Dodaj do ulubionych

garden beach Sozopol?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:00
czy ktoś może był w Garden Beach w Sozopolu?
Obserwuj wątek
    • Gość: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:04
      Ja też jestem tego ciekawa, a kiedy się tam wybierasz
    • Gość: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:10
      wybieram miedzy Panorama Fort w St.Vlasie a właśnie Garden
      beach.Martwi mnie tylko to ,ze nie ma żadnych opinii w necie o tym
      kompleksie.jedziemy z maluchem i zalezy mi na spokojnej okolicy i
      dobrych warunkach.Na zdj.wyglada fajnie ,ale to tylko zdjecia
      Chcemy jechac po 20.07
      No i nie mogę się zdecydować:(
      • Gość: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:15
        Może nie ma zbyt dużo opini bo ponoć jak udzielono mi informacji w
        Millenium Travel to hotelik oddany do użytku w 2008r.Ja wybieram się
        tam od 09-08 grupą 8 osób wtym 2 dzieciaków. Też jeszcze nie możemy
        się do końca zdecydować, akorzystałaś już z usug tego pośrednika -
        Millenium Travel
        • Gość: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:22
          nie,ale wydaje mi się solidny
          co zdecydowało ,że chcecie jechac do garden beach?
          • Gość: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:24
            Głównie cena,poza tym położenie, zdjęcia też nam się bardzo podobały
            ale też zastanawiamy się co zastaniemy na miejscu.
            • Gość: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:26
              w Panoramie cena jest podobna.Za pan.przemawia duzo
              pozyt.opinii,zdjecia kazdego konkretnego apart.,duzo atrakcji dla
              dzieci.Natomiast za GB plaża, kameralność no i ponoć piekny Sozopol.
        • Gość: ra Re: garden beach Sozopol? IP: 80.54.88.* 30.04.09, 22:19
          ja też tam jadę od 06.08. z trójką dzieci. też nie mam dobrych danych oprócz
          tych z internetu
        • Gość: czajenka Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 15:43
          hej, my tez wybieramy sie tam na popczatku sierpnia z dziecmi na dwa
          auta. Skąd jesteście?
          • Gość: ra Re: garden beach Sozopol? IP: 80.54.88.* 13.05.09, 00:35
            ze Szczytna, będziemy od 6.08
            • Gość: czajenka Re: garden beach Sozopol? IP: *.efekt.net.pl 17.05.09, 18:57
              hej my jedziemy z lublina na 3 auta. Mamy pobyt od 4 sierpnia do 12
              sierpnia. pewnie sie spotkamy, napisz jak coś na gg 1920653
        • Gość: jaga98 Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:56
          hm.. też wybieram się z Millenium do Sozopola do Stanta Mariny. Na
          forum jest 1 cały długi wątek o Millenium
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=77677199&v=2&s=0
          Kontaktowałam się osobiście z dwiema osobami, które były na
          wakacjach z Millenium w 2008 i były bardzo zadowolone.
    • Gość: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:28
      kurcze może ktoś jednak tam był i sie wypowie:)
      • Gość: Gardenia Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 19:30
        Wiem wszystko na temat obu kompleksów, z chęcią odpowiem na wszelkie
        pytania marley@konin.lm.pl
      • Gość: andrzej Re: garden beach Sozopol? IP: 188.33.88.* 25.05.09, 19:06
        ja też mam rezerwację w garden beach na konmiec lipca i jeszcze nie
        widziałem żadnego zdjęcia w necie, które y pokazywało garden beach
        choćby w trakcie budowy. To co jest w necie to są tylko wizualizacje
        architektoniczne pensjonatu. To jest naprawdę dziwne. Nabieram coraz
        więcej wątpliwości. Jak bym miał jeszcze raz rezerwować to bym tego
        nie robił, wybierając coś sprawdzonego. Skoro hotel istnieje, to
        czemu nie ma stronki i żadnych zdjęć real.???
        • Gość: Rafał Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 20:31
          Witam je też lece 06.08 do GB zaryzykowałem jedziemy 6 osób z Dąbrowy Górniczej
          jeżeli jest tak jak w opisie myśle,że będzie ok do zobaczenia na miejscu pozdrawiam
          • Gość: aga Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:37
            a ile czasu planujecie jechać i jaka drogą
            • Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 22:22
              Jedziemy w szóstkę do Garden Beach w terminie 27.07-06.08. Startujemy w jeden
              bądź dwa samochody dzien lub dwa wczesniej z okolic Warszawy (Piaseczno). Myślę
              że obawy są nieuzasadnione. Opinii niewiele ponieważ kompleks jest jeszcze
              świeżutki. Millenium Travel to firma brytyjska a moje doświadczenia z
              brytyjskimi firmami turystycznymi (Interhome czy Eurocamp) są bardzo dobre.
              Okolica Sozopol a wyzej Nessebar czy Złote Piaski jest zachwycająca (znajomi
              byli to wiem). Interesująco wygląda program wycieczek fakultatywnych już na
              miejscu - chcemy sie wybrac do Istambułu na dzien lub dwa... co wiecej
              poinformowano mnie ze jesli ktos wyrazi ochote jakakolwiek wycieczka - wyjazd
              itp moze byc zorganizowany tylko dla wybranej grupki ludzi - o to ma dbac
              rezydent na miejscu - pozyjemy zobaczymy. Ja sie nie boje :-)
              • Gość: jaga98 Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:16
                to niemalże w naszym terminie - 26.07.-07.08 Sozopol Santa Marina,
                mamy tylko mniej kilometrów do Barwinka ;-); jedziemy na dwa
                samochowy z noclegiem w Rumunii.
                • Gość: Robert Re: Sozopol IP: *.merinet.pl 28.05.09, 17:15
                  No to siup... mozemy sie gdzies umówic na piwko albo inne winko :-) zeby nie
                  było Wam/Nam smutno. My planujemy troche zwiedzania troche opalania. Nie wiem na
                  razie jak bedziemy nocowac. Jesli jazda na dwa samochody to na pewno gdzies po
                  drodze... jesli jednym wiekszym to jazda raczej ciągła... a propos wie ktos może
                  jak w tamtych rejonach wygląda stan dróg... na google earth są fotki z 2004 roku
                  a wtedy to co niektórych jeszcze na swiecie nie było :-)
                  • Gość: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 10:52
                    Witam ponownie ja jechałem dwukrotnie do Primorska ok 22 godz bez noclegu w
                    podróży, mogę powiedziec,że jest to walka o życie nie można precyzyjnie okreslic
                    czasu przejazdu gdyż jest to zależne od kolejek na granicy i korków w
                    szczególności kierując się na Węgry!!!radzę obecnie przez Rumunię bo jest w unii
                    i nie powinno być problemów tylko problem drogi? podobno dużo remontują tym
                    razem lecę samolotem bilety były taniocha do Sozopola hotel Garden Beach od 06.08
                    • Gość: Robert Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 13:26
                      pięknie...dlaczego wszyscy jadą w sierpniu... ;-(
                      • Gość: Magda Re: Sozopol IP: *.mtel.net 13.06.09, 13:20
                        My jedziemy z Bulgarian Coastal Properties do Garden Beach w
                        Sozopolu 5.07 - 17.07. Trasa przez Rumunie, czy jedzie ktoś w tym
                        samym czasie?
                        • Gość: andrzej Re: Sozopol IP: 83.15.226.* 15.06.09, 09:35
                          Jak dojedziesz to napisz proszę jak jest, bo ja jadę z tym samym
                          pośrednikiem tylko w drugiej połowie lipca. Dzięki
                          • Gość: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:20
                            Witam, wreszcie znalazłem kogoś kto też jedzie do GB, ja mam
                            apartament od 24-06 do 04-07, tak więc chyba będę pionierem w tym
                            sezonie. Też mam mnóstwo obaw - rezerwacja z biura Bulgarian Coastal
                            Properties, wcześniej szukałem coś tak jak Wy i też nic. Zaliczka
                            wplacona mam nadzieję wszystko będzie OK. Rezerwacja przez Pana
                            Maćka P.
                        • Gość: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:25
                          My jedziemy na 2 auta 9osób w tym 4 dzieci (2/3/6/8lat) jedziemy non
                          stop - no chyba że nas Morfeusz będzie pokonywal to staniemy na
                          kilka godzinek - wyjeżdżamy we wtorek 23. mamy 1360 do celu. I oby
                          ten ośrodek faktycznie istniał. Pozdrawiam, jakby co
                          mail:pbodkowski@wp.pl
                          • Gość: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:52

znalazłem zdjęcia z budowy ośrodka:
                            www.dreamhomes-bg.com/action/ls.php?lang=en&action=single&OB_ID=237&picture_n=1
                        • Gość: Radek Re: Sozopol IP: *.chello.pl 22.06.09, 22:29
                          To pewnie się rozminiemy ale chętnie poznamy waszą opinię my wyjeżdżamy 16 lipca
                          i zostaniemy od 17 do 28 lipca
                          jeśli będziesz miała jakieś uwagi lub rady to bardzo będę wdzięczny
                          Szczególnie niepokoi mnie brak restauracji w hotelu
                          mój mail ptaszyn2@vp.pl
                        • Gość: msza Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 09:06
                          Witam proszę o kontakt osoby które były w kompleksie Garden Beach
                          mój mail msza5@wp.pl proszę o szczere opinie i ewentualne zdjęcia.
                          pozdro
                    • Gość: aska Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:49
                      Rafale napsz jeśłi mozesz gdzie kupowałes bilety do sozopola. My
                      planujemy jechać autami też do GB 4-12-08
                      • Gość: Radek Re: Sozopol IP: *.chello.pl 22.06.09, 22:40
                        My też jedziemy do Garden Beach też mamy wątpliwości Z tymi co jadą wcześniej
                        lub już są pewnie się rozminiemy ale chętnie poznamy waszą opinię my wyjeżdżamy
                        16 lipca drogą Słowacja Węgry Serbia (nocleg)i Bułgaria i zostaniemy od 17 do 28
                        lipca
                        jeśli będziecie mieli jakieś uwagi lub rady to bardzo będę wdzięczny.
                        Szczególnie niepokoi mnie brak restauracji w hotelu
                        mój mail ptaszyn2@vp.pl
                        • Gość: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:59
                          Witam jechałem rok temu Słowacja,Węgry...jechaliśmy bez noclegu 22 godz.nawet
                          nie było tak żle za to w drodze powrotnej masakra gdyby nie brawurowa jazda na
                          granicy Serbsko-Węgierska to stalibyśmy tam z dobę taki korek mam nadzieje,że w
                          tym roku nie będziecie mieli takich problemów życzę udanej lecz trzeba liczyć
                          się z tym'że może to być ciężka przeprawa ja byłem dwukrotnie samochodem więc
                          znam ten smak raz przez Rumunię pozdrawiam Rafał
                      • Gość: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:51
                        Witam bilety można kupić tylko poprzez wizzair tylko ta linia lata do burgas mi
                        się udało kupić w śmiesznej cenie za 3 osoby zapłaciłem 1100 zł pozdrawiam Rafał
              • Gość: rav Re: garden beach Sozopol? IP: *.mgsp.pl 27.06.09, 22:53
                Witam,
                wybieram się z Warszawy z rodziną (dwójka dzieci: 4 i 7 lat) w terminie
                17-24.07.2009 do Sozopola.
                Robert, w którym miejscu planujesz przekraczać granicę ze Słowacją?
                Z tego co udało mi się znaleźć na forach to proponują ŁYSĄ POLANĘ albo
                BARWINEK?? i druga moja wątpliwość dotyczy trasy w samej Bułgarii od
                miejscowości RUSE do SOZOPOLA .... którędy zamierzacie jechać?
    • Gość: ania Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:32
      lecimy z katowic 28.07
      mam niezłego stracha przed tym co tam zobacze...mam nadzieje ,ze
      dobrze wybraliśmy, zostajemy do 11 ,08
      ktoś jeszcze leci 28.07???
      • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 25.06.09, 19:34
        witam my wyruszamy na 25 caly jestem obsrany za przeproszeniem co tam zobacze.
        • mimo80 Re: garden beach Sozopol? 30.06.09, 21:13
          Witam
          Ruszam z rodzinką na 25 mamy rezerwację - do 6 sierpnia.
          Byłem w Sozopolu jeszcze za czasów kawalerskich w 2004 roku.
          Nie było dużo kasy dlatego spaliśmy w skromnej chatce u rybaka. Super atmosfera.
          No i wiadomo kawalerski żywot. Jesli kogos interesuje jak jest w Sozopolu
          kontakt na maila - mimo80@wp.pl. Teraz będzie już inaczej ale na pewno też
          interesująco. Rezerwację robiłem prze Millenium i ich biuro w Legnicy M&M. Super
          obsluga.
          Jak ktos jedzie w tym terminie prosze o kontakt.
          Pozdrowienia
    • Gość: paw Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 24.06.09, 20:52

Witajcie, dojechaliśmy dzisiaj o 12 (13 czasu bułgarskiego) wrażenia
      na początku beznadziejne - a to dzięki dojazdowi (ostatni 1 km do
      ośrodka). Sam ośrodek zgodnie z opisem ofert pośredników - tyle że w
      koło jest już kilka innch hoteli w teakcie budowy tak więc w koło
      dużo bałaganu. Natomiast sam ośrodek jest bardzo bardzo fajny -
      nowiutki - apartament w którym mieszkamy jest dziewiczy - wszystko
      nowe, basen super, do plaży 50m - plaża jest czysta, woda czysta -
      na niej dużo porozkładanych przyczep - chyba na stale do wynajęcia
      oraz bungalowy. Woda bardzo przyjemna,
      na terenie ośrodka nie ma restauracji, jest 100m obok w drugim
      hotelu oraz jest tam sklep - jeszcze tam nie byłem, Natomiast koło
      naszego basenu jest bar - bardzo przyjemny.
      w rzeczywistości ośrodek jest mniejszy i bardziej zwarty niż wydaje
      sie to ze zdjęć jakie zapewne widzieliście wszyscy.
    • Gość: pawel_krosno Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 24.06.09, 20:59
      jutro coś jeszcze dopiszę jak rozeznamy się więcej. dziś po 22
      godzinach jazdy non stop było tylko przywitanie z morzem i zagorką.
      Jechaliśmy przez Serbię (z Krosna - podkarpackie)decyzja podjęta w
      dniu wyjazdu - wcześniej miesiąc forowania i planowania przez RO.
      Trasa Barwinek, Preszov, Miszkolc,Budapeszt, Beograd,Nis, Kalotina,
      Sofija = 22 godziny (w tym 2,5 godziny postojów, 2 auta 4 małych
      dzieci w wieku 2,3,6,8 lat. Nie żaluję - wyjazd we wtorek o 14 -
      plynna jazda duuuuuużo autostrad - mało stresów, co do szczegółów
      pytajcie,
      • Gość: Dora.m Re: garden beach Sozopol? IP: 213.226.51.* 25.06.09, 12:22
        Cześć Paweł, czy możesz podać kontakt jak zarezerwowales ten hotel,
        od kogo, nr tel albo maila. Jesteśmy zainteresowani. Z góry dziękuje.
        • Gość: pawe Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 25.06.09, 16:19
          Witam, rezerwację robiliśmy przez Pana Macieja Piotrowskiego - Firma
          Bulgarian Coastal and Properties, numer podaję: tel. 664480862,jest
          jeszcze numer kom bułgarski też jego ale teraz nie pamiętam, gość
          jest na miejscu.
          Co do samego ośrodka przy basenie jest bar+mała restauracyjka -
          skromne menu ale smaczne pizza grill itp. Ceny umiarkowane, można
          płacić euro i lew. W euro liczyli mi 1euro=1.95lewa. Piwo w barze na
          plaży kolo ośrodka 2 lewa (zagorka) inne ceny: windesfing 20
          lewa/godzina skuter wodny 50lewa/10minut.
          • Gość: Turystka Re: garden beach Sozopo_ jak tu jest na prawdę IP: 87.120.48.* 04.07.09, 21:38
            Witam
            Właśnie dziś przyjechaliśmy do hotelu Garden Beach, po podróży 1600km. Sam
            hotelik okazał się przyjemny, jednak okolica; plaża i morze - straszne
            rozczarowanie. Wokół hotelu nie ma nic innego jak plac budowy i zespół ogromnych
            transformatorów z rozdzielniami elektrycznymi, nie wspomnę o czystości. Plaża
            miała być dzika, gdyż chcieliśmy by nie było tłoczno lecz nikt nie wspomniał, że
            znajduje się na niej dzikie pole campingowe oraz stare rozpadające się bungalowy,
            a w morzu masę unoszących się na powierzchni glonów. Ogólnie plaża najbrzydsza
            jaką widziałam. Z hotelu do
            plaży miało być 20m i może tyle jest, ale z przejściem na skróty pomiędzy
            zarośniętymi krzakami. Zainteresowanym mogę przesłać prawdziwe zdjęcia na maila
            jak to wygląda na prawdę. Może za 5-6 lat bezie tu naprawdę ładnie ale na dzień
            dzisiejszy nie tego się spodziewaliśmy po otrzymanych informacjach.
      • Gość: Arek Pytanie o oplaty IP: 77.252.149.* 29.06.09, 19:37
        Kolego fajnie ze ktos napisal ze to wogole istnieje i nie ukrywam ze juz mi
        lzej. Mam tylko pytanie odnoscie oplat za te autostrady? Bo slyszalem ze sa
        bardzo drogie ale moze sie myle. prosze o odpowiedz moze byc na meila
        fafa31@wp.pl Dziekuje pozdrawiam i zycze milego wypoczynku
        • Gość: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 30.06.09, 16:47
          witam, oplaty - słowacja 30 dni 9,90 euro, węgry 2x4dni(w dwie
          strony)około3200forintów, serbia+= my płaciliśmy 3 opłaty
          3euro,4euro i na końcu 8 euro razem nie inaczej jak 15euro, a
          wcześniej wielokrotnie czytałem na forach że 25 euro. Potem oplata
          za Bułgarię na granicy 6euro (tydzień). Pozdrawiam. Ze spożywki to
          warto wziąść niektore produkty np mleko tu karton 1l okolo 5PLN.
          reszta ceny podobne lub 10-20% drożej niż u nas. Ewentualnie
          wszelkie gadZety wodne dla dzieci i nie tylko - u nas w Polsce około
          30-50%taniej. Wkjh ceny podobne jak u nas - na pewno nie taniej jak
          niektórzy `wspominają` - ogolnie rewelacja - szerokiej drogi.
          • Gość: Arek Re: Pytanie o oplaty IP: 77.252.149.* 30.06.09, 20:18
            Bardzo dziekuje za informacje. mam jeszcze pytanie czy moze Pan nakreslic trase
            jaka jechaliście (jakies wieksze miasta) i ile tych autostrad (miej wiecej)
            zwlaszcza przez serbie bo tam straszyli mnie ze jakies kolosalne oplaty. To
            nasza pierwsza wyprawa i nie mam pojecia jak zorganizowac sobie trase. Dziekuje
            z gory za odpowiedz i przepraszam ze zawracam glowe takimi pie...mi.
            • Gość: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 02.07.09, 16:48
              Nie ma problemu, my jechaliśmy Barwinek, Preszov,Koszyce, Miszkolc,
              Budapeszt, Szeged, Beograd, Niś, Pirot, Kalotina, Sofija, Plovdiv,
              Stara Zagora, Burgas, Sozopol :-))
              Bylo tego około 1615km, spaliliśmy
              135L paliwa, 1.9dci + box auto max obciążone, klima cały czas,
              niestety ale autostrada podkręca spalanie, za to jazda w nocy
              pięknie płynna cały czas 140-160km chwilami mniej. Spróbujcie tak
              wyruszyć aby serbie przejeżdżać w nocy i nad ranem około 4-5 być już
              w Bułgarii i Sofię przejechać przed 7 rano - pójdzie wtedy płynnie i
              sprawnie. Od Sofii miodzio autostrada aż Starej Zagory.W sumie
              autostrady było tego prawie 900km - to było OK,
              spowrotem jednak jedziemy przez RO ale dlatego że chcemy zaliczyć
              trase Transfogarską pozdro
              nie zapomnij zielonej karty - ponoć nie wymagana, ale lepiej mieć
              niż potem żałować
              • Gość: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 02.07.09, 17:06
                Jeszcze jedno, w Bułgarii na drogach zwykłych naliczyliśmy około 15-
                16 patroli - większość z suszarami, często co 5-10km. Na szczęście
                miejscowi ładaują światłami tak namiętnie, żę nie sposób nie
                wiedzieć o stojącej w pobliżu policji. Ale uważać należy, nas
                zatrzymali ale do rutynowej kontroli-pogadanki.
                Co do samego Garden Beach = droga dojazdowa około 1-1,5km od strony
                Sozopolu to dziurawy pasek asfaltu często nie szerszy niż 1,5metra,
                ale od bramy wjazdowej wszystko jest OK. Tej drogi można sie
                przestraszyć zwłaszcza jak nie miało się do końca wiary w istnienie
                tego ośrodka :-))
                • Gość: magda Re: Pytanie o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:00
                  Ja mam pytanie: jaka w tym momencie jest temperatura w Sozopolu? I
                  ile mniej więcej należy zaplanować pieniędzy na 14 dniowy pobyt?
                  Wybieram sie do Garden Beach 17.07-29.07 - dwie osoby dorosłe.
                  pozdrawiam
                  Magda
                  • Gość: pawel_krosno Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 03.07.09, 07:02
                    w ciągu dnia jest 25-31 st C, dziś pochmurnie, w każdym wspczuje tym
                    którzy maja apartamenty bez klimy, w nocy nie dałoby się chyba spać,
                    co do cen, wszystko zależy od poszczególnych przypadków
                    • Gość: Robert Re: Pytanie o kasę IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 13:26
                      A jak wygląda dostęp do Internetu? Masz swój czy korzystasz z jakiejś kafejki
                      wzglednie jest tam dostepny bezprzewodowo ?
                      • Gość: pawel_krosno Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 03.07.09, 15:41
                        internet - na terenie cełego ośrodka działa wifi - idealnie,
                        logujesz się - haslo podane w apartamencie - chodzi stabilnie i
                        szybko, jak dla mnie rewelacja, skype dzialal bez problemu, tv
                        internetowa np tv.wp , you tube płynnie - nie ma na co narzekać.
                        Za to z innej beczki mi sieprzypomnialo - weżcie sobie z domu
                        normalna patelnię bo to co tu zastaniecie - nie da sie nawet na niej
                        zrobić jajka sadzonego - wszystko przywiera - dno grube (a raczej
                        cienkie) na 0,0000001mm :-)
                        • Gość: Arek_ostrowiec Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 06.07.09, 23:08
                          Pawle, patelnia jest OK, dzisiaj robiłem jajka sadzone - wyszły mi nieźle :)
                          Zapraszam na jajka sadzone ;)
                          A poważnie, to całkiem rozsądnie piszesz o tym, co tu się znajduje. Ja jestem
                          zadowolony. Nowiusieńki apartament, czajnik, toster itp. nieużywane W OGÓLE. My
                          u siebie jesteśmy pierwszymi lokatorami - to widać. Plaża też ok, dzieciaki w 1
                          minutę zebrały więcej muszelek niż w poprzednie 2 lata nad Bałtykiem ;) Woda w
                          morzu cieplutka, więc porównywanie z 15 stopniami w Jastrzębiej Górze nie ma sensu.
                          Co do drogi - wybierzcie się przez Transylwanię (transfogarska), ale KONIECZNIE
                          z noclegiem. To niebezpieczna i niebywale piękna droga. Więc lepiej jechać przez
                          Rumunię za dnia.
                          My jechaliśmy transogarską między 10 a 13. Pogoda zmieniała się ze 3 razy, jak
                          to w górach i w chmurach.
                          Tutaj jest bardzo fajny basen, świetne mieszkania i piękna pogoda. To, że do
                          plaży idzie się przez kawałek campingu, no ludzie, bez przesady - jak ktoś chce
                          mieć prywatną plażę pod drzwiami domu to nie płaci 250 zł za dobę, a 1000,
                          zgadza się? :)
                          a!!! i dużo tańsze skutery wodne są w czernomorcu i sozopolu - po 40 lewa/10 min.
    • Gość: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 04.07.09, 20:44
      Witam
      Właśnie dziś przyjechaliśmy do hotelu Garden Beach, po podróży 1600km sam
      hotelik okazał się przyjemny jednak okolica, plaża i morze straszne
      rozczarowanie.Wokół hotelu nie ma nic innego jak plac budowy, zespół ogromnych
      transformatorów z rozdzielniami elektrycznymi, nie wspomnę o czystości,plaża
      miała być dzika chcieliśmy by nie było tłoczno lecz nikt nie wspomniał że
      znajduje się na niej dzikie pole kempingowe oraz stare rozpadające się bungalowy
      a w Morzu bajoro glonów ogólnie plaża najbrzydsza jaka widziałam.Z hotelu do
      plaży miało być 20m i może tyle jest tylko że przejściem na skróty po miedzy
      zarośniętymi krzakami.Zainteresowanym mogę przesłać prawdziwe zdjęcia na maila
      jak to wygląda naprawdę.Może za 5-6 lat bezie tu naprawdę ładnie ale na dzień
      dzisiejszy nie tego się spodziewaliśmy po otrzymanych informacjach.
      • Gość: pawlo0717 Re: garden beach Sozopol? IP: *.tktelekom.pl 05.07.09, 00:03
        Witam . Prosiłbym o zdjęcia na pawlo0717@gmail.com
        Dzięki.
        • Gość: tomek Re: garden beach Sozopol? IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.07.09, 20:29
          witam czy mógłbym prosić o podesłanie zdjć na temus@op.pl
          z góry dzięki
      • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol--- byłem tam IP: 87.120.48.* 05.07.09, 11:35
        Muszę przyznać rację co do tego kompleksu wypoczynkowego.
        Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu i.... wrażenia mamy mieszane.
        Jeśli chodzi o sam hotel i to co mieści się w jego obrębie:
        - wygląda on dosyć ciekawie.
        Przestronne apartamenty, nowocześnie urządzone.
        Klimatyzacja w sypialniach i pokoju dziennym.
        Ogólnie wrażenie dobre.
        Jeśli ktoś jest estetą, może mieć zastrzeżenia do czystości przejmowanego apartamentu.
        W naszym przypadku poprawialiśmy po sprzątaczkach , bo nie zauważały takich niuansów jak: zakurzone półki w szafach, niedomyte umywalki, brudna ława w pokoju dziennym... dla niektórych z was być może to szczegół, ale do tzw standardu europejskiego trochę brakuje.
        Na zewnątrz budynku z jednej strony basen, kawiarnia i miejsce zabaw dla dzieci - nawet nieźle to wygląda.

Kolej na to co mieści się na zewnątrz kompleksu:

- Z drugiej strony budynku widok na rozdzielnię wysokiego napięcia ( wielkie słupy wysokiego napięcia i ogromne izolatory w lesie kabli.
        Gdybym mieszkał z drugiej strony hotelu, miałbym okno na plac budowy.
        Hm.... nie wiem co byłoby lepsze.

Od plaży dzieliło nas jakieś 30m. Aby dostać się do niej można poobdzierać się o zielsko które rośnie wzdłuż linii brzegowej.
        Sama plaża.... nie najlepszy widok.
        Niech nikt nie wyobraża sobie szerokiej piaszczystej dzikiej plaży i lazurowego czyściutkiego morza; jest zaniedbana i zaśmiecona.

Oto co zastaliśmy:
        Wzdłuż linii brzegowej jakieś 15m od brzegu stoją stare rozlatujące się drewniane barki campingowe ( na myśl przychodzą chałupy kloszardów ).
        Obok dziko porozstawiane namioty.
        Plaża ma jakieś 5-10m szerokości.
        Ze względu na to że mamy dwoje małych dzieci, zrezygnowaliśmy z tej plaży przenosząc się ok 2 km dalej.
        Nie było to to, co chcieliśmy mieć, ale było czyściej i więcej miejsca dla dzieci do zabawy.
        Porównując ją do plaży na naszym Bałtyku, nasze morze wypada o niebo lepiej!

Od kompleksu do Sozopolu ( jakieś 5 km ) wiedzie wąska asfaltowa dziurawa droga ( uwaga na zawieszenia w samochodach).
        Sam Sozopol to miasteczko takie jak normalne miejscowości letniskowe - jest fajne.

Podsumowując:

Nie należy się nastawiać na szerokie piaszczyste plaże, takie jakie mamy u nas.
        Plaże są raczej wąskie, woda w miarę dobra
        ( dużo pływających glonów )- dotyczy to Sozopolu i okolicy.
        Przy dobrych Hotelach ta sytuacja się poprawia, ale nie jestem pewien czy każdy ma tam wstęp.

Ceny wyższe niż się spodziewaliśmy ( na poziomie Polski )- 1kg pomidorów 2-3 Lewa, 1 kg melonów 3 Lewa, paliwo ON 1,84 Lewa czyli 4.6 PLN.

Droga którą przebyliśmy samochodem ok 1500km ....czy warta takich wczasów ???
        Na to pytanie każdy powinien odpowiedzieć sobie sam.
        Południowe Włochy - gdzie byłem kilka lat temu - niewiele dalej, ale ogólnie lepiej wypocząłem i mam mnóstwo miłych wspomnień z tamtego rejonu Europy.

Moim zdaniem:

Bułgaria Garden Beach?
        Sam nie wiem, uczucia mieszane.
        Nie było źle, ale mogło być znacznie lepiej.

Z tego co rozmawiałem z innymi polakami:
        Dobrze jest ustalić sobie w najdrobniejszych szczegółach jaki dostaniecie apartament, ile pokoi, ile sypialni, ile łóżek rozkładanych, ile dwuosobowych itd
        Czyli, wszystko to co jest potrzebne do pobytu tam i najlepiej to wszystko mieć na papierze.
        Pozwoli to uniknąć rozczarowań.
        Często zarządcy potrafią zmieniać warunki wcześniej uzgodnione wiedząc, że tak na prawdę turyści nie maja innego wyjścia.
        Bo przebyte kilometry robią swoje.

Dlatego rozumiem rozczarowanie niektórych turystów.
        Gdyż zdjęcia, nie pokazują stanu faktycznego okolicy kompleksu.
        Niektórzy z turystów prosili zarządcę o realne zdjęcia tego co na zewnątrz, dostali wyretuszowane obrazki pięknej plaży.
        Hm...warto się zastanowić czy czasami nie jesteśmy nabijani w butelkę.

Dlatego sam proszę o zamieszczenie fotek z tego miejsca, szczególnie otoczenia.
        Dobrze byłoby aby każdy sam ocenił czy wypoczynek w takiej okolicy spełni ich wymagania.

• Gość: Bala Re: garden beach Sozopol Dzięki za zdjęcia IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:12
          No .... tak...
          Dzięki za fotki.
          Mniej więcej tak to wygląda.
          • Gość: tomek Re: garden beach Sozopol Dzięki za zdjęcia IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.07.09, 20:35
            witam czy mógłbym prosić o podesłanie zdjć na temus@op.pl
            z góry dzięki
      • Gość: desperado Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 11:48
        bardzo prosze o fotki fafa31@wp.pl jade 27.07 to moze sie juz pomalu zaczne
        oswajac z rzeczywistoscia. Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku
      • Gość: andrzej Re: garden beach Sozopol? IP: 94.254.182.* 05.07.09, 18:49
        Prosiłbym również o te prawdziwe zdjęcia na mail:
        andrzejjanuszkiewicz@op.pl. Dzięki
      • Gość: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 19:33
        witam
        ja też proszę o zdjęcia na maila: maga100@interia.pl
      • Gość: gość Re: garden beach Sozopol fotki IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:02
        przesyłam kilka fotek z otoczenia hotelu.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3df11667ce306c0e.html
        Proszę o wasze komentarze na forum
      • Gość: aska Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:47
        witam, bardzo prosze o fotki na czajenka@o2.pl. Z góry dziękuje
    • Gość: aka Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:29
      witam:)
      no to jestemnieźle juz wystraszona,bedziemy z ocznym dzieckiem więc..
      prosze o zdjeciana klony7@o2.pl
      ciekawe czy mozna jeszcze zmienić na inny hotel?
      • Gość: first-kantabila Re: garden beach Sozopol? IP: 87.204.40.* 05.07.09, 18:54
        oj toś nas dobił...powiedz czy cały Sozopol tzn jego plaże takie są?!
        A czy widziałeś hotel Flagman? ja już nie wiem czy jechac do tej
        Bułgarii?
        • Gość: lala Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 18:58
          po tym co tu przeczytalem w nosie zaczynam miec zaliczke bo pewnie strace wiecej
          n dojazdy i plaze niz zyskam. Ale sie wkopalem. Zaczynam Szukac last minute
          • Gość: gość Re: garden beach Sozopol Zapraszam do Fotek IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:20

• Gość: Arek Re: garden beach Sozopol Zapraszam do Fotek IP: 87.120.48.* 05.07.09, 22:30
              Dziękuję za przypomnienie.
              Tak, to jest ten hotel.
              Ale to co poza nim.... trudno tutaj mówić o miłym spędzeniu urlopu.

Dzięki
          • Gość: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:32
            Jestem bardzo zaniepokojona tym co tu przeczytałam i zastanawiam się
            co można zrobić w tej sytuacji.
            Mam rezerację w Garden Beach od 17.07.09.
            Nie mogę sobie pozwolić na stratę mnóstwa kasy na kiepskie wakacje.
            Wybrałam ten hotel własnie ze względu na super warunki, ciszę i
            super plażę(tak obiecują na www).

Czy może ktoś miał takie doświadczenia z biurami podróży i jak sie
            one skończyły?
            W jaki sposób można dochodzić swoich praw w takiej sytuacji?
            CZy żądacie zwrotu zaliczki i depozytu, ponieważ to co jest w
            rzeczywistości nie jest zgodne z informacją na stronie internetowej?
            Bardzo prosze o rzeczowe opinie na ten temat.
            pozdrawiam
            Magda
            • Gość: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:46
              tez sie nad tym zastanawiam:( wybralam hotel o ironio ze względu na piekną plaże
              bo jadę z rocznym dzieckiem
              w takiej sytuacji to odpada, tam nawet niema gdzie iśc z malyn na spacer nie
              mówiąc o tym,że nie wypuszczę go do piasku
              alez jesten zła!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Nano Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 22:18
                O ja pierd...! to co zobaczylem na tych zdjeciach powaliło mnie z nóg. Dlatego
                decyzje podjąłem błyskawicznie. Nie jade jak mam wydac jeszcze kase i pozniej
                leczyc sie u psychiatry 2 lata po tym co mnie tam czeka to wole zlapac jakies
                last minute i pierdziele to. Zapraszam wszystkich zniechęconych na wspolne
                poszukiwanie wakacji w terminie 23.07-10.08. Moze wspolnie zatopimy smutek. Nie
                no jestem poprostu zniesmaczony i zalamany. SZOK!!! Plaza jak za komuny, budy
                jak w jakiejs pasiece. Piernicze. Piszcie
                • Gość: anka Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:34
                  ja mam wykupiony lot, wiec musze szukać czegoś w tym terminie;/
                  • Gość: nano Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 22:36
                    my tez mamy tylko w tym terminie urlop. Cholera czlowiek caly rok tyra a pozniej
                    dostaje takie cacka. Nie wiem co robic lae nie wtopiekolejnej kasy. Jutro rano
                    zapindalam do biura podruzy. Moze sloneczny brzek? nie wiem sam
            • Gość: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:48
              Witam
              Pani Magdo nie wiem co w takiej sytuacje należało by zrobić ale na terenie
              ośrodka jest raczej cicho i przyjemnie ale człowiek nie jedzie 1600km i nie
              płaci za to by spędzić całe 2 tygodnie na ośrodku który nie ma nawet żadnego
              ogrodu poza tym basenem i mała restauracyjka nie ma tu nic innego,dziś
              jeździliśmy i szukaliśmy innej plaży ale wszystkie wyglądają podobnie jeśli
              chodzi o Sozopol wiec pomału się oswajamy :( z wyrzuconymi pieniędzmi w błoto
    • Gość: zxx Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:26
      o ku...;/
      • Gość: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:56
        No to ładnie jadę 16.07 teraz zastanawiam się czy brnąć w koszty bo paliwo też
        jest droższe od czasu jak rezerwowałem no i ta jazda dwa dni w jedna stronę, to
        przestaje być atrakcyjny wyjazd a zaczyna być kompromis, tylko główny argument
        morze i plaża się zdewaluowały

• Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 00:00
          Moi drodzy wg mnie wszystko bedzie lepsze od tej deszczowej pogody w kraju.A
          poważnie-odzywa sie jak widze tzw. polski charakter - narzekanie, narzekanie i
          jeszcze raz narzekanie... uwierzcie mi.. w sezonie wakacyjnym wszedzie jest
          pełno, głośno i gwarno. Jesli ośrodek jest cichy i spokojny to juz połowa
          sukcesu... druga połowa to po prostu tak sobie zorganizowac czas zeby na te
          narzekania nie starczało czasu.. jeden dzien odpoczynku drugi zwiedzania... w
          miedzyczasie sa przecież wycieczki fakultatywne... organizowany wyjazd do
          Istambułu... jakies wieczorki ... pozniej jest wieczor...organizuje sie w pokoju
          imprezke i juz.... normalnie same marudy.... moj kolega zawsze powiada ze nie
          wazne kiedy i gdzie ale z kim sie jedzie... a tak po za tym to w zeszłym roku
          byłem w Hiszpanii i wypoczywałem w okolicach Tarragony na Costa Dourada a za
          oknami miałem elektrownie atomową i żyje i nie swiece w nocy :-) pozdrawiam mimo
          wszystko optymistycznie(Garden Beach 27.08 / 07.08)
          • Gość: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 00:07
            Robert, tu nie chodzi o narzekanie, tylko o dobry stosunek jakości
            do ceny. Jeśli wywalam 6 tys zł na wypoczynek wakacyjny na 2 osoby
            to chcę mieć ładny hotel+ładną plażę+słońce. I nie chce rezygnowac z
            którejkolwiek z nich.
            • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 00:45
              Zupełnie zgadzam się z Magdą.

Jeśli wypoczynek ma wiązać się tylko z towarzystwem w którym przebywam, po co jechać 1500km.
              Równie dobrze można zostać na mazurach.... mimo deszczowej pogody.
              Bo po co wywalać ileś tysięcy złotych....

Robercie, zwiedziłem kawałek świata i zawsze chce wiedzieć za co płacę.

Może to ekstremalny przykład.....ale czy wydałbyś np 300PLN za możliwość postawienia namiotu w środku osiedla gdzie imprezowałbyś w wyborowym towarzystwie?
              ...ja nie, bo ciężko pracuję na swoje pieniądze.
              • Gość: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: 188.33.82.* 06.07.09, 09:32
                Napiszcie co z jedzeniem jak ta restauracja w okolicy czy duży tłok czy jedzenie
                dobre i czy czysto bo przecież w hotelu nie ma a nie po to jedzie się żeby stać
                przy garach.
                Oceńcie obiektywnie, morze jakąś fotkę zamieścicie?
                • Gość: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 10:51
                  Na terenie hotelu przy basenie jest mała restauracyjka.
                  Można tutaj zjeść.
                  Gotują nawet nieźle.
                  Dla przykładu mała pizza 6 Lewa, kociołek mięsno-warzywny dla 2 osób 18 Lewa, piwo z beczki 2 Lewa.
                  Ciekawostką jest cena masła 250g w sklepie - 4.60 Lewa czyli ponad 11PLN.

Jak widać ceny takie jak u nas a nawet wyższe.
                  Nie wiem skąd ludzie dostają bzdurne informacje, że jest tutaj o połowę taniej niż w Polsce.

Wybieramy się w głąb lądu na zakupy.
                  Chcemy porównać ceny z tymi z nadmorskich miejscowości.
                  Zobaczymy.
    • Gość: byłem_tam Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:22
      Stwierdzam na tym forum permanentne typowo polakie narzekactwo,
      spędziłem tam 10 dni, wróciłem zadowolony, wypoczęty, zrelaksowany.
      Tego oczekiwałem od tego urlopu - jestem zadowolony. Jeżeli jedzie
      ktoś tylko po toaby wyszukiwać minusów zawsze je znajdzie i na pewno
      urlop będzie nieudany. Ale w wielu miejscach na organizowanych
      wczasach jest część naszych szanownych rodaków Wielkich
      Globtrotterów, którym nigdy się nie dogodzi. To tak ja na wszystkich
      forach płaczecie, żę drogi np. w Rumuni są fatalne idt itd, a ja
      jadąc przez cała Rumunię stwierdzam,że u nas wcale nie jest
      lepiej , ale NARZEKACTWO zawsze było mocną stroną Polaków.
      Ja z całą rodziną wypocząłęm i mimo wszystko polecam.
      Poza tym cała Bułgaria - wybrzeże to jeden wielki plac budowy!!!
      • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:02
        Czy narzekamy???.... Tak.

Ale wtedy gdy czujemy się oszukani.
        Wtedy gdy ktoś robi nas w konia.
        Wtedy gdy po przejechaniu 1500km okazuje się że ośrodek nie jest zgodny ze stanem jaki nam podawano.
        Wtedy kiedy zdjęcia na www. są nieprawdziwe.
        Wtedy gdy czujemy, że naszym kosztem ktoś nabija sobie kieszenie.

Jeśli ktoś lubi place budowy i tam najlepiej wypoczywa, zapraszam do Gliwic.
        Przy budowie autostrady na pewno znajdzie miejsce dla siebie i na pewno dobrze tam wypocznie....

Radze pojeździć w inne kraje, bardziej cywilizowane i przekonać się jak jest tam traktowany turysta i jego pieniądze.

Więc nie wypisujcie głupot, że Garden Beach jest Hotelem marzeń.

Prawdę mówiąc...

Tylko Hotel jest OK.
        Reszta do bani!

Wystarczy zobaczyć fotki.

Gdybym wcześniej wiedział jak tam będzie, nawet nie pomyślałbym o wyjeździe tam.
        Ale moc słowa rezydenta zrobiła swoje.

....i to mnie wkurza.
    • Gość: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 212.160.172.* 06.07.09, 15:25
      Witam,
      Byłam w Garden Beach w Sozopolu w czerwcu 2009 (13-20).
      Obiekt nowiutki, dobrze wyposażony, w apartamentach są TV, kuchenka,
      mikrofala, pralka, żelazko, czajnik, lodówka, naczynia i sztućce,
      garnki, klima oczywiście.
      Sam obiekt bez zarzutu, dobrze utrzymany basen i ładne apartamenty.
      Do plaży zaledwie przez ulicę. Sama plaża szeroka i piaszczysta,
      bezpośrednio w sąsiedztwie kempingu Gradina. W czasie, kiedy ja
      byłam nie było tłoku. Sama plaża ładna, pełno muszli, nie było
      kamieni w wodzie, dziecko budowało zamki i bez przeszkód
      wypoczywało. Polecam zabranie parasola plażowego.
      Okolica Garden Beach spokojna, brak typowego miasteczka, zaledwie
      jeden hotel i kemping. Nie ma tam nic do zwiedzania, ale za to
      spokój gwarantowany. Jest sklep i restauracja w hotelu koło sklepu
      gdzie wprawdzie nie mówią w żadnym innym języku, ale za to jedzenie
      jest smaczne i tanie. Polecam zabrać podręczny słownik polsko-
      bułgarski :).
      Do Sozopola ok 6 km, można dzwonić po taksówkę (około 11 lewów w
      jedną stronę) albo zabierać się na stopa z kimś z kempingu. Zawsze
      ktoś nas podrzucił. Sozopol piękny, ładne widoki i urocze stare
      miasto. Polecam restauracje Panorama na starym mieście (ulicą
      Ribarską cały czas prosto), nie jest bardzo tanio, ale super obsługa
      i dobre jedzenie (łosoś w miodzie) i wino (Bułgarskie) a widok na
      morze podczas posiłku wspaniały.
      Odnośnie pośrednika firmy Millenium Travel mogę powiedzieć jedynie
      same dobre rzeczy. W Polsce bardzo dobra pomoc, poprzez mail i
      telefon a na miejscu jest Pan Arkadiusz lub Pan Irek i dbają o to
      żeby każdy trafił na miejsce bez przeszkód. Nas podwiózł Pan Arek do
      samego hotelu i nas zakwaterował. Ze zwrotem kaucji tez nie było
      problemu, kaucje oddaje niejaki Pan Mitko, Bułgar, sprawdza
      apartament przed wyjazdem.
      Ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu a wybierającym się życzę udanego
      pobytu:)
      • Gość: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:28
        Czyżby odpowiedź przedstawiciela Millennium Travel?
      • Gość: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:32
        No dobrze.....a jeśli nie odpowiedź przedstawiciela Millennium
        Travel to "Gościu" czy masz jakieś zdjęcia plaży, wejścia na plażę,
        widokó z okien z tego hotelu, które możesz udostępnić na forum?
        Albo wysłąć na maila?
        Jestem bardzo ciekawa, bo może rzeczywiście przesadzamy....?
        • Gość: gość Re: garden beach Sozopol link do fotek patrz wyżej IP: 87.120.48.* 06.07.09, 15:52
          Przedstawiłam wczoraj link do fotek które zamieściłam.

Czy to nie wystarczy?

Wielu osobom tak.

Poza tym Ci którzy tutaj przyjadą sami się przekonają.
        • Gość: byłam_wGB Re: garden beach Sozopol? IP: 212.160.172.* 06.07.09, 15:58
          Witam ponownie,
          Pisałam wcześniej jako Gość.
          Ja jestem zadowolona z wakacji ponieważ traktowałam je na luzie i z
          dystansem. Okolica faktycznie nie jest piękna, to co wcześniej
          czytałam o starych bungalowach na kempingu, trafostacji za płotem i
          niezbyt ciekawej okolicy to prawda ale ja tam wypoczęłam i
          zwiedziłam Sozopol z czego jestem zadowolona.
          Nie będe nikogo zachęcac bo każdy czego innego oczekuje i być moze
          komuś innemu wyjazd w to miejsce nie bedzie odpowiadał. Ja miałam
          fajny tydzień, spędzony na plaży w towarzystwie rodziny.
          Nie chcę się wdawać w większe dyskusje i przesyłanie zdjęć bo
          obawiam się że ta dyskusja zatrze moje dobre wrażenia i wspomnienia
          z pobytu :)
          Pozdrawiam.
          • Gość: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:05
            Trudno się opierać na samym pisaniu.
            Ale nie chcę psuć dobrych wrażeń z wakacji.
            Niestety fotki, które są na forum mówią same za siebie.
            No i niestety na nich, przynajmniej ja, będę się opierać, bo,
            wybacz, są wiarygodniejsze.
            Choć sama wolałabym, żeby to była nieprawda....
            • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:20
              Ja myślę sobie tak....

Na pewno jest to hotel w którym da się wypocząć.
              O nim nie można pisać negatywnych opinii bo w sumie jest nieźle.

Ale to co jest poza nim....hm..to już inna sprawa.

Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od wyjazdu na wczasy.

Jeśli jest to miejsce noclegu, a nasze wczasy koncentrują się na wyjazdach i
              zwiedzaniu.
              To wtedy wszystko jest OK.

Jeśli natomiast liczymy na piękną plażę, fajny hotel, wszystko w zasięgu ręki....
              No to mamy problem.

Na pewno zdania ( jak zawsze ) będą podzielone.

Natomiast od początku brakowało rzetelnych informacji i zdjęć po to , aby można
              zastanowić się nad tym, czy rzeczywiście chcemy tam jechać i wypoczywać w takim
              otoczeniu.

A zaznaczę, że w rozmowie telefonicznej rezydent piał z zachwytu...jakaż to jest
              piękna okolica.

Każdy z nas słysząc coś takiego na pewno by uległ.
          • Gość: pawel Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:09
            Zgadzam się z Tobą w 100%, moje odczucia też są pozytywne -wyjazd
            uważam za udany pozostali moi znajomi/rodzina 9 osób również,
            pozdrawiam, a jak kogoś podnieca tylko widok z okna jego problem
        • Gość: Nano Kto udowodni ze jest inaczej? IP: 77.252.149.* 06.07.09, 16:22

kochani mam goraca prosbe jezeli ktos twierdzi ze jest inaczej niz na ww
          zdjeciach nie da jakies inne. Jestem zalamana, mam jechac do tej dzungli z 2
          dzieci? niech ktos powie ze jest pieknie i wysle pare fotek?
          • Gość: Arek Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:29
            Obawiam się, że od nikogo kto tutaj był nie dostaniesz innych zdjęć.
            ... Za wyjątkiem zarządcy kompleksu.
            Takie i ja dostałem.....więc może dlatego poczułem się nieswojo kiedy zobaczyłem
            na własne oczy jak tutaj jest.
            • Gość: m Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:43
              Popieram prośbę: dajcie zdjęcia i pokażcie, że jest inaczej.
              Wszytsko mi jedno czyje to będą zdjęcia, mogą być zarządcy hotelu -
              byle były aktualne (z wczoraj lub dziś) i przedstawiały najbliższe
              otoczenie hotelu + plażę w tamtym dokładnie miejscu i wejście na
              plażę.
              • Gość: I.Skrzypek Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.btc-net.bg 06.07.09, 18:44
                Witam,

jako przedstawiciel Millennium Travel oraz rezydent w Sozopolu, pragnę
                poinformować i zapewnić, że nasza firma nie ingeruje w wypowiedzi naszych
                Klientów i nie jest ważne, czy są one pozytywne, czy też negatywne - ważne by
                były prawdziwe i obiektywne.

Fotografie przedstawione przez kilka osób powyżej obrazują rzeczywistość tylko w
                niewielkiej części. W dniu dzisiejszym wykonałem kilkanaście zdjęć plaży i
                okolic - do porównania ze zdjęciami poprzedników. Zapewniam, iż oddają one w
                pełni to, co ukaże się państwa oczom po przyjeździe na miejsce. Pragnę również
                zaznaczyć, że Garden Beach nie jest ekskluzywnym, pięciogwiazdkowym hotelem z
                prywatną plażą. Nikt z naszej firmy nigdy nie zapewniał o gajach oliwnych wokół
                obiektu...

Jest to ośrodek położony na uboczu, z dala od zgiełku miasta. Nie ukrywamy, iż w
                pobliżu znajduje się mała stacja transformatorowa, zapewniająca elektryczność w
                Garden Beach i dwóch hotelach nieopodal a jest praca jest bezszelestna i nie
                uprzykrza życia klientom. Zważywszy na fakt, iż Bułgaria jest krajem stale
                inwestującym w turystykę, a co za tym idzie w budowę nowych obiektów
                noclegowych, nie należy się dziwić, iż w odległości 200 m znajduje się nowo
                wybudowany hotel w stanie surowym zamkniętym na którym od 15-ego maja do 15-ego
                września jakiekolwiek prace budowlane zostały wstrzymane.

Proszę o ocenę zdjęć plaży oraz czystości wody. Będąc jednak rezydentem w
                Bułgarii już 3-ci rok z rzędu pragnę zapewnić, iż jest to jedna z
                najładniejszych plaż na czarnomorskim wybrzeżu. Resztki muszelek, pojawiające
                się na plaży, to wąskie pasma, świadczące o czystości i przejrzystości wody, co
                powinno być raczej dla Państwa gwarancją przyjemnych i spokojnych kąpieli…

Link do galerii:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef797dd8f1c50bef.html

Pozdrawiam
                • Gość: m Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:14
                  Bardzo dziękuję za zdjęcia.
                  Byłoby jeszcze interesujące jakie widoki są z okien pokoi.
                  Mam u Państwa rezerwację od 17.07 w apartamencie 2+2.
                  Czy mógły Pan zrobić zdjęcia widoków z okien tych apartamentów?
                  Chętnie przejdę też na kontakt bezpośrednio na e-mail:
                  maga100@interia.pl.
                  Nie ukrywam, że bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Pańska postawa
                  jako przedstawiciela Millennium Travel.

Gdyby Pan jako przedstawiciel MT zapewnił mi pokój z widokiem na
                  taka plażę jak jest pokazana na zdjęciach to wyjazd na pewno byłby
                  interesujący.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Globtroter Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.09, 19:38
                    Rodacy - malkontenci, co mozna sie spodziewac za 650
                    pln/2tygodnie/osobe ???? Proponuje pojechac nad pl morze - to za ta
                    kwote dostaniecie "apartamenty" z toaleta na koncu pola
                    namiotowego ... i pewny deszcz ...
                    Każdy jedzie na takie wakacje na jakie go stac, lecz trzeba byc
                    świadomym, że za ww kwote nie nalezy oczekiwać super luksusow.
                    To jest mentalnosc Polaka za 5* hotel chciably zapłacić jak za
                    kwaterę nad polskim morzem. Jeżeli ktoś oczekuje luksusów polecam
                    Albenę lub Złote Piaski, lecz nie za taka kwotę tylko co najmniej x4.
                    Jak zwykle forum ograniczyło się do biadolenia i wymyślania :((
                    Śmieszą mnie odpowiedzi w sytlu, chcę mieś konkretny pokój z
                    konkretnym widokiem, takie wymagania to tylko w erze lub biurach
                    podróży z górnej półki gdzie cena do Bułgarii zaczyna się od ok.
                    4000 pln.
                    Malkontentom proponuje, aby zmienili rezerwację, bo tylko zepsuja mi
                    urlop w Garden Beach swoim biadoleniem ....
                    • Gość: M Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:17
                      W tamtym roku, nad morzem polskim za 1200 zł za 10 dni za dwie osoby
                      (ze śniadaniem!) miałam pokój od tej strony co chciałam (od zachodu)
                      i z widokiem na to co chciałam.
                      To nie jest kwestia ceny, raczej stosunku jakości do ceny.
                      Lubię maksymalnie wykorzystywać wartość sowich pieniędzy.
                      Poza tym, w moim przypadku to jest kwestia jakiś 2500 zł na osobę
                      (skąd wziąłeś 650?????).
                      • Gość: Rafał Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 21:18
                        TYLKO SPOKOJNIE!!!piszę aby uspokoić wszystkich tych którzy wybierają się do
                        Sozopola ja byłem nieopodal 2 razy w Primorsku i teraz lecę 6 sierpnia do
                        Garden Beach rzeczywiście ci którzy jadą po raz pierwszy do Bułgarii mogą być w
                        szoku wszędzie powstają nowe hotele i wszędzie jest plac budowy ale liczy się
                        obiekt w którym będzie się mieszkać a tu z tego co piszą ci co byli hotel jest
                        ok myslę,żę opis plaży jest przesadzony co do morza jest bardzo ciepłe! i
                        czyste! a sam Sozopol bajeczny spacerek ok 5 km o ile tyle jest to nie tragedia
                        pogoda gwarantowana glony czasami bywają nie porównywać z Poskim morzem
                        lodowatym i wieczorami w swetrach a o cenach już nie wspomnę chociaż mam i miłe
                        też wspomnienia byłem kilka razy!!!tak jak wspomniałem byłem już 2 krotnie w
                        Bułgarii i było ok jeżeli ktoś oczekuje,że Bułgaria to rajskie plaże z palmami i
                        obsługę na wysokim poziomie oraz rajskie ogrody to niech dopłaci jeszcze ze
                        12000 zł i leci na Dominikanę bu tu takich atrakcji nie znajdzie ja polecam
                        Bułgarię byłem też w innych zakątkach świata i tam też mógłbym wiele ponarzekać
                        lecimy 06.08 z Pyrzowic 6 osób proszę nie obawiać się o wypoczynek na pewno
                        będzie ok pozdrawiam Rafał
                      • Gość: kolo Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 21:25
                        i zapomnialas powiedziec ze lalo non stop a w pokoju obok mieszkal
                        oblesny grubas ktory chrapal i ciezko bylo w takich warunkach
                        szczytować.
                        Jeden lubi chleb z dżemem a drugi ze smalcem.
                        Bułgaria to niestety kraj, który budzi się ze snu. Tam niestety
                        śmierdzi jeszcze trochę ROsją.
                        Choć Rosja dziś już wykąpana używa coraz to droższych perfum i gości
                        na swoich salonach Panów tego świata.

Wszystko potrwa jeszcze ładnych parę lat zanim ośrodki osiągną
                        odpowiedni poziom.
                        Już jest nieżle bo jeszcze 5 lat temu nie było w Sozopolu takich
                        ładnych obiektów.
                        Wiem bo byłem .
                        Spaliśmy w nędznej chatce u rybaka za parę groszy - bo tez nas ktos
                        zrobil ze wszystko o polowe taniej jak w polsce.
                        Bzdury. Juz wtedy nocleg w marmurowej kwaterze kosztował ok. 15
                        euro/os.
                        Wódka Sobieski Jan III opanowala bulgarskie wybrzeze i byla w cenie
                        podobnej jak w polsce.

Tylko ichnia podroba tequili z cytrynka za 50 groszy przy wielkim
                        okraglym barze w porcie.
                        I tak sie raczylismy.
                        Nie stac nas bylo na wiecej.
                        FAjne dyskoteki, ludzie sie genialnie bawili, mlodziez z moldawii,
                        rumunii, ukrainy, rosji, bialorusi, serbii, macedonii.
                        Mieszanka kulturowa.
                        Przyjechali zabawić się, potańczyć, przeżyć przygodę życia.
                        Nocne przesiadywanie na plaży przy gitarce, kąpiele przy blasku
                        księżyca, tańce na ladzie baru plażowego, genialne wspomnienia.

Żadnych burd i zadym
                        najwiecej syfu robili Polacy.
                        Az wstyd.
                        • Gość: M Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:53
                          He, he ...i tu nie masz racji....było zadziwiająco słonecznie i
                          ciepło. A ściany były grube. Ja nic nie słyszałam i inni też nic nie
                          słyszeli(mam nadzieję).
                          Specjalnie wybrałam Bułgarię jako kraj jeszcze nie do końca
                          ucywilizowany, jeszcze trochę dziki. Ale w najbliższym obejściu
                          chciałoby sie, zeby było czysto i w miarę nowoczesnie. Dlatego nie
                          jadę na żywioł licząc, ze gdzies u kogoś kątem sie przekimam, tylko
                          szukam, rozważam, rezerwuję.

Ja tez pamietam czasy kiedy jechało sie pociagami pod namiot, lało
                          cały tydzień, piło się kiepskie wino i było się zadowolonym.
                          Tylko, ze w moim przypadku to było jakies 20 lat temu.
                          Teraz ciesze sie, ze mam wybór: nie muszę jechać pod namiot i pić
                          kiepskiego wina, mogę wybrać coś lepszego.
                          • Gość: Gość Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 87.120.48.* 06.07.09, 22:38
                            Witam,

jako przedstawiciel Millennium Travel oraz rezydent w Sozopolu, pragnę
                            poinformować i zapewnić, że nasza firma nie ingeruje w wypowiedzi naszych
                            Klientów i nie jest ważne, czy są one pozytywne, czy też negatywne - ważne by
                            były prawdziwe i obiektywne.
                            - oto cytat z wypowiedzi przedstawiciela.

Zastanawiam się dlaczego nasz przedstawiciel wykonał takie zdjęcia takim obiektywem.
                            Dlaczego nie pokazał wejścia z hotelu na plażę.
                            Dlaczego nie zamieścił zdjęć które pokazują widok na zewnątrz kompleksu.
                            Czyżby stacja trafo nie mieściła się w tym obiektywie???
                            Oto pytania które mnie się nasuwają.....

Ale nie o to chodzi w tej chwili.

Pytam się po raz setny!!!!???

Dlaczego na moją wielokrotną prośbę nie otrzymałam aktualnych zdjęć tego co jest
                            na zewnątrz?

Rezydent olał nas, wysyłając fotki po retuszu.....
                            I to ma być ok???

Pan przedstawiciel pisze, że nie ukrywa iż w pobliżu znajduje się stacja trafo i
                            że jest tutaj plac budowy.
                            Dlaczego nie wiedzieliśmy o tym my, zadając konkretne pytania a w zamian
                            uzyskując same superlatywy.
                            Czyżby teraz to rodzaj skruchy?
                            Czyżby temat zrobił się drażliwy i nie będzie chętnych na następne turnusy?...

Dlatego teraz sama wysłałam fotki aktualnego widoku na plażę.
                            Dlatego macie możliwość zweryfikowania pewnych rzeczy bo są to Wasze pieniądze.

Życzyłabym sobie takich zdjęć zanim zdecydowałam się na wpłatę pieniędzy.

Bez sensu jest teraz wypominać sobie zły wybór.
                            Ale nie miałam tego komfortu, by ktoś wcześniej udzielił mi takich informacji i
                            pokazał mi jak tam na prawdę jest.

Dlatego wybór należy do Was, ja już wybrałam i nie mam odwrotu.

Nie chodzi tutaj o zniechęcenie do tego hotelu, ale o przekazanie rzetelnych
                            informacji jak tam na prawdę jest.

Reszta to nie moja sprawa.
                            To przecież Wasze pieniądze.

Dla mnie ten temat jest zakończony, ponieważ wg mnie macie dosyć informacji na
                            ten temat.

Pozdrawiam
                            • Gość: Nano Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 77.252.149.* 06.07.09, 22:45
                              w nawiazaniu do wczesniejszej wypowiedzi to poprosze jak mozna o te fotki na
                              fafa31@wp.pl bo nie wiem cio mam robic jechac nie jechac oto jest pytanie
                              • Gość: Gość Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 87.120.48.* 06.07.09, 22:52
                                Jeszcze raz przesyłam link.

To jest to co zastałam
                                • Gość: Nano Do Pana rezydenta IP: 77.252.149.* 06.07.09, 23:06
                                  No i jak Pan odniesie sie do tych fotek? A moze te Pana to nie Sozopol tylko
                                  Primorsk? No cóż niech kazdy oceni sam.
                                  • Gość: gość Re: Do Pana rezydenta IP: *.chello.pl 06.07.09, 23:27
                                    No to i ja wtrącę do Pana rezydenta Milenium Travel a i do pana rezydenta
                                    Bulgarian Castal Properties też Panowie zamiast mydlić oczy klientom proponuje
                                    wziąć się i spowodować aby pracownicy hotelu uporządkowali okolicę koszty pewnie
                                    nie duże a i wstydu mniej przecież jak my nie przyjedziemy to stracimy tylko
                                    zadatek natomiast wasze straty oceniam na cztero piecio krotnie większe, już
                                    dawno to powinno być zrobione, a jak nie potraficie tego załatwić zawsze możecie
                                    się wziąć sami do roboty. Czytam to forum i tak sobie myślę Jak moje wkurzenie
                                    sięgnie zenitu to zrezygnuję z tego gó...anego zadatku który wam wpłaciłem i nie
                                    będę was informował o tym że nie przyjadę i wówczas stracicie kilkaset euro i
                                    tak sobie sądzę, że w moje ślady pójdą inni i stracicie znacznie więcej a my
                                    pojedziemy na wakacje może trochę droższe ale będziemy przynajmniej zadowoleni i
                                    traktowani jak klienci. wszystkie te zajęcia powinny być na waszych stronach
                                    www. tak aby kupując imprezę móc podjąć przemyślaną decyzję
                                    DO ROBOTY LENIE
                                    • Gość: słonko Re: Do Pana rezydenta IP: *.star.net.pl 29.07.09, 10:59
                                      Naprawdę nie rozumiem tego oburzenia. byliśmy tam 2 tygodnie i było super. No
                                      cóż niestety Polacy słyną z tak fatalnego podejścia do wszystkiego, jeszcze sami
                                      nic nie sprawdzili a już narzekają. To jest żenada!!!!
                                  • Gość: kolo Re: Do Pana rezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:09
                                    Człowieku zastanów się co chcesz osiągnąć swoimi upierdliwymi
                                    tekstami. Ja tez zapłaciłem zaliczkę i kaucję i jadę z malutkimi
                                    dziećmi. WIem jak tam jest i te zdjęcia wcale mnie nie odstraszają.
                                    Ta kobieta kimkolwiek jest charakteryzuje tak jak tu słusznie pisali
                                    moi przedmówcy zrzędliwą polską kwokę, która sama nie wie czego
                                    chce. Skoro oglądała zdjęcia, czytała i niezadowoleni opisują, że
                                    ośrodek jest ok. Szukają dziury w całym - to im nie odpowiada krzywo
                                    pościelone łóżo, to jakiś okruszek na stole, to troszkę kurzu na
                                    szafce.
                                    Ludzie opanujcie się
                                    Moje wczasy na Kubie kosztowałyby mnie 26 tysiecy
                                    a za Bułgarię zapłacę 1/10
                                    i z odpowiednim nastawieniem wypoczniemy z całą rodziną i mam
                                    nadzieję że będzie ok.
                                    A mankoltenci i fanaberycy niech reyzgnują i szukają last minute w
                                    Turcji.
                                    Tylko tam na miejscu żeby się nie zdziwili jak wyjżą za okno swojego
                                    pięknego apartamentu od podwórka i ujrzą stertę capiących śmieci.
                                    Życzę powodzenia.
                                    • Gość: gość Re: Do Pana rezydenta IP: 94.254.181.* 07.07.09, 10:01
                                      Na Kubie to ty może i byłeś a co z nim robiłeś i ile cię to kosztowało to nam
                                      oszczędź
                                • Gość: Rafał Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:37
                                  ludzie dajcie sobie spokój z oglądaniem tych zdjęc przecież nie będziecie
                                  spędzać wakacji na balkonie tylko na plaży a potem na miasto tak jak wspomniałem
                                  wcześniej w w Bułgarii wszędzie powstają nowe hotele jak grzyby po deszczu ale
                                  są to wstrzymane budowy na okres wakacyjny więc nic się tam nie dzieje
                                  gwarantuje wam,że plaża będzie ok te zdjęcia to jakiś wyrywek tego co tam jest
                                  zapewniam,że nie mam nic wspólnego z biurem podróży sam lecę tam z millenium
                                  trawel 06.08 i też pewno byłbym w szoku gdybym już nie był 2 razy w Bułgarii z
                                  tego co ktoś pokazał na tych fotkach też płacę trochę kasy i jestem wymagający
                                  ale jeszcze raz ważne jest w jakim stanie jest hotel a tu nie ma wątpliwości,że
                                  jest ok nowiutki z klimą i free internet z tego co piszą sam sozopol jest
                                  przepiękny mam dużo fotek mogę wysłać mój mail to baster0@buziaczek.pl nie
                                  panikujcie będzie ok!!!! lecimy z Pyrzowic ekipa z Dąbrowy Górniczej pozdrawiam
                        • Gość: Navona Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 01:06
                          Wiesz, też byłam w Bułgarii 5 lat temu i nie spałam w chatce u
                          rybaka, tylko u przemiłej pani Jordany w Primorsku na ul. Trakija.
                          Do centrum 5 minut, do plaży 10, ale wiedziałam o tych odległościach
                          przed wyjazdem. I były podane rzetelnie.

W tym roku byłam w Sozopolu, ale naprawdę w Sozopolu,nie na
                          obrzeżach. Kwatera na końcu głównej ulicy starego miasta - Apolonii.
                          Pokój z widokiem na morze, spokój, cisza, jedynymi hałaśliwymi
                          stworzeniami były dwie zwalczające się bandy kotów. Uroczy zarówno
                          widok, jak i odgłosy "ziomali" walczących o terytorium.

Dlatego nie mogę zrozumieć, jak można reklamować taki kompleks jak
                          GB jako Sozopol. Ma się to mniej więcej tak, jak Pyrzowice do
                          Katowic. Na stronach internetowych takich "resortów" mnóstwo zdjęć
                          starego Sozopola jako wabik, a okazuje się, że trzeba tam dojechać,
                          dojść się nie da spacerkiem.

Mnie naprawdę niepotrzebna jest na wczasach w Bułgarii mikrofalówka
                          i toster, bo po to jadę, by kosztować lokalnych smaków i nie
                          sterczeć przy kuchni. Wolę wyjść i cieszyć się różnorodnością,
                          codziennie w innym lokalu. Ale jeśli w ofercie napisane jest:
                          Sozopol, to ma to być Sozopol. A nie droga dojazdowa do niego.

A co do cen 5 lat temu, nie rozśmieszaj mnie. I pozostałych osób,
                          które pamietają te relacje kosztowe.
                • Gość: Aneta Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.10, 12:12
                  Witam serdecznie,
                  Wpłaciłam zaliczkę Millenium Travel i będę spędzać z rodzinką urlop
                  w Garden Beach w czerwcu br. od 16-30 w apartamencie B36... Bardzo
                  Pana proszę o zdjęcia tego konkretnego apartamentu oraz rozpisanie
                  gdzie i jak są porozmieszczane te 3 sypialnie oraz jakie widoki z
                  okien...Jedziemy w dwóch grupach i możemy dotrzeć o bardzo różnych
                  porach. A przy 2 małych dzieci te schody nas trochę przerażają i
                  chcemy się przygotować z rozlokowaniem.
                  Jest Pan na miejscu rezydentem MT więc pozwolę sobie zapytać jeszcze
                  jak mamy się zorganizować z przyjazdem i meldunkiem. Jak już
                  wcześniej wspomniałam nasza rodzinka sie podzieliła na czas podróży;
                  część samolotem - część samochodem i nie wiem jak dotrzemy czasowo,
                  szczególnie samochodem. Moje pytanie to: Czy mogę obie grupy
                  wyposażyć w dokument potwierdzjęcy rezerwcję wraz z opłatami na moje
                  nazwisko oraz pozostałe pieniążki do zapłaty, w naszym przypadku
                  500zł i 555EURO. Czy będzie potrzebne jakieś upoważnienie?
                  Zaznaczam, że ja będę jechać samochodem i mogę dotrzeć później.
                  Jeśli nie byłoby to problemem to bardzo proszę o przesłanie na e-
                  mail: dunska20@op.pl ; Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Gość: Mieszkaniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 23:27
      Właśnie klikam z GB, wszyscy prawie śpią, ale jeszcze coś napiszę, zanim też
      uderzę w kimono.
      Przyjechaliśmy tu 3 dni temu, i wiecie co? JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI. Od razu
      powiem - nie pracujemy w MT, nie mamy z nimi żadnych układów. Po prostu -
      przyjechaliśmy na wczasy i je miło spędzamy, zamiast marudzić. To co napisał pan
      Irek jest absolutną prawdą. Ręce opadają, jak się czyta niektóre posty.
      Ja od siebie powiem tylko tyle - ludzie, którzy piszą tu różne pretensje,
      czepiają się krzaków, czy "brudu na plaży" (gzie wy chodzicie???) NIE POWINNI
      palić papierosów przy basenie dla dzieci. Wiecie państwo o co chodzi, prawda? No
      właśnie. I to Polacy, na dodatek właśnie ci marudzący, niezadowoleni. No to
      zacznijmy od siebie, i szanowne panie papieroski to w miejscach do tego
      przeznaczonych, a nie na leżakach przy dzieciach... szok.
      Wejście na plażę wymaga 5 metrowego przejścia przez drogę i 5 metrowego
      pokonania przejścia pomiędzy krzakami. Ale nie przez krzaki. Jak ktoś wchodził
      na plażę zachodnią w Ustce to wie. Coś takiego własnie. Albo Władysławowo. O -
      podobnie. Morze ekstra - cieplutkie. To, że pływają glony, to osoba z ukończoną
      podstawówką powinna wiedzieć - jest ciepła woda, duże nasłonecznienie to i
      zielenina rośnie. Ale nie ma znowu tego tak dużo i są na dodatek inne niż u nas
      - powiedzmy mniej wkurzające. I są meduzy - czemu nikt nie pisze? Meduzy są
      piękne i świadczą o czystości wody.
      Okolica cicha - teraz jest tu po północy, a słyszę tylko cichy oddech dziecka.
      Żadnego trafo nie słychać. Zresztą, no comments. Piękny nowy ośrodek z super
      zadbanym basenem (co rano obsługa go czyści), dodatkowo blisko morze i pełna
      muszelek plaża.
      O co kaman niektórym, nie wiem. Ja zapłaciłem ok. 650 zł/osobę za 20 dni i
      jestem bardzo zadowolony.
      Po tym co napisałem, marudy wiedzą, że jestem tu właśnie :)))
      Pozdrawiam.
      Mieszkaniec Gadren Beach.
      • Gość: gość Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 06.07.09, 23:51
        Właśnie klikam z GB, wszyscy prawie śpią, ale jeszcze coś napiszę, zanim też
        uderzę w kimono.
        CYT Przyjechaliśmy tu 3 dni temu, i wiecie co? JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI. Od razu
        powiem - nie pracujemy w MT, nie mamy z nimi żadnych układów. Po prostu -
        przyjechaliśmy na wczasy i je miło spędzamy, zamiast marudzić. To co napisał pan

Irek jest absolutną prawdą. Ręce opadają, jak się czyta niektóre posty.
        Zawsze trafi się jakiś wazeliniarz i dupowłaz,
        Jak chcesz łazić po krzakach to proszę bardzo ale ludzie oczkują odrobiny piękna
        pewnie twoje doświadczenia wakacyjne zaczynają i kończą się na Ustce a co do
        papierosów to basen się nie zapali.
        • Gość: kolo Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:21
          Ty kretynie jeden.
          To pewnie ta Twoja kwoka tam kopci nad tym basenem.
          Światowy człowiek
          gotuje się we mnie ale z tego co czytam wnioskuję że Ty ledwo
          podstawówkę skończyłeś.... albo i nie
          Piękna wymaga. Romantyk bez matury.
          Zastanów się czego chcesz od życia.
          Pogódź się z porażką spakuj manele i niech ta Twoja stara nie
          zatruwa już pięknego Sozopolskiego powietrza.
          Zawsze po powrocie można pójść do sądu i domagać się odszkodowania
          za niespełnione marzenia.
          I nie zaśmiecaj już tego forum bo aż żal słuchać tych wywodów.
          Na Dominikanę trzeba było lecieć.
          Tam pokazali by Ci ile kosztuje palenie w miejscu publicznym i może
          trochę kultury nauczyli.
          Ręce opadają.
        • Gość: Mieszkaniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 07.07.09, 09:53
          I w zasadzie Twoja odpowiedź powinna wystarczyć czyającym. Wiarygodność twoja
          została określona. Jesteś zwykłym marudą, na dodatek wpisującym się powyżej pod
          kilkoma nickami. A to "gość", a to "Arek", a to inne... i zastanawiam się po
          co... Jeśli powodem jest to, że przywiozłeś dwie palące teściowe to cię to
          trochę tłumaczy. ;)
          O tym paleniu, to słusznie kolo ci odpowiedział. Gdyby straznik byl bardziej
          wymagający wezwałby z czernomorca policję i twoje babcie zapłacily by niezły
          mandat. Oj, jak wtedy byłoby głośno! Oj, jakie narzekanie, nie?
          Acha, w samolocie tez paliłeś? Bo wiesz, nie zapali się... szczęście że z wami
          nie lecieliśmy...
          • Gość: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 10:04
            Ej mieszkaniec.....
            Trochę się pomyliłeś, ja nie jeżdżę na wczasy z teściowymi.
            Mój pobyt w GB już się zakończył.

Lubisz starsze panie to twój problem.
          • Gość: MIESZKANIEC GB Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 13:39
            Tak sie zastanawiam..
            My Polacy lubimy sie wzajemnie opluwac.... oj tak.

Bo to forum na to wskazuje.
            Nie chcialbym brac udzialu w jalowej dyskusji bo ona do niczgo nie
            prowadzi.

To prawda ze przywioslem dwie tesciowe ( palace )...i co z tego.
            To ze pala...ich przywilej.
            Jezeli jest to problem dla ciebie mozesz o tym powiedziec wprost, a
            nie chowac glowe w piasek i wypisywac takie bzdury na forum.
            Zaprzaszm na rozmowe pod nr39.

Poza tym szkoda czasu na bicie piany bo slonko czeka.

Dla nas jest tutaj ok, reszta mnie nie interesuje.

Zycze wszystkim milych wakacji.
            • Gość: Mariusz Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 17:56
              I tak trzymaj.
              Teściowe też maja prawo do wakacji, to rodzina.
              Ne przejmuj się buractwem nawet z GB.
              Ważne aby wypocząć.
              Głowa do góry.

Pozdro
      • Gość: kolo Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:32
        Przyjacielu żałuję że jak ja przyjadę z moją familią to Ciebie już
        tam nie będzie. Myślę że równy z Ciebie gość. Powiedz mi jeszcze
        tylko czy te parasole i sprzęt w postaci leżaków na plaży są do
        użytku gości GB czy są do wypożyczenia za pieniążki. Na zdjęciach
        Pana Irka są takie materiałowe parasole z plastikowymi leżakami i
        takie słomiane parasole. Czy można z nich korzystać ??? A jeśli są
        płatne ile to kosztuje. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Jeśli
        chcecie dam Wam namiar na takiego rybaka z sozopolu u ktorego
        mieszkalem 5 lat temu. Organizuje on imprezy na wyspie jakiegos
        swietego nie pamietam Jurij chyba. Bierze niewielkie pieniądze -
        wyspa jest ciekawa - zamieszkala przez kroliki. Sa tam piekne
        warunki dla milosnikow skokow do wody - super skalki z ktorych mozna
        poskakac. Rewelacja.
        • Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 11:17
          kolo.. nie martw sie.. ja będę i zrobimy sobie polowanie na kopcące przy basenie
          wieloryby i ich marudzących opiekunów... a czytając niektóre posty przypomina mi
          sie pewna pani która na turnusie rehabilitacyjnym w Dąbkach przy śniadaniu na
          całą stołówke sie darła że "jak była w Gołębiewskim to codziennie miała ręczniki
          zmieniane a tutaj musiała przywiżć swoje" - bo widzicie człowiek ze wsi wyjdzie
          ale wieś z człowieka nie... nie ujmując prawdziwym mieszkańcom wsi którzy w
          większości są super ludźmi :-)

Pozdrawiam
          • Gość: Maciej P. Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: 213.226.51.* 07.07.09, 12:56
            Negatywne opinie i zdjęcia o których mowa pochodzą od jednego
            niezadowolonego klienta. Gwarantuję Państwu, że 95% naszych klientów
            jest w pełni zadowolonych. Różnica jest taka, że zadowoleni klienci
            poprostu przyjeżdżają / odjeżdżają (lub wracają za rok).
            Niezadowolony klient będzie robił wszystko, aby zniechęcić innych,
            wylać żale i się poprostu zemścić i tak jest właśnie w tym
            przypadku. Zrobiliśmy wszystko, aby go uszczęśliwić - apartament
            jest w 100% zgodny z opisem wyposażenia, kompleks jest bardzo ładny
            i nowy, dostarczyliśmy brakujący materac dla dziecka itd. Jeżeli
            chodzi o okolice naprawde nie jest tak, jak przedstawia to na
            zdjęciach - po pierwsze plaża jest bardzo ładna, szeroka i
            piaszczysta, woda jest czysta i błekitna i opinia, że nie jest
            piaszczysta i szeroka to kompletna bzdura. Jest to plaża publiczna /
            nie prywatna i każdy może tam przyjechać, rozłożyć parasol, namiot,
            kemping itd. Plaża ma szerokość 30-50m, a przyczepy kempingowe nie
            są rozłożone przy samym brzegu, ale zdecydowanie z tyłu. Kompleks
            położony jest z dala od innych ośrodków, obok jest jeden inny hotel
            i restauracja i też napewno o tym informowałem. Rozczarowany klient
            chciałby, żeby na plaży nie było kempingów, czy domków, a plaże miał
            na własność - do tego miał najwięcej zastrzeżeń, a to kompletne
            nieporozumienie. Dojście do plaży bezpośrednio przed hotelem, wśród
            zarośli to skrót, którym wcale nie trzeba chodzić - kawałek dalej
            przy sąsiednim hotelu i restauracji jest wejście główne na plaże.
            Nie możemy odpowiadać, za ośrodki sąsiednie będące w budowie, ale
            gwarantujemy, że na żadnej z nich nie są prowadzone jakiekolwiek
            prace budowlane powodujące hałas, ani utrudniające Państwa pobyt.
            Powtarzam to jest Bułgaria, nie możemy odpowiadać za dziurawe drogi,
            bałagan (poza hotelem), niemiłą Bułgarke z warzywniaka itp,
            odpowiadamy za hotel, a ten jest dokładnie jak na zdjęciach. Co do
            hotelu, póki co rozżalony klient nie miał żadnych zastrzeżeń.
            Reasumując klient, który wywołał całe zamieszanie spodziewał się
            Dominikany w Bułgarii, a parku narodowego wokół: przyjechał z takim
            nastawieniem i się rozczarował. W przypadku osób, które
            zarezerwowały apartament za pośrednictwem naszej firmy Bulgarian
            Coastal Properties
            , która jest właścicielem obiektu - jest
            dokładnie odwrotnie - po tego typu opiniach spodziewacie się Państwo
            tragedii, a gwarantuję, że 95% naszych klientów wyjeżdża
            zadowolonych. Pozdrawiam.
            • Gość: Leandro Kraków Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: *.mtel.net 07.07.09, 13:36
              Też właśnie jesteśmy na miejscu w hotelu. Spędziliśmy na miejscu
              udany wypoczynek, plażowanie, grilowania, zwiedzanie, nygusowanie.
              Też mieliśmy obawy dojeżdżając do hotelu jest odcinek nienajlepszej
              drogi, ale na miejscu było już wszystko OK. Apartamenty czyste i
              nowoczesne i cała reszta taka, jakiej się spodziewaliśmy. Być może
              dlatego, że nie jest to nasz pierwszy wyjazd do Bułgarii. Plaża
              piaszczysta, woda czysta, bułgarki topless :) Nikt nikogo nie nabił
              w butelke, nie ma mowy o żadnym oszustwie; na początku mieliśmy
              obawy, czy hotel wogóle istnieje :)Mieliśmy mały problem z
              przeciekającą klimą w apartamencie - zgłoszony do p. Macieja i
              naprawiony w ciągu 2h przez Dimitra, managera ośrodka. Wyjeżdżamy
              jutro, w pełni zadowoleni. Fajnie, że taki wątek pojawił się na
              forum, ja jestem na TAK.
              • Gość: nano Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: 77.252.149.* 07.07.09, 21:29
                no to jade w sumie zawsze jak jest 100 osób 5 bedzie niezadowolonych ale na tym
                polegaja roznice i nikt nie jest taki sam. W sumie jak sie nie przekonam to sie
                nie dowiem. A może wbrew niektorym komentarzom bedzie super? To jak gra w totka
                nie grasz nie masz. Napisze po przyjezdzie jak bylo.
        • Gość: Mieszkniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 00:00
          Dzięki,
          co do leżaków: wokół basenu - na terenie ośrodka są za free. I jest ich skolko
          ugodno. Na plaży już płatne - te takie słomiane. A na wolnej strefie - trzeba
          mieć swój. Lepiej przywieźć z Polski.
          I odwiedźcie koniecznie Nessebar - piękne miasto plus Auapark - niesamowity.
          Pozdrowienia
      • Gość: Gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 09:57
        Chłopie co ty za bzdury opowiadasz!
        650zł ???
        Więc chyba śpisz w piwnicy, dlatego nic innego ci nie przeszkadza.

Same superlatywy!!!

To chyba twoje pierwsze wakacje w życiu.

Teraz mogę Cię zrozumieć.

Gdyby w morzu pływało gó..no dla ciebie też byłoby ok...
        • Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.merinet.pl 08.07.09, 14:50
          Ja płacę 4400 za 10 dni w apartamencie 6+2 - łatwo policzyć
          4400 : 6 = 733 za 10 dni czyli dniówka wychodzi 73 zł.
          Doliczając dojazd itd wyjdzie pewnie ok 100 zł - 120 zł /takie straszne
          pieniądze ?/
          • Gość: Beata Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 12.07.09, 17:12
            Robert, mam do ciebie pytanie. My wybieramy się w sierpniu i zastanawiam się czy
            trzeba zabierać ręczniki czy może są ? Plażowe to rzecz oczywista ale mnie
            chodzi o łazienkowe. Jak uważasz że dobrze było by coś jeszcze zabrać
            przydatnego to proszę o info.
            Z góry dzięki
            • Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 17:37
              Nie mam bladego pojęcia :-) Tam gdzie jeździłem dotąd były łazienkowe ale moja
              żona i tak zawsze zabierała po jednym zwykłym dla każdego - wiele miejsca nie
              zajmują a przydać się mogą zawsze.

Pozdrawiam
            • Gość: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 20:23
              Doczytałem w voucherze że ręczniki łazienkowe tak jak i pościel znajdują się na
              wyposażeniu... w którymś poście doczytałem również że dostaje sie razem z
              pościelą zapakowane w folię.
              Z rzeczy przydatnych : płyn do zmywania, kuchenne ręczniki papierowe, małego
              grilla i paliwo do niego jesli chcecie grillowac, zgrzewke wody i zgrzewke mleka
              plus płatki sniadaniowe - tym sie najesc mozna zawsze a do porannej kawy mleko
              jak znalazł, oczywiscie kawa, otwieracz do konserw i korkociąg, panom proponuje
              zabrac piwko, nie zaszkodzi pamietac o papierze toaletowym i zapałkach (na
              wszelki wypadek a i w drodze moze sie przydac)... to tyle co mi przychodzi do głowy.
          • Gość: aneta Re: garden beach Sozopol? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.10, 13:08
            Witam serdecznie,
            Wpłaciłam zaliczkę Millenium Travel i będę spędzać z rodzinką urlop
            w Garden Beach w czerwcu br. od 16-30 w apartamencie
            B36...wyczytałam, że spaliscie w apartamencie 6*2... Bardzo
            Pana proszę o zdjęcia tego konkretnego apartamentu oraz rozpisanie
            gdzie i jak są porozmieszczane te 3 sypialnie oraz jakie widoki z
            okien...Jeśli nie byłoby to problemem to bardzo proszę o przesłanie
            na e- mail: dunska20@op.pl ; Z góry dziękuję i pozdrawiam
    • Gość: garden beach Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 14.07.09, 22:32
      Napiszę raz i tylko raz.
      Od razu zaznaczam, że są to moje wyłącznie subiektywne odczucia i ktoś
      może i ma prawo z tym się nie zgodzić!
      Jestem właśnie gościem Garden Beach.
      Jesteśmy z trójką dzieci + znajomi z synkiem. Oczywiście mieszkamy
      osobno...
      Napiszę po kolei co i jak - co mi się podoba,a co nie.
      Zacznę od drogi (prowadziła nas Mio Moov 330 Europa Plus): jechaliśmy
      przez Rumunię (tj - Słowacja, Wegry, Rumunia, Bułgaria)- drogi nie ma
      co się absolutnie bać, nawet jazdy przez Rumunię. Owszem są tam miejsca
      gdzie droga jest w remoncie, czasem są dziury, ale znam wiele dróg w
      Polsce zdecydowanie gorszych. W górach sporo miejsc o dwóch pasach
      ruchu pod podjazdy (oj,sporo tego i z mnóstwem zakrętów), ale za to
      widoki piękne).
      Na drogę warto zabrać choć trochę miejscowych walut...na kibel
      chociażby, no i coś na jakiś obiad.
      Jeśli pytacie "ile" - mniej więcej ceny jak u nas.
      Różnica między "cywilizowanymi" Węgrami i Rumunią jest taka,że na
      Węgrzech po drodze na prawdę trudno o jakąś knajpę (lepiej robi się
      przed granicą), za to w tej "dzikiej" Rumunii knajp po drodze jest od
      groma i trochę i to o różnych standardach.
      Nocleg w Rumunii (załatwiany od razu przy rezerwacji ośrodka) - w sumie
      żadne luksusy, ale też absolutnie nie syf!!), ot żeby przenocować.
      Miejsce niemalże w połowie drogi (niemalże,bo mapa prawdy nie mówi -
      jest po drodze sporo serpentyn).
      W Sozopolu mimo dość późnej pory czekał na nas Rezydent, pojechaliśmy
      do ośrodka. Zakwaterowanie,rozmowa co i jak, potem dłuższe spotkanie na
      drugi dzień. Dojazd końcowy - droga faktycznie z dziurami i miejscami
      pozrywaną nawierzchnią, ale NIE jest to główna droga dojazdowa, tylko
      skrót, więc nie ma co cudów oczekiwać.
      Ośrodek - nowiutki - na garnkach metki, żelazko i suszarka do ciuchów w
      opakowaniach, poduszki w folii (warto zabrać płyn do naczyń, worki na
      śmieci i własny parasol). Reszta...jest (tv, lodówka,pralka, mikrowela,
      toster, sztućce, talerze, miseczki, ręczniki). Mały minus,że o nowości
      świadczą też drobne usterki budowlane (zdeje się,że i tu zdarzają się
      budowlańcom fuszerki), w uszczelkach od drzwi są resztki gruzu, ale
      spoko, jak komuś przeszkadza to może je sobie wysprzątać. W każdym
      pomieszczeniu klimatyzator. Ośrodek ma wi-fi (czego dowodem jest, że z
      niego właśnie klikam)
      Faktycznie obok ośrodka jest stacja trafo, ale od strony zewnętrznej do
      tarasów i mnie osobiście kompletnie nie przeszkadza.
      Plaża - obleci - przed ośrodkiem jest kemping i przyczepy stoją na
      samej plaży, ale w oddaleniu od brzegu i miejsca na plaży dość.
      Przejście na plażę króciótkie przez dziką wycinkę, pomiędzy
      przyczepami. To nie teren Grden, więc dobrze, że w ogóle takowe jest,
      jak komuś to się nie podoba, to może zataczać szeroooki łuk, tylko po
      co? Na plaży czysto, morze czyste, glonów brak, woda cieplutka.
      Na terenie ośrodka knajpa, ceny znośne. Obok ośrodka sklepik, malutki,
      ale można co nieco na bieżące potrzeby kupić. Ceny nie najniższe - jak
      komuś zależy, to na większe i cenowo rozsądniejsze zakupy powinien
      wybrać się do Burgas (dojazd banalnie prosty, my akurat zaopatrzyliśmy
      się w ogromnistej Billi, jest też ogromne centrum handlowe).
      W samym Sozopolu...cóż, ze sklepów takich z prawdziwego zdarzenia to
      się nie uświadczy, początkowo sądziliśmy,że kanał jest na całego, ale w
      rezultacie aż tak źle nie jest. Knajp mnóstwo, więc spokojnie jest
      gdzie zjeść.
      Wrócę jeszcze do ośrodka. W moim przekonaniu absolutnie nie jest to
      miejsce do pojechania z bardzo małymi dziećmi - schody wejściowe do
      apartamentów na piętro są kręte i strome jak na latarnię morską, w
      środku (mamy 2-poziomowy) ostre schody na drugi poziom. Kto ma małe
      dzieci, ten zrozumie o czym piszę. No chyba, że ktoś ma apartament na
      parterze,ale tu minusem może być z kolei bliskość basenu (w którym moje
      dzieciaki często przesiadują). Same apartamenty naprawdę przestronne i
      każdy pokój z balkonem plus (nasz) z dwoma dużymi tarasami.
      Ośrodkek jest faktycznie kameralny i mniejszy niżby to wynikało ze
      zdjęć. Oddalony sporo od Sozopola - i tu co dla jednych wada, to dla
      kmogoś innego może być zaletą :)
      To co chyba rzeczywiście jest istotniejsze (od tego trafo i przejścia
      na plażę) to przebiegająca pareset metrów za płotem droga Burgas-
      Sozopol, z niej hałas jest - może i nie do końca uciążliwy, ale jednak.
      Generalnie - nie jest tak źle, jak to pojawiło się w opiniach. Ale
      oczywiście zawsze mogło by być lepiej. Jak ktoś szuka dziury w całym,
      to z pewnością ją znajdzie. Ale jak komuś drobiazgi nie przeszkadzają,
      to powinien spędzić tu miłe wakacje :)) Zdaję sobie sprawę, że są
      lepsze miejsca, ale z pewnością są też gorsze!
      Dla malkontentów polecam nasze zeszłoroczne doświadczenie z Niechorza -
      domek ze ścianami prawie z papieru, skrzypiące podłogi i stropy,
      kiszkowata kuchnia z obsyfiałą kuchenką i mikro lodówką, stare i zużyte
      umeblowanie, łazienka szeroka na jakieś 80 cm (na szerokość brodzika, a
      jak się siadło na kibel, to brodę można było oprzeć o parapet okna). To
      wszystko za "przystępną" cenę około 5.000,00 pln za dwa tygodnie!!
      Acha i jeszcze o drodze - jeśli ktoś ma ten komfort i nie musi się
      spieszyć, to warto podzielić na więcej etapów, jest mnóstwo miejsc
      wartych dłuższego postoju (o dziwo zwłaszcza w Rumunii, bo Słowacja i
      Węgry to w moim odczuciu przysłowiowa pustynia)
      • Gość: Rafał Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 18:50
        witam ,mam pytanie odnośnie prawdziwej odległości do centrum Sozopola bo jedni
        piszą,że 2,5km inni,że 5km a ile jest w rzeczywistości ja lecę tam samolotem
        więc interesuje mnie czy jezdzi z hotelu jakiś busik czy pieszo jest szansa tam
        dotrzeć? ewentualnie ile kosztuje dojazd taxi bardzo proszę o info pozdrawiam Rafał
        • Gość: pawelkrosno Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:52
          Być może w lini prostej jest 2,5 km, ale autem bankowo jest około
          5km, są taryfy, cen nie znam bo my śmigaliśmy autem, na pieszo bym
          nie proponował zbyt daleko poza tym należało by iść cały czas ulicą -
          niebezpiecznie.
          • Gość: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 19.07.09, 11:41
            Jesteśmy już kilka dni i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że jest
            bardzo fajnie. Hotel bardzo przyjemny, apartamenty świetnie wyposażone.
            Jeśli chodzi o odległość do Sozopola to faktycznie jest to zbyt daleko na pieszą
            wycieczkę, nie zmierzyłem ale jadąc wczoraj odniosłem wrażenie że jest więcej
            niż 5 km.
            Co do ceny taryf to ktoś na tym forum już to podawał, trzeba poszukać we
            wcześniejszych postach.
            Jedna rada dla jadących przez Serbie przejeżdżając przez Sofie oczywiście już w
            Bułgarii na samym początku miasta na skrzyżowaniu drogowskaz pokazuje zjazd w
            prawo na Burgas podobnie niektóre mapy GPS natomiast należy się kierować w lewo
            na tranzyt na Istambuł albo prosto przez Sofię oszczędzi wam to wiele czasu i
            nerwów.
    • ala86_glzy