GoĹÄ: tzynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 14:49 Byliście zadowoleni? Jaki poziom usług? Byliście z jakimś biurem czy samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Ania Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.10, 15:19 Z usług samego sanatorium nie korzystałam, ale toaleta to niezapomniane przeżycie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosc Aniu cieszy mnie, że to toaleta to dla Ciebie... IP: *.betanet.pl 26.02.10, 19:42 niezapomniane przezycie, ale twoja odpowiedz jest bardzo nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 27.02.10, 17:44 Pisałem na tym forum parę lat temu. Bywam w Truskawcu od pewnego czasu co dwa lata. Tylko raz byłem z biurem podróży. Dalsze pobyty to telefoniczne z wyprzedzeniem ponad miesięcznym zamawianie terminu w wybranym sanatorium. Sanatoria: już ponad 20, pensjonaty chyba 26 jeszcze kwatery prywatne. W Truskawcu leczy się następujące schorzenia: wątroby, drogi żółciowe ze skłonnością do tworzenia się kamieni żółciowych kamicę nerkową, choroby dermatologiczne, choroby przewodów moczowych, choroby reumatyczne i kręgosłupa, schorzenia stawów, schorzenia układu krążenia i serca, dolegliwości ginekologiczne, prostatę, choroby gardła, oskrzeli i płuc, otyłość, cukrzycę wyczerpanie nerwowe, paradentozę, hemoroidy NAFTUSIA unikalna woda, jest to niskomineralizowany wodorowęglan magnezowany o wysokiej zawartości organicznych związków ropopochodnych o lekkim zapachu siarkowodoru i posmakiem nafty (stąd nazwa NAFTUSIA). Jej komponenty oddziałowywują na komórki hormonalne produkujące enzymy żołądka i jelit. Woda ta gwarantuje likwidację zjawisk zastojów w drogach żółciowych, normalizuje skurczliwość pęcherzyka żółciowego. Normalizuje koncentracje bilirubinu i wydalanie drobnych kamieni i piasku z dróg moczowych, pracę przewodu pokarmowego, trzustki i regeneruje komórki wątroby. Normalizuje przemianę materii, szczególnie u chorych na cukrzycę, Zapobiega odkładaniu się kamieni nerkowych. Reguluje zawartość cholesterolu we krwi.. Ilość dobową spożycia ściśle określa lekarz. MARIA zawierająca chlorek i siarczan sodowy, zmniejsza wydalanie soku żołądkowego, zwiększa wydzielanie żółci łagodzi procesy zapalne, reguluje i poprawia pracę wątroby. JÓZIA to źródło urody. Dzięki zawartości substancji pochodzenia glicerynowego odmładza skórę, nadaje jej naturalny odcień i elastyczność. ZOSIA zawiera chlorek i siarczan sodowy, skuteczne przy leczeniu układu trawienia, pobudzając pracę żołądka. BRONISŁAWA skutecznie działa przy leczeniu chronicznych chorobach gardła i oskrzeli. W Truskawcu do leczenia stosowane są jako jedyne w Europie okłady z OZOKERYTU /rodzaj błota składającego się z glinki naftopochodnej i parafiny/ Pomaga na schorzenia reumatyczne i kręgosłupa. W sanatoriach i w pensjonatach leczą ludzi chorych i generalnie jedzenie jest nie szkodzące na układ trawienny /dużo dużo kaszy gryczanej/ oprócz tego dietetycy mogą jeść posiłki dietetyczne wg wskazań lekarza. Jedzenia dużo, może na bazie kuchni ukraińskiej ale specyfika leczenia wymaga mało soli i całkowity zakaz ostrych przypraw. w większych sanatoriach można wykupić żywienie „szwedzki stół” jak mało to są kawiarnie gdzie serwowane są potrawy kuchni ukraińskiej i rosyjskiej /godne polecenia "plemiaszki" naleśniki z bananem,placki ziemniaczane z sosem grzybowym, super szaszłyki/na węglach/,bliny, otbiwnoje i inne W kafe i restauracjach wokół deptaku można zamówić i zjeść praktycznie wszystko po europejsku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: viki Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.kielce.vectranet.pl 28.02.10, 18:27 A jakie są ceny w tych sanatoriach ? Czy można jechać na kilka dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 02.03.10, 19:09 Ceny w sanatoriach zróżnicowane w zależności od standartu obiektu i standartu pokoju/apartamentu/W sanatoriach o niższym standarcie pokój dwuosobowy z łazienką 1 miejsce 210-300 hrywien/wg ceny obowiązującej do końca kwietnia/W cenie pobyt,jedzenie 3 posiłki dziennie zabiegi zlecone przez lekarza prowadzącego/do 8 zabiegów/.Jest możliwość wykupu zabiegów dodatkowych z różnych przyczyn płatnych.Większość sanatoriów przyjmuje na pobyt min 12- dniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tzynk Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 15:00 A dlaczego zrezygnowałeś z usług tego biura? Samodzielnie to do którego sanatorium jeździsz? Rozumiem, że całość płatna jest na miejscu, po przyjeździe. No i czym dojeżdżasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 04.03.10, 01:16 A dlaczego zrezygnowałeś z usług tego biura? Proste zmniejszyłem koszty. Byłem w Prykarpaciu/teraz to super-eksklusiv/w CSKA,w Perlinie Prikarpacia.Kieruję się wydajnością kieszeni.Płatność na miejscu w sanatorium.Raz byłem swoim chrabąszczem ale jest za delikatny na ich niektóre drogi.Dojazd do Lwowa autobusem/można koleją/z przed dworca kolejowego autobusy typu marszrutka/106 km/ info:truskavets-city.gov.ua/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jw Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.multi-play.net.pl 02.03.10, 21:55 Sanatoria w Truskawcu Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 06.03.10, 00:21 Na tej stronie znajdziesz namiary sanatorii i innych obiektów Teuskawca.Możesz zamówić pobyt bez pośredników. info:truskavets-city.gov.ua/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 06.03.10, 00:27 truskavets-city.gov.ua/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marzena Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: 80.72.44.* 12.03.10, 15:03 Jeżeli chodzi o kilkudniowy wyjazd do sanatorium to bardziej się opłaca jechać do sanatorium w Druskiennikach na Litwie. Bylam w zeszłym roku za pośrednictwem Biura Kalinka w Warszawie tel 624-82-32 W zeszłym roku mieli też w ofercie Truskawiec. Ale trzeba byłoby sprawdzić. Jak porównywałam z innymi biurami to mieli konkurencyjne ceny. Co do samego serwisu biura to jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 13.03.10, 17:24 Aktualne min ceny do końca kwietnia ok 240 hr.Żeby leczenie coś przyniosło to każdy zabieg powinien być powtórzony 7-10 razy. Do sanatorium jedzie się z określonymi dolegliwościami i sanatoria specjalizują się w ich leczeniu.Co leczą w Truskawcu napisałem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: boards_of_warsaw Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.centertel.pl 03.04.10, 20:55 Moja babcia była jeszcze przed wojną :-) Do śmierci w wieku 98 lat mówiła, że Truskawiec w 1934 roku tak ją postawił na nogi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosiale Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 12:23 Dwa lata temu w Truskawcu była moja mama i powiedział, ze było super przede wszystkim nie ma co porównywać z cenami w kraju a i opieka jest dużo lepsza. Może i warunki w niektórych miejscach jak u nas za prl-u ale warto było. wtedy była z polskiego biura podróży a w tym roku jedzie już bezpośrednio od rezydentki. ale poleca wszystkim, którzy się pytali wróciła jak nowo narodzona. POLECAM WSZYSTKIM :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.11, 20:19 Byłam w Truskawcu w ubiegłym roku . Okreslam to jako katastrofa korupcja do potegi entej dasz lrkarzowi przepisze zabiegi nie to plać prywatnie do tego wmówią Ci milion chorób zparoponuja super leczenie po cenach duuuuzo wyzszych niz w Polsce . Jedzenie kapusta i kwaszone buraki ziemniaki i kasza rozgotowana a mieso najwyzej połowa skrzydełka z kurczaka . W pokojach bród i smród oczywisci jezeli zapłacisz to dostaniesz papier i np telewizję kablowkę. Hmmm słowem jedno wielkie zero . Jak juz ie wybierasz to bezpośrednio nie przez biuro podżózy Joanna bo trafisz w same gó... . Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 25.04.11, 20:34 Ania pracujesz w konkurencji ale uderzasz poniżej pasa.Wszystkie podane palce są wyssane z palca czyli trzecia prawda ks.Tischnera.W Truskawcu może i byłaś ale nie w sanatorium.Nie korzystałem z biura Joanna ale rok temu spotkałem grupę osób która była z tym biurem po raz czwarty.Wybierając się w tym roku martwią mnie wzrosty cen na Ukrainie które mogą wpłynąć na na ilość zabiegów nie płatnych/np.masaże/Jedzenie jest dostosowane do leczonych dolegliwości. Spotkana kuracjuszka z Polski w pierwszym zdaniu oznajmiła że była w kilkunastu polskich sanatoriach i nigdzie tak nie żywią jak w Truskawcu/nie chodziło o jakość a o ilość/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 00:42 Witam. Byłam w uzdrowisku Schodnica na Ukrainie, bardzo blisko Truskawca. Trafiłam tam przypadkowo, podróżując po kresach. Spędziłam 4 dni w pensjonacie „DiAnna”. Jestem pod wielkim wrażeniem usług leczniczych jakie oferuje ten obiekt. W cenie pobytu była konsultacja lekarska oraz masaże. Bule w kolanach znikły po kilku masażach. Polecam wszystkim ten pensjonat. Anna z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marian Po prostu tragedia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.09.13, 17:54 Byłem tam jakiś rok temu. Warunki mieszkalne jak w PRL-u, jak chcesz lepiej to tylko super-exlusive za niebotyczne pieniądze. Pokoje brudne, łazienki zagrzybione na maxa. Lekarz przepisuje minimalną ilość zabiegów, jak chcesz więcej płacisz łapówkę, jak źle zarezerwujesz pokój albo wyjazd się opóźni płacisz łapówkę na oczach ludzi :) Żadnej porządnej fizjoterapii czy zajęć rekreacyjnych, zero basenu, jedyny ruch to spacery i dancingi :) Ceny w sklepach wyższe niż w Polsce, tylko wódka i papierosy są tańsze :) Należy uważać na swoje bezpieczeństwo w parkach i po zmroku. Ogólnie to nie polecam wyjazdu tam, chyba że ktoś lubi pić wodę o smaku nafty :) od której psują się bardzo zęby (tak wiem większość emerytów ich nie ma :), ja osobiście nie mam zamiaru tam wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaja Re: Po prostu tragedia IP: *.broadband.greenlan.pl 18.11.13, 23:51 Powiedz, szczerze to piszesz? Mamy zamiar jechać na koniec tego roku do sanatorium w Truskawcu. Mamy już "swoje lata", a jeśli warunki są tak straszne, to nie wiem, co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
twarija-1 Re: Po prostu tragedia 08.01.16, 16:03 Na dancingach mozna spotkać coś ciekawego co by sie prawdziwej choroby nie nabawić??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barbara Jestem na Ukrainie w Truskawcu w sanatorium Poludn IP: *.volia-lviv.com 25.09.15, 17:36 Jezeli sie ktos z zdecyduje raz to bedzie wracal nie co roku ale 2 i wiecej Rewelacja. mozna by pisac duzo ale tutaj kazda godzina jest cenna jak wroce to opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
skala5507 Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 17.12.15, 19:15 Wróciłem z Truskawca 4 dni temu. Było fantastycznie. Już zarezerwowałem miejsca na drugą połowę lutego i organizuję grupę na ten wyjazd. Na początku roku powstała w Truskawcu nowa atrakcja. Działa tam Delfinarium,a oprócz pokazów tresury delfinów prowadzą tam delfino-terapię dla dzieci. Ogólnie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
twarija-1 Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 08.01.16, 16:04 Możesz podpowiedzięć gdzie byłeś i co i jak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara160 [...] 09.01.16, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mr_D Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.16, 00:25 Byłem 2 tygodnie w 2015 wielkanoc, w sanatorium południowy, p. Larysa Komarenko załatwiła. Super było, tanio, warunki - późny gierek :) ale czysto i o.k. Lekarz, badania O.K. USG jakość EU. Ceny :) jade w tym roku z rodziną ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lena Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.16, 10:33 Byłam w Truskawcu san. Południowy kwiecień 2016 r jestem zadowolona z zabiegów, z opieki lekarskiej z obsługi. Stan budynku bardzo dobry / po remoncie/ standard jak w Polsce. Ważne ze dużo taniej i opieka Pań z gabinetów zabiegowych o niebo lepsza niż w Polsce. Nasze pielęgniarki to chodzące królewny w czepkach .A tu są miłe usmiechnięte i dbają o kuracjusza. Nie strofują kuracjusza dbają o dobre samopoczucie. Woda "naftusia" daje zdrowie i dobre samopoczucie. Życze wszystkim skorzystać z takiego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marzena Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: 217.153.38.* 01.06.16, 16:38 witaj Lena proszę kontakt jestem zainteresowana wyjazdem do san Poludniowy proszę o kontakt mruda@op.pl będe wdzięczna Pozdrawiam- Odpowiedz Link Zgłoś
77gosc Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 25.03.18, 23:24 Bylem samodzielnie sanatorium karpaty jak dla mnie same plusy .Opieka medyczna o niebo lepsza niz w Polsce do tego basen sauna silownia i jedzenie jak w 5 gwiazdkowym hotelu chyba ze ktos ma diete .Informacje znalazlem na fb wpiszcie sanatoria truskawiec i szukajcie Orecta jest menadzerem na sanatoria podany jest numer telefonu i email reszte dogadacie mowi i czyta po polsku.Cena zdecydownie przystepna taniej niz przez biura choc snatorium karpaty nalezy do tych lepszych polecam Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
132street Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? 28.06.18, 00:53 Byłem z grupa około 50 osób .sanatorium znajduje sie powyżej Truskawca , trzeba przejść do wód zdrojowych około 10-15 minut na główny deptak co dobrze ci zrobi bo przed posiłkiem należy spacerować pijąc wodę ale jak nie lubisz chodzic to zródełko zanajduje się na terenie sanatorium. obsłóga przyjemna I mówi po polsku, zabiegi przepisuje lekaż dodatkowo możesz zamówić sobie więcej jak jesteś "obłożnie chorowity" masarze bicze szkodzkie etc, pokoje wzgledne to zależy co się spodziewasz , jest czysto I schludnie , Wyżywienie ; wybierasz sobie z listy a raczej zaznaczasz to co bedzie Ci odpowiadało na następny dzień,np. dodatkirm jest zupa mleczna rano płatki owsiane kaszka manna czy ryż na mleku. a jak to Ci nie odpowiada do zjesz to co zaznaczyłeś na liscie poprzedniego dnia bułka serek pomidor kefir czy ser biały lub zółty, pamiętaj że nie jedziesz do sanatorium by przytyć I nie spodziewaj się rarytasów ale napewno nie bedziesz głodny. Polecam restauracje Truskawa Właścicielka sanatorium zbiera grupę ludzi na występ zespołu ( koncery z tancami) wrzuce filmik na You Tube pt Truskavec 2017 . polecam także wesele ukrainskie ,bilety na to sprzedawane są przed wejściem na stołówkę na kilka dni przed tą imprezą rozprowadza bilety bardzo sympatyczna ukrainka ,dowóz na miejsce z tym że trzeba zejść do głównej drogi na oznaczoną godzinę ,tz .od głównej ulicy odchodzi ulica do sanatorium o długości około 200 metrów .Osobiście byłem zadowolony, każdy ma inne wymagania. Dowóz do sanatorium . ze Szczecina z GOLD TURE na Ukraine bez problemów ,ale spowrotem kierowcy omijali autosyrady płatne I to była mordęga ,po wertepach po Holera go wie jeszcze jakich dziurach po prostu było niezbyt przyjenbie zwlaszcza że aytobus miał twarde siedzenia, Pozdrawiam I mam nadzieje że mniej więcej odpowiedziałem z błędami na Twoje pytanie rozwiewając wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marta68 Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.18, 09:29 Zadowolona nawet bardzo, ja rezerwowałam przez biuro Bezkresy www.bezkresy.pl które ma w swojej ofercie sanatoria w bardzo różnym standardzie. Ja polecam 4* bardzo przystępne cenowo a poziom wysoki. Ceny zaczynają się od jakichś śmiesznych kwot typu 600 zł za tydzień.... wybrałam biuro bo wysłałam 1 maila z terminem i nie musiałam się martwić o transport, czy na pewno będzie, co będzie jakby coś... lubię mieć spokojną głowę. W tym roku wybieram się ponownie ale chyba na jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Czy był ktoś w sanatorium w Truskawcu? IP: *.datapacket.com 03.08.21, 15:03 Nie wiem jak kiedyś ale po remoncie jest sanatorium Szachtar w Truskawcu. Sporo informacji na polskiej stronie szachtar.pl. 12 dniowy pobyt z przejazdem i ubezpieczeniem ~ 2100 zł Odpowiedz Link Zgłoś