Dodaj do ulubionych

Brama Hormann czy Wiśniowski ?

06.09.06, 14:57
Zastanawiam się którą firmę wybrać. Macie jakieś doświadczenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:04
      Hormann
      • asia_k2 Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 06.09.06, 15:06
        a jakieś konkrety przemawiające za tą firmą :)?
        • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:18
          Nie chcę pisać o konkretach eliminujących Wiśniowskiego :(
          • ika2409 Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 06.09.06, 18:34
            polecam też Horman.
            • Gość: crpmwell Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.57.jawnet.pl 06.09.06, 18:37
              polecam wisniowski:)

pzdr.
              • rispetto Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 06.09.06, 20:17
                Ja również Wiśniowski. Dlaczego? Za taką samą cenę miałem do wyboru zwykłą
                bramę Hormanna i ocieploną Wiśniowskiego. Poza tym bardziej podobała mi się
                automatyka Wiśniowskiego.
                No i popieram to co polskie :)
                • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:36
                  Można z profilu cienkiego, a można z grubego. Można spiralę skrętną, można
                  rozciąganą. Można napęd z Azji, można uznanego producenta. Różnice wychodzą po
                  5 latach... po gwarancji :) A czasem wcześniej.
                  Solidność jest wprost proporcjonalna do ceny. Ameryki nie odkryłem. :)
                  Mam 3 lata Hormann'a. Wokół dużo jest Wiśniowskiego. Jest możliwość porównania.
                  • rispetto Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 07.09.06, 10:03
                    To z ciekawości spytam co jest gorszego w Wiśniowskim? Ja mam swoją póki co
                    ponad dwa lata i na nic nie narzekam. Na początku był problem z zamykaniem, ale
                    okazało się to winą ekipy, która nei mogła sobie poradzić z nastawieniem
                    sprzęgła. Od kiedy to poprawiono nic się nie dzieje.
                    • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 10:12
                      Przeczytaj jeszcze raz. Podałem.
                      • michal373 Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 07.09.06, 21:58
                        Mam uchylna brame z furtka Wiśniowskiego w kolorze koralu juz 4 lata. Wszystko
                        OK. Mialem wybor miedzy obiema bramami i stwierdzilem lepsze wykonanie(solidne)
                        u Wisniowskiego. Dzieki wzmocnieniom sam sobie ja ocieplilem.
                        PS Jesli chodzi o naped to kupuje sie oddzielnie.
                        Z powazaniem,
                        • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:20
                          michal373 napisał:
                          > PS Jesli chodzi o naped to kupuje sie oddzielnie.

Teoria. Ten, co zakłada bramę Wiśniewskiego, wie, że ma przed sobą osobę
                          oszczędną, więc montuje oszczędną w jakości i cenie. A klient płaci za
                          niewiedzę :(
                          • Gość: mif Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:22
                            Przepraszam, powinno być Wiśniowskiego.
                            Wiśniowski robi także bramy solidne, ale cena jest zbliżona do Hormann'a
                            • rispetto Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 08.09.06, 07:54
                              Może teraz się to wyrównało. Jak kupowałem bramę dla siebie, to Wiśniowskiego
                              miałem za 3500, a Hormanna za 5000 (brama lub napęd).
                              • ika2409 Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 09.09.06, 17:09
                                a ja mam Hormanna i jest super.cena bez napędu 2800(brąz,
                                ocieplana,kasetownowa). polecam.ika
    • Gość: Kenor Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.13, 12:10
      Podbijam temat! Obecnie Wiśniowski ma promocję na bramę uchylną i segmentową, widzę że opinie tutaj są podzielone, ale może ktoś jeszcze coś doda? Będę wdzięczna za każdą opinię!
      • Gość: gość Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 19:23
        Proszę bardzo: ocenio.pl/producent-wisniowski
        Najnowsze opinie o bramach Wiśniowski UniProocenio.pl/producent-wisniowski.
      • Gość: gość Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 19:24
        Edit: chyba źle wkleiłem linka
        ocenio.pl/producent-wisniowski
      • krajovy Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 30.10.13, 17:15
        Dla mnie Hormann. zdecydowanie. poniewaz po dluzszym researchu zdecydowalismy sie z mężem własnie na tego producenta, rozpytywalam szeroko wsród znajomych bliższych i dalszych. Wskazania, jakie przeważały: jakość wykonania, bezawaryjność, fachowosc montazu. Panowie montazysci tak wyregulowali naped do naszej bramy - jak tlumaczyli, chodzi o izdywidualna regulacje fazy uruchamiania i wyhamowywania - ze nasza brama w odroznieniu od tej zainstalowanej u sasiadow (nie podam nazwy producenta bo przeciez nie o to chodzi, zeby robic negatywny PR :) nie trzaska. chodzi miekko, szczelnie przylega i teraz czekamy na zime, bo kupilismy brame segmentowa ocieplana, zeby nie ogrzewac przy okazji podjazdu ;P
        I tez w Hormannie skorzystalismy zpromocji.
        • krajovy Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 14.12.13, 13:22
          Zdaje relację ze sprawowania się naszej nowej bramy w porze zimowej. Przypomnę tylko: segmentowa, ocieplana. Mrozów jakichs dramatycznych jesz\cze nie ma, ale parę nocy już było mroźnych. I co? Ano to, że nasza brama hormannowska szczelna, wiatr nie hula po garazu. Temp. przy WYLACZONYCH grzejnikach (tylko f. przeciwzamarzanie - może na wyrost ale strzeżonego.,..) w garazu 13,7 stopni C.
          Czekamy naprawde na solidne mrozy, ale na razie złego słowa na Hormanna nie powiem
    • krajovy Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 11.01.14, 20:44
      wiesz co, chyba jednak Hormann :)

wlasnie czytam na siecbudowlana, że "Brama garażowa firmy Hörmann uratowała garaż i dom przed spaleniem".

"Czy bramy garażowe mogą chronić przed pożarem? Okazuje się, że tak. Przedstawicielstwo firmy Hörmann w Gdańsku otrzymało wiadomość, że brama segmentowa LPU 40 w okleinie Złoty Dąb uratowała samochody znajdujące się w garażu oraz dom przed spaleniem.
      Do pożaru doszło na posesji pana Marcina z Chwaszczyna pod Gdynią. Nastąpił samozapłon stojącego obok drewutni kompostownika. Ogień szybko rozprzestrzenił się w drewutni, a następnie zajął się nim styropian w ociepleniu domu i brama garażowa. I to właśnie brama firmy Hörmann, która przez blisko godzinę wytrzymała działanie wysokiej temperatury stała się barierą ogniową. Stopiła się jedynie okleina, ale napęd Supramatic działa w dalszym ciągu. Brama ocaliła przed spaleniem nie tylko znajdujące się w garażu samochody oraz jego wyposażenie, ale także dom"

całosc pod tym linkiem:
      www.siecbudowlana.pl/HOeRMANN-Polska/Brama-garazowa-firmy-Hoermann-uratowala-przed-spaleniem
      teraz przynajmniej wiadomo czarno na bialym, za co placi się, wybierając tego wlasnie producenta. Za jakośc, a to zawsze kosztuje. Za pół ceny wiadomo co mozna dostać.
      pozdro, joasia
      • Gość: Lewy Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.14, 11:04
        Dobre są obydwie bramy. Ja mam Hormanna, mój szwagier ma Wiśniowskiego, działają bez zarzutu. Może to dlatego, bo kupiliśmy je w jednym sklepie (astrum), ale dostaliśmy sprzęt naprawdę wysokiej jakości.
        • corroner Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 19.12.14, 09:20
          Nie polecajcie Wiśniwskiego ! Hormanna nie znam ale Wiśniwski to szajs . Nawet serwis olewa klijenta ! 4 awarie w ciągu 2 lat . Pierwsza na drugi dzień . Na naprawę ostatniej czekam 6 mieś . Na białej bramie krecha z góry na dół . Producant zwala winę na montaż a montaż na wypaczającą sie bramę . Krecha to piąta usterka tej bramy . Ja mam taki nie fart czy może to wina jakości towaru i serwisu ?
          • tenloginjestszybki Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 24.03.15, 13:33
            masz pecha. od lat mam hormanna i znajomi, znajomi znajomych, rodzina bliższa i ta dalsza - i przyznam, że takich akcji nigdy nie było, jak ta opisana przez ciebie. nie mówię, że kompletnie bezwaryjne, bo takich rzeczy nie ma, ale jeśli chodzi o serwis, działa bez zarzutu: wystarczy poczytac chocby wpisy na forum muratordom
            • derudy Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 24.05.15, 20:42
              Hormann ma lepszą dostępność części i to w niższej cenie. warto to wziąć pod uwagę, planując zakup.
              poza tym dobrze jest przyjrzeć sie ich promocjom: mają np coroczną promocje i brame garazową segmentową RenoMatic mozna teraz dostać nawet o 1/3 taniej. z napędem.
              • lula5-0 Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 06.07.15, 13:42
                A jakiei Hormann daje siłowniki do swoich bram?
    • salerek Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 07.12.16, 09:55
      Witam, a nie zastanawialiście się nad Nice? Sam mam ich bramę i nie narzekam, bardzo solidna i fajna firma. Bardzo dobra obsługa i pomóc w montażu.
    • gabolex Re: Brama Hormann czy Wiśniowski ? 22.08.23, 17:03
      Słyszałam wiele pozytywnych opinii o obu producentach, co nieco utrudnia decyzję. Z tego, co się orientuję, Wiśniowski jest chwalony za solidność wykonania i nowoczesne technologie, natomiast Hormann ma świetną reputację jeśli chodzi o trwałość i bezawaryjność. Osobiście skłaniam się ku Wiśniowskiemu ze względu na estetykę i szeroką gamę dostępnych wzorów. Ale jeśli ktoś z Was miał doświadczenie z obiema markami, chętnie wysłucham opinii. Wkrótce też poznam opinie w TEXO: texo-bramy.pl To chyba jedyny w Krakowie punkt, w którym dostępne są bramy obu producentów. Jak będziecie zainteresowani to podzielę się informacjami, które dostanę z tego salonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka