GoĹÄ: joanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:00 czy ktoś może był w Garden Beach w Sozopolu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:04 Ja też jestem tego ciekawa, a kiedy się tam wybierasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:10 wybieram miedzy Panorama Fort w St.Vlasie a właśnie Garden beach.Martwi mnie tylko to ,ze nie ma żadnych opinii w necie o tym kompleksie.jedziemy z maluchem i zalezy mi na spokojnej okolicy i dobrych warunkach.Na zdj.wyglada fajnie ,ale to tylko zdjecia Chcemy jechac po 20.07 No i nie mogę się zdecydować:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:15 Może nie ma zbyt dużo opini bo ponoć jak udzielono mi informacji w Millenium Travel to hotelik oddany do użytku w 2008r.Ja wybieram się tam od 09-08 grupą 8 osób wtym 2 dzieciaków. Też jeszcze nie możemy się do końca zdecydować, akorzystałaś już z usug tego pośrednika - Millenium Travel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:22 nie,ale wydaje mi się solidny co zdecydowało ,że chcecie jechac do garden beach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MB Re: garden beach Sozopol? IP: 195.47.201.* 30.04.09, 11:24 Głównie cena,poza tym położenie, zdjęcia też nam się bardzo podobały ale też zastanawiamy się co zastaniemy na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:26 w Panoramie cena jest podobna.Za pan.przemawia duzo pozyt.opinii,zdjecia kazdego konkretnego apart.,duzo atrakcji dla dzieci.Natomiast za GB plaża, kameralność no i ponoć piekny Sozopol. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ra Re: garden beach Sozopol? IP: 80.54.88.* 30.04.09, 22:19 ja też tam jadę od 06.08. z trójką dzieci. też nie mam dobrych danych oprócz tych z internetu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czajenka Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 15:43 hej, my tez wybieramy sie tam na popczatku sierpnia z dziecmi na dwa auta. Skąd jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ra Re: garden beach Sozopol? IP: 80.54.88.* 13.05.09, 00:35 ze Szczytna, będziemy od 6.08 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czajenka Re: garden beach Sozopol? IP: *.efekt.net.pl 17.05.09, 18:57 hej my jedziemy z lublina na 3 auta. Mamy pobyt od 4 sierpnia do 12 sierpnia. pewnie sie spotkamy, napisz jak coś na gg 1920653 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaga98 Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 07:56 hm.. też wybieram się z Millenium do Sozopola do Stanta Mariny. Na forum jest 1 cały długi wątek o Millenium forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=77677199&v=2&s=0 Kontaktowałam się osobiście z dwiema osobami, które były na wakacjach z Millenium w 2008 i były bardzo zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 11:28 kurcze może ktoś jednak tam był i sie wypowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gardenia Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 19:30 Wiem wszystko na temat obu kompleksów, z chęcią odpowiem na wszelkie pytania marley@konin.lm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: garden beach Sozopol? IP: 188.33.88.* 25.05.09, 19:06 ja też mam rezerwację w garden beach na konmiec lipca i jeszcze nie widziałem żadnego zdjęcia w necie, które y pokazywało garden beach choćby w trakcie budowy. To co jest w necie to są tylko wizualizacje architektoniczne pensjonatu. To jest naprawdę dziwne. Nabieram coraz więcej wątpliwości. Jak bym miał jeszcze raz rezerwować to bym tego nie robił, wybierając coś sprawdzonego. Skoro hotel istnieje, to czemu nie ma stronki i żadnych zdjęć real.??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 20:31 Witam je też lece 06.08 do GB zaryzykowałem jedziemy 6 osób z Dąbrowy Górniczej jeżeli jest tak jak w opisie myśle,że będzie ok do zobaczenia na miejscu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 21:37 a ile czasu planujecie jechać i jaka drogą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 22:22 Jedziemy w szóstkę do Garden Beach w terminie 27.07-06.08. Startujemy w jeden bądź dwa samochody dzien lub dwa wczesniej z okolic Warszawy (Piaseczno). Myślę że obawy są nieuzasadnione. Opinii niewiele ponieważ kompleks jest jeszcze świeżutki. Millenium Travel to firma brytyjska a moje doświadczenia z brytyjskimi firmami turystycznymi (Interhome czy Eurocamp) są bardzo dobre. Okolica Sozopol a wyzej Nessebar czy Złote Piaski jest zachwycająca (znajomi byli to wiem). Interesująco wygląda program wycieczek fakultatywnych już na miejscu - chcemy sie wybrac do Istambułu na dzien lub dwa... co wiecej poinformowano mnie ze jesli ktos wyrazi ochote jakakolwiek wycieczka - wyjazd itp moze byc zorganizowany tylko dla wybranej grupki ludzi - o to ma dbac rezydent na miejscu - pozyjemy zobaczymy. Ja sie nie boje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaga98 Re: Sozopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 09:16 to niemalże w naszym terminie - 26.07.-07.08 Sozopol Santa Marina, mamy tylko mniej kilometrów do Barwinka ;-); jedziemy na dwa samochowy z noclegiem w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Sozopol IP: *.merinet.pl 28.05.09, 17:15 No to siup... mozemy sie gdzies umówic na piwko albo inne winko :-) zeby nie było Wam/Nam smutno. My planujemy troche zwiedzania troche opalania. Nie wiem na razie jak bedziemy nocowac. Jesli jazda na dwa samochody to na pewno gdzies po drodze... jesli jednym wiekszym to jazda raczej ciągła... a propos wie ktos może jak w tamtych rejonach wygląda stan dróg... na google earth są fotki z 2004 roku a wtedy to co niektórych jeszcze na swiecie nie było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.09, 10:52 Witam ponownie ja jechałem dwukrotnie do Primorska ok 22 godz bez noclegu w podróży, mogę powiedziec,że jest to walka o życie nie można precyzyjnie okreslic czasu przejazdu gdyż jest to zależne od kolejek na granicy i korków w szczególności kierując się na Węgry!!!radzę obecnie przez Rumunię bo jest w unii i nie powinno być problemów tylko problem drogi? podobno dużo remontują tym razem lecę samolotem bilety były taniocha do Sozopola hotel Garden Beach od 06.08 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.09, 13:26 pięknie...dlaczego wszyscy jadą w sierpniu... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Sozopol IP: *.mtel.net 13.06.09, 13:20 My jedziemy z Bulgarian Coastal Properties do Garden Beach w Sozopolu 5.07 - 17.07. Trasa przez Rumunie, czy jedzie ktoś w tym samym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: Sozopol IP: 83.15.226.* 15.06.09, 09:35 Jak dojedziesz to napisz proszę jak jest, bo ja jadę z tym samym pośrednikiem tylko w drugiej połowie lipca. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:20 Witam, wreszcie znalazłem kogoś kto też jedzie do GB, ja mam apartament od 24-06 do 04-07, tak więc chyba będę pionierem w tym sezonie. Też mam mnóstwo obaw - rezerwacja z biura Bulgarian Coastal Properties, wcześniej szukałem coś tak jak Wy i też nic. Zaliczka wplacona mam nadzieję wszystko będzie OK. Rezerwacja przez Pana Maćka P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:25 My jedziemy na 2 auta 9osób w tym 4 dzieci (2/3/6/8lat) jedziemy non stop - no chyba że nas Morfeusz będzie pokonywal to staniemy na kilka godzinek - wyjeżdżamy we wtorek 23. mamy 1360 do celu. I oby ten ośrodek faktycznie istniał. Pozdrawiam, jakby co mail:pbodkowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 02:52 znalazłem zdjęcia z budowy ośrodka: www.dreamhomes-bg.com/action/ls.php?lang=en&action=single&OB_ID=237&picture_n=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: Sozopol IP: *.chello.pl 22.06.09, 22:29 To pewnie się rozminiemy ale chętnie poznamy waszą opinię my wyjeżdżamy 16 lipca i zostaniemy od 17 do 28 lipca jeśli będziesz miała jakieś uwagi lub rady to bardzo będę wdzięczny Szczególnie niepokoi mnie brak restauracji w hotelu mój mail ptaszyn2@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: msza Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 09:06 Witam proszę o kontakt osoby które były w kompleksie Garden Beach mój mail msza5@wp.pl proszę o szczere opinie i ewentualne zdjęcia. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aska Re: Sozopol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:49 Rafale napsz jeśłi mozesz gdzie kupowałes bilety do sozopola. My planujemy jechać autami też do GB 4-12-08 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: Sozopol IP: *.chello.pl 22.06.09, 22:40 My też jedziemy do Garden Beach też mamy wątpliwości Z tymi co jadą wcześniej lub już są pewnie się rozminiemy ale chętnie poznamy waszą opinię my wyjeżdżamy 16 lipca drogą Słowacja Węgry Serbia (nocleg)i Bułgaria i zostaniemy od 17 do 28 lipca jeśli będziecie mieli jakieś uwagi lub rady to bardzo będę wdzięczny. Szczególnie niepokoi mnie brak restauracji w hotelu mój mail ptaszyn2@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:59 Witam jechałem rok temu Słowacja,Węgry...jechaliśmy bez noclegu 22 godz.nawet nie było tak żle za to w drodze powrotnej masakra gdyby nie brawurowa jazda na granicy Serbsko-Węgierska to stalibyśmy tam z dobę taki korek mam nadzieje,że w tym roku nie będziecie mieli takich problemów życzę udanej lecz trzeba liczyć się z tym'że może to być ciężka przeprawa ja byłem dwukrotnie samochodem więc znam ten smak raz przez Rumunię pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Sozopol IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 19:51 Witam bilety można kupić tylko poprzez wizzair tylko ta linia lata do burgas mi się udało kupić w śmiesznej cenie za 3 osoby zapłaciłem 1100 zł pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rav Re: garden beach Sozopol? IP: *.mgsp.pl 27.06.09, 22:53 Witam, wybieram się z Warszawy z rodziną (dwójka dzieci: 4 i 7 lat) w terminie 17-24.07.2009 do Sozopola. Robert, w którym miejscu planujesz przekraczać granicę ze Słowacją? Z tego co udało mi się znaleźć na forach to proponują ŁYSĄ POLANĘ albo BARWINEK?? i druga moja wątpliwość dotyczy trasy w samej Bułgarii od miejscowości RUSE do SOZOPOLA .... którędy zamierzacie jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:32 lecimy z katowic 28.07 mam niezłego stracha przed tym co tam zobacze...mam nadzieje ,ze dobrze wybraliśmy, zostajemy do 11 ,08 ktoś jeszcze leci 28.07??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 25.06.09, 19:34 witam my wyruszamy na 25 caly jestem obsrany za przeproszeniem co tam zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
mimo80 Re: garden beach Sozopol? 30.06.09, 21:13 Witam Ruszam z rodzinką na 25 mamy rezerwację - do 6 sierpnia. Byłem w Sozopolu jeszcze za czasów kawalerskich w 2004 roku. Nie było dużo kasy dlatego spaliśmy w skromnej chatce u rybaka. Super atmosfera. No i wiadomo kawalerski żywot. Jesli kogos interesuje jak jest w Sozopolu kontakt na maila - mimo80@wp.pl. Teraz będzie już inaczej ale na pewno też interesująco. Rezerwację robiłem prze Millenium i ich biuro w Legnicy M&M. Super obsluga. Jak ktos jedzie w tym terminie prosze o kontakt. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paw Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 24.06.09, 20:52 Witajcie, dojechaliśmy dzisiaj o 12 (13 czasu bułgarskiego) wrażenia na początku beznadziejne - a to dzięki dojazdowi (ostatni 1 km do ośrodka). Sam ośrodek zgodnie z opisem ofert pośredników - tyle że w koło jest już kilka innch hoteli w teakcie budowy tak więc w koło dużo bałaganu. Natomiast sam ośrodek jest bardzo bardzo fajny - nowiutki - apartament w którym mieszkamy jest dziewiczy - wszystko nowe, basen super, do plaży 50m - plaża jest czysta, woda czysta - na niej dużo porozkładanych przyczep - chyba na stale do wynajęcia oraz bungalowy. Woda bardzo przyjemna, na terenie ośrodka nie ma restauracji, jest 100m obok w drugim hotelu oraz jest tam sklep - jeszcze tam nie byłem, Natomiast koło naszego basenu jest bar - bardzo przyjemny. w rzeczywistości ośrodek jest mniejszy i bardziej zwarty niż wydaje sie to ze zdjęć jakie zapewne widzieliście wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 24.06.09, 20:59 jutro coś jeszcze dopiszę jak rozeznamy się więcej. dziś po 22 godzinach jazdy non stop było tylko przywitanie z morzem i zagorką. Jechaliśmy przez Serbię (z Krosna - podkarpackie)decyzja podjęta w dniu wyjazdu - wcześniej miesiąc forowania i planowania przez RO. Trasa Barwinek, Preszov, Miszkolc,Budapeszt, Beograd,Nis, Kalotina, Sofija = 22 godziny (w tym 2,5 godziny postojów, 2 auta 4 małych dzieci w wieku 2,3,6,8 lat. Nie żaluję - wyjazd we wtorek o 14 - plynna jazda duuuuuużo autostrad - mało stresów, co do szczegółów pytajcie, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dora.m Re: garden beach Sozopol? IP: 213.226.51.* 25.06.09, 12:22 Cześć Paweł, czy możesz podać kontakt jak zarezerwowales ten hotel, od kogo, nr tel albo maila. Jesteśmy zainteresowani. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawe Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 25.06.09, 16:19 Witam, rezerwację robiliśmy przez Pana Macieja Piotrowskiego - Firma Bulgarian Coastal and Properties, numer podaję: tel. 664480862,jest jeszcze numer kom bułgarski też jego ale teraz nie pamiętam, gość jest na miejscu. Co do samego ośrodka przy basenie jest bar+mała restauracyjka - skromne menu ale smaczne pizza grill itp. Ceny umiarkowane, można płacić euro i lew. W euro liczyli mi 1euro=1.95lewa. Piwo w barze na plaży kolo ośrodka 2 lewa (zagorka) inne ceny: windesfing 20 lewa/godzina skuter wodny 50lewa/10minut. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Turystka Re: garden beach Sozopo_ jak tu jest na prawdę IP: 87.120.48.* 04.07.09, 21:38 Witam Właśnie dziś przyjechaliśmy do hotelu Garden Beach, po podróży 1600km. Sam hotelik okazał się przyjemny, jednak okolica; plaża i morze - straszne rozczarowanie. Wokół hotelu nie ma nic innego jak plac budowy i zespół ogromnych transformatorów z rozdzielniami elektrycznymi, nie wspomnę o czystości. Plaża miała być dzika, gdyż chcieliśmy by nie było tłoczno lecz nikt nie wspomniał, że znajduje się na niej dzikie pole campingowe oraz stare rozpadające się bungalowy, a w morzu masę unoszących się na powierzchni glonów. Ogólnie plaża najbrzydsza jaką widziałam. Z hotelu do plaży miało być 20m i może tyle jest, ale z przejściem na skróty pomiędzy zarośniętymi krzakami. Zainteresowanym mogę przesłać prawdziwe zdjęcia na maila jak to wygląda na prawdę. Może za 5-6 lat bezie tu naprawdę ładnie ale na dzień dzisiejszy nie tego się spodziewaliśmy po otrzymanych informacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Pytanie o oplaty IP: 77.252.149.* 29.06.09, 19:37 Kolego fajnie ze ktos napisal ze to wogole istnieje i nie ukrywam ze juz mi lzej. Mam tylko pytanie odnoscie oplat za te autostrady? Bo slyszalem ze sa bardzo drogie ale moze sie myle. prosze o odpowiedz moze byc na meila fafa31@wp.pl Dziekuje pozdrawiam i zycze milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 30.06.09, 16:47 witam, oplaty - słowacja 30 dni 9,90 euro, węgry 2x4dni(w dwie strony)około3200forintów, serbia+= my płaciliśmy 3 opłaty 3euro,4euro i na końcu 8 euro razem nie inaczej jak 15euro, a wcześniej wielokrotnie czytałem na forach że 25 euro. Potem oplata za Bułgarię na granicy 6euro (tydzień). Pozdrawiam. Ze spożywki to warto wziąść niektore produkty np mleko tu karton 1l okolo 5PLN. reszta ceny podobne lub 10-20% drożej niż u nas. Ewentualnie wszelkie gadZety wodne dla dzieci i nie tylko - u nas w Polsce około 30-50%taniej. Wkjh ceny podobne jak u nas - na pewno nie taniej jak niektórzy `wspominają` - ogolnie rewelacja - szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Pytanie o oplaty IP: 77.252.149.* 30.06.09, 20:18 Bardzo dziekuje za informacje. mam jeszcze pytanie czy moze Pan nakreslic trase jaka jechaliście (jakies wieksze miasta) i ile tych autostrad (miej wiecej) zwlaszcza przez serbie bo tam straszyli mnie ze jakies kolosalne oplaty. To nasza pierwsza wyprawa i nie mam pojecia jak zorganizowac sobie trase. Dziekuje z gory za odpowiedz i przepraszam ze zawracam glowe takimi pie...mi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 02.07.09, 16:48 Nie ma problemu, my jechaliśmy Barwinek, Preszov,Koszyce, Miszkolc, Budapeszt, Szeged, Beograd, Niś, Pirot, Kalotina, Sofija, Plovdiv, Stara Zagora, Burgas, Sozopol :-)) Bylo tego około 1615km, spaliliśmy 135L paliwa, 1.9dci + box auto max obciążone, klima cały czas, niestety ale autostrada podkręca spalanie, za to jazda w nocy pięknie płynna cały czas 140-160km chwilami mniej. Spróbujcie tak wyruszyć aby serbie przejeżdżać w nocy i nad ranem około 4-5 być już w Bułgarii i Sofię przejechać przed 7 rano - pójdzie wtedy płynnie i sprawnie. Od Sofii miodzio autostrada aż Starej Zagory.W sumie autostrady było tego prawie 900km - to było OK, spowrotem jednak jedziemy przez RO ale dlatego że chcemy zaliczyć trase Transfogarską pozdro nie zapomnij zielonej karty - ponoć nie wymagana, ale lepiej mieć niż potem żałować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Pytanie o oplaty IP: 87.120.48.* 02.07.09, 17:06 Jeszcze jedno, w Bułgarii na drogach zwykłych naliczyliśmy około 15- 16 patroli - większość z suszarami, często co 5-10km. Na szczęście miejscowi ładaują światłami tak namiętnie, żę nie sposób nie wiedzieć o stojącej w pobliżu policji. Ale uważać należy, nas zatrzymali ale do rutynowej kontroli-pogadanki. Co do samego Garden Beach = droga dojazdowa około 1-1,5km od strony Sozopolu to dziurawy pasek asfaltu często nie szerszy niż 1,5metra, ale od bramy wjazdowej wszystko jest OK. Tej drogi można sie przestraszyć zwłaszcza jak nie miało się do końca wiary w istnienie tego ośrodka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Pytanie o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 23:00 Ja mam pytanie: jaka w tym momencie jest temperatura w Sozopolu? I ile mniej więcej należy zaplanować pieniędzy na 14 dniowy pobyt? Wybieram sie do Garden Beach 17.07-29.07 - dwie osoby dorosłe. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 03.07.09, 07:02 w ciągu dnia jest 25-31 st C, dziś pochmurnie, w każdym wspczuje tym którzy maja apartamenty bez klimy, w nocy nie dałoby się chyba spać, co do cen, wszystko zależy od poszczególnych przypadków Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Pytanie o kasę IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 13:26 A jak wygląda dostęp do Internetu? Masz swój czy korzystasz z jakiejś kafejki wzglednie jest tam dostepny bezprzewodowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel_krosno Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 03.07.09, 15:41 internet - na terenie cełego ośrodka działa wifi - idealnie, logujesz się - haslo podane w apartamencie - chodzi stabilnie i szybko, jak dla mnie rewelacja, skype dzialal bez problemu, tv internetowa np tv.wp , you tube płynnie - nie ma na co narzekać. Za to z innej beczki mi sieprzypomnialo - weżcie sobie z domu normalna patelnię bo to co tu zastaniecie - nie da sie nawet na niej zrobić jajka sadzonego - wszystko przywiera - dno grube (a raczej cienkie) na 0,0000001mm :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek_ostrowiec Re: Pytanie o kasę IP: 87.120.48.* 06.07.09, 23:08 Pawle, patelnia jest OK, dzisiaj robiłem jajka sadzone - wyszły mi nieźle :) Zapraszam na jajka sadzone ;) A poważnie, to całkiem rozsądnie piszesz o tym, co tu się znajduje. Ja jestem zadowolony. Nowiusieńki apartament, czajnik, toster itp. nieużywane W OGÓLE. My u siebie jesteśmy pierwszymi lokatorami - to widać. Plaża też ok, dzieciaki w 1 minutę zebrały więcej muszelek niż w poprzednie 2 lata nad Bałtykiem ;) Woda w morzu cieplutka, więc porównywanie z 15 stopniami w Jastrzębiej Górze nie ma sensu. Co do drogi - wybierzcie się przez Transylwanię (transfogarska), ale KONIECZNIE z noclegiem. To niebezpieczna i niebywale piękna droga. Więc lepiej jechać przez Rumunię za dnia. My jechaliśmy transogarską między 10 a 13. Pogoda zmieniała się ze 3 razy, jak to w górach i w chmurach. Tutaj jest bardzo fajny basen, świetne mieszkania i piękna pogoda. To, że do plaży idzie się przez kawałek campingu, no ludzie, bez przesady - jak ktoś chce mieć prywatną plażę pod drzwiami domu to nie płaci 250 zł za dobę, a 1000, zgadza się? :) a!!! i dużo tańsze skutery wodne są w czernomorcu i sozopolu - po 40 lewa/10 min. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 04.07.09, 20:44 Witam Właśnie dziś przyjechaliśmy do hotelu Garden Beach, po podróży 1600km sam hotelik okazał się przyjemny jednak okolica, plaża i morze straszne rozczarowanie.Wokół hotelu nie ma nic innego jak plac budowy, zespół ogromnych transformatorów z rozdzielniami elektrycznymi, nie wspomnę o czystości,plaża miała być dzika chcieliśmy by nie było tłoczno lecz nikt nie wspomniał że znajduje się na niej dzikie pole kempingowe oraz stare rozpadające się bungalowy a w Morzu bajoro glonów ogólnie plaża najbrzydsza jaka widziałam.Z hotelu do plaży miało być 20m i może tyle jest tylko że przejściem na skróty po miedzy zarośniętymi krzakami.Zainteresowanym mogę przesłać prawdziwe zdjęcia na maila jak to wygląda naprawdę.Może za 5-6 lat bezie tu naprawdę ładnie ale na dzień dzisiejszy nie tego się spodziewaliśmy po otrzymanych informacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawlo0717 Re: garden beach Sozopol? IP: *.tktelekom.pl 05.07.09, 00:03 Witam . Prosiłbym o zdjęcia na pawlo0717@gmail.com Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: garden beach Sozopol? IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.07.09, 20:29 witam czy mógłbym prosić o podesłanie zdjć na temus@op.pl z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol--- byłem tam IP: 87.120.48.* 05.07.09, 11:35 Muszę przyznać rację co do tego kompleksu wypoczynkowego. Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu i.... wrażenia mamy mieszane. Jeśli chodzi o sam hotel i to co mieści się w jego obrębie: - wygląda on dosyć ciekawie. Przestronne apartamenty, nowocześnie urządzone. Klimatyzacja w sypialniach i pokoju dziennym. Ogólnie wrażenie dobre. Jeśli ktoś jest estetą, może mieć zastrzeżenia do czystości przejmowanego apartamentu. W naszym przypadku poprawialiśmy po sprzątaczkach , bo nie zauważały takich niuansów jak: zakurzone półki w szafach, niedomyte umywalki, brudna ława w pokoju dziennym... dla niektórych z was być może to szczegół, ale do tzw standardu europejskiego trochę brakuje. Na zewnątrz budynku z jednej strony basen, kawiarnia i miejsce zabaw dla dzieci - nawet nieźle to wygląda. Kolej na to co mieści się na zewnątrz kompleksu: - Z drugiej strony budynku widok na rozdzielnię wysokiego napięcia ( wielkie słupy wysokiego napięcia i ogromne izolatory w lesie kabli. Gdybym mieszkał z drugiej strony hotelu, miałbym okno na plac budowy. Hm.... nie wiem co byłoby lepsze. Od plaży dzieliło nas jakieś 30m. Aby dostać się do niej można poobdzierać się o zielsko które rośnie wzdłuż linii brzegowej. Sama plaża.... nie najlepszy widok. Niech nikt nie wyobraża sobie szerokiej piaszczystej dzikiej plaży i lazurowego czyściutkiego morza; jest zaniedbana i zaśmiecona. Oto co zastaliśmy: Wzdłuż linii brzegowej jakieś 15m od brzegu stoją stare rozlatujące się drewniane barki campingowe ( na myśl przychodzą chałupy kloszardów ). Obok dziko porozstawiane namioty. Plaża ma jakieś 5-10m szerokości. Ze względu na to że mamy dwoje małych dzieci, zrezygnowaliśmy z tej plaży przenosząc się ok 2 km dalej. Nie było to to, co chcieliśmy mieć, ale było czyściej i więcej miejsca dla dzieci do zabawy. Porównując ją do plaży na naszym Bałtyku, nasze morze wypada o niebo lepiej! Od kompleksu do Sozopolu ( jakieś 5 km ) wiedzie wąska asfaltowa dziurawa droga ( uwaga na zawieszenia w samochodach). Sam Sozopol to miasteczko takie jak normalne miejscowości letniskowe - jest fajne. Podsumowując: Nie należy się nastawiać na szerokie piaszczyste plaże, takie jakie mamy u nas. Plaże są raczej wąskie, woda w miarę dobra ( dużo pływających glonów )- dotyczy to Sozopolu i okolicy. Przy dobrych Hotelach ta sytuacja się poprawia, ale nie jestem pewien czy każdy ma tam wstęp. Ceny wyższe niż się spodziewaliśmy ( na poziomie Polski )- 1kg pomidorów 2-3 Lewa, 1 kg melonów 3 Lewa, paliwo ON 1,84 Lewa czyli 4.6 PLN. Droga którą przebyliśmy samochodem ok 1500km ....czy warta takich wczasów ??? Na to pytanie każdy powinien odpowiedzieć sobie sam. Południowe Włochy - gdzie byłem kilka lat temu - niewiele dalej, ale ogólnie lepiej wypocząłem i mam mnóstwo miłych wspomnień z tamtego rejonu Europy. Moim zdaniem: Bułgaria Garden Beach? Sam nie wiem, uczucia mieszane. Nie było źle, ale mogło być znacznie lepiej. Z tego co rozmawiałem z innymi polakami: Dobrze jest ustalić sobie w najdrobniejszych szczegółach jaki dostaniecie apartament, ile pokoi, ile sypialni, ile łóżek rozkładanych, ile dwuosobowych itd Czyli, wszystko to co jest potrzebne do pobytu tam i najlepiej to wszystko mieć na papierze. Pozwoli to uniknąć rozczarowań. Często zarządcy potrafią zmieniać warunki wcześniej uzgodnione wiedząc, że tak na prawdę turyści nie maja innego wyjścia. Bo przebyte kilometry robią swoje. Dlatego rozumiem rozczarowanie niektórych turystów. Gdyż zdjęcia, nie pokazują stanu faktycznego okolicy kompleksu. Niektórzy z turystów prosili zarządcę o realne zdjęcia tego co na zewnątrz, dostali wyretuszowane obrazki pięknej plaży. Hm...warto się zastanowić czy czasami nie jesteśmy nabijani w butelkę. Dlatego sam proszę o zamieszczenie fotek z tego miejsca, szczególnie otoczenia. Dobrze byłoby aby każdy sam ocenił czy wypoczynek w takiej okolicy spełni ich wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bala Re: garden beach Sozopol Dzięki za zdjęcia IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:12 No .... tak... Dzięki za fotki. Mniej więcej tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: garden beach Sozopol Dzięki za zdjęcia IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.07.09, 20:35 witam czy mógłbym prosić o podesłanie zdjć na temus@op.pl z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: desperado Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 11:48 bardzo prosze o fotki fafa31@wp.pl jade 27.07 to moze sie juz pomalu zaczne oswajac z rzeczywistoscia. Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: garden beach Sozopol? IP: 94.254.182.* 05.07.09, 18:49 Prosiłbym również o te prawdziwe zdjęcia na mail: andrzejjanuszkiewicz@op.pl. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 19:33 witam ja też proszę o zdjęcia na maila: maga100@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol fotki IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:02 przesyłam kilka fotek z otoczenia hotelu. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3df11667ce306c0e.html Proszę o wasze komentarze na forum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aska Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:47 witam, bardzo prosze o fotki na czajenka@o2.pl. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aka Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 16:29 witam:) no to jestemnieźle juz wystraszona,bedziemy z ocznym dzieckiem więc.. prosze o zdjeciana klony7@o2.pl ciekawe czy mozna jeszcze zmienić na inny hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: first-kantabila Re: garden beach Sozopol? IP: 87.204.40.* 05.07.09, 18:54 oj toś nas dobił...powiedz czy cały Sozopol tzn jego plaże takie są?! A czy widziałeś hotel Flagman? ja już nie wiem czy jechac do tej Bułgarii? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lala Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 18:58 po tym co tu przeczytalem w nosie zaczynam miec zaliczke bo pewnie strace wiecej n dojazdy i plaze niz zyskam. Ale sie wkopalem. Zaczynam Szukac last minute Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol Zapraszam do Fotek IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:20 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3df11667ce306c0e.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol Zapraszam do Fotek IP: 87.120.48.* 05.07.09, 22:30 Dziękuję za przypomnienie. Tak, to jest ten hotel. Ale to co poza nim.... trudno tutaj mówić o miłym spędzeniu urlopu. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:32 Jestem bardzo zaniepokojona tym co tu przeczytałam i zastanawiam się co można zrobić w tej sytuacji. Mam rezerację w Garden Beach od 17.07.09. Nie mogę sobie pozwolić na stratę mnóstwa kasy na kiepskie wakacje. Wybrałam ten hotel własnie ze względu na super warunki, ciszę i super plażę(tak obiecują na www). Czy może ktoś miał takie doświadczenia z biurami podróży i jak sie one skończyły? W jaki sposób można dochodzić swoich praw w takiej sytuacji? CZy żądacie zwrotu zaliczki i depozytu, ponieważ to co jest w rzeczywistości nie jest zgodne z informacją na stronie internetowej? Bardzo prosze o rzeczowe opinie na ten temat. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:46 tez sie nad tym zastanawiam:( wybralam hotel o ironio ze względu na piekną plaże bo jadę z rocznym dzieckiem w takiej sytuacji to odpada, tam nawet niema gdzie iśc z malyn na spacer nie mówiąc o tym,że nie wypuszczę go do piasku alez jesten zła!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nano Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 22:18 O ja pierd...! to co zobaczylem na tych zdjeciach powaliło mnie z nóg. Dlatego decyzje podjąłem błyskawicznie. Nie jade jak mam wydac jeszcze kase i pozniej leczyc sie u psychiatry 2 lata po tym co mnie tam czeka to wole zlapac jakies last minute i pierdziele to. Zapraszam wszystkich zniechęconych na wspolne poszukiwanie wakacji w terminie 23.07-10.08. Moze wspolnie zatopimy smutek. Nie no jestem poprostu zniesmaczony i zalamany. SZOK!!! Plaza jak za komuny, budy jak w jakiejs pasiece. Piernicze. Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 22:34 ja mam wykupiony lot, wiec musze szukać czegoś w tym terminie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nano Re: garden beach Sozopol? IP: 77.252.149.* 05.07.09, 22:36 my tez mamy tylko w tym terminie urlop. Cholera czlowiek caly rok tyra a pozniej dostaje takie cacka. Nie wiem co robic lae nie wtopiekolejnej kasy. Jutro rano zapindalam do biura podruzy. Moze sloneczny brzek? nie wiem sam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 05.07.09, 21:48 Witam Pani Magdo nie wiem co w takiej sytuacje należało by zrobić ale na terenie ośrodka jest raczej cicho i przyjemnie ale człowiek nie jedzie 1600km i nie płaci za to by spędzić całe 2 tygodnie na ośrodku który nie ma nawet żadnego ogrodu poza tym basenem i mała restauracyjka nie ma tu nic innego,dziś jeździliśmy i szukaliśmy innej plaży ale wszystkie wyglądają podobnie jeśli chodzi o Sozopol wiec pomału się oswajamy :( z wyrzuconymi pieniędzmi w błoto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zxx Re: garden beach Sozopol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 21:26 o ku...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 05.07.09, 22:56 No to ładnie jadę 16.07 teraz zastanawiam się czy brnąć w koszty bo paliwo też jest droższe od czasu jak rezerwowałem no i ta jazda dwa dni w jedna stronę, to przestaje być atrakcyjny wyjazd a zaczyna być kompromis, tylko główny argument morze i plaża się zdewaluowały Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 00:00 Moi drodzy wg mnie wszystko bedzie lepsze od tej deszczowej pogody w kraju.A poważnie-odzywa sie jak widze tzw. polski charakter - narzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie... uwierzcie mi.. w sezonie wakacyjnym wszedzie jest pełno, głośno i gwarno. Jesli ośrodek jest cichy i spokojny to juz połowa sukcesu... druga połowa to po prostu tak sobie zorganizowac czas zeby na te narzekania nie starczało czasu.. jeden dzien odpoczynku drugi zwiedzania... w miedzyczasie sa przecież wycieczki fakultatywne... organizowany wyjazd do Istambułu... jakies wieczorki ... pozniej jest wieczor...organizuje sie w pokoju imprezke i juz.... normalnie same marudy.... moj kolega zawsze powiada ze nie wazne kiedy i gdzie ale z kim sie jedzie... a tak po za tym to w zeszłym roku byłem w Hiszpanii i wypoczywałem w okolicach Tarragony na Costa Dourada a za oknami miałem elektrownie atomową i żyje i nie swiece w nocy :-) pozdrawiam mimo wszystko optymistycznie(Garden Beach 27.08 / 07.08) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 00:07 Robert, tu nie chodzi o narzekanie, tylko o dobry stosunek jakości do ceny. Jeśli wywalam 6 tys zł na wypoczynek wakacyjny na 2 osoby to chcę mieć ładny hotel+ładną plażę+słońce. I nie chce rezygnowac z którejkolwiek z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 00:45 Zupełnie zgadzam się z Magdą. Jeśli wypoczynek ma wiązać się tylko z towarzystwem w którym przebywam, po co jechać 1500km. Równie dobrze można zostać na mazurach.... mimo deszczowej pogody. Bo po co wywalać ileś tysięcy złotych.... Robercie, zwiedziłem kawałek świata i zawsze chce wiedzieć za co płacę. Może to ekstremalny przykład.....ale czy wydałbyś np 300PLN za możliwość postawienia namiotu w środku osiedla gdzie imprezowałbyś w wyborowym towarzystwie? ...ja nie, bo ciężko pracuję na swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: 188.33.82.* 06.07.09, 09:32 Napiszcie co z jedzeniem jak ta restauracja w okolicy czy duży tłok czy jedzenie dobre i czy czysto bo przecież w hotelu nie ma a nie po to jedzie się żeby stać przy garach. Oceńcie obiektywnie, morze jakąś fotkę zamieścicie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 10:51 Na terenie hotelu przy basenie jest mała restauracyjka. Można tutaj zjeść. Gotują nawet nieźle. Dla przykładu mała pizza 6 Lewa, kociołek mięsno-warzywny dla 2 osób 18 Lewa, piwo z beczki 2 Lewa. Ciekawostką jest cena masła 250g w sklepie - 4.60 Lewa czyli ponad 11PLN. Jak widać ceny takie jak u nas a nawet wyższe. Nie wiem skąd ludzie dostają bzdurne informacje, że jest tutaj o połowę taniej niż w Polsce. Wybieramy się w głąb lądu na zakupy. Chcemy porównać ceny z tymi z nadmorskich miejscowości. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byłem_tam Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:22 Stwierdzam na tym forum permanentne typowo polakie narzekactwo, spędziłem tam 10 dni, wróciłem zadowolony, wypoczęty, zrelaksowany. Tego oczekiwałem od tego urlopu - jestem zadowolony. Jeżeli jedzie ktoś tylko po toaby wyszukiwać minusów zawsze je znajdzie i na pewno urlop będzie nieudany. Ale w wielu miejscach na organizowanych wczasach jest część naszych szanownych rodaków Wielkich Globtrotterów, którym nigdy się nie dogodzi. To tak ja na wszystkich forach płaczecie, żę drogi np. w Rumuni są fatalne idt itd, a ja jadąc przez cała Rumunię stwierdzam,że u nas wcale nie jest lepiej , ale NARZEKACTWO zawsze było mocną stroną Polaków. Ja z całą rodziną wypocząłęm i mimo wszystko polecam. Poza tym cała Bułgaria - wybrzeże to jeden wielki plac budowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:02 Czy narzekamy???.... Tak. Ale wtedy gdy czujemy się oszukani. Wtedy gdy ktoś robi nas w konia. Wtedy gdy po przejechaniu 1500km okazuje się że ośrodek nie jest zgodny ze stanem jaki nam podawano. Wtedy kiedy zdjęcia na www. są nieprawdziwe. Wtedy gdy czujemy, że naszym kosztem ktoś nabija sobie kieszenie. Jeśli ktoś lubi place budowy i tam najlepiej wypoczywa, zapraszam do Gliwic. Przy budowie autostrady na pewno znajdzie miejsce dla siebie i na pewno dobrze tam wypocznie.... Radze pojeździć w inne kraje, bardziej cywilizowane i przekonać się jak jest tam traktowany turysta i jego pieniądze. Więc nie wypisujcie głupot, że Garden Beach jest Hotelem marzeń. Prawdę mówiąc... Tylko Hotel jest OK. Reszta do bani! Wystarczy zobaczyć fotki. Gdybym wcześniej wiedział jak tam będzie, nawet nie pomyślałbym o wyjeździe tam. Ale moc słowa rezydenta zrobiła swoje. ....i to mnie wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol? IP: 212.160.172.* 06.07.09, 15:25 Witam, Byłam w Garden Beach w Sozopolu w czerwcu 2009 (13-20). Obiekt nowiutki, dobrze wyposażony, w apartamentach są TV, kuchenka, mikrofala, pralka, żelazko, czajnik, lodówka, naczynia i sztućce, garnki, klima oczywiście. Sam obiekt bez zarzutu, dobrze utrzymany basen i ładne apartamenty. Do plaży zaledwie przez ulicę. Sama plaża szeroka i piaszczysta, bezpośrednio w sąsiedztwie kempingu Gradina. W czasie, kiedy ja byłam nie było tłoku. Sama plaża ładna, pełno muszli, nie było kamieni w wodzie, dziecko budowało zamki i bez przeszkód wypoczywało. Polecam zabranie parasola plażowego. Okolica Garden Beach spokojna, brak typowego miasteczka, zaledwie jeden hotel i kemping. Nie ma tam nic do zwiedzania, ale za to spokój gwarantowany. Jest sklep i restauracja w hotelu koło sklepu gdzie wprawdzie nie mówią w żadnym innym języku, ale za to jedzenie jest smaczne i tanie. Polecam zabrać podręczny słownik polsko- bułgarski :). Do Sozopola ok 6 km, można dzwonić po taksówkę (około 11 lewów w jedną stronę) albo zabierać się na stopa z kimś z kempingu. Zawsze ktoś nas podrzucił. Sozopol piękny, ładne widoki i urocze stare miasto. Polecam restauracje Panorama na starym mieście (ulicą Ribarską cały czas prosto), nie jest bardzo tanio, ale super obsługa i dobre jedzenie (łosoś w miodzie) i wino (Bułgarskie) a widok na morze podczas posiłku wspaniały. Odnośnie pośrednika firmy Millenium Travel mogę powiedzieć jedynie same dobre rzeczy. W Polsce bardzo dobra pomoc, poprzez mail i telefon a na miejscu jest Pan Arkadiusz lub Pan Irek i dbają o to żeby każdy trafił na miejsce bez przeszkód. Nas podwiózł Pan Arek do samego hotelu i nas zakwaterował. Ze zwrotem kaucji tez nie było problemu, kaucje oddaje niejaki Pan Mitko, Bułgar, sprawdza apartament przed wyjazdem. Ogólnie jestem zadowolona z wyjazdu a wybierającym się życzę udanego pobytu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:28 Czyżby odpowiedź przedstawiciela Millennium Travel? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:32 No dobrze.....a jeśli nie odpowiedź przedstawiciela Millennium Travel to "Gościu" czy masz jakieś zdjęcia plaży, wejścia na plażę, widokó z okien z tego hotelu, które możesz udostępnić na forum? Albo wysłąć na maila? Jestem bardzo ciekawa, bo może rzeczywiście przesadzamy....? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol link do fotek patrz wyżej IP: 87.120.48.* 06.07.09, 15:52 Przedstawiłam wczoraj link do fotek które zamieściłam. Czy to nie wystarczy? Wielu osobom tak. Poza tym Ci którzy tutaj przyjadą sami się przekonają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byłam_wGB Re: garden beach Sozopol? IP: 212.160.172.* 06.07.09, 15:58 Witam ponownie, Pisałam wcześniej jako Gość. Ja jestem zadowolona z wakacji ponieważ traktowałam je na luzie i z dystansem. Okolica faktycznie nie jest piękna, to co wcześniej czytałam o starych bungalowach na kempingu, trafostacji za płotem i niezbyt ciekawej okolicy to prawda ale ja tam wypoczęłam i zwiedziłam Sozopol z czego jestem zadowolona. Nie będe nikogo zachęcac bo każdy czego innego oczekuje i być moze komuś innemu wyjazd w to miejsce nie bedzie odpowiadał. Ja miałam fajny tydzień, spędzony na plaży w towarzystwie rodziny. Nie chcę się wdawać w większe dyskusje i przesyłanie zdjęć bo obawiam się że ta dyskusja zatrze moje dobre wrażenia i wspomnienia z pobytu :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:05 Trudno się opierać na samym pisaniu. Ale nie chcę psuć dobrych wrażeń z wakacji. Niestety fotki, które są na forum mówią same za siebie. No i niestety na nich, przynajmniej ja, będę się opierać, bo, wybacz, są wiarygodniejsze. Choć sama wolałabym, żeby to była nieprawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:20 Ja myślę sobie tak.... Na pewno jest to hotel w którym da się wypocząć. O nim nie można pisać negatywnych opinii bo w sumie jest nieźle. Ale to co jest poza nim....hm..to już inna sprawa. Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od wyjazdu na wczasy. Jeśli jest to miejsce noclegu, a nasze wczasy koncentrują się na wyjazdach i zwiedzaniu. To wtedy wszystko jest OK. Jeśli natomiast liczymy na piękną plażę, fajny hotel, wszystko w zasięgu ręki.... No to mamy problem. Na pewno zdania ( jak zawsze ) będą podzielone. Natomiast od początku brakowało rzetelnych informacji i zdjęć po to , aby można zastanowić się nad tym, czy rzeczywiście chcemy tam jechać i wypoczywać w takim otoczeniu. A zaznaczę, że w rozmowie telefonicznej rezydent piał z zachwytu...jakaż to jest piękna okolica. Każdy z nas słysząc coś takiego na pewno by uległ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawel Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:09 Zgadzam się z Tobą w 100%, moje odczucia też są pozytywne -wyjazd uważam za udany pozostali moi znajomi/rodzina 9 osób również, pozdrawiam, a jak kogoś podnieca tylko widok z okna jego problem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nano Kto udowodni ze jest inaczej? IP: 77.252.149.* 06.07.09, 16:22 kochani mam goraca prosbe jezeli ktos twierdzi ze jest inaczej niz na ww zdjeciach nie da jakies inne. Jestem zalamana, mam jechac do tej dzungli z 2 dzieci? niech ktos powie ze jest pieknie i wysle pare fotek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 16:29 Obawiam się, że od nikogo kto tutaj był nie dostaniesz innych zdjęć. ... Za wyjątkiem zarządcy kompleksu. Takie i ja dostałem.....więc może dlatego poczułem się nieswojo kiedy zobaczyłem na własne oczy jak tutaj jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 16:43 Popieram prośbę: dajcie zdjęcia i pokażcie, że jest inaczej. Wszytsko mi jedno czyje to będą zdjęcia, mogą być zarządcy hotelu - byle były aktualne (z wczoraj lub dziś) i przedstawiały najbliższe otoczenie hotelu + plażę w tamtym dokładnie miejscu i wejście na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: I.Skrzypek Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.btc-net.bg 06.07.09, 18:44 Witam, jako przedstawiciel Millennium Travel oraz rezydent w Sozopolu, pragnę poinformować i zapewnić, że nasza firma nie ingeruje w wypowiedzi naszych Klientów i nie jest ważne, czy są one pozytywne, czy też negatywne - ważne by były prawdziwe i obiektywne. Fotografie przedstawione przez kilka osób powyżej obrazują rzeczywistość tylko w niewielkiej części. W dniu dzisiejszym wykonałem kilkanaście zdjęć plaży i okolic - do porównania ze zdjęciami poprzedników. Zapewniam, iż oddają one w pełni to, co ukaże się państwa oczom po przyjeździe na miejsce. Pragnę również zaznaczyć, że Garden Beach nie jest ekskluzywnym, pięciogwiazdkowym hotelem z prywatną plażą. Nikt z naszej firmy nigdy nie zapewniał o gajach oliwnych wokół obiektu... Jest to ośrodek położony na uboczu, z dala od zgiełku miasta. Nie ukrywamy, iż w pobliżu znajduje się mała stacja transformatorowa, zapewniająca elektryczność w Garden Beach i dwóch hotelach nieopodal a jest praca jest bezszelestna i nie uprzykrza życia klientom. Zważywszy na fakt, iż Bułgaria jest krajem stale inwestującym w turystykę, a co za tym idzie w budowę nowych obiektów noclegowych, nie należy się dziwić, iż w odległości 200 m znajduje się nowo wybudowany hotel w stanie surowym zamkniętym na którym od 15-ego maja do 15-ego września jakiekolwiek prace budowlane zostały wstrzymane. Proszę o ocenę zdjęć plaży oraz czystości wody. Będąc jednak rezydentem w Bułgarii już 3-ci rok z rzędu pragnę zapewnić, iż jest to jedna z najładniejszych plaż na czarnomorskim wybrzeżu. Resztki muszelek, pojawiające się na plaży, to wąskie pasma, świadczące o czystości i przejrzystości wody, co powinno być raczej dla Państwa gwarancją przyjemnych i spokojnych kąpieli… Link do galerii: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef797dd8f1c50bef.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 19:14 Bardzo dziękuję za zdjęcia. Byłoby jeszcze interesujące jakie widoki są z okien pokoi. Mam u Państwa rezerwację od 17.07 w apartamencie 2+2. Czy mógły Pan zrobić zdjęcia widoków z okien tych apartamentów? Chętnie przejdę też na kontakt bezpośrednio na e-mail: maga100@interia.pl. Nie ukrywam, że bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie Pańska postawa jako przedstawiciela Millennium Travel. Gdyby Pan jako przedstawiciel MT zapewnił mi pokój z widokiem na taka plażę jak jest pokazana na zdjęciach to wyjazd na pewno byłby interesujący. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Globtroter Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.09, 19:38 Rodacy - malkontenci, co mozna sie spodziewac za 650 pln/2tygodnie/osobe ???? Proponuje pojechac nad pl morze - to za ta kwote dostaniecie "apartamenty" z toaleta na koncu pola namiotowego ... i pewny deszcz ... Każdy jedzie na takie wakacje na jakie go stac, lecz trzeba byc świadomym, że za ww kwote nie nalezy oczekiwać super luksusow. To jest mentalnosc Polaka za 5* hotel chciably zapłacić jak za kwaterę nad polskim morzem. Jeżeli ktoś oczekuje luksusów polecam Albenę lub Złote Piaski, lecz nie za taka kwotę tylko co najmniej x4. Jak zwykle forum ograniczyło się do biadolenia i wymyślania :(( Śmieszą mnie odpowiedzi w sytlu, chcę mieś konkretny pokój z konkretnym widokiem, takie wymagania to tylko w erze lub biurach podróży z górnej półki gdzie cena do Bułgarii zaczyna się od ok. 4000 pln. Malkontentom proponuje, aby zmienili rezerwację, bo tylko zepsuja mi urlop w Garden Beach swoim biadoleniem .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 20:17 W tamtym roku, nad morzem polskim za 1200 zł za 10 dni za dwie osoby (ze śniadaniem!) miałam pokój od tej strony co chciałam (od zachodu) i z widokiem na to co chciałam. To nie jest kwestia ceny, raczej stosunku jakości do ceny. Lubię maksymalnie wykorzystywać wartość sowich pieniędzy. Poza tym, w moim przypadku to jest kwestia jakiś 2500 zł na osobę (skąd wziąłeś 650?????). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 21:18 TYLKO SPOKOJNIE!!!piszę aby uspokoić wszystkich tych którzy wybierają się do Sozopola ja byłem nieopodal 2 razy w Primorsku i teraz lecę 6 sierpnia do Garden Beach rzeczywiście ci którzy jadą po raz pierwszy do Bułgarii mogą być w szoku wszędzie powstają nowe hotele i wszędzie jest plac budowy ale liczy się obiekt w którym będzie się mieszkać a tu z tego co piszą ci co byli hotel jest ok myslę,żę opis plaży jest przesadzony co do morza jest bardzo ciepłe! i czyste! a sam Sozopol bajeczny spacerek ok 5 km o ile tyle jest to nie tragedia pogoda gwarantowana glony czasami bywają nie porównywać z Poskim morzem lodowatym i wieczorami w swetrach a o cenach już nie wspomnę chociaż mam i miłe też wspomnienia byłem kilka razy!!!tak jak wspomniałem byłem już 2 krotnie w Bułgarii i było ok jeżeli ktoś oczekuje,że Bułgaria to rajskie plaże z palmami i obsługę na wysokim poziomie oraz rajskie ogrody to niech dopłaci jeszcze ze 12000 zł i leci na Dominikanę bu tu takich atrakcji nie znajdzie ja polecam Bułgarię byłem też w innych zakątkach świata i tam też mógłbym wiele ponarzekać lecimy 06.08 z Pyrzowic 6 osób proszę nie obawiać się o wypoczynek na pewno będzie ok pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolo Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 21:25 i zapomnialas powiedziec ze lalo non stop a w pokoju obok mieszkal oblesny grubas ktory chrapal i ciezko bylo w takich warunkach szczytować. Jeden lubi chleb z dżemem a drugi ze smalcem. Bułgaria to niestety kraj, który budzi się ze snu. Tam niestety śmierdzi jeszcze trochę ROsją. Choć Rosja dziś już wykąpana używa coraz to droższych perfum i gości na swoich salonach Panów tego świata. Wszystko potrwa jeszcze ładnych parę lat zanim ośrodki osiągną odpowiedni poziom. Już jest nieżle bo jeszcze 5 lat temu nie było w Sozopolu takich ładnych obiektów. Wiem bo byłem . Spaliśmy w nędznej chatce u rybaka za parę groszy - bo tez nas ktos zrobil ze wszystko o polowe taniej jak w polsce. Bzdury. Juz wtedy nocleg w marmurowej kwaterze kosztował ok. 15 euro/os. Wódka Sobieski Jan III opanowala bulgarskie wybrzeze i byla w cenie podobnej jak w polsce. Tylko ichnia podroba tequili z cytrynka za 50 groszy przy wielkim okraglym barze w porcie. I tak sie raczylismy. Nie stac nas bylo na wiecej. FAjne dyskoteki, ludzie sie genialnie bawili, mlodziez z moldawii, rumunii, ukrainy, rosji, bialorusi, serbii, macedonii. Mieszanka kulturowa. Przyjechali zabawić się, potańczyć, przeżyć przygodę życia. Nocne przesiadywanie na plaży przy gitarce, kąpiele przy blasku księżyca, tańce na ladzie baru plażowego, genialne wspomnienia. Żadnych burd i zadym najwiecej syfu robili Polacy. Az wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:53 He, he ...i tu nie masz racji....było zadziwiająco słonecznie i ciepło. A ściany były grube. Ja nic nie słyszałam i inni też nic nie słyszeli(mam nadzieję). Specjalnie wybrałam Bułgarię jako kraj jeszcze nie do końca ucywilizowany, jeszcze trochę dziki. Ale w najbliższym obejściu chciałoby sie, zeby było czysto i w miarę nowoczesnie. Dlatego nie jadę na żywioł licząc, ze gdzies u kogoś kątem sie przekimam, tylko szukam, rozważam, rezerwuję. Ja tez pamietam czasy kiedy jechało sie pociagami pod namiot, lało cały tydzień, piło się kiepskie wino i było się zadowolonym. Tylko, ze w moim przypadku to było jakies 20 lat temu. Teraz ciesze sie, ze mam wybór: nie muszę jechać pod namiot i pić kiepskiego wina, mogę wybrać coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 87.120.48.* 06.07.09, 22:38 Witam, jako przedstawiciel Millennium Travel oraz rezydent w Sozopolu, pragnę poinformować i zapewnić, że nasza firma nie ingeruje w wypowiedzi naszych Klientów i nie jest ważne, czy są one pozytywne, czy też negatywne - ważne by były prawdziwe i obiektywne. - oto cytat z wypowiedzi przedstawiciela. Zastanawiam się dlaczego nasz przedstawiciel wykonał takie zdjęcia takim obiektywem. Dlaczego nie pokazał wejścia z hotelu na plażę. Dlaczego nie zamieścił zdjęć które pokazują widok na zewnątrz kompleksu. Czyżby stacja trafo nie mieściła się w tym obiektywie??? Oto pytania które mnie się nasuwają..... Ale nie o to chodzi w tej chwili. Pytam się po raz setny!!!!??? Dlaczego na moją wielokrotną prośbę nie otrzymałam aktualnych zdjęć tego co jest na zewnątrz? Rezydent olał nas, wysyłając fotki po retuszu..... I to ma być ok??? Pan przedstawiciel pisze, że nie ukrywa iż w pobliżu znajduje się stacja trafo i że jest tutaj plac budowy. Dlaczego nie wiedzieliśmy o tym my, zadając konkretne pytania a w zamian uzyskując same superlatywy. Czyżby teraz to rodzaj skruchy? Czyżby temat zrobił się drażliwy i nie będzie chętnych na następne turnusy?... Dlatego teraz sama wysłałam fotki aktualnego widoku na plażę. Dlatego macie możliwość zweryfikowania pewnych rzeczy bo są to Wasze pieniądze. Życzyłabym sobie takich zdjęć zanim zdecydowałam się na wpłatę pieniędzy. Bez sensu jest teraz wypominać sobie zły wybór. Ale nie miałam tego komfortu, by ktoś wcześniej udzielił mi takich informacji i pokazał mi jak tam na prawdę jest. Dlatego wybór należy do Was, ja już wybrałam i nie mam odwrotu. Nie chodzi tutaj o zniechęcenie do tego hotelu, ale o przekazanie rzetelnych informacji jak tam na prawdę jest. Reszta to nie moja sprawa. To przecież Wasze pieniądze. Dla mnie ten temat jest zakończony, ponieważ wg mnie macie dosyć informacji na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nano Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 77.252.149.* 06.07.09, 22:45 w nawiazaniu do wczesniejszej wypowiedzi to poprosze jak mozna o te fotki na fafa31@wp.pl bo nie wiem cio mam robic jechac nie jechac oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: 87.120.48.* 06.07.09, 22:52 Jeszcze raz przesyłam link. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3df11667ce306c0e.html To jest to co zastałam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nano Do Pana rezydenta IP: 77.252.149.* 06.07.09, 23:06 No i jak Pan odniesie sie do tych fotek? A moze te Pana to nie Sozopol tylko Primorsk? No cóż niech kazdy oceni sam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Do Pana rezydenta IP: *.chello.pl 06.07.09, 23:27 No to i ja wtrącę do Pana rezydenta Milenium Travel a i do pana rezydenta Bulgarian Castal Properties też Panowie zamiast mydlić oczy klientom proponuje wziąć się i spowodować aby pracownicy hotelu uporządkowali okolicę koszty pewnie nie duże a i wstydu mniej przecież jak my nie przyjedziemy to stracimy tylko zadatek natomiast wasze straty oceniam na cztero piecio krotnie większe, już dawno to powinno być zrobione, a jak nie potraficie tego załatwić zawsze możecie się wziąć sami do roboty. Czytam to forum i tak sobie myślę Jak moje wkurzenie sięgnie zenitu to zrezygnuję z tego gó...anego zadatku który wam wpłaciłem i nie będę was informował o tym że nie przyjadę i wówczas stracicie kilkaset euro i tak sobie sądzę, że w moje ślady pójdą inni i stracicie znacznie więcej a my pojedziemy na wakacje może trochę droższe ale będziemy przynajmniej zadowoleni i traktowani jak klienci. wszystkie te zajęcia powinny być na waszych stronach www. tak aby kupując imprezę móc podjąć przemyślaną decyzję DO ROBOTY LENIE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: słonko Re: Do Pana rezydenta IP: *.star.net.pl 29.07.09, 10:59 Naprawdę nie rozumiem tego oburzenia. byliśmy tam 2 tygodnie i było super. No cóż niestety Polacy słyną z tak fatalnego podejścia do wszystkiego, jeszcze sami nic nie sprawdzili a już narzekają. To jest żenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolo Re: Do Pana rezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:09 Człowieku zastanów się co chcesz osiągnąć swoimi upierdliwymi tekstami. Ja tez zapłaciłem zaliczkę i kaucję i jadę z malutkimi dziećmi. WIem jak tam jest i te zdjęcia wcale mnie nie odstraszają. Ta kobieta kimkolwiek jest charakteryzuje tak jak tu słusznie pisali moi przedmówcy zrzędliwą polską kwokę, która sama nie wie czego chce. Skoro oglądała zdjęcia, czytała i niezadowoleni opisują, że ośrodek jest ok. Szukają dziury w całym - to im nie odpowiada krzywo pościelone łóżo, to jakiś okruszek na stole, to troszkę kurzu na szafce. Ludzie opanujcie się Moje wczasy na Kubie kosztowałyby mnie 26 tysiecy a za Bułgarię zapłacę 1/10 i z odpowiednim nastawieniem wypoczniemy z całą rodziną i mam nadzieję że będzie ok. A mankoltenci i fanaberycy niech reyzgnują i szukają last minute w Turcji. Tylko tam na miejscu żeby się nie zdziwili jak wyjżą za okno swojego pięknego apartamentu od podwórka i ujrzą stertę capiących śmieci. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Do Pana rezydenta IP: 94.254.181.* 07.07.09, 10:01 Na Kubie to ty może i byłeś a co z nim robiłeś i ile cię to kosztowało to nam oszczędź Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: Kto udowodni ze jest... do fotek I.Skrzypek IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:37 ludzie dajcie sobie spokój z oglądaniem tych zdjęc przecież nie będziecie spędzać wakacji na balkonie tylko na plaży a potem na miasto tak jak wspomniałem wcześniej w w Bułgarii wszędzie powstają nowe hotele jak grzyby po deszczu ale są to wstrzymane budowy na okres wakacyjny więc nic się tam nie dzieje gwarantuje wam,że plaża będzie ok te zdjęcia to jakiś wyrywek tego co tam jest zapewniam,że nie mam nic wspólnego z biurem podróży sam lecę tam z millenium trawel 06.08 i też pewno byłbym w szoku gdybym już nie był 2 razy w Bułgarii z tego co ktoś pokazał na tych fotkach też płacę trochę kasy i jestem wymagający ale jeszcze raz ważne jest w jakim stanie jest hotel a tu nie ma wątpliwości,że jest ok nowiutki z klimą i free internet z tego co piszą sam sozopol jest przepiękny mam dużo fotek mogę wysłać mój mail to baster0@buziaczek.pl nie panikujcie będzie ok!!!! lecimy z Pyrzowic ekipa z Dąbrowy Górniczej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Navona Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 01:06 Wiesz, też byłam w Bułgarii 5 lat temu i nie spałam w chatce u rybaka, tylko u przemiłej pani Jordany w Primorsku na ul. Trakija. Do centrum 5 minut, do plaży 10, ale wiedziałam o tych odległościach przed wyjazdem. I były podane rzetelnie. W tym roku byłam w Sozopolu, ale naprawdę w Sozopolu,nie na obrzeżach. Kwatera na końcu głównej ulicy starego miasta - Apolonii. Pokój z widokiem na morze, spokój, cisza, jedynymi hałaśliwymi stworzeniami były dwie zwalczające się bandy kotów. Uroczy zarówno widok, jak i odgłosy "ziomali" walczących o terytorium. Dlatego nie mogę zrozumieć, jak można reklamować taki kompleks jak GB jako Sozopol. Ma się to mniej więcej tak, jak Pyrzowice do Katowic. Na stronach internetowych takich "resortów" mnóstwo zdjęć starego Sozopola jako wabik, a okazuje się, że trzeba tam dojechać, dojść się nie da spacerkiem. Mnie naprawdę niepotrzebna jest na wczasach w Bułgarii mikrofalówka i toster, bo po to jadę, by kosztować lokalnych smaków i nie sterczeć przy kuchni. Wolę wyjść i cieszyć się różnorodnością, codziennie w innym lokalu. Ale jeśli w ofercie napisane jest: Sozopol, to ma to być Sozopol. A nie droga dojazdowa do niego. A co do cen 5 lat temu, nie rozśmieszaj mnie. I pozostałych osób, które pamietają te relacje kosztowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aneta Re: Kto udowodni ze jest inaczej? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.10, 12:12 Witam serdecznie, Wpłaciłam zaliczkę Millenium Travel i będę spędzać z rodzinką urlop w Garden Beach w czerwcu br. od 16-30 w apartamencie B36... Bardzo Pana proszę o zdjęcia tego konkretnego apartamentu oraz rozpisanie gdzie i jak są porozmieszczane te 3 sypialnie oraz jakie widoki z okien...Jedziemy w dwóch grupach i możemy dotrzeć o bardzo różnych porach. A przy 2 małych dzieci te schody nas trochę przerażają i chcemy się przygotować z rozlokowaniem. Jest Pan na miejscu rezydentem MT więc pozwolę sobie zapytać jeszcze jak mamy się zorganizować z przyjazdem i meldunkiem. Jak już wcześniej wspomniałam nasza rodzinka sie podzieliła na czas podróży; część samolotem - część samochodem i nie wiem jak dotrzemy czasowo, szczególnie samochodem. Moje pytanie to: Czy mogę obie grupy wyposażyć w dokument potwierdzjęcy rezerwcję wraz z opłatami na moje nazwisko oraz pozostałe pieniążki do zapłaty, w naszym przypadku 500zł i 555EURO. Czy będzie potrzebne jakieś upoważnienie? Zaznaczam, że ja będę jechać samochodem i mogę dotrzeć później. Jeśli nie byłoby to problemem to bardzo proszę o przesłanie na e- mail: dunska20@op.pl ; Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkaniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 06.07.09, 23:27 Właśnie klikam z GB, wszyscy prawie śpią, ale jeszcze coś napiszę, zanim też uderzę w kimono. Przyjechaliśmy tu 3 dni temu, i wiecie co? JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI. Od razu powiem - nie pracujemy w MT, nie mamy z nimi żadnych układów. Po prostu - przyjechaliśmy na wczasy i je miło spędzamy, zamiast marudzić. To co napisał pan Irek jest absolutną prawdą. Ręce opadają, jak się czyta niektóre posty. Ja od siebie powiem tylko tyle - ludzie, którzy piszą tu różne pretensje, czepiają się krzaków, czy "brudu na plaży" (gzie wy chodzicie???) NIE POWINNI palić papierosów przy basenie dla dzieci. Wiecie państwo o co chodzi, prawda? No właśnie. I to Polacy, na dodatek właśnie ci marudzący, niezadowoleni. No to zacznijmy od siebie, i szanowne panie papieroski to w miejscach do tego przeznaczonych, a nie na leżakach przy dzieciach... szok. Wejście na plażę wymaga 5 metrowego przejścia przez drogę i 5 metrowego pokonania przejścia pomiędzy krzakami. Ale nie przez krzaki. Jak ktoś wchodził na plażę zachodnią w Ustce to wie. Coś takiego własnie. Albo Władysławowo. O - podobnie. Morze ekstra - cieplutkie. To, że pływają glony, to osoba z ukończoną podstawówką powinna wiedzieć - jest ciepła woda, duże nasłonecznienie to i zielenina rośnie. Ale nie ma znowu tego tak dużo i są na dodatek inne niż u nas - powiedzmy mniej wkurzające. I są meduzy - czemu nikt nie pisze? Meduzy są piękne i świadczą o czystości wody. Okolica cicha - teraz jest tu po północy, a słyszę tylko cichy oddech dziecka. Żadnego trafo nie słychać. Zresztą, no comments. Piękny nowy ośrodek z super zadbanym basenem (co rano obsługa go czyści), dodatkowo blisko morze i pełna muszelek plaża. O co kaman niektórym, nie wiem. Ja zapłaciłem ok. 650 zł/osobę za 20 dni i jestem bardzo zadowolony. Po tym co napisałem, marudy wiedzą, że jestem tu właśnie :))) Pozdrawiam. Mieszkaniec Gadren Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 06.07.09, 23:51 Właśnie klikam z GB, wszyscy prawie śpią, ale jeszcze coś napiszę, zanim też uderzę w kimono. CYT Przyjechaliśmy tu 3 dni temu, i wiecie co? JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI. Od razu powiem - nie pracujemy w MT, nie mamy z nimi żadnych układów. Po prostu - przyjechaliśmy na wczasy i je miło spędzamy, zamiast marudzić. To co napisał pan Irek jest absolutną prawdą. Ręce opadają, jak się czyta niektóre posty. Zawsze trafi się jakiś wazeliniarz i dupowłaz, Jak chcesz łazić po krzakach to proszę bardzo ale ludzie oczkują odrobiny piękna pewnie twoje doświadczenia wakacyjne zaczynają i kończą się na Ustce a co do papierosów to basen się nie zapali. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolo Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:21 Ty kretynie jeden. To pewnie ta Twoja kwoka tam kopci nad tym basenem. Światowy człowiek gotuje się we mnie ale z tego co czytam wnioskuję że Ty ledwo podstawówkę skończyłeś.... albo i nie Piękna wymaga. Romantyk bez matury. Zastanów się czego chcesz od życia. Pogódź się z porażką spakuj manele i niech ta Twoja stara nie zatruwa już pięknego Sozopolskiego powietrza. Zawsze po powrocie można pójść do sądu i domagać się odszkodowania za niespełnione marzenia. I nie zaśmiecaj już tego forum bo aż żal słuchać tych wywodów. Na Dominikanę trzeba było lecieć. Tam pokazali by Ci ile kosztuje palenie w miejscu publicznym i może trochę kultury nauczyli. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkaniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 07.07.09, 09:53 I w zasadzie Twoja odpowiedź powinna wystarczyć czyającym. Wiarygodność twoja została określona. Jesteś zwykłym marudą, na dodatek wpisującym się powyżej pod kilkoma nickami. A to "gość", a to "Arek", a to inne... i zastanawiam się po co... Jeśli powodem jest to, że przywiozłeś dwie palące teściowe to cię to trochę tłumaczy. ;) O tym paleniu, to słusznie kolo ci odpowiedział. Gdyby straznik byl bardziej wymagający wezwałby z czernomorca policję i twoje babcie zapłacily by niezły mandat. Oj, jak wtedy byłoby głośno! Oj, jakie narzekanie, nie? Acha, w samolocie tez paliłeś? Bo wiesz, nie zapali się... szczęście że z wami nie lecieliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 10:04 Ej mieszkaniec..... Trochę się pomyliłeś, ja nie jeżdżę na wczasy z teściowymi. Mój pobyt w GB już się zakończył. Lubisz starsze panie to twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MIESZKANIEC GB Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 13:39 Tak sie zastanawiam.. My Polacy lubimy sie wzajemnie opluwac.... oj tak. Bo to forum na to wskazuje. Nie chcialbym brac udzialu w jalowej dyskusji bo ona do niczgo nie prowadzi. To prawda ze przywioslem dwie tesciowe ( palace )...i co z tego. To ze pala...ich przywilej. Jezeli jest to problem dla ciebie mozesz o tym powiedziec wprost, a nie chowac glowe w piasek i wypisywac takie bzdury na forum. Zaprzaszm na rozmowe pod nr39. Poza tym szkoda czasu na bicie piany bo slonko czeka. Dla nas jest tutaj ok, reszta mnie nie interesuje. Zycze wszystkim milych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 17:56 I tak trzymaj. Teściowe też maja prawo do wakacji, to rodzina. Ne przejmuj się buractwem nawet z GB. Ważne aby wypocząć. Głowa do góry. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kolo Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 00:32 Przyjacielu żałuję że jak ja przyjadę z moją familią to Ciebie już tam nie będzie. Myślę że równy z Ciebie gość. Powiedz mi jeszcze tylko czy te parasole i sprzęt w postaci leżaków na plaży są do użytku gości GB czy są do wypożyczenia za pieniążki. Na zdjęciach Pana Irka są takie materiałowe parasole z plastikowymi leżakami i takie słomiane parasole. Czy można z nich korzystać ??? A jeśli są płatne ile to kosztuje. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Jeśli chcecie dam Wam namiar na takiego rybaka z sozopolu u ktorego mieszkalem 5 lat temu. Organizuje on imprezy na wyspie jakiegos swietego nie pamietam Jurij chyba. Bierze niewielkie pieniądze - wyspa jest ciekawa - zamieszkala przez kroliki. Sa tam piekne warunki dla milosnikow skokow do wody - super skalki z ktorych mozna poskakac. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 11:17 kolo.. nie martw sie.. ja będę i zrobimy sobie polowanie na kopcące przy basenie wieloryby i ich marudzących opiekunów... a czytając niektóre posty przypomina mi sie pewna pani która na turnusie rehabilitacyjnym w Dąbkach przy śniadaniu na całą stołówke sie darła że "jak była w Gołębiewskim to codziennie miała ręczniki zmieniane a tutaj musiała przywiżć swoje" - bo widzicie człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie... nie ujmując prawdziwym mieszkańcom wsi którzy w większości są super ludźmi :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciej P. Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: 213.226.51.* 07.07.09, 12:56 Negatywne opinie i zdjęcia o których mowa pochodzą od jednego niezadowolonego klienta. Gwarantuję Państwu, że 95% naszych klientów jest w pełni zadowolonych. Różnica jest taka, że zadowoleni klienci poprostu przyjeżdżają / odjeżdżają (lub wracają za rok). Niezadowolony klient będzie robił wszystko, aby zniechęcić innych, wylać żale i się poprostu zemścić i tak jest właśnie w tym przypadku. Zrobiliśmy wszystko, aby go uszczęśliwić - apartament jest w 100% zgodny z opisem wyposażenia, kompleks jest bardzo ładny i nowy, dostarczyliśmy brakujący materac dla dziecka itd. Jeżeli chodzi o okolice naprawde nie jest tak, jak przedstawia to na zdjęciach - po pierwsze plaża jest bardzo ładna, szeroka i piaszczysta, woda jest czysta i błekitna i opinia, że nie jest piaszczysta i szeroka to kompletna bzdura. Jest to plaża publiczna / nie prywatna i każdy może tam przyjechać, rozłożyć parasol, namiot, kemping itd. Plaża ma szerokość 30-50m, a przyczepy kempingowe nie są rozłożone przy samym brzegu, ale zdecydowanie z tyłu. Kompleks położony jest z dala od innych ośrodków, obok jest jeden inny hotel i restauracja i też napewno o tym informowałem. Rozczarowany klient chciałby, żeby na plaży nie było kempingów, czy domków, a plaże miał na własność - do tego miał najwięcej zastrzeżeń, a to kompletne nieporozumienie. Dojście do plaży bezpośrednio przed hotelem, wśród zarośli to skrót, którym wcale nie trzeba chodzić - kawałek dalej przy sąsiednim hotelu i restauracji jest wejście główne na plaże. Nie możemy odpowiadać, za ośrodki sąsiednie będące w budowie, ale gwarantujemy, że na żadnej z nich nie są prowadzone jakiekolwiek prace budowlane powodujące hałas, ani utrudniające Państwa pobyt. Powtarzam to jest Bułgaria, nie możemy odpowiadać za dziurawe drogi, bałagan (poza hotelem), niemiłą Bułgarke z warzywniaka itp, odpowiadamy za hotel, a ten jest dokładnie jak na zdjęciach. Co do hotelu, póki co rozżalony klient nie miał żadnych zastrzeżeń. Reasumując klient, który wywołał całe zamieszanie spodziewał się Dominikany w Bułgarii, a parku narodowego wokół: przyjechał z takim nastawieniem i się rozczarował. W przypadku osób, które zarezerwowały apartament za pośrednictwem naszej firmy Bulgarian Coastal Properties, która jest właścicielem obiektu - jest dokładnie odwrotnie - po tego typu opiniach spodziewacie się Państwo tragedii, a gwarantuję, że 95% naszych klientów wyjeżdża zadowolonych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leandro Kraków Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: *.mtel.net 07.07.09, 13:36 Też właśnie jesteśmy na miejscu w hotelu. Spędziliśmy na miejscu udany wypoczynek, plażowanie, grilowania, zwiedzanie, nygusowanie. Też mieliśmy obawy dojeżdżając do hotelu jest odcinek nienajlepszej drogi, ale na miejscu było już wszystko OK. Apartamenty czyste i nowoczesne i cała reszta taka, jakiej się spodziewaliśmy. Być może dlatego, że nie jest to nasz pierwszy wyjazd do Bułgarii. Plaża piaszczysta, woda czysta, bułgarki topless :) Nikt nikogo nie nabił w butelke, nie ma mowy o żadnym oszustwie; na początku mieliśmy obawy, czy hotel wogóle istnieje :)Mieliśmy mały problem z przeciekającą klimą w apartamencie - zgłoszony do p. Macieja i naprawiony w ciągu 2h przez Dimitra, managera ośrodka. Wyjeżdżamy jutro, w pełni zadowoleni. Fajnie, że taki wątek pojawił się na forum, ja jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nano Re: Garden Beach, Bulgarian Coastal Properties.pl IP: 77.252.149.* 07.07.09, 21:29 no to jade w sumie zawsze jak jest 100 osób 5 bedzie niezadowolonych ale na tym polegaja roznice i nikt nie jest taki sam. W sumie jak sie nie przekonam to sie nie dowiem. A może wbrew niektorym komentarzom bedzie super? To jak gra w totka nie grasz nie masz. Napisze po przyjezdzie jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mieszkniec Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 00:00 Dzięki, co do leżaków: wokół basenu - na terenie ośrodka są za free. I jest ich skolko ugodno. Na plaży już płatne - te takie słomiane. A na wolnej strefie - trzeba mieć swój. Lepiej przywieźć z Polski. I odwiedźcie koniecznie Nessebar - piękne miasto plus Auapark - niesamowity. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 08.07.09, 09:57 Chłopie co ty za bzdury opowiadasz! 650zł ??? Więc chyba śpisz w piwnicy, dlatego nic innego ci nie przeszkadza. Same superlatywy!!! To chyba twoje pierwsze wakacje w życiu. Teraz mogę Cię zrozumieć. Gdyby w morzu pływało gó..no dla ciebie też byłoby ok... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.merinet.pl 08.07.09, 14:50 Ja płacę 4400 za 10 dni w apartamencie 6+2 - łatwo policzyć 4400 : 6 = 733 za 10 dni czyli dniówka wychodzi 73 zł. Doliczając dojazd itd wyjdzie pewnie ok 100 zł - 120 zł /takie straszne pieniądze ?/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: garden beach Sozopol? IP: *.chello.pl 12.07.09, 17:12 Robert, mam do ciebie pytanie. My wybieramy się w sierpniu i zastanawiam się czy trzeba zabierać ręczniki czy może są ? Plażowe to rzecz oczywista ale mnie chodzi o łazienkowe. Jak uważasz że dobrze było by coś jeszcze zabrać przydatnego to proszę o info. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 17:37 Nie mam bladego pojęcia :-) Tam gdzie jeździłem dotąd były łazienkowe ale moja żona i tak zawsze zabierała po jednym zwykłym dla każdego - wiele miejsca nie zajmują a przydać się mogą zawsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 20:23 Doczytałem w voucherze że ręczniki łazienkowe tak jak i pościel znajdują się na wyposażeniu... w którymś poście doczytałem również że dostaje sie razem z pościelą zapakowane w folię. Z rzeczy przydatnych : płyn do zmywania, kuchenne ręczniki papierowe, małego grilla i paliwo do niego jesli chcecie grillowac, zgrzewke wody i zgrzewke mleka plus płatki sniadaniowe - tym sie najesc mozna zawsze a do porannej kawy mleko jak znalazł, oczywiscie kawa, otwieracz do konserw i korkociąg, panom proponuje zabrac piwko, nie zaszkodzi pamietac o papierze toaletowym i zapałkach (na wszelki wypadek a i w drodze moze sie przydac)... to tyle co mi przychodzi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: garden beach Sozopol? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.01.10, 13:08 Witam serdecznie, Wpłaciłam zaliczkę Millenium Travel i będę spędzać z rodzinką urlop w Garden Beach w czerwcu br. od 16-30 w apartamencie B36...wyczytałam, że spaliscie w apartamencie 6*2... Bardzo Pana proszę o zdjęcia tego konkretnego apartamentu oraz rozpisanie gdzie i jak są porozmieszczane te 3 sypialnie oraz jakie widoki z okien...Jeśli nie byłoby to problemem to bardzo proszę o przesłanie na e- mail: dunska20@op.pl ; Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: garden beach Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 14.07.09, 22:32 Napiszę raz i tylko raz. Od razu zaznaczam, że są to moje wyłącznie subiektywne odczucia i ktoś może i ma prawo z tym się nie zgodzić! Jestem właśnie gościem Garden Beach. Jesteśmy z trójką dzieci + znajomi z synkiem. Oczywiście mieszkamy osobno... Napiszę po kolei co i jak - co mi się podoba,a co nie. Zacznę od drogi (prowadziła nas Mio Moov 330 Europa Plus): jechaliśmy przez Rumunię (tj - Słowacja, Wegry, Rumunia, Bułgaria)- drogi nie ma co się absolutnie bać, nawet jazdy przez Rumunię. Owszem są tam miejsca gdzie droga jest w remoncie, czasem są dziury, ale znam wiele dróg w Polsce zdecydowanie gorszych. W górach sporo miejsc o dwóch pasach ruchu pod podjazdy (oj,sporo tego i z mnóstwem zakrętów), ale za to widoki piękne). Na drogę warto zabrać choć trochę miejscowych walut...na kibel chociażby, no i coś na jakiś obiad. Jeśli pytacie "ile" - mniej więcej ceny jak u nas. Różnica między "cywilizowanymi" Węgrami i Rumunią jest taka,że na Węgrzech po drodze na prawdę trudno o jakąś knajpę (lepiej robi się przed granicą), za to w tej "dzikiej" Rumunii knajp po drodze jest od groma i trochę i to o różnych standardach. Nocleg w Rumunii (załatwiany od razu przy rezerwacji ośrodka) - w sumie żadne luksusy, ale też absolutnie nie syf!!), ot żeby przenocować. Miejsce niemalże w połowie drogi (niemalże,bo mapa prawdy nie mówi - jest po drodze sporo serpentyn). W Sozopolu mimo dość późnej pory czekał na nas Rezydent, pojechaliśmy do ośrodka. Zakwaterowanie,rozmowa co i jak, potem dłuższe spotkanie na drugi dzień. Dojazd końcowy - droga faktycznie z dziurami i miejscami pozrywaną nawierzchnią, ale NIE jest to główna droga dojazdowa, tylko skrót, więc nie ma co cudów oczekiwać. Ośrodek - nowiutki - na garnkach metki, żelazko i suszarka do ciuchów w opakowaniach, poduszki w folii (warto zabrać płyn do naczyń, worki na śmieci i własny parasol). Reszta...jest (tv, lodówka,pralka, mikrowela, toster, sztućce, talerze, miseczki, ręczniki). Mały minus,że o nowości świadczą też drobne usterki budowlane (zdeje się,że i tu zdarzają się budowlańcom fuszerki), w uszczelkach od drzwi są resztki gruzu, ale spoko, jak komuś przeszkadza to może je sobie wysprzątać. W każdym pomieszczeniu klimatyzator. Ośrodek ma wi-fi (czego dowodem jest, że z niego właśnie klikam) Faktycznie obok ośrodka jest stacja trafo, ale od strony zewnętrznej do tarasów i mnie osobiście kompletnie nie przeszkadza. Plaża - obleci - przed ośrodkiem jest kemping i przyczepy stoją na samej plaży, ale w oddaleniu od brzegu i miejsca na plaży dość. Przejście na plażę króciótkie przez dziką wycinkę, pomiędzy przyczepami. To nie teren Grden, więc dobrze, że w ogóle takowe jest, jak komuś to się nie podoba, to może zataczać szeroooki łuk, tylko po co? Na plaży czysto, morze czyste, glonów brak, woda cieplutka. Na terenie ośrodka knajpa, ceny znośne. Obok ośrodka sklepik, malutki, ale można co nieco na bieżące potrzeby kupić. Ceny nie najniższe - jak komuś zależy, to na większe i cenowo rozsądniejsze zakupy powinien wybrać się do Burgas (dojazd banalnie prosty, my akurat zaopatrzyliśmy się w ogromnistej Billi, jest też ogromne centrum handlowe). W samym Sozopolu...cóż, ze sklepów takich z prawdziwego zdarzenia to się nie uświadczy, początkowo sądziliśmy,że kanał jest na całego, ale w rezultacie aż tak źle nie jest. Knajp mnóstwo, więc spokojnie jest gdzie zjeść. Wrócę jeszcze do ośrodka. W moim przekonaniu absolutnie nie jest to miejsce do pojechania z bardzo małymi dziećmi - schody wejściowe do apartamentów na piętro są kręte i strome jak na latarnię morską, w środku (mamy 2-poziomowy) ostre schody na drugi poziom. Kto ma małe dzieci, ten zrozumie o czym piszę. No chyba, że ktoś ma apartament na parterze,ale tu minusem może być z kolei bliskość basenu (w którym moje dzieciaki często przesiadują). Same apartamenty naprawdę przestronne i każdy pokój z balkonem plus (nasz) z dwoma dużymi tarasami. Ośrodkek jest faktycznie kameralny i mniejszy niżby to wynikało ze zdjęć. Oddalony sporo od Sozopola - i tu co dla jednych wada, to dla kmogoś innego może być zaletą :) To co chyba rzeczywiście jest istotniejsze (od tego trafo i przejścia na plażę) to przebiegająca pareset metrów za płotem droga Burgas- Sozopol, z niej hałas jest - może i nie do końca uciążliwy, ale jednak. Generalnie - nie jest tak źle, jak to pojawiło się w opiniach. Ale oczywiście zawsze mogło by być lepiej. Jak ktoś szuka dziury w całym, to z pewnością ją znajdzie. Ale jak komuś drobiazgi nie przeszkadzają, to powinien spędzić tu miłe wakacje :)) Zdaję sobie sprawę, że są lepsze miejsca, ale z pewnością są też gorsze! Dla malkontentów polecam nasze zeszłoroczne doświadczenie z Niechorza - domek ze ścianami prawie z papieru, skrzypiące podłogi i stropy, kiszkowata kuchnia z obsyfiałą kuchenką i mikro lodówką, stare i zużyte umeblowanie, łazienka szeroka na jakieś 80 cm (na szerokość brodzika, a jak się siadło na kibel, to brodę można było oprzeć o parapet okna). To wszystko za "przystępną" cenę około 5.000,00 pln za dwa tygodnie!! Acha i jeszcze o drodze - jeśli ktoś ma ten komfort i nie musi się spieszyć, to warto podzielić na więcej etapów, jest mnóstwo miejsc wartych dłuższego postoju (o dziwo zwłaszcza w Rumunii, bo Słowacja i Węgry to w moim odczuciu przysłowiowa pustynia) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rafał Re: garden beach Sozopol? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 18:50 witam ,mam pytanie odnośnie prawdziwej odległości do centrum Sozopola bo jedni piszą,że 2,5km inni,że 5km a ile jest w rzeczywistości ja lecę tam samolotem więc interesuje mnie czy jezdzi z hotelu jakiś busik czy pieszo jest szansa tam dotrzeć? ewentualnie ile kosztuje dojazd taxi bardzo proszę o info pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pawelkrosno Re: garden beach Sozopol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 12:52 Być może w lini prostej jest 2,5 km, ale autem bankowo jest około 5km, są taryfy, cen nie znam bo my śmigaliśmy autem, na pieszo bym nie proponował zbyt daleko poza tym należało by iść cały czas ulicą - niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Radek Re: garden beach Sozopol? IP: 87.120.48.* 19.07.09, 11:41 Jesteśmy już kilka dni i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że jest bardzo fajnie. Hotel bardzo przyjemny, apartamenty świetnie wyposażone. Jeśli chodzi o odległość do Sozopola to faktycznie jest to zbyt daleko na pieszą wycieczkę, nie zmierzyłem ale jadąc wczoraj odniosłem wrażenie że jest więcej niż 5 km. Co do ceny taryf to ktoś na tym forum już to podawał, trzeba poszukać we wcześniejszych postach. Jedna rada dla jadących przez Serbie przejeżdżając przez Sofie oczywiście już w Bułgarii na samym początku miasta na skrzyżowaniu drogowskaz pokazuje zjazd w prawo na Burgas podobnie niektóre mapy GPS natomiast należy się kierować w lewo na tranzyt na Istambuł albo prosto przez Sofię oszczędzi wam to wiele czasu i nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś