GoĹÄ: ewka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.14, 09:11 no to można sobie darować wakacje 2014 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Majka Re: no to z wakacji na Krymie bryndza z kiszką 20 IP: *.net155.okay.pl 28.02.14, 17:25 Do "wakacji" jeszcze jest parę miesięcy.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg Re: no to z wakacji na Krymie bryndza z kiszką 20 IP: 194.181.128.* 28.02.14, 23:52 z wakacji na Krymie będzie bryndza nie kiszką ale z potrzebą wyrobienia rosyjskiej wizy . Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: no to z wakacji na Krymie bryndza z kiszką 20 01.03.14, 16:39 to już prościej będzie do Soczi :((((((((((((( łączę się w bólu :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anna Re: no to z wakacji na Krymie bryndza z kiszką 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 19:44 Byłam na Krymie na urlopie dwa lata temu i to już była bryndza.Niech nikt nawet nie myśli że coś się zmieni do wakacji, z resztą Polacy mogą być tam po prostu nie wpuszczani, bo sytuacja się na tyle zaostrzy iż na plażach skądinąd paskudnych bedą opalali się żołnierze. Na wakacje to Ukraińcy do nas bedą przyjeżdżać do obozów ......uchodźców Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka sytuacja stała się naprawdę poważna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 15:48 Sytuacja stała się poważna. Wiele mitów teraz się rozwieje. O przyjemnościach można teraz zapomnieć. Mieszkańcy Krymu pokazali, jacy są naprawdę. Dawno już ostrzegałam, że ich mentalność jest normalnym ludziom mało przychylna. Bardzo mnie na tym forum mnie irytowało bagatelizowanie pewnych niebezpieczeństw. Obywatele Ukrainy mogą liczyć się z realną pomocą, jak pokażą, że im zależy na ich sprawach i interesach. Czekają ich i cały świat ciężkie chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mops Re: sytuacja stała się naprawdę poważna IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.14, 17:55 mogą liczyć na realną pomoc z czyjej strony? Stanów, Niemców? bo Polska nie powinna w tej sprawie deklarować nawet hipotetycznej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Ukraina ma 50 mln obywateli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.14, 09:25 Nikt za Ukraińców nie rozwiąże ich problemów. To państwo ma 50 mln obywateli i 600 tys km2. Najpierw Sami muszą pokazać swoją determinacje i rozwagę. Pobożne życzenia bez ich realnego działania, nic nie da. Co prawda jest to raczej forum turystyczne niźli polityczne, tylko, że pomimo potencjału turystycznego nigdy turystycznym celem, nie byli ani atrakcją. Tam i przed wydarzeniami trzeba było TAM uważać co się mówi: bo dziadek lagą zdzielił na końcu rozmowy; bo inną historie zna, bo NATO to nie to, bo Papież mu przeszkadzał. A na tym forum wiele ludzi żyło mitami i po prostu wprowadzało w błąd wielu potencjalnych turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Krym kpina z logiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.14, 09:19 50 mln obywateli i ani jeden nie chce umierać za półwysep. Krym odłącza się od reszty kraju i nikt nie mówi o kosztach nikt nie mówi o zakręceniu kurka z wodą. Na Krymie nie wody, gaz rosyjski idzie z Ukrainy. Gdzie koszty takiej operacji. Ruskie zapłacą. Na tym świeci nic nie dostaje się za darmo. Krym to dawna baza wojskowo i pozostała po niej obsługa, tylko czasy się po zmieniały. Egzotyka nie warta zachodu. Jacy turyści tam przyjadą. To nie będzie Soczi ani żaden kurort. Kpią ze mnie tak jak na tym forum kpili wiele lat na Ukrainie w łutsze i charaszoje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka Re: Krym kpina z logiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.14, 14:01 buanitka masz bardzo ciekawe podejście do tego co ci nie w smak, a po pierwsze co masz konkretnego do powiedzenia jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piknie buanitka zapewniała IP: *.myslenice.net.pl 18.03.14, 16:52 buanitka zapewniała bezpiecznie, pięknie, zdrowo, super Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: buanitka zapewniała 19.03.14, 00:22 piknie - konkrety poproszę, w którym to miejscu? Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to wracaj do podstawówki. A tak w ogóle co tu Ewką robicie? Współczujecie, wiwatujecie czy jedynym celem jest uprawianie trollingu i podszczekiwania w kierunku mojej skromnej osoby?? Jeśli to ostatnie zapraszam na priv - chyba, że nie macie odwagi... (jak zwykle) :O a tak ps.: TO JEST FORUM TURYSTYCZNE! i wszelkie pyskówki 'nie na temat' trafią do kosza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka buanitka teraz Cię poniosło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 08:09 mówisz o odwadze a prowadzisz pod pseudonimem, mówisz forum turystyczne a uprawiasz od wielu lat agitki i wprowadzasz w błąd ludzi choćby na temat bezpieczeństwa. Zapewniałaś, że Krym to bezpieczny obszar a ludzie Nas kochają. O TURYSTYCE NA KRYMIE możemy sobie na długi okres ZAPOMNIEĆ, bo niestety ludzie tam żyli i żyją POLITYKĄ nienawiści do wszystkiego co niesowieckie. "A tak w ogóle co tu Ewką robicie? "- nie chcę komentować tej odzywki, bo brzmi to "towarzysze wy wicie, rozumicie" p.s. turystyka to też historia, jej poznawanie, jej rozumienie, rozumienie realiów, obyczajów / nie milić z pseudoludowością- cepeliadą/, ostrzeganie przed niebezpieczeństwami- a na Krymie ludzie nie zmienili się z dnia na dzień. Zawsze było czuć oddech ideologi przeszłości, mentalność tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: buanitka teraz Cię poniosło 19.03.14, 12:13 > mówisz o odwadze a prowadzisz pod pseudonimem, Haha - a chcesz z imienia i nazwiska, z nr pesel i adresem zamieszkania?!!!! mówisz forum turystyczne a upraw > iasz od wielu lat agitki i wprowadzasz w błąd ludzi choćby na temat bezpieczeńs > twa. - jeszcze raz - konkrety poprosze! w którym miejscu wprowadziłam ludzi w błąd podeślij linki. Nigdy nie zajmowałam skrajnych pozycji i nie zamierzam. Na "temat bezpieczeństwa wprowadzam w błąd" piszesz? - jeszcze raz PODKREŚLAM - gdzie? udowodnij, a nie rzucaj bezpodstawnych podszczekiwań >>."A tak w ogóle co tu z Ewką robicie? "nie chcę komentować tej odzywki, bo brzmi t... Znów nie rozumiesz przesłania - problem czytania ze zrozumieniem.. Zakładasz wątek pt. no to z wakacji na Krymie bryndza z kiszką 2014 piszesz "no to można sobie darować wakacje 2014", czyli żałujesz-ubolewasz? ironizujesz? cieszysz się? a z późniejszych wypowiedzi wynika jak to beznadziejna jest turystyka na Ukrainie, jak strasznie niebezpiecznie i jak na forum buanitka wprowadza wszystkich w błąd. Rozumiem, że pomimo wszystko planowałaś (łeś) wakacje 2014 - pomimo wszystko co cię tak strasznie drażni?: >Zawsze było czuć oddech ideologi przeszłości, mentalność tubylców. cuś nie widzę konsekwencji ani spójności Ja tu tylko sprzątam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewka komu jak komu nie wypad, zagalopowałaś się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.14, 14:37 komu jak komu, ale Tobie tego nie wolno robić i tak się zachowywać. Sorrryyyy my prości i nie douczeni, może nie na poziomie, może bredzimy, może i dużo nam brakuje ale PUŚCIŁY CI HAMULCE. Lepiej pokasuj to czego powinnaś się wstydzić- a powinnaś!!!!! Bo my mały ludek, Ty wielki moderator!!!!! p.s. Twoje personalia, ani pesel ani numer buta nie interesuje nikogo. Moralność Kalego nie jest czymś dobrym. Niestety zajmujesz skrajne pozycje nie wiem w jakim celu. Turystyka się w tym rejonie skończyła - może lepiej ....???? Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: komu jak komu nie wypad, zagalopowałaś się 19.03.14, 14:42 hahahaha jesteś śmieszna! >Turystyka się w tym rejonie skończyła - może lepiej ....???? od razu widać hu iz hu! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: w.n Re: buanitka IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.14, 18:13 to jest tak jak się nie sprząta dokładnie na swoim forum! współczuje Ci że z nimi polemizujesz-to na nic, szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piknie agitka z CCCP IP: *.myslenice.net.pl 18.03.14, 20:16 sorry dziękuje za agitki rodem z CCCP. Mogę zastanawiać nad poważnymi analizami a nie nad prymitywnymi agitkami z epoki Breżniewa, co nie znaczy, że Ukraińcy mają problemy z identyfikacją historyczną. Tu o Krymie a nie o Banderze. Tu o identyfikacji postsowieckiej Krymskich mieszkańców. Dziekuje za poglądy dziadków rodem z NKWD Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Travel_wawa Krym jest pod okupacją i tam jest niebezpiecznie IP: *.wum.edu.pl 20.03.14, 12:10 Nie ukrywam, że kiedyś chciałem tam pojechać, ale obecnie, gdy wojska sowieckie dokonały agresji i okupują tę część Ukrainy, wyjazd na Krym może być niebezpieczny. Nie sądzę, by szybko się to skończyło. Na pewno dopóki Putin rządzi, każdy przybysz z UE będzie traktowany jak nazista, faszysta, banderowiec, wichrzyciel, szpion itp...Taka jest ochydna putinowska propaganda i ludzie, którzy nigdy nie podróżowali na Zachód (a 80% mieszkańców Krymu nigdy nie było w jakimkolwiek kraju UE) są łatwi to zmanipulowania. Ale kiedyś, kiedy Krym odzyska wolność, wróci się tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 wracając do turystyki.... 22.03.14, 17:27 bo moim zdaniem forum turystyczne nie jest miejscem właściwym do dyskusji politycznych / choć w necie roi się od frustratów,to opinia po lekturze niektórych wypowiedzi/. Czy podczas tego konfliktu kursował pociąg ze Lwowa do Symferopola i ewentualnie jak przebiegał wjazd na półwysep /w nocy o ile pamiętam/.No i jaka jest sytuacja w komunikacji kolejowej z Krymem aktualnie ,jakie są perspektywy na wakacje i potem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: galina_d Re: wracając do turystyki.... IP: *.pool.ukrtel.net 23.03.14, 00:02 Obywatele polscy nie mają perspektyw na wakacjach na Krymie. To jest niebezpieczne dla życia. Półwysep chcą ZSRR NKWD, dyktatorów, ubóstwa. Nie chcą się uczyć żadnych ukraińsku lub po angielsku. Oni nie są podróżni w innych krajach, dlatego nienawidzę dysydentów. Mój wujek chciał zabrać swoje rzeczy z Krymu - rosyjski służby graniczny skradzione z niego pięćdziesiąt tysięcy dolarów (jestem z Ukrainy) . Przepraszam za gorzką prawdę. Polska Dziękujemy za wsparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
pawelec47 Re: wracając do turystyki.... 26.03.14, 07:04 na pewno widok uzbrojonych "po zęby" żolnierzy /nawiasem mówąc pewnie są to marsjanie ,skoro Putin się do nich nie przynaje/ nie sprzyja wypoczynkowi.Sęk w tym,że nie wszyscy Polacy jeżdżą tam wymoczyć pupę w Czarnym Morzu.Ludzie podróżują w sprawach rodzinnych ,w interesach ,czy po prostu dlatego bo mają tam przyjaciół i potrzebują wjechać nawet na okupowany przez Rosję Krym ,jeżeli tylko nie będzie tam ostrych walk. Zresztą Putin już wydał ukaz otwierający tegoroczny sezon turystyczny.No ale miało być bez polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość portalu Re: wracając do turystyki.... IP: *.volia-lviv.com 27.04.14, 16:33 Pociąg kursował i kursuje cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ma Re: wracając do turystyki.... IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.14, 11:49 Jestem ciekaw jak wygląda obłożenie takiego pociągu ,orientuje się ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: wracając do turystyki.... 29.04.14, 05:22 ja jednak pojade na Krym na urlaub w tym roku teraz to ponoc bardzo bezpieczny rejon-dobry na urlaub. ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: urlaub Re: wracając do turystyki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 18:07 tak tak urlaub tam jest zawsze znakomity ;) Odpowiedz Link Zgłoś