Dodaj do ulubionych

Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie

22.12.15, 10:23
Witam. Zastanawiam sie nad położeniem a dachu dachówki firmy Bogen, model Innovo 12. To chyba dość nowa dachówka i nie ma w internecie wiele opinii na jej temat. Czy to dobre pokrycie? Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • pawkokubiak Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 30.12.15, 01:13
      Dachówki Bogen to od lat produkt identyczny z produktami marki Koramic. Bardzo dobre dachówki, zakłady produkcyjne (głównie w Polsce) to klasa światowa i wyznacznik standardów.
    • kruszewska00 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 04.01.16, 15:09
      Bogen to bardzo dobre dachówki ceramiczne. Budowałem się w okolicach Warszawy i polecono mi ją w hurtowni dachowej (kupowałem w Dachluxie). Od lat nic się z nią nie dzieje. Innovo 12 to bardzo estetyczna dachóiwka, szczególnie w kolorach ciemnych. Ja mam na dachu INNOVO 10 (czarna angoba). NIe mogę narzekać. Prezentuje się bez zarzutów. Jedynym minusem jest dość długi czas układania. Chyba, że to mój dekarz tak wolno układał:)
    • kopaj2 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 05.01.16, 15:06
      To wyższa półka wśród średniej klasy. Jak na dom w zupełności wystarcza i posłuży.
    • szyman35 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 08.01.16, 15:31
      Super dachówka. NIe ma z nią problemów przy zakładaniu i wytrzymała n aczyniiki atmosferyczne i upływ czasu. Problemem jest jedynie niewielki wybór kolorów w poszczególnych modelach.
    • fokal2 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 09.01.16, 20:10
      To faakt. Wybór niewielki. Z tego względu zdecydowaliśmy się z żoną na Creatona.
    • kloszar4 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 23.01.16, 17:01
      To fakt. Sieć dystrybucji jest dość niewielka, chociaż trudno powiedzieć czemu. Kiedyś miałem z nimi do czynienia biznesowo i mają naprawdę niezłą sprzedaż w Polsce. Ja sam mam Bogena na dachu, więc polecam:) A co do ceny, porównując np. z Nelskampem to są jednak atrakcyjni, a jakość taka sama.
    • koper72 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 27.01.16, 20:55
      No, może nie najbardziej, ale zdecydowanie to producent, który dba o jakość. Trochę jednak leżą marketingowo, więc przeciętny Kowalski nie idzie do hurtowni z zamiarem zakupu ich produktów, ewentualnie się na nich decyduje, rezygnując z innych.
    • dekarz35 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 27.01.16, 23:18
      Chyba ktoś tu pomylił producentów, BOGEN to Niemieckie dachówki produkowane w Niemczech . BOGEN nie ma zakładów w Polsce. Jedno się zgadza jest to klasa światowa. Układają się bardzo dobrze. Jeżeli budowa będzie na południu Polski to możemy pomóc
      • szarywlod Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 30.01.16, 11:55
        A o okolicach jakiegoi miasta Pan Pisze?
        • dekarz35 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 05.02.16, 20:36
          Obsługujemy teren od Gliwic do Opola
    • krakruczaj Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 23.02.16, 10:37
      Witam,
      w grudniu 2015 ekipa położyła Innovo 12 na dach. Jest jednak problem z tą dachówką i teraz żałuję.
      Niedopracowane są gąsiory skrajne i dachówka boczna. Po założeniu okazało się, że pod gąsiorem skrajnym wychodzi spora dziura. Stojąc z boku budynku widać prześwit pod gąsiorem skrajnym. Stojąc na wprost do kalenicy widać łatę pod gąsiorem na której jest on zamocowany. Dwie ekipy łamały sobie głowę jak to zamontować aby dziury nie było. Niestety nie ma technicznej możliwości inaczej tego zamontować. Wygląda to na dosyć głupi błąd konstrukcyjny. Dziury zostały pozatykane blachą. Wygląda to okropnie. Nie polecam tej dachówki.
      • dekarz35 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 28.02.16, 20:34
        pewnie dekarze nie założyli denka gąsiora dlatego to tak wygląda. pozdrawiam i radzę poszukać fachowców
    • kosmita767 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 21.06.18, 14:54
      Witam serdecznie
      Zakupiłem dachówkę Bogen Innowo 12 w grudniu 2015 r. Proszę zobaczyć co się dzieje po nieco 2 latach na dachu. Zgłosiłem reklamację na początku maja 2018 r. Do dzisiaj czekam na odpowiedź. Pewnie większość osób nie ma świadomości , że może mieć coś takiego na dachu. Proszę sprawdzić. Pozdrawiam

Tekst linka
    • kosmita767 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 02.08.18, 11:04
      Witam,
      Firma odrzuciła moją reklamację twierdząc , że są to tylko mikrorysy niewidoczne zwyczajowo z odległości 6-10 m tzw. krakeele czyli skóra krokodyla z związku z czym nie naruszają konstrukcji dachówki. Najgorsze jest to , że przy obecnych upałach mikrorysy pękają i wydostaje się już na zewnątrz margiel. Poczekam do następnej wiosny i wtedy już będzie szajs na dachu co zgłoszę ponownie do producenta.
    • rwlodarski90 Re: Dachówka Bogen Innovo 12 - opinie 07.11.18, 06:52
      bardzo fajna dachówka. Jeżeli planujesz pokryć dach Bogenem nie musisz się zastanawiać. Jakość dachóki nie do zarzucenua.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka