Dodaj do ulubionych

WOŚP 2005 w Jeleniej Górze

IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.05, 13:45
Witam wlasnie zostalem przez znajomego poinformowany o watku sztabu WOŚP przy
stowarzyszenieu "Wspólne Miasto". W zeszłym roku byłem szefem tego sztabu, w
tym roku ponownie. Poniewaz uważam ze te wątki się mieszają postanowiłem
zxałożyc osobny watke, gdzie będę mógł wiecej napisac o naszej wspólnej pracy
i planach orkiestrowych na nadchodzący rok.
BYŁO TAK (2005): 34 osoby zebrały podczas orkiestry ponad 14.500 złotych. Z
licytacji mielismy ponad 1600 złotych co zwazajac na mały sztab jest niezłym
wynikiem. Bawilismy sie fajnie i moglismy nauczyc sie zupelnie nowych rzeczy,
gdyz od poczatku do konca sami wszystko zaplanowalismy i zrealizowalismy....
jak sa pytania prosze pytać.
MA BYĆ TAK: zezwolenie na otwarcie szatbu juz jest od 18.10!!!
ZAdeklarowalismy ponad 120 wolontariuszy, obecnie pozyskujemy sponsorow, i
gadzety na licytacje. Juz udało nam sie zdobyc płyte i gadzety Sidneya Polaka
wraz z autografami, podobnie Reni Jusis, Banana Boat, Roman Roczeń itp...
Chetnych i zainteresowanych zapraszam na strone www.wosp.jgora.pl lub moj e-
mail: gbielewicz@interia.pl

pozdrawiam i zapraszam
Obserwuj wątek
    • Gość: szu Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jzo.com.pl 14.11.05, 19:53
      pozwolę sobie zapytać o miejsce licytacji - gdzie odbywa się licytowanie - na rynku (Placu Ratuszowym), w internecie czy może gdzieś jeszcze indziej ?
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.11.05, 23:58
        Nasz sztab licytacje tak jak w tamtym roku przeprowadzi w siedzibie sztabu
        czyli w Stowarzyszeniu "Wspólne Miasto" ul. Konopnickiej 1. Na naszej stronie
        internetowej ( www.wosp.jgora.pl ) w dziale Gadżety na licytację będą
        prezentowane rzeczy które zostaną do sztabu dostarczone i dane na licytację.
        Cały nasz program XIV finału WOŚP będzie można znaleźć na początku stycznia
        2006 r. na naszej stronie internetowej.
        Zapewne jak co roku na ratuszu odbędzie się tez licytacja przeprowadzana przez
        ZHP.
        • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze - tak było IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 09:24
          Sprawozdanie z finału XIII finału
          „Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy”
          Sztab przy stowarzyszeniu „Wspólne Miasto” w Jeleniej Górze

Szanowni Państwo!
          Ze zbiórki uzyskaliśmy kwotę: 12. 858,210 zł
          Z licytacji uzyskaliśmy kwotę: 1695 złotych
          Łącznie zebraliśmy: 14. 553,10 zł oraz
          - 28 euro,
          - 353 korony czeskie,
          - biżuterię,
          - pieniądze z różnych krajów, z których najdziwniejsza to moneta 20 lipa.
          Łącznie na ulicach kwestowało 33 wolontariuszy. Padł też rekord, jedna z
          wolontariuszek – Martyna wraz z ojcem zebrała do puszki 1234,43 zł!!! Było też
          kilka osób które zebrały powyżej 1 tysiąca złotych.

Licytacja „świątecznych” gadżetów odbyła się o godz. 16.00 w siedzibie
          stowarzyszenia „Wspólne Miasto” przy ul. Konopnickiej 1.
          Oprócz przedmiotów przysłanych przez fundację WOŚP licytowaliśmy rzeczy
          przekazane nam przez darczyńców tj.:
          - maskotkę Policji „Komisarz Lew” – przekazaną przez Komendę Miejską
          Policji w Jeleniej Górze
          - misia pluszowego, 6 obrazków z haftowanymi ornamentami roślinnymi oraz
          1 oraz srebrny pierścionek – rzeczy przekazane nam przez mieszkańców Jeleniej
          Góry.
          Licytacja była zacięta. Najwięcej wylicytowano za maskotkę Policji „Komisarz
          Lew” za którą uzyskaliśmy 500 złotych, moneta WOŚP „Się Ma” poszła za 200
          złotych, z podstawki WOŚP uzyskaliśmy 130 złotych.

Zbiórka i aukcja została przyjęta i rozliczona przez centralę Fundacji.
          Otrzymaliśmy również podziękowania od Fundacji i Jerzego Owsiaka.
    • Gość: Kasia XIV finał WOŚP IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 20:59
      Czy można się jeszcze zapisać na zbiórkę podczas XIV finału ??
      Jakie warunki nalezy spełnić aby zostać wolontariuszem ??
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: XIV finał WOŚP IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 22:29
        Witam Kasiu
        Tak można jeszcze się zapisać na zbiórkę. Ankiety zgłoszeniowe zostały już do
        nas wysłane niebawem będziemy je mieli więc po niedzieli zapraszam do naszego
        sztabu który się mieści przy Stowarzyszeniu „Wspólne Miasto” ul. Konopnickiej 1
        Warunek jeden przy uzupełnianiu ankiety zgłoszeniowej musisz posiadać swoja
        fotografię która później zostanie wklejona do identyfikatora resztę warunków
        poznasz w naszym sztabie :). Serdecznie cię zapraszam i pozdrawiam

Jeśli masz jakieś pytana czekam na kontakt
        Gadu Gadu : 4591813
        e-mail: gbielewicz@interia.pl
        tel: 0506807441
        • Gość: johny Re: XIV finał WOŚP IP: *.dami.pl 15.11.05, 22:38
          Panie Grzegorzu!czy to prawda,ze to szef sztabu decyduje o przyjmowaniu
          wolontariuszy?pozdrawiam. aha teraz wyjezdzam na kilka dni, do kiedy bedzie
          mozna sie zapisac?
          pozdrawiam i gratuluje szlachetnei inicjatywy!
          • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: XIV finał WOŚP IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.11.05, 23:37
            Tak to prawda status sztabu WOŚP daje szefowi taką funkcję. Jest to dość
            przydatne ponieważ Szef może danej osoby nie przyjąć bo mu się wydaje
            podejrzana i będzie działała w złym imieniu fundacji WOŚP. Aby cały WOŚP się
            udał i miał swój klimat musi to być grupa uczciwych ludzi którzy rozsądnie
            podchodzą do sprawy i zależy im na zdrowiu najmłodszych a nie na załatwianiu
            swoich interesów. Jeśli taki warunek się spełni w sztabie panuje niesamowita
            rodzinna atmosfera ludzie się fajnie bawią i całą zabawę wspominają przez cały
            rok a o to tak naprawdę chodzi aby się dobrze bawić w grupie a przy okazji pomóc
            dzieciakom.
            Zgłoszenia przyjmowane będą do końca Listopada.
    • Gość: Ania Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.05, 00:16
      W tamtym roku zbierałam pieniądze zebrałam około 400 zł zbierałam pieniadze w
      sztabie przy Wspólnym Mieście. Było bardzo fajnie i wspominam ten finał do
      dziś. Wszystko profesjonalnie zaplanowane było poprostu super w tym roku
      Grześku też sie pisze na zbiórke. Pozdrawiam cały sztab Ania z Sobieszowa.
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.05, 01:01
        Cześć Aniu miło mi słyszeć że ci się podobało i że się świetnie bawiłaś ja
        również, a to dzięki wam wszystkim że podeszliście do sprawy poważnie że
        najważniejsze dla was było dobro najmłodszych naszych rodaków . Nasza zbiórka
        pokazała że praca w grupie ma sens i przynosi efekty. W tym roku Aniu będziemy
        się jeszcze lepiej bawić, będzie nas więcej i czeka was w sztabie kilka miłych
        niespodzianek ale więcej dowiesz się w styczniu.
        Aniu w tamtym roku z Julita i Marta pytałyście się mnie o Pokojowy Patrol a więc
        mam dla was dobrą wiadomość dziś dostałem zgłoszenia może byście pojechały razem
        z nami na szkolenia ?? już jest nas około 10 osób. Szkolenia zostaną
        przeprowadzone na pewno po finale WOŚP zarezerwujcie sobie 3 dni (piątek,
        sobota, niedziela) i jedziemy.
        Czekam na wasz kontakt gbielewicz@interia.pl a nr telefonu mam ten sam ale dla
        przypomnienia podaje 506807441

Pozdrawiam
      • Gość: Grzegorz Bielewicz XX Konkurs Ofert IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.05, 01:07
        Informacja pochodzi z oficjalnej strony fundacji WOŚP www.wosp.org.pl

To największe w tym roku, jednorazowe zakupy za pieniądze zebrane podczas XIII
        Finału Orkiestry. Przypominamy – w styczniu tego roku zebraliśmy w sumie ponad
        29 milionów złotych. Do tej pory wydaliśmy, przede wszystkim wspierając
        prowadzone przez nas programy medyczne, ponad 17 milionów złotych (wstępne
        rozliczenie wydatków znajdziecie na tych stronach).

Dzisiaj rozpoczyna się kolejny, 20-ty już konkurs ofert organizowany przez naszą
        Fundację. W Hotelu Kyriard Prestige w Warszawie dziś rano zebrali się eksperci i
        Zarząd Fundacji, o godzinie 9:30 komisyjnie, w obecności wszystkich oferentów,
        otwarto złożone w Biurze Fundacji oferty. Oznaczało to początek konkursu, który
        trwać będzie nieprzerwanie aż do rozstrzygnięcia we wszystkich kategoriach
        kupowanych urządzeń. Co zatem będziemy dziś kupować? Zgodnie ze specyfikacją
        konkursu:

* 138 inkubatorów zamkniętych (w tym 29 inkubatorów do opieki intensywnej)
        * 14 inkubatorów otwartych
        * 4 inkubatory transportowe
        * 20 aparatów USG ,
        * 26 kardiotokografy,
        * 22 stanowiska do resuscytacji

Nasi eksperci mają już listę miejsc, gdzie te urządzenia trafią – specyfikacja
        opracowana została na podstawie konkretnych potrzeb ośrodków medycznych.
        Doskonale wiedzą więc, gdzie i w jakich warunkach urządzenia będą pracowały. Co
        za tym idzie – rozpoczynające się właśnie negocjacje mają doprowadzić do jak
        najlepszego dostosowania ofert do potrzeb oraz, oczywiście, uzyskanie dobrej
        ceny. Ale zawsze podstawowym kryterium jest jakość urządzenia.

W tym momencie rozpoczynają się negocjacje dotyczące inkubatorów zamkniętych,
        ale we wszystkich przypadkach schemat jest jednakowy. Każdy z oferentów ma trzy
        wejścia na salę konkursową, pierwsze to prezentacja urządzenia, następnie
        przemiotem negocjacji stają się szczegóły techniczne ofert, propozycje rabatów
        materiałowych (staramy się zapewnić roczny zapas wszelkich materiałów
        zużywalnych, by szpital nie stanął przed koniecznością natychmiastowego
        inwestowania środków by zapewnić działanie urządzenia). Wejście ostatnie to
        ostateczne ustalenie szczegółów ofert, jakie zostaną poddane pod ocenę
        ekspertów. Po ocenie ekspertów Zarząd Fundacji podejmuje ostateczną decyzję o
        wyniku konkursu.

Tak to pokrótce wygląda. W tym momencie trwa prezentacja pierwszej oferty, firma
        Dutchmed przedstawia inkubator zamknięty ATOM, i jest to początek dzisiejszych
        negocjacji i gorących emocji, jak to już jest w tradycji naszych konkursów.

Więcej informacji na temat przetargu znajdziesz na stronie www.wosp.org.pl
        serdecznie zapraszam
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Licytacja IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.11.05, 01:14
      Dostałem bardzo wiele wiadomości z zapytaniem czy można już cos ofiarować na
      licytacje i gdzie to przynosić. Kochani jeśli chcecie coś ofiarować na
      licytację, proszę wszystko przynosić do sztabu WOŚP, który się mieści w
      siedzibie stowarzyszenia "Wspólne Miasto" przy ulicy Konopnickiej 1 w Jeleniej
      Górze.

Pozdrawiam i zapraszam na nasza strone internetowa www.wosp.jgora.pl
      • Gość: marek Re: Licytacja IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.11.05, 10:14
        bede z wami grał. Tak trzymać chłopaki!!!!
      • Gość: darekk zapytanie do G. IP: *.dami.pl 25.11.05, 23:20
        hej!niecałe pol roku temu sie sprowadziłem do jeleniej.mam takie pytanie-w
        miescie gdzie do tej pory mieszkałem po orkiestrze sztabowcy zrobili po czasie
        spotkanie dla wolontaruiszy. czy cos takiego planujecie?bo zamierzam z Wami
        zbierac ale czy ptem bede mial jeszcze okazje sie spotkac z tymi ludzmi.ale mnie
        jako osoby nowej w jg nowe kontakty sa b wazne.
        pozdro!!!
        • Gość: Grzegorz Bielewicz zapytanie do G. IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.11.05, 18:02
          Witaj Darku cieszę się że jesteś zainteresowany zbiórka, mamy już ankiety
          zgłoszeniowe więc zapraszam do sztabu. Co do imprezy na pewno się odbędzie w
          końcu musimy wam wręczyć dyplomy które dostaniemy zaraz po rozliczeniu się z
          fundacją WOŚP.
          Pozdrawiam
    • Gość: Karol Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.11.05, 20:00
      czy szukacie może sponsorów ??
      • hexl Nie pytaj tylko sponsoruj 26.11.05, 18:22
        to chyba logiczne, ze WOSP zawsze potrzebuje sponsorów.
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.11.05, 18:04
        Sponsorzy jak najbardziej poszukiwani. Jeśli jesteś chętny czekam na kontakt
        tel: 506807441 lub zapraszam do Sztabu WOŚP który się mieści przy Stowarzyszeniu
        „Wspólne Miasto” ul. Konopnickiej 1
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Aukcje IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.12.05, 22:08
      Właśnie ruszyły aukcje internetowe allegro WOŚP serdecznie zapraszam do
      wystawiania i licytowania :). www.wosp.allegro.pl
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Gdzie i Kiedy przynosic gadzety na licytacje WOŚP IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.12.05, 13:11
      Jeśli chcecie państwo coś ofiarować na licytację, proszę zgłosić się do sztabu
      WOŚP, który się mieści w siedzibie stowarzyszenia "Wspólne Miasto" przy ulicy
      Konopnickiej 1 w Jeleniej Górze. Wszelkie gadżety które państwo dostarczą
      zostaną wystawione na licytacje WOŚP. Licytacja odbędzie się 8 stycznia 2006 r.
      ale zbiórka trwa, wszystkie gadżety które zostaną nam dostarczone zostaną
      dodawane na stronę internetowa www.wosp.jgora.pl
      Jeśli nie macie państwo czasu aby nam dostarczyć jakiś gadżet na licytacje
      proszę zadzwonić i przybędziemy do państwa. Tel.: 506807441 lub 0756417786

Pozdrawiam
      Grzegorz Bielewicz
      • Gość: marta czy juz mozna IP: *.dami.pl 04.12.05, 20:57
        czy juz mozna sie do Was zgłaszać i wypełniac ankiety?dostaliscie juz?
        • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: czy juz mozna IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.12.05, 22:43
          Tak mamy już ankiety serdecznie zapraszamy do uzupełnienia. Jestesmy od
          Poniedziałku do Piątku od 10 do 18 Sztab WOŚP znajduje się przy Stowarzyszeniu
          Wspólne Miasto ul. Konopnickiej 1 II piętro serdecznie zapraszam. Jeśli masz
          jakieś pytania dzwon: 0506807441 lub stacjonarny 07564189058

Pozdrawiam
          Grzegorz Bielewicz
          tel:0506807441
          e-mail: gbielewicz@interia.pl
          gg: 4591813
          • Gość: fan kapuscinskiego ale super zajrzyjce na strone!!! IP: *.dami.pl 04.12.05, 23:33
            super mieliscie pomysl z tym Kapuścińskim. na 100% zjawie sie na licytacji.
            brawo grzegorz!!!
            pozdrawiam
            • Gość: Grzegorz Bielewicz ale super zajrzyjce na strone!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.12.05, 18:29
              To jest jeden z gadzetow posiadamy jeszcze kilka hitów lecz narazie nie
              ujawniamy :) zaprasza na strone po 20 grudnia :)
              • Gość: Ania Gratulacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.12.05, 19:51
                Widzę ze w waszym sztabie cos się przynajmniej dzieje i widać wasze zagazowanie.
                Ile wasz sztab liczy ludzi ?? I jakie macie plany imprez podczas Wielkiego Finału ??
                Ja już uzupełniłem niestety deklaracje w ZHP czy jest możliwość zmiany sztabu ??
                • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Gratulacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.12.05, 21:30
                  Witaj Aniu nasz sztab WOŚP pracuje cały czas finał się zbliża wielkimi krokami
                  został zaledwie miesiąc. Za miesiąc będziemy w wspólnym gronie zbierać
                  pieniądze do puszek i w miłym towarzystwie świetnie się bawić. Co do zapisu
                  twojego w ZHP czemu masz się zamieniać ? zbieramy na jeden cel i nie ma różnicy
                  czy ty zbierasz przy ZHP czy zbierasz u nas w tym dniu nie ma konkurencji jest
                  to dzień w którym wszyscy zbierają na jeden cel i wszystkich zależy na jednym
                  na zdrowiu dzieci.
                  • hexl Super odpowiedz! 09.12.05, 21:02
                    Gratuluje.
                    Cel jest jeden i nie jest wazne kto z kim lecz dla kogo.

Mnie rowniez w ub. roku nie podobalo sie zachowanie ZHP, poniewaz wyslalam
                    maila z pewna propozycja ale odpowiedz na moj mail przyszla po dosc dlugim
                    czasie (ok. dwóch tygodni) w dodatku byla tak lakoniczna, ze przeszla mi ochota
                    na wspolprace, wiec pomagalam wrzucajac do puszek. Nie wiem jak jest w tym roku
                    w ZHP ale wiem ze sztab przy Wspolnym Miecsie pracuje sprawnie i odpowiada na
                    pytania oraz jest otwarty na wspolprace. Nie obchodzi mnie czy to sztab przy
                    ZHP czy przy WM wazne ze cos sie rozkreca.
                    Mam nadzieje, ze Jelenia Gora zapewni sobie wiecej niz dotad rozglosu w
                    mediach, przynajmniej w lokalnych i "przyciagnie" na licytacje wielu
                    mieszkancow JG i okolic.
                    Pozdrawiam
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Pierwsze spotkanie z wolontariuszami IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.12.05, 00:07
      Decyzją Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z dnia 18 października
      2005r. już po raz drugi został utworzony w Jeleniej Górze Sztab XIV Finału
      Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przy Stowarzyszeniu „Wspólne Miasto”.
      Podczas XIV Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy który odbędzie się 8
      stycznia 2006 r. będziemy zbierać pieniądze DLA RATOWANIA ŻYCIA DZIECI
      POSZKODOWANYCH W WYPADKACH w tym na naukę udzielania pierwszej pomocy.
      Nasz sztab posiada już aktualizowaną na bieżąco stronę internetową XIV Finału
      WOŚP – www.wosp.jgora.pl .
      Wielu artystów wsparło naszą inicjatywę przekazując nam na licytację płyty z
      autografami.
      W dniu finału w siedzibie naszego sztabu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
      przy stowarzyszeniu „Wspólne Miasto” przy ul. Konopnickiej 1 zlicytujemy min.
      płyty z dedykacjami:
      - Sidneya Polaka,
      - Romana Roczenia,
      - Reni Jusis,
      - Kory,
      - Dody z zespołem Virgin
      oraz książkę z dedykacją mistrza reportażu Ryszarda Kapuścińskiego. Posiadamy
      również unikalne projekty płyt Kory. Licytowanych przedmiotów będzie jeszcze
      więcej lecz o nich powiemy dopiero po dwudziestym grudnia.
      Takie informacje uzyskali dziś wolontariusze Wielkiej Orkiestry Świątecznej
      Pomocy na pierwszym spotkaniu w sztabie przy stowarzyszeniu „Wspólne Miasto”.
      Podczas spotkania zostały uzupełnione ankiety zgłoszeniowe które już wkrótce
      zostaną zawiezione do Warszawy.

Jeśli chcecie państwo coś ofiarować na licytację, proszę zgłosić się do sztabu
      WOŚP, który się mieści w siedzibie stowarzyszenia "Wspólne Miasto" przy ulicy
      Konopnickiej 1 w Jeleniej Górze.

W razie jakichkolwiek pytań, proszę się kontaktować z szefem Sztabu Grzegorzem
      Bielewiczem tel.: 0506807441 lub 0756417786

Więcej informacji na temat naszego sztabu znajdziesz na naszej stronie
      internetowej www.wosp.jgora.pl oraz na stronie www.jg24.pl

• Gość: Kamila Strona www IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.12.05, 15:46
      Macie super strone www jaka firma wam ja wykonała ??
      • push.sp i odbedzie sie doroczna... 19.12.05, 02:18
        ekspijacja narodu .... a potem dalej w bloto...
        • Gość: Karol Re: i odbedzie sie doroczna... IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.12.05, 16:54
          hm nie wiem co masz na myśli piszac to moze to uzasadnisz ?? jakie masz dowody
          do takiego myslenia ??
          • Gość: push.sp Re: i odbedzie sie doroczna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:34
            raz do roku jakies 35 mln Polakow wrzuci po 1 zł i nazbiera sie 35 mln zł na
            zbozny cel...
            i przez caly rok, za jedyne 1 zł, otrzyma rozgrzeszenie za cale bagno swojego
            zycia...
            budujące... wzruszające... godne nasladowania....
            WOSP zbawca ludzkosci...

bleeeeee.....
            • Gość: Karol Re: i odbedzie sie doroczna... IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.12.05, 16:56
              Najlepiej jest krytykowac i siedziec i nic nie robic tylko gadac.
    • Gość: jedrek Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.dami.pl 09.12.05, 21:07
      oo widze ze was dzis w gazecie piszą. moje gratulacje!poczytajcie dzisiejsza
      wrocławs ska. artykol jest tez na stronach www gazety!
      pozdro!
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.12.05, 23:45
        A pisza pisza :) za gratulacje serdecznie dziekuje w imieniu całego sztabu
        ktory naprawde ciezko pracuje już od pazdziernika. Nasza praca teraz wykonana
        będzie widoczna podczas finału :). Więcej informacji zdradzimy pod koniec
        grudnia :).
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.12.05, 21:21
      Artykuł z gazety wrocławskiej można znalejsc na naszej stronie internetowej
      www.wosp.jgora.pl w dziale galeria

Pozdrawiam
    • Gość: Kasia WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.12.05, 11:42
      Czy macie jeszcze zgłoszenia ??
    • Gość: gergi Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.dami.pl 13.12.05, 23:58
      wlasnie macie jeszcze ankiety wolne
      ?
      • Gość: Madziara Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.05, 00:26
        Kto zajmuje się zapraszaniem zespołów na koncert finałowy Orkiestry? A może
        by tak Dodę z VIRGIN zaprosić? Na pewno przyciągnęłoby to publicność i ludzi
        z okolic do Jeleniej Góry...
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.12.05, 17:03
        Jakies ankiety dla was sie znajda :) wiec zapraszamy do sztabu przy
        Stowarzyszeniu Wspólne Miasto od poniedziałku do piątku w godzinach od 10 do 18.
        Pozdrawiam
        Grzegorz Bielewicz
        tel: 506807441
    • Gość: remi Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.dami.pl 15.12.05, 00:32
      hej planujeci moze jakas impreze zamknietą. słyszałem ,że w innych miastach są..
      pozdro
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.12.05, 10:08
        coś napewno bedzie ale narazie to nasza tajemnica :) odwiedzaj nasza strone
        www.wosp.jgora.pl na ktore zostanie juz niedlugo zamieszczony cały program WOŚP
        oraz odwiedzaj portal www.jg24.pl
        • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.12.05, 15:09
          Od 19 grudnia 2005 r. siedziba sztabu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
          będzie otwarta od godziny 15:00 do 20:00

W razie jakichkolwiek pytań, proszę się kontaktować z szefem Sztabu Grzegorzem
      • Gość: szalony Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.dami.pl 16.01.06, 15:41
        Czesc remi czy to ty mieszkasz na klonowicza??
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Nowe godziny dyzuru sztabowego IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.12.05, 17:04
      Od 19 grudnia 2005 r. Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przy
      stowarzyszeniu "Wspólne Miasto" będzie otwarty od godziny 15:00 do 20:00

W razie jakichkolwiek pytań, proszę się kontaktować z Szefem sztabu Grzegorzem
      Gadu-Gadu: 4591813 e-mail: gbielewicz@interia.pl
      • Gość: Ania Plan imprezy IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.12.05, 23:29
        Czy znacie juz plan imprezy na 8 stycznia ??
        • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Plan imprezy IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.12.05, 13:16
          Plan jest w trakcie ustalen za kilka dni bedzie juz udostepniony w internecie
          wiec jeszcze troszke cierpliwości :)
          • Gość: dominika Re: Plan imprezy IP: *.dami.pl 24.12.05, 21:58
            panie grzegorzu jest juz ten plan imprezy?kjakis wstepny?finaL tuz tuz...
            • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Plan imprezy IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.12.05, 13:26
              Plan rozgłaszamy we wtorek czekamy jeszcze na jedno potwierdzenie wiec
              cierpliwości jeszcze troszke :)

• Gość: Grzegorz Bielewicz Z okazji Świąt Bożego Narodzenia IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.12.05, 13:30
              Ciepłych, rodzinnych i pachnących choinką
              Świąt Bożego Narodzenia
              Radości, szczęścia i spokoju
              Spełnienia marzeń najskrytszych
              Życzliwości, sił i nadziei na każdy dzień
              Nowego Roku
              życzy
              Sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy przy stowarzyszeniu "Wspólne Miasto"
    • Gość: Grzegorz Bielewicz SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.12.05, 21:50
      Gdy lekko naciskałem klamkę u drzwi warszawskiej willi nie spodziewałem się, że
      te tak łatwo ustąpią. Niepewnie wkroczyliśmy do budynku na ulicy Niedźwiedziej
      2a – siedziby Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Zdawało się, że znaleźliśmy
      się w samym środku burzy. Wszędzie pełno krzątających się młodych ludzi,
      urywające się mimo wczesnej pory telefony. W pierwszych chwilach czuliśmy się
      nieco obco w tym, wydawało by się, chaosie.
      Po kilku chwilach już wiedzieliśmy jak mylne było nasze pierwsze wrażenie.
      Okazało się, że w fundacji jak w ulu- wiele jednostek poruszających się bez
      wyraźnego kierunku i celu tworzy coś wspaniałego. Wraz z upływem czasu
      dostrzegaliśmy, że wszystko co dzieje się w siedzibie Orkiestry, jest
      przemyślane, każdy zna swoje miejsce, wie co ma robić. Kiedy znaleźliśmy się w
      środku od razu ktoś do nas podszedł zapytał co słychać, skąd przyjechaliśmy.
      Zdaje się, że było po nas widać trudy nocnej podróży. Rozmowa, lub raczej jej
      charakter, był dla mnie pewnym zaskoczeniem. Nie było mowy o zwracaniu się do
      siebie pani/pan wszyscy mówią bezpośrednio, jak przyjaciele, w orkiestrowym
      duchu. Dowiedzieliśmy się, że Remek, główny koordynator w biurze przy
      Niedźwiedziej jeszcze odsypia, gdyż poprzedni dzień pracy w fundacji skończył
      się nad ranem. Często tak bywa w okresach przed finałami(fundacja działa przez
      cały rok).
      Zeszliśmy do piwnicy, gdzie czekała nas praca przy laminowaniu i pieczętowaniu
      identyfikatorów wolontariuszy naszego sztabu. Dopiero na zapleczu zobaczyliśmy
      jaki ogrom pracy i materiałów konieczny jest do promocji akcji. Wszędzie pełno
      paczek i listów ze sztabów z całej Polski, plakatów, bilbordów. Okazało się, że
      mają tego ranka mało rąk do pracy po nocnych obowiązkach więc wraz z szefem
      sztabu Grzegorzem Bielewiczem zgłosiliśmy się do pomocy. Rozładowywaliśmy w
      pobliskim magazynie transport serduszek, które są rozdawane podczas finału, oraz
      transport materiałów szkoleniowych do udzielania pierwszej pomocy. Było tego
      razem ponad 200 kartonów. Praca raczej ciężka ale co ważniejsze przyjemna- w
      końcu ten sprzęt pozwala ratować ludzkie życie.
      Gdy wróciliśmy do willi okazało się, że nasze miejsce w piwnicy zajęli już inni
      ochotnicy, którzy przyjechali zgłosić sztab i przy okazji zaangażowali się w
      laminowanie identyfikatorów przychodzących pocztą. Co dzień do fundacji zgłasza
      się wielu młodych chętnych do pomocy, każdy znajdzie tu swoje miejsce. Czekała
      nas również, niejako w nagrodę, niespodzianka. W fundacji zjawił się Jurek
      Owsiak a miał się jeszcze pojawić Jerzy Dudek! Okazało się, że mieliśmy
      niewiarygodne szczęście. Tego dnia nasz najlepszy bramkarz miał odebrać w
      fundacji Złoty Medal z XIII finału WOŚP.
      Udało nam się porozmawiać z obydwoma panami. Jurek Owsiak robi ogromne
      wrażenie. Jest taki jakim znamy go z telewizji, otwarty bezpośredni, rzeczowy.
      Nie gra, jest miły, bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi. Podarował nam kilka
      drogocennych precjozów i autografów, która trafią na naszą licytację w siedzibie
      stowarzyszenia ,,Wspólne Miasto”. Pan Dudek jest niezwykle miłym człowiekiem,
      mimo sławy i popularności nic nie trącącym ze swobody i przyjaznego nastawienia
      do ludzi. Spotkania nie trwały długo, gdyż jak to w fundacji tempo prac i nawał
      czynności nie cierpiących zwłoki na to nie pozwalał. Zrobiliśmy kilka fotek,
      zabraliśmy przydzielone nam materiału promocyjne m.in. bilbordy i wielkie
      plakaty, które dzięki uprzejmości jeleniogórskich firm niebawem trafią na nasze
      ulice.
      Wyjazd okazał się bardziej owocny niż mogliśmy się spodziewać. Udało nam się
      coś więcej niż tylko załatwić formalności i odebrać materiały. Doświadczyliśmy
      czegoś niezwykłego. Zetknęliśmy się z atmosferą jedności i przyjaźni oraz
      przedziwnej, bezinteresownej życzliwości. Taka jest Wielka Orkiestra. Mamy z
      Grzegorzem nadzieję, że podobny duch zapanuje we „Wspólnym Mieście”, że i u nas
      uda się stworzyć podobną atmosferę. Pragniemy jednocześnie zaprosić wszystkich
      chętnych na licytację, która odbędzie się w dniu finału, czyli 8 stycznia w
      siedzibie naszego sztabu o godzinie 16.

z pozdrowieniami dla czytelników Oliwer Kubicki(zastępca szefa sztabu)

Fotki z wyprawy beda dostepne na naszej stronie internetowej www.wosp.jgora.pl
      oraz na prtalu internetowym www.jg24.pl Serdecznie zapraszamy
      • Gość: uwazny Re: SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.dami.pl 27.12.05, 19:15
        o widze artyko o was w gazecie nonono...
        • Gość: gosc Re: SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:54
          w jakiej gazecie????????????
          • Gość: Grzegorz Bielewicz SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.12.05, 16:32
            W gazecie wrocławskiej był o nas artykuł mozna go przeczytac na naszej stronie
            internetowej www.wosp.jgora.pl
          • Gość: Grzegorz Bielewicz SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.12.05, 16:32
            W gazecie wrocławskiej był o nas artykuł mozna go przeczytac na naszej stronie
            internetowej www.wosp.jgora.pl
            • Gość: Grzegorz Bielewicz Przygotowania idą pełną parą! IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.12.05, 23:14
              Do finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zostało już tylko 10 dni. W
              sztabie przy stowarzyszeniu "Wspólne Miasto" pełną parą trwają przygotowania i
              jest coraz więcej pracy.

Grupa wolontariuszy złożyła przez kilka godzin ponad 150 puszek do których
              podczas finału będą zbierane pieniądze. Pracy przy składaniu naprawdę było
              wiele, tak więc wielkie dzięki dla Kasi, Oliwera, Kuby, Mateusza i Grzegorza za
              złożenie puszek!

Fotki dostepne na naszej stronie internetowej www.wosp.jgora.pl oraz na portalu
              www.jg24.pl
            • Gość: Grzegorz Bielewicz Kolejne gadzety na licytacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.12.05, 23:18
              Coraz bliżej finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, do jego zakończenia
              zostało
              zaledwie 10 dni. Dziś do naszego sztabu WOŚP przy stowarzyszeniu "Wspólne
              Miasto" dotarły kolejne gadżety na licytacje są to min:

Płyty CD z dedykacjami Kasi Kowalskiej
              Płyta DVD z dedykacją Piotra Rubika
              Płyta CD z dedykacją Piotra Rubika
              Płyta z autografami zespołu Raz Dwa Trzy
              Płyta z dedykacjami zespołu Maanam

Przypominamy, że licytacja odbędzie się 8 stycznia o godzinie 16:00 w siedzibie
              sztabu WOŚP przy stowarzyszeniu "Wspólne Miasto" ul. Konopnickiej 1 (II piętro).
              Serdecznie zapraszamy

Wiecej informacji na ten temat uzyskasz na naszej stronie internetowej
              www.wosp.jgora.pl oraz na portalu www.jg24.pl
              • Gość: małą Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:05
                a czemu ta licytacja w sztabie WOŚP a nie np. na ratuszu albo jakimś bardziej
                uczeszczanym miejscu?????
                • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.12.05, 21:11
                  Licytacje przeprowadzamy w sztabie z dwóch prostych powodów
                  1. Nasz sztab nie organizuje imprezy na ratuszu.
                  2. Po licytacji dla wszystkich uczestników oraz dla tych co nas odwiedza czeka
                  niespodzianka. Na ratuszu była by ona nie możliwa :)
                  Więc serdecznie cię zapraszamy do naszego sztabu 8 stycznia o godzinie 16:00 na
                  licytacje. Nasz sztab znajduje się przy stowarzyszeniu „Wspólne Miasto” ul.
                  Konopnickiej 1 (II piętro)
                  • Gość: mała Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:03
                    napewno wpadne:P:P pozdrawiam
                    Jesteście supeeeeeeer.oby tak dalej
                    • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.12.05, 01:07
                      Serdecznie zapraszamy. Jeśli masz czas 8 stycznia przyjdz do nas do pomocy :)
              • Gość: małą Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:06
                chociaż ja wiem hmmmmmmmmm w tamtym roku było dosyc osób ale mogło być więcej
                • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: Kolejne gadzety na licytacje IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.12.05, 21:14
                  Gwarantuje ci że w tym roku bedzie jeszcze wiecej osob i do tego dla uczestników
                  licytacji czeka miła niespodzianka :)
                  Więc zapraszam cie serdecznie
            • Gość: mała Re: SZTABOWCY WOŚP W WARSZAWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:06
              dzieki juz sama znalazłam:P pozdrawiam
    • Gość: Grzegorz Bielewicz Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.12.05, 01:09
      A przede wszystkim – żebyśmy się lubili wszyscy nawzajem! Żeby, przy
      jakimkolwiek konflikcie, zwykłe słowo przepraszam pozwalało się pogodzić i nie
      napinać na całego. Żeby zwykłe słowo dziękuję było dla nas jak podanie dłoni,
      jak przytulenie do serca, jak przekazanie najbardziej gorących uczuć i żeby było
      tego tyle, ile się do największego nawet świecie wora nie zmieści. Żebyśmy
      pogodnie się pozdrawiali, zauważali nawzajem, szanowali swoje odmienności,
      kochali się jeszcze bardziej kiedy czujemy, że wzajemność nas łączy. Żebyśmy jak
      najczęściej pomykali na falach wyobraźni, które tylko ubarwiają i umilają życie.
      Żebyśmy dumni byli z siebie i z tego, co robimy, kiedy chcemy robić dobrze.
      Żebyśmy zawsze pochylili się, kiedy trzeba, żebyśmy zawsze wysilili się, kiedy
      komuś sił nie starcza, żebyśmy pomocą służyli tym, którzy o nią proszą. I żeby,
      ludzie kochani, cały ten kraj ogarnęła szczęśliwość, czy to w berecie, czy to z
      dredem lub pióropuszem na głowie, czy na kompletnej łysinie albo z lekką
      zaczeską za ucho. Po prostu, żebyśmy, kurna chata, poczuli się narodem spójnym,
      fajnych chłopaków, fajnych dziewczyn, wszelkich Jurków, Heńków, Tadków, Leszków,
      Kryś, Baś, i Maryś naszych kochanych. Żeby fryzjerzy strzygli tanio, lekarze
      leczyli z ochotą, policjanci nie wlepiali mandatów, a złodzieje nie kradli,
      tylko czytali bajki dzieciom.

A że baśniowe te życzenia, to niech sobie będą, bo zawsze na końcu w
      opowieściach o szczęściu nie wszystko musi być takie jednoznaczne, pewne i z
      kropką nad „i”. Mamy o co powalczyć i mamy na to 365 dni całego 2006 roku,
      łącznie z tym pierwszym, który tuż po godzinie 24-tej już bije na konto tej
      opowieści.

Na koniec tulimy do serca wszystkich przyjaciół, zapraszamy do tańca wszystkich,
      którym z nami nie po drodze, czyli generalnie – czym chata bogata.

Sie ma!!!

Jurek Owsiak & Fundacja WOŚP
    • Gość: Ania Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:28
      Nie wiem czy w jeleniej to będzie rzeczywiście zbiórka na dzieciaki czy kampania
      wyborcza Prystroma
      • Gość: Kamila Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.12.05, 16:56
        Aniu jesteś w błędzie WOŚP to nie jest akcja na której robi się kampanie. Jak
        czytam gazety to nie widzę Pana Prystroma tylko ludzi ze sztabu którzy prężnie
        działają którym zależy na jednym aby pomoc dzieciom. Myślisz że grupa młodych
        osób jechała by do Warszawy i jak czytałam w artykule pracowała tam 2 dni po co
        ?? przecież Prystrom nie będzie startował na Prezydenta Warszawy. Gdy powstał
        sztab przy Wspólnym Mieście tak naprawdę ten WOŚP nabiera innego charakteru
        widziałam na stronie sztabu że posiadają masę różnych gadżetów z dedykacjami i
        autografami, liczy się praca droga koleżanko.
        • Gość: Liberator Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 11:47
          No tak NFZ nie ma pieniędzy trzeba społecznie jakoś tą dziurę uzupełnić.
      • Gość: dysortograff ograniczone horyzonty IP: *.dami.pl 31.12.05, 17:05
        ograniczone horyzonty
      • Gość: sisi Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 15:08
        Dobrze powiedziane to jest kampania wyborcza ale nie Prwstroma tylko
        .............. dobrze wiecie kogo mam na myśli:D
        • Gość: Ania Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.01.06, 16:15
          masz na mysli osobę o nazwisku zaczynajacym sie na K ??
          • Gość: sisi Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:18
            nie
      • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.01.06, 21:18
        Chciał bym opowiedzieć historie powstania sztabu WOŚP przy „Wspólnym Mieście” bo
        z tego co wiedze część osób odbiera nasz sztab jako kampanie wyborcza Pana
        Roberta, lecz nie wiem skąd to się wzięło. Aby uniknąć takich pomówień opowiem
        cała historie naszego sztabu WOŚP.

16.grudnia 2004
        Grupa moich znajomych która nie wiedziała zbytnio, gdzie się udać aby pomoc
        podczas XIII finału, postanawiamy założyć swój własny sztab WOŚP. Zadzwoniłem do
        Fundacji z zapytaniem czy można otworzyć jeszcze sztab ile ludzi musi liczyć
        sztab i od razu dowiedziałem się ze sztab musi być zarejestrowany przy jakiejś
        organizacji i uzyskałem kilka potrzebnych wskazówek. Gdy zaczęliśmy się
        zastanawiać jaka organizacja może nam pomoc przy zarejestrowaniu sztabu wszyscy
        jedno głośnie stwierdziliśmy że pójdziemy do zarządu stowarzyszenia „Wspólne
        Miasto” z zapytaniem czy nie pomogą. Umówiliśmy się na spotkanie i poszliśmy.
        Podczas spotkania przekonaliśmy zarząd stowarzyszenia i zaczęliśmy uzupełniać
        ankietę zgłoszeniową sztabu. Ankieta została wysłana faxem po 2 dniach
        dostaliśmy ankiety i sztab został otwarty. Z decyzja otwarcia sztabu zaczęły się
        szybkie działania. W ciągu kilku dni uzupełniliśmy 35 ankiet i pojechaliśmy
        przed świętami do fundacji po puszki i serduszka oraz laminować ankiety. Zaraz
        po tym gdy powstał w Jeleniej sztab organizowany przez młodych ludzi zaciekawiły
        się nami media podsyłam link do artykułu z grudnia 2004 z gazety wrocławskiej
        www.jelenia.koliber.opcom.pl/WOSP/graf/galeria/wosp-gazeta13.jpg
        Nie było zbyt wiele czasu aby coś więcej zorganizować więc skupiliśmy się tylko
        na zbiórce pieniędzy. Podczas finału grupa 35 wolontariuszy zebrała łącznie
        około 15 tys zł.

I tak to wszystko wyglądało więc nie wiem skąd zaraz skojarzenie że Pan Robert
        robi sobie kampanie na Wielkiej Orkiestrze. Ale tak jest zawsze jeśli ktoś coś
        robi zawsze się go czepią że jest za aktywny. Najlepiej siedzieć z założonymi
        rękoma tak jak inni...
        • Gość: ......... Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:24
          nie ......... bo i ta historia to jaksa taka niepewna............
      • Gość: Artur Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.01.06, 23:55
        Muszę przyznać, że nie lubiłem tego Prystroma. Wydawało mi się, że to
        karierowicz. Ale ten człowiek wie co robi. Autentycznie pomaga ludziom i robi to
        za darmochę. To mi imponuje i trochę mnie złości, bo muszę zmienić moje zdanie
        na jego temat.
        • hexl Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze 04.01.06, 17:09
          Ja równiez odbierałam Prystroma negatywnie, bo opierałam sie na tym co czytam w
          gazetach i na forum.
          Rzadko bywam w JG. Ostatnio jednak slyszalam, ze nienawiść do Prystroma tak
          zaslepia naszego prezydenta P. Kusiaka, ze odbija sie to nawet na Sztabie WOSP
          przy Wspolnym Miescie.
          Z tego co wiem, sztabowcy maja ok.20tu lat i chca dzialac a prezydent
          skutecznie uniemozliwia ich dzialania, faworyzujac tylko sztab ZHP jakby tamten
          robil cos lepszego.
          Nie bede pisala od kogo to slyszalam ale chcialabym wiedziec czy to prawda.
          Panie Grzegorzu, czy to prawda, ze ZHP ma fory a Wy nie?

Jesli szczera odpowiedz nie jest mozliwa to prosze napisac ze woli Pan nie
          odpowiadac. Na to samo wyjdzie.
          Zycze sukcesów!
    • Gość: Adam Re: <a href="<a href="http://mazowsze.k-raj.com.pl/106" target IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.01.06, 00:35
      AntyNaziFront przesadzasz czy wierzysz w to co piszą w gazetach i mówią w TV ??
      jeśli tak zaliczasz się do tej grupy ludzi którzy nabierają poglądów po
      przeczytaniu gazety wyborczej czy Rzepy
      Ludzie w Polsce dzielą się na 2 grupy
      1. inteligentna
      2. enteligentna
      Grupa inteligentna ma swoje zdanie na swój temat i używa własnych argumentów a
      grupa enteligentna z domu nie wyjdzie dopóki nie przeczytają gazety wyborczej

Z tego co widzę ty nie masz własnego zdania przytaczasz czyjś felieton i nawet z
      niego wniosków nie wyciągasz tylko całe je umieszczasz. Jeszcze trochę jak TV
      TRWAM będzie dawała programy do ściągnięcia z Internetu będziesz tez podsyłał
      tylko linki ??
      Myślałem ze to forum jest na wyższym poziomie ale się myliłem takich ja ty
      powinni trzymać w klatce.
      A teraz zastanów się przez chwile jeśli potrafisz ;)
      Zobacz jak cały czas jest Owsiak atakowany rozliczany gdyby rzeczywiście
      zabierał pieniądze dla siebie i kręcił już dawno by była zamknięta fundacja. Jak
      na razie rozlicza się dokładnie co do złotówki. Jest to nieliczna naprawdę
      fundacja która działa na takim poziomie i nie oszukuje. Ataki na Owsiaka są z
      każdej strony szczególnie czerwoni go atakują bo jest po prostu za uczciwy. Z
      tego co zdążyłem zobaczyć Owsiak ma swoja wizje chciał by żeby wszyscy byli
      równi żeby nie było czegoś takiego ze ja jestem bogaty to nie mam z tobą biedy o
      czym gadać. Jeśli nie wiesz jak wygląda klimat WOŚPu oraz imprez organizowanych
      przez fundacje to się nie wypowiadaj bo tak naprawdę jesteś osoba która psuje
      imię fundacji bez dowodów i bez konkretów. Takie konkrety jak ty podajesz
      jeszcze nie swoje słowa są żałosne tak samo jak ty. Prośba do ciebie nie wierz
      nie gadaj nie podoba ci się akcja nie dawaj pieniędzy i jeśli nie potrafisz
      komentować siedź cicho i nic nie mów.
    • Gość: Adam Re: <a href="<a href="<a href="http:/ IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.01.06, 01:37
      Akcja Owsiaka nie pokazuje ile jest bogactwa ukrytego tylko ze ludzie maja dobre
      serce i na taki cel znany i szlachetny daja. Jest to akcja znana na całym
      swiecie w tamtym roku w Holandii odbył się piekny koncert WOŚP oraz licytacja
      wylicytowałem piekny obraz za tygodniowa pensje ale warto było jak moja zona
      rodziła 2 lata temu w szpitalu wiekszosc maszyn na oddziale dzieciencym jest z
      wielkiej orkiestry ile dzieci dzieki Owsiakowi słyszy i zyje to jest naprawde
      cudowne. Ja nie mowie że Owsiak jest cacy do koncertu organizowanego w
      kostrzyniu nei pamietam jego nazwy tez mozna sie czepiac ale ja uwazam ze kazdy
      ma swoj rozum i powinien sie nim posługiwac. Pan Bóg dał człowiekowi rozum nie
      po to zeby miał go w standardach tylko po to zeby sie nim posługiwał i potrafił
      odruzniac dobro od zła. Gdy sie mowi ze na tym koncercie bierze sie narkotyki
      kto chce ten bierze jak by chciał to i wezmie w domu co jest mu pisane to go nie
      ominie. Nasze szpitale w Polsce nie maja na nic pieneidzy i gdyby nei WOŚP były
      by przypadki ze rodzace sie dzieci umieraja. Wiedz i tak sie z nas smieja za
      granica ze jestesmy durni itp ale wiesz co jest najwazniejsze zle ludzie tam
      wiedza o akcji WOŚP i podziwiaja jest to jeden dzien gdzie sie mowi cieplo o
      polakach. Gdy zyli bysmy w normalnym panstwie akcja taka jak robi Owsiak była by
      zbedna bo był by sprzet i sciepa spoleczna była by nie potrzebna. Myślisz że
      Owsiak tez nie ma tego dośc że by niechciał zyc sobie spokojnie ??
      • Gość: Ela SPOKÓJ I ROZWAGA IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.01.06, 09:59
        Tak czytam te watki i coraz bardziej jestem zniesmaczona. Zaniża się poziom
        dyskusji, watki o Owsiaku przygniatają prawdziwy cel tej szczytnej akcji. Jest
        tak...
        ANTY i inni ktorzy kochaja krytykowac WOSP - nie musicie - powtarzam celowo -
        nie musicie wspierac tej akcji, nie musicie uwielbiac WOŚP, Owsiaka i
        wszystkiego co związnego z tymi finałami, Nie musicie byc w ogole zadowoleni ze
        ponad 100.000 złoych ludzi chce jednego dnia dzialac dla jakiegos celu. Mało
        tego macie prawo do krytyki pełnej - ale niech bedzie oparta na faktach. 8
        stycznia nie wrzucajcie pieniedzy do puszek wolontariuszy - NIE MUSICIE!!!
        Pełna dobrowolność!!! Ale nie krzyczcie na tych młodych ludzi i nie wyzywajcie
        ich na ulicy od złodziei i tym podobnych (moze sie mylę ale odnosze wrazenie ze
        jestescie do tego zdolni...) To jest właśnie piekne nie podoba mi sie to nie
        wchodze... i WY nie musicie brac w tym udzialu.... Jedna uwaga do Pana
        Bielewicza - nie wdawajcie sie w polimiki słowne z takimi ludzmi...
        merytorycznie nic nowego nie wnosza ale spychaja was w jakies dziwne zakątki
        poboczne... a to ze Prystroma kampania, a to ze owsiak jest be.... a to ze
        pewnie bedzie i tak zle... zajmijcie sie pracą sztabu i razem z wolontariuszami
        pobijcie wszelkie mozliwe rekordy czego wam z całego serca życze... a
        malkontenci niech założą własne watki a w niedziele niech z domu nie
        wychodzą... mimo wszystko pozdrawiam
        • Gość: AntyNaziFront Re: SPOKÓJ I ROZWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:18
          Nie musicie uwielbiac NSDAP i Fuhrera i wszystkiego co związnego z tymi
          finałami, Nie musicie byc w ogole zadowoleni ze ponad 100.000 złoych ludzi chce
          jednego dnia wspomóc Ministerstwo Finansów i przeznaczyć je na braki w
          Ministerstwie Zdrowia. 8 stycznia jeżeli nie chcecie płacić tego dobrowolnego
          podatku na NFZ - NIE MUSICIE!!! Pełna dobrowolność!!!
          Ale nie krzyczcie na tych młodych ludzi i nie wyzywajcie ich na ulicy od
          złodziei i tym podobnych. Ci młodzi ludzie to przecież prawdziwi patrioci.
          Pomagają państwu uzupełniać podatki na służbę zdrowia. To jest właśnie piekne
          nie podoba mi sie to nie wchodze..., może doszliście do wniosku, że te podatki,
          które płacicie są już wystarczająco wysokie. WY nie musicie brac w tym udzialu
          jeżeli szkoda wam pieniędzy na dopłaty dla Ministerstwa Zdrowia. Pobijcie
          wszelkie mozliwe rekordy wspomagania budżetu państwa (trzeba czymś zapełnić
          dziurę w budżecie na becikowe) czego wam z całego serca życze...
    • Gość: Grzegorz Bielewicz WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.01.06, 22:34
      Proszę państwa czytam te wszystkie informacje które zamieszczacie w tym dziale i
      naprawdę piszecie państwo nie na temat, jeśli chcecie ponarzekać na Owsiaka
      zapraszam na forum WOŚPu www.forum.wosp.org.pl możecie tam zadawać Jurowi
      pytania i będzie wam odpowiadał na wasze wątpliwości co do fundacji itp. Bardzo
      bym prosił aby nie zmieniać tematu. Ten dział miał być informacja dla tych
      którzy chcą zbierać i chcą w WOŚPie uczestniczyć. Jeśli tacy ludzie istnieją
      dlaczego im się przeszkadza ?? każdy może robić to co uważa za rozsądne.
    • bourne1 zal mi Ciebie 03.01.06, 11:56
      To, ze POlska jest krajem chorym, z chora sluzba zdrowia i z idiotycznym rzadem,
      kory nie potrafi dysponowac naszymi podatkami, nie znaczy, ze dziecimaja na tym
      cierpiec.
      Brakuje pieniedzy na wszystko, a taka akcja, jaka organizuje WOSP daje szanse na
      zakup nowego sprzetu medycznego,ktory jest niezbedny do ratowania ludzkiego zycia .
      Zanim zaczniesz krytykowac pomysl, pomysl ile zyc uratowala ta cala akcja
      wspierania socjalistycznego wora ...

ie wierze,ze jestes tak podlymczlowiekim lub tez glupim, ale gorycz
      jakaprzemawia przez Ciebie,nie jest zdrowym rozsadkiem. Masz racje w kilku
      kwestiach, aleta akcja jest potrzebna i kropka. Niekt nie zmusi Cie do wrzycenia
      pieniedzy do puszki, wiec po co tyle krzyku?
    • Gość: Grzegorz Bielewicz WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.01.06, 22:25
      Nie chciałbym zajmować w tej sprawie jakiegoś stanowiska. Najważniejsze że coś
      się dzieje na Ratuszu, jest impreza, jest koncert jest światełko do nieba. Gramy
      dla dzieci i razem z ZHP zbieramy na ten cel. Czy jestesmy konkurentami? Uwazam
      ze w dniu WOSP nie ma konkurencji, wszyscy sa rowni. Jest taka zasada nie ma
      wywyzszania i chwalenia sie. Jestem dumny z mojego sztabu i z kolegow ktorzy mi
      pomagaja przy organizacji. Naprawde praca jaka wykonujemy jest cięzka poswiecamy
      swoj czas prywatny. Jest mi niezwykle miło jak przychodza do nas osoby z
      gadzetami na licytacje bardzo dziekuje rówiez osobom ktore zdobywały dla nas
      gadzety na licytacje które starały sie pomóc jak tylko potrafia. Współtworzenie
      takiej imprezy jest czyms wielkim, jesli sie poczuje ten piekny klimat WOSPu
      sztab pracuje cudnie i atmosfera jaka w nim panuje jest nie do opisania.
      • Gość: szu Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 16:07
        Dziś podczas wizyty w centrach handlowych w Jeleniej Górze zdziwił mnie widok
        ludzi z puszkami i serduszkami. Nie mam nic przeciwko, ale o ile pamiętam czy
        ideą WOSP nie było zbieranie pieniędzy tylko i wyłacznie w jeden ustalony dzień
        Finału (przypadający na dzień jutrzejszy) ?
        Czy dzieci zbierały pieniądze już dzisiaj w porozumieniu ze sztabem WOSP ?
        • Gość: monika Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.01.06, 21:29
          Ja rowniez byłam zdziwiona ale sprawdzilam to na stronie WOŚP - jesli
          organizuja impreze maja prawo zbierac do puszki datki. Moja córeczka wzieła
          udział w konkursie zorganizowanycm w carrefourze przez sztab WOŚP. WYgrała
          maskotkę i zaproszenie do teatru na spektakl dzieciecy. Myślę wiec ze żadnego
          przekretu nie ma:) pozdrawiam ekipe WOŚP
          • Gość: Grzegorz Bielewicz Re: WOŚP 2005 w Jeleniej Górze IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.01.06, 13:11
            Na chwile obecną mamy ponad 7000 złotych!!!
    • Gość: Liberator Grzesiek B. - chyba o Tobie napisali ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 01:28
      "A może - by zadumać się nad bezczelnością krzykliwej grupki "elity ledwo co
      dorosłej »młotcieszy«", która tym razem wzięła udział w spektaklu pt. "Róbta, co
      chceta", choćby nawet tylko w swej małej części z województwa dolnośląskiego,
      gdzie jakiś lokalny "prezesik" tego "wyjątkowo koliberalnego" stowarzyszenia
      "Kolyper (???)" Grzesio Bielewicz gorąco agitował za Wielką Orkiestrą
      Świątecznej Pomocy, czynnie jednocześnie biorąc w niej udział, a którego to
      działanie ogólnokilkuwojewódzki "zarządzik" chcący usilnie usadowić się
      korytolubnie przy warszawskiej strukturze PiS po tym, jak jego prominentni
      przedstawiciele zostali z hukiem wydaleni z szeregów Unii Polityki Realnej w
      zeszłym roku - musiał bez żadnej wątpliwości akceptować..."

Źródło: mazowsze.k-raj.com.pl/113675741913619.shtml

ACH TE WSTRęTNE MOCHERY ;)
      • activity4 Re: Grzesiek B. - chyba o Tobie napisali ;) 09.01.06, 13:34
        Chyba Cię Grzesiek z Kolibra za ten numer z WOSP wyrzucą.
        No ale cóż. Pan Prystrom i wspólne miasto na pewno cię przygarną.
        • Gość: LELOO Re: Grzesiek B. - chyba o Tobie napisali ;) IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.01.06, 14:43
          NO I NIECH WYRZUCAJĄ... DAJCIE SPOKOJ Z TYMI WASZYMI BADZIEWIARSKIMI WPISAMI.
          CHAIŁA TO DZIAŁAŁ BO CZUŁ KLIMAT I CHCIAŁ DZIAŁAĆ. kOLIBRE POZA TYM TO CHYBA
          NIE SLD I PZPR - GDZIE INNE ZDANIE OZANCZALO RUGOWANIE. A JAK TAK JEST TO NIECH
          LEPIEJ SAM ODEJDZIE. POZA TYM CO Z TYM WSPOLNEGO MA PRYSTROM I WSPOLNE MIASTO.
          JUZ 2 LATA TEMU ZOSTAŁ Z TEGO CO PAMIETAM BIELEWICZ NAGRODZONY PRZEZ WSPOLNE
          MIASTO JAKO WOLONTARIUSZ ROKU - WIEC ZAPEWNE ZNAJA SIE NIE OD DZIS. MYSLE ZE
          JEST ICH CZLONKIEM I NIE MUSI BYC PRZGARNIANY. ZAWISC I ZOLC POZALEWA WAS PANIE
          I PANOWIE...
      • Gość: (...) Re: Grzesiek B. - chyba o Tobie napisali ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:15
        wiecie co Grzegorz tak sie dla was stara robi wszystko żeby sztab WOŚP działał
        staje niemal na rzesach zeby wszystko było oki a wy po prostu gadacie tylko co
        wam slina na jezyk przyniesie. a wiecie dlaczego tak robicie???????? bo po
        prostu sami mu tego zazdrascicie ze to własnie nie wy tylko on!!! co do tego ma
        UPR czy tez koliber!!!!! Jesteście po prostu chorzy!!!!! Znam Grzegorza
        osobiście i to co tu o nim piszecie to nie prawda gdybyscie tylko go poznali
        napewno szybko byscie zmienili o nim zdanie!!!!!!!!!!!!!!! Wiec prosze was nie
        piszcie takich bzdur skora go nie znacie!!!!!!!!
        Pozdrawiam Grzegorzu trzymaj tak dalej i nawet nie przejmuj sie ich gadaniem:D
        • Gość: Liberator Re: Grzesiek B. - chyba o Tobie napisali ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:38
          Każdy ma prawo błądzić i się mylić co do pewnych kwestii. Kiedyś też popierałem
          WOSP i Owsiaka.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka