Dodaj do ulubionych

Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk

18.06.12, 13:59
Witam od dłuższego czasu zastanawiamy się gdzie spędzić urlop 13 dni 2 dorosłych 2 dzieci (2 lata i 5 lat), najchętniej pojechalibyśmy nad nasze Polskie może (jednak wiadomo pogoda), zastanawiamy się nad Węgrami (podobno ceny takie jak u nas, z dojezdem własnym wychodzi to samo). Jesli Węgry to co wybrać kwatery w necie nad Balatonem są albo drogie (Hotele) labo paskudne, szulkaliśmy w miejscowości Balatonlelle, znajomy zasugerował nam Hajduszoboszlo (ja słyszałam że tam jest już wszytsko bardzo drogie, dotego 13 dni nad basenami może szybko się znudzić). Bogacz tańszy niż hajduszoboszlo bliżej od Polski , ale podobno mało atrakcji, doradźcie proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.warszawa.mm.pl 18.06.12, 15:21
      Mam dokładnie takie same dylematy :) podbijam zatem - ale jestem zdecydowany na Balaton, szukam czegoś maksymalnie do 50 E, rodzina 2 + 2, pytanie i prośba - czy po 18.08 można jechać w ciemno i szukać czegoś na miejscu - to co jest w necie lub proponowane przez agencje turystyczne jest albo drogie albo "późny Gierek". Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: małopolanin Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.12, 11:01
        śmiało jedź w ciemno,kwater mnóstwo(różny standard i ceny).Podaj adres to poślę zdjęcia fajnych domków w Balatonlelle(byłem tam wielokrotnie,osobiście wolę Balaton niż nasz Bałtyk)
        • meusus Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 19.06.12, 11:54
          bardzo proszę o przesłanie na apmeus@interia.pl, naprawdę nie będziemy mieli problemu ze znalezieniem noclegu ? będziemy jechac z dzieciakami, czy jest tam dużo komarów?
        • Gość: Robert Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.warszawa.mm.pl 19.06.12, 14:17
          Uprzejmie proszę o zdjęcia i namiary - saper74@wp.pl, pozdrawiam:)
        • Gość: patrycja Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.play-internet.pl 26.06.12, 11:55
          Witam podaje e-maila bardzo prosze o jakies foto domków. Chce sie wybrac z rodzina na takie wakacje z tym ze ceny mnie przerazaja, mam trójke dzieci wiec liczymy wsumie 5osób pozdrawiam
        • Gość: beti Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 11:07
          Jeśli można ja też proszę namiary na domki nad Balatonem.
        • Gość: artek Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.12, 15:06
          Witam

ja również planuje wyjazd na Węgry z 2 dzieci i też wacham sie między balatonem a Hajduszo. jezeli mogę prosić o namiary wraz ze zdjęciami na kwatery to bedę wdzięczny.
        • Gość: ARTUR Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.06.13, 13:45
          PROSZE O PODESŁANIE MI NAMIERÓW NA SPEDZENIE WCZSÓW NA WEGRZECH W TEJ MIEJSCOWOŚCI CHCEMU JECHAĆ NA DWIE RODZINY TJ. 9 - OSÓB Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM aRTUR Z nOWEGO tARGU
          • elmichal10 Prośba o namiar na kwaterę. 16.06.13, 14:28
            witam,
            Chcielibyśmy w tym roku w 2 połowie lipca wybrać się na tydzień do Hajduszoboslo. Byłby to wyjazd rodzinny 2+2 / dzieci 10 lat /. Proszę o namiary na sprawdzone i godne polecenia miejsca noclegowe - najlepiej mały domek lub część domku w spokojnej okolicy , w niedalekiej odległości od basenów.
            Będę wdzięczny za informację na adres :elmichal@interia.pl
        • bbasik72 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 19.06.13, 14:04
          ja też poproszę o podpowiedz ,od dwóch dni szukamy z mężem:) bbasik3@wp.pl
          • Gość: małopolanin Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 20:34
            już to pisałem na tym forum ale powtórzę raz jeszcze-takie podpowiedzi mają mniej więcej taki sens jak w przypadku:podpowiedzcie mi jaki kupić dobry samochód?Sami musicie przekonać się na miejscu jak wygląda sytuacja i dokonać wyboru.Nie miejcie żadnych obaw na pewno coś znajdziecie,ja sam kilkanaście lat temu pojechałem "w ciemno",bez znajomości języka,z dwójką małych dzieci-i od tej pory jestem nad Balatonem praktycznie co roku bo mam blisko,jest fajnie,pogoda super itd,itp.Jak chcecie to podajcie adresy e-mail to wam poślę parę fotek typowych domków nad Balatonem,plaży itp
            • Gość: tom Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.centertel.pl 23.06.13, 22:07
              Cześć,
              podeślij mi proszę parę fajnych miejsc nad Balatonem: brudero@o2.pl. A jak tam cenowo wygląda?
              Dziękuję.
            • Gość: magdafm Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.toop.pl 10.07.13, 13:05
              witam i bardzo prosze o fotki?

pozdrawiam i dziekuję
              P.s. Moje pytanko jest takie czy jest drogo???
              • Gość: małopolanin Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 15:16
                nie ma problemu-tylko proszę o adres....
                A drogo wcale nie jest
              • Gość: merka1@op.pl Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.13, 09:41
                witam i bardzo prosze o fotki?

pozdrawiam i dziekuję
                P.s. Moje pytanko jest takie czy jest drogo i czy można jechać w ciemno???
            • Gość: nowybywalec Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: 193.104.71.* 02.08.13, 16:10
              Witam. Poproszę o jakieś namiary na katery nad Balatonem. Wyjazd w połowie sierpnia w składzie 4 osoby dorosłe i dziecko 2,5 roku. Dzięki z góry za wsparcie.
            • Gość: fulfa Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: 93.154.181.* 12.08.13, 22:57
              Tak czytałem forum widzę wpis trochę dawno ale ją poproszę o jaki3s dane i kotki pozdrawiam fulfa@poczta.fm
        • 16barbara Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 05.07.15, 16:36
          Witam czy mogłabym też prosić fotki domków jedziemy w ciemno i trochę nie wiemy czy znajdziemy nocleg
          z góry Dziękuje
          barbarak70@onet.pl
        • 16barbara Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 05.07.15, 16:41
          Witam my też jedziemy nad Balaton pierwszy raz i w ciemno jeżeli można to chętnie zobaczę fotki
          Pozdrawiam
    • Gość: bastek HBoszlo, 3 osoby, ok 100 kroków od basenów, fajne IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 19:58
      warunki - 10 dni - 1500PLN z tax. Jeżeli już pada to i tak jest ciepło i jest Aquapalace. Jeżdżę tam na zmianę z CRO i nie narzekam.
      • helkatours Re: HBoszlo, 3 osoby, ok 100 kroków od basenów, f 18.06.12, 20:55
        Witam!

Ja zdecydowanie polecam Balaton - jest bardzo duzo atrakcji, tez sa aquaparki, trudno sie nudzic. Ceny sa nizsze niz nad polskim morzem. Pogoda w zasadzie gwarantowana - dzis bylo w Siófok 31 st. C

Nie jest prawda, ze standard obiektow jest delikatnie mowiac "retro". Sa rozne: tansze, drozsze, starsze i supernowoczesne. Zachecam do zajrzenia na nasza strone www.helkatours.hu

A w przypadku dalszych pytan jestem do dyspozycji kociuba@helkatours.hu

Pozdrawiam
      • Gość: Robert Re: HBoszlo, 3 osoby, ok 100 kroków od basenów, f IP: *.warszawa.mm.pl 18.06.12, 20:55
        Prośba zatem o namiary:) - saper74@wp.pl
    • Gość: Laszlo Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.12, 21:56
      Na basenach wcale nie jest nudno. Przyjedźcie do Tiszaujvaros, a sami się przekonacie, że wypocznie tam i maluszek, i staruszek! Można robić wypady na inne termy lub wycieczki do pobliskich miejscowości (Miskolc, Eger, Tokaj, Debrcen, Hajduszoboszlo, Aggtelek)
      Oferuję do wynajęcia mieszkanie na przeciwko kompleksu basenowego w Tiszaujvaros. 6 miejsc noclegowych - serdecznie zapraszam nie tylko w sezonie. Proszę pisać j.balogh@interia.pl
    • Gość: miru Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 08:53
      zależy też kto ile ma pieniędzy do dyspozycji, wstępy na baseny są płatne (ok 1500 forintów od osoby) więc pobyt tygodniowy będzie drogi (chodząc codziennie na baseny) ja będąc przez 5 dni na basenach wydałem tyle pieniędzy że spokojnie by wystarczyło na jakiś bobyt zagraniczny samolotem.
      • Gość: andrasz Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.22.radom.pilicka.pl 23.06.12, 00:43
        Trudno żeby były bezpłatne!
        A w ogóle coś słabo u Ciebie z przeliczaniem albo jesteś wyjątkowo oszczędny, bo 1500 forintów, to upraszczając, ok. 23 PLN.
        Niech sobie każdy wyrobi zdanie, czy to dużo, czy mało. W Polsce tyle trzeba płacić na niektórych basenach za godzinę.
      • Gość: bastek Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 09:57
        Fiuuu. Ja płacę za 3 osoby ok 70PLN za dniówkę na basenie ( w PL 30 za h/ 2 szt ) co przy moim pobycie da 700 + max 1000 na knajpy ( obiady i wieczorne posiadówki ) + 1650 za kwaterę ( przy basenach na niezłym poziomie ). Całość ok 3500PLN za 10 dni na 3 osoby czyli w cenie 1 osoby u Turka w pokoju z zagrzybiałą klimą i ruskimi szalejącymi do 3 rano.
        Cenę pobytu można zbić zakupami w Tesco i zamiast obiadu za 70- 80PLNna 3 osoby można sobie ciachnąć kurczaczka z sałatką na tarasie. Wokół cisza i spokój. Ja wolę takie wczasy
    • pawulon1000 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 26.06.12, 16:30
      właśnie wróciłem z hajduszoboszlo dzieci do 4 lat gratis ta wchodzą na basen kwatera 30 euro za 2 pokoje z kuchnią łazienką klimą wifi 30 euro. zależy skąd macie jechać ale z W-wy droga do bani wracałem przez Piwniczną Zdrój i trochę szybciej niż przez Rzeszów super jest basen z plażą szczególnie dla maluchów bo jest płytko i jest bardzo duży ale jak chcecie jechać na 2 tygodnie to chyba taniej samolotem do Bułgarii, na tydzień polecam Hajduszoboszlo
      • Gość: marti71 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 21:27
        Witam, Właśnie wybieramy się do Hajduszoboszlo pod koniec lipca. Mam pytanko może ktoś mnie oświeci jak dojechać tam z Kielc, gdzie najlepiej przekraczać granicę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: Seber_F Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.zicom.pl 28.06.12, 23:55
          marti 71, jedz z Kielc na Tarnów (uwaga: w Szczucinie na DK 73 remont mostu i wahadło!), potem z Tarnowa przez Cięzkowice i Zborowice do Gorlic, z Gorlic przez Magure Malastowską (fajna droga z zakretami) kieruj się na przejscie w Koniecznej (za przejsciem przez kilkaset metrów droga uslana dziurami, zwolnij chyba ze Slowacy od wrzesnia ub.r. poprawili). Z Koniecznej juz jak po sznurku przez Bardejov, Preszov i Koszyce (ja mijam autostrade, gdyz winieta na 20 km trasy nie warta swieczki) do Miszkolca. Przed Miszkolcem wpadasz na autostrade (aha, winiete kupujesz na wegierskie autostrady na pierwszej stacji za przejsciem granicznym slowacko-wegierskim) i jezdziesz za Debreczyn, no a zaraz potem jestes w Hajduszo :) Pokonuje te trase dwa razy w roku z Tarnowa od kilku lat i uwazam, ze jest najlepsza i najszybsza dla wszystkich z centralnej, wschodniej i pld-wsch Polski jadacych na Wegry na baseny w Hajduszo, Tisza, Miszkolcu, Debreczynie, Egerze, Mezo, Gyuli.
          Pzdr
          • Gość: marti Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 17:39
            Seber dziękuję Ci przyjacielu za przydatną informację. Pojedę jak napisałeś. Dzieki jeszcze raz. Pozdrawiam.
            • Gość: Seber_F Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.229.0.171.z-net.hu 26.07.12, 23:22
              MArti, mam nadzieje, ze dotarles szczesliwie, ja w tym roku pokonalem przedzenia i wyladowalem wlasnie w Zalakaros :) Mam nadziek, ze w Hajduszo jest ok :)
      • Gość: Aga Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.12, 15:48
        Cześć
        pawulon 100 czy może podesłać na mojego maila jakieś namiary na kwatere, w której wypoczywałaś (adres, mail, telefon). Jakich cen się spodziewać? Dwa lata temu cena za nocleg od osoby to standardowo 10 EUR, ale jak ktoś miał czas i cierpliwość to można było wychodzić kwaterę za 8 EUR. My zawsze jeździliśmy na pole namiotowe, ale teraz mamy małe dziecko (roczek) i to nie wchodzi w tym momemcie w grę. Bardzo proszę o wszelkie namiary i informache. Wyjeżdżamy w przyszłą sobotę tj. 7 lipca 2012r.
        Dzięki Aga (agniecha3@vp.pl)
      • Gość: frati Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: 188.191.223.* 09.07.12, 17:50
        pavulon a masz namiary na kwatery? jesli tak to podaj prosze
        • pawulon1000 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 11.07.12, 07:07
          poproszę adres email
      • Gość: AgateQ Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.hotelwitek.pl 01.08.12, 13:21
        pawulon1000 czy mogę prosić o przesłanie namiarów na ten obiekt na maila agata_agi.z@wp.pl, wybieram się w sierpniu na kilka dni z dwójką 3,5 letnich dzieci. Z góry pięknie dziękuję i łączę pozdrowienia :)
      • Gość: Seba Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 06:44
        Witam. A możesz podać mi jakiś adres albo kontakt na te kwatery bo jestem zainteresowany. Pozdrawiam
    • daniela11 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 27.06.12, 12:26
      Zdecydowanie polecam Węgry!!
      Byliśmy tam już kilka razy zarówno nad Balatonem jak i w Hajduszoboszlo. Jedno jest pewne: pogoda gwarantowana w przeciwieństwie do polskiego Bałtyku, droga taka sama, jak nie szybciej: nocą z Krakowa jedziemy 6-7 godzin. Na Węgrzech nawet jak się zachmurzy i zacznie padać to jest ciepło, wręcz upalnie, a rano zawsze budziło nas słońce i upał :-) Na dodatek te pyszne, słodkie papryki, pomidory, arbuzy i brzoskwinie, mniam!
      My zawsze jeździmy do prywatnych kwater (z oszczędności rzecz jasna).
      W Hajduszoboszlo mieliśmy wynajęty apartament (2 pokoje z aneksem kuchennym + łazienka) - czysto i fajnie, wszystko było typu kuchenka, TV itp, korzystaliśmy z ogródka i altanki, przemili gospodarze.
      Natomiast nad Balatonem wynajmujemy zawsze cały domek z ogrodem (jeżdzimy w 2-3 rodziny). Standard ok, nawet jest pralka.
      Domki i kwatery co roku wyszukujemy sobie sami na nocuj.pl, domyletniskowe.com i tego typu strony. Zawsze wszystko jest dograne i bez problemu.
      W tym roku także się wybieramy nad Balaton ;-)
      Jeśli chodzi o miejsce to zależy co lubicie: Balaton to jezioro jak wiadomo, ale płytkie i bezpieczne dla dzieci, pływanie, rowerki wodne, miłe otoczenie, można pojeździć na rowerach, fajne trasy spacerowe, a jak ktoś zapragnie większych atrakcji to wokół Balatonu jest sporo basenów/gorących źródeł, gdzie także można się wybrać.
      Hajduszoboszlo to z kolei baseny z mnóstem atrakcji (zjeżdzalnie i tp) i gorące źródła, ale na pewno tłoczniej i bardziej hałaśliwie. Zależy co kto lubi.
      Nad Balatonem jest spokojniej, w Hajduszoboszlo więcej atrakcji.
      Można wybrać się do Budapesztu - polecam zoo i wesołe miasteczko.

• meusus do daniela11 27.06.12, 13:12
        Witam , ja tez jestem z Krakowa 27. 07 planujemy wyruszyć nad balaton miejscowość Balatonlelle czy moge prosić jakiś kontak na maila mam kilka pytań, odnośnie trasy pobytu itp. Pierwszy raz jedziemy autem zagranice i to sami z dwójką małych dzieci.
        • daniela11 Re: do daniela11 28.06.12, 11:07
          Witam,

Pytaj śmiało na adres mailowy: a.skow@op.pl
          My też jedziemy i terminy nam się pokryją częściowo: będziemy nad Balatonem od 04-18.08 :-)
          Jedziemy do BalatonMariafurdo (południowo-zachodnia część Balatonu).
          Pozdrawiam
          • edyta_32 Re: do daniela11 13.07.13, 23:02
            wybieramy sie z 2 dzieci również w podobnym terminie. mogę prosić namiar na sprawdzona kwatere :-) z góry dziekuje volare@vp.pl
        • helkatours Re: do daniela11 15.07.12, 19:09
          meusus napisała:

> Witam , ja tez jestem z Krakowa 27. 07 planujemy wyruszyć nad balaton miejscowo
          > ść Balatonlelle czy moge prosić jakiś kontak na maila mam kilka pytań, odnośnie
          > trasy pobytu itp. Pierwszy raz jedziemy autem zagranice i to sami z dwójką mał
          > ych dzieci.

W razie pytan jestem do dyspozycji: kociuba@helkatours.hu

Jestem tez na miejscu w Siófok, tu mieszkam, dla klientow HelkaTours pelnie funkcje rezydenta, ale i Panstwu nie odmowie pomocy w potrzebie.
      • Gość: Ula Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: 82.139.160.* 13.07.12, 20:22
        Bardzo proszę namiary na te kwaterki w hajduszo boszlo lub nad Balatonem.
        urszula.wasilewska@egis.pl ;)
        • helkatours Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 15.07.12, 18:59
          Gość portalu: Ula napisał(a):

> Bardzo proszę namiary na te kwaterki w hajduszo boszlo lub nad Balatonem.
          > urszula.wasilewska@egis.pl ;)

Polecam nasza strone, mamy ponad 300 miejsc noclegowych na calych Wegrzech:

www.helkatours.hu

pozdrawiam
      • Gość: AgateQ Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.hotelwitek.pl 01.08.12, 13:24
        daniela11 czy i Ciebie mogę prosić o namiar na te sprawdzone kwatery na adres: agata_agi.z@wp.pl
        Dziękuję ślicznie i pozdrawiam :)
        • Gość: ewelina Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.tvkdiana.pl 05.08.12, 16:28
          Witam! Proszę o namiary na sprawdzone kwatery z góry dziękuję. e-mail: ewelinka_k@op.pl
          • Gość: zuzia Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.12, 09:21
            witam, my wybierqmy sie 18.08 na 7 dni 9 osob za 2538, mam nadzieje ze pogoda dopisze :)
            • Gość: Marta Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.devs.futuro.pl 18.01.13, 12:58
              Witaj czy możesz dać namiary, też szukamy czegoś dla większej liczby osób bo dwie rodziny z dziećmi. email: kerry@op.pl
              • Gość: małopolanin Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 21:57
                posłałem parę fotek
    • wakacje_edom.pl Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 23.01.13, 13:07
      Balaton jest jednym z najchętniej odwiedzanych regionów turystycznych na Węgrzech :) i nic dziwnego - ma idealny klimat do spotkań przy węgierskim winie i przysmakach ;) W naszym serwisie znajdziesz domy i apartamenty wraz ze zdjęciami i opisem. Dodatkowo niektóre z nich mają opinie osób, które już je wizytowały. Możesz wyszukiwać pod katem ceny, ilości osób, czy wyposażenia obiektu :)
    • martina-0 Re: Hajduszoboszlo, Balaton, Bogacz czy Bałtyk 14.08.13, 16:38
      Warto przeczytać - ciekawe, praktyczne info o Balatonie i okolicach!

forum.gazeta.pl/forum/w,806,146330491,146330491,wyjazd_w_ciemn.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka