Dodaj do ulubionych

Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2

27.04.16, 17:41
Cześć. Jedziemy do Bułgarii samochodem przez Serbię jak najwięcej autostradami. Jedziemy z dzieciakami (podstawówka) na ok 10 -11 dni. Szukamy towarzystwa żeby było sympatyczniej dla nas i dzieci. Może ktoś też sie wybiera i chciałby sie dołączyć. Wstępnie wybieramy sie do Sozopola.
Obserwuj wątek
    • Gość: rapio Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.zdnet.com.pl 18.05.16, 23:20
      Witam, rozważam coraz poważniej Bułgarię. Dotąd spędzałem urlop w Chorwacji lub Czarnogórze i Bałkany pamiętam raczej z wyjazdów pociągiem przyjaźni z rodzicami ;). Dokładnie w tym samym terminie i też wole podróż autostradami, skład 2+2 (chłopaki 6 kl + gimn). Widziałem w innych wątkach, że jeździłeś tam nieraz. Prośba o kilka informacji od praktyka: jak faktycznie jest z noclegami, czy w ciemno można bez problemu na początku lipca licząc na przyzwoity apartament do 45EUR? czy podróż z noclegiem po drodze? jak wygląda wyżywienie w knajpkach dla 4 os rodziny? wolę odpoczywać i zwiedzać niż się bawić i pewnie poza kurortami to byłby lepszy wybór - jakieś destynacje? i generalnie odpowiedź dla mojej małżonki - czy tam można się czuć bezpiecznie?
      • atrianus Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 21.05.16, 21:24
        Rapio nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, ale w Bułgarii jeszcze nie byłem. Jedziemy w składzie my oraz córka 6 i syn 10. Do tej pory zaliczyliśmy Krym, Czarnogórę i Węgry. Obojętnie czy jest to Polska czy zagranica zawsze jedziemy w ciemno. Wypraktykowaliśmy że kwatery na miejscu jesteśmy w stanie znaleźć w tej samej cenie co pół roku wcześniej przez internet, tyle że wymaga to dodatkowego wysiłku na miejscu, ale dzięki temu nie ryzykujemy że zakwaterowanie będzie wyglądało troche inaczej niż na zdjęciach. Jesli chodzi o apartament to nie wiem czego oczekujesz. Za 45 eur spokojnie znajdziesz fajny apartament typu studio z aneksem kuchennym, łazienką, klimatyzacją w miarę blisko morza, z może nawet uda sie wyhaczyć coś z dodatkową oddzielna sypialnią (źródło ogłoszenia i airbnb). Żeby znaleźć apartament wystarczy wyglądać jak turysta czyli potencjalne źródło zysku :) a miejscowi "agenci nieruchomości" natychmiast cie znajdą. Noclegu po drodze nie planujemy. Jedziemy po autostradzie więc po prostej drodze na tempomacie myślę że żonka troche mnie odciąży. Nocleg w zależności od potrzeb, czasem była drzemka w samochodzie i wystarczyło ale raz np. w górach w Czarnogórze aura uniemożliwiła dalszą jazdę więc był pierwszy w miarę czysty motel po drodze. Obiad dla całej rodziny powinien się zamknąć w 20 eur w popularnej średniej restauracji (nie fastfood)...wiadomo zależy jaki kto ma spust i gdzie chce jadać. Jedziemy do sozopola z kilku powodów: jest nie drogo w porównaniu do większych kurortów, ponoć nie ma tam tak dużych tłumów jak w kurortach, jest blisko Burgas więc w razie czego można podskoczyć do dużego miasta i sie rozerwać. Jedynego problemu spodziewam się na granicy z serbią. Ostatnio staliśmy tam 5h.
        • magda2-75 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 01.06.16, 11:42
          Mam już nocleg na miejscu w Sozopolu ale nie mamy nic na trasie czy orientujecie się gdzie najlepiej nocować? Wyjazd 25 czerwca 2016 r.
      • Gość: alex1706 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.centertel.pl 09.06.16, 22:25
        Witam, możesz jechać w ciemno kwater do wyboru i koloru , dużo odnowionych hoteli z basenami z wolnymi miejscami. Polecam Primorsko czysta woda i w miarę fajne miasteczko czym wyżej na mapie to woda brudniejsza w primorsku taka jak w Chorwacji tylko z piaskiem plaże jak w polsce. na mieście kawa z ciastkiem 2.50 zł w barze" mlecznym " na głównym deptaku primorska jedzenie tańsze jak w polsce może 6 zł za drugie danie paliwo na trasie cena jak u nas noclegi jeśli chcesz to 20 euro po drodze w rumunii nie nie nie jedź trasą oradera dewa w rumunii pamiętaj o tym. droga z okolic Tarnowskich Gór do primorska cięgiem be spania 1700 km 25 godzin przez rumuni. słowacja bz autostrad szkoda kasy, węgry opłata trasa ok nudna, rumunia jedż autostradą od granicy z węgrami przez clu-napoka do sibiu potem w dół i dalej do obwodnicy budapesztu dalej na most w rust i w dół w kierunku turcji. prosze się niczego nie bać jest ok w rumunii płaćcie wyliczoną kasą próbują naciągać. nocleg w rumunii za miastem sibiu jadąc w dół na mapie wzdłóż rzeki 20 euro za 4 osoby w motelu w hotelu 50 euro ze śniadaniem za 4 osoby z noclegami może być ciasno
        • ebys Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 13.06.16, 02:33
          Alex-duże litery, interpunkcja, bo ciężko się to czyta.
          Co do Primorska pełna zgoda. Reszta to jakieś bzdury:
          6 zł za drugie danie (3 lv !?),
          motel 20E za 4osoby ?!
          ale jazda " cięgiem be spania 1700 km 25 godzin"
          to już kryminał !

• kolpik124 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 19.05.16, 08:04
      atrianus napisał(a):

> Cześć. Jedziemy do Bułgarii samochodem przez Serbię jak najwięcej autostradami.
      > Jedziemy z dzieciakami (podstawówka) na ok 10 -11 dni. Szukamy towarzystwa żeb
      > y było sympatyczniej dla nas i dzieci. Może ktoś też sie wybiera i chciałby sie
      > dołączyć. Wstępnie wybieramy sie do Sozopola.

nie za bardzo rozumie, w jaki sposób przejazd autostradą wisząc komuś na zderzaku ma spowodować, że będzie "sympatyczniej"?
      • atrianus Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 21.05.16, 20:47
        Skoro nie rozumiesz to raczej tłumaczenie ci nic nie da. Generalnie proponuję przeniesienie się do innego wątku w którym będziesz w stanie czytać ze zrozumieniem bo ten najwyraźniej nie jest dla ciebie.
        • kolpik124 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 21.05.16, 23:16
          atrianus napisał(a):

> Skoro nie rozumiesz to raczej tłumaczenie ci nic nie da. Generalnie proponuję p
          > rzeniesienie się do innego wątku w którym będziesz w stanie czytać ze zrozumien
          > iem bo ten najwyraźniej nie jest dla ciebie.

czyli, jak było do przewidzenia, sensownego uzasadnienia brak :)))

co do zapędów cieciowskich jeśli chodzi o to kto i co może pisać na wątku, proponuję zgłosić się do admina i spełnić swoje marzenia jako mod :D
    • 84dominisia Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 25.05.16, 21:46
      Ja polecam niewielką miejscowość Lozenets niedaleko Primorska. Szczególnie czerwiec, lipiec kiedy jest mniej turystów. Piękne plaże i niepowtarzalny klimat. Hotel Emberli z basenem i restauracją na bardzo przyzwoitym poziomie. Można znaleźć noclegi na wakacyjnym wynajmie chyba, że ktoś chętny na studio dla 2 max 3 osób to zapraszam do mnie:-)
    • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.05.16, 14:26
      Witam. w lipcu z moją już żoną wybieramy się na podróż poślubną do Bułgarii samochodem. Wyjazd z Dolnegośląska, cel to Nessebyr. Hotel już mamy zaklepany, trasę planujemy przez Rumunię z uwagi na brak paszportu żony. Macie jakieś dobre sprawdzone trasy przez Węgry i Rumunię? W Rumunii planujemy zorganizować sobie nocleg więc wyjazd będzie rozbity na dwa dni. Co do trasy wstępnie po przewertowaniu wielu stron internetowych trasa przebiega przez przejście graniczne w Polsce w okolicach Piwnicznej Zdrój, następnie na Słowacji Lubowla, Preszów i Koszyce, wjazd do Węgier w okolicach miasta Oradea następnie E79 do Deva, potem A1 do Sybin i dalej E81 do przedmieścia Bukaresztu, potem na południe w kierunku Giurgiu do granicy z Bułgarią. W Bułgarii drogą nr 2 do Szumen, następnie 730 az do okolic Kamchia, tam w kierunku wschodnim 7305 oraz pozostałe lokalne drogi prowadzące już bezpośrednio do celu. Macie może jakieś lepsze założenia co do trasy?
      • jimmy345 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 27.05.16, 17:08
        w tamtym roku jechałem z Bułgarii odcinkiem Deva-Oradea i całkowicie Ci ten odcinek odradzam. Ok 170 km ciągłego remontu, dziura na dziurze, i co chwila światła.Na pewno stracisz kilka godzin na przejechanie tego odcinka . reszta trasy w miarę w porządku.
      • wodnik03 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 28.05.16, 20:22
        Z Oradea kieruj się drogą E60 do autostrady A3, następnie drogą E81 do autostrady A1
        • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.05.16, 08:01
          Dzięki za pomocne odpowiedzi zaraz wprowadze poprawki na trasie :)
          • wodnik03 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 30.05.16, 20:29
            Napisz jak się jechało. Ja jadę 22 lipca.
            • edmarafsan Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 31.05.16, 22:20
              wodnik03 napisała:

> Napisz jak się jechało. Ja jadę 22 lipca.
              My również jedziemy 22 lipca do Złotych Piasków.
      • Gość: ja Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 18:57
        Z Dolnego Śląska przez Rumunie, naprawdę odradzam.
        Przez Serbie przejeżdżasz na dowód (sam jeżdżę z córką, która nie ma paszportu).
        Jechałem kilka razy przez Rumunie i Serbię więc mam rozeznanie :). Jeszcze w okolice Varny jakoś bym zrozumiał ale Nessebyr tylko przez Serbie (nie jest drożej)
        Poczytaj na forum jak przez Serbie ale nie ma tam dużo możliwości najlepiej główną trasą.
        • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 21:42
          Nie ma kolejek na granicy skoro Serbia nie jest w UE? No przez Serbie na pewno wygodniej tylko nie wiedziałem jak z paszportami i przejściem granicznym. Ile za bramki przez cala Serbie? Czytałem że calosc koło 100pln? Pozdrawiam
          • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 22:13
            I opłata - 330 DIN / 3,50 ?
            II opłata - 240 DIN / 2,50 ?
            III opłata - 330 DIN / 3,50 ?
            IV opłata - 730 DIN / 7,50 ?

tu są opisane ceny za winiety, bramki itp
            • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.06.16, 07:52
              Na pewno wygodniejsza jest droga przez Serbię bo praktycznie cały czas autostradą, ale czytałem trochę o czekaniu na przejściu granicznym w sezonie i przeraża mnie to co ludzie piszą, zastanawiam się czy nie lepiej jechać przez Rumunię wolniej, ale cały czas jechać, niż stracić na granicy kilka godzin (należę do osób raczej nerwowych, a granic z UE będę musiał minąć dwie:) jechał ktoś z was w ścisłym sezonie jakim niewątpliwie jest przełom lipca i sierpnia przez Serbię? Ile czekania na granicy? W jakich godzinach najlepiej pokonać granicę? Zakładam, że węgiersko-serbską pewnie koło północy po to by serbsko-bułgarską pokonać z samego rana?
              Co do opłat za bramki pojawiają się sprzeczne informację - jedne sugerują opłatę około 6Euro/100km natomiast inne źródła jak to powyżej opłaty znacznie niższe.
              Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: 91.208.93.* 01.06.16, 08:18
                I opłata - 330 DIN / 3,50 euro
                II opłata - 240 DIN / 2,50 euro
                III opłata - 330 DIN / 3,50 euro
                IV opłata - 730 DIN / 7,50 euro
                ceny są z roku 2014 (ale myślę że nie wiele się zmieniło - od lat jest tak samo) w zeszłym jechałem przez Rumunię

Proszę poczytać w powyższym linku do strony (tam są w miarę aktualne opłaty)

W Serbii naprawdę bywa różnie na granicach BG/SRB/HU czasem bywało tak że przejeżdżało sie "od ręki" w 15 min. a najdłużej czekałem 6 godz. na wyjeździe z SRB-->HU. Nawet na tym przejściu mniejszym (chyba się to nazywa Backi Vinogradi) czekałem kiedyś ponad 2 godziny. Nie wiem jak jest w nocy bo nigdy nie jechałem i nie przekraczałem tych granic w późnych godzinach wieczornych lub wczesnych rannych :)
                • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.06.16, 09:23
                  Ok dzięki za ceny. Wizja nawet 2 h na granicy mnie przeraża...:) Myślisz ze ten remontowany odcinek w Rumunii jeszcze nie jest skończony?:) chyba mimo wszystko wybiorę Rumunię - chcemy jechać w nocy więc ruchu na drogach nie będzie przejścia graniczne to formalność. Macie jakieś protipy odnośnie podróży do Bułgarii? Na co uważać? Czego się wystrzegać?
                  • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: 91.208.93.* 01.06.16, 10:48
                    Który odcinek w Rumuni? Trzeba tylko uważać na Policję zarówno w Bułgarii jak i (bardziej) w Rumuni bo stoją w krzakach i zatrzymują za prędkość, w miastach też i za przejazd na późnym żóltym można wyskoczyć z kilkudziesięciu eurasów. Pozatym to całkiem cywilizowane kraje, więc nie ma się czego obawiać. W Rumuni wszystko wygląda jeszcze nienajlepiej ale jak już wjedziesz do Bułgarii to zobaczysz "inny" świat, oczywiście w porównaniu z Rumunią. Ja jeżdżę tylko w dzień 10-12 godzin i nocleg, można cos zobaczyć po drodze, pozatym nie lubię w nocy.
                    • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.06.16, 12:37
                      Chodzi mi o odcinek o którym pisał wyżej jimmy345 Deva-Oradea. Ja z kolei uwielbiam nocną jazdę - mały ruch, fajna temperatura zewnętrzna. Rok temu miałem 16 godzin bez przerwy do Chorwacji więc kwestia ewentualnego noclegu w Rumunii jest wciąż sprawą otwartą, choć nawet ze względu na okolice myślę, że warto zatrzymać się chociaż na 1 nocleg:)
                      • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: 91.208.93.* 01.06.16, 12:57
                        W Rumunii jest całkiem łatwo znaleźć coś odpowiadniego na nocleg za całkiem niewielkie pieniądze. Odcinkiem Deva-Oradea jechałem raz przez pomyłkę i nie radzę nikomu popełniać tego samego błędu. Nie pamiętam już w którym roku (tak z dwa trzy lata temu).
                        180 km..... przez góry, wsie, czasem bez asfaltu (bo był zerwany)..... 6 godzin.
                        Widokowo... może i fajnie bo wsie niczym już nieprzypominające naszych, ale technicznie.... wyższa szkoła jazdy. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś lubi i ma czym pojeździć po bezdrożach :)
                  • wtop.ek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 01.06.16, 19:41
                    Gość portalu: DeJot napisał(a):

> Ok dzięki za ceny. Wizja nawet 2 h na granicy mnie przeraża...:) Myślisz ze ten
                    > remontowany odcinek w Rumunii jeszcze nie jest skończony?:) chyba mimo wszystk
                    > o wybiorę Rumunię - chcemy jechać w nocy więc ruchu na drogach nie będzie przej
                    > ścia graniczne to formalność. Macie jakieś protipy odnośnie podróży do Bułgarii
                    > ? Na co uważać? Czego się wystrzegać?

bardzo kiepski pomysł, w nocy leci główny tranzyt tirów, poza tym lokalsi lubią jeżdzić na długich, a sporo miejscowego złomu ma żle ustawione światła, badź ich w ogóle nie ma

zajazdów i moteli jest sporo na trasie, w weekendy sporo z nich zajętych jest przez wesela
                    • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.06.16, 10:03
                      Po dogłębnej analizie kosztów podróży (paliwo, opłaty drogowe, assistance, noclegi na trasie etc.) wyszło, że w cenie +150zł znaleźliśmy w tym terminie przelot samolotem czarterowym z Katowic do Burgas. Oszczędzimy 4 dni urlopu:) dzięki wszystkim za cenne uwagi w temacie, na pewno przydadzą się komuś:)
                      • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: 91.208.93.* 06.06.16, 10:17
                        Jaka cena za samolot?
                        • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.06.16, 11:10
                          Za dwie osoby z wszystkimi opłatami plus bagażami 1700w obie strony
                          • Gość: leo Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: 91.208.93.* 06.06.16, 11:28
                            jaka linia? może jaki link do strony, też szukam ale na wrzesień
                            • Gość: DeJot Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.06.16, 12:37
                              To jest czarter z tui. Na esky.pl mi go wyszukało mimo że cena wizz jest tańsza to za sam bagaż dopłata 500zl. Myślę że teminy wrześniowe będą jeszcze tańsze.
                              Pozdrawiam
      • Gość: misio Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.16, 01:24
        proponuje trase na warne i dalej na sb i neseber szybciej ladna droga na szumen potem kamcia i wschod wylatuje sie za sb dziury droga nie ladna wiochami i jeszcze jedno neseber to maly = polwysep problem z parkowaniem w
    • Gość: rozavw Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.146.6.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.16, 19:25
      Cześć również wybieram się z rodziną do BG na 10 dni i wyjeżdżamy 2 lipca, planujemy jechać przez Rumunię.
      • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 19.06.16, 18:30
        Witam
        My również wybieramy się do BG do Obzoru na 10 dni , chcemy wyjechać z 1 na 2 lipca. Jedziemy z synami 13 i 15 lat.Dwa lata temu jechaliśmy też przez Rumunię. Szukamy współtowarzyszy podróży, bo razem raźniej.Może ktoś chętny?
        • griszakrak Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 30.06.16, 13:12
          no to do zobaczenia na miejscu albo po drodze.my wyjeżdżamy 2 lipca rano również do Obzoru.jedziemy przez Rumunię
          • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 30.06.16, 14:59
            Może się podłączymy? Skąd jedziecie? My z okolic Lublina. Proszę o kontakt na kdybalska@wp.pl
          • Gość: robwes Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.07.16, 20:28
            My też wyruszamy 2 lipca około 12.00 z Biłgoraja jedziemy już 3 raz do Bułgarii do Słonecznego Brzegu. Polecamy trasę przez Barwinek-Svidnik-Vranow-Trebisov-Tokaj-Nyireghaza-Debreczyn-Oradea-Kluj-Napoka-Turda-Sebes-Sibiu-Pitesti-Obwodnica Bukaresztu-Ruse-Szumen-Warna. Trasa sprawdzona. Obowiązkowo w drodze powrotnej jedziemy trasą transforgarską. Trasa 1500 km około 20 godzin
            • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 01.07.16, 21:05
              To może jakoś się dogadamy na wspólny wyjazd.
            • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 01.07.16, 21:07
              Jedziemy do Słonecznego Brzegu. Mamy tam być 4 lipca do południa.
              • Gość: robwes Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.07.16, 08:25
                Mam sentyment do Puław. Tam się urodziłem i mieszkałem 5 lat. A tak na marginesie to mój kontakt robwes@poczta.onet.pl. Może spotkamy się w trasie lub na miejscu. My wybieramy się w 11 osób. Pozdrawiam
      • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 30.06.16, 15:09
        Skąd jedziecie? My szukamy towarzyszy podróży. Jedziemy do Obzoru ok 2 lipca z Lubelszczyzny. Dzieci - 2(13 i 15 lat).
        • Gość: daa Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.16, 20:37
          My też jedziemy jutro rano z okolic Krakowa do Primorska
          • Gość: Kaśka Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.net.pulawy.pl 01.07.16, 21:01
            My mamy być na 4 lipca na miejscu. Wyjedziemy więc o 4 rano z soboty na niedzielę.
    • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 12.07.16, 17:09
      Witam
      jedziemy do Bułgarii 25,07 z samego rana z Tarnowa na 26 po południu mamy być na miejscu w Nesebar
      trasa planowana przez Słowacja Węgry Rumunia (Carei droga F1 i w dół E81 prawie cały czas do noclegu pierwszego w Curtea de Argeş) drugi dzień (Ruse most Dunaj E70 do A2 i tam nie wiem jeszcze czy w dół czy do Warna i na dół wybrzeżem)
      jeśli ktoś jechał tą trasą proszę o doradzenie czy dobrze planuje
      Osoby które jechały już proszę o sugestie np. gdzie stanąć żeby coś zjeść czy siknąć :)

• chipdanix Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 14.07.16, 09:27
        Cześć jedź do Warny ,a potem wybrzeżem ładna droga . Od Warny masz ok 1 godziny do Nessebar . Jeśli jedziesz pierwszy raz przez Rumunię to uważaj na drogach Polska to małe piwo w porównaniu co tam może się przytrafić . Ja z rodziną jadę tam 31.07 już czwarty raz i trasę znam dobrze.
        • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 15.07.16, 08:26
          Ja jadę pierwszy raz narazie analizuje co inni piszą i się przygotowuje ogólnie widzę ze jest to wszystko do ogarnięcia tylko poprostu czeba myśleć i nie dać się na granicy oszukać
        • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 15.07.16, 09:48
          A i jak byłeś 4 razy jak wygląda parkowanie w nesebar jakiś parking podziemny czy coś takiego ?
        • ginek24 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 25.07.16, 23:22
          Witam. My też wyjeżdżamy 31.07 do słonecznego brzegu. Czy macie nocleg po drodze,czy cały czas jedziecie. Pozdrawiam Paulina
      • goral1035 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 20.07.16, 13:19
        Witaj kolego.
        Trasę to już w zasadzie znam na pamięć. Jechałem w zeszłym roku i w tym jedziemy ponownie. Na Oradea to według woli, natomiast z Oradea zebyś nie jechał na Deva, bardzo dobra droga na Cluz-Napoka, Sebes, Sybin, Bukareszt -obwodnica, Ruse, Szumen, Karnobat, Burgas. Normalnie posłał bym cie na Warne ale jest beznadziejny asfalt a przede wszystkim ponoć jakiś most w warnie remontują. Jeżdże z trójką małych dzieci
        • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 20.07.16, 13:32
          Dzięki za wskazówki właśnie o to mi chodziło
      • Gość: daro Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.16, 15:02
        Też jedziemy do Neesebaru też na 26 lipca mamy być na miejscu. Wyjeżdżamy z Wieliczki na Chyżne, Słowacja, Węgry, Serbia. Po 920 km mamy nocleg w Serbii.
    • goral1035 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 30.07.16, 13:43
      Czy kupowaliście na Węgrzech winietkę czy jechaliście równoległą??
      • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 30.07.16, 21:44
        Grupie pytanie jak jedziesz przez Węgry to winiety bo równolegle to bez sensu
        • goral1035 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 31.07.16, 22:34
          Jak przysłowie mówi "nie ma głupich pytań....." Pytam bo dosyć dużo osób rezygnuje z zakupu winiety na Węgry gdyż na tej trasie autostrady jest około 100 km a droga zasadzie równoległa do autostrady jest naprawdę na dobrym poziomie trochę krótsza i można nią pędzić dosyć szybko. Wiadomo, w miejscowościach trzeba zwolnić. Wiem, bo sam w zeszłym roku tak zrobiłem za namową forumowiczów. W tym roku na 99 % jadę autostradom, a pytałem z czystej ciekawości. Pozdrawiam
          • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 01.08.16, 08:42
            Masz racje wszystko zależy którędy przekraczasz granice a autostrada jak byś zauważył robi lekiem kolo wiec bez sensu jest jechać wzdłuż autostrady tyko prosto na dół na Rumunię szkoda czasu na jazdę wzdłuż autostrady
            Ja jechałem Pacim (przejscie slowacja wegry) na Carej (trochę dziur) lub Satu Mare lepsza droga lecz możliwe stanie na granicy
            • goral1035 Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 03.08.16, 15:43
              Myślę że i tak nie do końca my się zrozumieli. Pisząc równolegle nie mam na myśli jakiejś drogi przylegającej do autostrady a chodzi o drogę nr 35 (Miszkolc - Debreczyn)o której mówi się że jest równoległa do autostrady E79, M3, M35. Ja nie jadę od strony Koszyc, Startuje z Kościeliska (obok Zakopanego) jadę na Poprad, Rożniawa, Aggtelek, Miszkolc......
              • lukmalek Re: Bułgaria samochodem ok 01.07 na 10 dni 2+2 04.08.16, 06:37
                Masz racje nie zrozumieliśmy się
                Ale alternatywa dobra szkoda płacić za parę km autostrady 35 spokojnie przyjedziesz na Węgrzech dość dobre drogi
                Pozdrawiam i szerokości

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka