anna_d1986 03.06.13, 20:41 Jakiś czas temu pytałam o okna ogólnie. A teraz chciałabym się dowiedzieć coś na temat tych dwóch konkretnych marek. Proszę o wypowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemo Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 22:46 Moim zdaniem różnią się tym czym oryginalny szwajcarski Rolex od jego chińskiej repliki .Prawie to samo i zdecydowanie taniej ,a jedna to nie to samo . Odpowiedz Link Zgłoś
112jaro Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 17.01.14, 17:11 Gość portalu: Przemo napisał(a): > Moim zdaniem różnią się tym czym oryginalny szwajcarski Rolex od jego chińskiej > repliki .Prawie to samo i zdecydowanie taniej ,a jedna to nie to samo . przykład !!!!!!!!!! www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=89587 Odpowiedz Link Zgłoś
anna_d1986 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 06.10.13, 18:32 Witam. Wygrały okna Oknoplast. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.monter Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 16.10.13, 11:03 Wszystko co ma na końcu ...plast jest do du.... To nie tylko moje zdanie. Popatrz na testy okien. Szczególnie o awaryjność i stan zgodny ( a raczej nie zgodny) z zapewnieniami producenta. Innymi słowy: masz firmę ADIDAS i ADIDOS które kupisz? Drutex to sprawdzona firma. 1 miejsce na wszystkich targach i testach okiennych. Niskie ceny a raczej porównywalne z innymi producentami. Ma rzesze klientów. A te wszystkie plasty to podmiejskie fabryczki.... Zrobisz jak uważasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
narrhien Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 16.10.13, 14:55 pan.monter napisał(a): > Wszystko co ma na końcu ...plast > jest do du.... > > To nie tylko moje zdanie. > Popatrz na testy okien. Szczególnie o awaryjność i stan zgodny ( a raczej nie z > godny) z zapewnieniami producenta. > Innymi słowy: > masz firmę ADIDAS i ADIDOS > które kupisz? > > Drutex to sprawdzona firma. > 1 miejsce na wszystkich targach i testach okiennych. > Niskie ceny a raczej porównywalne z innymi producentami. > Ma rzesze klientów. A te wszystkie plasty to podmiejskie fabryczki.... > > > Zrobisz jak uważasz :) Dosyć znamienne jest jak klakierzy z firmy Drutex wszem i wobec ogłaszają, że ich jest najlepsze, a cała reszta gorsza i droższa. To już nie jest śmieszne, to jest żałosne jak wasza strona, która mnie rozśmieszyła do rozpuku. Nie mam w interesie odradzać waszych okien, ale za taką antyreklamę to klient powinien wam wystawić odpowiednią laurkę !Czarną polewkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
krakuser9 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 17.10.13, 11:07 Hahha dobre, może lekka przesada bo drutex nie jest wcale aż tak dziadowski, ale prztyczek w nos za taką słabą reklamę się należał ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julo Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: 5.174.37.* 17.10.13, 11:08 Człowieku o czym ty piszesz. Gdzie on napisał, że Drutex jest najlepszy? A nawet jeśli by tak napisał, to ma do tego prawo i nie możesz mu tego zabronić. Sądzisz, że firma, która ma na rynku dość mocno ugruntowaną pozycję i która inwestuje gruby hajs w reklamy w TV będzie wynajmować, jak to sam pięknie ująłeś, klakierów do pisania na forach? Błagam nie mnóżcie więcej teorii spiskowych, bo tak to do niczego nie dojedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuser9 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 18.10.13, 09:30 Gość portalu: Julo napisał(a): > Człowieku o czym ty piszesz. Gdzie on napisał, że Drutex jest najlepszy? A nawe > t jeśli by tak napisał, to ma do tego prawo i nie możesz mu tego zabronić. Sądz > isz, że firma, która ma na rynku dość mocno ugruntowaną pozycję i która inwestu > je gruby hajs w reklamy w TV będzie wynajmować, jak to sam pięknie ująłeś, klak > ierów do pisania na forach? Błagam nie mnóżcie więcej teorii spiskowych, bo tak > to do niczego nie dojedziemy. To nie są teorie spiskowe...co on pisze ? "Drutex to sprawdzona firma. 1 miejsce na wszystkich targach i testach okiennych." ja nie wątpie, że to jest dobra firma, ale tylko dobra. Do tych pierwszych miejsc to jednak trochę mu brakuje, co nie znaczy oczywiście, że należy ją gnoić. Raczej chodzi o rzetelną informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniche Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.play-internet.pl 18.10.13, 11:22 Firma jak firma. Kiedyś droga dzisiaj na poziomie "stać każdego" narrhien - jesteś chyba fanem smerfów. Niestety pomyliłeś fora. dział z bajkami gdzie indziej ;) pewnie za młodu wypadłeś przez ww firmowe okno i masz pretensje nie do siebie tylko do nich ;) Jak ktoś zauważył, firma nie firma ważne jednak jest profesja w montażu, bo co z tego że kupimy okno za 8 tyś. zł jak zamontują nam tak że będzie gorsze niż kupimy takie za 150 zł z perfekcyjnym montażem. Reklama czy nie reklama. Hmn wg mnie nie tu nie reklamował bezpośrednio okien drutex - ja to odebrałem jak propozycję sprzedaży i montażu wielu okien ;) (hiperłącze) i tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re IP: *.39.152.156.static.hosted.by.easyhost.be 19.10.13, 17:41 Ja znowu poczytałem ten wątek to ewidentnie ktoś chciał zareklamować drutex i to zrobił, ale w najgorszej możliwej formie, czyli reklamując samego siebie. Takie rzeczy to działały na ludzi jak ludzie korzystali z chaterii i wysyłali życzenia świąteczne mailami :DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 21:17 Kto zakłada takie tematy jak ten "drutex czy oknoplast " ze wskazaniem drutexu jako pierwszego w tytule wątku ? W jakim celu ?Ja się domyślam ktoś chce się windować wyżej ? Czemu nie napisał wątku Drutex czy firemka pana Zdzicha ? Przecież te firmy leżą na przeciwnych biegunach Jaką konkurencją są Oknoplasty dla drutexu przecież to inny poziom Klientów ,inny produkt, inny standard i zupełnie różny pułap cenowy a tym samym inna klasa produktów . Co tu porównywać ?No chyba ,że komuś bardzo na tym zależy w celu pokazania ,żę to niby to samo i wprowadzać konsumentów w błąd . Odpowiedz Link Zgłoś
anna_d1986 Re: Re 21.10.13, 20:10 Ja zakładam takie tematy. I i to ze drutex jest na pierwszym miejscu to po prostu przypadek. Założyłam ten post po to by poznać zdanie osób które miały styczność z tymi firmami. Wybrałam te dwie ponieważ w moim miasteczku są tylko te dwie firmy. Oczywiście mogłabym złożyć zamówienie z drugiego końca Polski w firmie "Pana Zdzicha" ale wolałam "dać zarobić swojemu". I tak się stało. Nie miałam żadnego innego celu zakładając ten post jak dowiedzieć się chociażby tego ze jest duża przepaść miedzy tymi firmami. Bo nie miałam żadnej wiedzy na ten temat. Wyboru już dokonałam. Okna wymienione na nowe. Jestem zadowolona. Także koniec tematu. Aż strach zakładać wątek bo nie wiadomo jak to ktoś odbierze. To po co jest FORUM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beziak Re: Re IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.13, 15:29 Ludzie, myślcie. Okno to produkt, prawda? Produkt trzeba eksploatować mądrze. O czym pisze? Ano chociażby o montażu. Możecie mieć mega-markowe okna za trylion złotych, ale jak pracownik montujący je coś schrzani to będzie lament. Drutexy mają przede wszystkim opinię tanich. To sobie każdy może sprawdzić. Ja mam, jestem zadowolony, ale od początku wziąłem majstra o którym wiedziałem ,ze nie spaprze niczego przy montażu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunicki Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 21:32 Gdybym ja był niezadowolony to bym wezwał serwis co by stwierdziła czyja to wina ,ale może w twoim przypadku niema do kogo wezwać serwisu ani adresu gdzie może przyjechać ?Bo taka sytuacja to tylko taki wpis aby było na forum śmieszniej:) A może nie wiesz ,że masz gwarancję na 7 lat ? Jak znam ,życie to nawet jak komuś co kupił okna typu jak piszesz z końcówką plast śrubka od klamki się poluzuje to natychmiast wołają serwis . A jeśli to prawda to podaj : Imię Nazwisko nr zlecenia i wyślij na forum i do firmy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 20:25 Ta firma styleline to jacyś maniacy spamu Zobaczcie ile for internetowych naszpikowali swoją reklamą mało chyba udaną i wyrafinowaną . www.google.pl/#q=forum+drutex+styleline.pl&tbs=qdr:y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania p. Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: 12.199.87.* 27.12.13, 13:11 Ja mam okna Drutex, kupiłam w tym roku ( kwiecień ) ich nowość Iglo Energy. Mimo że teraz nie było eszcze srogiiej zimy, więc dokładnie nie mogę sprawdzić, na razie jestem bardzo zadowolona, szczelne, nie wieje, nic nie słychać z ulicy, a mieszkam w miejscu, gdzie mamy problem z hałasem dobiegającynm z ulicy. Generalnie, mogę polecić Drutex - produkt ładny i dobry jeśli chodzi o przenikalność ciepła i dźwiękoszczelność. I cena jest atrakcyjna w porównaniu do produktów dostępnych na rynku. Zrobiłam dość dużą analizę rynku przed zakupem produktu, więc wiem co mówię:) Odpowiedz Link Zgłoś
112jaro Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 17.01.14, 17:09 anna_d1986 napisał(a): > Jakiś czas temu pytałam o okna ogólnie. A teraz chciałabym się dowiedzieć coś n > a temat tych dwóch konkretnych marek. Proszę o wypowiedzi. > Pozdrawiam to rozwieje twoje wątpliwości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=89587 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.14, 15:52 Ale lipa te uszczelki Da się je poprawić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 21:14 myślę że drutex i oknoplast robią praktycznie takie same okna , ale różnica w cenie jest wielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria przez M Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 22:09 Jedyna w tym prawda to taka ,że jest różnica w cenie i oczywiście firma O. jest droższa . Usatysfakcjonowany jesteś ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
instal_bud Okna na d. do d. 07.03.14, 12:48 Gość portalu: Maria przez M napisał(a): > Jedyna w tym prawda to taka ,że jest różnica w cenie i oczywiście firma O. jest > droższa . > Usatysfakcjonowany jesteś ? :) Nie ośmieszajcie się z tą reklamą. Jeżeli chcesz komuś wmówić, że drutex robi takie same okna jak oknoplast tylko taniej, to już nawet nie mijasz się z prawdą. Ewidentnie kłamiesz i chcesz babkę wprowadzić celowo w błąd. Albo nie miałeś w życiu w rękach profilu pcv i nie wiesz o czym piszesz, albo nie wiesz o czym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
7akuza Re: Okna na d 07.03.14, 14:26 instal_bud napisał: > Gość portalu: Maria przez M napisał(a): > > > Jedyna w tym prawda to taka ,że jest różnica w cenie i oczywiście firma O > . jest > > droższa . > > Usatysfakcjonowany jesteś ? :) > > Nie ośmieszajcie się z tą reklamą. Jeżeli chcesz komuś wmówić, że drutex robi t > akie same okna jak oknoplast tylko taniej, to już nawet nie mijasz się z prawdą > . Ewidentnie kłamiesz i chcesz babkę wprowadzić celowo w błąd. Albo nie miałeś > w życiu w rękach profilu pcv i nie wiesz o czym piszesz, albo nie wiesz o czym > piszesz... Tu się nie ma co gorączkować. Druteks jest mistrzem spamu jak kilka innych firm na tym forum. Ciesz się, że w ogóle siedzą w wątkach dotyczących okien, a nie łażą jakimiś robotami gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
instal_bud Re: Okna na d 07.03.14, 14:56 No ja nie wiem co oni robią i też nie mam się zamiaru gorączkować bo to raczej sprawa dla producentów żeby sobie wyjaśnili, ale ręce opadają jak później przychodzi Ci klient i mówi, że chce takie taki i takie okna bo sa lepsze, a na pytanei skąd Pan to wie - czytałem opinie na forum. No i czytasz takie brednie, że drutex jest na takim samym lvlu jak oknoplast, albo adams i co można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Okna na d IP: 95.141.27.* 07.03.14, 17:17 Taki jest wolny rynek. Jak masz olej pod garnkiem to wiesz, ze na takich materialach nie mozna oszczedzac, bo predzej czy pozniej dolozysz drugi raz. Chytry i zlotowa dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
7akuza Re: Okna na d 07.03.14, 17:59 No tak, tylko po pierwsze oknoplast wcale nie jest taki drogi i nie wiem skąd taki mit, że jest jakoś niewiarygodnie droższy. Dwa. Nawet jeżeli, akurat w porównaniu z drutexem tak, jest droższy to wiesz za co płacisz. W tym sensie jest to warte inwestowania. Odpowiedz Link Zgłoś
instal_bud Re: Okna na d 07.03.14, 19:25 7akuza napisał: > No tak, tylko po pierwsze oknoplast wcale nie jest taki drogi i nie wiem skąd t > aki mit, że jest jakoś niewiarygodnie droższy. Dwa. Nawet jeżeli, akurat w poró > wnaniu z drutexem tak, jest droższy to wiesz za co płacisz. W tym sensie jest t > o warte inwestowania. To też miałem na myśli, ale to powinien wiedzieć klient, a nie specjalista, a jak widzisz na forum brednia goni brednie heh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basior Re: Okna na d IP: *.180.219.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.14, 19:19 Potrzebna dyskusja, chociaz zbedna dopoki nie zacznie sie cos zmieniac na forach. W tym jednym przypadku chcialem jakis regulacji internetu zeby nie bylo takiej anonimowosci. Kazdy pisze co chce, bezkarnie nawet piszac nieprawde. Tylko, ze tu sie rozbija o kilkanascie tysiecy zlotych i niestety o zwrocie mozna pomarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
priestor Re: Okna na d 09.03.14, 19:33 Gość portalu: basior napisał(a): > Potrzebna dyskusja, chociaz zbedna dopoki nie zacznie sie cos zmieniac na forac > h. W tym jednym przypadku chcialem jakis regulacji internetu zeby nie bylo taki > ej anonimowosci. Kazdy pisze co chce, bezkarnie nawet piszac nieprawde. Tylko, > ze tu sie rozbija o kilkanascie tysiecy zlotych i niestety o zwrocie mozna poma > rzyc. też to czytam i powiem Ci, że tu panują iście kapitalistyczne warunki i wolność słowa, która jak napisałeś bywa czasami zdradliwa. znam dobrze temat stolarki, nie tylko zresztą wszelkiej maści chemii budowlanej i produktów i to nie ma znaczenia, czy jest mowa o oknach, olejach do silników czy kremach na zmarszczki dla babów to wszędzie znajdziesz reklamę, lepszą, gorszą, bardziej mijającą się z prawdą, czasami mniej. i to co napisze może jest dziwne, ale to dobrze. jeżeli na słaby produkt nadzieje się duża ilość klientów, to za pewien czas to wróci do takiej firmy. ciężko powiedzieć czy drutex jest taką firmą. nie do końca, bo to nie są jakieś ogórki z garażu, ale porównanie do oknoplast jest conajmniej niedorzeczne. no ale to jestem to w stanie zrozumieć, że najlepiej się jest do lepszych porównywać, bo i kto to sprawdzi, szczególnie postfactum. niech ludzie sami decydują, a później pozwolą uczyć się na ich wyborach innym właśnie dzięki forom. powinno być takie forum w formie opineo, gdzie można weryfikować opinie i nie ma takiego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basior Re: Okna na d IP: *.180.219.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.14, 19:47 No to widze, ze problem jest wiekszy po Panskiej odpowiedzi. Wszystko spoko i sie zgodze ze to ludzie powinni wybierac ale ja teraz stoje przed wyborem ktory bedzie mnie kosztowac troche kasy i czytajac takie informacje jestem troche rozbity, ehhh. Odpowiedz Link Zgłoś
priestor Re: Okna na d 09.03.14, 19:55 Gość portalu: basior napisał(a): > No to widze, ze problem jest wiekszy po Panskiej odpowiedzi. Wszystko spoko i s > ie zgodze ze to ludzie powinni wybierac ale ja teraz stoje przed wyborem ktory > bedzie mnie kosztowac troche kasy i czytajac takie informacje jestem troche roz > bity, ehhh. Jeżeli chcesz się posiłkować opiniami dotyczącymi jakiś produktów, to na pewno nie stąd. Zdecydowanie szukaj na forach stricte tematycznych - muratora i budowlane. Dużo informacji jest na oknonecie. Też bierz z przymróżeniem oka, ale o tych radach tutaj radzę zapomnieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basior Re: Okna na d IP: *.180.219.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.03.14, 20:09 No z takich for m.in. wracam i sie to kloci ze soba wszystko. Mam zamiar osobiscie kilka punktow odwiedzic i zobacze co sa w stanie zaproponowac, moze bedzie wtedy latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
priestor Re: Okna na d 09.03.14, 20:42 Gość portalu: basior napisał(a): > No z takich for m.in. wracam i sie to kloci ze soba wszystko. Mam zamiar osobis > cie kilka punktow odwiedzic i zobacze co sa w stanie zaproponowac, moze bedzie > wtedy latwiej. No to jest najlepsze wyjście, osobiście wybrałbym o. chyba, że masz więcej firm na oku. Najlepiej wybierz producentów, którzy produkują okna na tym samym profilu, wtedy cenowo będziesz mieć najlepsze odniesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.1.199.109.static.rdi.pl 21.04.14, 21:02 drutex do bani pękają okna a oknoplast drogi ,drutex byl dobry , dopuki sami nie zaczeli produkować profilu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Okna Drutex czy Oknoplast? IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.14, 11:51 Drutex do bani kupiliśmy okno tarasowe i był pęknięty profil nie uzanli reklamacji stwierdzili że było uszkodzone przy montarzu co nie jest prawdą i to nie pierwszy taki przypadek NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus333 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 29.09.15, 16:35 Ja mam okna z Drutex'u i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa, a dzięki współpracy z spam!.pl/ okna te są solidne i niepowtarzalne. Odpowiedz Link Zgłoś
meryjuki Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 29.10.15, 16:42 Zdecydowanie Drutex. Sprawdź sobie ofertę na www.spam!.pl . Ja tam zamawiałam swoje okna i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
meryjuki Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 29.10.15, 16:43 Zdecydowanie Drutex. Sprawdź sobie ofertę . Ja tam zamawiałam swoje okna i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.mazurek677 IGLO ? 17.07.14, 20:15 Nic nie podwiewa i jest wypionowane, to tak jakbyś powiedziała, że to dobrze, że kupione mleko miało szczelny kartonik i było białe. TO JEST PODSTAWA !!! Natomiast w cenie iglo znajdzie się wiele lepszych profili. Ile Pani zapłaciła za okna jeżeli można wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczal Re: IGLO ? IP: *.158.216.36.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.14, 21:32 Kolego, ale ta pani tu wystepuje rowniez pod meskimi nickami, wstawiala D. do domu w bloku i na wies. Ta pani to chodzaca reklama, ktora na pewno Ci nie odpowie na Twoje pytanie, ale wroci niebawem chwalic swoje okna pod niebiosa. Co do iglo, to nie jest zly profil, ale wykonanie pozostawia wiele do zyczenia. Jak widze, ze przychodzi do mnie ktos z zasobami i oczekuje jakosci i nie patrzy na cene to bym sie zwyczajnie bal zamawiac u nich. Raz dobrze, raz farfocle. Klient ma gdzies argon i ramke, ale jak zobaczy krzywy zgrzew albo uszczelke to jest darcie klamora i znizki po marzy. Dziekuje, wysiadam z takiego dylizansu. Odpowiedz Link Zgłoś
kleha Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 28.07.14, 18:53 Oknoplast. Drutex - brzmi tak jakoś ja prezerwatywa z drutu, a nie okno. Odpowiedz Link Zgłoś
danek1112 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 14.08.14, 17:56 Ja bym wziął oknoplast! Odpowiedz Link Zgłoś
olga1256 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 29.09.15, 18:32 Według mnie Drutex prezentuje dobrą jakość. Warto również poczytać na stronie internetowej aby się przekonać spam!.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
margola255 Re: Okna Drutex czy Oknoplast? 29.10.15, 15:57 Polecam Drutex, który współpracuje z Styleline. Mają tam naprawdę dobre okna. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś