Dodaj do ulubionych

Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serwisów

03.04.18, 13:51
Cześć,

Przy próbie publikacji wpisu na blogu pojawia Ci się komunikat: "Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serwisów zewnętrznych."?
Wykonaj następujące kroki, aby nie wyświetlał się w przyszłości:

Zaloguj się na swojego bloga, wejdź w panel bloga, a następnie w prawym, górnym rogu wybierz opcję "Stary widok".

Przy nazwie swojego bloga wybierz opcję "pisz i edytuj".

Wybierz zakładkę "Ustawienia", następnie zakładkę "wpisy".

Znajdź miejsce "Wysyłanie pingów - Google Blog Search" i odznacz je, następnie zapisz zmiany na dole strony klikając w "zapisz".
Obserwuj wątek
    • almetyna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 10.04.18, 15:36
      Nie działa, patent się nie sprawdza. NIE MOGĘ dać czcionki większej niż ten maczek, co go dajecie z urzędu! Jak dorobić fontu Book Antiqua 14 p?
      • bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 12.04.18, 11:01
        U mnie rowniez nie dzialasad(((((
        • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 13.04.18, 11:27
          @bognna Prosimy o doprecyzowanie - co konkretnie nie działa? Otrzymujesz komunikat "Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serwisów " przy próbie publikacji wpisu? Zastosuj się do powyższych instrukcji. Na swoim blogu masz nadal ustawione "Wysyłanie pingów google blog search", dlatego ten komunikat nadal się pojawia
      • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 13.04.18, 12:04
        @almetyna W panelu edycji jest możliwość edycji czcionki: zarówno wyboru fontu Book Antiqua, jak i zwiększania jej wielkości do 14p. Napisz proszę, jak konkretnie objawia się problem - bez większej ilości informacji nie jesteśmy w stanie go prawidłowo zidentyfikować.

• almetyna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 12.04.18, 13:13
      Pewnie u innych też nie działa, ale NIC się nie da zrobić i dlatego nie odpowiadają, prawda Bartbartbart?
      • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 13.04.18, 11:32
        @almetyna Wysyłanie pingów masz już wyłączone w ustawieniach, więc komunikat nie powinien się pojawiać. Jeśli mimo to nadal występuje, napisz do nas bezpośrednio na skrzynkę blox@agora.pl i wyślij zrzut ekranu z widokiem strony z komunikatem błędu, sprawdzimy co się dzieje
        • bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 16.04.18, 09:42
          OK. Wydaje mi sie, ze zrobilam wszystko zgodnie z instrukcja. Zobaczymy czy zadziala. Powiadomie.
          Dziekuje za pomocsmile
          • bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 20.04.18, 09:22
            DZIALA!!!!!

Dziekuje raz jeszcze.
            • bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 30.04.18, 11:52
              Dzieki raz jeszcze i milo bylo Cie goscic, alei wnosze sprawe o rozwod na moim bloguwink
              • bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 09.05.18, 10:08
                Bertberthbert - widze, ze sie zadomowiles na dobresad
                Jezeli NADAL chcesz byc wspolautorem u mnie to prosze oublikowac jakis wpis.
                Bye..... .
                • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 10.05.18, 15:43
                  @bognna słuszna uwaga, dostęp administratora do Twojego blogu został cofnięty

• bognna Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 12.05.18, 16:46
                    smile
                    Bognna
    • rozieblox Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 26.04.18, 18:20
      Nie ma administratora czy dostępu do źródeł platformy? Bo w cywilizowanym świecie właściciel serwisu samodzielnie wyłącza niedziałającą/zbędną funkcjonalność, a nie proponuje wykonanie tej czynności samodzielnie, ręcznie kilkuset tysiącom użytkowników...
      • wsfch Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 26.04.18, 22:00
        Chyba miało być: "... samodzielnie, ręcznie kilkuset" użytkownikom... (?)!
        658120, to prześmiewcza liczba - potrafię napisać większą.
        • rozieblox Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 07.05.18, 07:31
          Cóż, pewnie tyle było założonych w sumie. wink Przynajmniej jak kiedyś obserwowałem nowe wpisy i komentarze, to liczba wygląda na prawdopodobną. Większość to oczywiście spam pisany automatami.

Chciałem napisać, że normalnych, aktywnych (jeden wpis na miesiąc) blogów będzie pewnie kilka-kilkanaście tysięcy, ale spojrzałem w top1000 i faktycznie, chyba masz rację, bo w ostatniej setce też już widać blogi pod pozycjonowanie, z kilkoma wpisami na krzyż itp.

No ale jakby dorzucić nierozwijane normalne, to może parę tysięcy się uzbiera.
          • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 07.05.18, 12:02
            przypominamy, że blogi spamerskie i te łamiące regulamin są sukcesywnie usuwane z serwisu blox
            • wsfch Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 07.05.18, 23:28
              Jeśli moje blogi nie są kwalifikowane jako spamerskie lub łamiące regulamin, to usuwanie takowych z serwisu blox w ogóle mnie nie interesuje i mam to gdzieś!
              Mnie interesuje modernizacja platformy blogowej, jej modyfikowanie przez administratorów, oraz ...numer konta, na które mógłbym przelewać sukcesywnie opłaty, aby moje blogi nie były tłem dla banerów reklamowych, zwłaszcza sprzecznych z klauzulą mojego sumienie i z moją hierarchią wartości!
    • starszy58 Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 08.05.18, 12:13
      Drodzy admini bloxa. Jako użytkownik od 2010 i autor bloga z Syndykatu stwierdzam, że Blox - jako jedyna znana mi platforma - systematycznie się degeneruje. Gdy siadam do pisania, to nie wiem z jakiego powodu wpis szlag trafi. i niekoniecznie z powodu pingów, cokolwiek by to było. Ja "pisał na skrzynkę ze szczegółowym opisem problemu" nie będę. Po prostu zaraz przeniosę się na jakąś działającą platformę. Nawet mi trochę szkoda.
      • rozieblox Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 08.05.18, 22:50
        Z tym przenoszeniem nie jest tak prosto, Blox o to zadbał wyłączając - rzekomo chwilowo - API i wprowadzając parę innych utrudnień w przekierowaniu ruchu. Ja opisałem swoją migrację z Blox na WordPress, może coś pomoże.
      • bertbertbert Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 10.05.18, 15:58
        Przypominamy, że wszelkie zmiany na platformie blox zostały niestety zamrożone i nie wiemy, kiedy zostaną wznowione. Blox nie jest doskonały, dlatego prosimy Was o wyrozumiałość. Wprowadzenie reklam było konieczne do tego, aby serwis mógł być dla Was nadal darmową usługa. W tej chwili nie ma możliwości wykupienia odpłatnego dostępu do serwisu i wyłączenia reklam, ale jest to ciekawa propozycja, która zostanie rozpatrzona w przyszłości

Jeżeli macie jakieś konkretne problemy z działaniem serwisu zgłaszajcie się bezpośrednio do nas na blox@agora.pl, każdy problem jest indywidualną kwestią i tak będziemy je rozpatrywać

• wsfch Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 10.05.18, 17:20
          OK, przyjmuję do wiadomości i postaram się to zaakceptować. Również rozumiem, że administratorzy są identycznie UBEZWŁASNOWOLNIENI jak blogerzy.
          My, tzn. blogerzy, mamy pisać, tworzyć, zamieszczać i być wdzięcznym za edycję, niezależnie od niedoskonałości blox-a. No i od lat, stale MAMY BYĆ WYROZUMIALI.
          Druga grupa uwikłanych w blox-a, czyli rzutcy admini (liczę na to, że jeszcze są takowi!), są świadomi niedoskonałości blox-a, oczywiście, mało mogą lub NIC NIE MOGĄ, a ostatnio doszło, że również mało lub NIC nie wiedzą.
          No to, proszę jeszcze tylko o końcową odpowiedź (bo z resztą sobie poradzę lub z niedziałaniami platformy pogodzę): kto jest KACZOREM w tym państewku?
          • Gość: Amelia Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw IP: 185.172.210.* 23.05.18, 14:33
            Z chęcią przeniosłabym się z bloxa na blogspot ale nie da rady ;/
            • rozieblox Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 26.05.18, 18:34
              Z Blox na Wordpressa można się - jak widać - przenieść. Z tego co kojarzę Blogspot powinien umieć importować z WordPressa, ale tej części nie testowałem.

Zresztą, IMO nie bardzo ma to sens, WordPress lepszy i można postawić własną instancję, z pełną kontrolą...
              • wiktoria53 Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 24.11.18, 09:51
                "Znajdź miejsce "Wysyłanie pingów - Google Blog Search" i odznacz je, następnie zapisz zmiany na dole strony klikając w "zapisz". "

Wszystko to zrobiłam, zaznaczyłam "ptaszkiem", a ciągle przy wysyłaniu wpisu pokazuje się ten komunikat.
                Chciałam zapytać: jakie znaczenie dla naszych blogów ma ten komunikat ?
                • bagienny Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 26.11.18, 13:11
                  W chwili obecnej nie ma znaczenia, chodzi o to, żeby niepotrzebne stresować się komunikatami. Podaj proszę adres blogu, sprawdzę.
                  • wiktoria53 Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 07.12.18, 14:29
                    OK, dzięki za odpowiedź. Jeśli nie ma znaczenia to mi nie przeszkadza.
          • wsfch Re: Wystąpiły błędy przy wysyłaniu pingów do serw 25.05.18, 16:42
            Administratorzy! Jest tam kto? Minęły 2 tygodnie od postawienia istotnego pytania!
            Wiem, to nic, przy cierpliwości osób z niepełnosprawnością i ich opiekunów w przejętym (po wyborach) Sejmie.
            OK, rozumiem przyjęliście taki sam czas zwłoki na odpowiedź. No to, przypomnę pytanie: kto jest KACZOREM w tym państewku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka