cincinet 22.05.07, 11:29 Czym to się różni i czy lepiej jest postawić którąś z nich, czy to bez znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.13.radom.pilicka.pl 22.05.07, 13:10 Siatka pleciona sprężynuje po naciągnięciu, i trudno ją uszkodzić przełażąc przez płot. Siatka zgrzewana nie sprężynuje, jest cieńsza od plecionej, i NIGDY !!! nie da się naciągnąć (prędzej druty się porwą).Jeśli przez zgrzewaną siatkę przejdzie dzieciak za wykopaną piłką, to na zawsze już będzie w tym miejscu pogięta - bo nie sprężynuje, i z tego też powodu wymaga gęściej wkopywać słupki najlepiej co 2 m a maximum co 2.5 m . Jeśli zgrzewaną ktoś rozerwie, trzeba wymienić cały odcinek od słupka do słupka, przy plecionej przeplatasz tylko jeden lub dwa druty. Jeśli zgrzewane to tylko panele z grubego drutu - najlepiej min. 4mm ale to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewanecence Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 10:44 Zaiste siatka pleciona wiele pozytywnych aspektów posiada, acz zdaniem moim przerwanie ciągłości drutu nie dość szlachetnego powoduje szkody o wiele poważniejsze. Siatki zgrzewanej naciągać nie trzeba, jako, iż system zatrzaskowy prostym jest i łatwym w obsłudze, czyni ogrodzenie stabilnym, a wytrzymałym. Zaprawdę powiadam wam, ziemia moja tak właśnie zabezpieczoną jest i wielce sobie to chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.13.radom.pilicka.pl 23.05.07, 16:46 Przed decyzją o zakupie najlepiej obejrzeć z BLISKA w terenie ogrodzenia z obu rodzaju siatek - przynajmniej kilkuletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saheb Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 11:44 O, wreszcie jakiś rozsądny głos. Można dać sobie wcisnąć marketingową gadkę, albo na włąsne oczy przekonać się, jak to wygląda po paru latach użytkowania. Dom nasz rodzinny grodzony był zwykłą plecioną siatką, znajomi z tej samem wsi wzieli betafence, jak dopiero wchodził na rynek. No i powiem, że zgrzewana w teście korozyjno-życiowym wypadła lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cincinet Re: Siatka zgrzewana, a pleciona 25.05.07, 10:30 A taka zgrzewana nie pęka przypadkiem na zgrzewach? I jak się ją mocuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:31 Na specjalne zatrzaski. Z tego, co widziałem, nic się nie wykrusza ani nic z tych rzeczy. A jak już, to miejscami i nie wpływa to na bezpieczeństwo i wydajność ogrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.13.radom.pilicka.pl 26.05.07, 01:30 Właśnie największy problem w naciąganiu. Rwie się na zgrzewach a naciągnąć się nie da. Na reklamach jest ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:27 To mam zupełnie ine doświadczenia, nic mi się nie rwało i szybko montaż poszedł. Może miałeś jakąś firmę denną? Moja była z Betafenca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanza Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:32 Co za różnica, jaka firma..? Siatka to siatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 16:44 Co za różnica, jakiej firmy jeździsz samochodem, czy kupisz sobie DVD Sony, czy firmy krzak technopex? W budowlance też co marka, to marka. Odpowiedz Link Zgłoś
karmoon Re: Siatka zgrzewana, a pleciona 30.05.07, 12:30 Mi tam zgrzewana zwyczajnie bardziej pasuje estetycznie, ładniejsza jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janne Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:58 Mi się wydaje, że to wsio rawno, ale może się mylę. No dobra, kwestia łatwości montażu, ale już trwałość zależy od jakości materiału, przekroju drutu, powleczenia... Co z różnica, czy jest w rąby, czy w kwadraty.. Odpowiedz Link Zgłoś
karmoon Re: Siatka zgrzewana, a pleciona 01.06.07, 12:04 Niby niewielka, masz rację. Jeśli jest od dobrego producenta, to i ta i tamta powinny sporo wytrzymać w dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:46 a sitka zgrzewana jest powlekana bo mi malowac sie nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Siatka zgrzewana, a pleciona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:21 Ta o której oni tutaj mówią zgrzewana pantanet jest powlekana i ocynkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
k-aczka Re: Siatka zgrzewana, a pleciona 26.10.15, 18:26 A ja skorzystałabym z usług tej firmy i kupiła którąś z siatek zgrzewanych: www.styloweogrodzenia.pl/pl/c/Siatki-zgrzewane/3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Plecionka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.14, 13:14 Dla każdego coś dobrego, w końcu i pleciona i zgrzewana mają określone wady i zalety. Ja wybrałem plecioną. Jeśli komuś pomoże, to skorzystałem z tej firmy metalzbyt.pl/siatki-tkane,612.html Odpowiedz Link Zgłoś
pjotrcz Re: Siatka zgrzewana, a pleciona 14.04.22, 13:43 JEŚLI CHODZI O SIATKI I OGRODZENIA, POLECAM FIRMĘ STAL Z ŁODZI: www.tanidrut.com Odpowiedz Link Zgłoś