Dodaj do ulubionych

Polacy na Słowacji - odezwijcie się!

29.12.05, 18:18
Dopiero teraz odkryłam to forum, może znajdą się jacyś emigranci. Bo ja już
trochę tu siedzę i jakoś tak Polaków mi, cholera, brakuje...
Obserwuj wątek
    • jagus2 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 29.12.05, 20:30
      Szczerze mówiąc mało osób odwiedza to forum. Nie wiem czy kogos spotkasz ale
      zycze powodzenia. Jak chcesz to mozesz sprobować na Czechoslowacji
      :forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20432

A generalnie jak Ci się tam podoba?

Pozdrawiam
      • adeleczka1 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.12.05, 11:02
        Duzo nas tutaj - szczegolnie w Bratyslawie - jakby co to pisz na adresik
        adeleczka@poczta.fm;) Pozdrowionka,
        • trigo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 01.01.06, 14:38
          Hej
          a ja sie wybieram do Bratysławy, będziemy tam (całą grupą) 27.01 od 5:44 do
          29.01 do 21:05
          Jadę jako wolontariuz z grupą teatralną, która wystąpui w Sali Koncertowej
          Słowackiego Radia na zakończenie wernisażu osób niepełnosprawnych na Sali
          Koncertowej.
          Występ będzie chyba 20 minutowy, ale dla naszych małych aktorów to wielkie
          przezycie :) - trzymajcie kciuki, to są dzieci niepełnosprawne, a najmłodsza
          aktoreczka to moja siedmioletnia córka Małgośka :) www.gonia.w.pl
          www.malgonia.za.pl
        • llunia Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.06.06, 10:28
          Czesc Adeleczka i wszyscy Polacy mieszkajacy w Bratyslawie,
          wlasnie sie przeprowadzam do tego uroczego miasta,
          pisalam do Ciebie Adeleczka, na adres ktory podalas ale dostalam informacje, ze
          juz nie istnieje;
          Polacy z Bratyslawy - odezwijcie sie :) chcialam zasiegnac kilku praktycznych
          informacji
          Zdravim :)
      • blava Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 03.02.06, 14:14
        Generalnie mi się podoba :-)
        Ale za domem tęsknię...
        Za Cechosłowację facet się na mnie obrazi :-) ale spróbować można
        pozdro ;-)
        • mandelieu Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.02.06, 09:57
          Hejka, Blava.
          opowiedz coś o sobie. Ja miałem osiąźć tu na stałe ale nic z tego nie wyszło.
          Miałem się nawet z moją byłą ożenić i .... się rozstaliśmy.
          A Ty?
          • blava Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.03.06, 19:00
            Ahoj :-)Daaawno tu nie zaglądałam.
            No ja tu, że niby "na zawsze"
            Však uvidime :-)
            No, no jak się żenic miałeś to musiała być laska.
            Mnie jakoś do ołtarza nie ciągnie (jeszcze)
            :-)
            pozdrowionka
            • ladaco2 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.02.07, 07:47
              Czy to hasło żyje jeszcze? Mieszkam na Słowacji od 10 lat i ciągle nie mogę się
              przyzwyczaić. A jak Wam idzie?
              • bogdan86 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.02.07, 08:21
                Hej, Ahoj,
                Odzywam sie bratyslaviacy, mieszkam w Trencine, lubie Slowacje, mysle ze dobrze
                poznalem Slowakow, chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami.
                • waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 13:39
                  ja dopiero planuje przeprowadzic sie na slowacie dziewczyna slowaczka, a
                  dokladnie Dubnica nad Vahom a w Trencine bylem ladne miasto powiedz jak tam jest
                  ludzie, praca, zarobki, oplaty...........
                  dzieki waldek
      • ewawinata Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.12.10, 11:03
        Witajcie rodacy
        Mieszkam w Słowacji już 5 lat, razem z mężęm ( holender) prowadzimy pensjonat w najpiękniejszym rejonie Liptov.Wszystkich serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszej str.int. www.privateden.com i oczywiście gorąco zapraszam do nas. Pogoda dopisała, więc sezon narciarski otwarty już dawno, dla naszych gości oferujemy rabaty 30% na 6 dniowy skipass do Jasna Chopok, 20% rabat na 3 dniowy skipass oraz wiele atrakcyjnych zniżek na inne osrodki narciarskie.Dla pozostałych polecam relaks w największym Aquaparku Tatralandia lub Besenova, tam też mamy rabaty do 30% ( więcej info na www.privateden.com).
        Serdecznie pozdrawiam i zapraszam
        Ewa
      • misieksk Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 26.03.12, 13:19
    • bogdan86 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.02.07, 19:33
      Odzywam sie, mieszkam w Trencine, Bratislave , mysle, znam dobrze, Slowacje i
      jej obywatelstwo tez. Chetnie pokoresponduje. Pozdrawiam.
      Bogdan
      • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.08.07, 12:32
        ja mieszkam w košiciach.. od lipca tego roku.. latwo nie jest.. ale jakas prac
        jest no i moj Maros, ale nie mam bezpieczenstwa materialnego..mam nadzieje ze to
        sie zmieni, bo trzeba juz myslec o zalozeniu rodziny..mieszkaniu..itp. pozdr Monika
        • julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.10.08, 11:39
          Czesc Monika, w 2007 pisalas do gazety.Z checia bym nawiazala z Toba kontakt.Ja
          mieszkam od 4 lat na Slowacji.Jesli masz ochote to odezwij sie....pozdrawiam
          • goku333 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.04.10, 10:50
            witaj jestes na slowacji?
          • damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:48
            Mieszkacie w Koszycach?
    • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 01.10.07, 14:14
      H a l o ...
    • jatixo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 15.10.07, 12:22
      Polecam takze portal o Slowacji: bratyslawa.pl
    • fuerza Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 23.10.07, 19:27
      witam
      nie mieszkam na Słowacji ale bardzo często tam bywam i przyznam że bardzo lubię
      ten kraj, Słowaków i chętnie bym się przeniosła ;) ale mój post ma inny cel a
      mianowicie poszukuję chętnych do współpracy ludzi którzy znają oba języki tj
      polski i słowacki i podjęli by się współpracy przy projektowaniu (architektura)
      na Słowacji i pomogą w procedurach typu pozwolenie na budowę i całej reszcie.
      • japolan Z Polski odzywam się! 23.10.07, 23:12
        Dobry wieczór!

Proszę o bardziej szczegółowe informacje za pomocą poczty elektronicznej.
        Orientuję się w prawie czeskim i słowackim. Mam dostęp do prawnych baz danych. Sądzę, że wykazałem, iż potrafię tłumaczyć z języka czeskiego i słowackiego na język polski.

Z poważaniem,
      • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 24.10.07, 16:25
        chetnie pomoge, mieszkam w kosiciach, Monika
        azuryt81@o2.pl
        • asiask70 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.11.07, 16:11
          Cześć!
          Też mieszkam w Kosicach (od sierpnia 07), ciekawa jestem ilu Polaków
          tutaj mieszka.Przeprowadziłam sie z całą rodziną, mój mąż jest
          Słowakiem.
          pozdrawiam
          Asia
          • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 23.11.07, 16:33
            Super Asia ze tu jestes, mam nadzieje ze sie spotkamy moj mail azuryt81@o2.pl
          • julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.10.08, 11:47
            Czesc,
            mieszkam na Slowacji z mezem Slowakiem(Stara Lubovna) .Z checia bym nawiazla
            kontakt z Polakami zyjacym na Slowacji.Pozdrawiam
            • waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 14:08
              Cześć
              Poznałem urocza Słowaczkę i niedługo planujemy mieszkać na Słowacji(Dubnica nad
              Vahom) jak możesz to powiedz jak tam jest
              jak tam się mieszka, jak praca..........
              walldus80@tlen.pl
              z góry dziękuje Waldek
          • goralka-3 Polacy na Słowacji a jak jest tam z praca? 09.12.08, 17:17
            Planuje razem z chłopakiem wyjechac na Slowacje do pracy. Moze ktos
            wie o jakis ofertach pracy?? Znamy troche slowacki. Bardzo prosze o
            kontakt. Pozdrawiam!
    • cherilyn Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 19.04.08, 16:33
      Czy forum już umarło? Mam nadzieje ze nie. kocham Slowacje, szczegolnie
      pokochałam góry i Bratysławę, studiuję filologię słowacka.

Chętnie bym się załapała na jakąś pracę na Słowacji :)

Pozdrawiam wszytskich i zazdroscze ze jestescie TAM!
      • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.05.08, 15:24
        chyba umarlo.. ale na naszej klasie mozna znalezc Polakow zyjacych na Slowacji:)
    • bibek222 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.06.08, 14:06
      Zapowiada się u mnie kilka służbowych tygodni w Bratysławie, z chęcią poznam to
      miasto nie tylko od strony znanej z przewodników turystycznych, jakby ktoś ktoś
      był chętny do wspólnego zwiedzania to zapraszam.
      • bibek222 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.06.08, 14:14
        i jakby coś piszcie na bibek222@gazeta.pl
    • femme.m Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 21.07.08, 11:14
      witam, mieszkam w Bratysławie od września 2007, przyjechałam na stypendium, wprawdzie już się skończyło, ale ja tu zostaję, właśnie szukam pracy w BA. pozdrowienia dla wszystkich miłośników tego pięknego kraju :) mój mail: anna.jurewicz@gmail.com
    • julka.6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.10.08, 09:36
      Z checia nawiaze kontakt z Polakami mieszkam tu rodzina.
    • sobea28 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.10.08, 22:17
      hej, mam na imie bea. pisze tak z ciekawosci - zastanawiam sie czy
      jakis Polak mieszka w okolicy miasteczka Velky Krtis...moj partner
      stamtad pochodzi i czasami tam bywamy odwiedzajac jego rodzine.
      byloby milo kogos poznac z okolic:) moj mail bsxb@poczta.onet.pl
      pozdrawiam
    • waldoo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.11.08, 13:27
      czesc ja dopiero planuje przyjechac na Slowacje, mozrzesz mi powiedziec jak tam
      jest.
      Jak rynek pracy?
      dzieki........
      • bagno666 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.02.09, 18:24
        cav wszystkim!

Zadaje kolejne pytanie czy to forum zyje :P ? Prawdopodobnie przeniose sie latem
        do KE, zamieszkam tymczasowo u rodzicow mojego mezczyzny, ktory jest Slowakiem,
        ale musze znalezc jakas prace, widzialam ze pare osob jest z KE, czy mozecie
        napisac co nieco o zyciu i pracy w tym miescie? Obawiam sie jak to bedzie, ale
        do Polski nie chce wracac, przynajmniej na razie, Slowacja bardzo mi sie podoba
        i chce tam zamieszkac na dluzej, poza tym do PL nie jest przeciez daleko ;)

Z gory serdeczne dakujem za odpowiedzi ;)

zdravim

PS. no i musze jezyk podszkolic bo ze zrozumieniem moze nie mam problemow ale z
        mowieniem a juz pisaniem to pewnie gorzej :(
        • olinka80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.02.09, 22:55
          ja nie jestem z KE, wiec nie pomoge Ci w zdobyciu wiedzy o tym miescie. ale moge
          uspokoic, ze jesli ze zrouzmieniem slowakow nie masz problemu, to bardzo szybko
          nauczysz sie mowic po slowacku. Pisac w sumie tez, chociaz pisac dobrze to ja
          umiem do teraz. No coz ich ptaszki sa dla mnie nie do opanowania.
          Ale poza tym jest ok.
          • bagno666 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.02.09, 00:50
            hehe, ja mam trudnosci z wymawianiem dzwiecznego 'h' , ale podobno idzie mi
            coraz lepiej, a jesli chodzi o slowo pisane to wlasnie te przedluzone samogloski
            nie wiem kiedy sie pojawiaja, moze zaczne wiecej czytac to posiade ta wiedze :P
            no i dzieki temu wymowa sie poprawi, bo w koncu jak sie zapamieta wzrokowo slowo
            to i latwiej sie wymowi chyba.

A moze ktos chetny poda mi tu pare przydatnych zwrotow, na przyklad jak sie
            formalnie zwracac do kogos, dajmy na to szefa, u nas mowi sie per Pan a na
            Slowacji to jedynie wiem ze grzecznosciowo mowi sie w liczbie mnogiej w sensie
            'macie' 'jestescie' itp, prawda? Jakies typowe zwroty telefoniczne tez mnie
            interesuja :P Wielkie dzieki!
            • gilavar Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.09, 15:08
              Hey,
              Chcilbym sie skontaktowac z kims kto moglby mi pomoc w zameldowaniu
              na Slowacji, ewentualnie wynajac jakies tanie mieszkanie w ktorym
              nie bede mieszkal, ale bede zameldowany.. Potrzebuje byc rezydentem
              Slowacji. Gdze moge sie zglosic z taka sprawa? Moze ktos ma jakes
              namiary, adresy internetowe? Jak to mozna zrobic?
              • osudio Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.09, 18:31
                Meldunek załatwiasz na Cudzineckej Policii (prosto mówiąc jest to urząd
                zajmujący się obcokrajowcami), w każdym mieście znajdziesz ich oddział - tam
                wypełniasz druk + dokładasz kilka fotografii i czekasz 3-4 tygodnie na coś jakby
                dowód osobisty (dokładnie nazywa się to "pozwolenie na pobyt" i jest podobne do
                naszego nowego DO).
                Mogą (odemnie raz chcieli a raz nie) też chcieć zobaczyć umowę o wynajmie
                mieszkania + dane osoby która Ci go wynajęła. Przy składaniu wniosku i odbiorze
                DO pewnie trzeba być osobiście.
                Także najpierw musisz znaleźć jakiś kąt. A tego szukasz już jak na całym świecie
                - z ogłoszenia albo przez znajomego.
                • gilavar Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.03.09, 06:27
                  Dziekuje za odpowiedz. Czyli najpierw trzeba zalatwic jakis kat. Czy
                  moge dostac od kogos jakies namiary (strony internetowe) ktore
                  oferuja wynajem.
              • gres32 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.08.09, 14:54
                hejka czy juz sie zameldowales na Slowacji?
                • Gość: art Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! IP: *.pl 28.08.18, 12:53
                  hej
                  poszukuje pokoju/mieszkania dla 2 osób na 1-2 weekendy w miesiącu + możliwość meldunku na terenie słowacji.
                  Czy ktoś pomoże?
    • kasia_hlohovec Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 08.04.09, 21:48
      Witam
      Jest ktos moze z Hlohovca albo jego bliskich okolic? Bo jedyna polka jaka znam wrocila teraz do Polski. Tak na marginesie mam 25lat i 16m synka i szukam kogos do pogadania,wyjscia na spacer, bo strasznie mi sie nudzi! :)
      papatki
      • simonki Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 26.03.10, 09:18

• agatamichalina33 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.03.13, 09:06
        czesc

Nazywam sie Agata Lukáč Zareba, jestem z Polski a w Tepličkach, tj. 8km od Hlohovca mieszkam od 6 lat. Jak bedziesz miec ochote napisz na agata.zareba@gmail.com
      • agatamichalina33 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 30.08.18, 19:58
        Cześć kasia_hlohoviec, ja jestem z okolic Hlohovca, proszę napisz mi na e-mail: agata.zareba@gmail.com, napiszę Ci, coś zorganizujemy. :)
    • asiast85 PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowacji 26.06.09, 15:39
      Witam

Chciałabym zapytać czy ktoś się orientuje jakie są koncerny energetyczne na
      Słowacji a dokładnie firmy, które sprzedają energię elektryczną (tak jak Enion,
      Enea, Energa itp. w Polsce. Pilnie potrzebuję tych informacji do projektu nad
      którym teraz pracuję. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje

Pozdrawiam serdecznie
      • utrat Re: PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowac 28.06.09, 17:17
        západoslovenská energetika - e.on
        czeski čez
        te dwie mi wpadaja do glowy, poza tym nie rozumiem dlaczego nie zrobisz nowego
        watku...
        • ladaco2 Re: PILNE!!!! - do osób które mieszkają na Słowac 16.09.09, 08:33
          Fajnie neokoszyczanom - mogą się pospotykać. Może jakiś Polak na Orawie? Okolice
          Namestova! Piszcie na agata23@post.sk
    • wesolapanizpoddasza Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 21.04.10, 19:21
      Witam, poszukuję osób, które będą tak miłe i wypełnią ankietę na temat euro,
      potrzebną mi do pracy licencjackiej. Ankieta składa się z 21 krótkich pytań, jej
      wypełnienie i odesłanie naprawdę nie zajmie więcej niż 10 minut. Zainteresowane
      osoby proszę o kontakt mailowy:

just.jez@interia.pl
    • olo_4 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 28.10.10, 10:17
      witam skad jestes ja z oravy pozdrawiam
    • bibek222 Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 04.12.10, 23:54
      Niedługo się przeprowadzam... na początek hledam ubytovani, pronajom nebo spolubyvane
      ale chętnie pogaga z rodakami
      • ewawinata Re: Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 13.12.10, 10:06
        Cześć
        Mieszkam w Słowacji juz 5 lat okolice Lip. Mikulasa.Jak ten region Cie interesuje, mam propozycje zakwaterowania.
        Pozdrawiam i zycze powodzenia
        Ewa
      • wiolettta0 Re: Czy jest ktoś z okolicy Martina, Żyliny? 01.08.12, 21:48
        Witam,
        I ja szukam kontaktu z polakami z okolic Martina. Pozdrawiam i oczekuje na kontakt.
    • crazybongo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.12.10, 22:46
      Witam!!!
      Poszukuję poważnej,odpowiedzialnej osoby,która mieszka w Słowacji potrafi załatwić sprawy urzędowe.
      Jestem przedsiębiorcom zamierzam stworzyć sieć sklepów.
      Jesli spełniasz powyższe warunki możesz zostać moim wspólnikiem ,i zarabiać niezłą kase.
      Czekam na propozycje poważne pod tel.+48793686835 lub na adres balcerg@o2.pl
      Pozdrawiam!!!
      • crazybongo Re: Polacy na Słowacji - Propozycja Wspópracy!!! 11.12.10, 22:48
        crazybongo napisał:

> Witam!!!
        > Poszukuję poważnej,odpowiedzialnej osoby,która mieszka w Słowacji potrafi załat
        > wić sprawy urzędowe.
        > Jestem przedsiębiorcom zamierzam stworzyć sieć sklepów.
        > Jesli spełniasz powyższe warunki możesz zostać moim wspólnikiem ,i zarabiać nie
        > złą kase.
        > Czekam na propozycje poważne pod tel.+48793686835 lub na adres balcerg@o2.pl
        > Pozdrawiam!!!
        • olaula Praca - współpraca 04.04.11, 17:19
          Małżeństwo (dwie córeczki) ona: Montażysta filmowy, operator kamery. on: Fotografik, własny profesjonalny sprzęt, kilkunastoletnie doświadczenie (studio foto-video) marzą o emigracji z Polski. Zdecydowanie podejmą pracę, współpracę lub własną działalność na terenie Słowacji, najchętniej na stałe. Osoby mogące pomóc lub chętne do współpracy prosimy o kontakt na adres : cfs1@tlen.pl lub GG; 644409
          Wszelkie wypowiedzi na powyższy temat dotyczące wymienionej branży, wskazówki, porady, informacje dot. założenia studia bardzo wskazane
          Zapraszam
          Joanna i Leszek
        • olaula Praca - współpraca 04.04.11, 17:19
          Małżeństwo (dwie córeczki) ona: Montażysta filmowy, operator kamery. on: Fotografik, własny profesjonalny sprzęt, kilkunastoletnie doświadczenie (studio foto-video) marzą o emigracji z Polski. Zdecydowanie podejmą pracę, współpracę lub własną działalność na terenie Słowacji, najchętniej na stałe. Osoby mogące pomóc lub chętne do współpracy prosimy o kontakt na adres : cfs1@tlen.pl lub GG; 644409
          Wszelkie wypowiedzi na powyższy temat dotyczące wymienionej branży, wskazówki, porady, informacje dot. założenia studia bardzo wskazane
          Zapraszam
          Joanna i Leszek
    • lenkailenka Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.11.11, 08:22
      Ahojte, widzę że post jest dość stary ale mimo wszystko spróbuję. Od miesiąca mieszkam w Bratysławie i szukam młodych Polaków, z którymi mogłabym się od czasu do czasu spotkać, pogadać, bo oprócz mojego chłopaka Słowaka nie znam tu prawie nikogo. Mam 21 lat, pracuję w angielskim przedszkolu, jestem po licencjacie. Mój adres mailowy: irenawanot.pl[małpa]gmail.com

będę wdzięczna jeśli ktoś się odezwie :)
      • annmary80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 22.03.12, 16:47
        Wielu Polaków w każdym wieku można spotkać na spotkaniach Klubu Polskiego - informacje o wydarzeniach można znaleźć na www.polonia.sk oraz www.blava.sk.

Najbliższe spotkanie jest pod hasłem „Topienie Marzanny – przywitanie wiosny piosenkami biesiadnymi”,a odbędzie się 25 marca (niedziela) o godz. 15.00

Program spotkania:

- zbiórka w lokalu Polepole (ul. Kazanská 58 w Bratysławie-dzielnica Podunajské Biskupice),
        - wspólny spacer nad rzekę,
        - topienie marzanny,
        - powrót do lokalu,
        - wspólne śpiewanie piosenek o tematyce wiosennej,
        - konkursy dla dzieci.

Uczestnicy spotkania mogą przynieść ze sobą własne wypieki (słodkie bądź słone). Napoje będzie można kupić w kawiarni.

Więcej informacji pod nr. tel. 0903455664.
    • annmary80 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 19.04.12, 15:29
      Przebywasz w Bratysławie? Brakuje Ci kontaktu z Polską i Polakami?

Mamy na to radę. Zapraszamy do Klubu Polskiego - organizacji społeczno-kulturalnej, zrzeszającej Polaków i sympatyków Polski w Republice Słowackiej.

Informacje o naszej działalności znajdziesz na stronie internetowej www.polonia.sk, na facebooku "Klub Polski Bratysława", w czasopiśmie "Monitor Polonijny"

W najbliższym czasie odbędą się dwie imprezy cykliczne:
      *) Majówka-Potańcówka, 19.05.2012 na Zlatych Pieskach, wstęp wolny
      *) Szanty na Dunaju, 27.06.2012, przepłynięcie statkiem po Dunaju, wstęp: 5 EUR dla klubowiczów, 10 EUR dla pozostałych chętnych

Poza tym mamy w planach wspólne grilowanie, wycieczki piesze i rowerowe oraz zorganizowanie strefy kibica w Bratysławie, by móc oglądnąć mecze naszej reprezentacji podczas EURO 2012.
      Szczegóły odnośnie powyższych wydarzeń będą umieszczane w Internecie.

W razie jakichkolwiek pytań, zapraszamy do kontaktu: katarzynatulejko@gmail.com, anna.bienkiewicz@gmail.com, tomasz.bienkiewicz@gmail.com

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
      Kasia, Ania i Tomek
    • takietamo Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 12.07.13, 18:47
      Witam,
      Przebywa ktos moze na wschodzie Slowacji ?
      Aktualnie mieszkam w miescie Michalovce i chetnie spotkam sie z rodakami na male piwo zeby po Polsku troche z kims porozmawiac.
      Pozdrawiam serdecznie :)
      Krzysztof
      • ralen.sk Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 16.03.15, 13:18
        Witam wszystkich , potrzebuje drobnej pomocy ....
        otwieram sklep internetowy na Słowacji z drobnym AGD , Telefonami i akcesoriami potrzebuje do uruchomienia Heureki uzbierac 20 komentarzy od Ověřený zákazník , trzeba zamówić tovar na sklepei i za 10 dni w odpoweidzi na maila z Heureki wystawic opinię . Nie trzeba nic kupować .....
        Ktoś pomoże ????
        P.S. dla rodaków zrobimy super cenki jesli ktos będzie czymś zainteresowany :_)
    • piotrekd123 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 03.10.13, 20:55
      szukam pracy na slowacji bardejov presov kosice svidnik stara lubownia
      • piotrmonshell Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 09.12.14, 13:15
        Szukam osoby która by sprzedawała moje produkty na rynku słowackim, przede wszystkim przez internet.
        Produkuje tablice LEDowe z napisem OTVORENE, krzyże apteczne i inne tablice reklamowe.
        Preferowane osoby mieszkające blisko granicy z Polską.

piotr@monshell.eu
      • damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:48
        Siemka, udało się znaleźć pracę?
    • wiolettasd Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 27.01.17, 15:35
      witam , jestem , niech się ktoś odezwie do mnie , wiem ze post dość stary
      • azuryt81 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 06.02.17, 09:27
        ja juz prawie 10 lat zyje w koszycach..pozdrawiam
        • blumer6 Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 13.03.17, 18:33
          Witam szukam osoby mieszkające na Słowacji. Kupię rachunki za prąd, gaz, czy telefon stacjonarny, płace 10 euro od rachunku, dane osobowe mogą być zamazane. Rachunek jaki mnie interesuje to w formacie PDF który przesyłany jest mailem od dostawcy lub skan papierowego rachunku który przychodzi pocztą. Kontakt do mnie: blumer6@interia.eu
          • radek_piestany Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.01.18, 14:09
            Cześć, też mi trochę Polaków brakuje, na Słowacjie już dekadę siędzę.
        • damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:16
          Cześć
          Nadal mieszkasz w Koszycach?
      • radek_piestany Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 11.01.18, 14:15
        Cześć, to forum tyle razy wstało z popiołów,że spróbuję również ja. Jestem Radek mieszkam w okolicach Piestan, a pracuję w Bratislave, mam 36 lat i 3 letniego syna proszę o kontakt ludzi chętnych nawiązać kontakt. Jeżeli macie małe dzieci to fajnie jakby nasze pociechy mogły się poznać i utworzyć grupę Malych polaków na obczyźnie. mój email radoslaw.gorecki@yahoo.com
    • damianprz Re: Polacy na Słowacji - odezwijcie się! 10.03.23, 23:32
      Dobry wieczór
      Mieszkam w Polsce. Chciałbym nawiązać współpracę z Polakami mieszkającymi we wschodniej Słowacji (Koszyce, Preszów, Michalovce, Bardejów, okolice)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka