Dodaj do ulubionych

Menada-biuro podroży

IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 10:05
Uwaga na biuro podróży MENADA z Poznania. Mieliśmy wątpliwą przyjemność wynajmować apartament za spore pieniądze w Bułgarii w Słonecznym Brzegu. Biuro bierze pieniądze, natomiast w przyp. jakichkolwiek awarii cięzko się doprosić pomocy.. Prosta awarię usuwają przez tydzień po dziesiatkach telefonów zarówno do biura w Słonecznym Brzegu jak i w końcu również do biura do Polski. Pracownicy "na miejscu" przyjmują zgłoszenie i tyle. Jeśli awaria nie jest usunięta i dzwonisz i pytasz dlaczego oni nic nie wiedzą. Nie potrafią wyjaśnić dlaczego ktoś nie przyszedł, albo kiedy przyjdzie, dlaczego usterka nie jest naprawiona. Masakra, może okazać się że jedziesz na wczasy za cięzko zapracowane pieniądze a usterki uniemozliwiają ci normalne funkcjonowanie i odpoczynek.
Kuchnia w apartamencie też ma małe wyposażenie niestety. W naszej były 4 garnki, brudna patelnia zostawiona przez poprzednich lokatorow niestety i niemyta przez pracownikow biura. Sztućce były w komplecie na 4-osobową rodzinę ale brakowało kubka na herbatę. Niestety wypicie herbaty do śniadania przez 4 osoby było niemożliwe. Biuro na miejscu obiecało że dowiezie, ale skończyło się tylko na obietnicach. Dodam jeszcze że bardzo kiepskie jest wyposażenie apartamentu 2-pokojowego w szafki. U nas była jedna duża szafa, cos na kształt toaletki z jedna szufladką, i stolik pod telewizor (drugi, bo na pierwszym stal telewizor). Nasze rzeczy mieliśmy naskladane na tej toaletce na kupie i na tym stoliku telewizyjnym. W dużej szafie jedna połka zapchana była kołdrami, ktorych ze wzgl. na temp. nie używaliśmy. Więcej półek nie było. Podsumowując, nie polecam biura, podejście do klienta, ktory zostawia im niemałe pieniądze- żenujące.
Obserwuj wątek
    • Gość: Inwestor Re: Menada-biuro podroży IP: 51.37.175.* 11.01.17, 12:13
      Złodziejska Firma,banda oszustów i złodziei...Jestem inwestorem ktory kupił za ich posrednictwem apartament w Bułgarji i teraz oni od kilku lal prowadzą obsługę i wynajem...Oni zarabaiają a ja nie,przyłapałem ich kilkukrotnie na oszustwie....Ostatni zeson i sprawa ma swoj finał w Sądzie....Jeszcze raz przezstrzegam przed zlodziejami z Menada.....
      • ucho03 Re: Menada-biuro podroży 12.01.17, 16:01
        Gość portalu: Inwestor napisał(a):

> Złodziejska Firma,banda oszustów i złodziei...Jestem inwestorem ktory kupił za
        > ich posrednictwem apartament w Bułgarji i teraz oni od kilku lal prowadzą obsłu
        > gę i wynajem...Oni zarabaiają a ja nie,przyłapałem ich kilkukrotnie na oszustwi
        > e....Ostatni zeson i sprawa ma swoj finał w Sądzie....Jeszcze raz przezstrzegam
        > przed zlodziejami z Menada.....

Kupując apartament za granicą nie czytałeś umowy kupna,nie miałeś prawnika,tak po prostu zabrałeś pieniądze i im dałeś.Hm Polak mądry po szkodzie.Zapamiętaj że nazywając ich brzydko w internecie to ty możesz stać się pozwanym w sądzie i przestępcą a nie oni.
      • pepinopepino Re: Menada-biuro podroży 20.02.17, 08:54
        zgadzam sie z inwestorem w pierwszym roku wspolpracy czlowiek zarobil jakies pieniadze na wynajmie ale kazdy nastepny rok to juz tylko strata i to z roku na rok coraz wieksza i nie jest to spowodowane oblozeniem. na poczatku byla ustalona stawka za wynajem, teraz wynajmuja za 1/3 ustalonej stawki byle tylko zarobili oni na umowie serwisowej . przeprowadzaja jakies dziwne naprawy za jeszcze bardziej dziwne pieniądze. na pytania meilem nie odpowiadaja, na pytanie dlaczego jest inna stawka twiedza ze jakas promocja. nie polecam tej firmy. dbaja tylko o wlsany interes na pewno nie o nieruchomości klientów. pomimo pobieranej kaucji od turystow sa zniszczenia w nieruchomościach.
      • Gość: piotras Re: Menada-biuro podroży IP: *.icpnet.pl 02.03.17, 19:34
        Na kilometr czuć wpisy od konkurencji. Żenujące. Ja z rodziną byłem w Bułgarii w apartamentach Menady w Sozopolu i w Elenite. Wszystko normalnie, bardzo dobre ceny i co najwazniejsze opieka na miejscu.
        • pepinopepino Re: Menada-biuro podroży 13.03.17, 13:58
          a czytał Pan ze zrozumieniem? 2 powyzsze wpisy nie naleza do gości tylko do włascicieli którzy korzystali z usług menady. dla gości jak najbardziej wszystko fajnie ale rozliczenia z właścicielami pozostawiają wiele do życzenia
          • jurek1971 Re: Menada-biuro podroży 18.04.19, 15:30
            Potwierdzam. Jestem kolejnym inwestorem, który dał im w zarządzanie mieszkania. Zero zapłaty.
    • Gość: Grzegorz Re: Menada-biuro podroży IP: *.96.139.251.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.17, 14:19
      My byliśmy przez Menadę w czerwcu/lipcu 2016 w Słonecznym Brzegu w Rainbow 3 i jesteśmy mega zadowoleni. W apartamencie (A307) szwankował główny włącznik prądu (taki jak w hotelach na kartę), po zgłoszeniu do rezydentki Bułgarki, która świetnie mówi po polsku po 2 dniach naprawili bez żadnego gadania, jedynie serwisant mówił tylko po rosyjsku, ale daliśmy radę się dogadać. Z przyjazdem też mieliśmy przeprawy, bo dojechaliśmy o 3 nad ranem i nie było problemu, żeby ktoś do biura przyszedł i wydał na klucze (wprawdzie kosztowało to bodajże 20E) ale załatwili bez żadnych problemów. Tak więc jak widać jednym Menada nie pasuje, a nam podpasowała idealnie, jedziemy też w 2017. Grzegorz
      • Gość: ali Re: Menada-biuro podroży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.17, 19:53
        Naprawa po 2 dniach i 20 Euro za wydanie kluczy i ty uważasz, że to w porządku? Nie sądziłem, że moi rodacy są tak mało wymagający.
      • Gość: mkk Re: Menada-biuro podroży IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.17, 17:47
        Ja z rodziną byłam z Menadą w Słonecznym Brzegu dwa razy. Wakacje 2014 i 2016. Oba pobyty w Rainbow 3. Za pierwszym razem wszystko było w porządku. Zadbany i dobrze wyposażony apartament, żadnych usterek. Wróciliśmy zachwyceni i stąd decyzja o powrocie. Drugi raz, porażka. Trafiliśmy do zaniedbanego, brudnego i pełnego usterek apartamentu, którego wyposażenie było minimalistyczne w porównaniu z poprzednim. W pokoju były roje mrówek, nie domykały się drzwi do jednej z łazienek i drzwi wejściowe. Mimo rezerwacji na 6 osób pokój był przygotowany na 5 ( pościel, ręczniki, naczynia). W pokoju nie było stołu, a siedziska dla 4 osób.Nie działał TV ( przyjechaliśmy w dniu meczu Polaków na Euro :), w inne dni nie był specjalnie potrzebny). Wściekłam się i zmuszona byłam do kontaktu z pracownikami Menady. Żenada ! Mogłabym na ten temat napisać cały esej, ale po nich wszystko spływa jak po kaczce. Ogólnie obiekt podupada. Przetrwaliśmy 10 dni dzięki super towarzystwu i sprzyjającej pogodzie... Gośka
      • piotr-piotrowicz Re: Menada-biuro podroży 14.04.21, 13:18
        Proszę przeczytać czego dotyczy główny wątek !

Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

> My byliśmy przez Menadę w czerwcu/lipcu 2016 w Słonecznym Brzegu w Rainbow 3 i
        > jesteśmy mega zadowoleni. W apartamencie (A307) szwankował główny włącznik prąd
        > u (taki jak w hotelach na kartę), po zgłoszeniu do rezydentki Bułgarki, która ś
        > wietnie mówi po polsku po 2 dniach naprawili bez żadnego gadania, jedynie serwi
        > sant mówił tylko po rosyjsku, ale daliśmy radę się dogadać. Z przyjazdem też mi
        > eliśmy przeprawy, bo dojechaliśmy o 3 nad ranem i nie było problemu, żeby ktoś
        > do biura przyszedł i wydał na klucze (wprawdzie kosztowało to bodajże 20E) ale
        > załatwili bez żadnych problemów. Tak więc jak widać jednym Menada nie pasuje, a
        > nam podpasowała idealnie, jedziemy też w 2017. Grzegorz
    • piotr-piotrowicz Re: Menada-biuro podroży 14.04.21, 13:16
      Widzę, że od lat nic się nie zmieniło. Menada prowadziła nasze apartamenty przez kilka lat. W pierwszym roku obniżyli ceny za wynajem tak, że dostaliśmy 200 euro za cały sezon. Właściciel pan K. twierdził, że cena ma zachęcić klientów bo to nowy obiekt w ich ofercie. W kolejnych latach nie było lepiej. Robili promocje na wynajem bez konsultacji z nami. W rocznym rozliczeniu tez były niejasności (za mało naliczonych dni wynajmu. Tłumaczono się, że to zwykła pomyłka. Nasze apartamenty na booking.com miały fatalna opinię. Klienci pisali, że jest brudno, że brakuje pościeli i ręczników. Obiecywano nam że sytuacja sie zmieni. NIC Z TEGO. Jednak szala przegięła sie kiedy chcieliśmy rozliczyć zyski z wynajmu w Bułgarii i opłacić podatek. Poprosiliśmy o numer LNCZ. Ku naszemu zdziwieniu otrzymaliśmy dokument na którym nie było naszych danych tylko dane właściciela MENADY. Do dziś nie uzyskaliśmy odpowiedzi dlaczego na dokumencie podatkowym nie ma naszych danych, tylko są dane pana K. Nie było chociaż przepraszam za pomyłkę. Po prostu nas olali. Nie jesteśmy jedynymi, których kantowali przez te wszystkie lata. Od czasu kiedy nie współpracujemy z MENADĄ nasze apartamenty maja bardzo dobra opinię na booking.com. Opłacamy sami podatek w zarabiamy na każdym apartamencie więcej niz 500 euro. ODRADZAM oszustów z POZNANIA.
      • marimar8025 Re: Menada-biuro podroży 01.06.21, 09:23
        Witam serdecznie, chcemy również wynajmować apartament w Słonecznym Brzegu. Czy zna Pan jakąś firmę godną polecenia?
        • 06renis Re: Menada-biuro podroży 03.01.22, 15:03
          Z usług jakiej firmy aktualnie korzystacie Państwo?
          Renata
      • 06renis Re: Menada-biuro podroży 03.01.22, 15:01
        Dzień dobry. Mamy również nieruchomość w Bułgarii, mamy podobną sytuację. W jaki sposób możemy się skontaktować z Panem ?
        Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka