Dodaj do ulubionych

Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress

20.03.19, 13:38
Cześć,

Wordpress wprowadza regularne zmiany, dlatego aktualizowaliśmy dla Was naszą instrukcję

Tutaj macie dokładnie wszystko opisane:

-jak hurtowo przenieść zdjęcia
-jak prawidłowo edytować plik XML
-jak przenieść bloga

Gdybyście mieli jakiekolwiek problemy z importem bloga piszcie do nas na blox@agora.pl Pomagamy rozwikłać każdą problematyczną kwestię indywidualnie
Obserwuj wątek
    • m.1974 Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 21.03.19, 13:17
      tutaj czyli gdzie?
      • wsfch Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 21.03.19, 23:02
        Najedź kursorem na "tutaj" napisane przez rzutkiego admina, który mimo upływu lat, nie wie, że kontrast wyrazu z linkiem jest do DUPY - od lat. TAKI ADMINITRATOR jaki BLOG smile
        • bertbertbert Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 25.03.19, 16:41
          Instrukcja przeniesienia bloga na platformę Wordpress:
          pomoc.gazeta.pl/pomoc/7,154322,24471444,blox-pl-przenies-bloga-i-pisz-dalej-zobacz-nasz-poradnik.html
          Instrukcja pobrania zasobów bloga:
          pomoc.gazeta.pl/pomoc/7,154322,24471436,blox-pl-przenies-bloga-i-pisz-dalej-zobacz-nasz-poradnik.html
          odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:
          pomoc.gazeta.pl/pomoc/7,154322,24470506,zamkniecie-blox-pl-najczesciej-zadawane-pytania-i.html
          w razie jakichkolwiek problemów rzutcy admini czekają na wasze pytania - piszcie na blox@agora.pl
          • boruta_wwa Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 26.03.19, 08:01
            rzutcy admini pomagają w ten sposób, że jak się do nich wyśle maila z prośbą o pomoc to odpowiadają kopiując kawałki tego forum sad
            • bertbertbert Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 26.03.19, 11:50
              @boruta_wwa 15 marca poprosiliśmy Cię o przesłanie edytowanego przez Ciebie, zgodnie z naszymi instrukcjami, pliku XML. Do dziś nie otrzymaliśmy odpowiedzi i przesłanego pliku, o który prosiliśmy. Nie jesteśmy w stanie skutecznie pomagać, jeśli nie otrzymujemy odpowiedzi na wysłane do Was wiadomości. Prześlij nam proszę ten plik, sprawdzimy co musisz poprawić, aby zdjęcia ładowały się we wpisach prawidłowo
              • boruta_wwa Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 05.04.19, 11:14
                @bertbertbert - PROSZĘ BEZCZELNIE NIE KŁAMAĆ, to ja do Was wysyłam maile domagające się odpowiedzi!
                cytuję mojego ostatniego maila:

czy geniuszom informatyki z blox-agora skończyły się pomysły, bo nie dostałem odpowiedzi na ostatniego maila?

witam,
                zrobiłem wszystko od początku ale znowu nie udało się opublikować zdjęć,
                sprawa dotyczy bloga: wawajpg.blox.pl/html
                nowy adres na wordpress to: wawajpeg.wordpress.com/
                w załączeniu modyfikowany plik xml
                pozdrawiam
                B.
                • bertbertbert Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 05.04.19, 15:51
                  @boruta_wwa przesłaliśmy Ci prawidłowo edytowany plik XML. Plik jest odpowiednio przygotowany i zdjęcia we wpisach powinny wyświetlać się prawidłowo po ponownym imporcie pliku do wordpresa.

Administracja bloxa odpisuje na wszystkie Twoje wiadomości i stara się pomóc w pokonaniu problemów z importem. Nie jesteśmy w stanie na wszystkie Wasze wiadomości odpisywać natychmiast po tym, kiedy je wysłaliście, dlatego prosimy o odrobinę cierpliwości w trakcie oczekiwania na odpowiedź.
                  • boruta_wwa Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 06.04.19, 11:35
                    dobrze, przyznaje staracie się pomóc, zobaczymy czy coś z tego wyniknie?
                    • bertbertbert Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 08.04.19, 14:28
                      @boruta_wwa Odpisaliśmy Ci na wiadomość ze skrzynki Blox. Sprawdź, czy teraz na nowym blogu wszystko wyświetla się tak jak powinno i daj nam znać
    • libijczyk80 Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 08.04.19, 12:50
      Gdzie ta instrukcja?
    • libijczyk80 Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 08.04.19, 12:58
      logowanie w instrukcji nie działa.
      • bertbertbert Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 11.04.19, 15:05
        @libijczyk80 doprecyzuj proszę z czym masz problem. Do instrukcji przeniesienia bloga nie trzeba się logować smile
    • bogunia54 Re: Instrukcja przeniesienia bloga na Wordpress 10.09.19, 12:45
      Proszę o pomoc w imporcie lub odzyskaniu zawartości mojego bloga , który był dotychczas na blox.pl . Próbowałam sama , ale chyba zrobiłam to w nieprawidłowej kolejności. Czy muszę założyć również skrzynkę pocztową na Gazeta.pl, czy wystarczy moja skrzynka na g-mail?
      Bogumiła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka