GoĹÄ: kasia IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 11.08.11, 16:06 czy jeden dzień wystarczy żeby zobaczyć ciekawsze rzeczy czy pozostanie duży niedosyt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kumite Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? 12.08.11, 01:06 Byłam w zimie i przy niesprzyjającej pogodzie (-25/-30) na zwiedzaniu spędziliśmy 3 dni (ale tylko w tych godzinach kiedy było jasno). Zwiedziliśmy wszystkie interesujące nas muzea. Polecam Free Walking Tour, oprowadzają bo rosyjskiej dzielnicy Rygi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 12.08.11, 09:18 Będę jeszcze w Kuldydze, chcę obejrzeć starówkę, pospacerować jej uliczkami oraz zobaczyć wodospad i może jeszcze coś ciekawego w tym mieście, muszę doczytać w przewodniku ;) Ile godzin mniej więcej potrzebuję na to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misiekrakow Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? IP: *.devs.futuro.pl 25.08.11, 12:29 Witam! Na zwiedzenie starej części Rygi wystarczy spokojnie 1 dzień, tj. 4-5h na ścisłą starówkę bez wchodzenia do muzeów, ale z wyjazdem windą na wieżę Kościoła Św. Piotra (super panorama!!!) + ze 2h na ryską secesję w ok. Elizabetes iela (naprawdę warto!). Jak masz więcej czasu, to można innego dnia zwiedzić ciekawe Muzeum Motoryzacji (ok. 1h) i skansen przy wylotówce na Siguldę (4-5h). Pozdr. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Damian Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? IP: *.centertel.pl 03.11.11, 13:34 1 dzień na Rygę? Mało. No ale jak mus to mus. Gdyby udało się wygospodarować wiecej czasu warto zajrzeć do Jurmaly. Jak czytałem na lotwa.com.pl trochę czasu można zyskać dzięki wypożyczeniu rowerów na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyeveryman Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? 05.11.11, 20:23 Latem byłem na 5-ciu jednodniówkach do Rygi - większość turystów wracała w dobrych humorach (nie tylko za przyczyną ryskiego balsamu) - czystego zwiedzania z lokalnym przewodnikiem mieliśmy 4 godziny plus 1 godz. czasu wolnego na Starym Mieście - w tym jeden podjazd do dzielnicy Jugendstilu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rt Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? IP: 213.134.163.* 25.03.12, 18:39 Zdecydowanie jeden dzień to mało, chyba, że mowa tylko o ścisłym centrum. Ja byłem trzy dni i nie zobaczyłem wszystkiego, ale przynajmniej będzie okazja do powrotu do tego pięknego miasta. A czarny balsam ryski - paskudny ;) - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rt Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? IP: 213.134.163.* 25.03.12, 18:40 Zdecydowanie jeden dzień to mało, chyba, że mowa tylko o ścisłym centrum. Ja byłem trzy dni i nie zobaczyłem wszystkiego, ale przynajmniej będzie okazja do powrotu do tego pięknego miasta. A czarny balsam ryski - paskudny ;) - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
troms Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? 10.08.12, 11:22 Mało, mimo że Ryga niewielka. Wieczorem polecam wjechać na najwyższe piętro Hotelu Island i podziwiać pięknie podświetloną panoramę miasta (ja zwykle to robię z wc, bo do restauracji nie wpuszczają tylko po to by popatrzeć, a jadam zazwyczaj suchy prowiant) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Ryga - ile czasu na zwiedzanie? 26.01.13, 23:13 Byłam 4 dni ale nie wszystko zdążyłam zobaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś