Dodaj do ulubionych

Wyłączanie reklam na Blox

23.03.18, 15:07
Cześć,

Jak zapewne wiecie Blox jest platformą blogową, która utrzymuje się z reklam. Dzięki wyświetlanym reklamom blogi są dla Was darmowe. Każdy z Was akceptując nasz regulamin zgodził się na wyświetlanie reklam na blogach. Ponieważ z przychodów z reklam utrzymujemy Bloxa, nie trudno zauważyć, że jeśli ich nie będzie - nie będzie też pieniędzy na utrzymanie tego serwisu

Obserwuj wątek
    • wsfch Re: Wyłączanie reklam na Blox 23.03.18, 22:13
      Odczytałem i zrozumiałem:
      z uwagi na brak możliwości (umiejętności?) przeciwdziałania samowolnemu blokowaniu reklam, blogerzy, PAKUJCIE się!
    • rozieblox Re: Wyłączanie reklam na Blox 24.03.18, 07:22
      Widzę, że nadal nie dotarło, że autorzy blogów nie mają problemu z samym faktem zamieszczenia reklamy. Problemy są inne i są to:
      1. Przedmiotowe potraktowanie autorów blogów, brak jakichkolwiek informacji o planach zamieszczenie czy konsultacji w tym zakresie. Wszystko odbyło się za ich plecami.
      2. Fatalny wygląd i inwazyjność reklam. Wklejenie żarówiastej, często animowanej reklamy na samej górze, totalnie niewkomponowanej w szablon powoduje, że treść bloga wygląda jak doczepka do reklamy.

Ciekawe czy ten komentarz też usuniecie?
    • wsfch Re: Wyłączanie reklam na Blox 24.03.18, 14:06
      Ustalcie cenę abonamentu miesięcznego, po opłaceniu którego blog nie będzie tablicą reklamową.
      • kasica_k Re: Wyłączanie reklam na Blox 28.03.18, 18:53
        Popieram.
        • bognna Re: Wyłączanie reklam na Blox 08.04.18, 17:49
          Popieram i to bardzo rowniez.
          Naprawde wole zaplacic niz byc traktowana przedmiotowo.

dotykbolu.blox.pl/html/1310721,37.html?bognna

www.
          • bertbertbert Re: Wyłączanie reklam na Blox 13.04.18, 12:07
            W tej chwili niestety nie ma takiej możliwości. Jeśli się to zmieni, damy Wam znać
            • wsfch Re: Wyłączanie reklam na Blox 13.04.18, 21:20
              Biorąc pod uwagę czas reaktywności wynoszący 20 dni, proszę o podanie numeru konta, to zacznę zaliczkowo i na bieżąco przelewać opłaty.
    • brumming Re: Wyłączanie reklam na Blox 11.06.18, 20:46
      O! więc to szpetne okienko, z natrętną reklamą będzie już na moim blogu powszeczasy? kiedyś reklamy wisiały tylko na blogach nieaktualizowanych. To mnie, starego BLOXera, przekonuje ostatecznie do szybkiej zmiany platformy. Żenujące!
      • wsfch Re: Wyłączanie reklam na Blox 12.06.18, 18:20
        Oooo! Jakiś komentarz z linkiem do kodu blokującego reklamy ZNIKŁ.
        Teraz pora na usuwanie komentarzy kłopotliwych - równajcie do "dobrej zmiany"!
        • rozieblox [...] 12.06.18, 18:53
          Treść postu jest niedostępna.
          • rozieblox Re: Wyłączanie reklam na Blox 12.06.18, 19:00
            Pora na mały eksperyment. Ciekawe, czy cenzor z Agory posunie się do usunięcia komentarza na nie swoim blogu? brummig.blox.pl/2018/06/Torby-plazowe.html

PS Ciekawe ile już mi się screenshotów nazbierało...
            • marrant Re: Wyłączanie reklam na Blox 13.06.18, 11:49
              Rozie zrozum proszę. Blox funkcjonuje dzięki tym reklamom. Jest ostatnią polską platformą blogową tego typu. Takimi wpisami działasz na jego szkodę, a co za tym idzie na szkodę blogerów. Nic dziwnego, że takie wpisy są usuwane z forum służącego do pomocy i to oficjalnego, firmowanego przez administrację. Nikt nie ma zamiaru usuwać komentarzy ani notek blogowych, ale przestań proszę to wpisywać tutaj, bo będzie to kasowane.
              • rozieblox Re: Wyłączanie reklam na Blox 13.06.18, 20:17
                Proponuję jednak zapoznać się z motywacją i moim zdaniem w temacie, które zamieściłem w tym wpisie, zanim coś napiszesz. Jest tam i o "nieinwazyjności" i o "rosnącym koszcie" czy tam innej konieczności "utrzymania z reklam".

Nawiasem, wielokrotnie podkreślałem na tym forum, że Agora ma prawo emisji reklam. Jednak to co zrobiliście, czyli inwazyjne, oczojebne, animowane reklamy na samej górze strony, zasłaniające większą część ekranu na telefonie i prowokujące omyłkowe kliknięcia to przegięcie. I nie jestem w tym stanowisku odosobniony.

Cytat z Tuwima, parafrazować nie będę, IMO całkiem nieźle pasuje:
                Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
                Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
                Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
                I obrodziła dolarami;
                Że coś im w bankach nie sztymuje,
                Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
                Lub upatrzyły tłuste szuje
                Cło jakieś grubsze na bawełnę.

Jeśli uważacie, że OK jest naruszanie wolności wypowiedzi i usuwanie nienaruszających regulaminu wpisów, a także pytań o powody usunięcia skądkolwiek, to macie problem. Bo - tym razem sparafrazuję - kto poświęca wolność wypowiedzi dla pieniędzy nie będzie miał ani jednego, ani drugiego. Nawiasem dziękuję za potwierdzenie motywacji, kolejny screenshot trafia do kolekcji (i wkrótce do poniżej linkowanego wpisu).

Ponadto mijasz się z prawdą pisząc, że nie macie zamiaru usuwać komentarzy. Już to zrobiliście, można to łatwo sprawdzić na tej stronie.

Zatem jedynymi działającymi na szkodę blogerów i Blox jesteście Wy.
              • wsfch Re: Wyłączanie reklam na Blox 13.06.18, 22:34
                Zrozumiałem, mam być cierpliwy dla blox-a, wyrozumiały, stosować samo-cenzurę w komentarzach, swym nazwiskiem firmować dołączane reklamy, a jak nie, to będzie to kasowane.
                Czy COŚ pominąłem? W oczekiwaniu na rozszerzenie i uzupełnienie, oddalę się trochę samobiczować ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka