Dodaj do ulubionych

Gdzie na kurs na prawo jazdy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 13:13
Chciałabym zapytać rozeznanych w tych sprawach, gdzie są prowadzone kursy na
prawo jazdy, jakie są mniej więcej ceny oraz co jest warte polecenia :)
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.01.07, 13:27
      robię teraz w LOKU, chyba najtaniej 999 zł za kat B, świetne są wyklady z
      przepisów, profesjonalnie na sali wykladowej, gdzie indziej tego nie masz,
      materialy szkoleniowe dostajesz za darmo, na płycie i książeczka, do wyboru
      instruktorzy, mozesz tez pojeździć troche z jednym troche z drugim, plac
      manewrowy na miejscu, raty bez żadnych formalności, po prostu wplacasz kiedy
      masz kasę, są jakieś terminy graniczne ale nie pamiętam do kiedy, do kursu
      możesz przystąpić codziennie, a na wyklady chodzić do oporu aż ci sie nie
      znudzi, jak dla mnie to rewelacja, duża elastyczność i niska cena, zostalo mi
      jeszcze 8 godzin jazdy i z czystym sumieniem polecam tę szkołe.
      • Gość: Amitri Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:57
        Dziękuję ślicznie za wyczerpującą odpowiedź :)
        Szczerze mówiąc, to zastanawia mnie ten LOK, słyszałam, że jest tam najmniejszy
        odsetek zdawalności... Ale w sumie mam najbliżej :)
        Czy ktoś jest już może po egzaminie i może stwierdzić, czy LOK dobrze
        przygotowuje ? :)
        • ortanol Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 25.01.07, 21:03
          LOK wg mnie jest najlepszy, nie wiem czy jest tam najmniejsza zdawalność.Jeżeli
          tak to tylko świadczy, że nie ma korupcji.
        • Gość: tom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.01.07, 21:26
          bzdura, badalem temat, w każdej prywatnej firmie w jakiej sie dowiadywalem
          słyszalem że mają największą zdawalność w regionie, uwierz mi w każdej, już to
          świadczy o tym że informacje te są wyssane z palca i tylko mają cel
          marketingowy. nawet w firmie ktora dopiero zaczęła funkcjonowac uslyszalem ze
          mają rewelacyjną zdawalność. to są bzdury. drążąc temat zadzwoniłem do ośrodka
          egzaminacyjnego i dowiedzialem sie że takie statystyki nie są upubliczniane,
          nawet zainteresowanym szkołom jazdy, pytanie więc skąd te informacje. W Loku
          natomiast uslyszalem że nie mają informacji o zdawalności innych ośrodków, co
          wg mnie dobrze świadczy o ich rzetelnosci. Plotki o niskiej zdawalnosci są
          rozsiewane przez prywaciarzy ktorzy nie są w stanie zaoferować tak niskich cen.
          jak zapytalem w jednej ze szkól o możliwosć obniżenia ceny bo w innym ośrodku
          jest taniej to usłyszalem " ale wie pan tam jest niska zdawalnosc" :-). Poza
          tym zdawalnosć zależy od instruktora i umiejętności jazdy a nie od tego jaka to
          jest szkola, no chyba ze dają łapówy. Wg mnie instruktor z ktorym teraz jeżdże
          jest bardzo dobry, a nazwa szkoły mnie mniej interesuje. Najważniejsze to dobra
          opinia o instruktorze i cena - to u mnie zadecydowało o wyborze szkoły. Nie
          wierz w te bzdury o zdawalności - to tylko marketing prywaciarzy.
          • Gość: tom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.01.07, 21:31
            jeszcze jedno, po prostu przejdź sie do Loku jak masz blisko i porozmawiaj
            osobiście, ja po tej rozmowie nie mialem wątpliwości jaką szkołę wybrać. życze
            powodzenia.
            • Gość: Amitri Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:31
              Super, dzięki :)
              Teraz to już nie mam wątpliwości :)
          • Gość: marta Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 213.25.50.* 26.01.07, 13:45
            No to ja też doloże swoje trzy grosze bo jestem świeżo upieczonym kierowcą :-)
            Robilam kurs wlaśnie w Loku i zdalam za pierwszym razem, z mojej grupy
            zdających zdala jeszcze jedna osoba ale nie wiem gdzie robila kurs. Nie wiem
            skąd sie biorą plotki o niskiej zdawalności, ja uważam poziom szkolenia za
            bardzo wysoki. Mogę powierdzić to co napisał Tom, zajęcia teoretyczne bardzo
            fajne, podobno wykładowca prowadzi też kursy dla instruktorow czy
            egzaminatorów. Przepisów w domu wcale sie nie uczylam wyklady wystarczyły i te
            materialy które dają. Jazdy mialam Micrą z mlodym instruktorem, zupelnie sie
            nie stresowalam jazdą, byla to czysta przyjemność. Pozdrawiam
            • Gość: igor Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:19
              Robiłem kurs u jednego z prywaciarzy (nie chce podawać nazwy zeby nie
              reklamować bo na to nie zasluguje) i nie zdalem 3 razy, mnie też zapewniał że
              mają dobrą zdawalność. Potem wziąlem sobie 5 godzin obowiązkowego doszkolenia
              właśnie w LOKU i zdalem od razu, moze to przypadek, zbieg okoliczności albo coś
              innego, ale ja też tą szkole mogę polecić. Zapewnienia o wysokiej zdawalności
              to bujdy i marketing, w końcu egzamin można zdawać w calej Polsce i pewnie
              żadna ze szkól nie ma danych na ten temat.
      • Gość: Dana zgorzelec Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.11, 18:07
        Wszędzie dają gratis materiały do nauki jazdy i płytkę,ja uwazam ze najlepsza jest szkoła SKORPION,uczyłam się u siebie i nie bardzo moge pochwalić no nie zdałam nawet pytan nie pokazali ani nie wspomnieli o nich,dopiero jak poszłam się doszkolic w SKORPIONIE to dopiero tam pokazali nauczyli jak nalezy.WSZYSCY POWINNI TAK UCZYC JAK SKORPION.Własny plac zadaszony,miła fachowa obsługa,same naj,naj
      • Gość: Dana zgorzelec Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.11, 18:08
        jelenia góra,tylko SKORPION
      • Gość: lysy Czubocha IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 21.04.11, 15:24
        Mysle ze jak jestes z Jeleniej Góry to wal jak w dym do Czubochy. Zajecia w Blaszaku na Zabobrzu
    • Gość: mirka Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.01.07, 14:22
      Ja tez moge potwierdzić że LOK jest ok, dojeżdżałam specjalnie z okolic
      Bolesławca na kurs. Egzamin na szczęście z sukcesem, opłacało się. Pozdrówka
      dla kursantów i instruktora Krzysia i całego Loku :-)
      • Gość: Janek Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 00:27
        Więc trzeba zbojkotować prywaciarzy-wszyscy idziemy do LOK-u.Brawo LOK.
    • Gość: Wazelina Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? ... IP: *.telia.com 28.01.07, 21:59
      .. tam gdzie biora !
      • Gość: Iv Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 17:43
        Ja właśnie w tym roku a właściwie za kilka tygodni będę szła i rozeznawała się w
        szkołach jazdy bo zamierzam zrobić prawa jazdy.O LOK'u nigdy nie słyszałam , ale
        czytając opinie to wydaje się być ok. Dobra szkoła , w której zdawało kilka osób
        z mojej rodziny to skorpion.
    • Gość: adajo Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.01.07, 14:47
      Kurcze, podobno mają się zmienić przepisy odnośnie egzaminowania, na dużo mniej
      korzystne dla zdającego. Za waszymi radami jestem od piątku na kursie wlaśnie w
      Lok-u, byłem już na dwóch wykładach, podobaly mi sie, cena 999 zł cały czas
      aktualna. Mam nadzieje, że zdąże zdać przed tymi zmianami.
      • Gość: Mac Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:42
        Dziś w Faktach TVN, mówili o tych zmianach. Ma być trudniej a później jakieś
        zielone listki dla nowych kierowców i inne ograniczenia.
        • Gość: Amitri Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 03:16
          Ja również poszłam za radami forumowiczów i od tego poniedziałku jestem
          słuchaczem na wykładach w LOKu.
          Czy ktoś wie coś więcej na temat tych zmian, a dokładniej - kiedy mają one
          wejść w życie ? :)
    • Gość: ana Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:51
      Gdziekolwiek...:) Po kursie i tak egzamin...:)
      • Gość: toja Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.02.07, 19:22
        Nie zgodzę się, egzamin to jedno kurs to co innego, można być świetnie
        przygotowanym i nie zdać albo ledwo jeździć i zdać - to w dużej mierze loteria.
        Kurs natomiast ma na celu nie tylko przygotowanie do egzaminu ale takze
        nauczenie poruszania się po drogach, przepisów i tego wszystkiego co będzie
        potrzebne w pierwszych tygodniach już po zdanym egzaminie. Poza tym
        poszczególne szkoły zdecydowanie się między sobą różnią i to nie tylko ceną
        kursu. Mam niestety duże doświadczenie, gdyż jeździłam z wieloma instruktorami
        w różnych szkołach więc wiem co mówię.
    • Gość: ed Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.02.07, 14:17
      Eh narobiło sie tych szkół teraz, co widać na ulicy - same L, za moich czasów
      były dwie szkoły LOK i PZMot i nie bylo problemu z wyborem. Na waszym miejscu
      unikalbym szkół skladających się z jednego instruktora i samochodu, ktory swoje
      biuro nosi w jednej teczce i można go zlapać tylko na komórkę, w przypadku
      choroby czy stluczki mamy automatycznie przerwe w jeździe. Co do zmiany
      przepisów egzaminowania to lepiej sie nie ociągać z rozpoczęciem kursu bo
      będzie trudniej i więcej komplikacji.
      • Gość: marcin Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 213.25.50.* 08.02.07, 18:26
        Masz rację, takich jednoosobowych szkółek, szumnie zwanych "ośrodkami
        szkolenia", lepiej unikać bo tam sie liczy tylko zysk a nie dobro kursanta. LOK
        i PZMot mają już ugruntowaną pozycję w Jeleniej Górze, bo funkcjonują od
        dziesiątków lat. Ja robilem kurs w LOKU ponad 10 lat temu, teraz tam chodził
        mój kuzyn i o dziwo wykłady mial z tym samym wykładowcą co ja :-). Zdał za
        pierwszym razem. Pozdrawiam "Dobrą Szkołę" :-)
        • queenfan1 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 08.02.07, 19:16
          a ja nie bede robil reklamy LOK tylko nauce jazdy SKORPION - doskonałe
          kwalifikacje, merytoryka, podejscie do kursanta, zdałem za 1 razem a zdawalność
          w dużej mierze zalezy od tego kto na ile sam sie przykłada do samej nauki i
          egzaminu - to nie instruktor zdaje gezamin tylko kursant który albo sobie olewa
          sprawe albo nie:) pozdrawiam fanów LOK, B...., K.... i kilku małych naprawde
          gorszych szkoł których nazwy nie wymieniam
          • Gość: marcin Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 213.25.50.* 08.02.07, 19:33
            tu nie chodzi o reklamę tylko o informację na podstawie wlasnych doświadczeń,
            myślę że duża ilość wpisow dot LOK wynika z dużego powodzenia jakim cieszy się
            ta szkola i dużej liczby przeszkolonych w porownaniu z malymi szkolami ktore
            funkcjonują od niedawna
            • Gość: x ATU - jakie wrażenia ? IP: *.233.udn.pl 15.02.07, 22:25
              cz ktos z Was robił tam kurs? jak wrażenia? - prosze napiszcie
              • Gość: zen Re: ATU - jakie wrażenia ? IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.07, 00:59
                nie wiem czy jeszcze aktualne ale raczej rozważ inne możliwości
    • Gość: thugman4shoo Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.07, 19:57
      Orientuje się ktoś czy wystarczą mi 3 tyg na zrobienie kursu w LOK-u w JG??
      Mieszkam za granica i chciałbym w czasie przerwy w szkole zaliczyc kursy i
      byłoby bardzo miło jakby ktoś mogł udzielic potrzebnych mi informacji.
      • Gość: adajo Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.02.07, 21:17
        ciężko będzie, z tego co sie orientuję to są jakies przepisy które umożliwiają
        jazdę dopiero po odbyciu 30 godzin wykładów, a same jazdy w ilości 30 godzin
        też mogą się odbywac chyba maksymalnie po 2 albo 3 godziny dzienne. myślę że
        przy bardzo dużej kumulacji jazd (np codziennie) trzeba na to co najmniej
        miesiąc
      • bondel Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 14.04.07, 15:09
        Nie, nie wystarczy. Potem czyta sie o takich jak nasza mistrzyni olimpijska.
    • Gość: zen Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.02.07, 01:02
      podobno przygotowanie do egzaminu na nowych zasadach ma obejmowac 3000!! pytań,
      to jakaś paranoja jest, kto sie tego nauczy, te wszystkie utrudnienia spowodują
      że niedługo otrzymanie prawa jazdy będzie nie lada wydarzeniem. czy ktos coś
      słyszał na ten temat?? kurcze trzeba zbierać kasę na kurs, w Loku najtaniej?
      • Gość: kuzyn marcina :-)) Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 213.25.50.* 23.02.07, 15:46
        z tego co sie orientuję to najtaniej jest w LOKU 999zł, Akademia Lepszej Jazdy
        niedawno podniosła ceny do 1200 zł, u innych też grubo powyżej 1000 zł. W Loku
        mają nowego Yariska i naprawde suuuper sie tym jeździ, są też oczywiscia Micra
        i Corsa, można sprobować na każdym, mi najlepiej bylo w Yarisie - polecam
        • Gość: ALJ Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.07, 18:26
          Uściślając:Akademia Lepszej Jazdy nie podniosła cen:)osoby,które posiadają
          kupon z Nowin Jeleniogórskich-płacą za kurs 950zł,osoby bezrobotne,emeryci i
          renciści 999zł,a KURS ZA 1199zł,to kurs w którym Akademia Lepszej Jazdy płaci
          za badania lekarskie oraz "dokłada"dodatkowe godziny jazdy.Szkolimy na nowych
          Micrach i jako pierwszy ośrodek szkolenia w Jeleniej Górze rozpoczęliśmy
          szkolenia na nowej Toyocie Yaris;)a jeżeli w ogóle nie chcecie płacić za kurs
          prawa jazdy-bierzcie udział w konkursie na antenie MUZYCZNEGO RADIA-Akademia
          sponsoruje kursy,które możecie wygrać.Pozdrawiam,kierownik OSK ALJ
          P.S.plotki biorą sie z niewiedzy i niedomówień
          • Gość: mario Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.07, 19:01
            koszt badań lekarskich - średnio 60 zł, godzina jazdy WARUNKOWO "dołożona"
            kosztuje ok 35 zł (u konkurencji), a więc 1199-60-35 = 1104zł, wcześniej było
            dla wszystkich 950zł a więc i tak jest podwyżka i cena mało konkurencyjna (no
            chyba że ktoś jest bezrobotnym, emerytem lub rencistą :-)))
            Jakie teraz znaczenie ma to że byliście pierwsi w JG z Yarisem, skoro inne
            szkoły też już go mają, a ponadto mają Micry i Corsy (której wy nie macie)

ps. reklama powinna być rzetelna bo inaczej powstają plotki
            • Gość: ALJ Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.03.07, 19:56
              drogi kolego,wiem,jak bardzo dopiekliśmy konkurencji,przypuszczam,ze i Ty
              odczułeś dotkliwie naszą obecność na rynku;)z tego ,co piszesz wynika ,jak
              bardzo jesteś niedoinformowany;nigdy ,jak to nazwałeś "dla wszystkich" nie
              oferowaliśmy ceny 950zł i skąd założenie,że pojawia się tylko 1 dodatkowa
              godzina jazdy?współczujemy serdecznie osobom szkolącym się na starych autach
              (problemy z biegami,wspomaganiem itp.,ale czego można się spodziewać po
              samochodach z taaakim przebiegiem),rozumiemy jednak,że nie wszystkie ośrodki
              stać na nowe samochody-tak samo ,jak na reklamę dlatego posiłkują się "opiniami
              byłych kursantów"zaśmiecając forum.żałosne,tak jak poziom szkolenia w
              niektórych ośrodkach;pozostawiam bez komentarza:)
              • Gość: mario Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.03.07, 00:48
                Chyba trochę sie przeceniasz, mam gdzieś waszą konkurencję i was samych, prawo
                jazdy już mam w kieszeni. Po tonie wypowiedzi można sądzić że jesteś po prostu
                sfrustrowany i wyjątkowo niekulturalny a do tego zadufany w sobie. Nie
                zauważasz nawet że po JG jeździ mnóstwo samochodów z "L" na dachu i wiekszość
                jest nowych. Lekceważenie opinii byłych kursantów jest skrajnym debilizmem, bo
                nawet idiota wie, że w tej branży dobra opinia to najlepsza reklama. Obrażasz
                jednocześnie tych wszystkich ludzi którzy opisali swoje doświadczenia wyżej.
                Rozumiem że jak sie dopiero weszło na rynek to trudno liczyć na opinie
                zadowolonych kursantów bo jest ich pewnie garstka. Dlatego trzeba sie
                reklamować w radiu urządzając konkurs dla naiwnych, lub jeszcze lepiej
                prowadzić nieuczciwą konkurencję szkalując inne szkoły na forum. Żałosne jest
                podważanie bez żadnych argumentów poziomu szkolenia u konkurencji i uwazanie
                swojej szkoły za wybitną. Napisać każdy potrafi, a jak jest naprawde
                to "przeszkoleni" wiedzą najlepiej. JA na szczęscie wybralem coś lepszego.
                • Gość: zen Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.03.07, 13:22
                  ostatnio w ręce mi wpadła wątpliwej urody i jakości żółta ulotka Akademii
                  Lepszej Jazdy, na której jest napisane jak byk "1 godzina gratis" i "cena
                  1199zł" więc ktoś tu sie mija z prawdą, albo autor ulotki albo autor postów pod
                  nickiem ALJ, sądzę że jest to jedna osoba, więc chyba jakieś rozdwojenie jaźni
                  albo po prostu naciąganie. ciekawe co sie można dowiedzieć przez telefon - może
                  jakaś trzecia wersja tej samej oferty :-)
                  • syntom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 11.03.07, 14:50
                    Nie chcę tutaj wdawać się w dyskusje na temat tego, czy Akademia Lepszej Jazdy podwyższyła ceny czy nie. Faktem jest, że to dobra nowa szkoła, prowadzona z zapałem przez mlodych ludzi. Moja dziewczyna miała okazję być jedną z tych osób, którzy byli uczestnikami drugiego kursu organizowanego przez tą szkołę, więc była praktycznie przy jej narodzinach w Jeleniej Górze. Pamietam jakie zamieszanie zrobiło na ugruntowanym rynku jeleniogórskich prywatnych szkół jazdy to wejście marketingowe tej szkoły. I dziewczyna zdała za pierwszym podejściem egzamin i bardzo sobie chwaliła podejście i umiejętności instruktorów. Cóż chcieć więcej... A wybór był prosty - LOK, w którym ja uczyłem się 13 lat temu albo ta nowa szkoła. Przeważyła rozmowa z p.Agnieszką i wątpliwa przyjemność codziennych spacerów na Wzgórze Krzywoustego (jesienią szybko zapadał zmrok).

Polecam ALJ
                    • Gość: zen Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.03.07, 18:09
                      no wiesz, na wzgórze Krzywoustego to rzeczywiście wątpliwa przyjemność, ale na
                      Wzgórze Kościuszki gdzie siedzibę ma LOK a od Wojska Polskiego jest 100 m to
                      już co innego ;-)
                      • syntom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 11.03.07, 19:02
                        No masz racje - pomylily mi się nazwy wzgórz...;-) ale nie myliłem się na temat przyjemności dojścia - takie mam odczucia, albo jestem nadopiekunczy względem mojej dziewczyny
                        • bondel Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 14.04.07, 15:08
                          haha, niezla pomylka, ale LOK jest najlepszy. Poza tym nie widze zadnej roznicy
                          w nauce na starym czy nowym samochodzie, jezeli juz to lepiej na starym to jest
                          sie przygotowanym na najgorsze.
                    • Gość: Asia Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.04.08, 13:46
                      ja również polecam ALJ . Jeśli chodzi o przygotowanie do egzaminu to
                      są bezkonkurencyjni. Pozdrawiam Andrzeja :)
                      • Gość: ALJ już dziekujemy Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.04.08, 17:48
                        srata tata, a robiłaś kurs we wszystkich innych szkołach żeby tak porównywać?
                        tylko nie mów mi że masz znajomych albo słyszałaś od kogoś. kiedyś probowałem
                        przez telefon uzyskać informację o kursie w ALJ, niemiła pani kazała mi stawić
                        sie osobiście tylko po to żebym sie dowiedział jak wygląda kurs, zirytowanej
                        pani pięknie podziękowalem i poszedlem gdzie indziej
                        • Gość: Asia Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.04.08, 14:38

Wyobraż sobie że mialam do porównania kilka szkólek zbierających
                          mile komplementy na tym forum .....nawet do dwoch sie
                          przeszlam,jednak samo traktowanie klienta-przyszlego kursanta na
                          samym wstepie zniechecilo mnie na tyle ze zdecydowalam sie na
                          ALJ.Oczywiście rad znajowych,ktorzy ukonczyli w ALJ kurs i zdali za
                          pierwszym razem,choc byli tacy ktorym noga sie powinęla.Ja zaufałam
                          tej szkole i nie żaluje :) A wydaje mi sie że sama rozmowa
                          telefoniczna o niczym nie przesądza ....
                    • Gość: EKA63 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 12:52
                      A JA ZDECYDOWNAIE ODRADZAM ALJ - NAJWIEKSZA WYPADKOWŚĆ , JAZDY NA ZLOMACH , TUTAJ KRECI SIE JUZ PROKURATURA ZA NIMI.
                      • Gość: romanowski Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.8.33-14.neti.gsm.pl 08.11.11, 20:42
                        Czy ktoś wie jak ma na nazwisko instruktor Daniel z ALJ Jelenia Góra? Mam do niego sprawe i nie moge goscia złapać.
    • Gość: M Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.03.07, 13:42
      ZDECYDOWANIE 'SKORPION' :)
    • Gość: e a jak - po egzaminie? IP: *.233.udn.pl 30.03.07, 11:19
      bardzo proszę - podzielcie sie wrażeniami, bo ja jestem przed...
      • Gość: 65 Re: a jak - po egzaminie? IP: *.233.udn.pl 14.04.07, 01:27
        jaaaaaaaaaaaaaak??????????
    • enjoy_the_silence RADAR - ktoś był?... :) 02.05.07, 21:08
      A co sądzicie o Ośrodku Szkoleniowym RADAR?...
      • gku25 Re: RADAR - ktoś był?... :) Był i ... 15.07.10, 16:59
        W RADARze kiedyś pracował pan Marian (nie wiem czy jeszcze jeździ). W każdym
        razie po zajęciach z tym panem wracałam do domu w stanie histerii, wydzierał się
        na mnie i ogólnie pastwił-stwierdził, że nigdy nie będę kierowcą. Zmieniłam na
        szkołę P.Czubochy i to było to - jeżdżę od ponad roku, bezpiecznie i
        bezwypadkowo. Egzamin też zdałam bezproblemowo. Uczył mnie pan Krzysiu, ale
        chyba już go tam nie ma:( Szkoda, bo tak spokojnego i pozytywnie nastawionego do
        kursanta instruktora raczej ciężko znaleźć.
        • Gość: xyz Re: RADAR - ktoś był?... :) Był i ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.10, 23:23
          Jak go wyjeba**li to znaczy, że taki dobry nie był...prawda?
          • gku25 Re: RADAR - ktoś był?... :) Był i ... 10.11.10, 10:25
            Był bardzo dobry i nie sądzę że go zwolniono, tym bardziej że praca jako instruktor to było jego dodatkowe zajęcie. Zresztą został mi polecony przez pana Czubochę.
            • henryk245 ... rozporek tez trza miec zapiety ! 10.11.10, 15:53
              Wypadek samochodowy. Kierowca siedzi w rozpierdzielonym samochodzie
              z wybałuszonymi oczami, a policjant zwraca się do niego z ojcowskim pouczeniem w te słowa: - No i widzi pan? Pan zapiął pas i nawet pan nie draśnięty, a pana kobita nie zapięła i teraz się wala tam w krzakach z penisem w zębach.

• ggw2 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 03.07.07, 22:30
      Podciagam, bo temat ciagle i ciagle aktualny - kogo polecacie, a kogo omijac?
      • Gość: tom Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.07.07, 00:40
        poczytaj posty wyżej, zdałem za pierwszym razem :-)
        • Gość: adajo Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.07.07, 01:01
          podbijam temat, bo skoro mi pomógl to może komuś się przyda, a przy okazji
          pochwale sie że zdałem, co prawda nie za pierwszym razem (niestety mój
          ewidentny błąd) ale za drugim, co też jest chyba niezłym wynikiem :-).
          • Gość: Julita Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.233.udn.pl 25.10.07, 17:53
            Podciągam temat. Widze ze LOK ma najwiecej poparcia wiec moze sie
            tam zapisze.Jak jest z instruktorami,który najlepszy?? Dodam ze
            wolalabym starszego niz młodego.
            • Gość: bartek Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:17
              a ja uważam, że najbardziej godną polecenia szkołą jest ELKA Bujak,
              zarówno na B jak i A zdałem za pierwszym razem, a uczylem się
              właśnie tam, więc poelcam. Instruktorzy spoko, a Grzesiek to w ogóle
              wymiata.
            • Gość: mam prawko!!! Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.10.07, 17:34
              po odbyciu kursu na kat. B w LOKU i po pozytywnie zdanym
              egzaminie :) moge stwierdzić że pozytywne opinie jaka zbiera ta
              szkola na tym wątku nie są przesadzone. mógłbym napisać wiecej ale
              nie chce popadać w kryptoreklamę. fajne jest natomiast to że moi
              rodzice uczyli sie tam jeździć jakieś 30 lat temu a teraz ja.
              polecam też innym
              • Gość: Beata Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.01.08, 11:12
                Cena nie jest wyznacznikiem kursu- warto faktycznie rozeznac się w
                szkołach jazdy i znaleźć taką, która dobrze przygotuje do egzaminu.
                Jeździć i tak człowiek uczy się dopiero po egzaminie. Ja mam już
                najwazniejsze za sobą - zdałam za pierwszym razem !
    • Gość: LuLu Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.08, 18:06
      POLECAM SZKOŁĘ " U RUMCAJSA", BADANIA W CENIE, MATERIAŁY RÓWNIEŻ,
      CIERPLIWY I WYROZUMIAŁY INSTRUKTOR, Z POCZUCIEM HUMORU :) - CO
      WAŻNE, ŻEBY SIE NIE STRESOWAĆ, A NA NAUCE SKUPIĆ !!
      POZDRAWIA KURSANTKA :))
      • Gość: LuLu Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.08, 15:13
        Niestety, zmieniam zdanie.
        Nie polecam !!!!!
        • Gość: przyszla kursantka Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.04.08, 08:59
          a możesz powiedzieć dlaczego?
    • Gość: JA Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.233.udn.pl 24.04.08, 14:51

Ja robiłem prawko w LOK-u i byłem zadowolony, chociaż zdałem za 3 razem to nie
      obwiniam tego szkoły, co najwyżej siebie bo na kilka rzeczy mogłem zwrócić
      większą uwagę no i do tego dochodzi stres a ze stresem każdy inaczej sobie
      radzi, mi zdecydowanie nie pomógł:) W LOK-u też robiłem prawko na motor jeszcze
      jak był trochę gorszy motocykl, ale mimo to zdałem za 2 razem bo za pierwszym
      pieszego nie zauważyłem który zaczął przechodzić na pasach:P Ale tak ogólnie
      super szkółka no i tania.
      • asik89-01 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 18.09.08, 20:54
        Ja robiłam kurs w osk-bonio zdałam za pierwszym razem :) jak dla mnie fachowe
        podejście, super atmosfera - naprawdę polecam
        • Gość: nusia Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:39
          a ile kosztuja godziny w LOKu?

w sensie jezeli chcialabym wykupic pojedyncze (np 3 czy 4)
          • Gość: qqqqq Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.09, 18:18
            zadzwoń i zapytaj, nic bardziej prostszego, nawet ci mogę telefon
            podac bo akurat mam ich kalendarz przez sobą :-) 075 7524684,
            dzwonić trzeba do 16
            • Gość: ewe Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 13.05.09, 17:46
              SKORPION jest NAJLEPSZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: alutka2321 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.09, 12:49
        Ja polecem nową szkołe OSK VICTORIA- miła babka, nie krzyczy i dobrze tlumaczy i
        ceny najlepsze w mieście z tego co wiem. myśle że uczy dobrze ja co prawda
        jestem po pierwszym egzaminie no i oblałam na pieszym , bo pani sie nie mogła
        zdecydowac czy idzie czy nie ale nastepnym razem na bank się uda
        • Gość: allina Szkoła Jazdy Czubocha IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 26.10.09, 19:11
          Ktoś może robił tam prawko i może podzielić się wrażeniami?
          • Gość: winka Re: Szkoła Jazdy Czubocha IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.09, 23:08
            tak, do kitu :-((
            • Gość: allina Re: Szkoła Jazdy Czubocha IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 27.10.09, 00:22
              Ale do kitu co? Możesz coś więcej napisać? Czy do kitu że nie zdałaś, czy źle
              uczą, czy co? Zależy mi na opinii bo mam do tej szkoły najbliżej ale jeżeli jest
              rzeczywiście do kitu to wybiorę inną.
              • Gość: VI Re: Szkoła Jazdy Czubocha IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 03.03.10, 14:27
                Robiłam kurs i zdałam za pierwszym razem. Ale w sumie to nie jest
                najważniejsze, bo przecież liczy sie to, że naprawde super jeżdże.
                Dzieki Piotrowi i jego instr.
            • Gość: rychu Re: Szkoła Jazdy Czubocha IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 05.03.10, 08:33
              Uważam że to najlepsza szkola od wielu lat. Bz sciemy :)
        • Gość: Kaja Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 05.01.10, 20:16
          A ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić PZMot na ul.Wolności. Na luzie i goście
          z doświadczeniem. Zdałam za pierwszym razem!!!! POzdrawiam p. Janusza
          • Gość: marcin Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.kwnet.azartsat.pl 06.01.10, 16:13
            Gdzie na kurs najlepiej. Szczerze to robiłem kurs U Romana i to było parę lat
            temu. Zapewniano mnie o wielkiej zdawalności. No niestety ani ja, ani mój brak
            robiący ze mną kurs nie zdaliśmy za pierwszym razem a poźniej było ich jeszcze
            parę. Szkoła ta jest a na pewno była moim zdaniem kiepska. Jeśli chodzi o plac
            to było jeździj sobie a instruktor coś tam robił. Na mieście zapewnienienia ze
            wszystko idzie idealnie. Teraz po długim okresie jak mam prawo jazdy wiem ze nie
            poleciłbym tej szkoły nikomu. Siostra zaczęła kurs u niego ale się przepisała do
            nauki U Rumcajsa. Tam nie musiała czekać na jazdę po 2 tygodnie. Kurs poszedł
            szybko i dodatkowo dużo trenowała ze swoim chłopakiem no i ze mną. Zdała za
            pierwszym razem.
            Czy jest to dobra szkoła, nie wiem. Dziewczyna zdaje już 5 raz i nie wiem kiedy
            zrobi te prawo jazdy. Koleżanka zresztą też czeka na 3 już egzamin. Nie wiem czy
            świadczy to o plusie tej szkoły czy nie. Napewno duży wpływ ma na to sama osoba
            zdająca i to jak podchodzi do egzaminu. Każda szkoła robi wszystko abyś zdał,
            jednak bardzo wiele zależy od Ciebie. Od tego jak podchodzisz do egzaminu i czy
            sie nie stresujesz za bardzo. W obu podanych prze zemnie szkołach jest miła
            atmosfera, jednak jeśli miałbym polecić komuś jedną z nich to z czystym
            sumieniem poleciłbym Rumcajsa.
            A osobą zdającym życzę szybko zdanych egzaminów i powodzenia. Oby te kursy nie
            sprawiły wam wielu stresów i kosztów.
            • Gość: paput Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 109.243.211.* 31.01.10, 20:17
              Kurs na prawko zrobiłem w OSK Radar i z czystym sumieniem mogę polecić. Wzorowy
              plac manewrowy, super instruktor, jazdy zrobione w miesiąc i co najważniejsze
              zdany egzamin. Polecam każdemu i sam wybieram się ponownie do zrobienia
              kolejnych kategorii.
            • Gość: blu Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 16:13
              pOLECAM OSK RUMCAJS kilka lat temu robiłam kurs zadowolona jestem do
              dzis a i za 1 razem zdałam :))
    • Gość: Justa Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 10:20
      Ja osobiście polecam szkołę jazdy Victoria. Bardzo miła Pani
      instruktor. Jestem studentką i nigdy nie było problemu z
      podwiezieniem mnie po jazdach na uczelnię.Zdałam za pierwszym
      razem :).
      Pozdrawiam Panią Stefę... Dziękuję
      • Gość: Karina Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:18
        Również polecam OSK Viktoria. Pani instruktor bardzo sympatyczna i wspaniale
        szkoli. Zawsze dostosowuje się do potrzeb klienta.
    • Gość: VIKI Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 03.03.10, 14:23
      POLECAM CZUBOCHA DOBRZE SZKOLA I MILA ATMOSFERA
      Nie szukalam daleko i wszyscy mi polecali
      JEST NAPRAWDE SPOKO
      • Gość: ed Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.10, 01:23
        CZUBocha. skończ już z tą reklamą bo się niedobrze robi. nie dajcie
        się na to nabrać
      • Gość: Maciek Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 13:39
        Wśród kandydatów na prawko krążą opinie, że Czubocha to najgorsza szkoła, a
        pozytywy w necie sami sobie wystawiają.
        • Gość: karkon Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.10, 21:18
          Jakoś dziwnym trafem te słabe szkółki sa reklamowane. Popytajcie
          wielu znajomych a nie samoreklamy.
        • Gość: niiiniii Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 17:30
          Absolutnie nie polacam akademii lepszej jazdy!!! no chyba że ktoś nie ma co z pieniędzmi robić...zero profesjonalizmu, kursanci się wogóle nie liczą tylko zapłać za kurs, wyjeździj godziny i spadaj!!!
      • Gość: Pavulon Akademia Lepszej Jazdy kurs na kat A co sądzicie? IP: *.147.182.138.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.04.10, 02:58
        Siemka. Co sądzicie o ALJ i kursie na kat A? Mają dosyć przystępną cenę i w
        sumie mam nie daleko.
        • Gość: jgs Re: Akademia Lepszej Jazdy kurs na kat A co sądz IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.10, 21:11
          Popytaj o porządne
          • Gość: Pavulon Re: Akademia Lepszej Jazdy kurs na kat A co sądz IP: *.182.147.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.05.10, 19:24
            To jaka jest waszym zdaniem porządna szkoła jazdy na kat. A ??
    • Gość: loony Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.10, 20:32
      Ja osobiście polecam OSK "SUCHECCY"
      sucheccy.prawojazdy.com.pl/index.php
      Bardzo miło, sympatycznie i profesjonalnie - egzamin zdany za pierwszym razem :)
      • Gość: Lena Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 19:55
        Jasne... Sucheccy to dno moich trzech znajomych po 4 razy u nich
        zdawali.... dopiero w innej szkole się udało...
        • Gość: nikiduszek Gdzie na kurs na prawo jazdy, może Elka Bujak...? IP: *.kwnet.azartsat.pl 15.07.10, 16:16
          Przeczytałam całe forum i nic. Liczyłam na jakaś opinie na temat szkoły jazdy
          Elka-Bujak. Właśnie tam mam mam zamiar się wybrać. Z tego co piszą na stronie są
          bardzo profesjonalni i elastyczni, ale w końcu to autoreklama, a ja chciałabym
          poznać opinie kursantów. Rozważałam też szkołę U Romana ale jakoś nie bardzo
          jestem przekonana po przeczytaniu niektórych wpisów.
          Proszę o opinie ;-)
          pozdrawiam
        • Gość: vanilla Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 19:47
          Jestem w trakcie kursu w szkole "U Romana". Szczerze mówiąc - niestety się
          zawiodłam. Pan Roman faktycznie jest w porządku, co o jego synu niestety
          powiedzieć nie można ... Pan jest bardzo niesympatyczny. Zachowuje się tak jakby
          robił mi łaskę, że w ogóle ze mną jeździ. Jest wiecznie niezadowolony i wręcz
          opryskliwy. Podczas ćwiczeń na placu przez cały stoi sobie gdzieś daleko i przez
          cały czas rozmawia przez telefon nawet nie patrząc ... Nie wykazuje żadnego
          zainteresowania.
          Rozważam przeniesienie się do innej szkoły szkoły. Zastanawiam się tylko czy
          mogę to bez problemu zrobić to w połowie kursu nie tracąc poprzednich godzin?
          • Gość: Nigdy U Romana Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 19:48
            Przenoś się miałem to samo z nimi i skończyłem w innej szkole....
            • Gość: wiola Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: 109.243.212.* 26.08.10, 08:05
              Ja tez nie polecam ALJ.Ciezko po ich szkoleniu zdac egzamin.A jaka szkola jest
              godna uwagi bo wybieram sie na kurs?Nie chodzi o cene tylko o poziom
              nauczania.Nie chcialabym zdawac egzaminu w nieskonczonosc.
          • Gość: damian Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.10, 18:11
            Co powiecie o Radarze?Słyszałem,że mają młodego świetnego instruktora.
            • Gość: Mika Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 18:27
              Proszę o radę jaką szkołę wybrać najlepiej?
              • Gość: jan Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:08
                Polecam Radar jest tam świetny nowy instruktor,spokojny i rzeczowy facet.Zdałem za pierwszym razem, miałem egzamin u Pana Walczaka.
            • Gość: gery Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? Polecam RADAR IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.11, 19:13
              polecam RADAR właśnie skonczyłem kurs i zdałem za pierwszym razem. Uczył mnie Pan Robrt polam z czystym sumeniem szkołę RADAR. Podraiam
              • Gość: sonia Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? Polecam RADAR IP: *.tvk3.pl 05.10.11, 22:09
                Witam zastanawiam się między szkołą OSK VICTORIA a RADAREM ??jak na razie tylko te wchodzą w grę ( juz wiem że victoria jest trochę tańsza no ale akuratw tym przypadku na nauce nie chce oszczędzać )proszę o konkretne info o tych szkołach
                • Gość: ewelina Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? Polecam RADAR IP: *.bb.sky.com 19.11.11, 18:11
                  Ja robiłam prawko u Szymona Staroszczuka w ''STOP'' i byłam BARDZO zadowolona (Pan Szymon jest wymagający ale to akurat bardzo pozytywna cecha ) zdałam za pierwszym razem. Poleciłam tą szkolę jazdy 4 znajomym i również są bardzo zadowoleni.
                  • Gość: fem Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? Polecam RADAR IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 16.02.12, 14:42
                    Gdzie na kurs? Tam, gdzie zdawalność jest najwyższa. W WORDzie można to sprawdzić.

Pozdrawiam
                • karkonoskiewesele Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? Polecam RADAR 16.02.12, 10:08
                  ja z pełnym przekonaniem polecam "U Romana" szczególnie p. Roman jest świetny. Spokojny i bardzo dobrze tłumaczy.
          • 1brunner Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? + pytanie 09.08.13, 12:40
            Także nie polecam, szczególnie synek nie zna się na przepisach ruchu drogowego - beznadzieja.
    • Gość: osk Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 10:52
      Tylko do końca kwietnia zapłacimy za twój egzamin państwowy Zapraszamy serdecznie OSK Victoria Jelenia Góra 509 939 932 oskvictoria.pl
      • Gość: ed Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.11, 14:10
        rozumiem że zapłacicie do skutku, tyle razy ile trzeba aż zdam? tak?
        • Gość: osk Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:23
          Zapłacimy za twój egzamin czyli 1 egzamin jak by było za twoje egzaminy to co innego... Ale myślę że nie będzie tak źle i wystarczy jeden egzamin...oskvictoria.pl
          • Gość: ed Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.03.11, 22:19
            za 1 egzamin albo za każdy egzamin, jeśli już się czepiamy szczegółów i interpretacji. Czy sformułowanie "wystarczy jeden egzamin" jest elementem umowy o kurs? Jakie odszkodowanie przewidujecie w razie nie wywiązania się z niego?
            • Gość: osk Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 12:55
              "Wystarczy jeden egzamin" - tak wydaje mi się, że będzie wystarczył jeden egzamin i prawo jazdy będzie zdane. Oczywiście my zapłacimy za pierwsze i mamy nadzieje, że ostatnie podejście...
              • Gość: lysy Re: Czubocha polecam z Jeleniej Góry IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 21.04.11, 15:23
                super szkola, zdawalnosc wysoka, zawsze mozna negocjowac cene, Naprawde polecam
            • Gość: maks Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 13:30
              Polecam OSK Radar,miałem tam doszkolenie po nieudanych egzaminach.Teraz wiem,że nie ma co oszczędzać pieniędzy przy wyborze szkoły.Chciałem by było taniej a tak naprawdę dopiero cenne wskazówki Pana Radka dały efekt.Fakt miałem z fajnym Egzaminatorem ale dzięki Panu Radkowi jeździłem z głową a oto właśnie na egzaminie chodzi.Z czystym sumieniem polecam naszą jeleniogórską szkołę Radar.Życzę dużo szczęścia na egzaminie.
            • Gość: osk victoria Zapłacimy za Twój egzamin na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:22
              TYLKO TERAZ ZAPISZ SIĘ NA KURS DO PIĄTKU 19.08 A MY ZAPŁACIMY ZA TWÓJ EGZAMIN PAŃSTWOWY!!.oskvictoria.pl ZAPRASZAMY SERDECZNIE.
      • Gość: gość Re: Zapłacimy za Twój egzamin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 23:36
        Zastanawiam się tylko na czym bądź na kim oszczędzają szkoły proponując kurs za np.999 złoty widziałem też ostatnio za 899.Mniejsza z tym jaka to szkoła ale na sobie na pewno nie oszczędzają tylko na biednym kursancie.Często widać jak jeleniogórskie szkoły wożą z tyłu dodatkowego łosia który zamiast uczyć się jeździć obserwuje otoczenie drogi,a godziny lecą.Rozumiem szkoły z poza regionu nie opłaca się przyjeżdżać z jedną osobą.Ludzie łaszą się na niższą cenę na to,że będą odwożeni i przywożeni na kurs i z powrotem a tak na prawdę nie zdają sobie sprawy,że to wszystko w ramach szkolenia.Zamiast uczyć się jeździć w ruchu miejskim odwożą się nawzajem.trzeba się zastanowić czy przyszło się nauczyć jeździć czy zdobyć dokument.A czy ktoś zwrócił na to uwagę ile kilometrów na zajęciach przejechał?W jednej ze szkół może zrobić instruktor 18 km. bo jak nie to każde przekroczenie tej puli bierze na siebie.Wracając do instruktora,to co można wymagać od gościa który dostaje 5-6 złoty na rękę za godzinę(jak to mówiła żona siary w kilerze na waciki nie wystarczy)Nie raz widziałem super zabawę w przysłowiowej "L"ce młody instruktor z dwoma laskami wpadający na plac na hamulcu ręcznym.Grunt,że zabawa jest przednia a później ludzie narzekają,że zdawalność słaba,że egzaminator nieżyciowy.Ludzie opamiętajcie się i pomyślcie bo tak naprawdę wszyscy robią z was dojne krowy i póki egzamin na prawo jazdy będzie kręcił się w okół kasy to tak będzie.Wystarczy spojrzeć na bardziej cywilizowane kraje np.Niemcy może i kosztuje więcej oczywiście adekwatnie do zarobków dla nas Polaków to dużo kasy ale zdaje się autem na którym się szkoliło,instruktor siedzi sobie z przodu egzaminator z tyłu,parkowanie polega na tym,że jest czas na zaparkowanie można pojeździć do tyłu do przodu jak to w życiu.O Anglii,Norwegi nie wspomnę bo tam już całkiem spokojnie to przebiega.A u nas trzeba łupać biednego kursanta.Przetargi na auta,szkoły muszą zasilić budżet salonów itd.Dużo cierpliwości i szczęścia na egzaminach życzę
    • Gość: Gabi Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 23:07
      z czystym sumieniem mogę polecić U Romana, ceny takie jak wszędzie i przede wszytskim dbanie o kursanta. Nie skraca przede wszystkim godzin, przykłada się do nauki kursanta. Nie to co niektórzy. Polecam naprawdę:)godny polecenia.
      • 1brunner Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 09.08.13, 12:31
        U "Romana" to są niestety osoby niekompetentne nie znające przepisów. Wymuszają pierwszeństwo przejazdu ze ścieżką dla rowerów i z przekonaniem twierdzą, że auto ma na niej pierwszeństwo! Dopiero policja tłumaczy "instruktorom" zasady poruszanie się i nagradzają ich odpowiednim mandatem. Żenada a najbardziej żałosne jest to, że Panowie "instruktorzy" dalej uważają, że na ścieżce dla rowerów auto ma pierwszeństwo. Kompromitacja. Nie polecam panowie całkowicie niereformowalni...zarówno tatuś jak i synek.
    • Gość: gość Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 19:55
      Taka prawda,że każdy chwali szkołę w której zdał.Opinii na ten temat jest sporo,pytajcie znajomych bo to najlepsza reklama.Ja osobiście polecam Pana Radka z OSK Radar
      • Gość: Dobra wróżka Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: 62.87.152.* 13.04.11, 14:24
        Z pełną świadomością pisanych przeze mnie słów mogę wszystkim polecić OSK Koszak!!! Robiłam tam kurs i zdałam za pierwszym razem. Mają świetnych instruktorów, możliwość jeżdżenia z różnymi instruktorami, w elastycznych godzinach, świetnie prowadzone wykłady podparte praktycznymi przykładami, dostajesz materiały gratis i jesteś naprawdę dobrze przygotowany do egzaminu. Szkoła z doświadczeniem i tradycją, a nie jakiś świerzak. Naprawdę polecam bo warto!!!! Jednocześnie życzę powodzenia wszystkim zaczynającym i zdającym:)
        • Gość: Zła wróżka Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 19:00
          Skoro polecasz koszaka to raczej nie jesteś dobrą wróżką popytaj ludzi....
          • Gość: Zdzichu Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.11, 16:44
            Ciekawe to czemu. Ja także robiłem kurs u Pana Wiesława i bardzo pozytywnie i miło wspominam. Zajęcia teoretycznie prowadzone ciekawie, poparte ciekawymi przykładami, często jest śmiesznie, ale właśnie przez to ciekawie i człowiek się nie nudzi na zajęciach. Co do samych jazd - elastycznie godziny, nigdy nie było problemów, żeby się umówić, nikt nie naciskał, ani nie opóźniał lekcji, nikt nie kazał dokupować godzin. Z Panem Wiesławem jeździ się przyjemnie, nie krzyczy, nie robi z kursanta kretyna, można pogadać w trakcie jazd. Równie dobrze jeździ się z innym instruktorem Danielem, właśnie z nim wyjeździłem większość godzin i to jemu w dużej mierze zawdzięczam sukces na egzaminie. Pan Daniel zawsze powiedział co trzeba jeszcze poprawić, nad czym ja chciałbym jeszcze popracować, ponadto powiedział na co zwrócić uwagę na egzaminie.

Cena normalna 1300PLN, nie dajmy się zwariować - za 900PLN nie wierzę, że dostaniemy kompletną usługę na czymś trzeba zaoszczędzić, a przecież zysku z kursu też nie ma 1000PLN, żeby móc sobie pozwolić na cenę o tyle niższą. Z drugiej strony słyszałem o praktykach wśród których instruktorzy wypychają kursanta na kurs już po 20 godzinach, twierdząc, że pozostałe godziny dobrze zostawić "w razie czego", a później godziny przepadną, a pieniądze zamiast na stacji to zostają w kieszeni.

A co do opinii innych to pochlebne słowa słyszałem także o OSK Andrzejewski.
      • monika22aa OSK Radar najgorsza szkoła nauki jazdy na wrocław 15.04.11, 20:46
        WITAM:) OSTATNIO ROBIŁAM KURS PRAWA JAZDY W GNIECHOWICACH W SZKOLE JAZDY
        RADAR. POSZLAM TAM Z POLECENIA ZNAJOMYCH, SZKOLA OKAZALA SIE JEDNAK WIELKA
        POMYŁKA. CHODZI MI O AUTO CALY CZAS NAWALALO, INTRUKTOR JEZDZIL
        ZE MNA RAZ NA DWA TYGODNIE, W SEKRETARIACIE WIELKA ROTACJA, CO TYDZIEN INNA
        KOBIETA. I CO NAJWAŻNIEJSZE TYLKO JEDEN INSTRUKTOR I ZA RAZEM WŁAŚCICIEL OSK RADAR NA LEKCJACH JAZDY JEŹDZIŁO NAS 5 OSÓB A W DODATKU DOPISYWAŁ MI GODZINY I ZAMIAST JEŹDZIĆ PO MIEŚCIE TO PO WIOSKACH JEŹDZILIŚMY NIE UCZY MANEWRÓW I JAK JA MAM IŚĆ NA EGZAMIN SKORO NIE UMIE ROBIĆ ANI ŁUKU ,PARKOWANIA I INNYCH MANEWRÓW TĄ SZKOŁĘ POWINNO SIĘ ZAMKNĄĆ ŻEBY INNI LUDZIE NIE MUSIELI SIĘ NA NIĄ NATKNĄĆ A I JESZCZE JEDNO CAŁY CZAS INNI KURSANCI MUSIELI MU TANKOWAĆ SAMOCHÓD BO ON NIGDY NIE MIAŁ PIENIĘDZY NA TANKOWANIE OSZUŚCI NIE POLECAM TEJ SZKOŁY
        • Gość: Tom Re: OSK Radar najgorsza szkoła nauki jazdy na wro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 10:37
          Dobrze,że podkreśliłaś,że to chodzi o OSK RADAR ale w innej miejscowości a nie w Jeleniej Górze.Bo ludzie nie czytają dokładnie i można zrobić naszej jeleniogórskiej szkole złą opinię,a ta na nią nie zasługuje bo naprawdę jest dobra.RADAR<RADAR<RADAR Jelenia Góra
          • Gość: bożena Re: OSK Radar najgorsza szkoła nauki jazdy na wro IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 23:35
            OSK Radar w Jeleniej to zła szkoła i ciągną forsę na kupowanie dodatkowych jazd.
    • Gość: Dana zgorzelec Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.11, 08:03
      Jesli jestes z Jeleniej Góry to proponuję "SKORPION",są najlepsi,uczą jak nalezy.Na egzaminie losuje się karty z pytaniami ,Oni Cię nauczą wszystkiego.Znajdzie w google Skorpion.
      • Gość: Paweł Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 08.05.11, 22:40
        Jak ktoś jest z Jeleniej Góry polecam szkołę O.S.K Andrzejewski. Koszt za kurs 950zł, prowadzony na Nissanie Micra albo na Mitsubishi Colt. Plac jest w MZK. A ogólnie bardzo fajnie prowadzone zajęcia, bardzo miły instruktor super tłumaczy. Bardzo wiele znajomych zdało za pierwszym razem. POLECAM
        P.S nie jest to żadna autoreklama jak chcesz wiedzieć więcej napisz na moje gg:11307466
        • Gość: nickname Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:41
          Ja ze swojego bogatego doświadczenia a mam spore polecam LOK jako sprawdzoną szkołę oczywiście najlepiej uczyc się samemu tzn kupic samochód albo pożyczyć jezdzić troche tu i tam i napewno sie zda bo żadna szkoła nie nauczy nas myslenia, koordynacji ruchów, itp. rzeczy najważniejsze jest samodzielność za kierą... trzeba liczyc tylko na siebie na egzaminie a na kursach nie uczą samodzielności odwalają manianę oj dużo by pisać, ogólnie
          • Gość: osk victoria Zapłacimy za Twój egzamin na prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:30
            TYLKO TERAZ ZAPISZ SIĘ NA KURS DO PIĄTKU 19.08 A MY ZAPŁACIMY ZA TWÓJ EGZAMIN PAŃSTWOWY!! ZAPRASZAMY SERDECZNIE oskvictoria.pl
            509 939 932
        • Gość: Damian Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 20:20
          Nie polecam OSK Andrzejewski. Z własnego doświadczenia wiem że nie szanują tam ludzi. W ostatniej chwili przekładają jazdy i nie liczą się z tym że komuś nie pasuje... Zajęcia teoretyczne odbywają się w niedogodnych warunkach. Instruktor nie pomaga zrozumieć lub nauczyć tylko wytyka błędy w bardzo poniżający sposób. Niektórzy mówią ze na egzaminie się stresują ja się stresowałem 100 razy bardziej na jeździe. Brak zrozumienia i szacunku zdecydowanie obniża renomę tej szkoły.
          • Gość: Paweł Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 24.12.11, 16:23
            Ja nie wiem czy o tym samym ośrodku jazdy piszemy ale ja poleciłem tą szkołę jazdy 8 osobą a tylko 1 była niezadowolona, a 5 z tych zdało egzamin za 1 razem!!! Przekładanie jazd?? Ja się z tym nie spotkałem, niedogodne warunki?? Sala w której jest ciepło, są tablice ze znakami, w centrum miasta!!! 2 samochody takie jakie są na egzaminie!! I poczucie humoru pana Andrzejewskiego i cena za kurs składa się na całość. A poza tym na samym początku grupa ustala kiedy chce mieć zajęcia!!!
            Pozdrawiam tych którzy się tam uczyli lub uczą i są zadowoleni :)
          • Gość: Łukasz Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 19.01.12, 09:55
            OSK Andrzejewski w Jeleniej Górze to profesjonalni instruktorzy, sala ciepła i w pełni wyposażona, a na dodatek w centrum, samochody nowe przy tym cena rewelacyjnie niska. Przyszedłem na polecenie kolegi, który też był zadowolony ze szkolenia w OSK Andrzejewski. Zdałem za pierwszym podejściem. Tak, więc Damian nie wiem o jakiej Szkole Ty piszesz?
            • Gość: ba Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.12, 10:23
              może konkurencja
    • Gość: saint tropez Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 11:54
      Posłuchaj mojej rady : weź kogoś kto da ci samochód albo kup jak masz zamiar za niedługo kupić i pojeździj trochę tzn. kilkanascie razy gdzies za miastem po tych wiochach,albo na podwórku jak masz, albo koło domu, poćwicz te manewry wszystkie , cofanie parkowanie..
      cwicz tak długo aż przestaniesz się dygać, aż bedziesz pewna/pewien że nic nie jest w stanie cie zaskoczyć, wystraszyć czy zestresować ani wkur""ić jak to robią egzaminatorzy co niektórzy, dopiero wtedy zapisz się na egzamin a napewno zadasz gwarancja!!! ze szkołami osk daj sobie spokój, nie warto wykupywac dodatkowych godzin poza podstawowym kursem bo to naciagacze i cwaniaki i zrobia wszystko żeby zarobic jeszcze troche na tobie. najlepiej zrobić kurs w Lok, bo inni to cwaniaki, gamonie i zedrą z ciebie kasę
    • Gość: Anna Koszak IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 12.11.11, 22:45
      Jeśli zależy wam na tym, by nauczyć się jeździć, a do tego aby odbywało się to w miłej atmosferze to polecam pana Koszaka. Przyjemnie wspominam. Płaciłam 1300 zł, materiały + jedna jazda gratis.
      • Gość: Kriss Re: Koszak IP: *.pools.arcor-ip.net 14.11.11, 20:43
        Z ciekawości zajrzałem na stronę o tematyce nauki jazdy w jeleniej górze, dodam że posiadam uprawnienia instruktora nauki jazdy z kilkuletnim doświadczeniem pracy w zawodzie, jednak od pięciu lat przebywam za granicą i mogę stwierdzić że ceny za kurs nie zmieniły się od pięciu lat.
        W 2005 i 2006 roku kurs kosztował 1200-1300zł przy znacznie niższych cenach paliwa, dodam że jestem spoza jeleniej góry i wyjazd z dwoma kursantami do jeleniej góry łącznie 6 godz. to przebieg około 250km . W owym czasie wychodził sporo za paliwo, a w dzisiejszych czasach to juz zupełnie tego sobie nie wyobrażam. A w jaki sposób działają OSK które pobierają za kurs 799 , 899 lub 999 szczerze nie wiem, pewnie z kursantem stoją w korku, lub lecą na totalnym minimum, lub ilość a nie jakość, albo micra lub colt na wodę, może jakieś inne patenty?
        Jeśli czyta ten post instruktor lub właściciel nauki jazdy, o tak niskich cenach za kurs, może uchyli rąbek tajemnicy w jaki sposób to robi?
        Pozdrawiam
        • zygmus722 Re: Koszak 28.11.11, 21:48
          Ostatnio widziałem kurs za... 800PLN. Micry w większości są na gaz, co zawsze trochę zmniejsza koszty, ale Colty raczej w większości są w benzynie. I teraz przy cenie benzyny na poziomie 5,50 załóżmy, że kursant zrobi ok. 20-25 km przez tą godzinę, a auto spali ok. 10l/100km, co spowoduje, że przez ten czas benzyny ubędzie trochę ponad 2 litry, więc przypuśćmy, że będzie to 12PLN. Takich godzin jest 30, a więc 30*12PLN to już jest niespełna 400PLN. Zostaje jeszcze 400-500PLN. Opłać instruktora to kolejne powiedzmy 6PLN, a razy 30h mamy już 180PLN, więc zostaje już tylko 200-300PLN. A trzeba dodać do tego materiały w postaci jakieś książki etc., liczmy więc, że przy czymś takim zostanie te 300PLN. Gdzie amortyzacja samochodu, gdzie ubezpieczenie, gdzie inne opłaty, podatki, gdzie własny zysk? Przecież to musiałaby być kupa kursantów, żeby po te 300PLN zebrać konkretną kwotę.

Większość rzeczy musi być w takim wypadku na odwal się, najmniejsze szkoły często pewnie nie zatrudniają nikogo, a jazdy też nie ma bitej godziny, bo trzeba pokazać światła, co pod maską jest, co w aucie jest i jak się tym obsłużyć, jeszcze trochę na placu.
          • an.i.ka Re: Koszak 31.12.11, 17:58
            Zygmus722, a o kim ty piszesz?

U Koszaka 800 zł kosztował chyba kurs na motocykl...
            Ja płaciłam 1300 za kurs, teraz jest chyba 1350.
    • sarabi123 Re: Gdzie na kurs na prawo jazdy? 15.11.11, 13:50
      Witam,

W ramach swojej pracy magisterskiej, prowadzę badanie dotyczące agresywnych zachowań kierowców, do którego serdecznie zapraszam wszystkich posiadaczy prawa jazdy. Badanie jest całkowicie anonimowe. Oto link, który przekieruje Cię do strony z ankietą: www.ebadania.pl/effe551f48ac04d8

Bardzo dziękuję za pomoc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka