Dodaj do ulubionych

Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 22:13
Jesli w Jeleniej Gorze ma powstac jeszcze jedna placowka handlowa typu Tesco
czy Hypernova to Prawo i Sprawiedliwosc w Jeleniej Gorze stanowczo sie temu
sprzeciwia i podejmie kroki majace na celu niedopuszczenie do powstania
takiej placowki w naszym miescie.
Jeleniej Gorze potrzebne sa inwestycje dajace prace i pieniadze mieszkancom
Jeleniej Gory a nie je odbierajace i niszczace lokalny rynek i handel.
www.jeleniagora.pis.org.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek PiS J.G. Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 08:58
      LEGNICA biznes.lca.pl/?id=zainwestowali
      WALBRZYCH
      www.um.walbrzych.pl/strony/gospodarka_oferta_inwest_invest-park.htm
      Na tej stronie zobaczycie jakie i ile inwestycji (nie tylko markety wszelkiego
      rodzaju a jesli juz to mniejsze) powstaja u naszych sasiadow, to chyba
      proste??? Unas tak nie mozna? Mozna tylko nikomu na tym nie zalezalo
    • Gość: Wojtek PiS J.G. Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:07
      Aha jeszcze Boleslawiec:
      www.um.boleslawiec.pl/zainwestuj.php?item=2
      tam tez jakos mozna, cala Rada Miasta nic w tym kieruku nie robi, jest na
      stronie internetowej jakis "plan" wyjety z lamusa, nic sie nie robi a chcialoby
      sie zbierac rodzynki a pieniaczy nam nie trzeba. Forum Mlodych kazda sroda
      17:00 ulica Krotka 22 IIp naprzeciwko kina GRAND
      • Gość: ala Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.05.04, 09:58
        Wojtku - czy twoja akcja i wpisywanie postów jest spowodowane zbliżającymi sie
        wyborami do PE??
    • Gość: jeleniogórzanin Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:49
      Dziecko? Czy ty wiesz co i o czym piszesz. Twój bełkocik o tym, że nie pozwoli
      PiS, że PiS ... Poczytaj przepisy prawa, sprawdź jakie są uwarunkowania
      wynikające z "Prawa Budowlanego", z "Prawa o zagospodarowaniu przestrzennym",
      zapisów planów przestrzennych i wtedy zobaczysz co ty, co twoi współczłonkowie
      mogą.
      Nie szermuj stronami propagandowymi innych miast. Poczytaj statystykę. Zobacz
      jaki jest poziom bezrobocia w tych wszystkich miastach i w Jeleniej Górze.
      Akurat Jelenia Góra ma najlepsze wyniki.
      Nie chwal się swoim PiS-em. Któż oprócz Pawluszka tu do niego należy?!?. Jedyny
      aktywny i nie anonimowy to Pawluszek. Reszta jest anonimem lub milczeniem. Masz
      na imię Wojtek. Znam wielu Wojtków, żaden nie należy do PiS.
      • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 11:48
        To sie jeleniogorzaninie przedstaw bo ja znam ok 90 tys jeleniogorzan
        • Gość: jeleniogórzanin Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:05
          I dokonaliśmy pełnej nie anonimowej prezentacji.;)
      • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:50
        Nerwy poscily jeleniogorzaninie aha i nie dziecko;-)
        • Gość: jola Kim jest jeleniogórzanin? IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.05.04, 19:49
          Obstawiam: 1. Józef Pawłowski
        • Gość: jola Kim jest jeleniogórzanin? IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.05.04, 19:51
          Obstawiam:

1. Józef Pawłowski
          2. Kazimierz Piotrowski

zgadłem?
          • Gość: Wojtek Re: Kim jest jeleniogórzanin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:13
            Napewno jest kims ze starej gwardii:-)
            Pewnie Kazimierz P. a moze nie? ;-)
            • Gość: Wojtek Re: Kim jest jeleniogórzanin? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:18
              Raczej nie jest to KazimierzP. Gdyz On "siedzi" na dialnecie ;-) ale moze sie
              przyzna lubie wiedziec z kim rozmawiam
              pozdrawiam:->
      • xkarenx Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze 03.06.04, 08:28
        Dla zainteresowanych: w okresie 2000 - 2002 w Jeleniej Górze wydano najmniej w
        Polsce pozwoleń( w przeliczeniu na liczbę mieszkańców) na budowę obiektów
        niemieszkalnych... Więc o co się tu kłócić...
        • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:27
          No własnie to sa argumenty jeleniogórzaninie ktore mowią więcej niż propaganda
    • Gość: Mostro Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: 217.96.107.* 31.05.04, 16:33
      Cześć! Tu akurat masz rację. Nigdzie inwestycje typu hipermarket nie są motorem
      napędowym rozwoju gospodarczego miasta czy też regionu.
      Jelenia Góra przespała swój czas kiedy tworzyły się wolne strefy ekonomiczne
      np. Kamienna Góra, Wałbrzych, Nowogrodziec, Legnica (na Legnicę, aż miło
      patrzeć). W Jeleniej Górze zmarnowano chyba bezpowortnie szansę
      zagospodarowania terenów po byłej Celwiskozie (kompletne uzbrojenie terenu -
      fakt, że budynki tylko do nakręcenia filmów), tereny wojskowe etc. Prawda jest
      brutalna, że strategia miasta opierająca się na niby rozwoju turystycznym
      okazała się kompletnym niewypałem. Bez basenów, lodowisk, hal, taka strategia
      nie ma racji bytu. Tylko przemysł w ekologicznym wydaniu mógłby spowodować
      rozwój miasta. We władzach miasta muszą zasiadać menedżerowie, a nie
      ludzie "politycy". Polityka, a gospodarka to powinny być 2 różne rzeczy.
      Ciekawe kogo chce wystawić PiS np. w wyborach na prezydenta miasta?.
      Pozdro
      • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:48
        Otoz to Mostro!
        Menadzerowie powinni nie tylko rzadzic miastem, menadzerem powinien byc min.
        dyrektor szpitala, wodnika no tak ale kto zrezygnuje z cieplych posadek i
        pensji z budzetu panstwa, sadze ze jakas taka funkcje pelni jeleniogorzanin :-)
        Aha jesli jeleniogorzaninie poszukasz na forum to sie dowiesz kim jestem,
        czekam na Twoj ruch.
        • Gość: jeleniogórzanin Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:23
          Na forum nie znalazłem, znalazłem na stronie PiS. Dla mnie dalej, nie tylko z
          powodu róznicy wieku jesteś dziecko. Ale to dobrze, że jesteś taki zapalczywy.
          Bądź tylko bardziej konsekwentny w działaniu i bardziej wierny swym zasadom niż
          niektórzy twoi koledzy partyjni. Z zaciekawieniem będę obserwował Twe
          działania, ale w tym okresie kiedy nie będzie okresu wyborczego.
          Może kiedyś się przedstawię, teraz z różnych powodów nie chcę. Nazwy
          jeleniogórzanin używa kilku uczestników forów. Pozdrawiam :)
    • Gość: Cobra_vs Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 03.06.04, 09:48
      Widze ze Wojtku zasmiecasz regularnie forum swoja polityczna propaganda i
      nieudolnym promowaniem Twojego klubu. Wszystko w sumie by bylo oki ale jakbys
      troszke byl zorientowany w sprawie ktora tak krytykujesz to bys wiedzial ze
      Carrefour powstanie na miejsce Hipernowej gdyz ta ma juz 5 lat a dalsze
      dzialanie wiazalo by sie z placeniem wiekszych oplat no i oczywiscie podatkow
      wiec nasza "poczciwa" hipernova zastapi Carrefour. ps.A pozatym nawet jakby
      byla nowa lokalizacja co moglibyscie zrobic?? chbya tylko przypiac sie do
      wozkow na zakupy i zaczac plakac.. Pozdrawiam
      • Gość: zdezorientowanyWoj Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:40
        Dobrze, Cobra_vs powiedz mi dlaczego na Konopnickiej sa już dwa SKOK-i i ile
        wyniósł czynsz tego wiekszego lokalu SKOK-u(ja wiem), dlaczego mamy ceny lokali
        zblizone cenami do Wrocławia, czy może zajmujesz się działalnościa gospodarczą?
        I dlaczego dajemy sie oszukiwać korporacjom ktore sa wlaścicielami sieci
        hipermarketów, czyzby Ci nie zależało na pieniodzach które możnabyłoby uzyskać
        z podatków płaconych przez te firmy.
        Co do nieudolnego promowania mojego klubu, fakt-nie jestem starym zatwardzialym
        urzędasem ktory siedzi na stołku z nadania partyjnego od lat, więc prosze-mnie
        biednemu, nieudolnemu promotorowii mojej partii i kola (nie klubu) moje braki i
        brak wykształcenia otrzymanego w ZSRR- wybaczyć.
        tak bo miasto jest bogate, drogi po wykonaniu ledwie kilka lat temu wcale sie
        nie sypią, ciekawe co na to PHARE gdyby sie dowiedzieli ze drogi te po raptem po
        ok.5 latach są dziurawe i tworzą się koleiny, czyżby partactwo? Jakie sa za to
        kary? hmmm...
        • Gość: Cobra_vs Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 03.06.04, 10:58
          Witam ZdezorientowanyWoj rozmawiamy o Carrefour a nie o SKOK-ach. A co do
          pieniedzy z podatkow itd. to zgadazam sie z Toba ale dobrze wiesz ze nie mamy
          na to wplywu po po "oddaniu" lokalizacji pod Hipenova ona juz jest i teraz
          zmieni sie tylko wlasciciel i neon a to jest juz znany ruch ze strony
          wlascicieli hipermarketow. Pozdrawiam ps.a obwodnica z jakiego funuszu byla
          finansowana?
          • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:25
            Witam Cobra_vs
            Carrefour i SKOK-i mają wiele wspólnego, otóż powinien łączyc je plan rozwoju
            handlu w mieście, handlu w rekach mieszkańców ktorzy to daj najwiecej miejsc
            pracy za wieksze pieniadze i daja wieksze poczucie bezpieczeństwa niz hiper-
            wampiry, które w zaden sposób nie przyczyniają się do rozwoju miasta, i tak na
            marginesie powinny byc one umiejscowione przy granicach miastaa nie w jego
            centrum, ktoś za to jest odpowiedzialny, prawda? No walsnie jest teraz
            mozliwośc taka:
            następny hipermarket który przyjdzie z oferta, naewt jesli wykupi "stary" z
            jego miejsce nie powinien miec preferencji podatkowych gdyż miejsce to jest
            definitywnie "spalone" jak firmie która chce kupic taki obiekt bedzie zalezac
            to itak go kupi, a jesli nie, to sżdze że wiecej bedzie zadowolonych niz
            niezadowolonych, np: piekarze, i inni rzemieślnicy oraz lokalni producenci
            ktorym odebrano częśc rynku sprzedając towary "nie nasze" choć mogłyby być.
            Wydaje mi sie logiczne to co wyżej napisałem, no chyba ze się myle.
            • Gość: Cobra_vs Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 03.06.04, 12:34
              W zadnym wypadku nie jestem zwolennikiem hiperekspansji hmarkety powinny byc
              poza granicami miasta a nawet i dalej. A ze zwolnieniem z podatkow to powinno
              byc tak jak mowisz ...ale jest inaczej i nie odgrywa roli stala lokalizacja
              ale "nowy" wlasciciel(i to nie jest lokalne prawo ). To co napisales "wspolny
              plan rozwoju handlu w mieście, handlu w rekach mieszkańców ktorzy to daj
              najwiecej miejsc pracy za wieksze pieniadze i daja wieksze poczucie
              bezpieczeństwa" to wedlug mnie czysta teoria, fakt fajnie by bylo ale nie
              uwazasz tego za fantazje?. Potrzebne sa konkrety a nie polityczne gadanie ktore
              do niczego nie prowadzi ale na razie wszyscy wyglaszaja swoje marzenia a nie
              recepte na zmiane sytuacji. Pozdrawiam
              • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: 83.27.58.* 03.06.04, 18:03
                Uważam że "wspolny plan rozwoju handlu w mieście, handlu w rekach mieszkańców
                ktorzy to daj najwiecej miejsc pracy za wieksze pieniadze i daja wieksze
                poczucie bezpieczeństwa" jest do zrealizowania inczej bym o tym nie pisał, nie
                uprawiam demagogi i ze względu chociażby na ilość uczestników forum nie jest to
                żadna kampania wyborcza tylko wymiana pogladów inteligentnych ludzi. Jeżeli nie
                byłoby hieprmarketów to "nasz handel i produkcja" napewno poszłyby w innym
                kierunku skutecznie zminiejszając bezrobocie. :-)
                • Gość: Cobra_vs Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 05.06.04, 11:13
                  Nazwales to planem ja to nazywam wasza imaginacja ktora do niczego nie
                  prowadzi. Zauwazyles Wojtku ze o 10 watkow piszesz to samo w stylu " nasz
                  handel i produkcja, wspolny plan itd" Twoje wypowiedzi do niczego nie
                  prowadza. Nie wiem czy zyjesz w prożni ale wygladnij za okno i zobacz jaka jest
                  sytuacja hipermarkety juz sa, bezrobocie tez(wszyscy wiedza ze niemielismy na
                  to wplywu) . Twoje slogany tak naprawde to puste slowa trzeba znalezc recepte
                  jak sie dostosowac do sytuacji ktora juz zaistniala..pozdrawiam
    • Gość: hexl Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: 217.11.136.* 06.06.04, 17:34
      Jesteś za tym aby nie powstały nowe hipermarkety.....???
      To zachęcaj swoich znajomych aby tam nie kupowali!!!!
      Moze ani jeden czlonek PiS nie robi zakupów w hipermarketach??
      Może udowodnisz że Twoja partia i jej zwolennicy nie kupują w tego typu
      sklepach??? Każdy grosz wydany w tych sklepach potwierdza ich sensowność.

Śmieszy mnie to co piszesz, bo wyglada na to, ze jesteś fanatykiem swojej
      partii, która pod bardzo wyniosłą nazwą chowa bardzo sprzeczne z nią czyny.
      Nie będę podawała tu przykłaów ale wiem na jakich zasadach zwalniani i
      przyjmowani są urzędnicy w mieście, w którym rządzi PiS. Zapewniam Cię że nie
      ma to nic wspólnego z Kodeksem Pracy i obowiązującymi przepisami.
      Kto wspiera PiS? Tego pewnie nie wiesz, bo w Jeleniej nie wiedzą tego chyba
      nawet najważniejsze osoby Twojej partii. Nie śledzę przebiegu kariery PiSu w JG
      ale wiem co się dzieje w duzo wiekszym miescie niz Jelenia.
      Taka sama banda jak cala reszta, strategia jest taka, że PiS publicznie wywleka
      brudy innych aby gazety miały dość materiału i mało miejsca do pisania o nich.
      Zresztą gazety jak ogólnie wiadomo tez są pod kontrolą niewidzialnych sponsorów.
      Nie ma w Polsce szans na rozwój tak dlugo jak dlugo do wladzy nie dojdą
      autentyczni menegerowie którym zależy na rozwoju regionu a nie tylko wlasnego
      ogródka.
      Dlacyego Wojtku nie chcesy sie przedstawic?
      Kim jest jeleniogórzanin?
      Jola chyba ma racje/ obstawiam J. Pawlowskiego, K. Piotrowski to na forum
      Kazimierzp
      • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 19:26
        Hexl więc się przedstaw, co do mnie to już nie jedna osoba się dowiedziała kim
        jestem i tajemnicy z tego nie robie. Mam propozycje, załóż partie o takim
        programie i z takimi ludzmi jak mówisz wtedy (jelśli intencje sąszczere) bedzie
        działo się lepiej, krytykujesz aleswojej wizji nie przdstawiasz, mam nadzieje
        że go nam przedstawisz. Aha jeszcze jedno, hipermarkety nie powinny stać w
        środku miasta. Pozdrawiam
        • Gość: "urbanista" Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:53
          W Jeleniej Górze obydwa hipermarkety stoją tuż przy granicach miasta (jak ktoś
          nie zna topografii miasta to niech se weźmie mapę - w sieci jest na stronie
          www.jelonka.pl). Hipernowa stoi na wylocie do Legnicy, a Tesco na dawnym
          wylocie do Bolesławca. Cóż zrobić Jelenia Góra w starych granicach jest małym
          miastem i wszędzie blisko, a w nowych granicach od 1975 roku centrum
          geograficzne miasta jest pomiędzy ulicą Graniczną, a Malinnikiem. Jelenia Góra
          od Maciejowej do Jagniątkowa ma 35 km! W swoim czasie jakiś planistyczny idiota
          zlokalizował osiedle mieszkaniowe Zabobrze na peryferiach miasta i od tamtego
          czasu trwa exodus z sypialni do miejsc pracy w Jeleniej Górze i Cieplicach,
          potegując problemy komunikacyjne i zaopatrzeniowe. Ciekaw jestem co by pisali
          dzisiejsi przeciwnicy Hiepermarketów, gdyby w Jeleniej Górze nie było żadnego.
          Suchej nitki nie zostawialiby na władzach miasta, czytalibyśmy że miasto jest
          zaściankiem handlowym?!?
          Pozdrawiam wszystkich mieszkańców "metropolii".
          • Gość: Wojtek Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:22
            Tylko, że wcale hipermarket nie musi stać w granicach miasta. Może przecież
            stać poza nimi tak jak np. ma to miejsce we Wrocławiu(Bielany), faktek jest że
            jest kilka we w granicach miasta ale pamiętajmy że Wrocław to miasto 700
            tysieczne gdzie just dużo niższe bezrobocie.
            U nas hipermarkety powinny stać w okolicach osiedla Zatorze lub byłej
            Celwiskozy. Ja wiem że jeśli samemu się nie prowadzi działalności
            gospodarczej, i dostaje się nasze podatki jako pensję to można uprawiać
            demagogie, chaciałbym urbanisto żebyś sam poprowadził sklep spożywczy lub jakiś
            zakład usługowy czy też piekarnie, w tedy myślę nie miałbyś takich pro
            hipermarketowskich poglądów. A dla mnie hipermarket(jakikolwiek nie jest żadną
            inwestycją), bo czy hipermarket będzie się rowijać zatrudniając coraz większą
            liczbe pracowników dając im prawdziwe pensje oraz bezpieczeństwo?
            • Gość: "urbanista" Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 23:58
              Ale "kręcicie" Hipolicie. Jak poczytasz sobie historię stawiania hipermarketów
              we Wrocławiu i w gminie Kobierzyce to przestaniesz tak kręcić. Jak się bierzesz
              za propagandę wyborczą to najpierw ucz się, ucz się i jeszcze raz ucz się. Dużo
              czytaj, analizuj - zwłaszcza puste hasła wyborcze swoich i innych kandydatów i
              zobaczysz jakie są one puste i bez treści.
              PS - pierwszy Hipermarket powstał we Wrocławiu na ul. Długiej. Jak chcesz dalej
              ripostować to patrz początek tej wypowiedzi!
              Gdyby nie Ustawa sejmowa o lokalizacji Hipermarketów to niektóre gminy koło
              Jeleniej Góry postawiłyby już kolejne. Kogo byś się wtedy czepiał. Wójta Starej
              Kamienicy! Tam jest jednak za mało mieszkanców czyli głosów do zdobycia i
              przypuszczalnie byś to olał!
              Kończ Wasć studia i duuużo czytaj.
              • Gość: "urbanista" Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 00:01
                Post scriptum! Do ostatniej wypowiedzi. Nie jestem zwolennikiem budowania
                kolejnych hipermarketów w granicach starej Jeleniej Góry. Jestem jedynie
                przeciwnikiem demagogii, zwłaszcza opartej na kłamliwych przesłankach.
                • Gość: ewa Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.06.04, 10:45
                  jestes przeciwnikiem demagogii - człowieku jestes zapewne urzednikiem i nie
                  interesuje cie los innych ludzi. Ty pieniadze masz na koncie od podatników. Ja
                  równiez nie jestem przeciwnikiem kupowania w hipermarketach, ale te ktore mamy
                  juz wystarcza. Moze gdyby twoja zona prowadzila lub pracowal;a w sklepie -
                  zrozumialbys co oznacza niepewnosc jutra... Popieram jesli chodzi o partie -
                  ale generalnie wszystkie SLD, PO czy inne w Jeleniej Góze nie robią nic. Ludzie
                  skupiaja sie wokół rzeczy nieistotnych, albo w ogole ich nie ma. Co prawda
                  teraz zaczynaja sie organizaowac stowarzyszenia - zobaczymy co z tego
                  wyjdzie... pozdrawiam
                • Gość: negus Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 00:03
                  Toż właśnie na tym właśnie polega demagogia.Pozdro!
              • Gość: Wojtek Re: Tak dla rozsądku w Jeleniej Górze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 12:28
                Tak na marginesie chcę powiedzieć że nie prowadze żadnej kampani, więc i nie
                rzucam haseł wyborczych. Możesz w to nie woiezrzyc urbanisto lae jestem
                lokalnym patriotom i wiem że jeśli są ludzie którzy chcą coś zrobic dla
                mieszkańców, a stawianie hipermarketów nie jest niczym dobrym dla naszego miasta
                ( zarobki niskie, niepewność co do utrzymania pracy, niskie wpływy do kasy
                miasta-zwolnienie z podatków, nie zdrowa konkurencja, niska jakość ).
                Więc jeśli ktoś mi zarzuca że ja się nie znam, to powinien zastanowić się nad
                swoją wiedzą która z pukntu widzenia prawdziwych ekonomistów i urbanistów
                wykształconych w ostatnim 15-leciu jest wiedzą co najmniej nie wystarczajacą.
                To że sie jest urzędnikiem od lat(czy to z nadania partyjnego czy też zasługa
                własnej pracy) dowodzi tylko nie zrozumienia współczesnych realii które
                obowiązują na całym świecie i europie do której wszyscy się pchają praktycznie
                zniczym.
                Może urbanisto powiesz mi kto jest odpowiedzialny za stan dróg w naszym mieście
                i jak wywiązuje się z kontroli dróg i firm które je robiły bo przecież jak
                sądze firmy które robiły drogi na terenie miasta dawały jakąś gwarancje na nie,
                czyż nie?
        • Gość: hexl Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: 217.11.136.* 07.06.04, 13:53
          Nie jestem przedstawicielem ugrupowan politycznych i nie musze sie przedstawiac.
          Ty Wojtku, jesli w swoim podpisie masz PiS i starasz sie reprezentowac partie
          to powinienes przestac byc anonimowy.
          Twoje wypowiedzi, (które tu zauwazylam) nie sa dla mnie na tyle interesujace
          aby marnowac czas na poszukiwanie na forum "prawdy o Tobie". W przeciwienstwie
          do Ciebie nie jestem politykiem, lub urzednikiem ani innym "budżetowcem" i nie
          mam za wiele czasu na poswiecanie czasu na kogos kto chyba jeszcze nie dorósl
          do takich dzialan.
          Nie wiem ile masz lat i jak dlugo "bawisz" sie w polityke wydaje mi sie ze za
          krótko aby przemawiac w imieniu mas lub nawet swojej partii.
          Ja nie zakladam partii i narazie nie mam takiego zamiaru ( chocby dlatego ze
          nie mam do tego dobrego przygotowania. Widze jednak zyjac w tym kraju, ze tu
          trzeba sie raczej "uwsteczniac" a nie ksztalcic aby zostac politykiem.
          Tak wiec Wojtku, kiedy juz przestane efektywnie pracowac i prowadzic oddzial
          pewnej zagranicznej firmy w Polsce, wróce do Jeleniej Góry, zapomne o zdrowym
          rozsadku i cywilizowanym podejsciu do zycia (=uwstecznienie) to zajme sie
          polityka. Tymczasem pozdrawiam.
          A jak sprawa zakupów przedstawicieli Twojej partii w hipermarketach????
          Nie wiem czy odpowiedziales na to pytanie?? Zaraz poszukam
          • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:44
            Hexel- przestałem sie podpisywać nickiem z PIS-em po to, abym nie był
            odbierany jako działacz tylko i wyłącznie polityczny, nie przedstawie się
            również dlatego, że nie które osoby których wypowiedzi te pośrednio lub też
            bezpośrednio dotyczą maj niesty możliwości aby działać na niekorzyść moja lub
            mojej rodziny która nie jest stroną w dyskusji. Widzę również że jesteś
            człowiekiem postępu a więc pewnie jesteś sympatykime Uni Wolności, pewnie moja
            nie zgoda na marsze homoseksualistów wzbudzą twoj gniew, nazwiesz mnie tępakiem
            i człowiekeiem uwstecznionym bo tak się już wyraziłeś. Może z perspektywy
            twojej pozycji społecznej wszystko jest OK i nic nie trzeba zmieniac wszystko
            idzie w dobrym kierunku a na drodze staja ci ludzie zacofani(czytaj ja) ze
            wzgledu na swoje poglady. A co do hipermarketow ,to jest to sprawa indywidualna
            tak jak z sumieniem, ja ich nie kontroluje ale napewno wyraziłem zdanie
            większości jeśli chodzi o członków PiS-u w Jeleniej Górze.
    • Gość: Mostro Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: 217.96.107.* 07.06.04, 16:07
      Cześć!
      Trochę mnie tu nie było, ale widzę, że dyskusje idą nie w tym kierunku co
      trzeba. Logika jest taka jak napisał na początku gość portalu Wojtek PiS J.G.,
      że Jeleniej Górze potrzebne są inwestycje dające pracę (godziwą, dobrze
      płatną), a nie hipermarkety w których za pracę dostaje się jałmużnę.
      Hipermarket ma ściągnąć kasę z rynku, a nie doprowadzać do jej powstawania. Z
      tego punktu widzenia na pewno następny hipermarket utrudni pracę drobnego
      handlu i nie doprowadzi do żadnego rozwoju. To co piszecie to są jakieś
      poboczne tematy. Ja nie lubię generalnie polityków, bo chcę, aby gospodarką
      (makro i mikro) zajmowali się menedżerowie. Politycy niech się zajmą prawdziwą
      polityką, a nie szukaniem stołków w gospodarce. Kto z włodarzy Jeleniej Góry
      jest prawdziwym menedżerem, a nie politykiem udającym menedżera?. No kto?.
      Pozdro

• Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:50
        Mostro, również jestem za przewietrzeniem urzędów z ludzi którzy piastują
        stanowiska z nadania politycznego bądz społecznego,jestem za menagerami,
        również na stanowiskach takich jak dyrektor szpitala.A są oni tylko z tego
        powodu że wyborcy nie mieli na kogo innego głosować, nie było alternatywy.
        Żeby było jasne ja sie nigdzie nie pcham, jak nie którzy.
        • Gość: ola Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.06.04, 18:10
          Alternatywa była - frekwencji nie było....
    • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:03
      Mam prośbę, jeśli ktoś wie coś więcej na temat sprawy związanej z Carrefourem,
      to prosze o kontakt mailowy inferno_m@op.pl , jest mi to potrzebne do
      zapoznania się z sprawą z góry dziękuję.
      • Gość: jeleniogórzanin Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.06.04, 08:37
        Tu wyżej piszesz, że nie chcesz być utożsamiany z PiS a tu zaczynasz zbierać
        materiały dla jakiegoś "odkrywczego" wystąpienia PiS?
        • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:42
          A kto powiedział że PiS-owskiego? A jeśli nawet to co z tego? Czuje że chcesz
          mnie tu pogrążyć jeleniogorzaninie w pytaniach może i uzasadnionych ale nie
          wiem czy koniecznych bo to nie jest przedmiotem naszych rozmow.
          • Gość: sieciowiec Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.06.04, 21:38
            Prawda jest taka, że o J. Górę walczy dużo sieci handlowych, niestety nie wszyscy maja szanasę na lokalizację. Takie OBI stara się od ponad 3 lat, i co??? i nic.... Carerfour powstanie w miejscu Hypernovej- Ahold Royal ma wielkie kłopoty z przekrętami księgowymi,a co za tym idzie Ahold Polska powoli wyprzedaje swoje lokalizacje; patrz; Bydgoszcz, Tychy, itp. Inna sprawą jest to, że nasi jeleniogórscy kupcy nie potrafią zachować umiaru w wywindowaniu cen, więc kto ma u nich kupawać, skoro społeczeństwo jest takie biedne i gna na zakupy w weekend do Tesco lub Hypernovej? Nie jestem zwolennikiem hipermarketów, ale jeżeli będzie taniej i duzy wybór w sklepie w mojej kamienicy to chętnie tam pójde na zakupy, ale jeżeli mam wybór pomiedzy mlekiem 2L w Tesco za 3,75, a 1l w sklepie obok domu za 2,95, to tylko kretyn nie skorzystał by z szansy... I na koniec, skoro PiS jest taki fajny, to czemu te komunistyczne władze czepiają sie jego założycieli za afery FOZZ, ART-B, teczki SB??? zresztą co znaczy po angielsku słowo PISS i czy aby nie jest ta czynność wykonywana przez tę partię na obowiazkach wobec Polski i jego narodu?
            • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:40
              To tak samo mozna tlumaczyc nazwe SLD=LSD zupelna paranoja, co do FOZZ to jak
              zapewne wiesz w telewizji byle przeprosiny ostatnio (TVP1) bo jednak z zadna
              afre FOZZ ani PIS aniPC nie bylo zamieszane.A o SB i ART-B to jakies brednie
              nie wiem dlaczego je przytoczyles pewnie nie amsz argumentu i "walisz" na oslep.
              Co do cen naszych handlowcow to niestety ceny wynajecia lokali maja bezposredni
              wplyw na to (ceny wynajecia lokalu sa wyzsze niz we wroclawiulub conajmienj
              zblizone co chyba powinno dziwic) oraz jak wiesz to ze sieci wymuszaja na
              poroducentach nizsze ceny zakupu. Czynsze mialy byz obizone , miala byc ulga-
              odpis za zeszly rok i co sie stalo pan Kusiak sie wykrecil jakimis dziwnymi
              przepisami, ciekawych i chetnych szczegolow prosze o kontakt. inferno_m@op.pl
              • Gość: sieciowiec Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.06.04, 19:29
                Może spólka Telegraf, to tez brednia??? Teczki SB- PC chyba popierało rząd Jana Olszewskiego????, SLD=LSD, może i tak, oni akurat tak bredzą, że niezdziwiłbym się, że są na zdrowym chaju. Pracowałem w sieci handlowej, i wiem, że producenci nie maja lekko- sami sobie winni, ale moze to powoli się zmieni-patrz prod. drogiu. przykład cenowy przytoczony przezemnie- sklep w kamienicy, której właścicielem sklepu jest właściciel tejze kamienicy.Radę Miasta mamy taka jak wybraliśmy, więc pretensje do mieszkańców J.G.Ale może na prezydenta wystartuje znany zerminator- poseł Ziobro i wtedy napewno będzie w całej Polsce praworządne i sprawiedliwe zycie, czego wszystkim zyczę.
            • Gość: jelgor Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 10.06.04, 03:32
              piss be with you
    • Gość: negus Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 00:13
      Do hexl. Dzięki, Stary, wyręczyłeś mnie. Ten nasz Wojtuś PiSiak nam kompltenie
      skretyniał.
      Do Wojtusia "iskierczeka mruga". Jeśli jeszcze cokolwiek główkujesz, powiedz mi
      najdroższe dziecko; jak myślisz, gdzie dokonują zakupów jeleniogórcy kupcy?
      Jak myślisz, czy "zieleniak" kupuje obok w "ciuchach" i odwrotnie ? A gdzie
      kupują buty - stragan obok ? A proszki do prania - sąsiednia buda? Jak tą
      szaradke rozwikłasz, to może awansujesz do grupy starszaków.I pamiętaj, sikaj
      zawsze w śodek PIS-uaru a na dworze - nigdy pod wiatr !
      • Gość: Wojtek Re: Nie dla Carrefour w Jeleniej Gorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 19:08
        Negus sam żes skretyniał, nie rozumiesz najwyrażniej jednej sprawy.
        Otóz dlaczego jeleniogórscy handlowcy kupuja w hipermarketach? ano dlatego, że
        ich własny handel idzie kiepsko przez właśnie te hipermarkety gdzie ludzie
        kupuja a nie u nich, wiec nie maja obrotow i nie maja pieniedzy aby pójść do
        sklepu obok więc idą do hipermarketów po to aby tak jak inni zaoszczędzić.
        To jest kwadratóra koła, wpadliśmy w nią kilka lat temu kiedy miasto się
        zgodziło na pierwszy hipermarket, wszystkie te czynniki wpływają negatywnie na
        handel lokalny, można to oczywiście przerwać czekając aż wygasną umowy i
        zwolnienia od podatków dla hipermarketów i dyskontów, i nie należy przedłóżać
        im tych zwolnień, bo nic nam te molochy nie dają. Nygus jeśli tego nie
        rozumiesz to niestey żaden z ciebie ekonomista tylko piniacz który lubi
        obrażać innych samemu nie dysponując ani wiedzą ani taktem.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka