Dodaj do ulubionych

Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentowej?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 14:41
Witam. Chciałbym zakupić odpowiednią bramę garażową segmentową. Chce maksymalnie wykorzystać powierzchnię garażu stąd będzie to dla mnie najlepsze rozwiązanie. Mam tylko problem z wyborem firmy. Może mi coś podpowiecie? Liczę na konstruktywna pomoc. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wayne_Dalton Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.chello.pl 12.11.10, 11:13
      Warto do zakupu bramy segmentowej podejść z rozwagą. Dobór odpowiedniej bramy do garażu, sprawi że będzie służyć Ci przez lata. Podczas otwierania nie wysuwają się przed budynek więc nie utrudniają manewrowania, co stanowi ich dodatkowy atut. W trakcie przesuwania skrzydła bramy, poszczególne segmenty przemieszczają się wzdłuż prowadnic i chowają wewnątrz garażu - pod sufitem lub wzdłuż ściany. Dla zachowania maksymalnej przestrzeni lepszym rozwiązaniem będzie zastosowanie bramy segmentowej górnej. Montowane bezpośrednio za otworem wjazdowym, dzięki pionowemu kierunkowi otwierania oraz prowadzeniu pod kątem prostym, nie zajmują wiele przestrzeni w pomieszczeniu.
      • Gość: dyzio Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.serczer.pl 12.11.10, 13:54
        polecam Wiśniowskiego
    • arekipenia Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 18.04.11, 15:06
      JA POLECAM BRAMY SEGMENTOWE WURTMAN - MOŻNA KUPIĆ BEZ WYCHODZENIA Z DOMU - NA ALLEGRO. MAJĄ SUPER BRAMY W DOBREJ CENIE. MOŻE FIRMA MAŁO ZNANA, ALE NIE WIDZĘ KONIECZNOŚCI ABY PRZEPŁACAĆ ZA HORMANA.
      • xfinlandia Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 10.05.11, 17:36
        Wow, ależ odpowiedzi!;)
        Czołowka rankingu w Polsce od lat jest stała Wiśniowski, Horman, Krispol, Normsthal i inni.
        Przepraszam, że nie wymieniam Wayne Dalton czy Bigtor, ale nie pamiętam dalszej kolejności rankingu.
        • Gość: łuki Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 19:20
          Myślę że to hormann rządzi w Polsce, montuję bramy od lat i Wiśniowski do Hormanna to Kicz. Po hormanie mogę polecic Normsthala,
          • negr0 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 09.08.13, 09:42
            Jeśli brama Hormanna to tylko z napędem od sklep-hormann.pl
      • Gość: tech.mir@onet.pl Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.146.170.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.10.13, 22:11
        kupię bramę garażową segmentową - używaną o wymiarach szer.ca3000 wys.ca 2800
    • Gość: Lisc Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.05.11, 00:41
      Z wyborem bramy jest tak jak z wyborem auta... lepiej wcześniej naprawde dobrze przemyśleć zakup. Polecam ci szczerze tematy a propod bram tu: forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-drzwi-bramy-garażowe-oraz-PORADY-EKSPERTA-VELUX
      dużo poradd
    • Gość: Tomasz Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.cela.pl 22.05.11, 18:43
      ja mam bramę segmentowa od Wiśniowskiego. Bramę ze sprężynami skrętnymi można zamontować nawet do nadproża o wysokości 10 cm. Zaoszczędzoną przestrzeń pod sufitem możesz zagospodarować tak, jak chcesz. Ja mam do tego napęd D600 z Faac. bardzo dobry sprzęt. zwłaszcza w wersji z paskiem kewlarowym. bardzo cicho pracuje. Ma elektroniczną kontrolę prędkości - w przypadku spowolnienia ruchu bramy (np. przez przeszkodę) napęd zatrzyma bramę i cofnie ją do poprzedniej pozycji. dzięki temu nie trzeba stosować fotokomórek zabezpieczających.
    • antekantoni Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 08.01.12, 14:59
      Dobra segmentowa brama garażowa to jakaś z oferty Wiśniowskiego. Mam taką w domu i jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo Wiśniowski to polska solidna produkcja ;)
      Podrzucam trochę informacji:
      www.dommodelowy.pl/?module=materials&action=item&id=1314
      • Gość: bentley Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.cela.pl 11.03.12, 19:02
        Wiśniowski jest dobry. mnie odpowiada i cena i wykonanie. tak samo z napędem do bramy. mam założony przy wjeździe i w garażu Faac i super działa. używam tego zestawu od paru lat i nie narzekam.
        • Gość: gosc Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 11:26
          Też mogę polecić Wiśniowskiego
          bramy garażowe Wiśniowski Kołobrzeg - Koszalin
      • Gość: sindbad Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.play-internet.pl 13.10.12, 15:07
        sorki ale się nie zgadzam. ja dałem się na mówić na taką bramę i teraz bardzo żałuję. brama nie działa w zimę a z reklamacją czekam już ponad rok i żadnej odpowiedzi nie mam. moim zdaniem jest to jedna z najgorszych bram jakie są na rynku. znajomy kupił za troszkę większą sumę hormana i już 4 lata sobie działa bez problemu . firma W. do poprostu dno :*(
        • Gość: hahaha Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.wisniowski.pl 19.10.12, 13:54
          Dobra reklama dla Hormanna. Chyba nie masz pojęcia o bramach garażowych, ale próbujesz... Pewnie kupujcie Hormanna jest to dobra "NIEMIECKA" firma z 75 letnią tradycją i marką i to właśnie za to zapłacicie. Zamiast kupić polski produkt, tak na prawdę wykonany z lepszych materiałów i komponentów. Proponuję zapytać u dealera sprzedającego bramy o sprężyny jakie są w Hormanie a jakie u Wiśniowskiego, jakie rolki do prowadzenia bramy, jaki współczynnik prznikania ciepła, z jakiej grubości są wykonane prowadnice, albo o ewentualne ceny części zamiennych (haha) ... jeżeli powie wam prawdę to nawet przez myśl wam nie przejdzie przepłacać za Hormanna.

Mój kuzyn jest dealerem od 5 lat i sprzedaje bramy Wiśniowskiego, Hormanna i Krispola. Hormanna się sprzedaje bo się więcej na nim zarabia a ludzie to łykają (Niemiecka precyzja i marka-hahah). I tak właśnie się robi bizness.

Pozdrawiam
    • jedyny-remex Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 14.05.12, 10:23
      Ja polecam serdecznie bramy garażowe WURTMAN -15 lat gwarancji , solidna konstrukcja, ocieplenie, porządny bezawaryjny naped
      Super promocje wiosenne na montaż bramy!!!
      POLECAM!!

WWW.REMEX.BIZ
      www.bramygarazoweblog.com

KRÓTKO PODSUMUJE -SOLIDNOŚĆ W PRZYSTĘPNEJ CENIE!!! Czyli brama na czasy kryzysu!!
      • Gość: murmula Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 15:21
        Zdecydowanie mogę polecić bramę segmentową górną, automatyczną NORMSTAHL...czy to Euro (obecnie: Sekura bardziej innowacyjna - z tego co mi wiadomo) czy G60 SATIN...ja mam akurat Euro-Flair i jestem bardzo zadowolona.

Są to bramy bardzo szczelne, o solidnej konstrukcji, o silnym automacie, wyjątkowo atrakcyjne i estetyczne, ciche, śliczne, nieawaryjne, a do tego naprawdę w atrakcyjnych cenach. Polecam gorąco jako użytkwniczka bramy.

www.normstahl.pl
    • kdes Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 17.09.12, 10:41
      Firma Domino ma bardzo szeroką ofertę w dobrych cenach i co najważniejsze są solidni i znają się na swojej branży.
      Gdybym miał kogoś polecić to tylko ich.
    • Gość: Prestidigitator Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.12, 13:57
      W Małopolsce najlepsze bramy garażowe ma Roletex Tekst linka
      • Gość: Kamil Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 17.03.13, 22:41
        To jak to w końcu jest? Polecacie te bramy z firmy Roletex czy nie? Musze jutro koniecznie złożyć zamówienie i nie wiem czy do nich dzwonić czy szukać czegoś innego????
        • Gość: BRAMYYYY Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 27.04.13, 23:15
          Pewnie, że polecam. Mam taką bramę od lat i jest niezawodna. Śmiało kupuj!
        • Gość: kondzio Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 18.08.13, 23:44
          Ja z całą stanowczością mogę Ci polecić te bramy. Są niedrogie,bardzo wytrzymałe i ładnie wyglądają.
        • wm730 Re: Roletex 07.01.14, 21:46
          Pewnie, że polecam. Mają świetne bramy i nie tylko. Super jakość i cena w miarę atrakcyjna, poza tym mogą ci też zamontować. Raczej nie polecam samodzielnego montażu, bo możesz coś zchrzanić.
          • Gość: michał889 Re: Roletex IP: *.centertel.pl 31.01.14, 23:42
            Ja również polecam. Sam mam od nich bramę i świetnie mi służy.
    • Gość: crowmell Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.12, 11:15
      Już kiedyś się wypowiadałem bramy to przeżytek blokują wentylacje odradzam
      • Gość: bartek Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.210.AWIST.PL 24.10.12, 12:33
        Czy możesz rozwinąć ten temat?
        • Gość: marek Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 01.02.13, 21:27
          JA MOGĘ POLECIĆ BRAMY GREEN DOOR.MAM DWIE I NIEŹLE CHODZĄ A DO TEGO TANIO.
          2800X2125 W ZŁOTYM DĘBIE ZAPLACIŁEM 1699.
    • Gość: walec Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 11.02.13, 23:01
      kupiłem rok temu bramę białą 3000x3000 z oknami firmy GREEN DOOR i generalnie nie mam zastrzeżeń. Wcześniej pytałem u Wiśniowskiego ale jak mi cenę powiedzieli to padlem. Za białą bez okien 4900 to przegięcie i jeszcze 4 tygodnie czekania. Na allegro za Green Doora dalem 2500 z wysyłką.
      • Gość: Janusz z Polasia Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 02.03.13, 20:23
        Ja tez mam tego Green Doora już ze 2 lata i nie mam żadnych zastrzeżeń. Porównywałem ceny na allegro i były najtańsze i co najważniejsze od ręki.U Wiśniowskiego kazali czekać 3 tygodnie i dwa razy droższe miały być. Po co przepłacać.To tylko garaż.Wolę różnicę dołożyć do lepszych drzwi wejściowych i tak zrobiłem.Polecam drzwi firmy Doorsy.
        • xfinlandia Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 13.03.13, 08:45
          A ja po raz pierwszy w życiu słyszę o bramach takiej marki. A jestem na wieu forach budowlanych, przeglądam wiele pism branżowych i nic..
          Co najmniej dziwne, że trafiłem na taki klub posiadaczy GD
    • Gość: dobra brama Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 30.04.13, 00:33
      Ja od lat mam bramę z firmy Roletex i muszę przyznać, że jest niezawodna. Nie zamieniłbym jej na żadną inną.
    • Gość: Hubcio Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 20:26
      Sprawdź tutaj - mają duży wybór bram
      • Gość: Olsen Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 11:48
        Albo zadzwoń 508408808, www.asystem.pl
    • Gość: edudek4 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.play-internet.pl 15.07.13, 13:22
      Gorąco polecam firmę STASZYŃSKA BRAMY www.staszynska.pl profesjonalizm, pełna obsługa wszystko podpowiedzą wytłumaczą przyjadą.... naprawdę jestem bardzo zadowolona.;-) Każdemu znajomemu polecam i oni też są zadowoleni
      • xfinlandia Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 15.07.13, 18:09
        Łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu. Dostaniesz za to premie?
    • Gość: edudek4 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 09:31
      Polecam firmę STASZYŃSKA BRAMY;-)
    • Gość: RomanW. Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.13, 11:18
      Witam,
      Jest kilka artykułów w sieci porównujące konkretne bramy kilku producentów, więc polecam przeczytać. Generalnie fajnie jest nie przepłacać i załapać się na jakąś ciekawą promocje, jeżeli szukasz np. bramy segmentowej to chyba u Wiśniowskiego jest teraz w promocji.
    • Gość: Janusz_55 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 11:29
      Witam,
      mam podobne zapytanie. Jestem tuż przed wyborem bramy, wiemy że chcemy segmentowe - pytanie tylko o producenta. Mamy w głowie póki co Wiśniowskiego ( dużo się o nich słyszy no i obecnie mają teraz promocję na segmentowe) stąd nasze pytanie czy polecacie?
      • Gość: lichwa Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 21:58
        Przecież teraz, przy "promocji" jest drożej!!

Gość portalu: Janusz_55 napisał(a):

> Witam,
        > mam podobne zapytanie. Jestem tuż przed wyborem bramy, wiemy że chcemy segmento
        > we - pytanie tylko o producenta. Mamy w głowie póki co Wiśniowskiego ( dużo się
        > o nich słyszy no i obecnie mają teraz promocję na segmentowe) stąd nasze pytan
        > ie czy polecacie?
        • aleksandra.p44 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 10.12.13, 09:25
          Tu już nei chodzi o cenę, bramę kupuję się raz na kilka dobrych lat, dlatego warto się zastanowić przed podjęciem tej decyzji. Znam kilka osób, które zachwalają sobie wspomniane bramy Wiśniowskiego, więc polecam zwrócić na tego producenta również uwage przy wyborze :)
    • Gość: czitos234 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.13, 10:22
      tez mam u siebie segmentowana - jest najlepsza. moze wybierzesz cos z vertimaru?
    • Gość: Rytel Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.14, 13:35
      Kup segmentówkę Hormanna. Ja swoją kupiłem w Astrum i chociaż mam ją już kilka lat, jak dotąd nie mam z nią żadnych problemów.
    • Gość: Miro_KRK Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.30.38.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.14, 22:49
      Ja za namową znajomego 2 tyg. temu zakupiłem bramę (3500 x 2250) firmy "NITUS" na początku się obawiałem bo firma mało znana, ale szukałem bramy w okleinie (winchester) więc nie było łatwo, firma ta miała taką w ofercie (niektóre firmy od razu odpuszczały albo cena kosmiczna, a tu moje zaskoczenie - nie ma problemu okleina jaką chcę, wzornik zawierał chyba z 30 różnych wzorów). Czekałem co prawda 2,5 tygodnia, ale brama po zamontowaniu wygląda i pracuje super. Montaż poszedł im sprawnie, nie myślałem, że tak szybko (specjalnie wziąłem dzień wolnego żeby ich dopilnować, a przed obiadem mogłem już cieszyć się z zakupu). Szczerze polecam!! - sprawdźcie sami.
    • Gość: romek Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow IP: *.centertel.pl 15.07.14, 21:37
      A w Roletexie patrzyłeś? Oni mają bardzo dobrej jakości bramy segmentowe i nie tylko.
    • as340 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 28.07.14, 20:14
      Najlepsze bramy (moim zdaniem) ma Roletex. Firma ma szeroki asortyment i profesjonalne doradztwo. Poza tym u mnie brama ani razu się nie zepsuła.
      • volcanowatch Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 05.10.14, 20:09
        Zachęcam do zobaczenia na www.poltau.com.pl/
    • 44przemek Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 18.08.14, 20:44
      Jezeli kogos to zainteresuje to mam do sprzedania nową bramę garażową segmentowo panelową HORMANN z całym kompletem wielkosc bramy to 2500 / 2125 kolor bramy RAL 8028 czyli brąz ze strukturą brama jest nowa w oryginalnym opakowaniu cenię ją na 2300 zl. w razie pytan prosze o kontakt moj telefon 664 029 043 Zamosc woj. Lubelskie
    • ilonaka6 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 09.09.14, 22:05
      My mamy od lat bramę Roletex i sobie chwalimy.
    • brm2 Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 29.01.16, 16:59
      Specjalistyczne bramy oferuje firma Doorbau z Warszawy www.doorbau.pl
      • bartnowic Re: Szukam odpowiedniej bramy garażowej segmentow 10.02.16, 14:06
        Także polecam bramy doorbau szczególnie do obiektów przemysłowych w tym się specjalizują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka