Dodaj do ulubionych

którą trasę wybrać do Bułgarii

18.02.18, 17:05
w czerwcu wybieramy się pierwszy raz samochodem z Krakowa do Bułgarii-Słoneczny Brzeg. Proszę o sprawdzone informacje którędy jechać??
Obserwuj wątek
    • trypel Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 19.02.18, 10:28
      zależy co wolisz
      ja zawsze wolę przez Rumunię bo lubię.
      Ale trzeba wiedziec zeby omijac Bukareszt w tygodniu, żeby sie nie pakować na obwodnicę (nigdy)
      chcesz szybko to jedź przez Serbię.
      a ciekawie ale długo to Koszyce, Debreczyn, Kluż, Braszow, Sinaja, Ploeszti, Bukareszt (duze kołko na około), Ruse, Warna i SB.
    • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.56.* 22.02.18, 22:37
      kiedy się wybierasz ? My po raz kolejny od wschodu -Barwinek-SK(Presov-Kosice)- H(Encs-Miskolc-Debrecen)-RO(Oradea-Gilau-Sibiu-Pitesti-Bucaresti-Giurgiu)-BG(Razgrad-Varna-Sunny Beach) . Opłat drogowych (winiety-most w obie strony) 250 zł.
      Przez Serbie jest 400 km dalej ale niby 3h szybciej kwestia czy nie będziesz stał na granicy.
      • mgstatek Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 22.02.18, 22:40
        Wyjazd 24/06. A jak z opłatami jadąc przez Serbie? Bo slyszalam ze drogo???
        • klerjeser Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 23.02.18, 07:50
          Kilkanascie euro, dla niektórych drogo....
        • Gość: Fh Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: *.play-internet.pl 06.05.18, 18:21
          10 euro
      • klerjeser Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 23.02.18, 07:49
        co to jest Sunny Beach? jakieś miasto w Kalifornii?
      • jodla01 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 28.02.18, 11:03
        Witam
        Kiedy ostatni raz jechałeś przez Oradee jak ja jechałam 2 lata temu to droga była w remoncie prze 120 km jechałam jak po orany jadę w tym roku i nie wiem czy jechać przez Oradę.Ja masz aktualne dane co do tejtasy to proszę o info
        • jodla01 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 28.02.18, 11:12
          Sory pomyłka chodzi mi o drogę Devę ta byłam w remoncie
          • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.17.* 28.02.18, 11:45
            czytając, i patrząc na mapę nic się nie zmieniło
            www.vacantacumasina.ro/wp-content/uploads/aaaa.png
            • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.30.* 01.03.18, 08:17
              został wyremontowany odcinek DN76 Brad-Soimus
    • jodla01 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 23.02.18, 17:08
      Mam sprawdzoną trasę.Przejście graniczne w Jurgowie dalej Słowacja,Węgry,Rumunia i Bułgaria
      • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.18, 20:44
        możesz napisać dokładnie jak jedziesz przez Rumunie
        • jodla01 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 28.02.18, 12:18
          Ploeszti Bukareszt ale obwodnicą nie przez miasto potem Sibiu i do Ruse wszędzie są obwodnice nie musisz przez miasta jeżdzić
          • trypel Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 28.02.18, 19:20
            Nigdy obwodnica Bukaresztu. Centuria Bucuresti jest zawsze zatłoczona do granic. Albo miasto ominąć dookoła dalej albo w weekend pchać sie przez.
            • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.30.* 01.03.18, 08:03
              Zapewne ale który odcinek. My do tej pory jechaliśmy 6 razy, odcinkiem A1 Pitesti- DN5 Giurgiu. Korek zwolnienie tworzy się przez to że musisz ustąpić pierwszeństwa jadącym drogą DN6. Ale czy to takie utrudnienie Chyba gorzej jest za mostem w Ruse. Mało miejsca dla ciężarówek one blokują osobówki, ale idzie się przecisnąć. Co prawda pokonujemy te miejsca w godzinach nocnych wiec jest płynnie.
              • trypel Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 01.03.18, 09:14
                Jadąc od pitesti skręcamy przed Bukaresztem na Vanatorii Mici i przez Clejani dojeżdżamy bezpośrednio do Ruse. Droga jest gorsza ale nigdy nie ma na niej korków, jest 20 km krótsza i oszczędzamy co najmniej 30 min.
                Jadąc od Ploiesti jest gorzej bo cieżko ominąć Bukareszt ale jak jedziesz nowa autostrada to warto odbić i pojechać przez Konstance.
                Byłem tydzień temu w Bukareszcie i za tydzień lecę znów. To co sie dzieje w tej chwili to koszmar. W godzinie szczytu przez 1.5 h zrobiłem jakieś 3 km autem. A centuria pełna ciężarówek. Boom na rynku. Rekordowy wzrost gospodarczy i nie nadążająca infrastruktura.
                • emigrant78 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 05.03.18, 09:40
                  Można zrobić jeszcze inaczej, w tamtym roku sprawdziłem, pomysł bardzo dobry. Nie zjeżdżamy na obwodnicę tylko jedziemy kawałek do centrum tak aby wbić sie na DN6 i mieć pierwszeństwo przy dojeździe do obwodnicy, potem juz była szybka piłka. Wiem, że Polacy ten manewr już zaczęli stosować. Ja polecam.
                  Most w Ruse po oddaniu do użytku i skończeniu remontu był szybką piłką, stania jakieś 20-30 minut.
    • emigrant78 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 26.02.18, 14:49
      Z trasą to poczekaj do maja, kiedy to pierwsi Polacy ruszą w trasę i sprawdzą gdzie obecnie w Rumunii najgorzej. mają otworzyć 2 kawałki autostrady do Alba Julia tuż przed wakacjami, to może zmienić decyzję na Oradeę i dalej przez Sibiu. Ja wyjeżdżam 25 lipca do Primorska ale czekam z decyzją którędy do czerwca. Za dużo do stracenia obecnie:)
      • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.19.* 26.02.18, 17:46
        Jadąc od Oradea. Aktualnie autostrady A3(Gilau-Turda 42km), A10 bedzie otwarta w maju 2018(odcinek 3 12,5 km i odcinek 4 16,4km), A1(Sebes-Sibiu 74km), A1(Pitesti-Bucarest 109km ).

Zna ktoś trase Turda-Targu Mures-Brasov-Ploiesti-Bucuresti

• emigrant78 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 30.03.18, 10:14
          Sprawdź na forum bulgaricusa.
        • v_vito Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 02.04.18, 18:50
          Wracałem nie w zeszłym roku. Na ten zaplanowałem ją w dwie strony z obowiązkowym noclegiem w Sighisoara. Bez fajerwerków ale asfalt ok, trochę korków, jak to w Rumunii.
      • andrzela1973 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 20.04.18, 21:34
        My 27 lipca wyjeżdża My do łozenec na 5 samochodów
        • emigrant78 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 24.04.18, 13:05
          Już będe od doby na miejscu w Primorsku:)
          • wojtkras Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 13.05.18, 21:49
            hej, też wybieram sie do Primorska z Lublina - wiadomo już może jak z tymi kawałkami autostrad w Rumunii w tym roku?
            • Gość: jolatom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.27.* 14.05.18, 07:07
              o których kawałkach mówisz :)
              • wojtkras Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 14.05.18, 10:56
                o tych, o których mowa w pierwszym wątku, chodzi o transfer od Oradei do Ruse w Bułgarii
                • Gość: jolatom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.20.* 14.05.18, 17:16
                  Jeżeli chodzi o A10 nie znalazłem oficjalnego otwarcia odcinka 3,4 informacja z marca
                  A10 Sebes-Turda odcinek 3 12,5 km w maju 2018 a odcinek 4 16,3 km czerwiec. Całe A10 ma być gotowe na początku 2019.
                  www.youtube.com/watch?v=tqo1eSolItk

filmik z samochodu
                  www.youtube.com/watch?v=ISJ1TGXggeM

Dobra wiadomość dla tych którzy jadą przez Tg Mures Kolejne 10 km A3 zostanie oddane do wakacji. Odcinek Ogra - Ungheni
                  www.capital.ro/dupa-8-ani-circula...vania.html

Informacja dla tych co chcą jechać Oradea-Deva DN76 zrobiony jest odcinek Brad-Soimus ,
                  www.facebook.com/drumulnational76/
    • Gość: buk Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.18, 15:50
      mgstatek napisał(a):

> w czerwcu wybieramy się pierwszy raz samochodem z Krakowa do Bułgarii-Słoneczny
      > Brzeg. Proszę o sprawdzone informacje którędy jechać??
      ..................................................................................................................................
      1. www.bulgaria-noclegi.pl/informacje/PodrozSamochodemPrzezSerbie/9 + na końcu czytaj Forum

2. www.belgrad.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/informacja_dla_podrozojacych/informacje_dla_podrozujacych

• goral1035 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 26.03.18, 16:04
      Witaj. Ja jeżdżę z Zakopanego a dokładnie z Kościeliska do Kiten (rejon Burgas, Sozopol) W tym roku będzie to już czwarty raz z rzędu, wcześniej z trójką, teraz będzie z czwórką dzieci, małych dzieci, najstarszy 6 i pół roku, ale one naprawdę kochają jazdę - synowie. Trasę mam sprawdzoną, jestem z niej zadowolony. Jeżdżę przez Rumunię, w tamtą stronę bez noclegu, w drodze powrotnej zawsze jeden nocleg w Rumuni bo robimy transfogarską albo transalpine. Trasa zajmuje ok 21 godzin. Podaję trasę:
      Przejście w Jurgowie - Preszów - Koszyce - Miszkolc - Debreczyn - Oradea - Kluż Napoka - Turda - Sebes - Sybin - Ramnicu valcea - Pitesti - Obwodnica Bukaresztu - Ruse - Szumen ( nie jeżdżę na Warnę, raz jechałem, nie byłem zadowolony, tylko wy jedziecie na słoneczny Brzeg, ja na Burgas, choć to nie daleko...więc sam musisz zdecydować) - z Szumen jadę na Karnobat, cały odcinek super nawierzchnia, nowa od 4 lat, praktycznie bez pojazdów więc się tnie - Autostradą a1 do Burgas - Kiten.
      jakbyś miał jakiekolwiek pytania to pytaj śmiało
      • goral1035 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 26.03.18, 16:08
        Kupujemy winietki i na Słowacji i na Węgrzech. Jak se policzysz w dwie strony to wychodzi około 20 zł a komfort znacznie większy, pierwszym razem ominąłem autostrady, dość logicznie wychodzi trasa, może i taniej ale tracimy czas, większe zmęczenie a długa trasa do zrobienia. Pozdrawiam
        • kolpik124 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 26.03.18, 19:11
          to to "se" na pewno policzyłeś

koszt 10-dniowej winiety węgierskiej i słowackiej razem to prawie 20 euro...
          • goral1035 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 09.04.18, 14:54
            Mówię na państwo, Słowacja 20, Węgry 20, nie czepiaj sie pierdół
        • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.51.* 28.03.18, 10:52
          a co z winietą na Rumuni i Bułgarii , jak robicie że wystarcza wienieta 10 dniowa , taki krótki pobyt w BG.
          • Gość: ursu Re: Winiety IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.18, 15:30
            BG ~> www.dalnicni-znamky.com/pl/bulgaria.html

CZ ~> www.dalnicni-znamky.com/pl/czechy.html

H ~> www.dalnicni-znamky.com/pl/wegry.html

RO ~> www.dalnicni-znamky.com/pl/rumunia.html

SK ~> www.dalnicni-znamky.com/pl/slowacja.html
          • emigrant78 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 30.03.18, 10:16
            winiety w Rumunii i Bułgarii to bodajze 15 dni i miesiąc. Starcza.
            • Gość: tom Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: 95.49.21.* 05.04.18, 20:16
              winiety kupujemy. słowacja Presov lukoil 14 euro (na granicy w budcce doliczają sobie 1 euro opłaty). Wegry Encs Mol 4780 HUF, Rumunia Bors Petrom 31,95 RON, Bułgaria Ruse Petrom 30 LEv i chyba w tym roku zmienimy stację . bo oszukują doliczają sobie 3 leva to nie pierwszy raz.
              Dochodzi jeszcze most na Rumuni 13 RON W drodze powrotnej most Bułgaria 2 euro lub 4 leva Płacimy zawsze w lokalnej walucie,
              podane ceny winiet miesięcznych
    • andrzela1973 Re: którą trasę wybrać do Bułgarii 20.04.18, 21:32
      My zazwyczaj jedziemy na koszyce. kluj. Ruse .i na wybrzeże ale nam się nie spieszy duzo zwiedzamy.jezeli się spieszysz to przez serbie
    • Gość: colin Re: którą trasę wybrać do Bułgarii IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.18, 20:16
      Najlepiej samolotem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka