Dodaj do ulubionych

A ja właśnie wróciłem z Krymu:)

19.07.06, 15:16
Było super spędziłem tam 2 tygodnie i wróciłem pełen wrażeń. Jedną rzeczą
którą zauważyłem, jest to że mieszkańcy półwyspu jak i całej Ukrainy są bardzo
życzliwi i niesamowicie pomocni:) Polecam każdemu taką wyprawę, jak są jakieś
pytania to walić pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: pytanie :) Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 19.07.06, 16:42
      czy byłeś może w teodozji?
      my własnie tam się wybieramy i szukam roznych sympatycznych informacji
    • Gość: gosia Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 19.07.06, 16:58
      a ja mam pytanie rok temu byłam w oddesie tym razem chce sie wybrac na krym i
      pytanko brzmi czy z odessy do krymu bilety dostanne od razu czy musze czekac a
      drugie pytanko ile mniej wiecej nocle kosztuje i czy najlepiej na dworcu szukac
      ludzi którzy oferują pokoje?
    • Gość: aska Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.centertel.pl 19.07.06, 19:49
      chcemy jechać na 2 tygodnie. jest nas pięcioro. ile potrzebujemy pieniędzy ?
    • aska972 Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) 19.07.06, 20:03
      wybieramy się na 2 tygodnie. jest nas 5 osób. ile potrzebujemy hrywien
      • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 19.07.06, 21:59
        Nie byłem w w/w miejscowościach to nie wiem:) Ja miałem 700 złotych, wystarczyło
        na 11 dni plus podróż pociągami 4 dni:)
        • Gość: ANDY Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:05
          Witam.Za taką kwote to spanie w "namiocie" a jedzonko "konserwy",czy się
          myle???.
          • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 19.07.06, 22:26
            Mylisz się. Koszty podrózy 170 złotych plus 10 noclegów 150 złotych, zostaje 380
            zł. Dwudaniowy obiad w Eupatorii kosztuje 10 hrywien czyli nie więcej niż 7
            złotych. Do tego pyszne śniadania i kolacje robione u siebie w kuchni z
            produktów kupywanych na lokalnych bazarkach. Do tego bilety wstępu + opłaty za
            pociągi podmiejskie, marszrutki czy podwiezienie stopem. W sumie niczego sobie
            nie żałowałem, pozdr
            • Gość: Andy Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:21
              Witam.A gdzie takie tanie noclegi /15zł.za dobe/ i jakie warunki,może jakieś
              namiary ludzie chętnie z tak niskich cen by skorzystali???.
              • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 20.07.06, 07:48
                Jak wyjdziesz na dworcu z pociągu to zaraz cie obskoczą miejscowi i za 10
                dolarów za pokój ci już znajdą coś fajnego:) My jeżdziliśmy samochodem z takimi
                pośrednikami , pierwsze dwie kwatery nie były zbyt imponujące ale trzecia
                zaskoczyła nas bardzo pozytywnie:) Łazienka w kafelkach, odnowiony pokój i
                kuchnia. Teraz wiem żeby nie brać nic od razu , oni dzielą ludzi na tych co
                biorą wszystko i na tych bardziej wymagającyh. Moge podać dobry adres pisać na
                maila slawusek@o2.pl
            • Gość: ja24 Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.07.06, 23:46
              nie przesadziles troche? ja bylem tam rok temu ( w eupatorii) - i w 15 dni
              wydalem 2,5 tys zlotych i nei bylem zbytnio rozrzutny
              • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 25.07.06, 08:24
                Widocznie masz za dużo pieniędzy że tyle udałeś:) Ja niczego sobie nie żałowałem
                i wydałem tyle co wydałem. Nie mam pojęcia na co idzie wydać ponad 2 tysiące w
                Eupatorii. No chyba że sie pije codziennie najdroższe alkochole a zamiast
                spacerku wszędzie sie jeździ taksówką. Nie rozumiem tego pozdr
                • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 08:54
                  Zapraszam do Krymu! Mam tam domek w stanie budowy - w nastepnem roku planuje
                  zapraszac turystow!

Krym w sobie cos magicznego - kto raz tam byl, przyjedzie jeszcze!
                  • Gość: kika Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.pip.gov.pl / 212.69.68.* 25.07.06, 10:33
                    można wiedzieć w jakiej miejscowości jest ten domek ? Na ile osób ?
                    • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 11:05
                      To jest przypieknie miasto Bajdarskaja dolina - do Forosa 9 km - cicho - nie ma
                      mnostwa turystow - nad poziomem morza 400 m. Domek dwopietrowy - tz parter z
                      kuchnia i duzym pokojem z kaminem, na 1-m pietrze 2 sypalni (po 16 m2) i
                      lazienka. Ja myszle ze 2 rodizny albo jedna duza moze sie razmiescic
                    • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 11:12
                      otdyh.crimea.ua/foto/details.php?image_id=297&sessionid=ed3fae3849b34
                      tutaj widac za gora domki - wlasnie to jest ta miescowoc...a plazy sa w
                      buchcie - sama czysta woda w krymie.
                      • Gość: Al Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:50
                        Natasza-istnieje mozliwosc znalezienia noclegu w te wakacje u Twoich sasiadow ? napisz prosze jakie warunki i ile to kosztuje - planuje przyjazd na poczatek sierpnia adres: ktoto@wp.pl
                        • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 13:14
                          Planujecie wynajecie domu czy mieszkanie, kwatere? Ile osob i w jakim wieku?
                          • Gość: Al Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:46
                            Kwaterka, 3 osoby, 2 dorosle + 1 dziecko 10 lat
                            Dzieki
                            czekam na odpowiedz
                            • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 14:17
                              Bedzie pokoj za 50 dollarow/doba - dodatkowo 12 dollarow 3-razowe jedzenie -
                              ale mozno z gospodarzami sie umowic osobnie.
                              • buanitka Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) 25.07.06, 14:23
                                ło matko..... 50 $ za dobę za POKÓJ... Za tyle można w innych miejscowościach
                                cały dom wynająć
                                • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 14:25
                                  Chetnie poznam taka miejscowosc...i zeby jeszcze przyroda byla taka sama.
                                  • Gość: Al Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:50
                                    OOOOPS, 50 USD za dobę za pokój to jednak ciut duzo za duzo. Widze, ze bede musial isc innymi tropami ale chetnie wpadne do Waszej osady, zeby obejrzec tak cenna miejscowke:)
                                    Pozdrawiam
                                    Al
                                    • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 14:58
                                      To taki ceny maja sasiedzi. Jaki ja beda mialam - przyszlosc pokaze.
                                  • buanitka Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) 25.07.06, 15:10
                                    Krym praktycznie wszędzie jest cudowny. Owszem, takie ceny można spotkać, ale
                                    uważam je za zbyt wygórowane.Możesz kliknąć tutaj (takie pierwsze lepsze z
                                    wyszukiwarki): zurbagan.com.ua/index.php?count=3&cont=3

Dalej wybrać: Тип недвижимости: Коттедж
                                    Район: Севастополь, Байдарская долина

wyświetli się to:

Код объявления:914
                                    Тип недвижимости: коттедж
                                    цена MIN:35 цена MAX:60 валюта:USD
                                    район:Севастополь, Байдарская долина
                                    до центра города: 30 мин. на транспорте
                                    до моря: Не указанно
                                    состояние жилья:Хорошее
                                    спальных мест:10
                                    климат:нет этаж:2 этажность:2 балкон:нет
                                    мебель:Состояние хорошее телефон:Нет
                                    тв:цветной, в рабочем состоянии (антенна)
                                    холодильник:новый
                                    горячая вода:Бойлер
                                    плита:Газ балонный
                                    фото:0
                                    Утюг. Кухонная посуда. Постельное белье
                                    информация:
                                    Коттедж расположен в тихом уединенном месте, до моря 20 мин. на автомобиле (мыс
                                    Сарыч ЮБК). 2-ва этажа, 4-ре спальни, зал, 2-ва санузла, бильярд,кухня,
                                    столовая, 2-ва гаража, терраса с видом на горы. 10-ть спальных мест.
                                    Ступниковое телевидение, гор/хол вода. Фото нет. Цена за дом.Информация от
                                    01.02.06 г.

Tłumacząc na j.pol.: za 10 osobowy 'pensjonat' MAX -60 $

A to tylko pierwsze lepsze ogłoszenie. Gdyby poszukać lepiej... :)
                                    • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 25.07.06, 15:34
                                      Realnie bardzo atrakcyjne ogloszenie. Moze ktos i skorzysta. To co
                                      proponowalam - maja yachte (nie wiem jak po polsku) i 3 godziny dziennie
                                      proponuja wycieczki w morze (w tej cenie). Ale kazdy liczy co mu bardzij jest
                                      potrzebne.
                                • Gość: Al Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:04
                                  Witaj Moderatorze :)
                                  z Twoich postów wynika, ze znasz fajne miejscówki do mieszkania na Krymie czy możesz mi podesłać dokładne adresy tych miejsc? Wybieramy się w ciemno - pisałaś o fajnym lokum w Massandrze
                                  Proszę o więcej informacji na adres: ktoto@wp.pl
                                  obiecuję, ze się odwdzięczę po powrocie
                                  Dzięki
                                  Al
                  • krzew1 Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) 07.08.06, 10:13
                    Jak mogę się z Toba skontaktować?
                    • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 07.08.06, 12:09
                      Z mna?
                • pepon Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) 25.07.06, 16:40
                  Stawusek,
                  oferowales w ktoryms poscie namiary na atrakcyjne kwatery na Krymie. To co,
                  podzielisz sie nimi? Wyslalem Ci maila.
                  Dzieki!

Gość portalu: slawusek napisał(a):

> Widocznie masz za dużo pieniędzy że tyle udałeś:) Ja niczego sobie nie
                  żałowałe
                  > m
                  > i wydałem tyle co wydałem. Nie mam pojęcia na co idzie wydać ponad 2 tysiące w
                  > Eupatorii. No chyba że sie pije codziennie najdroższe alkochole a zamiast
                  > spacerku wszędzie sie jeździ taksówką. Nie rozumiem tego pozdr
                  • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 27.07.06, 08:08
                    Zgadza się , tylko że ja adresy dwóch kwater wysłalem dużej liczbie osób i
                    dalsze wysyłanie ich straciło sens.
              • Gość: agnienienia Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:55
                Witam,
                rok temu spędziliśmy z mężem najcudowniejsze trzy tygodniowe wakacje na Krymie w
                Teodozji. Nie żałowaliśmy pieniędzy na nic, mieszkaliśmy w bardzo ładnie
                urządzonej kawalerce, z ciepłą wodą-non-stop i wszystkimi wygodami. W lokalnym
                biurze podróży wykupiliśmy 10 wycieczek, w związku z czym Krym zwiedziliśmy
                cały. Żywiliśmy sie wyłącznie w stołówkach i restauracjach. Umilaliśmy sobie
                czas różnymi lokalnymi atrakcjami. Piliśmy wina i szampany w barach i
                restauracjach-różne roczniki. I wydaliśmy w sumie wydaliśmy 4.000,00 zł(2
                osoby). Polecam Krym z całego serca.
                • Gość: Rafal Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:29
                  A mozesz mi podac jakies namiary na kwatery albo hotel
                  • Gość: agnienienia Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:45
                    Kwatery znaleźliśmy przez pośrednika. Jak wysiedliśmy z marszrutki w Teodozji,
                    dostrzegliśmy budkę, wielkości kiosku Ruchu (stając twarzą do cerkwi, po prawej
                    stronie) podeszliśmy i zaraz naprzeciw nam wyszedł bardzo miły młody chłopak.
                    Stwierdził, ze pewnie szukamy do wynajęcia kawalerki:)))). Zaraz zatelefonował i
                    po 10 minutach, zjawił się Pan VV Passatem. Pokazał nam z sumie 4 mieszkania
                    (jedno z nich tak nam sie spodobało, ze w nim zostaliśmy), a przy okazji dał
                    kilka cennych wskazówek, co do taksówek, wyżywienia, plaży itp.

A i jeszcze jedna ważna sprawa, jeszcze przed oglądaniem mieszkań umówiliśmy sie
                    co do ceny którą ewentualnie bylibyśmy w stanie zapłacić, za pokazanie mieszkań
                    nikt nie wziął od nas zadnych pieniędzy. Płaciliśmy właścicielowi, a on już
                    dogadyłał sie z pośrednikiem.
                    • Gość: agnienienia Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:57
                      Płaciliśmy 15$ za dobę,
                      ładne mieszkanie na drugim piętrze, trzypiętrowego bloku, w spokojnej okolicy.
                      Pokój, kuchnia i łazienka, pomieszczenia bardzo czyste i przyjemnie urządzone.
                      Ciepła woda non-stop, kuchnia, lodówka, tv, pralka-naprawde wszystko na
                      poziomie. Do morza około 200 m, plaża przy ośrodku "Dynamo". My jeździliśmy na
                      plażę do Bieregowa, to taka dzielnica Teodozji z pięknymi złotymi szerokimi
                      plażami (10 minut autobusem nr 4), albo nad Morze Azowskie:)))) Do głównego
                      nadmorskiego deptaku dwa przystanki autobusem nr 2 lub na piechote. Po drodze
                      stołówka (typowe lata siedemdziesiąte),z pysznym i bardzo tanim jedzeniem
    • Gość: podk Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.06, 11:13
      zazdroszczę, własnie planujemy z rodzinką Krym z 7 letnim dzieckiem, czy możesz
      polecić któreś biuro podróży?
    • Gość: gościk Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:33
      Sławusek- a jaka pogoda na Krymie? Tzw. ciepłych rzeczy to trzeba duzo brać?
      • dar54 Pogoda na Krymie 26.07.06, 16:18
        www.nettour.ru/?c=weather&cid=334 KRYM+ cały
        sojusz
      • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 27.07.06, 08:05
        Ja prawie trafiłem na nienajlepszą pogodę, pogode mieliśmy taką że rano było
        słonecznie a w porze obiadowej pogoda sie psuła.Dziwne troche ale tak było.No
        sweterek zakłądałem tylko na wieczorne spacerki hehe
        • Gość: Natasza Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: 194.149.234.* 27.07.06, 08:11
          Na ile znam Krym ladna pogoda tam bywa druga polowe wrzesnia i nawet do konca
          pozdziernika - zawsze ciepla woda +20+23, tak samo powietrze, juz nie
          ma "zgonow" - tz nagle moze woda sie ochlodzic do 10 stopni (przewaznie
          czerwiec - lipiec). Lubie ten okres, ale tym latem jade koniec sierpnia -
          poczatek wrzesnia.
      • Gość: wiola Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.sti.net.pl 04.08.06, 15:45
        w sierpniu pogoda jest pewniejsza z wieksza iloscia dni pogodnych.pozdrawiam!
    • Gość: mary Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.arkada.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:51
      Byles w Odessie? Warto tam jechac bo ja sie wybieram... i jak znal;ezc nocleg??
      Rezerwowac wxzesniej z Polski czy na miejscu?
      • Gość: slawusek Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 05.08.06, 11:14
        W Odessie nie byłem , jedyne co rezerwowałem to bilety na pociąg z Lwowa do
        Simferopola. Wszystko inne robiliśmy w ciemno i nie żałuje. Nie ma sie co
        obawiać problemów z noclegami, bo kwater na Krymie to napewno nie brakuje...:)
        • Gość: Olka Jak oceniacie czystosc wody i plaz na Krymie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:42
          ???...............mam pewne obawy, ale moze je rozwiejecie? Mysle o wyjezdzie z
          warszawskiego BT Moj urlop na Polnej w koncu sierpnia albo we wrzesniu, czy
          ktos korzystal z uslug tego biura? Pozdrawiam:)
      • Gość: fotech Re: A ja właśnie wróciłem z Krymu:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:44
        Odesaa nie jest na Krymie, co za tym idzie jest kompletnie inna-inne plaze,
        inne miasto, inne zabytki, ulice, sklepy, to jest po prostu inny temat.
        Zdecydowanie, jesli to pierwsze spotkanie z tym regionem, polecam Krym.
        Wojtek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka