Dodaj do ulubionych

Jaką blachodachówkę wybrać?

IP: *.175.149.69.piasta.pl 29.05.09, 20:06
Której firmy blachodachówka jest lepsza?
Traffic Blachy & Dachy
Pruszyński

Prosze o odpowiedz ludzi ktorzy maja doczynienia z tymi pokryciami

strony producentow www.traffic-blachy.pl www.pruszynski.com.pl
Obserwuj wątek
    • majlo776 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 04.06.09, 21:52
      sprzedawałme kiedyś dachy Pruszyński wtedy miał opinię taniego
      badziewia nie wim jak jest teraz napewno solidny producent to Budmat
      i tego towaru bać się nie trzeba.

pozdrawiam
      • tony28 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 10.06.09, 20:28
        Ja polecam blachodachówkę firmy Wienerberger

www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/ShowroomCollection05&c=Page&cid=1087584651
        805&lpi=1087584651805&sl=wb_pl_home_pl&scope=KOR&action=fsearchall
    • Gość: ja Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 15:53
      tony co ma wie... do tamtych 2 firm?

Pytałem się o Traffic i Pruszyński
      • Gość: cromwell Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: 94.246.145.* 10.07.09, 18:55
        tony spamuje na forum od kilku miesiecy
        bezczelny typ
        nie sposob dziada wygnac
        rzadko zgadzam sie z mailym
        ale w przypadku blach bud-mat ma racje

pzdr.
        • Gość: klak Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 10:03
          myślę że z czystym sumieniem powinieneś wybrać TRAFFIC.
        • majlo776 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 14.09.09, 23:41
          wiem że mam rację kiedyś mieliśmy rabatkę z tej blachy po wyjęciu po kilku
          miesiącach kiedy szef kazał uprzątnąć plac nie było na niej rdzy. A tak swoją
          droga to wiem ze to tylko nick ale przekręcanie mnie irytuje.
          pzdr.
          • Gość: GENETYK Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 21:22
            przeszczegam przed BLACHOTRAPEZEM. Reklamowałem dwie godziny po
            przywozie i dostałem odpowiedź że podpisałem odbiór jakościowy i
            ilościowy i dla nich sprawy nie ma a ja mam blachę ze zgniecioną
            falą na 6 arkuszach niby nie z ich winy "sam se zgniotłem".
            Dokładnie sprawdzajcie arkusz po arkuszu jak odbieracie towar -
            DOBRZE RADZĘ
            • majlo776 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 20.10.09, 21:46
              jest to uszkodzenie mechaniczne i jeśli nie zostało wykryte przed odbiorem
              dostawy to jest duży problem o zawsze można stwierdzić że to klient uszkodził.
              tak jest we wszystkich branżach
            • Gość: mądryposzkodzie Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: 194.181.62.* 28.11.11, 12:59
              Też mam podobne zdanie o firmie BLACHOTRAPEZ.
              Kupiliśmy 10 lat temu blachodachówkę powlekaną plastisolem. Wyblakła bardzo.Z bordo zrobiła się jasnoróżowa,a w dodatku na brzegach fabrycznych wyłazi rdza.
            • Gość: UWAGA!!! Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.14, 19:07
              Uwaga na blachy od firmy Blachotrapez! Reklamuja sie, ze niby handluja Thyssen Kruppem,a w rzeczywistosci wiekszosc przychodzi w kontenerach z Chin... Niestety to prawda. Blacha 0.4mm sprzedawana jako 0.5mm. Reklamacje rozptarywane zawsze pod katem dobra firmy... Blacha rdzewieje po paru latach, na blasze jakby skorodowane dziurki. Czesto II-III-szy gatunek sprzedawany jako I-szy. Przestrzegam!
              Polityka firmy nastawiona na jednorazowych klientow.
    • Gość: stanislaw Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.175.149.69.piasta.pl 04.09.10, 09:51
      Ostatnio kupilem blache z trafika w warszawie, wszystko bardzo ladnie nawet
      kierowca byl tak mily i pomogl mi z chlopakami rozladowac blache.

JEDNYM SLOWEM POLECAM
      • Gość: cromwell Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 04.09.10, 21:56
        stasiu
        masz wszystkich w domu?
        przeciez dopiero kupiles
        blacha nawet nie zdazyla zaparowac
        wiec wypad stasienku na onet
        tam szukaj glupszych od siebie
      • Gość: majk Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: 83.175.145.* 02.05.14, 09:24
        traffic w markach polecam dachy warszawa kupuj prosto od producenta
    • cs1 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 15.10.10, 13:26
      umnie jest Trafiic już 3 lat
      narazie nic z blachą sie nie zieje
      natomiast wykonanie szczegulnie uszczelnienia przy kominach są fatalne
      ciągle przecieka, mocowanie rynien okropne wszystko do naprawy
      dach jak i rynny oczywiscie z traffica
      ogólnie jestem na "nie" !!!

• Gość: cromwell Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 16.10.10, 14:56
        nie wpadajmy w skrajnosci
        blaha po 3 latach nie powinna ulegac degeneracji
        nawet ta najgorsza
        nieszczelnosci i niedorobki to ewidentna sprawa ekipy dekarskiej
        nie wina jakosci blachy

pzdr
    • Gość: traffic-blachy.pl Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.175.149.69.piasta.pl 13.11.10, 17:36
      Blachodachówka ceny

Przesyłam porównianie cenowe na blachodachówkę

ceny na dzień 29 października

Nazwa firmy / Ddystrybutrora Miasto Marka produktu Rodaj metra: (efekt. / całkow.) POŁYSK Cena netto

Blachodachówka Traffic GOLD całkowity 17,90zł
      Hanbud Bielsk Pdls. Hanbud (100-200m2) całkowity 18,19 zł
      Hanbud Bielsk Pdls. Hanbud (pow. 200m2) całkowity 17,80 zł
      Blachotrapez Mińsk Maz. Blachotrapez całkowity 19,34 zł
      Blachotrapez Mińsk Maz. Blachotrapez całkowity 18,85 zł
      Follux Bis Mińsk Maz. BudMat całkowity 19,30 zł
      Domino Dach Mińsk Maz. Plannja Smart całkowity 20,00 zł
      Domino Dach Mińsk Maz. Pruszyński całkowity 20,86 zł
      Domino Dach Mińsk Maz. Pruszyński całkowity 20,40 zł
      Igamet Siedlce Igamet całkowity 20,08 zł
      Regamet Siedlce Regamet całkowity 19,14 zł
      Regamet Siedlce Regamet całkowity 19,14 zł
      Bial Met Biała Pdls. Bial Met całkowity 18,49 zł
      Atest Pol Grajewo Atest Pol całkowity 18,82 zł
      Atest Pol Grajewo Atest Pol całkowity 18,82 zł
      Arbud Biała Pdls. Balex Metal całkowity 19,67 zł
      Orion III Siemiatycze Ruuki całkowity 19,18 zł
      Orion III Siemiatycze ZartMet całkowity 18,45 zł
      Orion III Siemiatycze Balex Metal całkowity 18,45 zł
      Sapieżko Siemiatycze BudMat całkowity 18,11 zł
      Blachotrapez Siemiatycze Blachotrapez całkowity 18,44 zł
      Balex Metal Białystok Balex Metal całkowity 18,69 zł
      Balex Metal Olsztyn Balex Metal całkowity 19,50 zł
      MURBET Ełk Pruszyński całkowity 18,11 zł
      BCMB Ełk Balex Metal całkowity 18,34 zł
      PRIBO-CMB Ełk Balex Metal całkowity 17,72 zł
      Extra Dach Gorzów Blach System całkowity 18,03 zł
      Borga Gorzów Borga całkowity 19,02 zł
      Kowalewski Gorzów Pruszyński całkowity 19,26 zł
      Wypchło Gorzów Krol całkowity 19,02 zł
      Golden Kwidzyn Pruszyński całkowity 18,03 zł
      Ambit Kwidzyn BudMat całkowity 18,02 zł
      Tex 2 Kwidzyn Balex Metal całkowity 18,11 zł
      Alterbud Wyszków Balex Metal całkowity 19,26 zł
      Kolbis Wyszków Kroll całkowity 18,69 zł
      Agrobud Wyszków Pruszyński całkowity 16,39 zł
      Motaniec Stargard Pruszyński całkowity 18,88 zł
      Baumat Stargard Balex - metal całkowity 18,50 zł
      Budohurt stargard Areco całkowity 18,11 zł
      Frambud stargard blachotrapez całkowity 18,26 zł
      Lidrex Konin Blachprofil 2 całkowity 19,34 zł
      Blach metal Konin Balexmetal całkowity 18,77 zł
      Blach metal Konin Blach Stal całkowity 19,10 zł
      Dach Plast Płońsk Pruszyński całkowity 18,77 zł
      System Dach Brody k. Płońska Bud-Mat-Polonia całkowity 17,95 zł
      Bud - Rol Płońsk Pruszyński całkowity 20,49 zł
      Bud - Mar Płońsk Blacho Trapez całkowity 20,98 zł
      Maltrans Dalanówek Pruszyński całkowity 20,08 zł
      Noczka Siedlin Finisch całkowity 14,89 zł
      El - Pom Choszczno Pruszyński całkowity 20,49 zł
      Frambud Stargard Blachprofil całkowity 18,44 zł
      Norbud Choszczno Blachprofil całkowity 19,26 zł
      Mat Bud Jan Stasiak Dobiegniew ARECO całkowity 19,59 zł
      Zapolski Dachy Warszawa Plannja Scandic całkowity 19,26 zł
      Samsel Ostrołęka Plannja Smart całkowity 18,93 zł
      Zapolski Dachy strona www Kingstile całkowity 17,08 zł
      Tech-Bud Filipiak Marki Balex Metal Spektrum całkowity 18,40 zł

Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia lub jest w stanie podać ceny na blachodachówkę z okolicznych hurtowni to śmiało proszę pisać
      • Gość: Róża Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.centertel.pl 15.09.12, 19:11
        Blachodachówka Ruukki Monterrey 21.04
        Dach-Pol Dębe Wielkie

• Gość: klient z siedlec Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.siedlce.domtel.com.pl 14.11.12, 18:06
          Jeśli chodzi o Siedlce to zdecydowanie polecam Firmę Orion III na Łukowskiej, pracownicy doradzą podpowiedzą z dobrego serca. Kupiłem u nich blachodachówkę Ruukki Adamante i jestem bardzo zadowolony z obsługi i poleconych dekarzy. Młodzi ludzie ale znają się na tym co robią. Polecam
    • Gość: traffic-blachy.pl Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.175.149.69.piasta.pl 18.11.10, 17:18
      Zapraszamy na zakupy dachów www.traffic-blachy.pl/index_.php?place=blachy&place_blachy=blachodachowka

Najlepsze ceny na blachodachówkę i blachy trapezowe!!!
      • boodzisz Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 15.11.11, 15:53
        Witam. Ja uwazam że powłoki SSAB (Prelaq Nova) , RUUKKI Purex i Pural mat oraz ThyssenKrupp Pladur są najtrwalsze . Mam stały kontakt z dekarzami którzy kryją tymi blachami nawet po 20 lat i niejednokrotnie również i po rodzinach i sąsiadach i jak do tej pory wszystko ok a wieżcie mi , mam duże doświadczenie jak chodzi o blachy stalowe powlekane oraz setki zrealizowanych inwestycji utwierdzają mnie o tym.
        Jestem z Radomia i mogę pomóc w doborze pokrycia dachowego kompleksowo.
        Zapraszam: 696-094-636
        • Gość: tdi Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 22:28
          ta kryja tymi blachami od 20 lat a powloki ktore wymieniasz sa od 4 lat
          cos tu smierdzi
        • stefano21 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 19.08.14, 22:47
          od siebie moge powiedzieć, że polecam blachodachówke z firmy TRAFFIC o nazwie Platinum HPS z 40 letnią gwarancją na kolor oraz korozje.

Jest to obecnie najlepszy wybór na rynku (poczytajcie dokładnie co dają gwarancje w pozostałych wyrobach, gdyż są różne zapisy aby klienta oszukać np 50 lat gw tylko przy zakupie wraz z orynnowaniem!!!).

blachodachówka ceny
    • lewwysocki Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 24.11.11, 10:30
      Zdecydowanie godny uwagi jest koramic cennik, przedstawiający bogatą ofertę kształtów i kolorów nowoczesnych dachówek i pokryć dachowych:)
    • Gość: Miłosz_S Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.centertel.pl 14.12.11, 10:56
      Ja wiem czego nie polecać - blachodachówki "Pruszyński" a to chyba w Pl jedna z najpopularniejszych. Po 7 latach dopatrzyłem się już korozji – to chyba lekka przesada. Blachodachówka powinna wytrzymać ze 100 lat. Teraz gdybym budował dom, na pewno zdecydowałbym się na coś droższego – RUUKI czy Wienerberger. Teraz producentów jest bardzo dużo – sporo osób wybiera też (w rozsądnych cenach) Plannje, ale co do tej opcji też miałbym wątpliwości. Najlepiej zaufać Skandynawom - nic nie robią bylejak. A jak ktoś ma mniej kasy to Bud Mat, choć jak widać ceny też nie super niskie.
      • Gość: tdi Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 22:32
        sorry ale budmat ma tez w ofercie oprocz dobrych blach typowy szajs wiec nie przesadzaj.
        Po za tym jak pruszynski sprzeda np.10 000 dachow to oczywiscie ze z 100 moze nie wyjsc
        a jak budmat sprzedaje 1000 to 10 tez spierniczy
        procentowo jest tak samo
        pruszynski przynajmniej bez jekniecia wymienia caly dach wraz z montazem na swoj koszt
        a pozostala wiekszosc zwala wine ze se klient dachu nie myl
    • Gość: blach Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.175.149.69.piasta.pl 18.11.12, 09:29
      Pamietajcie zeby do dachu kupic kominki wentylacyjne do wentylacji grawitacyjnej najlepsza oferta na allegro allegro.pl/listing/user.php?us_id=14577451

kominki wentylacyjne do blachodachowki oraz do innych pokryc najlepsze ceny !!!
      • Gość: tdi Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 22:34
        sorry ale bez problemu znalazlem tansze, wiec jakie najlepsze ceny?
        • Gość: kominkowyswiat Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.homenett.pl 07.03.14, 10:04
          Zwróć uwagę na to, że ceny są wraz z dostawą stąd cena może wydawać się wyższa!
    • Gość: zxcv Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 17:16
      należy rozpocząć poszukiwania od porównania zasad gwarancji na blachodachówkę.
    • Gość: zadowolonyklient Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.homenett.pl 07.03.14, 10:07
      Polecam firmę Traffic konkretnie salon w Markach koło Warszawy.
      Panowie pomogli wybrać odpowiednie pokrycie, zaoszczędziłem masę czasu i pieniędzy, gdyż skorzystałem z możliwości zakupu na obniżonym podatku VAT 8%

• Gość: Zbigniew Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.204.9.87.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.07.14, 19:54
        Jest to żart i pseudo reklama . VAT-u nigdy nie ominiesz . Klienta oszukujesz w inny sposób .
    • Gość: Klientka Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.centertel.pl 07.03.14, 10:32
      4 lata temu kupilam blache z trafika w szczecinie do dzisiaj wyglada jak nowa i pieknie sie blyszczy, nie byla najtansza ale tanie mieso to psy jedza. A ja kupuje dach na cale zycie wiec wybralam sprawdzone blachy.
    • Gość: sławek Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.14, 12:19
      Ja kupiłem blachodachówkę platinum w polysku .Jestem bardzo zadowolony ponieważ mam ją już kilka lat i wciąż wygląda jak nowa. Szczerze polecam. Kupiłem ją w Traffic. Szybka i fachowa pomoc.
    • Gość: zainteresowany Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.homenett.pl 17.03.14, 11:31
      Czy ktoś wie może coś o jakichś zmianach cen a konkretnie promocjach na blachy Budmat lub Pruszyński????
      • Gość: tdi Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.14, 20:47
        Pruszyński oprócz tego że ma najniższe ceny to teraz ma dodatkowo promocję
        • Gość: RitaJ Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.03.14, 12:29
          A czy ktos moze orientuje się i powie mi czy blacha stalowa jest dobrym materiałem na pokrycie dachu?
    • Gość: grzesiek Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: 83.175.145.* 12.04.14, 15:40
      dużo firm ma teraz nowe promocje w związku z rozpoczęciem sezonu
      Blachodachówka wiśnia połysk: od 18,62zł

blachodachówka cennik
    • Gość: znawca tematu po dachu czas na ocieplenie domu IP: *.bialystok.vectranet.pl 24.04.14, 19:16
      Zapraszam do zapoznania się elewacje budynków Białystok. Ceny zawsze atrakcyjne, wykonawcy czekają na Wasz telefon.
    • Gość: hps Re: Jaką blachodachówkę wybrać? IP: *.centertel.pl 14.06.14, 00:45
      polecam dachy wykonane z hps 200 ultra 40 lat gw na takie pokrycie
      • pafnucy01 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 29.07.14, 13:39
        Ale co konkretnie obejmuje ta gwarancja? Bo chyba nie trwałość koloru czy konieczność wymiany dachówek, które uległy erozji (np. dachówki szczytowe)? Ta gwarancja to mydlenie ludziom oczu, bo wszyscy powinni wiedzieć, że dach z blachy nie jest bezobsługowy (jak dachy z ceramiki) i trzeba pokrycie okresowo czyścić a nawet pokrywać farbą antykorozyjną i malować. To są dodatkowe koszty i czas. Koniec końców okaże się, że oszczędność przy budowie była pozorna i trzeba było wziąć tanią ceramikę z 25 lat gwarancji (Koramic np.), a nie blachę..
        • stefano21 Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 16.08.14, 21:06
          Gwarancja dla blachy HPS200 Ultra obejmuje również kolor i to na 40 lat!!!
          Nie ma drugiej takiej oferty wymięka ruukki i podobni!!!
    • leinadpolska Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 07.10.16, 13:41
      Witam czy ktoś może będzie na tyle miły i podeśle mi zdjęcia swojego dachu z blachodachówką traffic platinum hps ?

Zastanawiam się nad wyborem blachy hps bo ma 40 lat gwarancji ale nie widziałem takiego pokrycia na żywo na dachu, tylko próbkę, która wydaje się dużo solidniejsza od zwykłej blachy.
    • danej Re: Jaką blachodachówkę wybrać? 26.10.16, 16:08
      Myślę,że należałoby zwrócić uwagę na jakość blachy.Jest to istotne przy tak dużym wyborze blachodachówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka