blava 29.12.05, 18:18 Dopiero teraz odkryłam to forum, może znajdą się jacyś emigranci. Bo ja już trochę tu siedzę i jakoś tak Polaków mi, cholera, brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagus2 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 29.12.05, 20:30 Szczerze mówiąc mało osób odwiedza to forum. Nie wiem czy kogos spotkasz ale zycze powodzenia. Jak chcesz to mozesz sprobować na Czechoslowacji :forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20432 A generalnie jak Ci się tam podoba? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adeleczka1 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.12.05, 11:02 Duzo nas tutaj - szczegolnie w Bratyslawie - jakby co to pisz na adresik adeleczka@poczta.fm;) Pozdrowionka, Odpowiedz Link Zgłoś
trigo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 01.01.06, 14:38 Hej a ja sie wybieram do Bratysławy, będziemy tam (całą grupą) 27.01 od 5:44 do 29.01 do 21:05 Jadę jako wolontariuz z grupą teatralną, która wystąpui w Sali Koncertowej Słowackiego Radia na zakończenie wernisażu osób niepełnosprawnych na Sali Koncertowej. Występ będzie chyba 20 minutowy, ale dla naszych małych aktorów to wielkie przezycie :) - trzymajcie kciuki, to są dzieci niepełnosprawne, a najmłodsza aktoreczka to moja siedmioletnia córka Małgośka :) www.gonia.w.pl www.malgonia.za.pl Odpowiedz Link Zgłoś
llunia Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.06.06, 10:28 Czesc Adeleczka i wszyscy Polacy mieszkajacy w Bratyslawie, wlasnie sie przeprowadzam do tego uroczego miasta, pisalam do Ciebie Adeleczka, na adres ktory podalas ale dostalam informacje, ze juz nie istnieje; Polacy z Bratyslawy - odezwijcie sie :) chcialam zasiegnac kilku praktycznych informacji Zdravim :) Odpowiedz Link Zgłoś
blava Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 03.02.06, 14:14 Generalnie mi się podoba :-) Ale za domem tęsknię... Za Cechosłowację facet się na mnie obrazi :-) ale spróbować można pozdro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mandelieu Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.02.06, 09:57 Hejka, Blava. opowiedz coś o sobie. Ja miałem osiąźć tu na stałe ale nic z tego nie wyszło. Miałem się nawet z moją byłą ożenić i .... się rozstaliśmy. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
blava Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.03.06, 19:00 Ahoj :-)Daaawno tu nie zaglądałam. No ja tu, że niby "na zawsze" Však uvidime :-) No, no jak się żenic miałeś to musiała być laska. Mnie jakoś do ołtarza nie ciągnie (jeszcze) :-) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ladaco2 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.02.07, 07:47 Czy to hasło żyje jeszcze? Mieszkam na Słowacji od 10 lat i ciągle nie mogę się przyzwyczaić. A jak Wam idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan86 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.02.07, 08:21 Hej, Ahoj, Odzywam sie bratyslaviacy, mieszkam w Trencine, lubie Slowacje, mysle ze dobrze poznalem Slowakow, chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 13:39 ja dopiero planuje przeprowadzic sie na slowacie dziewczyna slowaczka, a dokladnie Dubnica nad Vahom a w Trencine bylem ladne miasto powiedz jak tam jest ludzie, praca, zarobki, oplaty........... dzieki waldek Odpowiedz Link Zgłoś
ewawinata Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.12.10, 11:03 Witajcie rodacy Mieszkam w Słowacji już 5 lat, razem z mężęm ( holender) prowadzimy pensjonat w najpiękniejszym rejonie Liptov.Wszystkich serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszej str.int. www.privateden.com i oczywiście gorąco zapraszam do nas. Pogoda dopisała, więc sezon narciarski otwarty już dawno, dla naszych gości oferujemy rabaty 30% na 6 dniowy skipass do Jasna Chopok, 20% rabat na 3 dniowy skipass oraz wiele atrakcyjnych zniżek na inne osrodki narciarskie.Dla pozostałych polecam relaks w największym Aquaparku Tatralandia lub Besenova, tam też mamy rabaty do 30% ( więcej info na www.privateden.com). Serdecznie pozdrawiam i zapraszam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan86 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.02.07, 19:33 Odzywam sie, mieszkam w Trencine, Bratislave , mysle, znam dobrze, Slowacje i jej obywatelstwo tez. Chetnie pokoresponduje. Pozdrawiam. Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.08.07, 12:32 ja mieszkam w košiciach.. od lipca tego roku.. latwo nie jest.. ale jakas prac jest no i moj Maros, ale nie mam bezpieczenstwa materialnego..mam nadzieje ze to sie zmieni, bo trzeba juz myslec o zalozeniu rodziny..mieszkaniu..itp. pozdr Monika Odpowiedz Link Zgłoś
julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.10.08, 11:39 Czesc Monika, w 2007 pisalas do gazety.Z checia bym nawiazala z Toba kontakt.Ja mieszkam od 4 lat na Slowacji.Jesli masz ochote to odezwij sie....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goku333 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.04.10, 10:50 witaj jestes na slowacji? Odpowiedz Link Zgłoś
damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:48 Mieszkacie w Koszycach? Odpowiedz Link Zgłoś
jatixo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.10.07, 12:22 Polecam takze portal o Slowacji: bratyslawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fuerza Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 23.10.07, 19:27 witam nie mieszkam na Słowacji ale bardzo często tam bywam i przyznam że bardzo lubię ten kraj, Słowaków i chętnie bym się przeniosła ;) ale mój post ma inny cel a mianowicie poszukuję chętnych do współpracy ludzi którzy znają oba języki tj polski i słowacki i podjęli by się współpracy przy projektowaniu (architektura) na Słowacji i pomogą w procedurach typu pozwolenie na budowę i całej reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
japolan Z Polski odzywam się! 23.10.07, 23:12 Dobry wieczór! Proszę o bardziej szczegółowe informacje za pomocą poczty elektronicznej. Orientuję się w prawie czeskim i słowackim. Mam dostęp do prawnych baz danych. Sądzę, że wykazałem, iż potrafię tłumaczyć z języka czeskiego i słowackiego na język polski. Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.10.07, 16:25 chetnie pomoge, mieszkam w kosiciach, Monika azuryt81@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asiask70 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.11.07, 16:11 Cześć! Też mieszkam w Kosicach (od sierpnia 07), ciekawa jestem ilu Polaków tutaj mieszka.Przeprowadziłam sie z całą rodziną, mój mąż jest Słowakiem. pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 23.11.07, 16:33 Super Asia ze tu jestes, mam nadzieje ze sie spotkamy moj mail azuryt81@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.10.08, 11:47 Czesc, mieszkam na Slowacji z mezem Slowakiem(Stara Lubovna) .Z checia bym nawiazla kontakt z Polakami zyjacym na Slowacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 14:08 Cześć Poznałem urocza Słowaczkę i niedługo planujemy mieszkać na Słowacji(Dubnica nad Vahom) jak możesz to powiedz jak tam jest jak tam się mieszka, jak praca.......... walldus80@tlen.pl z góry dziękuje Waldek Odpowiedz Link Zgłoś
goralka-3 Polacy na Słowacji a jak jest tam z praca? 09.12.08, 17:17 Planuje razem z chłopakiem wyjechac na Slowacje do pracy. Moze ktos wie o jakis ofertach pracy?? Znamy troche slowacki. Bardzo prosze o kontakt. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 19.04.08, 16:33 Czy forum już umarło? Mam nadzieje ze nie. kocham Slowacje, szczegolnie pokochałam góry i Bratysławę, studiuję filologię słowacka. Chętnie bym się załapała na jakąś pracę na Słowacji :) Pozdrawiam wszytskich i zazdroscze ze jestescie TAM! Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.05.08, 15:24 chyba umarlo.. ale na naszej klasie mozna znalezc Polakow zyjacych na Slowacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
bibek222 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.06.08, 14:06 Zapowiada się u mnie kilka służbowych tygodni w Bratysławie, z chęcią poznam to miasto nie tylko od strony znanej z przewodników turystycznych, jakby ktoś ktoś był chętny do wspólnego zwiedzania to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
bibek222 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.06.08, 14:14 i jakby coś piszcie na bibek222@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
femme.m Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 21.07.08, 11:14 witam, mieszkam w Bratysławie od września 2007, przyjechałam na stypendium, wprawdzie już się skończyło, ale ja tu zostaję, właśnie szukam pracy w BA. pozdrowienia dla wszystkich miłośników tego pięknego kraju :) mój mail: anna.jurewicz@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.10.08, 09:36 Z checia nawiaze kontakt z Polakami mieszkam tu rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
sobea28 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.10.08, 22:17 hej, mam na imie bea. pisze tak z ciekawosci - zastanawiam sie czy jakis Polak mieszka w okolicy miasteczka Velky Krtis...moj partner stamtad pochodzi i czasami tam bywamy odwiedzajac jego rodzine. byloby milo kogos poznac z okolic:) moj mail bsxb@poczta.onet.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 13:27 czesc ja dopiero planuje przyjechac na Slowacje, mozrzesz mi powiedziec jak tam jest. Jak rynek pracy? dzieki........ Odpowiedz Link Zgłoś
bagno666 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.02.09, 18:24 cav wszystkim! Zadaje kolejne pytanie czy to forum zyje :P ? Prawdopodobnie przeniose sie latem do KE, zamieszkam tymczasowo u rodzicow mojego mezczyzny, ktory jest Slowakiem, ale musze znalezc jakas prace, widzialam ze pare osob jest z KE, czy mozecie napisac co nieco o zyciu i pracy w tym miescie? Obawiam sie jak to bedzie, ale do Polski nie chce wracac, przynajmniej na razie, Slowacja bardzo mi sie podoba i chce tam zamieszkac na dluzej, poza tym do PL nie jest przeciez daleko ;) Z gory serdeczne dakujem za odpowiedzi ;) zdravim PS. no i musze jezyk podszkolic bo ze zrozumieniem moze nie mam problemow ale z mowieniem a juz pisaniem to pewnie gorzej :( Odpowiedz Link Zgłoś
olinka80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.02.09, 22:55 ja nie jestem z KE, wiec nie pomoge Ci w zdobyciu wiedzy o tym miescie. ale moge uspokoic, ze jesli ze zrouzmieniem slowakow nie masz problemu, to bardzo szybko nauczysz sie mowic po slowacku. Pisac w sumie tez, chociaz pisac dobrze to ja umiem do teraz. No coz ich ptaszki sa dla mnie nie do opanowania. Ale poza tym jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bagno666 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.02.09, 00:50 hehe, ja mam trudnosci z wymawianiem dzwiecznego 'h' , ale podobno idzie mi coraz lepiej, a jesli chodzi o slowo pisane to wlasnie te przedluzone samogloski nie wiem kiedy sie pojawiaja, moze zaczne wiecej czytac to posiade ta wiedze :P no i dzieki temu wymowa sie poprawi, bo w koncu jak sie zapamieta wzrokowo slowo to i latwiej sie wymowi chyba. A moze ktos chetny poda mi tu pare przydatnych zwrotow, na przyklad jak sie formalnie zwracac do kogos, dajmy na to szefa, u nas mowi sie per Pan a na Slowacji to jedynie wiem ze grzecznosciowo mowi sie w liczbie mnogiej w sensie 'macie' 'jestescie' itp, prawda? Jakies typowe zwroty telefoniczne tez mnie interesuja :P Wielkie dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
gilavar Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.09, 15:08 Hey, Chcilbym sie skontaktowac z kims kto moglby mi pomoc w zameldowaniu na Slowacji, ewentualnie wynajac jakies tanie mieszkanie w ktorym nie bede mieszkal, ale bede zameldowany.. Potrzebuje byc rezydentem Slowacji. Gdze moge sie zglosic z taka sprawa? Moze ktos ma jakes namiary, adresy internetowe? Jak to mozna zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
osudio Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.09, 18:31 Meldunek załatwiasz na Cudzineckej Policii (prosto mówiąc jest to urząd zajmujący się obcokrajowcami), w każdym mieście znajdziesz ich oddział - tam wypełniasz druk + dokładasz kilka fotografii i czekasz 3-4 tygodnie na coś jakby dowód osobisty (dokładnie nazywa się to "pozwolenie na pobyt" i jest podobne do naszego nowego DO). Mogą (odemnie raz chcieli a raz nie) też chcieć zobaczyć umowę o wynajmie mieszkania + dane osoby która Ci go wynajęła. Przy składaniu wniosku i odbiorze DO pewnie trzeba być osobiście. Także najpierw musisz znaleźć jakiś kąt. A tego szukasz już jak na całym świecie - z ogłoszenia albo przez znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
gilavar Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.03.09, 06:27 Dziekuje za odpowiedz. Czyli najpierw trzeba zalatwic jakis kat. Czy moge dostac od kogos jakies namiary (strony internetowe) ktore oferuja wynajem. Odpowiedz Link Zgłoś
gres32 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.08.09, 14:54 hejka czy juz sie zameldowales na Slowacji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: art Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! IP: *.pl 28.08.18, 12:53 hej poszukuje pokoju/mieszkania dla 2 osób na 1-2 weekendy w miesiącu + możliwość meldunku na terenie słowacji. Czy ktoś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_hlohovec Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.04.09, 21:48 Witam Jest ktos moze z Hlohovca albo jego bliskich okolic? Bo jedyna polka jaka znam wrocila teraz do Polski. Tak na marginesie mam 25lat i 16m synka i szukam kogos do pogadania,wyjscia na spacer, bo strasznie mi sie nudzi! :) papatki Odpowiedz Link Zgłoś
agatamichalina33 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.03.13, 09:06 czesc Nazywam sie Agata Lukáč Zareba, jestem z Polski a w Tepličkach, tj. 8km od Hlohovca mieszkam od 6 lat. Jak bedziesz miec ochote napisz na agata.zareba@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
agatamichalina33 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.08.18, 19:58 Cześć kasia_hlohoviec, ja jestem z okolic Hlohovca, proszę napisz mi na e-mail: agata.zareba@gmail.com, napiszę Ci, coś zorganizujemy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiast85 PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowacji 26.06.09, 15:39 Witam Chciałabym zapytać czy ktoś się orientuje jakie są koncerny energetyczne na Słowacji a dokładnie firmy, które sprzedają energię elektryczną (tak jak Enion, Enea, Energa itp. w Polsce. Pilnie potrzebuję tych informacji do projektu nad którym teraz pracuję. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
utrat Re: PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowac 28.06.09, 17:17 západoslovenská energetika - e.on czeski čez te dwie mi wpadaja do glowy, poza tym nie rozumiem dlaczego nie zrobisz nowego watku... Odpowiedz Link Zgłoś
ladaco2 Re: PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowac 16.09.09, 08:33 Fajnie neokoszyczanom - mogą się pospotykać. Może jakiś Polak na Orawie? Okolice Namestova! Piszcie na agata23@post.sk Odpowiedz Link Zgłoś
wesolapanizpoddasza Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 21.04.10, 19:21 Witam, poszukuję osób, które będą tak miłe i wypełnią ankietę na temat euro, potrzebną mi do pracy licencjackiej. Ankieta składa się z 21 krótkich pytań, jej wypełnienie i odesłanie naprawdę nie zajmie więcej niż 10 minut. Zainteresowane osoby proszę o kontakt mailowy: just.jez@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olo_4 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 28.10.10, 10:17 witam skad jestes ja z oravy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bibek222 Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 04.12.10, 23:54 Niedługo się przeprowadzam... na początek hledam ubytovani, pronajom nebo spolubyvane ale chętnie pogaga z rodakami Odpowiedz Link Zgłoś
ewawinata Re: Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 13.12.10, 10:06 Cześć Mieszkam w Słowacji juz 5 lat okolice Lip. Mikulasa.Jak ten region Cie interesuje, mam propozycje zakwaterowania. Pozdrawiam i zycze powodzenia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
wiolettta0 Re: Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 01.08.12, 21:48 Witam, I ja szukam kontaktu z polakami z okolic Martina. Pozdrawiam i oczekuje na kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
crazybongo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.12.10, 22:46 Witam!!! Poszukuję poważnej,odpowiedzialnej osoby,która mieszka w Słowacji potrafi załatwić sprawy urzędowe. Jestem przedsiębiorcom zamierzam stworzyć sieć sklepów. Jesli spełniasz powyższe warunki możesz zostać moim wspólnikiem ,i zarabiać niezłą kase. Czekam na propozycje poważne pod tel.+48793686835 lub na adres balcerg@o2.pl Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
crazybongo Re: Polacy na Słowacji - Propozycja Wspópracy!!! 11.12.10, 22:48 crazybongo napisał: > Witam!!! > Poszukuję poważnej,odpowiedzialnej osoby,która mieszka w Słowacji potrafi załat > wić sprawy urzędowe. > Jestem przedsiębiorcom zamierzam stworzyć sieć sklepów. > Jesli spełniasz powyższe warunki możesz zostać moim wspólnikiem ,i zarabiać nie > złą kase. > Czekam na propozycje poważne pod tel.+48793686835 lub na adres balcerg@o2.pl > Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olaula Praca - współpraca 04.04.11, 17:19 Małżeństwo (dwie córeczki) ona: Montażysta filmowy, operator kamery. on: Fotografik, własny profesjonalny sprzęt, kilkunastoletnie doświadczenie (studio foto-video) marzą o emigracji z Polski. Zdecydowanie podejmą pracę, współpracę lub własną działalność na terenie Słowacji, najchętniej na stałe. Osoby mogące pomóc lub chętne do współpracy prosimy o kontakt na adres : cfs1@tlen.pl lub GG; 644409 Wszelkie wypowiedzi na powyższy temat dotyczące wymienionej branży, wskazówki, porady, informacje dot. założenia studia bardzo wskazane Zapraszam Joanna i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
olaula Praca - współpraca 04.04.11, 17:19 Małżeństwo (dwie córeczki) ona: Montażysta filmowy, operator kamery. on: Fotografik, własny profesjonalny sprzęt, kilkunastoletnie doświadczenie (studio foto-video) marzą o emigracji z Polski. Zdecydowanie podejmą pracę, współpracę lub własną działalność na terenie Słowacji, najchętniej na stałe. Osoby mogące pomóc lub chętne do współpracy prosimy o kontakt na adres : cfs1@tlen.pl lub GG; 644409 Wszelkie wypowiedzi na powyższy temat dotyczące wymienionej branży, wskazówki, porady, informacje dot. założenia studia bardzo wskazane Zapraszam Joanna i Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
lenkailenka Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.11.11, 08:22 Ahojte, widzę że post jest dość stary ale mimo wszystko spróbuję. Od miesiąca mieszkam w Bratysławie i szukam młodych Polaków, z którymi mogłabym się od czasu do czasu spotkać, pogadać, bo oprócz mojego chłopaka Słowaka nie znam tu prawie nikogo. Mam 21 lat, pracuję w angielskim przedszkolu, jestem po licencjacie. Mój adres mailowy: irenawanot.pl[małpa]gmail.com będę wdzięczna jeśli ktoś się odezwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
annmary80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 22.03.12, 16:47 Wielu Polaków w każdym wieku można spotkać na spotkaniach Klubu Polskiego - informacje o wydarzeniach można znaleźć na www.polonia.sk oraz www.blava.sk. Najbliższe spotkanie jest pod hasłem „Topienie Marzanny – przywitanie wiosny piosenkami biesiadnymi”,a odbędzie się 25 marca (niedziela) o godz. 15.00 Program spotkania: - zbiórka w lokalu Polepole (ul. Kazanská 58 w Bratysławie-dzielnica Podunajské Biskupice), - wspólny spacer nad rzekę, - topienie marzanny, - powrót do lokalu, - wspólne śpiewanie piosenek o tematyce wiosennej, - konkursy dla dzieci. Uczestnicy spotkania mogą przynieść ze sobą własne wypieki (słodkie bądź słone). Napoje będzie można kupić w kawiarni. Więcej informacji pod nr. tel. 0903455664. Odpowiedz Link Zgłoś
annmary80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 19.04.12, 15:29 Przebywasz w Bratysławie? Brakuje Ci kontaktu z Polską i Polakami? Mamy na to radę. Zapraszamy do Klubu Polskiego - organizacji społeczno-kulturalnej, zrzeszającej Polaków i sympatyków Polski w Republice Słowackiej. Informacje o naszej działalności znajdziesz na stronie internetowej www.polonia.sk, na facebooku "Klub Polski Bratysława", w czasopiśmie "Monitor Polonijny" W najbliższym czasie odbędą się dwie imprezy cykliczne: *) Majówka-Potańcówka, 19.05.2012 na Zlatych Pieskach, wstęp wolny *) Szanty na Dunaju, 27.06.2012, przepłynięcie statkiem po Dunaju, wstęp: 5 EUR dla klubowiczów, 10 EUR dla pozostałych chętnych Poza tym mamy w planach wspólne grilowanie, wycieczki piesze i rowerowe oraz zorganizowanie strefy kibica w Bratysławie, by móc oglądnąć mecze naszej reprezentacji podczas EURO 2012. Szczegóły odnośnie powyższych wydarzeń będą umieszczane w Internecie. W razie jakichkolwiek pytań, zapraszamy do kontaktu: katarzynatulejko@gmail.com, anna.bienkiewicz@gmail.com, tomasz.bienkiewicz@gmail.com Pozdrawiamy i do zobaczenia, Kasia, Ania i Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
takietamo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 12.07.13, 18:47 Witam, Przebywa ktos moze na wschodzie Slowacji ? Aktualnie mieszkam w miescie Michalovce i chetnie spotkam sie z rodakami na male piwo zeby po Polsku troche z kims porozmawiac. Pozdrawiam serdecznie :) Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
ralen.sk Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.03.15, 13:18 Witam wszystkich , potrzebuje drobnej pomocy .... otwieram sklep internetowy na Słowacji z drobnym AGD , Telefonami i akcesoriami potrzebuje do uruchomienia Heureki uzbierac 20 komentarzy od Ověřený zákazník , trzeba zamówić tovar na sklepei i za 10 dni w odpoweidzi na maila z Heureki wystawic opinię . Nie trzeba nic kupować ..... Ktoś pomoże ???? P.S. dla rodaków zrobimy super cenki jesli ktos będzie czymś zainteresowany :_) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekd123 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 03.10.13, 20:55 szukam pracy na slowacji bardejov presov kosice svidnik stara lubownia Odpowiedz Link Zgłoś
piotrmonshell Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 09.12.14, 13:15 Szukam osoby która by sprzedawała moje produkty na rynku słowackim, przede wszystkim przez internet. Produkuje tablice LEDowe z napisem OTVORENE, krzyże apteczne i inne tablice reklamowe. Preferowane osoby mieszkające blisko granicy z Polską. piotr@monshell.eu Odpowiedz Link Zgłoś
damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:48 Siemka, udało się znaleźć pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolettasd Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 27.01.17, 15:35 witam , jestem , niech się ktoś odezwie do mnie , wiem ze post dość stary Odpowiedz Link Zgłoś
azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.02.17, 09:27 ja juz prawie 10 lat zyje w koszycach..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blumer6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.03.17, 18:33 Witam szukam osoby mieszkające na Słowacji. Kupię rachunki za prąd, gaz, czy telefon stacjonarny, płace 10 euro od rachunku, dane osobowe mogą być zamazane. Rachunek jaki mnie interesuje to w formacie PDF który przesyłany jest mailem od dostawcy lub skan papierowego rachunku który przychodzi pocztą. Kontakt do mnie: blumer6@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
radek_piestany Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.01.18, 14:09 Cześć, też mi trochę Polaków brakuje, na Słowacjie już dekadę siędzę. Odpowiedz Link Zgłoś
damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:16 Cześć Nadal mieszkasz w Koszycach? Odpowiedz Link Zgłoś
radek_piestany Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.01.18, 14:15 Cześć, to forum tyle razy wstało z popiołów,że spróbuję również ja. Jestem Radek mieszkam w okolicach Piestan, a pracuję w Bratislave, mam 36 lat i 3 letniego syna proszę o kontakt ludzi chętnych nawiązać kontakt. Jeżeli macie małe dzieci to fajnie jakby nasze pociechy mogły się poznać i utworzyć grupę Malych polaków na obczyźnie. mój email radoslaw.gorecki@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:32 Dobry wieczór Mieszkam w Polsce. Chciałbym nawiązać współpracę z Polakami mieszkającymi we wschodniej Słowacji (Koszyce, Preszów, Michalovce, Bardejów, okolice) Odpowiedz Link Zgłoś