Dodaj do ulubionych

Polecamy czyli Czym się kierują polecający?

13.10.06, 19:09
Piszę juz bloga parę miesięcy. Jako początkujący często zaglądałem do rubryki
polecane, by znaleźć coś interesującego w tłumie dziesiątek tysięcy blogów. I
co i nico? Rzadko trafiały mi się rodzynki warte obejrzenia czy
przeczytania. Wiem i rozumiem, z każdy ma inny gust i każdy lubi co innego,
ale są pewne gusta które są wspólne dla wszystkich i większość od razu widzi,
czy coś jest chałą czy też nie. Sam być może też tworzę chałę i moje pisanie
to grafomański stek bzdur, ale mam prawo do tego by to co mi się poleca miało
swoją jakość. Niestety to co często jest polecane to po prostu dno, które nie
ma żadnej wartości ani intelektualnej, ani artystycznej, a nawet w niszowych
tematach można znaleźć lepsze blogi niż te, które poleca blox. Jestem ciekaw
jakimi przesłankami kierują się Ci polecający, bo jeżeli swoim gustem to go
współczuję. Przykładem bzdurnego według mnie polecania jest blox
radiotechnika.blox.pl/html, w którym dla zasady zmęczyłem kilka notek.
Oprócz zdjęć lodu nie ma tam kompletnie nic interesującego. Co więc
przyświecało by dać bloga, który od lipca do października był MARTWY!!!
Czyżby i tu to była kwestia układów, a nie rzeczywistej wartości bloga???
Tytuł ciekawy – niszowy, a reszta?????
Obserwuj wątek
    • annabuziaczek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 19:37
      Harry strona juz nieistnieje wink sie poszla trzepac wink
      • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 19:43
        Aniabuziaczek: jaka strona radiotechnicy? jest caly czas w Polecanych i z
        polecanych się otwiera. tylko nie wiem kto i poco polecił. chyba w ogóle nie
        czytał bloga tylko wziął ciekawy tytuł i nic więcej. Ot chałturę ktos
        polecający odwalił, jak w każdej pracy.
    • annabuziaczek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 20:29
      nooo w polecanych to se ona moze i jest ale se linka kliknij NIM stronu wink
      zdechła wink
      chyba ze to tylko u mnie ;0
      • xysztov a teraz? 13.10.06, 20:36
        radiotechnika.blox.pl/html

(przecinek był dołączony do wczesniejszego linka)
        • annabuziaczek Re: a teraz? 13.10.06, 20:46
          ooo teraz działa wink
          i faktycznie jakos teges...a co sie bede wypowiadac wink
          sama pisze głpoty
          ale widac cos gdzies ktos tam zobaczyl...
    • ols Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 20:50
      Sprawdzamy czujność Bloxowiczów. Do tej pory pokazywaliśmy tam blogi bardzo dobre i dobre - i nikt słowem o tym na forum nie wspomniał. crying
      Skoro wystawienie czegoś słabszego budzi jednak błyskawicznie reakcje, to znaczy że wszystko z Wami w porządku.

Oczywiście to nie musi być jedyne wytłumaczenie wink
      • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 22:13
        Ols smile ja dzidzia nie jestem i takie tłumaczenie do mnie nie dociera. Dalej
        twierdzę, że ktoś po prostu odwalił fuchę smile)) to nie jest pierwszy raz, że w
        Polecane wstawiany jest kit. Ja pisałem u siebie o tym już w sierpniu, kto chce
        może poczytać komentarze nicalbonic.blox.pl/2006/08/BLOGOWE-TOP-100-
        czyli-Siedem-Grzechow-Glownych.html#ListaKomentarzy
        więc nie jest to przypadek odosobniony. Kocyk też o tym pisał i dałem do jej
        wpisu u siebie link, ja zachaczyłem o Polecane i dokopałem TOP 100. Szukając
        ciągle czegoś fajnego stwierdzam, że admini bardzo często nie przykładają się
        do swojej pracy i do Polecanych bardzo często wsadzając tandetę, raz jak
        pamiętam znalazł się nawet blog, który od kilku miesięcy wogóle nie był
        kontynuowany. Tłumaczenie o sprawdzaniu czujności może jest dobre dla 12
        latków smile)) ja mam duuuuużo więcej niż mógłby sugerować mój nick smile)) I CO TY
        NA TO OLS? przytoczony Link jest z 29 sierpnia, wtedy też sprawdzaliście
        czujność? I jeszcze jedno co do czujności, to ja dziś po prostu nie wytrzymałem
        widząc po raz kolejny coś co ośmiesza rubrykę Polecane. Więc wyobraź sobie ile
        razy to mnie wkurzało wcześniej, skoro to w końcu umieściłem na forum smile)))))
        • cieplykoc Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:01
          Harry, Ols coś tu ściemę pociska
          po cholerę polecać daremne blogi????
          już dawno nie patrzę co polecają.. wiem, że niewiele tam znajdę, prędzej się po
          linkach znajomych do czegoś konkretnego dokopię!!
        • ols Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:07
          No to rzeczywiście jesteś kombatantem. Ho ho, już pod koniec sierpnia dokopałeś TOP100. Do dziś się biedactwo nie może pozbierać. wink

A poważniej: blog został polecony w pewnym ściśle określonym celu. Coś naprawdę sprawdzam. Jak skończę, to go zdejmę.

PS. Właściwie to moglibyśmy potrzebować kogoś, kto ma takie jak Ty oko do rozróżniania złych blogów od dobrych (teraz jestem już śmiertelnie poważny) - www.agora.pl/agora_pl/1,66413,3650148.html

Pozdrawiam & dobrej nocy życzę!
          • daria_nowak Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:13
            No tak, a na koniec się uśmiałamsmile)
          • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:19
            Wiesz ja go tylko lekko szturchnąłem smile)) leżącego przecież się nie kopie smile
            PS. (Jeszcze śmiertelniej poważnie) zastanowię się nad propozycją, ale obawiam
            się, że nie sprostałbym technicznej stronie... bo merytorycznie to jakoś może
            by uszło w tłoku.
            • ols Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:26
              Nic tam nie ma o technicznej stronie. Nie szukamy webmasterów.
          • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:33
            ols napisał:

> A poważniej: blog został polecony w pewnym ściśle określonym celu.

Wiesz, myślę, że w takich niestrawnych przypadkach jak czopek harry, nikt nie
            miałby pretensji do adminów, gdyby kopali po jajach. Szczypiesz się z nim
            zamiast napisać cieniasowi, że radiotechnika jest polecana, bo macie na to
            ochote i nic nikomu do tego.
            Jeszcze żeby ktoś przez to cierpiał, albo cokolwiek tracił.
            Kij w oko harropodobnym zaglądającym w 'cudzą kieszeń'.
            • ols Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:38
              Radiotechnika jest polecana, bo dzięki temu ma mniej więcej stałą oglądalność (wcześniej była ona statystycznie pomijalna) Zobaczymy, czy drgnie coś po publikacji "taśm Kominka", na których pada adres tego bloga.
              Ciekawi mnie potencjał marketingowy ukryty wewnątrz długiego i nudnego nagrania audio. Ale sza...
              • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 13.10.06, 23:46
                ols napisał:

> Radiotechnika jest polecana, bo dzięki temu ma mniej więcej stałą oglądalność
                (wcześniej była ona statystycznie pomijalna) Zobaczymy, czy drgnie coś po
                publikacji "taśm Kominka", na których pada adres tego bloga.

"Taśmy Kominka" - nawet ja bym tego nie wymyślił. Chyba cię zatrudnię przy
                marketingu mojego blogawink
            • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 00:06
              kominek wiem doskonale, że jesteś znany z olewania i opluwania wszystkiego, to
              twój styl i w twoich "ustach" nawet wycieczka personalna w stylu czopek harry
              nie jest mnie wstanie obrazić. Po za tym odpowiem Ci "Szanowny Kominku" twoimi
              słowami: a co Ci do tego, co ja tutaj piszę i nie musisz mi zaglądać w kieszeń,
              a jeżeli już w nią zajrzałeś, to jesteś równie miernym czopkiem jak ja. widać
              miernota miernotę przyciąga. Z uniżonością jaka się należy Wielkiemu Kominkowi
              kłaniam się dobranocnie.
              • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 00:50
                harry122 napisał:

> kominek wiem doskonale, że jesteś znany z olewania i opluwania wszystkiego,

Twoja matka powinna być bardziej dyskretna.

> Z uniżonością jaka się należy Wielkiemu Kominkowi kłaniam się dobranocnie.

Świat dzieli się na rządzących i rządzonych, stąd cieszy mnie ten wyraz szacunku
                jasno odzwierciedlający twój status.
                Spocznij.
                • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 01:02
                  Staram się o Wielki smile Nikt nie może Ci przecież dorównać, więc co dopiero taki
                  blgowy Miś jak ja przez Wielkich Czopkiem zwany może. Chociaż w jednym miejscu
                  jestem nad Tobą smile w linkach u ML-ki smile.
                  • bond700 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 09:24
                    Blogi polecane to zazwyczaj taki sam szajs jak TOP-y. Zauważyłem , że na
                    Polecanych mają szanse blogi o wąskiej specjalizacji. Oczywiście nie jest to
                    warunkiem. Śmieszne jest gadanie o tym , że nikt nie chwali Adminów za to , że
                    polecane blogi są dobre - no przecież Ols od tego tu jesteś , a nie od
                    poochwał. Sam pamiętam jak kiedyś Admin mnie olewali (nie odpowiadając na post)
                    do czasu , gdy nie napisałem po chamsku o co chodzi - wtedy Admin się nagle
                    odnalazł. Może wtedy miałem go pochwalić? wink

Życzyłbym sobie żeby Polecane były wartościowe i dobre - bo nie sposób odnaleźć
                    w tym gronie około 100 000 blogów kogoś wartościowego. M.in. dlatego czytam
                    Harry'ego , a nie Kominka.
                    • daria_nowak Bond700 14.10.06, 09:42
                      Nie sposób się z Tobą nie zgodzić.
                      W efekcie nie szukam nowych ciekawych blogów ani w TOP-ach, ani w polecanych.
                      Rzadko kiedy jest tam coś naprawdę interesującego.
                      W końcu teoretycznie ma to być stosowane przez nas- użytkowników, a nie sztuka
                      dla sztuki. Można chyba utworzyć np. różne kategorie w polecanych? Albo po
                      prostu przyłożyć się do poszukiwania interesujących blogów? Jak na razie do
                      niczego mi nie służą, co więcej - z kilku notek i komentarzy, na znajomych
                      blogach, wynika, ze nie jestem w tym osamotniona.

• harry122 Daria 14.10.06, 18:08
                        Daria jeżeli chodzi o TOP 100 to w nim decydyją staty. Jeżeli np. Gólgot wysoko
                        Cię zapozycjonuje i nagle ludzie z przez Gólgota zaczną do Ciebie wchodzić w
                        poszukiwaniu czegoś pod czym jesteś zapozycjonowana, to wówczas szybciutko
                        znajdziesz się w TOP 100, które jest aktualizowane raz na tydzień. Fajnie by
                        było gdyby powstało również TOP 100 dla dorosłych, ale tam również znalazły by
                        się te blogi, które mają duże staty. Myślę, że Plecamy powinno być poprostu
                        bardziej dokładnie prześwietlane i wtedy może rzeczywiście będzie wtedy na co
                        polecieć smile)).
                        • daria_nowak Re: Daria 14.10.06, 19:03
                          Dlatego TOP mam w nosiesmile Bo rozumiem pociąg nastolatek do Tokio Hotel, ale
                          podzielać go nie muszęsmile
                          Za to - po "polecanych" oczekiwałam czegoś innego. A ponieważ się zawiodłam,
                          więc omijam szerokim łukiem. Niemniej jednak jest to trochę bez sensu... Niby
                          można, dłużej funkcjonując w przestrzeni blogowej chodzić po linkach znajomych.
                          Ale pamiętam moje początki - wtedy polecane, bardzo by mi pomogły. Teraz też by
                          się przydały, zwłaszcza podzielone na jakieś kategorie.
                    • evita_duarte Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 17:09
                      bond700 napisał:

M.in. dlatego czytam
                      > Harry'ego , a nie Kominka.
                      >

I ja sie pod tym podpisuje wszystkimi lapkami.
                • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 14:38
                  Kominek Czy ty jak nasz Rząd boisz się opinii publicznej niezgodnej z Twoimi
                  doktrynami, skoro kasujesz moje nieśmiałe komentarze na swoim blogu???? Od
                  kiedy To Prawie Wielki Kominek boi się kogoś kto jest takim dnem jak ja????
                  Kogoś kto wyraźnie określił swój status uniżoności wobec Cebie? Czyżby Twoja
                  autokreacja została zachwiana? Jestem ciekaw czy mi tu odpowiesz w swoim stylu,
                  czy pominiesz to milczeniem? Na szczęście tego posta nie możesz wykasować smile))
                  chyba, że jesteś w układzie z adminami. Komentujesz w TOK FM, że blogi to
                  chłam, pełen analfabetów i osób potrzebujących psychologa lub psychiatry a w
                  tej samej audycji reklamowany jest blog redaktorki TOK FM, blog, który nic sobą
                  nie reprezentuje. Teraaz wiem dlaczego wystąpiłeś w jego obronie. Po raz
                  kolejny udwodniłeś mi, że nie jesteś wart swojej popularności. Jesteś
                  zwierzęciem medialnym, które w walce o popularność depcze wszystko co stoi Ci
                  na drodze i nie pozwala na konstruktywną polemikę na Twoim blogu.Z komentrzy
                  wycinasz inteligentnych ludzi, by nie zachwiali Twojej pozycji
                  wszystkowiedzącego skandalisty.
                  • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 19:13
                    harry122 napisał:

Możesz już przestać płakać? Na własnej skórze przekonałeś się jak to jest być
                    ofiarą moich manipulacji. Zacznij przyjmować to z godnością, a nie jak
                    zasmarkana nastolatka. Doprawdy - żałosny facet z ciebie.

> Jesteś
                    > zwierzęciem medialnym, które w walce o popularność depcze wszystko co stoi Ci
                    > na drodze i nie pozwala na konstruktywną polemikę na Twoim blogu.

Musisz być bardzo zacofany intelektualnie jeśli zrozumienie tego zajęło ci tyle
                    czasu.

Najśmieszniejsze jest to, że tacy jak ja zawsze pomiatają takimi jak ty. Nie
                    ciebie pierwszego rozmontowałem i nie ty ostatni będziesz objawiał światu kim
                    jest Kominek mając zerowe pojęcie o tym jaki jestem i jakimi układami steruję.

I tak już pozostanie, męska babo.
                    Obserwuj i płacz, bo nic innego już robić nie możesz.
                    • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 19:21
                      Prawie Wielki kominku: hahaha, Rozśmieszasz mnie nadal, ośmieszając siebie
                      jednocześnie smile)))))
                    • daria_nowak Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 19:59
                      Nie pohamuję się od komentarza... Cóż - kominku, dałeś się naciąć... Tym razem
                      niestety nie udało Ci się pokazać wyższości, w żaden sposób. Co więcej, chyba
                      strasznie poruszyła Cię osoba Harrego, jeśli tyle energii i tekstu mu
                      poświęciłeś? Doprawdy interesujące, zwłaszcza, ze z Twoich słów - poprostu nic
                      nie wynika. Taki pusty słowotok zaszczutego szczeniaczka. Ale miło popatrzeć jak
                      się plączesz ... Wyżej Cię ceniłam, ale błądzić jest rzeczą ludzką.
                      Najśmieszniejsze jest to - ze tacy jak ty nie chcą zauważyć, jak inni
                      pomiatają(?) rozmontowują ich (?)(użyję twojego słownictwa - łatwiej zrozumiesz).
                      Najpiękniejsze było to zdanie o układach... Cóż układ rządzi światem. Chyba
                      bardzo chciałbyś nam coś o tym powiedzieć?
                      Napisz coś jeszcze Miłościwie Nam Panujący, coś smutny wieczór, z chęcią się
                      pośmieję
                      • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 20:32
                        daria_nowak napisała:

> Napisz coś jeszcze Miłościwie Nam Panujący, coś smutny wieczór, z chęcią się
                        > pośmieję

Bez szans. Wszedłem na twojego bloga, przeczytałem, że masz wysypkę, w
                        dzieciństwie ojciec próbował ci coś robić wierarką, a kompleks małych piersi nie
                        daje ci żyć w tym samym stopniu, co notoryczny brak bolca w te jesienne
                        wieczory. Nie pogadamy, bo gardzę kobietami, które otwarcie przyznają się do
                        nieużywania papieru toaletowego i dłubania w nosie.
                        Niedźwiedzią przysługę zrobiłaś swojemu koleżce z linków - harremu.
                        Teraz w oczach wszystkich będzie wyglądała na męskiego mięczaka, który swoje łzy
                        raz wylewa na forum, a raz w ramionach internetowych koleżanek spod znaku Paszteta.

Oboje jesteście siebie warci. Oboje lejecie wodę na mój młyn, ale wasza głupota
                        nie pozwala wam tego pojąćsmile
                        • daria_nowak Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 20:38
                          Dziękuję Ci o Panie. Mam odejść w pokoju? A może znajdziesz jeszcze chwilę na
                          zmieszanie z błotem swej wyznawczyni niewiernej?
                          Już raz uległeś mej skromnej prośbie? Może jeszcze raz?
                        • Gość: marga Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.10.06, 23:02
                          ja doprawdy nie rozumiem czego ten harry i ta daria_nowak chca od tak
                          wspanialego, elokwentego czlowieka, ktory przeslania caly bloxowy swiat swoim
                          cieplym plomieniem, ja moge Wam jedynie podziekowac, dzieki Wam znalazlam
                          nareszcie swojego IDOLA i duchowego przywodce, ja moge nawet po niemiecku swoje
                          uczucia wyrazic, Kaminchen, du arbeitslose schmarotze, dein gehirn ist so weich
                          wie dein schwanz, dein wunderbares leben ist so arm, wie ein größter
                          armleuchter der welt nur haben kann, mit dir kann man nicht mal klein bischen
                          mitleid haben, dich kann man nicht mal mit kakalake vergleichen, lebe weiter du
                          archloch dein beschissenes, armes leben, hohachtungsvoll, marga
                          • kominek Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 16.10.06, 00:18
                            Gość portalu: marga napisał(a):

> Kaminchen, du arbeitslose schmarotze, dein gehirn ist so weich
                            > wie dein schwanz, dein wunderbares leben ist so arm, wie ein größter
                            > armleuchter der welt nur haben kann, mit dir kann man nicht mal klein bischen
                            > mitleid haben, dich kann man nicht mal mit kakalake vergleichen, lebe weiter du
                            > archloch dein beschissenes, armes leben, hohachtungsvoll, marga

Gdybym znał niemiecki to wiedziałbym, czy mam cię uderzyć, czy poprosić o rękę.
                            • Gość: marga Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? IP: *.adsl.alicedsl.de 16.10.06, 02:00
                              > Gdybym znał niemiecki to wiedziałbym, czy mam cię uderzyć, czy poprosić o
                              rękę.

czyli dupa jebiesz ... ende der gelende
                      • hrabina_feu Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 16.10.06, 23:27
                        Znakomicie napisane. Dokładnie tak. smile)
    • quail Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 22:02
      z TOP 100 trafiłam tylko na jednego bloga którego regularnie czytam. A reszta?
      Na resztę natrafiłam w linkach u osób które czytuję. Może w Polecanych powinny
      znajdować się blogi do których linki są na największej liczbie stron? chociaż
      nie wiem czy wtedy też by nie wygrało Tokio Hotel wink
      • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 14.10.06, 23:37
        Masz rację najlepsze rzeczy znajduje się w linkach na dobrych blogach. to jest
        najlepsza metoda poszukiwań. Sam ją stosuję.
    • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 15:09
      Oznajmiam wszem i wobec, że w związku z tym, że jesten niewygodny dla Kominka i
      skrytykowałem jego sposoby kreacji i autokreacji, podważyłem wiarygodność jego
      image, a także śmiałem przeciwstawić się temu, że w Polecanych zostało polcone
      dno, które Kominek poniekąd zaaprobował i polecał w Audycji w TOK FM zostałem
      zbanowany przez kominka i mam zakaz komentarzy na jego blogu. Tak ... to jest
      właśnie spraw polecanych, układów i wiarygodności Kominka.
      • ols Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 15:24
        Harry, coś pokręciłeś. Masz jakąś sprawę do Kominka - pisz do niego na @. Forum nie służy do prywatnych potyczek (to samo dotyczy i Kominka). Też go możesz zabanować na swoim blogu.
        To forum nie służy do wyżalania się na temat tego, że ktoś kogoś zbanował na swoim blogu.
        • harry122 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 15:29
          Ols przepraszam smile poniosło mnie smile to było tak apropos powiazań, ktore tu
          nastąpiły między "poleconymi", kominkiem i Audycją TOK FM , jeżeli jako admin
          uważasz za stosowne skasuj te wpisy, ja już tu się nie będę odnosił do kominka
          i polecanych smile
        • hrabina_feu Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 16.10.06, 23:31
          To nie do nas to kieruj tylko takze do Kominka. Łatwo zrzucic wszystko na ofiare
          na agresora nigdy wszak jest wielki i tylu czytelnikow dorzuca blox'owi. My
          maluczcy tez mamy prawa, prawda? On ma prawo pyskowac, ja nie mam prawa odpysknac?
      • purple_haze Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 15.10.06, 21:14
        > zostałem
        > zbanowany przez kominka i mam zakaz komentarzy na jego blogu

bądź dzielny
        może Ci przebaczy wink
        w końcu zawsze to conajmniej jeden potencjalny komcio dziennie więcej...
        • harry122 Purple 15.10.06, 21:42
          smile z pewnością!!!! Czekam na wybaczenie u progu jego drzwi, ubrałem się w
          zgrzebny wór i założyłem sobie sznur powroźny na szyję...Ciekawe czemu mnie
          wyrzucił od tak suto zastawionego stołu przecież mój głupi komentarz zginąłby w
          tłumie 1000 wspaniałych komentarzy smileoh ja biedny i nieszczęśliwy zamknięto mi
          wrota do rajusad
          • bond700 Re: Purple 15.10.06, 22:27
            Panowie - przecież ten tekst mówi o wszystkim :

"Bez szans. Wszedłem na twojego bloga, przeczytałem, że masz wysypkę, w
            dzieciństwie ojciec próbował ci coś robić wierarką, a kompleks małych piersi nie
            daje ci żyć w tym samym stopniu, co notoryczny brak bolca w te jesienne
            wieczory. Nie pogadamy, bo gardzę kobietami, które otwarcie przyznają się do
            nieużywania papieru toaletowego i dłubania w nosie.
            Niedźwiedzią przysługę zrobiłaś swojemu koleżce z linków - harremu.
            Teraz w oczach wszystkich będzie wyglądała na męskiego mięczaka, który swoje łzy
            raz wylewa na forum, a raz w ramionach internetowych koleżanek spod znaku
            Paszteta.

Oboje jesteście siebie warci. Oboje lejecie wodę na mój młyn, ale wasza głupota
            nie pozwala wam tego pojąćsmile"

Kominek nie potrafi dyskutować - on tylko obraża. Tak czynią mentalnie mali
            chłopcy - pomimo wieku nadal grzebią w piaskownicach. W zasadzie Harry nie
            powinieneś rozmawiać z kims takim , bo to w jego odczuciu , podnosi mu morale.
            Pomijam , że to strata czasu.
            Ciekaw jestem jaką mi psychoanalizę mi zrobi wink Domorosły psycholog , hehe wink
            • daria_nowak Re: Purple 15.10.06, 22:30
              Ej, zaraz, nie tylko Panowiesmile!
              I drobna poprawka- nie obraża - tylko próbujesmile
              • purple_haze Re: Purple 15.10.06, 22:41
                daria_nowak napisała:

> Ej, zaraz, nie tylko Panowiesmile!

daria - znieś to po męsku wink

> I drobna poprawka- nie obraża - tylko próbujesmile

to próba była? aż tak? a ja myślałam, że ón tylko troszku kopcia puścił...
          • purple_haze Re: Purple 15.10.06, 22:39
            > smile z pewnością!!!! Czekam na wybaczenie u progu jego drzwi, ubrałem się w
            > zgrzebny wór i założyłem sobie sznur powroźny na szyję...

a pustą, kkm, pochwę (od miecza ofkorz)?

> wyrzucił od tak suto zastawionego stołu przecież mój głupi komentarz zginąłby
            > w tłumie 1000 wspaniałych komentarzy smile

wiesz co - też się dziwię; ostatecznie - głupi czy nie - liczy się sztuka wink

> oh ja biedny i nieszczęśliwy zamknięto mi
            > wrota do rajusad

Ty, no daj spokój, może się ulituje?
            a poza tym zbanować można chyba ze 30 nicków, więc:
            1/ jesteś w elycie
            2/ zawsze może Cię z grupy wyróżnionych wywalić, bo znajdzie kogoś bardziej
            szkodliwego społecznie ;D
          • Gość: i_e Re: Purple IP: *.4pr.pl 15.10.06, 23:05
            oesu harry.... Zadales wazne pytanie pt. czym kieruja sie administratorzy
            wybierajac blogi do grupy polecanych i zamiast skupic sie na meritum zajales sie
            rozstrzyganiem dziejowych niesprawiedliwosci. daj sobie juz siana z tym
            Kominkiem, dobrze? bo krecisz sie jak ta baletnica, ktorej przeszkadza rabek u
            spodnicy... araz zostane objechana, ze adwokatow tu nikt nie potrzebuje, ale ze
            bloga nie prowadze, to sobie na forum popisze. o! jest jakies niepisane prawo
            zabraniajace ludziom pisac takie a nie inne blogi? o dupie maryni, o pieluchach,
            o wlasnych wierszach czy innych? Blog z reguly ma jakas formule - albo autor
            stara sie przyblizyc wszystkim swoja osobe, pokazujac jaki jest fajny,
            sympatyczny, dowcipny, ironiczny, inteligenty i 'wogle' w sprawach wszelkich
            (wlasciwe skreslic) i robi to albo szukajac akceptacji, albo rzucajac wyzwanie -
            i tak nie uda ci sie udowodnic, ze jest inaczej. A czasami jeszcze robi blog
            tematyczny, albo ze bedzie pisal tylko wierszem, albo robil codziennie zdjecia
            swoim obiadom, albo skarpetkom. I Kominek tez pisze swojego bloga w okreslonej
            formule. Szkoda, ze jeszcze nie zajarzyles w jakiej. ale ani go nie musisz
            czytac, ani tym bardziej cenic czy lubic. ze on nie chce czytac co masz do
            powiedzenia? nie musi. i takie jego prawo. tez bym mi sie nie chcialo wdawac z
            toba w jalowa dyskusje (chociaz zdaje sie, ze to wlasnie robie...) ban na
            komentarze jest coz... bardziej ergonomiczny niz bicie piany. A odtrabianie
            moralnych zwyciestw na forum czy blogu uwazam za zalosne - okrutnie jedzie
            dulszczyzna. a skoro juz chcesz udawac Juranda ze Spychowa, to trzymajac sie
            literatury do tego zgrzebnego wora powinienes uwiazac sobie na szyi nie sznur
            powrozny a pochwe... biorac pod uwage tematyke blogu Kominka, bedzie bardziej
            na miejscu - i moze mu serce zmieknie...

a co do meritum sprawy - kategoria polecane kompletnie mija sie z celem, glownie
            z tego wzgledu, ze chyba jest bardzo rzadko monitorowana - 10% blogow tam
            polecanych jest juz zastrzezonych, 30% umarlo smiercia naturalna i wisi dyndajac
            wcale nie wesolo, a 30% wybranych zostalo na podstawie 1 lub 2 wpisow, tyle ze
            sie potem autorowi idea rozjechala i blog juz nie jest o tym, o czym w opisie
            informuje redakcja blox.pl Moze dobrze byloby dodac opcje sortowania blogow -
            kategorie - chocby na podstawie slow kluczy wybieralby autor, tak zeby miec
            mozliwosc wyszukiwania posrod tych tysiecy mozliwych? niehc beda kategorie -
            publicystyka, muzyka, polityka, a nawet niech beda tez skarpetki, a co... Jest
            opcja 'search' - po nicku lub tytule, wiec dobrze byloby wprowadzic opcje
            'browse'ciut bardziej zaawansowana niz przejdz do nastepnego bloga. a moze
            dodatkowo co tydzien niech ktos znany poleca blogi wyszperane osobiscie przez
            siebie? wybor subiektywny, ale przynajmniej jakas rotacja by byla.
            to tyle. literki mi sie skonczyly wiec chyba juz sobie pojde.
            • socjopatyczna_malkontentka Re: 16.10.06, 15:40
              Pytanie brzmi: co polecać i komu? Jesli coś jest dla wszystkich, w
              rzeczywiśctości jest dla nikogo. Czy blogi dotyczące pływania synchronicznego
              zainteresują hodowców papużek falistych? Harry pragnie niemożliwego, by
              administrator polecał... ale powtórzmy: komu i co?
              Jest top 100 i top blogów dla dorosłych. Wedle jakich zasad one się tam
              znalazły mogliśmy się dowiedzieć w trakcie audycji w TOKFM, to jedno z
              kryteriów. Natomiast lista blogów polecanych, jak można zauważyć, jest
              sporządzana na zasadzie róznorodności - właśnie jest spełnieniem postulatu, że
              dla każdego coś miłego. Na tej liście znalazłam blog, który od tamtej pory
              czytuję (gregpio.blox.pl/html), nie pamiętam, czy znalazłam też jeszcze
              inne z listy moich ulubionych. Antropologia mnie interesuje i dlatego zaczęlam
              to czytać, nie interesuje mnie podbój świata przez kosmitów i jeśli w
              polecanych znalazłby się taki blog, po prostu bym nie zajrzała.

Osoba polecająca blogi ma bardzo trudne zadanie, wybrać, to co może zaciekawić
              jakąś grupę czytelników lub jest niespotykane, niezwykłe, inspirujące.
              Jesli już powstał na forum taki włąśnie temat, to może lepiej byłoby napisać,
              co interesuje harrego, być może administrator wziąłby to pod uwagę przy
              nastepnym przeglądzie blogów.

Co interesuje harrego? Przeglądając Twoje linki, nie można tego stwierdzić
              jednoznacznie. Co świadczy o tym, że już jednostka ma kłopoty ustaleniem
              własnych preferencji. A tu rzucone wymaganie, by administrator poznał
              zainteresowania prawie stu tysięcu osób prowadzących blogi (nawet jeśli nietóre
              z nich to martwe dusze) i nieznanej mi liczby osób czytających.

Poza tym, jesli się zakłada temat, to nie jest zbyt eleganckie wykorzystywanie
              go, do załatwiania spraw prywatnych.
              Trzeba pamiętać o dwóch sprawach:

1. Prawo Godwina:
              wraz ze wzrostem długości dyskusji prawdopodobieństwo pojawienia się porównania
              do nazistów lub Hitlera zbliża się do jedności.

2. Jesli się coś nie podoba - nie czytaj. Żyj i pozwól żyć innym.

• Gość: harry122 Re: IP: 194.204.135.* 16.10.06, 16:21
                Co podoba się Harremu? Odpowiedź nie jest prosta. Mam bardzo szeroki zakres
                zainteresowań, a linki do blogów go z pewnością nieodzwierciedlają i nie ma to
                nic wspólnego z niezdecydowaniem. Potrafi mnie zainteresować zarówno blog o
                papużkach falistych, jeżeli jest ciekawie prowadzony, jak i blog
                pamiętnikarski. Masz rację, że jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim
                dogodził. Ocena czyjejkolwiek twórczości jest oceną zarówno subiektywną jak i
                często abstrakcyjną i nie można w niej określić konkretnych zasad. Jednak
                często nie mając określonych zasad potrafimy określić czy coś jest "fajne",
                dobre, ładne czy też nie. W polecanych często znajdują się ciekawe blogi i nie
                ważne, że są one z niszowych tematów, ale równie często pojawiają się blogi,
                które po prostu są nijakie. Nijakie z mojego subiektywnego i być może
                abstrakcyjnego punktu widzenia. Takim blogiem jest ten który w tym poście
                wcześniej wymieniłem. Jak wynika z wypowiedzi admina w jego ocenie również w
                polecanych zanjdują się blogi dobre i średnie. Skąd ta ocena, ze są średnie?
                Właśnie z subiektywizmu osoby oceniającej. Mnie interesowało jakie sa te
                zasady, które kierują "polecanymi" na ile one są abstrakcyjne a na ile
                określone. Jendak nikt nie potrafił udzielić mi na to pytanie odpowiedzi, a
                jest to moja zwykła ciekawość.

Co do porachunków: Niestety masz rację prowokacja jest pewnym nurtem literackim
                i w pewnym sensie dałem się sprowokować, do czego się już niżej przyznałem i za
                co przeprosiłem i na pewno nie dam się sprowokować po raz kolejny.

Masz rację każdy może czytać lub nie. To jest prawo każdego znas. Takim samym
                prawem jest jednak móc wyrazić swoją opinię, że coś nam się podoba lub nie i
                może do tego służyć zarówno blog jak i forum.
                • socjopatyczna_malkontentka Re: 16.10.06, 16:32
                  no i mamy odpowiedź: kwestia subiektywnego i obiektywnego spojrzenia. Dla mnie
                  nijakie są blogi o Tokio Hotel a jest na bloxie cała masa fanek, które mają
                  prawo do czytania o swoich ulubieńcach. Nijakość, jako kategoria nie jest zbyt
                  dokładnie okreslona. Bo nijaki styl? Nijaka treść? Nijakie wnioski piszącego?

Przyznam się bez bicia: Marquez dla mnie nie jest nijaki, ale już Wiśniewski
                  owszem. Homer zaś, jak zawsze jest najlepszy.
    • makaka74 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 16.10.06, 16:51
      A sobie wtrącę swoje trzy grosze bo za chwilę z pracy wychodze a głowa mnie
      wściekle boli.

Ubliżanie i obrażanie ludzi powinno być karalne (tekst Kominka do Darii mnie
      zabił). Btw: Ciekawe że w PL nie ma żadnej odpowiedzialnosci za szarganie
      czyjegoś imienia.

W jakiekolwiek spory personalne bym się nie wdawała - po co. Efekt
      przewidywalny.

Co do polecanych - zlikwidować - ani one nie polecają tak na serio, ani nie
      mają czego tak naprawdę bo musiałyby mieć podgląd pod preferencje każdego
      czytacza i wyświetlać mu indywidualnie dobraną listę.

• Gość: on Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:47
      widać teraz sie troszkę poelpszyło z tymi propozycjami, tyle, że przeszły one
      na główną stronę gazety i to co do tej pory tam znalazłem było całkiem ciekawe.
      jednak jeszcze zdarzają sie wpadki, że coś jest wybierane bardziej po tytule
      niż po treści notki. No ale jak ktoś tu wcześniej napisał. Wszystko to
      subiektywne widzenie.
      • bond700 Re: Polecamy czyli Czym się kierują polecający? 04.11.06, 22:27
        Mnie co innego zastanawia - jeśli Gazeta poleca bloga to znaczy , że to jest
        coś czym chce się pochwalić. Jeśli jest to gniot (a co najmniej jeden taki był)
        to źle świadczy o Gazecie. Jak można więc polecać gnioty? Oczywiście to
        subiektywna sprawa ale coś jest na rzeczy.
    • xysztov ? 11.11.06, 13:37
      Ols, czy nadal coś testujecie?
      ja się wcześniej nie odzywałem, ale te podkładki pod myszy to jednak przesada, imo.
      dlaczego nie jakieś ŚŚmIeSzNee GiFFkI?
      • ols Re: ? 11.11.06, 13:54
        Właściwie to masz rację. Pośpiesznie w nocy zdejmowałem z "polecamy" politykę, żeby nie było jakieś wpadki z ciszą wyborczą i poleciłem pierwszą z brzegu rzecz, która mnie rozśmieszyła wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka