Dodaj do ulubionych

Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkanie

11.04.08, 19:17
Witam,

jestem spoza Ełku i nie znam dobrze tego miasta, ale bardzo mi się ono podoba.
Zamierzam kupic NOWE mieszkanie w Ełu i zamieszkać w nim na emeryturze i dlatego
mam pytanie do mieszkańców Ełku. Którą z lokalizacji NOWYCH inwestycji byście
wybrali. Najbardziej zależy mi na info, która z lokalizacji wg was jest nalepsza
oraz jaka jest opinia o jakości mieszkań poszczególnych deweloperów czy
spółdzielni. Będę
wdzięczna za coś w rodzaju mini rankingu. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • goelk Jaka najlepsza 15.04.08, 22:29
      Wszyscy poszli nad jezioro karmic łabędzie?

Czy naprawdę nikt nie wie, gdzie jest najlepsza lokalizacja w Ełku nowych
      inwestycji lub inwestycji oddanych max w ciągu ostatnich 3 lat? Stare kamienice
      z piecami węglowymi i wielka płyta mnie interesują.

PS. I może ktoś mi wyjaśni skąd w Ełku tyle kościołow? Znacznie powyżej i tak
      wysokiej polskiej średniej.
      • jonia78 Re: Jaka najlepsza 15.04.08, 23:31
        Jak Ktoś może napisac ci gdzie jest dobra lokalizacja? Wszystko
        zależy od tego co komu jest potrzebne i co sie podoba. Najwiecej
        nowych mieszkań buduje sie na Barankach tylko to jest daleko od
        miasta i miedzy ul Kajki i 11Listopad. Wybór należy do Ciebie.
        Ps. Co do kościołów to jest ich tyle ile potrzebują wierni. Ja
        osobiście wole mić kościół blisko żeby moje dziecko nie musiało
        chodzic do niego pół godziny jak to czyniłam ja będąc dzieckiem.
        • cheri-bibi Re: Jaka najlepsza 16.04.08, 16:12
          haha, ja chociaż tu mieszkam od urodzenia też się zastanawiam po co
          nam tyle kościołów i przysięgam, że nie mam pojęcia :)
          co do mieszkań osobiście odradzam baranki - blokowicho jakich mało,
          sąsiad sąsiadowi do sypialni patrzy, daleko od centrum i za kilka
          lat będzie z tego takie getto, że po 20 ze strachu nie wyjdziesz z
          domu...
          Moim zdaniem fajniejsze osiedle będzie właśnie w okolicach 11
          listopada, ale tam też budynki stawiane są blisko siebie. Bardzo
          spokojnie zrobiło się np. na konieczkach i osiedlu północ
          tzh "hamowie". Tylko tutaj to raczej mieszkania z drugiej ręki i
          musiałbyś szukać bloku nie z płyty, bo takich to tu sporo. Te nowe
          mieszkania, które postawiła spółdzielnia świt na konieczkach -
          podobno ludzie płączą, że są gardzo złej jakości, woda leje się pod
          oknami, panele puchną, krzywe ściany itp... ale to samo słyszę o
          każdym stawianym nowym budynku, wszędzie budują szybko, zimą i na
          odwal oby taniej więc tym bardziej zastanów się nad rynkiem wtórnym.
          • goelk Re: Jaka najlepsza 16.04.08, 17:33
            Dzięki, w końcu jakas konkretna informacja.

Właśnie rozważam wariant na 11 listopada, o którym piszesz, albo róg Orzeszkowej
            i Chopina. Cena jest porównywalna, ale nie wiem jak z jakościa wykonania i
            lokalizacją. Jak byście ocenili obie inwestycje?. Deweloper jest ten sam "Dom
            ełcki" sp. jawna. A może jest w Ełku coś bardziej interesującego?

Cena nie odgrywa najważniejszej roli. Chodzi mi o najlepszą lokalizację i
            wykonanie NOWEGO mieszkania do 50 m. Większe nie jest mi potrzebne. Interesuje
            mnie nowa inwestycja, najlepiej właśnie oddana do użytku lub taka która zakończa
            się w ciągu 24 miesiecy. Budynek powinien byc optymalnie max 4 piętrowy, im
            mniejszy tym lepiej.
            Rynek wtórny niezbyt mi odpowiada, a już wielka płyta i stare kamienice opalane
            węglem wspomniane w pierwszym poście na pewno odpadaja.
            • goelk Re: Jaka najlepsza 20.04.08, 13:35
              Czy naprawdę nikt więcej nie odpowie na moje pytanie?

Może przynajmniej jakieś info, czy lepsze jest 11 listopada czy
              Orzeszkowej/Chopina?. A może Kilińskiego?

Z góry dzięki za odpowiedź.

• cheri-bibi Re: Jaka najlepsza 20.04.08, 13:39
                jeszcze odnośnie 11 listopada. Przez ełk może iść
                (najprawdopodobniej) via baltica, jeżeli będzie szła to właśnie w
                tamtych okolicach. Niby ma iśc daleko od budynków, ale nie takie
                rzeczy już w polsce widziano więc ja bym nie ryzykowała
          • jose_pl Re: Jaka najlepsza 11.06.08, 09:06
            Wobec tak niepochlebnych opinii na temat atrakcyjności Ełku pod względem
            mieszkaniowym zmuszony jestem zabrać głos. Otóż okazuje się, że na ulicy
            Suwalskiej powstaje spore osiedle domów jednorodzinnych w zabudowie szeregowej.
            Osobiście uważam, że to całkiem sensowne przedsięwzięcie. W ubiegłym tygodniu
            otworzyli biuro na terenie budowy. Zdaje się, że jesienią domy będą już gotowe.
            Mówię Wam - robi wrażenie. Do tego korzystna lokalizacja. Osiedle nazywa się
            Domy Malowane czy jakoś tak...
            • kredenson Jak obecnie wygląda rynek mieszkań nowych? 17.07.08, 14:00
              Jak obecnie wygląda rynek mieszkań nowych?
              Pojawiło się ostatnio coś ciekawego? A może spadły gdzieś ceny, co?

Co myslicie o apartamentowcu Villa Park nad jeziorem. I o spólce
              Wasilewskiego? Cena 6000 za metr. Trochę dużo, nie? Pieniądze trzeba
              zapłacić 100% w ciągu miesiaca. Co im się tak spieszy?
    • tulipannn Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 00:36
      witaj!
      ja tez jestem z poza ełku i podobnie jak ci bardzo spodobało sie to miasto i
      postanowiłam kupić tu mieszkanie i kupiłam 2 lata temu. zdecydowanie polecam ci
      baranki, które właśnie wybrałam z wielu ofert! zdecydowałam sie na nowe
      budownictwo - stan deweloperski! jestem naprawdę zadowolona przede wszystkim za
      to ze:
      * wszystkie mieszkania są wykupione co oznacza wspólnotę i bardzo niski czynsz -
      za moje 70m2 płace ok 200,- a nie jak w spółdzielni za taki metraż ok 600,- :(
      * nowe mieszkania - nowi ludzi - nikt nikogo nie zna i jak dla mnie to jest
      wielki plus - a nie jak w starych blokach gdzie wszyscy sie znają i tylko plotkują
      * nie centrum aczkolwiek blisko do niego - spokojnie i blisko jeziorka, nie
      centrum a wszystko jest co potrzeba - sklepy, szpital, szkoła, poczta
      a nawiązując do wypowiedzi cheri-bibi nie uważam, żeby sąsiad sąsiadowi
      zaglądał do sypialni, centrum daleko? hmmmm nawet spacerkiem brzegiem jeziorka
      można dojść do centrum bez żadnego wysiłku, jakie getto? jaki strach po 20?
      jeśli takimi barwami mamy spoglądać na nasze życie to najlepiej polecieć na
      księżyc gdzie nikogo nie ma i tam będziemy bezpieczni! wszędzie i o każdej
      godzinie może nas ktoś zaatakować, może stać sie nam krzywda
      pozdrawiam
      jak już zdecydujesz to daj znać :)
      • cheri-bibi Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 10:08
        wiadomo - każdy swojego broni, ale mam znajomych na barankach i wiem
        jak to wygląda...
        • cheri-bibi Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 10:09
          acha jeszcze jedno; jest wielu ludzi z ełku własnie, którzy szukając
          nowego mieszkania znając już ełk zaczynają tak: "byle nie baranki"
          • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 15:52
            Dzięi cheri-bibi za komentarze, właściwie tylko ty pomogłeś przybyszowi, tj. mi.

Reszta tubylców :) nie jest skłonna do pomocy .

Nie jestem z Ełku, ale odnośnie baranek to już na samym początku kilka osób mi
            je odradziło. Ełk jest dośc mały, wieć z baranek do centrum daleko nie jest, ale
            jak tam byłam, to zraziło mnie blokowisko, 5- i wiecej piętrowe bloki, dosć
            gęsto niektóre poutykane i najgorsze te kolory elewacji:(. Żadnego planu, kolory
            elewacji każdy sobie, totalne bezguście jarmarczno-odpustowe. Nie chcę robić
            złej reklamy, ale moim zdaniem w tym bezkuściu przodują bloki firmy Wasilewski.
            Nowe, niby ładne, ale ... te kolory, te formy :(.
            Odniosłam ponadto wrażenie, ze Baranki nie maja indywidualnego "klimatu", takie
            same blokowiska można spotkac i w Białymstoku i w łomży i w Siedlach.

Ostatecznie na dzień dzisiejszy klamka zapadła, decyzja padła na Orzeszkowej
            róg Chopina, Dom Ełcki .

Na plus tego wyboru: centrum, wszędzie blisko, niski ładny budynek, wczesniejszy
            budynek na tym miniosiedlu ładnie wygląda. Podobno ma być nowy parking i zieleń.

Na minus: stary dom obok i niezagospodarowany teren przy Chopina, podobno
            niebezpiecznie po zmroku.

Czy mógłbys ocenić tę inwestycję. Czy jest jakaś lepsza alternatywa wg Ciebie?
            Zadatek jeszcze nie wpłacony :)

• goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 16:02
              Kilka spostrzezeń przybysza spoza Ełku:

Na plus:
              - tanie mieszkania :)
              -ładne jezioro i otoczenie jeziora
              - tanio, zwłaszcza usługi
              - ładne centrum (mówię o odnowionych budynki, zwłaszcza ta biała kamienica,
              jeszcze nie wiem co tam jest),
              - klimat pruskiej czerwonej cegły - kościół przy wojska polskiego, poczta w
              centrum, itp.

Na minus:
              - brzydkie przystanki autobusowe,
              - rozklekotane autobusy
              - dużo cyganów, takie mam wrażenie
              - dużo młodziezy w typie chuligani w bramach starych kamienic oraz przy dworcu PKP
              - dworzec PKP - wstyd dla miasta !!!!!!!!

Jak sobie cos jeszcze przypomnę to dopiszę.

• mobb Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 20:58
              jakby na Barankach budowali jakis blok w bezposrednim sasiedztwie
              jeziora, to ja bym wolal Baranki. a jak bym sie przenosil do Elku z
              duzego miasta, to chyba tym bardziej.
              no, ale kazdy ma inne potrzeby :)

Orzeszkowa rog Chopina ??? kiedys Orzeszkowa krzyzowala sie z
              Kosciuszki, zagiela sie czy co ?
              czyzby bylo to jakis przerobiony budynek pokoszarowy ?
              • manio15 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 21:21

nie :))) nie zagięła się,bo nie na rogu tyko pomiędzy chopina i
                Orzeszkowej czyli mówiąc po ludzku na terenie sklejek , za
                seminarium czyli dawniejszym medykiem a jeszcze dawniejszym
                ekonomiakiem i dawniejszym nie wiem co.
                Czasem myślę że najwieksze branie by miały mieszkania w bloku na
                środku Wojska Polskiego :))) na przeciw Dużego. Jest szansa bo
                światowej sławy "ełcka stacja kolejki podziemnej" od lat wyłączona z
                ruchu i nawet szyldy zdemontowali .
                Słyszałem kiedyś o wypadku jednego śląskiego obywatela w Ełku :
                zasłabł w wyniku szoku tlenowego. Na szczęście w pobliżu stał
                uruchomiony poldek, troche go podciagneli pod rurę wydechową i
                doszedł do siebie :).

Jeśli cena nie gra roli to jest jakis nowy deweloper ( gadajom że
                jakieści francuz?) który przelicytował mniejscowych i na ul. Kajki
                za Zodiakiem budował będzie luksiusowe apartementa. Ale jeziora to
                też chyba nie będzie widać?
                • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 22:10
                  manio15 napisał:

>
                  > nie :))) nie zagięła się,bo nie na rogu tyko pomiędzy chopina i
                  > Orzeszkowej

Racja, dokładnie między Orzeszkowej a Chopina.

czyli mówiąc po ludzku na terenie sklejek , za
                  > seminarium czyli dawniejszym medykiem a jeszcze dawniejszym
                  > ekonomiakiem i dawniejszym nie wiem co.
                  > Czasem myślę że najwieksze branie by miały mieszkania w bloku na
                  > środku Wojska Polskiego :))) na przeciw Dużego.

Dużego? chodzi o kościół, ten czerwony? ja nietutejsza :)

> Jeśli cena nie gra roli to jest jakis nowy deweloper ( gadajom że
                  > jakieści francuz?) który przelicytował mniejscowych i na ul. Kajki
                  > za Zodiakiem budował będzie luksiusowe apartementa.

Nie mogę znaleźć namiarów w internecie. A na razie nie jestem jeszcze na stałe w
                  Ełku.

Ale jeziora to
                  > też chyba nie będzie widać?

Uważam, ze za blisko jeziora tez nie za dobrze. Latem wieczorami komary, a zimą
                  zimniej i wieje od wody. Na spacer nad jeziorem owszem, owszem, ale mieszkac tuż
                  nad jeziorem to nie taka znowu atrakcja.

Będę wdzieczna za opinie o Orzeszkowej/Chopina i za namiaty na tego francuza z
                  Kajki.
                  • manio15 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 22:57
                    "francuz" dopiero projektuje , zapytaj architekta może zna jakieś
                    szczegóły :
                    szczegoly.pkt.pl/planer_sc_pracownia_projektowa_kilikowski_k_swiecinska_m_cb3bf8af02eb2455e8e27f08ad9b43be.html
                    • sneerr Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 23.04.08, 23:16
                      Jakbym miał kupić coś dla siebie, to tylko Baranki, szpital blisko,
                      spokojniej i bezpieczniej niż na Orzeszkowej, część bloków jest
                      ogrodzona i stanowi "oddzielne enklawy", poza tym i na grzyby blisko
                      i meneli mało. Na Orzeszkowej są bloki komunalne, gdzie mieszkają
                      tak zwani Romowie i rodziny skonfliktowane z prawem i zwyczajami
                      kulturowymi (poprawny politycznie qurna jestem). Proszę sprawdzić na
                      policji w którym rewirze mają najwięcej interwencji, oczywiście
                      Ulica Emilii Orzeszkowej. Na Braankach przktycznie wszystko jest na
                      miejscu i do "miasta" jeździ się tylko po to by zobaczyć "wytrysk
                      prezydenta" na Jeziorze Ełckim (tak zwana fontanna).
                      • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 24.04.08, 10:02
                        Ok, a jeśli Baranki to gdzie dokładnie?

Byłam na Barankach przy Jana Pawła II , tam powstaje nowy blok, ale
                        to już wygwizdowo, w tle pola i taki duży kolorowy koszmarek, nie
                        wiem jakiś hotel, albo co z pretensjonalnymi kolumnami? I do centrum
                        autobusem albo samochodem, pieszo raczej odpada. Akurat szpital
                        blisko domu to dla mnie minus nie plus.

Odnośnie bloków komunalnych w centrum , to domyślam się ze chodzi o
                        te stare kamienice wzdłuż Orzeszkowej, gdzie po drugiej stronie
                        ulicy jest coś a'la market z czerwonej cegły. Faktycznie widziałam
                        ostatniej niedzieli na skrzyżowaniu orzeszkowej, mickiewicza i
                        wawelska (ale to dalej w kierunku dworca PKP) coś a'la tabor
                        cygański (cyganka, cygan i kilkoro dzieci) wygrzewajacy się na
                        chodniku. Pocieszam się, że blisko orzeszkowej jest komisariat, a
                        cygani podobno nie kradną na własnym podwórku. Nie wiem co gorsze
                        cyganie czy menele. Meneli nie widziałam, może dlatego że była
                        niedziela, wiec pochlali sobie i siedzieli w domu? Wiem, ze
                        menelowata rodzina mieszka w takim małym starym domu tuż koło
                        wybudowanego już nowego bloku Domu Ełckiego. W niedzielę suszyły sie
                        u nich stare gacie na sznurku, no wiocha totalna. Z drugiej strony
                        czytalam we Wspólczesnej, że w 2009 r. mają tam zrobić porządek,
                        jakaś zieleń, parking, a częsć starych przybudówek podobno ma być
                        wyburzona.

• cheri-bibi Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 24.04.08, 16:15
                          goelk, ostatnio bardzo fajnie na ten temat rozmawialo mi sie z
                          taksowkarzem - w koncu to ich nocami jest najwiecej w miescie. Wg
                          tego Pana ul. Orzeszkowej zrobila sie w tej chwili juz bardzo
                          bezpieczna wieczorami, gorzej jest dalej - np. ul. wawelska. Jeśli
                          będziesz w ełku zagadaj z taksowkarzem, oni w robocie czesto maja
                          ochote pogadac :) nie bede pisac co mowil o barankach bo za duzo tu
                          zwolennikow tego osiedla i nie mam ochoty oberwac. Napisze tylko
                          tyle, ze swojego czasu zamieszkalo tam wiele rodzin z malymi
                          dziecmi, a male dzieci rosna i w koncu przechodza okres dojrzewania,
                          buntu itp... Kto mieszkal kiedys na konieczkach to wie o co mi
                          chodzi (kiedys - bo teraz jest tam bardzo spokojnie)...
                          • tulipannn Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 24.04.08, 20:06
                            życzę powodzenia przy rozmowie z taksówkarzami!!! szkoda slow na ten temat! a co
                            do dzieci to zdaje sie ze to jest normalna sprawa! wszędzie były, są i będą!!!
                            zachwalasz te konieczki, ciągle mówiąc, że TERAZ jest tam spokojnie, a jeśli
                            wyrażasz sie o barankach co cały czas upierasz sie, że za parę lat będzie tam
                            tragedia! a może ty cheri-bibi jesteś jakimś jasnowidzem? może przepowiesz co
                            będzie za parę lat na wychwalanych przez ciebie konieczkach???
                            • cheri-bibi Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 25.04.08, 20:07
                              nie przepowiadam, tylko pisze jak jest, bo akcja już się toczy,
                              szczególnie w tej starszej części baranek. i nie wychwalam konieczek
                              tylko daję do porównania, tam też na początku (jakieś 20 lat temu)
                              było fajnie i miło. To jest moja opinia poparta doświadczeniem i
                              koniec kropka. Sama goelk napisala, ze baranki odradzalo jej już
                              wiele osób i nie bierze ich pod uwage wiec o co sie pieklisz?
                              • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 13:45
                                Tyle wiem, ze nie Baranki.

Skoro nie Baranki, to co?

11 Listopada

Orzeszkowej/Chopina

Kilińskiego

cos innego?

Mogą być opinie taksówkarzy, matek z dzieckiem, listonoszy, każdego,
                                każda opinia na wage złota. No więc gdzie?

• jonia78 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 15:03
                                  Myślę że dla tak wybrednej osoby jak Ty, do gustu przypadnie
                                  apartamętowiec który ma budować P. Wasilewski przy promenadzie nad
                                  rzeką.
                                  • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 17:47
                                    jonia78 napisała:

> Myślę że dla tak wybrednej osoby jak Ty, do gustu przypadnie
                                    > apartamętowiec który ma budować P. Wasilewski przy promenadzie nad
                                    > rzeką.

Tą inwestycją też się interesowałam. Fakt, ma to byc apartamentowiec, ale nie
                                    wiadomo kiedy, a widząc dotychczasowe wytwory firmy Wasielwski, tam nie kupię.
                                    Totalne bezguście firmy Wasielwski to np. ten budynek na polu koło Jana Pawła
                                    II. Co do apartamentowca przy promenadzie, to widziałam projekt i skojarzył mi
                                    się z angielskim dworcem kolejowym. Za taką cenę (mowa była o ok. 6000 za m2),
                                    to naprawdę można wymagać czegoś ładnego. Jak Wasilewski toto wymaluje w own
                                    color style, to będzie apartament pstrokaty jak hotel Sobieski w W-wie. Poza tym
                                    teren niby podmokły czy coś i z pracami nie mogą ruszyć.

Może jednak jest w Ełku jakieś mieszkanie w nowym budynku godnym uwagi?

• ralston Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 17:55
                                    jonia78 napisała:

> Myślę że dla tak wybrednej osoby jak Ty, do gustu przypadnie
                                    > apartamętowiec który ma budować P. Wasilewski przy promenadzie nad
                                    > rzeką.

Apartamętowiec to jakaś odmiana apartamenelowca?
                                    • mobb Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 22:11
                                      nie, to apartamentowiec pomalowany na kolor pstrokato-mętowy
                                      • tulipannn Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 29.04.08, 23:42
                                        proponuje inne miasto, ale watpie ze znajdziesz cos co cie zadowoli! ciagle cos
                                        nie tak, a to okolica, a to budynek nieladny! masz wymagania jak cholera i
                                        najlepiej zeby jeszcze cena byla niska!
                                        • goelk Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 30.04.08, 08:41
                                          tulipannn napisała:

> proponuje inne miasto, ale watpie ze znajdziesz cos co cie
                                          zadowoli! ciagle cos
                                          > nie tak, a to okolica, a to budynek nieladny! masz wymagania jak
                                          cholera i
                                          > najlepiej zeby jeszcze cena byla niska!

Na samym początku zaznaczyłam, że cena nie jest najważniejsza, a
                                          zatem nie chodzi mi o to by cena była niska. Bardziej zalezy mi na
                                          jakości, lokalizacji i estetyce niż na niskiej cenie. Czy tak dużo
                                          wymagam?

Chyba jesteś taka cięta za te baranki :)

• bagkasia Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 03.08.08, 14:48
                                            Niechcący znalazłam wątek na forum odnośnie kupna mieszkania. jak
                                            jeszcze nie kupiłaś to ja bym poczekała na te chatki od francuzów -
                                            bardzo ciekawy projekt i fajne miejsce
                                            pozdrawiam
                                        • goelk odpowiedy do tulipannn 30.04.08, 09:06
                                          tulipannn napisała:

> proponuje inne miasto, ale watpie ze znajdziesz cos co cie
                                          zadowoli!

Tubylcy nie lubią napływowych?

> a to okolica, a to budynek nieladny! masz wymagania jak cholera

Jasne, skoro płacę to wymagam. A może Twoim zdaniem powinnam
                                          władować 150-300 tys. w mieszkanie na Barankach wybudowane przez
                                          firmę Wasilewski albo w jakiś straszak spółdzielni Świt, a potem na
                                          forum utwierdzac siebie i innych, że zrobiłam interes stulecia?

Wolę marudzić przed zakupem niż po :)

• cheri-bibi Re: odpowiedy do tulipannn 30.04.08, 12:13
                                            goelk, ja Cie doskonale rozumiem, miałam dokładnie te same dylematy
                                            co Ty. Tylko ja po poszukiwaniach zaczęłam szukać mieszkania z rynku
                                            wtórnego i dziś jestem z tego bardzo zadowolona. W remont wsadziłam
                                            mniej niż w urządzanie "czystego" m., budynek osadzony i dobrze
                                            stawiany więc nie mam popękanych ścian, wody pod parapetami ani
                                            innych przebojów, nad jeziorko mam 5 min. wolnym spacerkiem, za
                                            oknem wysokie drzewa i plac zabaw, do centrum 10 min. też piechotką,
                                            a mimo wszystko nie mieszkam przy samej ulicy tylko głębiej w
                                            osiedlu, sąsiedztwo też spokojne. Oczywiście jeśli absolutnie nie
                                            bierzesz tego pod uwagę to ok, ale ja wychodziłam z tego samego
                                            założenia co Ty, w trakcie zmieniłam zdanie i teraz z tego bardzo
                                            się cieszę.
                                          • tulipannn Re: odp 01.05.08, 01:24
                                            pewnie - masz prawo wymagac i mozesz marudzic do woli w koncu twoja kasa i twoje
                                            zycie! wkurzaja mnie poprostu wypowiedzi cheri-bibi np typu:
                                            *******************Tylko ja po poszukiwaniach zaczęłam szukać mieszkania z rynku
                                            wtórnego i dziś jestem z tego bardzo zadowolona. W remont wsadziłam
                                            mniej niż w urządzanie "czystego" m., budynek osadzony i dobrze
                                            stawiany więc nie mam popękanych ścian, wody pod parapetami ani
                                            innych przebojów********************
                                            ja kupilam mieszkanie ,,czyste,, i jakos nie mam tych wszytskich problemow co
                                            opisuje cheri-bibi wyzej!
                                            nie bede doradzac jakie osiedle masz wybrac, ale jedno ci doradze - zdecyduj sie
                                            na mieszkanie w wspolnocie co wiaze sie z niskim czynszem, nie decyduj sie na
                                            spoldzielnie, bo szkoda kasy na czynsz, za ktory baby w spoldzieli pija sobie
                                            kawke :)
                                            pozdrawiam
                                            • cheri-bibi Re: odp 02.05.08, 19:55
                                              jak nie masz tych problemów to się ciesz. I nie denerwuj się tak
                                              atakami na te baranki bo Ci żyłka wyskoczy :)
                                              • tulipannn Re: odp 03.05.08, 12:51
                                                jeśli mieszkanie zrobione jest porządnie to nie ma możliwości, żeby było coś nie
                                                tak!!! a baranek nie bronie, ale chętnie zachwalam! nasze miasto niezłe się
                                                rozwija także każdy może spokojnie znaleźć coś dla siebie! ja polubiłam baranki
                                                i zdania nie mam zamiaru zmieniać! rozumie, że są gusta i gusta i każdy lubi co
                                                innego, także myślę, że nie ma już sensu na ten temat rozmawiać! pozdrawiam
    • szczurens Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 18.07.08, 00:20
      zdecydowanie najlepsza lokalizacja jest na zamościu ale tam nie ma
      mieszkań, a tym bardziej nowych, jeno domki. Zielono, spokojno,
      kręgle pod bokiem a na lato plaża 300m od drzwi. Może zamiast
      mieszkania chałupa?
      • kamilcia23 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 05.08.08, 12:21
        Ja mieszkam od 3 lat na barankach mi ogolnie odpowiada te miejsce
        mam dosc spora odleglosc miedzy blokami wiec nie zaglada mi nikt w
        okna,ale jesli planujesz zamieszkac w tym mieszkaniu na tzw"stare
        lata"to baranki odradzam bo jest tu bardzo duzo dzieci a starszej
        osobie moze to przeszkadzac(halas itd).Osiedle to musisz wybrac
        sam/sama moge ci polecic tylko dobrego developera: DOM EŁCKI maja
        bardzo niskie czynsze dobre wykonastwo i ich bloki nie wygladaja
        jak "miasto smerfow"
    • magdagg2 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 26.08.08, 01:06
      a dlaczego nikt nie wspomnial o kilińskiego?wedlug mnie to najlepsza
      lokalizacja jest :) wszedzie blisko - plaza, gielda, cmentarz,
      kaufland, kosciol, przychodnia, do centrum tez nie za daleko. ludzie
      w niedziele zabijaja sie o miejsce do parkowania przy gieldzie, a ja
      5 minut spacerkiem i jestem na rynku :)
    • szczurens Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 06.10.08, 21:34
      Właśnie mi przyszło na myśl że najlepsze lokum jest w wieży
      ciśnień, na górze. Nie wiem jedynie co na to mniejszość
      niemiecka....
      • freeman8 Re: Najlepsza lokalizacja w Ełku - nowe mieszkani 06.10.08, 22:21
        Masz rację. Panorama miasta widoczna z jednego pomieszczenia!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka