Mamy małe dzieci (najmłodsze będzie miało rok i 4 miesiące a najstarsze 7 lat).
Z uwagi na tak małe dzieci chcielibyśmy wykupić opcję ALL.
Wiem, wiem, że to zbrodnia w Bułgarii - ale taka decyzja z różnych względów już zapadła.

Proszę o opinię na tema tego hotelu: jak z obsługą, jakimś miejscem do zabawy dla dzieci, jak w tym okresie wyglądają Złote Piaski (dalej takie tłumy?), czy do plaży daleko - czy można "rozbić" się na plaży na "dziko" czy nas przepędzą, czy bez problemu dostaniemy się na plażę i powrotem... i takie tam różne :D
Obserwuj wątek
    • Gość: regina Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.11, 13:30

mnie też interesuje ten hotel.
      I sprawa Złotych Piasków też - to mój pierwszy wyjazd do Bułgarii...
      Jadę w II połowie lipca :)
      Proszę o opinie
    • Gość: Ola Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 03.02.11, 14:03
      My też lecimy rodzinką ( dzieci 4 i 12 lat ) do tego hotelu 19.08-02.09.20011 z Gdańska. Czytaliśmy opinie większość na + jedynie narzekania ogólnie do Złotych Piasków , że leżaki drogie na plaży itd... zawsze marudy się znajdą. My z mężem w każdym razie jesteśmy szczęśliwi , że wybraliśmy Bułgarię, bo już prawie klepaliśmy Egipt...
      • coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście 03.02.11, 20:58

My lecimy dopiero 26 sierpnia do 09 września z Katowic. Osobiste dzieci to 8 i 4 lata :)

A czy wiesz może jak z plażą?
        Można rozłożyć ręcznik, namiocik plażowy (znajomi jadą z 1,5 rocznym dzieckiem), swój parasol?
        Czy też nie ma takiej możliwości na plaży w ZP? Czy tylko leżaki (ja osobiście wolę leżaki, ale znajomi nie bardzo)?
        Jak już będziesz na miejscu i będziesz miała możliwość korzystać z neta - napisz proszę jak to tam wygląda :)
        • Gość: Mambra Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 14:12
          Witajcie,

ja również tam się wybieram ale od 8 lipca z Rainbow. Mam nadzieję, że będzie ok :-) Gdyby ktoś wiedział coś na temat hotelu to proszę o wieści.
          • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.11, 16:25
            No to mam nadzieję, że się podzielisz wieściami i wrażeniami :)
            Szczególnie chodzi mi o to jak w hotelu i na plaży: czy daleko, czy można się rozłożyć z ręcznikiem gdzieś niedaleko wody- czy niestety dopiero za leżakami
            My lecimy z ECCO. Jeśli można wiedzieć ile Cię kosztuje pobyt w tym hotelu (nas 2+2 (do 12 lat) w ALL-u = 6600 za 14 dni) - tyle, że od 26 sierpnia, jak już pisałam.
            Oglądałam też ofertę Rainbow - ale cenowo mnie powaliła ;)
            Dostaliśmy też Ecco wycieczkę gratis :) (rezerwacja do 31.01.)
            pozdrawiam
            • Gość: Mambra Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.retsat1.com.pl 06.02.11, 19:40
              My jedziemy w trójkę, z meżem i trzylatkiem , z początkiem lipca. Płacimy z rainbow 6300 z dwoma posiłkami. W tym samym terminie Eco jest droższe ale ma all. Troszkę bałam się Eco bo ponoć w nienajlepszej kondycji finansowej stoi. Pewnie nie ma się czym martwić ale wolę dmuchać na zimne. Jak wrócimy dam znać :--))
              • Gość: Sid Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 21:19
                Tu macie stary wątek Golden Yawor Złote Piaski

Jak na pobyt z dziećmi to hotel ma swoje plusy a mianowicie pokoje z aneksem kuchenny wyposażonym w podstawowe rzeczy komplet garczków, sztućcy i tp. duże pokoje z balkonem, doostawka to rozkładana sofa i jakiś kanał z bajkami chyba Cartonnetwork, basen z brodzikiem. Do plaży jakies 400m po schodach, my byliśmy z półroczną i 8 letnią córką nie było to nawet zbyt uciążliwe można było z wózkiem nadrabiając jakieś 100m z prawej strony hotelu dostać się do plaży bez pokonywania schodów, ale i po schodach nie było problemu, opcja HB, obiady jadło się przy plaży w restauracyjkach na deptaku, całkiem niezłe nalesniki zajadała sie starsza córka. Na plazy można rozbić się z recznikiem przed lezakami, ale ze wzg na fale nie polecam, co jakiś czas podmywało ręczniki. My przeważnie braliśmy komplet plazowy dwa leżaki i parasol, młodsza w wózku. można też wziąść sobie leżak przy basenach np przy najwiekszej zjeżdzalni wychodzi o połowę taniej. Ogólnie spodziewaliśmy się że bedzie taniej. W Złotych Piaskach jest aquapark można się wybrać na jeden dzień, zwiedzanie Varny połączone z delfinarium. Acha jeszcze była jakaś opłata klimatyczna płatna rezydentce i najdziwniejsze że pisało o niej to Pani ją zbierała w autobusie powrotnym na lotnisko, troche bez sensu. Byliśmy z biurem Rainbow Tours z wylotem z Katowic Lot był z Lot Charters niecałe 1,5 godziny. Wszystko bez problemu, korzystaliśmy z lekarza bo starsza się rozchorowała, telefon do rezydentki pojawił się lekarz na uzgodnioną godzinę zostawił leki, podpisaliśmy tylko wizytę, bez żadnych opłat.

Tu macie opinie i zdjęcia Golden Yawor na CholideyCheck
              • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 17:24
                Witam.
                My również wybieramy się do tego hotelu.Grupa dość spora bo 12 osób(w tym 6 dzieci w wieku 4-12 lat).Termin 17.06-01.07,więc na razie jako pierwsza będę mogła ocenić ten hotel,oczywiście po powrocie podzielę się opinią na forum.
    • Gość: kox Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.aster.pl 13.04.11, 21:53
      super hotel
      • Gość: Andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.166.rev.vline.pl 02.07.11, 16:25
        Czy ktoś wrócił ostatnio z tego hotelu? jesli tak bardzo proszę o wiadomosc bo pajawiają się nie za ciekawe opinie i zaczynam się martwic. Z góry wielkie dzięki :-)
        • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 21:49
          Ja wróciłam dzisiaj.Co chcesz wiedziec?
          • Gość: andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.166.rev.vline.pl 02.07.11, 22:15
            Witaj :-)
            miło słyszec Jak tam pogoda i jedzenie bo starsznie narzekają. Jak z obsługą w hotelu i opieką rezydenta. Jakie ceny, czy korzystaliście z wycieczek? I dla mojego malucha czy jakis kanał z bajkami jest :-)
            • Gość: magadama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 15:05
              Witaj.
              My byliśmy 2 tygodnie-od 17.06 i pierwszy tydzień pogoda była super,w drugim trochę gorzej,a najgorsza była w dniu wyjazdu,ponoć takich opadów deszczu nie było od dawna,ale od jutra ma być znacznie lepiej.Jeżeli chodzi o jedzenie to my w zasadzie nie narzekaliśmy,śniadania jak wszędzie monotonne-jajecznica,jajecznica z szynką,jajka sadzone,jakieś kiełbaski,wędliny,ser żółty i biały,dżemy,miód,oraz warzywa,a i podstawowe danie naszych dzieci-naleśniki z nutellą.
              Śniadanie do 10.00 i do tej godziny kucharz smażył naleśniki,jak minęła 10.00,mimo że była kolejka kończył smażenie,podobnie było z automatami z kawą na stołówce,też można było z nich korzystać do 10.00,a później wyłączali z prądu i kazali iść na kawę do baru przy basenie,a tam kawa to czysta porażka,jak dla nas nie do wypicia(śmierdziała chlorem).Obiad od 12.00-2.00,zawsze spagetti,pizza,jakieś mięsko,warzywa,ciasta,owoce i lody,które dzieci mogły nakładać sobie same(do kolacji także były).Najbardziej urozmaicone były kolacje.Ogólnie jedzenie było smaczne.
              Pokoje duże,my mieliśmy 2 pokojowe,sprzątane codziennie,ręczniki też wymieniane codziennie,pościel zmieniano nam dwa razy w trakcie pobytu.W pokoju mieliśmy aneks kuchenny,telewizor(kanał polski-polonia,bajki na jednym kanale w języku bułgarskim),pokoje o numerach nieparzystych z widokiem na basen i morze,a o numerach parzystych na inny hotel.
              Jeżeli chodzi o rezydentki z biura ecco Holiday,to poznałam 3 i były to naprawdę fajne dziewczyny,choć mieszkały na drugim końcu ZP,gdy były potrzebne zawsze przyszły i pomogły.
              Dla nas wczasy bardzo udane,mam nadzieję że dla Was także takie będą!
              Ceny w Bułgarii nawet przyzwoite.
              Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz,w wolnej chwili odpisze.Pozdrawiam
              • Gość: andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.166.rev.vline.pl 03.07.11, 18:05
                Magadamo WIELKIE DZIĘKI :-) Uspokoiłaś mnie bardzo. My jedziemy z Rainbow tours i mamy tylko dwa posiłki więc mam nadzieję, że będą ok. Mam jeszcze parę paytań... Czy aneks kuchenny był faktycznie wyposażony (talerze, sztuce, szktalnki, itd.) i czy była suszarka do włosów? Czy woda w morzu była czysta? Zdarzają się tam ponoc glony, meduzy i takie tam :-) Ile kosztował zestaw leżak i parasol na palaży i ostatnie czy byliście w Aquapolis?
                Raz jeszcze bardzo Ci dziękuję za wszystkie opinie i informacje.
                Pozdrawiam serdecznie i czekam na wieści ;-)
                • Gość: magadama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 18:28
                  Jeżeli chodzi o aneks to wyposażenie było różne w zależności od pokoju.My byliśmy w 3 rodziny i u każdej z rodzin było różne wyposażenie.W moim pokoju był garnek,sztućce dla 2 osób,2 szklanki,2 filiżanki i to wszystko,ale nie było problemu z przynoszeniem szklanek,talerzy,sztućcy ze stołówki,u moich znajomych garnków nie było.
                  Morze w pierwszym tygodniu czyste,ale po sztormie w drugim tygodniu wypłynęło trochę wodorostów,meduzy pływały ale nasze dzieciaki brały je do rąk bez problemu i nie parzyły.Leżaki niestety na plaży bardzo drogie(zestaw-20 lewa,czyli ponad 40 zł na dzień),my(jak większość turystów)zawsze leżeliśmy w pasie przed samym morzem na własnych ręcznikach.
                  Ja osobiście w aquapolis nie byłam bo mój syn się rozchorował,ale znajomi byli i nawet się im podobało(koszt dla 4 osób około 130 lewa).
                  Suszarka w łazience jest.
                  • Gość: bielszczanin Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.11, 21:11
                    a jakie są różnice między sb a zp? w zp również wiele jest młodych ludzi oprócz oczywiście rodzin?
                    • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 22:03
                      Różnica przede wszystkim w wielkości kurortów,w ZP jest 200 hoteli,a w SB 700.
                  • Gość: Andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.166.rev.vline.pl 03.07.11, 22:32
                    Ślicznie dziękuję Ci za te cenne informacje. Cieszę się, że miałaś udany urlop, czego i sobie życzę. Ostatnie (już na 100% ;-) co mi przychodzi do głowy to pytanie o kantor i jakiś niedrogi sklep spożywczy -czy był w pobliżu i czy był niedrogi, hihihih
                    Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI za pomoc.
                    • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 23:21
                      Jeżeli chodzi o wymianę pieniędzy to zdecydowanie należy to zrobić w banku.Kantory pozornie oferują wyższą cenę za euro,ale pobierają prowizję o której nigdzie nie piszą.Byłam świadkiem kłótni mężczyzny,który wymieniał euro,miał dostać 1,95 lewa za 1 euro a dostał 1,67 faceta z kantoru wyciągała policja.
                      My wymienialiśmy w banku Raifaisen,który był najbliżej naszego hotelu.Bank znajduje się w hotelu Admiral,na parterze,wejście od strony morza,nie trudno przegapić bo zawsze stoi kolejka ludzi.W zeszły tygodniu za euro dostaliśmy 1,93 lewa, za 1 dolara 1,36 lewa,trzeba mieć przy sobie jakiś dokument tożsamości.
                      Sklep bardzo blisko,koło hotelu erma.Ceny są wszędzie bardzo podobne,jedna rzecz tańsza w tym inna tańsza w sklepie poniżej,np. coca-cola 2l-ok. 3lewa,arbuz 1kg-1,10 lewa,chleb-1,8 lewa,woda 5l(albo większa)-3,50 lewa,baileys 1l-35 lewa,tyle pamiętam bo to kupowałam.
                      Udanych wakacji!
                      • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 06.07.11, 11:20
                        Dzięki za wszystkie informacje :)
                        Chciałam jeszcze zapytać czy leżaki przy basenie są płatne?
                        I jak wygląda sprawa napiwków? dawać pokojówce, czy też w barze? (w Egipcie bez tego ani rusz...)
                        My jedziemy z Ecco od 26 sierpnia :/ (pokoje zaklepane mamy z widokiem na basen) już nie mogę się doczekać
                        I jeszcze jedna sprawa jak wygląda sprawa wylotów
                        My wg planu mamy start o 4 rano z Katowic do Varny (do przeżycia)
                        A wylot z Varny do Katowic o 1:45 czasu lokalnego.
                        Czyli to wygląda tak:
                        9 września do godziny 10-11 musimy opuścić pokoje. I czekamy cały dzień na wylot (który następuje dopiero 10 września)
                        Czy można korzystać w tym czasie z jakiegoś pokoju celem umycia dzieci, przewinięcia maluchów itp, itd.
                        Czy Ty też miałaś takie godziny przelotów? czy może się to zmieniło?
                        pozdrawiam
                        • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 23:34
                          Witam!
                          Leżaki przy basenie są bezpłatne i bez problemu codziennie można znaleźć wolny leżak.
                          Jeżeli chodzi o napiwki,to na barkach przy basenie i w lobby barze wystawione są tzw. tip boxy,do których niektórzy wrzucali napiwki,jak masz ochotę to możesz coś wrzucić.My pokojówce napiwków nie zostawialiśmy,a pokój zawsze był wysprzątany i ręczniki czyste były codziennie.
                          Jeżeli chodzi o transfer z lotniska,wszystko poszło sprawnie i bardzo punktualnie,ale niestety tak jak piszesz wylot z Polski był o 4 rano,w hotelu byliśmy o 8 czasu Bułgarskiego i niestety do 14 musieliśmy czekać na pokoje w recepcji.O 12 poszliśmy do recepcjonisty,żeby dała nam opaski na ręce bo chcemy iść na obiad i to przeszło bez problemu,gorzej było w dniu ostatnim-pokój należy zdać do godziny 12.00,w momencie oddawania klucza trzeba oddać opaskę(najlepiej jak pójdzie jedna osoba z rodziny),no a transfer na lotnisko my mieliśmy z hotelu o 22.10 i znowu czekanie w recepcji(tym razem 10 godzin-my niestety mieliśmy pecha bo pogoda w piatek była okropna i nie mogliśmy nawet wyjść na spacer).Na obiad weszliśmy jeszcze bez problemu ale kolacji niestety nie chcieli nam dać(choć tydzień wcześniej ludzie wchodzili bez problemu).Niby mieliśmy najdłuższe wakacje,bo jako 1 byliśmy w hotelu(Poznań,Łódź,Warszawa,Gdańsk-mają wyloty i przyloty w normalnych godzinach),ale to czekanie to totalna porażka(jedyny minus tych wakacji).Pokój zastępczy(o ile będzie jakiś wolny)można sobie zapłacić-koszt około 65-85 lewa i można w nim być do godziny 18.00
                          Ja osobiście korzystałam z prysznicy i toalet w SPa,które znajduje się w piwnicach hotelu(w windzie naciskasz -1,ale winda po lewej stronie recepcji).Życzę udanych wakacji i jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to czekam.Pozdrawiam
                          • Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 05:16
                            Witam!
                            Czy jest możliwość pozostawienia bagażu w recepcji, lub jakieś przechowalni do czasu kiedy nas zakwaterują? Jadę 29.07 z dwojką małych dzieci i nie ukrywam trochę martwi mnie siedzenie na walizkach kilka godzin.
                            pozdrawiam i dziękuję za informacje
                            • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:47
                              Bagaże są zamknięte w pomieszczeniu obok recepcji,ale można w każdej chwili poprosić o otwarcie pokoju.
                              • Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 18:47
                                Dziękuje za informacje, mam jeszcze pytanie odnośnie wycieczek fakultatywnych, czy korzystała pani? interesuje mnie głównie Warna+ delfinarium
                                • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:02
                                  Ja nie korzystałam z wycieczek,ale moi znajomi mieli wycieczkę do Warny w cenie pobytu.Niestety nie była to wycieczka do muzeum Warneńczyka jak wcześniej myśleli ,tylko wycieczka do centrum handlowego(wrócili bardzo niezadowoleni).Jeżeli chodzi o delfinarium to nikt ze znajomych nie był,więc nie wiem czy warto odwiedzić.
                                  • Gość: aisa Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 19.07.11, 16:19
                                    Witam! Mam pytanie odnośnie opcji all inclusive w hotelu, jakie napoje alkoholowe i bezalkoholowe są w cenie pobytu?
                                    • Gość: MAGDAMA Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 15:29
                                      Witam
                                      Jeżeli chodzi o napoje alkoholowe to w opcji są:whisky,rum,mastica,wódka,wino białe i czerwone oraz piwo(jakieś bułgarskie,niemieckie za opłatą).Napoje bezalkoholowe-coca-cola,fanta,sprite-z automatu,woda wineralna,oraz sok z dystrybutora.
                                      • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.11, 07:57
                                        Mam jeszcze pytanie odnośnie fakultetów.
                                        Korzystaliście z ECCO?
                                        By dostaliśmy gratis Muzeum Warneńczyka. Czy jest sens tam jechać, czy też może polecasz coś innego?

I jeszcze opcja, która baaaaaardzo interesuje moje dzieci :D (obiecałam, że zapytam ;)
                                        Jak z lodami w Allu? czy są porcjowane czy też samemu się nabiera?
                                        I jakie są ? Kiedy są dostępne? czy tylko przy posiłkach czy też w ciągu dnia np będąc przy basenie można podejść i też się dostanie, tak jak napoje.
                                        Przepraszam, że Cię tak zamęczam pytaniami ;)
                                        • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 15:10
                                          Ja z moją rodziną nie korzystaliśmy z wycieczek,nasi znajomi byli w aquapolis i nawet się im podobało.W jedną stronę pojechali taksówką a z powrotem zeszli pieszo,bo to całkiem blisko.
                                          W naszym turnusie były osoby które także miały wycieczkę do muzeum w cenie,ale jak się okazało na miejscu,że jest wycieczka do Warny,ale bez zwiedzania muzeum,to była tzw. wycieczka Warna -shopping.
                                          Jeżeli chodzi o lody to podawane są do obiadu i kolacji(12-14,18-21).Nabierać można ile się chce i ile razy chce oczywiście samemu,smaki różne,ale zawsze 4 pojemniki,jak sie kończą to kucharz przynosi następny pojemnik.Jedyny mankament to kolejka po lody,my byliśmy na początku sezonu,więc nie było najgorzej,ale pod koniec naszego turnusu trzeba było trochę odczekać,niektóre dzieciaki nie radziły sobie z nabieraniem i przez to kolejki robiły się coraz dłuższe.
                                          Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.Pozdrawiam
                                          • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 26.07.11, 14:30
                                            a jak wygląda sprawa plaży i morza?
                                            czy trzeba mieć buty do wody? czy jest łagodne zejście i piaszczyste dno (Złote Piaski to przecież ;)
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: Andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 15:19
                                              Witam,
                                              wróciłam z tego hotelu w piatek 22-go lipca, jeśli chcecie coś wiedzieć, piszcie :-) Ogólnie pobyt na piątkę z dużym plusem. Po plaży i do morza można swobonie wchodzić boso.
                                              • Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 19:42
                                                Mam kilka pytań? Czy korzystałeś z wycieczek fakultatywnych? Ogólne wrażenie odnośnie hotelu, obsługi? Czy są jakieś animacje dla dzieci? I czy na basenie jest kłopot z leżakami?
                                                dziękuję za wszystkie informacje i pozdrawiam,
                                                • Gość: Andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 09:18
                                                  Hej,

jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to nie korzystaliśmy bo Rainbow tours z którym byliśmy był drogi, np za wycieczkę do Nessebaru (ok 120 km w jedną stronę) chciał bodajże 40€. Dogadaliśmy się z poznanymi w hotelu Polakami i pojechaliśmy z bułgarskim organizatorem. Było na 6 os., w tym dwoje dzieci i zapłaciliśmy 150 lewa (po negocjacjach ;-)) za wszystkich a więc po ok. 150 zł za rodzinę a nie 400! Busik super, nowiutki, z klimą. Poza Nessebarem zobaczyliśmy po drodze Słoneczny Brzeg (woda cieplejsza niż w Piaskach ale brudna) i Obzor. Jak się rozruszaliśmy to pojechaliśmy jeszcze z tym biurem na Balczik i Kaliakrę. Tym razem bus to stary Ford bez klimy ale 70 km dało się wytrzymać i też wyszło połowę taniej niż z Rainbow. Wszystko zależy od tego, kto na co się nastawia -my potrzebowalismy tylko środka transportu i taki był a przy okazji kierowca opowiedział nam trochę o historii Kaliakry i o ogrodach w Bałcziku. Jak byś chciała namiary na to bułgarskie biuro powiedz :-) Jeśli chodzi o obsługę w hotelu to wszyscy byli bardzo mili ale to też zależy od twojego nastawienia. Jak widziałam co po niektórych gości i ich zadarty nos to wcale się nie dziwię, że narzekają na obsługę. Także w Bułgarii funkcjonuje zasada - jesteś uprzejmy to inni względem Ciebie też są. Nam pierwszego dnia padł tv w pokoju, zgłosiłam na recepcję i po 15 min. przyszedł pan naprawić. Pokojówce daliśmy na początku 2€ napiwku (bo zostało po wymianie) i wszystko było na glanc :-) Klima superdziałająca. Nie ma się do czego przyczepić a w barze Happy Hours więc tylko korzystać ;-) Jeśli chodzi o animacji dla dzieci to praktycznie brak -3 razy w tygodniu są od 21-ej występy (ichniejsze śpiewy, taniec) i w ramach tego jakiś klaun albo koleś dmuchający balony ale nic więcej. Problemu z leżakami nie było żadnego chyba, że zależy ci na cieniu... Jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to pytaj :-) Ogólnie zazdroszczę, że jesteś przed..
                                                  • Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 28.07.11, 20:59
                                                    Dziękuję za info i cenne rady wszystkim forumowiczom Po powrocie obiecuję podzielić się swoimi spostrzeżeniami odnośnie hotelu i okolicy.
                                                    pozdrawiam ;)
                                                  • Gość: Ola Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 88.220.106.* 31.07.11, 10:18
                                                    W jakich godzinach jest otwarty basen, bo wyczytaliśmy, że do 17.00 i dzieci się zmartwiły...?
                                                  • Gość: Andzik79 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.11, 15:37
                                                    Nie wiem jak z zamkniętym bo nawet na oczy nie widziałam ale otwarty jest całodobowy :-))
                                                  • Gość: Ola Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 88.220.106.* 31.07.11, 10:43
                                                    A możesz przesłać kilka fotek z Warny hotelu i z plaży?
                                                    mój adres : lepa22@o2.pl
                                • 71gosik Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście 08.07.11, 09:30
                                  Co prawda pytanie nie było do mnie, ale w ubiegłym roku podczas pobytu z Złotych Piaskach zrobilismy sobie samodzielna wyprawe do Delfinarium (dojechaliśmy autobusem). Warto zobaczyć, ale na pewno to nie taki efekt jak na amerykańskich filmach. Do centrum Warny nie dojechalismy, bo bylo strasznie gorąco.
    • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 02.08.11, 10:59
      Gdzieś na forum ktoś umieścił mapkę (wprawdzie SB, ale znalazłam tam też ZP) i zauważyłam, ze są trzy Golden Yavory niedaleko od siebie położone. Jakby należały do tego samego kompleksu.
      Nie wiem czy biuro ECCO organizuje wczasy w tym "kompleksie" czy też tylko w tym największym budynku, który mają na zdjęciach. Orientuje się ktoś jak to wygląda?

I mam jeszcze pytanie odnośnie pokoi: czy faktycznie wyglądają one tak jak na zdjęciach ECCO, czy też są różne warianty? I jeszcze: pokój dzienny posiada dostawki (tak widać na zdjęciach) i jest tam TV i wyjście na balkon. Czy w pokoju drugim jest łóżko małżeńskie, TV i czy jest tam okno?
      • Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:18
        Witam!
        Ja widziałam tylko jeden hotel Golden Yavor,ten który jest na zdjęciach w katalogu ecco.
        Jeżeli chodzi o pokoje to są różne w zależności ile osób będzie w nim mieszkać,a i zależy czy masz opłaconą opcję z widokiem na morze,bo dużo osób miało już na voucherach taką opcje.My nie mieliśmy dlatego też nasze pokoje były z widokiem na drugi hotel,ale jeżeli chjodzi o pokój,to rzeczywiście byl przestronny.Wchodząc do pokoju był mały korytarz z wieszakiem na ubrania,po prawej stronie toaleta z umywalką,następnie wchodziło się do pokoju dziennego ,w którym był aneks kuchenny,stół,4 krzesła,szafa,komoda na której stał telewizor i wtym pokoju było duże okno i wąskie drzwi na balkon(ale nie wszystkie pokoje tak miały,bo nasi znajomi w pokoju obok takiego wyjścia z pokoju dziennego nie mieli),natomiast drugi pokój był z łóżkiem małżeńskim,była też szafa,2 nocne stoliki,toaletka z lustrem,wyjście na balkon i z tego pokoju wchodziło się do łazienki,w której była wanna,ubikacja,umywalka i suszarka do włosów.
        Pozdrawiam i życzę udanych wakacji!
        • Gość: ja Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 11.08.11, 15:43
          ja miałam pokój bez zadnego aneksu kuchennego, chociaż jak pytałam w Rainbowtours to pani zapewniała, że każdy pokój ma aneks. Nie wiem dlaczego nie mieliśmy kuchni, mieliśmy pokój 2-osobowy ale w takich rzekomo też powinna być. Mieliśmy numer pokoju z literką A na końcu, może wszystkie z A są bez kuchni... Ogólnie pokój taki sobie - widok z balkonu na inny hotel i boczny na morze, telewizor ledwo cokolwiek odbierał, wykładzina zniszczona i niezbyt czysta, łóżko OK, najlepsza była łazienka, bez zarzutu. Basen tez spoko, duży. Jedzenie OK, może dlatego, że nie jestem wybredna.
    • Gość: coffinka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 09.08.11, 09:35
      Jak wygląda sprawa zakupów? Chodzi mi o kosmetyki na plażę, balsamy itp.
      Czy są, i w jakich cenach (czy porównywalnie jak u nas) wiadereczka, łopatki jakieś materace czy koła do pływania dla dzieci?
      Nie chce mi się tego wlec z Polski, tym bardziej, że i tak muszę u nas kupić.

I jeszcze sprawa ręczników: czy z hotelu można zabrać ręcznik na basen czy też plażę?
      I chyba już ostatnie pytanie ;)
      Czy jest zakaz wynoszenia jedzenia ze stołówki? Nie chodzi mi o kanapki czy dania, ale o owoce. Np dziecko nie zje przy obiedzie brzoskwini i zabierze ze sobą...
      Pozdrawiam
      • Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 20:35
        Balsamy do opalania i olejki są drogie średnio od 10 leva za bułgarskie 20-30leva nivea,garnier. Koła, motylki do kąpieli w Polsce np w Leclercu kupowałam po 3-5zł, w Złotych Piaskach z tej samej firmy około 10-15leva. Ceny w Złotych Piaskach z wyjątkiem podróbek perfum i torebek bardzo drogie. Piwo w restauracji,barze od 4-6 leva, napoje typu cola 3,4leva, kawa od 2-5leva. Leżaki przy plaży 8 leva, parasol 8 leva, materac 3 leva. W hotelu przy basenie korzystaliśmy ze swoich ręczników kąpielowych, ale wiele osób korzystało z hotelowych i nie było problemu. Jeśli chodzi o basen można było się kąpać nawet wieczorem jeśli ktoś miał ochotę. Hotel ogólnie ok, trochę jedzenie tylko monotonne.
        • Gość: luk Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.11, 00:06
          gdzie najelepiej kupować jedzenie w ZP?
        • Gość: Ola Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 10.08.11, 16:51
          Mam pytanie o wyżywienie w dniu wyjazdu. Jak to faktycznie jest, bo pierwotnie dostaliśmy info z biura ( a jedziemy z Ecco Holiday, mamy wykupioną opcję w all inclusive), że zmienili nam godz. wyjazdu z 19.08 godzin rannych na 20.08, ale mamy się nie martwić, bo mimo, ze pokój mamy zdać do godz. 12.00, to z alla możemy korzystać do momentu wyjazdu. No i to było o.k. zresztą w zeszłym roku mieliśmy podobną sytuację z tym że biuro Itaka i w Turcji i nikt nam przy wymeldowaniu nie zdjął opasek i korzystaliśmy do końca z wyżywienia.
          Wczoraj otrzymaliśmy info z biura cytuję :

"Bardzo nam przykro w związku ze zmianą jednak ilość dób hotelowych oraz posiłków (po przylocie otrzymują Państwo tzw. lunch box czyli gotowy posiłek i ostatnim posiłkiem jest śniadanie w dniu wylotu) zostaje zachowana.
          Korzystają Państwo przy wylocie z pokoi do godziny 12 , po tych godzinach bagaże mogą zostać przy recepcji w zabezpieczonym pomieszczeniu, a Państwo mogą nadal korzystać z infrastruktury hotelu do czasu wyjazdu na lotnisko."

Niech sobie w nos wsadzą lunch box , jak przyjedziemy nad ranem dzień później...

• Gość: magdama Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 21:21
            Nie wiem jak było w innych turnusach,ale na naszym pierwszym posiłkiem który udało nam się dostać i to po naszych interwencjach był obiad(byliśmy w hotelu o 8 rano),a jeżeli chodzi o dzień wyjazdu to obiad dostaliśmy bez problemu ale z kolacją był już problem,ja nie miałam opaski bo odciął mi ją z satysfakcją bardzo niemiły recepcjonista gdy zdawałam klucze,a przy wejściu na stołówką zawsze stoi ktoś z obsługi restauracji i pyta o numer pokoju,ja chciałam być uczciwa,więc powiedziałam że nie mam pokoju bo mój turnus się dzisiaj kończy no i nie mogłam wejść.Taki problem mieliśmy tylko my i jeszcze kilka osób,które wylot miały do Katowic,ponieważ z innych miast ludzie wyloty mieli w godzinach rannych i popołudniowych,a my niestety wylot mieliśmy o 00.25,a transfer na lotnisko o godz.22 z hotelu.
            • Gość: Ola Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 88.220.106.* 10.08.11, 21:39
              Dziękuję za odpowiedź. My lecimy z Gdańska, a wylot mamy o 23.30 czyli podobna sytuacja, jak Twoja, a w nosie w razie czego zjemy poza hotelem.
              • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 11.08.11, 10:03
                witam,

Ja akurat jestem w hotelu do 19 sierpnia. Dzisiaj niestety deszcz i około 17 stopni ;-/ Ale jutro już 27-29 stopni. Jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę pisać postaram się odpowiedzieć.
                Hotel nie jest zły, ale wiele rzeczy może denerwować. Brak normalnej kawy (na stołówce z automatu 100ml mleka + 25ml wody + 5 ml kawy) Napoje z automatu rozrabiane (cola ma lekki posmak coli, do oryginału nie ma porówania, pozostałe napoje również siki. Śniadanie trwa do 10-tej i jak na zegarze wybija 10.00, to wpada obsługa i zwija jedzenie.
                Obsługa w barze niemiła i robi łaskę, że Cię obsłuży. Na plus zdecydowanie pokoje, duże i nieźle urządzone, jedzenie też nie najgorsze, chociaż wybór średni. Ogólnie mimo tych wszystkich minusów hotel oceniam 5/10

• Gość: Renia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 11.08.11, 11:17
                  Napisz jak będziesz miał czas swoje uwagi, na zasadzie co radzisz a co odradzasz, gdzie dobre, nie drogie jedzenie poza hotelem, co fajnego w Warnie oprócz oczywiście delfinarium.
                  Chodzi mi o to, że człowiek jak jest w nowym miejscu to najczęściej przed wyjazdem widzi co jest super a co złe. A Ty jak już zdążyłeś się rozeznać, to możesz podpowiedzieć... góry dzięki.
                  • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 12.08.11, 09:53
                    Dzisiaj dopiero jedziemy do Warny, więc będę mógł powiedzieć więcej jak tam jest. Po dzisiejszym zajściu na stołówce chciałbym zdecydowanie odradzić ten hotel wszystkim, którzy chcą kupić tu wakacje. Za naleśnikami była dzis kolejka, w której trzeba było czekać ok. 15 minut. Na końcu kolejki stało dwóch chłopaków po 7-8lat. Kiedy nadeszła ich kolejka gość wyłączył piec i kazał im odejść. Była 10.01, a śniadanie trwa do 10.00. Poprosiłęm, żebym zrobił im jeszcze te dwa naleśniki, ale gość powiedział, że nie zrobi . Poprosiłem managera, żeby zobaczył jak olewa się gości, ale on tylko wzruszył ramionami i nawet słowem się nie odezwał. Druga sytuacja, o 9.55 nie było już szklanek do napojów. Poprosiłem obsługę, gość odpowiedział mnie więcej tak: " onoo noo noo" i odwrócił się w drugą stronę. Cała obsługa jest tutaj strasznie niemcam iła, nieuprzejma i nieuczynna. Zdecydowanie odradzam ten hotel i polecam Turcję, gdzie allinclusive, to alliclusive, a nie ta chamska obsługa i żenujące sytuacje z jedzeniem. Poza tym pogoda też nie rozpieszcza na 7 dni w sierpniu 2 były deszczowe, a dzisiejszy jak narazie chłodny i wioetrzny choć słoneczny, Jest to nie tylko moja opinia, ale również większości ludzi z tego hotelu. Jeśli ktoś ma jakies pytania proszę pisać.

Pozdrawiam
                    • Gość: OLA Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 88.220.106.* 13.08.11, 08:21
                      Pisz pozytywy szukaj plusów i pisz co fajnego nas tam spotka...
    • Gość: miminka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.szczecin.mm.pl 16.08.11, 14:05
      mam pytanie.
      Na zdjęciach widać, ze hotel dysponuje kręglami :)
      Chciałam zapytać czy w opcji all jest możliwość korzystania, jeśli nie to jakie są ceny wynajęcia toru?
      • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 17.08.11, 09:25
        witam,

witam,
        Ja tutaj kręgielni nie widziałem. Na zdjęciach były też animacje dla dzieci, ale nie ma tu czegoś takiego. Dla dzieci jest plac zabaw obok hotelu. Jest to plac należący do innego obiektu, ale nikt się nie czepia. W hotelu zrobiła się ostatnio niezła obora. Przyjechało 6 łysych facetów z dwiema blondynkami i od rana grzeją na basenie. Rozbite szkło przy basenie, to norma każdego dnia. 2 dni temu zrobili takie bydło na basenie o 2 w nocy, że musiała interweniować zewnęrzna firma ochroniarska , a finalnie i policja. Są tutaj też bekający przy stole niemcy i różne inne dziwactwa. Co do jedzenia, to nadal mi smakuje, ale napoje są nie do zniesienia. Woda kranowa dodawana jest do wszystkiego od coli zaczynając na kawie kończac. To jest pierwszy mój allinclusive kiedy muszę dokupować sobie napoje w sklepie. Jak powiedział tu jeden Polak, turysta z allinclusive jest w tym hotelu turystą drugiej kategorii. Osoby, które zamawiają np colę i za nią płacą dostają oryginalną, a w allicl. ichniejszy syf. To samo ma się np z kawą, czy piwem. cdn...
      • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 17.08.11, 09:35
        ...osobom, ktore nie mają jeszcze wykupionych wczasów, a zastanawiają się nad tym hotelem polecam zmianę planów na Turcję. 99% osob z którymi tutaj rozmawiałem twierdzą, że to jest ich ostatni pobyt w Bułgarii. Ja też tutaj raczej szybko nie wrócę, chociaż byłem już kiedyś w Słonecznym Brzegu i wtedy m.in. pogoda była lepsza. Tutaj, żeby wejść do morza trzeba się trochę przełamać, a później już jakoś jest. To samo w basenie. Na basenie uważajcie na szkło, bo tak jak pisałem codziennie ktoś rozbija szklanki, a obsługa widząc toe nic nie robi. Ja bym już dawno plastiki wprowadził.

osobom, które niedługo tu przyjadą radzę pozytywnie się nastawić, a będzie OK ;-)
        • Gość: optymistka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 17.08.11, 16:49
          Czy Ty przypadkiem nie za dużo narzekasz?, JA na wczasy jadę odpocząć, a luksusy to mam w domu, poza tym siedzieć na wczasach i pisać forum jak dla mnie przeginka, chyba źle się nastawiłeś i teraz wyszukujesz minusów... Ciesz się urlopem i wypoczynkiem. Typowo polskie nastawienie.
          • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 18.08.11, 09:13
            Optymistko uwierz mi, że nie jestem typem marudnego klienta, który wszystkiego się czepia, ale to co tutaj się dzieje, to dla mnie lekkie przegięcie. Poczytaj zresztą komentarze innych osób o tym hotelu i wiele jest podobnych do moich. Przed przyjazdem tutaj mialem podobne nastawienie jak Ty, teraz mam inne. Jeśli to będą Twoje pierwsze wczasy za granicą i nie masz porównania do innych hoteli, to będziesz zadowolona. Ale jeśli byłaś w innych krajach i coś już widziałąś, to możesz czuć się zawiedzona. Mam nadzieję, że będzie Ci się podobało, ale ja się cieszę, że jutro wracam.

A jeśli chodzi o pisanie na forum na wczasach, to bez przesady, na internet poświecam 10 minut dziennie, a nie siedzę tu godzinami.

Pozdrawiam
            • Gość: optymistka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 18.08.11, 10:53
              A w jakim hotelu byłeś gdzie było wszystko suuuper. Bo to że w Turcji to się domyślam.

• Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 212.91.163.* 18.08.11, 13:27
                Nie ma hotelu, gdzie wszysytko jest idealne, ale jeśli pytasz o hotel w podobnej cenie, w którym podobało mi się bardziej, to np. Tac Premier w Alanyi. Jeśli chodzi o jedzenie i picie, to różnica była kolosalna. Tam lali oryginalne napoje Cola, Fanta, Sprite, kawa była super, jedzenia 3 razy więcej. Tutaj w all jako przekąski dają suche ciasteczka i bułkę z mortadelą i ogórkiem. We wszystkich innych hotelach w jakich byłem, były frytki, hamburgery, pizza, zapiekanki, i wiele innych. Sama zobaczysz i ocenisz, ale moim zdaniem, gdyby zmienić w tym hotelu kilka rzeczy, to byłoby całkiem nieźle. Naprawdę staram się cieszyć tymi wakacjami, ale te kilka rzeczy ewidentnie psuje ogólne wrażenie. Jeśli prosisz kelnera, żeby doniósł szklanki bo brakuje, a on tego nie robi i coś mamrota pod nosem patrząc z byka, to trudno o dobre wrażenie.

Ale, żeby już nie narzekać, to powiem, że pogoda jest ładna, słońce świeci, jest ciepło. Oby już tak zostało ;-) a Wy kiedy przyjeżdżacie?
                • Gość: optymistka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 18.08.11, 15:44
                  My będziemy w hotelu od 20.08-2.09 i mam nadzieję, że będzie to udany urlop.
                • Gość: optymistka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.ppsnet.pl 18.08.11, 16:24
                  A oto opinia o hotelu który polecasz:
                  "Byłam z męzem w Turcji juz poraz trzeci, ten hotel okazał sie najgorszym wyborem. Zakwaterowali nas w najgorszych pokojach- dla Polaków byly tylko najgorsze.W rezepcji nic nie dalo sie zalatwic, rezydentka tez nie miala na nic wpływu. Nawet łapówka 50$ wydawala im sie mala. Wszystko brudne zaczynajac od basenu, plaży. Naczynia i sztucce w restauracji az lepkie. Nikomu nie polecam tego hotelu! My nie byliśmy wymagający, wczesniej byliśmy w hotelu 3* i było bez porównania lepiej."

Sam widzisz, że każdy ma inne wymagania i każdemu co innego pasuje...
                  • Gość: wczasowicz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 13:51
                    Optymistko skoro cytujesz opinię z holidaychecka, to zwróć uwagę również na opinie innych gości i ocenę ogólną. Spójrz na ocenę serwisu i gastronomi dla Tac Premier i dla Golden Yavor i będziesz miała porównanie, które potwierdzi moje zdanie o tych hotelach. Ja wyrażam na portalu gazety swoją opinię o hotelu, a że nie jest taką pochlebną jaką Ty chciałabyś usłyszeć to już inna sprawa.

Do swoich uwag negatywnych chciałbym dorzucić jeszcze informację, że od napojów mieszanych z wodą chlorowaną wiele osób bolał brzuch. Zauważyłem ponadto, że wiele osób z allincl i tak kupowało wodę, colę i inne napoje w sklepie i piło je zamiast napojów hotelowych.

Osoby, które zamawiały kawę, colę, piwo itp poza allincl i dodatkowo płaciły dostawały napoje z innych automatów niż ludzie w all-u.

Obsługa niejednokrotnie kazała sobie odnosić puste szklanki, kobieta sprzątające hol krzyczała na dzieci i dorosłych, którzy np wchodzili do toalety, gdzie akurat przejechała mopem.

Kiedy np. prosiło się o szklanki, których zabrakło przy śniadaniu gość odpowiadał "I'am sorry, finished"

My byliśmy grupą 20 osób, wcześniej spędzaliśmy wakacje w Grecji, Turcji, Chorwacji, Włoszech, Egipcie i Hiszpanii i jednogłośnie stwierdziliśmy, że nie prędko wrócimy do Bułgarii a do tego hotelu nigdy.

Optymistko czekam na Twoje szczere komentarze po powrocie.

• Gość: asia Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.play-internet.pl 23.08.11, 22:17
                      Zgadzam się w pełni z twoją opinią, jedzenie i napoje są bardzo przeciętne a hotel ogólnie może być, ale 4* to lekka przesada. Wakacje uważam mimo wszystko za udane,pogoda dopisała więc było ok.
                      • leon-gdz Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście 24.08.11, 17:11
                        Witam, byłem w tym hotelu od 5.08 do 12.08 z Rainbow Tours. Po dotarciu do hotelu o 6 rano dowiedzieliśmy sie że nasz pokój jeszcze nie jest gotowy i musimy poczekać 20 minut, z których zrobiła się godzina, w końcu klucze dostaliśmy do dwójki zamiast do zamówionego studia. Zmęczeni machnęliśmy na to i poszliśmy spać. Pomyślałem że później się załatwi. No i załatwiłem to później, tyle że czułem się jakbym co najmniej wymuszał coś co mi się nie należy. Obsługa recepcji delikatnie mówiąc lekceważy klienta i zbywa standardowo "Lejter, lejter", a na pytanie when later? - "lejter". Przy okazji angielski w recepcji to jakaś odmiana mrucząco - wzdychająca. Pokoje w porządku, łazienka również. Panie sprzątające miłe i uczynne. Spokojnie zostawialiśmy laptopa, aparat itd. na stole. Jeżeli chodzi o jedzenie to my pojechaliśmy HB i wydaje mi się że to było idealne rozwiązanie. Dzięki temu ominął nas hotelowy lunch i pseudo drinki. Pieniądze zaoszczędzone na Allu wydaliśmy na normalne jedzenie na mieście i normalne drinki. Śniadania w 80% codziennie takie same, wymarzone dla naszego 2 - letniego syna, czyli jajka pod czterema postaciami: sadzone, na twardo, jajecznica czysta i z kiełbaską z poprzedniego dnia, do tego naleśniki, sałatki, chleb, bułki, mortadela i margaryna. Do picia soczki z kranówki i "kawa". Ogólnie dało się najeść. Obiad na mieście - polecam Grill House Light na samym końcu Party Street, raczej trudno przegapić knajpka z bali przystrojona we flagi. Polecam dużą pizze 6 - 9 lewa, pork i chicken mix grill z małym piwem za 10 lewa (duża porcja). Kolacje w hotelu - wieprzowina i kura pod kilkoma postaciami, w sosie, smażona itd. czasem ryba do tego frytki, ziemniaki, ryż, dwa rodzaje zup, lody i owoce. Tylko napoje trzeba sobie kupić do kolacji. Internet jest ale tylko na terenie lobby - 8mb, hasło: cyfry od 11 do 17. Ogólnie jesteśmy jesteśmy zadowoleni z urlopu, tylko trzeba przystosować się do ich "niechciejstwa" i "lejter". O więcej proszę pytać.
                    • Gość: optymistka Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: 88.220.106.* 04.09.11, 09:34
                      Właśnie wróciliśmy i było super, pogoda przez 2 tygodnie upalna, w dniu wyjazdu lekko kropił deszcz. Wczasowiczu jeśli chodzi o hotel to przez cały czas zastanawiałam się do czego można się przyczepić i jedynie zgodzę się,że jedzenie monotonne, ale jest z czego wybierać, więcej negatywów się nie dopatrzyłam. Mnie osobiście zawiodło morze, z glonami i zimne( ale to nie wina hotelu). W Turcji morze było gorące i czyste. Aha i jeszcze co mogłoby przeszkadzać ( ale nie mi), że obsługa chodzi wiecznie naburmuszona ( ale to raczej taka natura Bułgarów) my Polacy też nie należymy do tych radosnych i uśmiechniętych.

Mieliśmy pokój z widokiem na basen i morze, widok z balkonu bajka, pokoje wielkie, sprzątane codziennie, pogoda cudo, humory dopisywały, poznaliśmy fajnych ludzi, czego więcej chcieć?

Do wczasowicza: jest to moja jak najbardziej obiektywna opinia.

• Gość: Milena Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście IP: *.toya.net.pl 15.06.12, 16:13
      Witam
      Najlepsze wakacje w Bułgarii tylko z Gandalf Travel. Super hotel Zdravec*** po generalnym remoncie, położony w Czajce, cichej i spokojnej części Złotych Piasków, oddalony 20 minut spacerkiem od ścisłego centrum. Ceny zaczynają się od 699 zł poza sezonem za 10 dni (9 noclegów ze śniadaniami!!!) z przejazdem autokarem klasy lux i opieką rezydenta. Dodatkowo trzeba doliczyć tylko ubezpieczenie i opłatę klimatyczną na miejscu. Najbliższy wolny termin to 27.06 za uwaga 1199 zł, a ostatni 25.09 właśnie za 699 zł!!!!!!!!!!
      Bardzo często są różnego rodzaju promocje czy last minute, także gorąco zachęcam do odwiedzenia strony internetowej gdzie znajdziecie wszelkie informacje dotyczące wyjazdów
      • danio279 Re: Golden Yavor w ZP - opinie o hotelu i mieście 27.02.15, 14:48
        Podbijam temat.Może jakieś nowe opinie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka