Dodaj do ulubionych

Jakiej firmy wybrać okna?

21.04.13, 23:25
Planuje wymianę okien. Zastanawiam się jaka firmę wybrać.
Tak by cena szła w parze z jakością. Jest to inwestycja na lata dlatego chciałabym dokonać trafnego wyboru.
Bardzo proszę o uczciwe doradztwo.
Okna do pokoju, kuchni, łazienki i tarasowe(przesuwne).
Obserwuj wątek
    • Gość: Crap Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.13, 09:41
      Cześć! Nie ma się co łudzić, bardzo trudno będzie połączyć cenę z jakością. Z drugiej strony z pełną świadomością twierdzę, że lepiej za okna zapłacić mniej, niż inwestować grube tysiące. Nie raz nie dwa widziałem okna "drogich" producentów, które wyglądały delikatnie mówiąc nieciekawie. Wyślij oferty do producentów, wybierz te, które podobają Ci się najbardziej + mają atrakcyjną cenę. Wytarguj dodatki w postaci, czystej ramy + może jakaś lepsza klameczka i tyle. Okna to tylko produkt budowlany :) Firmy? Drutex (skrajne opinie - jednak to lider), Vetrex, Solecka Fabryka Okien Sożal, Petecki.
      • m_ac Re: Jakiej firmy wybrać okna? 22.04.13, 13:12
        Miałem ten problem w ub. roku(budowa domu).Wybrałem te z Krakowa.Może nie są najtańsze,ale na pewno solidne.Ponadto bardzo ważny jest ich montaż tzw. "ciepły", o czym powiedzieli panowie z ekipy, która montowała.Nie znam się w ogóle na budowlance, ale murarz,który dom stawiał do swojego kupił takie same, więc chyba najgorsze nie są.Podobno najlepsze są drewniane, ale ceny są kosmiczne.
        • anna_d1986 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 23.04.13, 20:27
          Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie. Pozdrawiam.
          • Gość: Aleksandra Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.13, 12:50
            ostatnio wysłałam zapytanie o okna do samego producenta "DRUTEX" w tym samym dniu dostałam ofertę od firmy "twoje okna" z powodu iż cena mi odpowiadała przeszłam się to ich firmy, uzgodniliśmy wiele szczegółów od razu omówiliśmy się na dokładny pomiar aby sprecyzować cenę ;) jestem bardzo zadowolona z obsługi i podejścia do klienta aktualnie czekam na moje okna.
      • ma.rx Re: Jakiej firmy wybrać okna? 23.07.14, 22:32
        Połączenie ceny z jakością jest trudne ale nie niemożliwe, jednak w przypadku okien oszczędzanie nie ma moim zdaniem większego sensu. To jednak inwestycja na lata. Z firm natomiast mogę polecić ekoplast - kupiliśmy u nich te okna www.ekoplast-krakow.pl/produkty/okna/modele-okien/prestige-thermo i jesteśmy jak na razie zadowoleni.Ekipa montażowa też była ok
    • programnajlepszafirma Re: Jakiej firmy wybrać okna? 26.04.13, 13:26
      Zapraszam do skorzystania z programu najlepsza firma tam znajdują się opisy firm, oceny itp.

pozdrawiam
      najlepszafirma.pl/
    • Gość: Julios Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 15:16
      Dachowe mam od fakro i te mogę polecić, nie wiem czy robią też standardowe.
    • Gość: karol Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 20:40
      na rynku jest kilku wiodących producentów, według mnie powinnaś wybrać okna któregoś z nich, zwróć jednak uwagę na to czy okna mają odpowiednie zabezpieczenia tzn. czy są to okna antywłamaniowe, bo według mnie tylko zakup takich okien ma sens
    • Gość: KarolBa Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.4web.pl 11.07.13, 14:58
      Witam Was. Ja przy wymianie okien szukałem tanich ofert. Niestety nie mogłem pozwolić sobie na większy wydatek niż 5000 zł za 7 okien. Mieszkam w bloku, na łódzkich bałutach. O dziwo, okna nie z najwyższej półki całkiem nieźle się spisują. Mam je od roku i jestem ze wszystkich zadowolony. No może jedno, rzadziej otwierane jakby trudniej się otwiera. Jest to pewnie spowodowane tym, że okno nie zdążyło się jeszcze wyrobić. Zakładała je łódzka firma działająca w całej Polsce, więc w razie potrzeby dam namiary i opowiem, jak to wyglądało u mnie w domu. Pozdrawiam :) KarolBa
    • Gość: tsa Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.13, 15:15
      Dwa lata temu też byłam w podobnej sytuacji. Nie bardzo wiedziałam na jaką ofertę się zdecydować, ale w końcu wybrałam MS więcej niż okna. I szczerze polecam, ze względu na współpracę z firmą, jak i montaż bezproblemowy. Wiem, że dwa lata to za krótki okres, żeby mieć pewność, ale na razie (odpukać) wszystko jest w porządku.
      • Gość: piotr Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 20:20
        U mnie okna MS ciemne od strony południowej się powykrzywiały . Nie polecam .
    • pikadooor Re: Jakiej firmy wybrać okna? 26.08.13, 17:01
      U siebie w bloku mam okna firmy rehau od 7 lat, jednak na tamte czasy to zapłaciłam dosyć drogo, ogólnie z oknami wszytsko w porządku, białe plastiki, siostra u siebie ma okna brązowe i takie mi się bardzo podobają, dokładnie ma takie okna, ale jaka to firma to nie mam pojęcia niestety: www.mkk-budownictwo.pl/images/phocagallery/Wykonane/thumbs/phoca_thumb_l_big2-14.jpg
      • Gość: Mariuszz Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.13, 21:41
        Jeżeli ktoś szuka na terenie Mazowsza (okolic warszawy) bardzo dobrych okien oraz jeżeli komuś zależy na ciepłym domu to zapraszam na stronę www.innowacyjneokna.pl

Oraz zachęcam do zapoznania się z aktualna promocją gdzie do okien energooszczędnych(pasywnych) ciepły montaż jest gratis.
        www.innowacyjneokna.pl/aktualnosci/102-promocja-na-okna-energooszczedne.html

Podaje również link do tematu z ciepłym montażem :
        www.innowacyjneokna.pl/montaz/cieply-montaz.html
        Pozdrawiam
        • Gość: . Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.dynamic.chello.pl 01.10.13, 18:57
          Mariusz, przecież nie macie nawet siedziby-gdzie ludzi zapraszasz??
        • anna_d1986 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 06.10.13, 18:13
          Witam.
          Bardzo dziękuję za zainteresowane i porady.
          Mamy już nowe okna. Zdecydowaliśmy się na firmę OKNOPLAST na profilu Veka. Okna trzy szybowe i 6 - komorowe. Pierwsze efekty wymiany na nowe okienka:
          - dużo ciszej w mieszkaniu przy zamkniętych oknach :)
          - przepalamy wieczorem i zużycie drewna jest o połowę mniejsze
          - po wygaszeniu pieca mieszkanie się nie ochładza tak szybko jak to było przy starych oknach
          - kolor złoty dąb :)
          Pozdrawiam Wszystkich
          • Gość: Aleksandra82 Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: 150.254.196.* 03.12.13, 14:30
            Witam, proszę napisać ile kupowali Państwo okien z tej firmy, jaki był ich łączny koszt oraz czy kolor złoty dąb jest obustronny?

Z góry dziękuję za odp.
            Aktualnie jestem przed wyborem okien do nowo wybudowanego domu i stąd moje zainteresowanie:)
          • Gość: () Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.free.aero2.net.pl 03.06.14, 08:51
            anna_d1986 napisał(a):
            > Witam.
            > Bardzo dziękuję za zainteresowane i porady.
            > Mamy już nowe okna. Zdecydowaliśmy się na firmę OKNOPLAST na profilu Veka. Okna
            > trzy szybowe i 6 - komorowe. Pierwsze efekty wymiany na nowe okienka:
            > - dużo ciszej w mieszkaniu przy zamkniętych oknach :)
            > - przepalamy wieczorem i zużycie drewna jest o połowę mniejsze
            > - po wygaszeniu pieca mieszkanie się nie ochładza tak szybko jak to było przy s
            > tarych oknach
            > - kolor złoty dąb :)
            > Pozdrawiam Wszystkich

Tak trzymać. My także zaczęliśmy poszukiwania od przedstawiciela tej firmy, zrobił nam wycenę. Niestety, cena nas powaliła za 20 okien do nowego budynku...

Jednak nie zrezygnowaliśmy z marzeń o trzyszybowych oknach pvc w profilu VEKA Alphaline90 z pianką w profilu, z ocieplanymi ramami poprzez 3 uszczelki i dodatkową komorę w ościeżnicy. Znaleźliśmy inną znaną firmę spod Rzeszowa i jesteśmy zadowoleni.
            Mamy to samo co oferował reklamujący się wszędzie Oknoplast z ceną niższą o 6 tys.

• kastodrama Re: Jakiej firmy wybrać okna? 04.06.14, 23:11
              Gość portalu: () napisał(a):

> Jednak nie zrezygnowaliśmy z marzeń o trzyszybowych oknach pvc w profilu VEKA A
              > lphaline90 z pianką w profilu, z ocieplanymi ramami poprzez 3 uszczelki i dodat
              > kową komorę w ościeżnicy. Znaleźliśmy inną znaną firmę spod Rzeszowa i jesteśmy
              > zadowoleni.
              > Mamy to samo co oferował reklamujący się wszędzie Oknoplast z ceną niższą o 6 t
              > ys.
              >

No trochę to spłyciłeś, bo cena nie bierze się z nikąd co działa w obie strony. Niższa cena najczęściej oznacza korzystanie z gorszych komponentów i podzespołów bo okna najcześciej producenci składają z półfabrykatów nie swojej produkcji. Nie ma takich, którzy mają swoje okno od a-z i produkują je w 100%. Dalej kadry, maszyny, gwarancja, serwis. I to jest to właśnie pole do manewru ceną. Można pozornie takie samo okno mieć w cenach bardzo różnych, ale też o RÓŻNYCH jakościach.

Popytaj dobrego budowlańca co się dzieje po kilku latach na takich dziadowskich materiałach. Otworzą Ci się oczy. Teraz, albo za 8 lat jak przyjdzie wymieniać zwichrowaną stolarkę, albo szklenie.
              • Gość: Pukiel Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: 109.172.51.* 05.06.14, 16:45
                Możemy sobie pretendowac do miana krajow zamoznych, a faktem jest ze cena nadal jest kluczowym wskaznikiem dla ludzi. Na tym niestety zeruja slabi producenci ktorzy wmawiaja ze cos jest bardzo dobre za cene ktora w ogole nie pasuje. Na oknach to samo. Mozna wmowic komus ze okno takie samo - bo ten sam producent profilu. Dobry sprzedawca potrafi tak zakrecic ze pocisnie najwiekszy kit (wiem, bo sam pracuje w branzy i znam takich co potrafia kilo makaronu owinac na uszy)
              • Gość: Joko Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.14, 23:24
                No cóż tekst jest znany pośród amatorów taniochy samych siebie oszukujących ,że mają to samo tylko taniej .
                Np. Skoda i tani Seat To niby VW tylko taniej :)
                Ciekawe czy właściciele VW powiedzą odwrotnie :)
                Generalnie wystarczy napisać tekst " na tę firmę mnie niestety niebyło stać i szukałem tańszych okien mieszczących się w moim skromnym budżecie" I TYLE .
              • Gość: Kas_Tom Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.net 06.06.14, 13:29
                Poza wspólnym profilem te okna nie mają nic wspólnego, od tego trzeba zacząć, stąd cena.
                • Gość: Renata Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 09.06.14, 17:15
                  Witam wszystkich, ok wszyscy piszą dostawców tych okien, ale napiszcie z czego konkretnie jesteście zadowoleni. Mam zamiar w tym roku, w sumie za miesiąc wymienić wszystkie okna i mam dylemat czy drewniane czy plastikowe. Z tego co widzę to każdy z was coś wybrał i jest zadowolony. Mi chodzi o to, żeby ciepło nie uciekało, były naprawdę solidne, ładnie wyglądały i mogę dopłacić trochę pod warunkiem że są tego warte.
                  • Gość: () Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.free.aero2.net.pl 09.06.14, 17:40
                    forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?61-Okna-drzwi-bramy-gara%C5%BCowe
                  • Gość: Adrian Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 10.06.14, 07:44
                    hej :) ja właśnie jestem w trakcie wymiany. Generalnie to jestem zadowolony, póki co z obsługi, bo znajomy polecił mi firmę, poszedłem do biura, zapytali ile chcę przeznaczyć i co jest dla mnie ważne, wycenę dostałem zaraz na drugi dzień. Trochę przebierałem bo jeszcze 3 inne firmy przygotowały taki kosztorys. nie powiem, nie wybrałem najtańszej opcji. Tak jak napisałaś, że mozna dopłacić jak są warte swojej ceny. I dopłaciłem. znajomy, który mi polecił wymieniał okna w tamtym roku i polegałem wyłącznie na jego opinii, nigdy nie kupiłbym okien od tak. Jak ktoś wcześniej dobrze napisał, że to zbyt duża inwestycja, żeby przyoszczędzać. U mnie efekty będą zimą :) a dziś bazując na opinii znajomego twierdzi, że okna spełniają jego oczekiwania, nic nie wieje, żona zadowolona, bo mniej wydaje na ogrzewanie. Także ja polecam
                    • Gość: Samant Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 11.06.14, 08:35
                      a gdzie kupiłeś te okna?
                • Gość: Adrian Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 10.06.14, 08:00
                  Dokładnie, jeżeli są warte to można coś dołożyć. Ja właśnie jestem w trakcie remontu i szczerze to opierałem się tylko na opinii mojego znajomego, który rok temu wymieniał. Był dla mnie wiarygodny bo mówił, że w zimie ciepło nie ucieka jak u niektórych (bo też słyszałem takie historie), trochę oszczędności na ogrzewaniu całego domu, więc stwierdziłem, że coś w tym jest. Jak byłem w biurze to widziałem jak to wszystko wygląda, w tym samym dniu wymierzyli wszystko i koszty obliczyli. Obsługa ok, teraz czekam żeby mi założyli. Przy okazji jeszcze drzwi wziąłem a że w pakiecie taniej więc dostałem rabat, także polecam
              • shuffla Re: Jakiej firmy wybrać okna? 30.09.15, 16:14
                znalazłem taki teaser na stronie oknoplastu, ktos wie jakiej akcji dotyczy? Swoją drogą ładnie wykonany
                www.youtube.com/watch?v=eWK_2KIV9BE
            • Gość: DANTE ALIGATOR Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.catv.broadband.hu 05.06.14, 21:30
              Gdyby to było to samo, to by nie kosztowało 6 tau niżej. Ludzie zastanówcie się czasami co za banialuki piszecie, tego się czytać nie da. Najgorsze, że niektórzy czytają i bezwiednie chłoną takie bzdury. Tanie to jest tesko, ale nie okna dobrej jakości.
              Oszczędzanie na oknach przy budowie domu to jest największy grzech Okna robią taką różnicę na zużyciu energii i ekspoloatachi, że nie warto obniżać jakości. Jest wiele innych materiałów, na których można uciąć, ale ostatnimi są okna. Zapamiętać ;)
              • Gość: bożydar iwanenko Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.3s.pl 06.06.14, 23:43
                Nie napisał Pan o najważniejszym, czyli świadomości konsumenckiej. Łatwo przemycić taką informację, że coś jest jak, podobne do, a jest to tak naprawdę zabronione. Coś albo jest czymś, albo nie. Porównanie tego typu to zwyczajne wprowadzanie w błąd i t.zw. pozycjonowanie się lub porównywanie do lepszych. Jest to ewidentna bujda na kółkach. Okno to nie sam profil, szczególnie jego grubość.
              • Gość: () Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.free.aero2.net.pl 07.06.14, 10:38
                Lengyel vagyok :o)

Gość portalu: DANTE ALIGATOR napisał(a):
                > Gdyby to było to samo, to by nie kosztowało 6 tau niżej. Ludzie zastanówcie się
                > czasami co za banialuki piszecie, tego się czytać nie da. Najgorsze, że niektó
                > rzy czytają i bezwiednie chłoną takie bzdury. Tanie to jest tesko, ale nie okna
                > dobrej jakości.
                > Oszczędzanie na oknach przy budowie domu to jest największy grzech Okna
                > robią taką różnicę na zużyciu energii i ekspoloatachi, że nie warto obniżać jak
                > ości. Jest wiele innych materiałów, na których można uciąć, ale ostatnimi są ok
                > na. Zapamiętać ;)
                • Gość: Pierogi z mięsem Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.14, 18:10
                  To nie jest takie proste, zeby oszczedzac na materialach. Proponuje inny sposob, kupowac w hurtowniach, albo u jednego dystrybutora. Niestety z oknami nie bedzie tak prosto, bo ogolnodostepne to sa okna raczej slabe. Zgadzam sie z Toba, ze warto doplacic za dobre okna ale wtedy jak sie ma ogarniete c.o. To musi wspolgrac.
    • kol.3 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 14.09.13, 18:09
      Należy kupić okna dużej stabilnej firmy, gdyż gwarancja na niektore elementy obejmuje 10 lat i ważne jest aby sprzedawca nie zniknął z rynku. Ja 8 lat temu zainwestowałam w okna 5 komorowe z potrójnym uchyłem i jest ok.
    • wiesik5 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 17.09.13, 23:06
      NAJTAŃSZE
      ULOTKI
      W MIEŚCIE
      SPRAWDŹ !
      www.picadelo.pl
      • innov-ation Re: Jakiej firmy wybrać okna? 27.09.13, 23:24
        Jeśli chcesz zasięgnąć fachowej wiedzy przed zakupem okien zajrzyj do przewodnika okiennego, znajdziesz go na stronie www.inoutic.pl.
    • Gość: latica Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 28.09.13, 10:36
      oj ja na szczęście mam już to za sobą, ale muszę przyznać, że faktycznie nie jest to taka prosta sprawa, jakby się mogło wydawać. Tyle firm, tyle modeli, jaki materiał wybrać, czy drewniane, czy PCV? No i też ich jakoś i cena mają duże znaczenie, ostatecznie postawiłam na okna PCV tej firmy www.ekoplast-krakow.pl/ jestem zadowolona i mogę je śmiało polecić.
      • Gość: uczka Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 22:49
        ja też się cieszę, że mam to za sobą - to jednak poważna inwestycja, a co za tym idzie - stres.
        Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Drutex, okna aluminiowe, montowaliśmy w domu pod Krakowem - okna bardzo podobne do tych, ta sama ekipa.

Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni - tak jak w pytaniu, jakość była odpowiednia do ceny, okna są naprawdę porządne
      • 5kleo Re: Jakiej firmy wybrać okna? 19.01.14, 10:17
        To prawda wybór okien nie jest taki prosty.Firm jest bardzo dużo
        My mamy sporą poierzchnię przeszkloną w domu i zależało nam na dobrej termoizolacji cieplnej dletego zdecydowaliśmy sie na okna firmy Internorm.Produkują oni okna do domów pasywnych.Poza tym ładnie się prezentują.
        • Gość: Maniek Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 19:54
          Wiadomo powszechnie ,że Internorm to najlepsze okna w Europie. Mam ich wycenę i muszę powiedzieć ,że kosztują niemało jednak cały czas mnie korcą bo to najcieplejsze okna na rynku i cały czas liczę ,że się zwrócą a ze względu na konstrukcję z aluminium od zewnątrz to też pewnie dłużej zdecydowanie posłużą .
        • Gość: gosc Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 20:18
          Okna Internorm są powszechnie znane z najwyższej jakości lecz kupują je jedynie najbogatsi .Bo jaki śmiertelnik wyda tyle kasy na okna gdzie za samą różnicę w markecie budowlanym kupi całą wykończeniówkę jak panele podłogowe pcv lub gotową kuchnię ze sprzętem no-name itp. włącznie z obrazami na ściany z Chin ?
      • Gość: prawdziwe fakty Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.04.14, 22:39
        witam . przestrzegam przed oknami z firmy z węgrowa która nazywa sie dobre okna i robi okna veka, nadmieniam że jest to autoryzowana firma. wybrałem jedne z najdroższych wersji niestety okna nie zamykają się a usterka jest naprawiana juz któryś rok z kolei teraz mnie zbywają , bo chyba nie da się tego naprawić. wydałem naprawdę duzo kasy na te okna. okazuje się że to przereklamowana firma. przy montażu parapetów okazało się ze okna są pokoszone instalator odpowiedział mi spokojnym głosem że one tak mają i to jest normalne bo są słabe ramy i od strony zawiasów lecą w dół około pół centymetra . firma od rolet miała problemy z ich zamontowaniem. znajoma kupiła sobie dużo tańsze okna z innej firmy i sie teraz ze mnie śmieje. przestrzegam więc przed tą firmą i tymi oknami. jest to moja rada dla przyszłyvh kupujących.
        pozdrawiam
    • Gość: GrzesiekWwa Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.p.lodz.pl 06.10.13, 17:50
      Hej, ja kupiłem okna Salamander, bo miały niezłe współczynniki przy przystępnej cenie. Zamówiłem 9 sztuk w Starej Fabryce wraz z montażem. Moge po kilku miesiącach od montażu stwierdzić, że temperatura w mieszkaniu się podwyższyła. Zwłaszcza teraz to widać oprzy sezonie gerzewczym. Wykonane chyba porządnie, bo spasowane ładnie, pracują gładko i ok :) Pozdrawiam
      • Gość: Roman Ww Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.jn.lnet.pl 20.01.14, 19:59
        Witam. Też mam te okna Salamander ze starej fabryki. Polecam - dobrze wykonane, szczelne, porządna robota. Wraz z oknami wymieniałem jeszcze drzwi wewnętrzne w mieszkaniu. Na wszystko wynegocjowałem rabat :). Fajna firma, nie jakaś tam wielka, więc można spróbować wynegocjować jakis rabacik przy większych zakupach. Pozdr
      • wladek.73 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 28.10.15, 10:21
        na domiremont.pl mają całkiem opłacalną ofertę, do 20% taniej od hurtowych cen katalogowych. Nie mniej ich działalność jest skierowana głownie do biznesu (firmy budowlane, hurtownie, instalatorzy itd), ale też dla klienta prywatnego.
    • Gość: KamilW-WA Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.13, 13:04
      polecić mogę starą fabrykę z Łodzi. Kuzyn polecił. Przyjechali bez problemu założyli okna w mieszkanku. Ciepłe i ładnie wykonane.
      • Gość: NeedAKiss Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.4web.pl 03.11.13, 10:44
        Polecam. Są ok!
      • gregorek127 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 28.02.17, 09:31
        Jeśli chodzi o okna tarasowe to polecam www.budvarcentrum.pl/produkt/t-slide-system-przesuwny-pcv-pvc-budvar-centrum
        Super okno , które z łatwością się przesuwa i wytłumia przy zamykaniu. Jedynym widocznym elementem okuć jest klamka od wewnętrznej strony. Dodatkowo niski próg daje nam możliwość usunięcia barier na podłodze.
    • Gość: Anna 76 Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.13, 11:11
      Nie polecam firmy EcoBlick i Slowinskich. Okna zlej jakosci i nie reaguja na reklamacje.
    • doroottaa Re: Jakiej firmy wybrać okna? 07.11.13, 11:20
      jeżeli chodzi o Kraków to ja korzystałam z usług firmy Lider Plus i jestem zadowolona
    • oolexandra Re: Jakiej firmy wybrać okna? 08.11.13, 13:58
      dobrej jakości okna oferuje np. firma tom&mar okna są wytrzymałe i wyglądają estetycznie, mają systemy aluplast i salamander3d
    • 3loki Re: Jakiej firmy wybrać okna? 20.11.13, 14:36
      polecam OKNA Z KRAKOWA
    • anulana1 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 21.11.13, 21:48
      witam, właśnie dzisiaj zdecydowałam się na oknoplast, zobaczymy czy będzie to słuszny wybór
      • Gość: artooro Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.centertel.pl 23.11.13, 16:10
        Niezłe są okna Salamander z Łodzi starafabryka.net/
        • Gość: Barbara Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.jn.lnet.pl 19.01.14, 22:06
          Też je mam :). Okienka Salamander są godne polecenia - ciepłe, dobre jakościowo. Z pewnością długo będą mi służyć. Polecam i firmę, i okna.
    • Gość: parfois Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 17.12.13, 13:16
      wiem coś o tym, że wcale nie jest tak prosto znaleźć dobre okna, tak, żeby wszystko było w najlepszym porządku. Ale na szczęście też jest wielu producentów, którzy oferują naprawdę dobrej jakości okna, ja postawiłam na ekoplast kraków i jestem z nich bardzo zadowolona, bardzo ładnie się prezentują ale też są szczelne i zatrzymują ciepło w mieszkaniu.
    • Gość: Majka Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.centertel.pl 19.12.13, 19:23
      Dla mnie najlepszą firmą jest Drutex. Nigdy się na niej nie zawiodłam. Obecnie mam okna IGLO Energy - są to okna pcv energooszczędne. Ich dokładny opis znajduje się tutaj. Każdy jednak ma inne wymagania i inne potrzeby. Oprócz marki trzeba też zdecydować się na odpowiednie szyby, zastanowić się czy wybierzemy jedno-, dwu- , trzykomorowe (oczywiście najlepsze są okna siedmiokomorowe) oraz czy mają być one antywłamaniowe. Dobry wybór to podstawa. Oczywiście jeśli pójdziemy do profesjonalnego punktu, w którym sprzedawane są okna, to możemy liczyć na fachową poradę. Ja kupowałam okna od firmy LAZUR w Poznaniu. Swoje biuro mają na Słowiańskiej. Mile mnie zaskoczyli swoim profesjonalnym podejściem do sprawy. Koniec końcem kupiłam u nich okna, z których naprawdę jestem zadowolona.
      • Gość: kama81 Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.play-internet.pl 25.03.14, 01:41
        ja zdecydowałam sie na frme oknopex wrocłąw. budowałam domek pod miastem zamontowali mi okna, drzwie. później jeszce robiłam u nich rolety - bo sami mi zasugerowali, że bezpieczniej bedzie. ceny bardzo dobre - szczególnie biorąc pod uwagę jakość usługi!!!!!! nie każda firm przejmuje się tym, aby faktcyznie dopasować ofertę do klienta - gratuluję!

oknopex.pl/
    • Gość: kamil z Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.jn.lnet.pl 10.02.14, 22:19
      Witam.
      A zastanawiałaś sie nad oknami thermorevolution? Zobacz sobie link: starafabryka.net/okna.html?id=86 . Ja je mam i jestem bardzo zadowolony. Są mega energooszczędne, bardzo ładnie wyglądają, wykonanie jak najbardziej ok. Myślę, że trochę lat mi posłużą. :) Pozdr
    • madziasr Re: Jakiej firmy wybrać okna? 13.02.14, 13:23
      polecam te okna: www.net-ranking.pl/10592-okna.html
    • Gość: mirek Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.14, 12:36
      moim zdanie drewniane są lepsze , nie mają właściwości elektrostatycznych i kurz nie lgnie do nich .
      ostanio oglądałem w salonie w alejach w warszawie chyba stolbud ? ale jaki nie pamiętam czy warszawa czy włoszczowa ale okna rewelacja
    • Gość: okna24 Re: Jakiej firmy wybrać okna? IP: *.pool.mediaWays.net 13.03.14, 14:38
      Wiem jakie firmy na pewno unikac. Nie polecam okien firmy slowinscy i ecko blick. Okna zlej jakosci. A jakiekolwiek reklamacje nie sa uznawane. Wydalismy duzo pieniedzy na zakup kien w calym domu i nie jestesmy zadowoleni.
    • paulaa81 Re: Jakiej firmy wybrać okna? 14.03.14, 13:30
      Witam serdecznie!
      Mogę polecić Państwu okna PCV firmy Metalplast - Kalisz na profilach Bruegmann AD 73 i okuciach SIEGENIA-AUBI. Dowolna kolorystyka. Dostępne są również okna aluminiowe, jak również łukowe. Już od 01.04 otwarcie nowego salonu na Os. Na murawie 11/3. Bezpłatna wycena jak i doradztwo. Pełen profesjonalizm. Zapraszam! Odpowiem na wszelkie Państwa pytania i wątpliwości!!! pzarebski@metalplast-kalisz.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka