Dodaj do ulubionych

Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 23:39
Blog się kasuje na bloxie ale tkwi w innym miejscu i jest ogólnie dostępny.
Jest łatwo dostępny i nie trzeba żadnej wiedzy informatycznej by go odnaleźć.
Piszę to po to by przestrzec wszystkich co myślą, że jest inaczej, a mają
powody, by strzec swojej "prywatności" w sieci.
W momencie założenia bloga - staje się on ogólnie dostępny i wykasowanie go
nie powoduje jego likwidacjisad((((((((((((((((((((((((((((((
Gdybym o tym wiedziała na początku, nie zakładałabym blogacrying(((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!! 06.08.06, 23:46
      Owszem, potrzeba pewnej wiedzy by odnaleźć zapisy ze skasowanego bloga. W
      dodatku trzeba tę wiedzę zastosowwać szybko - na przykładzie pewnego bloga,
      pierwszego dnia po skasowaniu było 81 źródek, po kilku tygodniach 31, nie minął
      miesiąc i są zaledwie 24.

Poza tym, soorrryyyy... pisząc i puiblikując cokolwiek w internecie naprawdę
      trudno liczyć na prywatność.
      Nawet prywatnosc w cudzysłowie.
      • fizia-kulawa Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!! 06.08.06, 23:53
        nieprawda! Jestem laikiem. Weszłam na polską ogólnodostępną stronę - zrobiłam
        jeden klik myszką i weszłam na rzekomo skasowany blog bloxa. Cały blog! W kilka
        sekund, bez żadnej wiedzy. Jedyna potrzebna wiedza to nick osoby, która
        pisała "wykasowany" blog.

Celem stworzenia tego wątku nie jest u mnie roztrząsanie pojęcia prywatności.
        Tylko ostrzeżenie osób zakładających blogi, którym się wydaje, że jak blog
        skasują to bloga nie ma. Jest! I jest bardzo łatwo dostępny.
        Może ty znasz inny sposób na szukanie skasowanego bloga, bardziej
        skomplikowany. Mój jest bardzo prosty i nie wymaga żadnej wiedzy prócz nicka
        autora bloga.
        • fizia-kulawa Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!! 06.08.06, 23:54
          mika, ten sposób o którym ty mówiłaś musi być jakiś bardziej skomplikowany
          • fizia-kulawa Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!! 06.08.06, 23:58
            Mika i serdecznie dziękuję za pomoc. Gdyby nie twoja pomoc, nie odkryłabym tego
            co odkryłam. No i odzyskałam treści swojego blogawink))))
            Napradę ci dziękuję za bezinteresowną pomoc. Tym bardziej, że wcale nie
            musiałaś mi pomagać. Jeszcze raz dziękuję
    • mpieck Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga!!!!!!!!!!!!! 07.08.06, 11:18
      Tamat był już przerabiany parę postów wstecz. Kasowanie bloga kasuje bloga na
      bloxie, nie kasuje natomiast w wyszukiwarkach i różnych agregatorach
      zewnętrznych. Zupełnie jak z wymianą dowodu osobistego. Jak zmienisz dowód w
      miejscowym urzędzie, to automatycznie twój urząd skarbowy twoich danych nie
      zaktualizuje, musisz wysłać odpowiedni papierek, lub poprosić o przekazanie
      kwitka przez gminę. Tak samo w tym przypadku, z tą różnicą, że my się
      czyszczeniem całego Internetu z bloxów nie zajmujemy.
      • cito1 Kasowanie bloga nie kasuje bloga.Więc gdzieON jest 18.08.06, 11:17
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=46484402&a=46484976
        No więc właśnie, a jak odszukać skasowany blog, jeśli nie znamy nicka piszącego?
        A tytuł tylko mgliście pamiętamy, natomiast wiemy ( i tu apropos nowego wątku
        1985 na samej górze forum ) że link naszego bloga był tam zawieszony. Byliśmy
        tam tylko chwilę lecz nie zapisaliśmy adresu a teraz bloga nie ma a nas zżera
        ciekawość, bo blog zamist wpisów miał tylko nicki pod którymi kryły się inne
        blogi - cudze.
        To był piękny blog ludzi rozmiłowanych w górach.
        • ols Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga.Więc gdzieON 18.08.06, 11:24
          Powpisuj w google różne kombinacje "blox" i słów, które na tym blogu na pewno występowały. Ale jeśli był dawno skasowany, to zapewne google usunęło już go z wyników wyszukiwania.
          • cito1 Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga.Więc gdzieON 18.08.06, 11:32
            Skasowany był na pewno dopiero po 4 sierpnia.Tytuł jakiś ' oniwszyscy'. Słów
            niepamiętam bo jak pisałam były tam tylko nicki a pod nimi blogi tych osób. Ja
            oglądałam pierwszy z góry zdjęcia Wielkiej Fatry.
            Myślę, że jeśli wpiszę słowa, które na pewno są tylko u mnie to google wyrzucą
            mój blog a nie tamten gdzie wisiał tylko mój link.
            • ols Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga.Więc gdzieON 18.08.06, 11:40
              Skoro w tym skasowanym blogu był link do Ciebie, to przejdź się po swoich statystykach - jeśli ktoś z niego wszedł na Twój blog to zapisał się jego adres.
              Znając adres możesz sobie próbować poradzić.
              • cito1 Re: Kasowanie bloga nie kasuje bloga.Więc gdzieON 18.08.06, 11:44
                Zastrzeżony jest mój a tamten nie miał wejściówki. Koło się zamyka. Szkoda bo
                był bardzo fajny. Nie wiem dlaczego został skasowany.
                Miłego dnia życzę.
              • cito1 Miałeś rację! 18.08.06, 11:55
                4 sierpnia był w statystykach oniwszyscy.blog.onet.pl/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka