Dodaj do ulubionych

UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 18:37
Planowałam wyjazd w te wakacje z tym biurem do Bułgari ( obzor) ale
szukając opini trafiłam na
cos takiego i ... chyba zaplanuje wyjazd z innym biurem!
zreszta sai zobaczcie:
www.tur-
info.pl/p/fo_id,11170,,biuro_podrozy_skarpa_travel,opinia,opinie,jak_
oceniacie_skarpe_travel_biuro.html

Obserwuj wątek
    • Gość: Anna kolejne opinie znalezione na necie DRAMAT! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:59
      i kolejne super opinie na temat skarpy:

www.turysci.info/articles.php?id=108
      • Gość: ola Re: kolejne opinie znalezione na necie DRAMAT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 17:07
        ja byłam z tego biura w grecji i teraz jade do bulgarii. jet to
        tanie biuro i nie mozna spodziewac sie nie wiadomo jak wielkich
        luksusow. ja bylam zadowolona z pobytu w grecji i mam nadzieje ze
        teraz tez bede
        • gosiulka01 Re: kolejne opinie znalezione na necie DRAMAT! 26.05.08, 14:25
          Zgadzam się zupełnie z tym co napisała Ola!!! Ja byłam z nimi 2 lata temu w
          Bułgarii i wszystko było w najlepszym porządku!!! Osobiście polecam to biuro podróży
          • Gość: ola Re: kolejne opinie znalezione na necie DRAMAT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 18:21
            na kazde biuro podtozy bys mogla znalesc cos negatywnego bo zawsze
            komus cos sie nie podoba:) jesli nie spodziewasz sie luksusow to
            skarpa jest ok. a gosiulku:)moglabysm mi napisac cos o Bulgarii bo
            jade w tym roku ze skarpy:)chodzi mi o wycieczki fakultatywne:) co
            polecasz:)a interesowala mnie wycieczka do istambulu-i mozna tam tez
            wykupic wycieczki??jesli tak to placimy je dolarami czy euro i ktore
            bys polecala-jesli masz mzoliwosc udzielenia tych informacji to
            byloby super:)
    • Gość: iwon11 Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! IP: 213.134.180.* 03.06.08, 14:29
      Raz pojechałam ze skarpą na wakacje - uraz zostal do końca
      życia,wyjeżdżam już tylko we własnym zakresie.
      • Gość: barbara Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:07
        Witam. W ubiegłym roku byłam ze Skarpą w Sozopolu/ Bułgaria/.Jak na
        tę cenę warunki pobytu były doskonałe wręcz luksusowe. Sypialnia,
        pokój telewizyjny, łazienka, balkon. W sypialni i na balkonie
        klimatyzacja. W cenę były wliczone śniadania.Do dyspozycji basen,
        siłownia, stół do tenisa stołowego, sauna/płatna/.W hotelu b.
        czysto.Cena 250 PLN+150 Euro/ 9 noclegów + przejazd/- cena od
        03.09.07. Korzystałam z 2 wycieczek fakultatywnych: do Stambułu- 1
        dzień za 50 Euro oraz do Neseber+wieczór bułgarski - 20 Euro. W
        Stambule - przewodnik z językiem polskim/ Hipodrom, muzeum
        dywanów,Błękitny Meczet, przejazd statkiem po Bosforze, Bazar
        Egipski /.Dodatkowo zwiedziłam Haga Sofię,Topkapi było zamknięte
        Cysterny i przeszłam na drugą stronę Bosforu mostem Galata/ na
        przeciw Bazaru Egipskiego/ do wieży Galata, z której roztacza sie
        wspaniały widok na Stambuł.Również polecam city Stambułu/ w
        okolicach wieży/- Istiklal Caddesi. Jest tu największy w Stambule
        kościół katolicki św. Antoniego, który obsługują m.in. polscy
        franciszkanie oraz masa sklepów i kafejek. Generalnie moim zdaniem
        Skarpa całkowicie spełniła moje oczekiwania. Jadę ponownie w
        sierpniu ze Skarpą do Sozopola i jestem przekonana, że ten wyjazd
        będzie równie udany.Dla tych co się wybiorą do Stambułu. Kiedy
        znajdziecie się na Hipodromie otoczy was tłum handlarzy. Oferują
        wiele rzeczy m.in. doskonały przewodnik w j. polskim o Stambule,
        który polecam i jak sie dobrze potargujecie, to można go kupić za 5-
        4 Euro.
        • Gość: marek Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 18:45
          mogę zapytać o nazwę hotelu?
    • Gość: w Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! IP: *.grupakety.com 24.08.15, 10:03
      Biuro podróży Skarpa Travel powinno zwracać odszkodowania za wpadki!
      Pierwszy i ostatni raz byliśmy na wyjeździe pobytowym w Albanii z w/w biurem.
      Porażka! Warunki w hotelu fatalne ( mimo przystępnej ceny jaką zapłaciliśmy- nie spodziewaliśmy się cudów, natomiast wypadałoby sobie doliczyć koszty posiłków, które musieliśmy sobie „serwować” zamiast posiłków hotelowych oraz sprzątanie własnego pokoju i wynoszenie śmieci! )
      Hotel brudny, zaniedbany, pokoje nie posprzątane ani po poprzednich wczasowiczach ani nie sprzątany ANI RAZ w czasie pobytu, nawet ani razu nie były wyniesione śmieci z pokoju ( 10 dni ) ! Śmieci musieliśmy wynosić sobie sami.
      Śniadania hotelowe: jajko, ser kozi i dżem – codziennie to samo.
      „Obiadokolacje” – poprawiły się dopiero po zrobieniu awantury właścicielowi hotelu, ale były marne i jałowe. Niskobudżetowe. Przykład: talerz jogurtu jako zupa oraz spalone udka z kurczaka z ryżem.
      Pani rezydentka, pozostawiła po sobie nie lada wrażenie. Na każdą prośbę/ pytanie reagowała pięknym uśmiechem i na tym się kończyło. Już w pierwszy dzień okłamała nas, uprzedzając nas do innych turystów w hotelu, mówiąc że suszarki w pokojach zostały skradzione przez turystów z Macedonii i Kosowa ( co okazało się być kłamstwem, ponieważ suszarek nie było w ogóle ). Gdy pytaliśmy czy na śniadaniach się cos zmieni – odpowiadala ze możemy sobie pojsc do sklepu i kupic ser i szynkę.
      Na pytanie czy możemy dostać ręczniki – kazała pojsc do recepcji, gdzie mówiono nam że recznikow nie ma. Na prośbę o zmiane pokoju, który był niekompletny i niezgodny z ofertą ( brak TV, balkonu ) również kazała sobie załatwić na własną rękę.
      Pani była kompletnie nie uchwytna w hotelu, nie pojawiała się na posiłkach ( na które sama nam wyznaczyła godziny ), była głównie zajęta swoim chłopakiem, który przyjechał z nami na turnus.
      Jeśli chodzi o serwis plażowy ( leżaki i parasole ) zostały nam wskazane przez rezydentkę złe leżaki, z których możemy korzystać co wywołało kilka nieprzyjemnych dla nas sytuacji, jak np. zrzucanie z leżaków starszych Państwa ponieważ nie potrafili zrozumieć o co chodzi.
      Nie mogliśmy również skorzystać z jednej z wycieczek ( Ohryd, Macedonia ), ponieważ było ryzyko że nie przejedziemy granicy albańsko-macedońskiej jako grupa polska z białoruskim pilotem…tak jak zdarzyło się to poprzedniej grupie.
      Gdy była potrzeba zabrania do szpitala jednego z turystów, okazało się że trzeba by załatwiać tłumacza ?! Pani rezydentka mówiła jedynie po angielsku i to raczej niezbyt dobrze ( na miejscu nie było możliwości dogadania się po angielsku ze wszystkimi )
      Na sam koniec pilot autokaru ( właściciel biura zarazem ) zafundował nam ponad 3 godzinny postój na granicy serbsko węgierskiej i kontrole naszych bagaży, bo sam został „przyłapany” na przewożeniu 2 kartonów alkoholu wysokoprocentowego oraz większej niż dozwolona ilości papierosów wraz z jednym z kierowców. Przez ten niezmiernie ciekawy pobyt na granicy w autokarze, gdzie nie mieliśmy możliwości skorzystania z darmowej toalety ani napicia się herbaty, kilka osób nie zdążyło na swój pociąg lub autobus do domu. Zamiast przyjechać koło południa, przyjechaliśmy koło 18.00.
      Pan pilot-właściciel biura pokazał niesamowitą „klasę” śmiejąc się nam wszystkim w twarz i komentując w arogancki sposób nasze skargi i uwagi.
      Zdecydowanie nie polecam, wręcz proszę was o ostrożność!!
    • edi400 Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! 10.09.15, 14:29
      Byłam w tym roku ze Skarpą w Bułgarii w Obzorze. Myślę, że wszystko było zgodnie z ofertą.
      Podróż przebiegała bez zakłóceń, postoje były co parę godzin. Autokar w porządku, może nie nówka, ale mając w pamięci wyjazdy ze Skarpą w ubiegłych latach, tym razem nic się nie psuło (czasami tylko odmawiał działania odtwarzacz DVD :) . Podczas podróży nie było pilota, a jego rolę pełnili kierowcy. Kierowcy jechali pewnie i bezpiecznie, dobrze znali drogę, więc przejazd trwał przyzwoicie ok 26 godzin. Jako kierowcy spisywali się znakomicie, natomiast jako piloci niezbyt sympatyczni i mało kontaktowi. Ale najważniejsze, że bezpiecznie dowieźli ludzi do celu w obie strony.
      Mieszkałam w pensjonacie Kerka. Pokoje są różne, zależy jaki się komu trafi, jedne duże , inne małe. Skromnie urządzone, ale każdy ma balkon, łazienkę, lodówkę, klimatyzację i czajnik bezprzewodowy. Jak dla mnie zupełnie wystarczająco. Pokoje są codziennie sprzątane, codziennie też są wynoszone śmieci. Raz w trakcie pobytu są wymieniane ręczniki. Jest też ogródek , a w nim altanka ze stołem i krzesłami, gdzie można posiedzieć wieczorami. Pensjonat położony tuż obok targu owocowo-warzywnego, do morza również nie jest daleko.
      Właścicielka- pani Kerka , w dniu przyjazdu oprowadziła chętnych po mieście i pokazała najbardziej przydatne rzeczy. Mieszka ona w tym samym budynku, więc w razie potrzeby cały czas jest na miejscu. Pełni ona rolę rezydentki w Obzorze. Odpowiada chętnie na wszystkie pytania.
      Nie miałam wykupionego wyżywienia, ponieważ uważam, że w Bułgarii jedzenie w lokalach jest smaczne i w dobrych cenach i lepiej pokosztować w mieście lokalnych potraw. Można poza tym jeść w godzinach, które nam odpowiadają. Jeżeli jednak ktoś woli wykupić wyżywienie z góry, jest tutaj taka możliwość i śniadania oraz obiadokolacje są podawane w restauracji przy Kerce. Śniadania są w godz. 9-10, obiadokolacje między 17 a 18.
      W dniu wyjazdu tradycyjnie trzeba było rano opuścić pokoje, bagaże można było złożyć w wyznaczonym do tego miejscu oraz korzystać z pomieszczenia z prysznicem, umywalką i wc. Za tylko kilkaset złotych , które zapłaciłam za ten pobyt, jestem bardzo zadowolona. Wszystko było tak jak w ofercie i za te pieniądze nie można nic więcej wymagać. Oczywiście to wyjazd dla osób, które same sobie lubią organizować czas na wakacjach, bez animacji itp
    • edi400 Re: UWAGA! Skarpa travel - Kraków -obzor ! 11.07.16, 19:09
      Byłam w tym roku znowu ze Skarpą , tym razem w Grecji w Kokkino Nero w apartamentach Petros.
      Do przejazdu w obie strony nie mam zastrzeżeń. Autokary: w jedną stronę Man, w drugą Setra, nie najnowsze, ale całkowicie sprawne, bez usterek. Kierowcy jechali bezpiecznie, widać było, że mają doświadczenie i dobrze znają drogę. Z Krakowa jechało dwóch polskich kierowców, natomiast w Grecji zaraz za granicą, wsiadał kierowca grecki.
      W czasie przejazdu nie było pilota, więc nie było mowy o udzielaniu jakichkolwiek informacji o krajach przez które się przejeżdża. Zbieraniem paszportów na granicach i organizowaniem postojów zajmowali się kierowcy, którzy dobrze sobie radzili, a przy tym byli sympatyczni i kulturalni. W porównaniu z tymi, z którymi jechałam w tamtym roku do Bułgarii, to ci z tego roku do Grecji, na duży plus.
      Zakwaterowanie po przyjeździe na miejsce odbyło się natychmiastowo, pokoje były już przygotowane, nie trzeba było czekać. Ja byłam w tym miejscu już trzeci raz, więc wiedziałam czego oczekiwać. Apartamenty Petros składają się z pokoju, kuchni i łazienki. Są bardzo skromne, można powiedzieć, że klasy turystycznej i nie pierwszej już nowości. Wyposażenie pokoju to dwa łóżka, szafa, toaletka, lustro i krzesło. Na balkonie jest stolik z krzesłami. Plusem jest osobne pomieszczenie kuchenne z oknem. Łazienki natomiast są malutkie i wg mnie wymagają już remontu. Ale, że nie przyjechałam tam siedzieć w pokoju, a właściwie to rano wychodziłam, a wracałam wieczorem, więc niski standard nie miał dla mnie jakiegoś wielkiego znaczenia.
      Rezydentem na miejscu był mówiący po polsku starszy Grek Vangelis. Mieszkał on również w Petrosie na parterze, a w ciągu dnia miał dyżur w biurze mieszczącym się kawałek dalej, więc w razie potrzeby był na miejscu. Z tego co wiem, to jednak nikt nie potrzebował żadnej pomocy.
      W dniu wyjazdu pokoje trzeba było opuścić do 9.00. Nie było żadnego pomieszczenia przeznaczonego na bagaże, trzeba było je po prostu złożyć na placu obok budynku. Teren jest ogrodzony, więc raczej kradzież im nie groziła, ale takie pomieszczenie jest jednak przeważnie standardem. Podobnie nie dostaliśmy jakiejś jednej łazienki do korzystania przed wyjazdem. Na szczęście rezydent powiedział, że dopóki nie będą sprzątane nasze pokoje, możemy korzystać cały czas ze swoich łazienek, a pokoje były sprzątane dopiero około 12.00. Potem natomiast pozwolił korzystać ze swojej łazienki, ponieważ tak jak wcześniej pisałam, też mieszkał w Petrosie.
      Prawie do końca nie była znana godzina odjazdu. Po wykwaterowaniu, na pytanie czy coś wiadomo, Vangelis , jak to Grek, odpowiadał ze spokojem, że trzeba po prostu czekać na autokar wiozący następną grupę z Polski. Trochę to było niekomfortowe, bo nie było wiadomo, czy jest czas, żeby np jeszcze iść na plażę, czy coś zjeść do tawerny, czy trzeba siedzieć na walizkach, bo za chwilę przyjedzie autokar. Wyjechaliśmy około godz. 14.
      Ja jestem bardzo zadowolona z wyjazdu. Lubię Kokkino Nero, chciałam znowu odpocząć w tej małej wiosce wśród zieleni, trochę pochodzić po okolicznych lasach, poplażować na Platia Ammos, pojechać na wycieczkę do Ambelakii i to mi się udało.
      Trzeba jednak mieć świadomość, że za niewielką kwotę, jaką się płaci za wyjazd, warunki są skromne i jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do wczasów w kurortach i dobrych hotelach, ten wyjazd może nie być dla niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka