klarysa26 23.01.09, 15:21 tak słabo się rozwija i że zaglądamy tu raz na jakiś czas...ech a tyle mozna się dowiedzieć...ja to nadal zaginiona w czasie jestem i błądze jak dziecko we mgle w tym kraju ale trudno trzeba sobie radzic:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narttu Re: szkoda że to forum... 30.01.09, 06:22 ja bywam czesto ale forum martwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.kotka.psotka Re: szkoda że to forum... 30.01.09, 09:07 Forum nie jest martwe, forum jest małomówne - jak Finowie :-). Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 30.01.09, 18:36 ja to akurat spotykam tych "dużomównych" ale nie potrafię się jeszcze z nimi dogadać:( Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka3112 Re: szkoda że to forum... 18.03.09, 09:35 az tylu naszych rodaków tutaj nie ma, dlatego na forum mało sie dzieje:)Bardziej aktywne sa fora w innych jezykach:www.finlandforum.org lub niemieckie www.saksalaiset.fi/ tu mozna dowiedziec sie naprawde wielu istotnych rzeczy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 18.03.09, 16:25 tylko własnie szkoda że w innym języku:( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: szkoda że to forum... 25.03.09, 21:21 ja zawsze mogę pomóc ,mieszkałam tamw końcu 3 lata a teraz czasem tęsknie...tylko jak pomyśle o pogodzie to wole mieszkać tu gdzie teraz czyli w Portugalii...pozdrawiam z Lizbony mamy tu 26C:) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 26.03.09, 13:45 widze twój opis na gg i szlag mnie trafia ehehehehe u nas dzis rano było minus 12:( Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: szkoda że to forum... 14.04.09, 17:23 to odezwij sie do mnie na gg bo ja nie mam chyba twojego nr ...mozna czasem pogadac, na pocieszenie dodac ze sie ostatnio ochlodzilo, mamy 20 stopni i deszcz, pewno caly kwiecie bedzie przelotnie padac a nawet moga byc niezle ulewy... gdybym nadal mieszkala z Finlandii napewno moglibyscie na mnie liczyc na tym forum a tak ..czasem czytam ale cos nikt nie ma ochoty nic pisac Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 15.04.09, 07:11 ok odezwę się:D taks ię zastanawiam ...może gdyby forum było zamkniete to ludzie by mielei więcej odwagi pisac o swoich problemach i przeżyciach a tak to pewnie wpadna poczytają i zmykają dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza.malpa Re: szkoda że to forum... 11.06.09, 12:35 Skoro tak cicho to ja cos napisze :) klarysa napisz jak Ci sie uklada, rozmawialysmy chwile na jakims forum zanim mialas tutaj przyjechac. Ja mam obecnie przerwe bezrobotno-wakacyjna, pol roku bylam na kursie finskiego i jezeli nadal nie znajde rpacy to od sierpnia dalej bede sie uczyc, chociaz chce do pracy do pracy !! Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 11.06.09, 15:21 hej:) ano jestem już tu ponad rok i jest super choć sa chwile zwątpienia....ale co nas nie zabije to nas wzmocni;) Ja ide na kurs od sierpnia i wtedy odżyję:) A pracy narazie nie myslę..nie ten poziom ze znajomoscia języka:( Odpowiedz Link Zgłoś
ryza.malpa Re: szkoda że to forum... 11.06.09, 16:51 Ja przed pojsciem na kurs bylam prawie 10 miesiecy na wychowawczym i juz mnie trafialo w domu, bardzo sie cieszylam jak poszlam na kurs, a Emilce tez sie w przedszkolu podoba i wszyscy sa zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 11.06.09, 17:05 ja jestem od sierpnia zeszłego roku;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka3112 Re: szkoda że to forum... 05.02.10, 17:22 a ja jestem na kursie od tygodnia i tez jestem zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 06.02.10, 08:47 Magdalenka a praktyki też będziecie mieć na tym kursie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka3112 Re: szkoda że to forum... 06.02.10, 16:37 Nc mi jeszcze nie wiadomo w sprawie praktyk. wiem tylko, ze zrobimy na kursie poziom 2, 3, 4, bo zaczynalam od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa26 Re: szkoda że to forum... 10.02.10, 09:42 Ja własnie jestem na etapie drugiego uff i trzecie się szukuje:)Nawet polubiłam ten język:) Odpowiedz Link Zgłoś