jusytka 08.01.07, 23:30 Nie będę odkrywcza kiedy napiszę, że dla mnie takim miejscem jest Słowacki Raj, ale może znacie inne bajkowe miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudziel Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 09.01.07, 13:44 Czeski Raj :) A tak na serio, to takich zachwycających miejsc jest na kopy u naszych południowych sąsiadów. W Czechach na przykład Orlicke hory, Wełtawa między Czeskim Krumlowem a zalewem Lipno, Szumawa. A na Słowacji choćby cały Spisz z Tatrami w tle, Droga nad Dunajcem, Rohace... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janek9930 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:06 Skalnate Pleso (1830m) i wspaniałe widoki stamtąd na szczyt Łomnicy oraz na inne srtony. Np. na dolinę Popradu. Niesamowite wrażenie daje już sam wjazd kolejka gondolową (ceny średnie) a szok pogłębia widok powalonych huraganem drzew. Jeszcze większe wrażenie daje wjazd jeszcze wyżej - ze Skalnego Plesa (jeziora) kolejką na sam szczyt Łomnicy (2632) i w końcu oglądanie z niego innych najwyższych szczytów Tatr (w tym wyższego o kilka metrów Gerlacha) a też ogromnych przepaści. Ale jest warunek trzeba trafić na dobrą pogodę bo inaczej chmury wszystko zasłonią i 15 minutowy (zresztą superdrogi) pobyt na szczycie skończy się minorowym nastrojem. Chwilowe przysłonięcie jakąś chmurką daje z kolei jeszcze lepsze wrażenie. Wtedy czujemy się jak we mgle w dolinie rzeki a gdy chmura zaczyna przechodzić nagle człowiek zaczyna frunąć i czuje się jakby latał nad Tatrami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rj Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.debacom.pl 10.01.07, 20:14 polecam Cesky Raj, Teplicko-Adrspasske Skały i Ceske Svycarsko, a zimią Jested i Jeseniky Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 03.02.07, 21:29 Przeczytałam jeszcze raz twoje posty, fajnie opowiadasz te swoje wrażenia :) Na wodospady pojedziemy, jak zobaczyłam fotki to już byłam do nich przekonana ;) Co do Łomnicy - byłam tam kiedyś dawno temu i w pełni podzielam twoje odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artemizja54 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.minrol.gov.pl 22.01.07, 15:15 Polecam Pravcicką Branę w Czeskiej Szwajcarii, po prostu cudo. Zdjęcia mam, ale mogę tylko wysłać na e-maila dla zaiteresowanych. Służe informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 22.01.07, 21:30 To ja proszę o fotki i informacje o tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artemizja54 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.minrol.gov.pl 23.01.07, 07:48 ok, zrobię to jutro, ale nie jestem bardzo sprawna w internecie i jeśli mi sie nie uda, to poproszę adres e-mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 23.01.07, 08:04 jusytka@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artemizja54 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.minrol.gov.pl 23.01.07, 11:25 ok. jutro wyslę zdjęcia i krótką informacje. A na razie podaje strony ze zdjęciami:www.pbrana.cz (otwórz fotogaleria) oraz www.ceskosaske-svycarsko.cz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pidżi Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:16 Jaskinie w Słowackim Krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamweny2 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:18 Obłazy i szeroko rozumiane okolice- łącznie z stosunkowo niedalekim(cokolwiek to oznacza) prirodnym termalnym kupaliskiem (mam nadzieję, że ich Polacy nie zadeptają- dlatego piszę niezbyt precyzyjnie).Z innej bajki- Jarabinski Kanion (oby go też nie zadeptali-nikomu o nim nie mów hahahahaha). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 24.01.07, 21:35 OK, nie powiem ;) Piszcie jednak nieco bardziej precyzyjnie, gdzie to dokładnie jest i co dokładnie was zachwyciło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ela Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.akron.net.pl 25.01.07, 14:22 Też śledzę ten temat i nadal nie wiem gdzie warto pojechać. Mieszkam we Wrocławiu i chętnie bym pojechała np. w niedzielę do Czech ale gdzie ? Skalne miasta już odwiedziłam. Moze ktoś coś doradzi? Proszę pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artemizja54 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.minrol.gov.pl 25.01.07, 14:43 Proponuje przez Kudowę i kierować sie na Hradec Kralove i Pardubice. Po drodze (szczególnie ciekawe dla dzieci) ZOO Safari w Dvor Kralove, stary szpital w Kuks oraz rzeźby Browna w parku (chyba Belem)obok Kuks. Dla mnie te stwory wyrastające jakby z ziemii sa fantastyczne. Poza tym zamki i pałace wokół HK i Pardubic. Również niedaleko słynna Kutna Hora. Ewentualnie przez Szklarską Porębę i Liberec do Czeskiego Raju, a tam znów zamki i skały. Odpowiedz Link Zgłoś
wal75 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 31.01.07, 20:16 > do Czech ale gdzie ? Skalne miasta już odwiedziłam. Piszesz pewnie o Adrspassko teplickich skalach ? "Prawdziwe" skalne miasta są trochę dalej: ok.50km od przejścia w Lubawce, na zach. od Jicina, czyli Prachovske Skaly (Czeski Raj)i wszystko co dalej w kier.Turnova - miejsca na piesze i rowerowe wypady. Szczególnie polecam Hrubaskalsko (Hruba Skala) - zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
krowi_cycek Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 25.01.07, 15:44 Z racji ze lubie zwiedzac miasta/zabytki/koscioly oto moje ulubione "must see" dla Czech 1. Cesky Krumlov - z oczywistych wzgledow 2. Telc (za najpieknieszy rynek) + Slavonice (za cudkowna sielska atmosfere) + Trebic (za dzielnice zydowska) + Holasovice (za najpiekniejszy barok ludowy w Czechach) 3. Litomysl (zamek) + Nowe mesto nad Metuji (kamieniczki przy rynku) + Broumov (klasztor) 4. Mikulov - za atmosfere, Kromierzyz - za plac biskupi i ogrody 5. Plus Loket (bo lubie urocze male miasteczka z zamkami), Prachatice (za wspaniale kamieniczki i baze wypadowa w gory), Trebon (za rybki, mniam, piwo i.. jak zwykle urocze stare miasto). oraz wiele wiele innych M. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jarek Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:23 Polecam rynek w Bardejowie,zamek w Bojnicach... Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 29.01.07, 08:05 SK: # Mała Fatra - Diery (miniaturka Słowackiego Raju), Dol. Vratna; # G. Choczańskie - Doliny Kwaczańska i Prosiecka, Oblazy; # Słowacki Kras; # Wys. Tatry - np. Studena Dolina; # Gejzer - Herl'any; # zamki, np. Bojnice, Spiski, Orawski itd. CZ: # Cz. Raj; # Szumawa - Dol. Vydra; # Adrspasske i Teplicke Skaly; # Soos (wulkany błotne); # Szwajcaria Cz. (najlepiej połączyć za Szwajcarią Saksońską); # zamki, np. Hluboka n/ Wełtawą, Ćervena Lhota itd. ... Jusytko, wystarczy Ci na wakacje? bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 31.01.07, 21:56 Dzięki:) Zapewniam cię, że nie tylko ja śledzę ten wątek :) W tym roku latem będę w Słowackich Tatrach, więc może jakieś wyjątkowe miejsca w tym regionie znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 31.01.07, 23:37 Proszę. :) Ale tylko Ty odpowiedziałaś, bo Ciebie interesują akurat BAJKOWE miejsca, a przecież każdy co innego uważa za ciekawe dla niego miejsce... ;-) bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Studena Dolina; 31.01.07, 21:58 A ta Studena Dolina gdzie jest dokładnie i co w niej cię zachwyciło? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Studena Dolina... 31.01.07, 23:48 Zachwyciły mnie tam bajkowe Wodospady Zimnej Wody: www.vysoketatry.com/ciele/vspotoka/pl.html Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Studena Dolina... 01.02.07, 12:10 Dzięki:) Rzeczywiscie fajne te wodospady, a jak myślisz damy radę tam dojść z dziećmi? tzn o ich kondycję się nie martwię - są "nie do zdarcia", raczej o bezpieczeństwo. Może znasz jakieś inne fajne miejsca w Wysokich Tatrach? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Wysokie Tatry ... 01.02.07, 13:09 Te wodospady są wyjątkowo łatwo dostępne, tym bardziej, że zawsze można wjechać kolejką na pobliski Hrebienok: www.vysoketatry.com/doprava/pldr/pldr.html Oprócz tego, bardzo podobał mi się Wodospad Skok i liczne stawy w Dolinie Młynicy. Zresztą górskie jeziora uważam za najpiękniejszą ozdobę tatrzańskich szlaków. Zobacz sama fotki i mapy: www.vysoketatry.com/fotogaleria/fotogaleria.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamweny2 Re: Studena Dolina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:43 Jesli chodzi o moje doświadczenia wycieczki z dziećmi (tzn. max 4 godziny) to Dolina Kiezmarska- Zielony Staw, pętelka wokół stawow rochackich (wodospad ale nie pamietam nazwy), Juraniowa dolina (pętelka), a także very lajtowe spacery dolinami np. Białej Wody, Jaworzyny. Bielska Jaskinia i oczywiscie- osobny rozdział Chocske Verchy. Nie wspomnę o bezpiecznych 'klasykach' typu Słowacki Raj (niektóre 'mamuski' bywają bojaźliwe (moja nie jest najgorsza;))). Słowacki Kras poza zamkiem, pałacem, sympatyczną Rożnawą, jaskiniami, i ponorami ma jeszcze Dolinę Zadielską.Oczywiscie wszystkie te miejsca uważam za piękne (a na magii się nie znam). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamweny2 Re: Studena Dolina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:45 P.S dla dzieci w wieku takim jak podałaś w stopce. To miejsca bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Studena Dolina... 02.02.07, 10:56 Fajnie dzięki - ten starszy jest uważny, ale na młodszego mówimy "pogromca śmierci" bo potrafi się znienacka ze słupem spotkać "face to face" ;) Jak byliśmy ostatnio w Harrachovie to stwierdził, że skoczy z mamuciej skoczni ;) Weszliśmy na górę i ku naszemu zaskoczeniu patrząc na nią z góry wcale ze swojego zamiaru nie zrezygnował i płakał cała powrotną drogę, bo mu plany pokrzyżowaliśmy ;) Nie dziw się wiec, ze raczej do tych bojaźliwych się zaliczam ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamweny2 Re: Studena Dolina... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:40 Ja tam jednak wierzę w instynkt samozachwawczy Twojego dzielnego syna.Z resztą rodzice na pewno mu umieją wyjasnić dlaczego nie powinno się puszczać drabiny przy wychodzeniu- nie tylko w Słowackim Raju. Ewentualnie nauczą go chodzić bezpiecznie obok drabinki (to oczywiście żart, chociaż nie jest to przecież niemożliwe- zwłaszcza w Słowackim Raju). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Studena Dolina... 02.02.07, 16:47 Pewnie masz rację, mój ślubny co roku wałkuje temat Słowackiego Raju, a ja wciąż się tam boje jechać z chłopakami, mimo że ten młodszy już w wieku 4 lat na ogromnym statku (na placu zabaw) potrafił wspiąć się jak małpka na bocianie gniazdo po sznurkach i wcale nie spadł;) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Studena Dolina... 19.03.08, 12:28 Przeczytałam sobie stare posty i mogę się pochwalić, że moje chłopaki przeszły dzielnie Suchą Belę w Słowackim Raju, a klamry czy drabinki po drodze potraktowały jak fajny tor przeszkód;) Oczywiście w bardziej niebezpiecznych miejscach asekurowaliśmy ich z mężem na wszelki wypadek ... Zimne wodospady tez zaliczyliśmy (Studena Dolina) - wjechaliśmy kolejką na Hrebieniok w Starym Smokowcu i przeszliśmy szlakiem wzdłuż tych wodospadów aż do pośredniej stacji kolejki na Łomnicę i zjechaliśmy do Tatrzańskiej Łomnicy - cudowna wycieczka, a moje chłopaki przeszły trasę bez żadnego problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 01.02.07, 12:10 Morawski Kras Ślicznie tam jest :) Blisko do Brna , kupa jaskiń do zwiedzania mapy.tiscali.cz/automapa/automapa.php?x=3625800&y=5472662&zoom=4&no=0&is=3 www.moravskykras.net/pl/morawski-kras.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zdenek Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:05 Miejsce w Pisku koło Milotina, gdzie Szwejk poszedł się wysr.. do wychodka za knajpą "U Jarmilki". Do dzisiaj można tam zobaczyć w miejscowym muzeum fragment gazety "Milotinske Noviny", z której kawałek odtargał Szwejk, żeby się podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hejkiel Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:39 Zaciekawiło mnie, chyba pojadę. Które biuro robi tam wyjazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Wieruszewski Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.unregistered.net.exatel.pl 03.02.07, 16:17 Bezwzględnie Karlowe Wary i Mariańskie Łaźnie, kocham te okolice, byłem też 2 rzy na festiwlu w KW, kocham te okolice!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janek9930 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:37 Potwierdzam, Baha77. Bardzo fajna wycieczka dla rodziny z dzićmi, nawet 3 letnimi. Cała trasa bezpieczna w porze letniej. Wczesniej np. w maju może być jeszcze trochę śniegu na szlaku ale ten snieg utrudnia tylko zejście ostatnie 500m przy samych wodospadach i wystarczy maluchów trzymać za rękę. Natomiast raczej bardziej urozmaica całą wycieczkę niż przeszkadza. Dojazd do Srarego Smokovca a stamtąd wyjazd kolejką (ala na Gubałówkę) na Hrebienok. W obie strony coś 12zł a dla dzieci 7 lub 8zł. Stamtąd do wodospadów ok. 1/2 godz (głównie w dół) a spowrotem 40 min spacerkiem. Na Hrebienoku jest restauracja. Z Hrebenoka tez wspaniały widok na Sławkowski Szczyt. Jest to stosunkowo tania wycieczka. Niemniej ja polecam też tą bardziej zapierającą dech w piersiach choć ok. 2,5 raza droższą - tą którą opisałem powyżej a mianowicie z Tatrzańskiej Łomnicy kolejką gondolową (bezpieczną, zamkniętą, 4-osobową) na Skalnate Pleso (Skalne Jezioro) u stóp drugiego co do wysokości szczytu Tatr - Łomnicy. Na miejscu bezpieczny spacer pod obserwatorium meteorologiczne, spacer przy jeziorze i w pobliżu tarasu restauracyjnego. Dodam, że w Tatrzańskiej Łomnicy jest też duża atrakcja dla dzieci i nie tylko - Tatrabob. Jest to zjeżdżalnia grawitacyjna a właściwie mały Rollecaster (50sk za1 przejazd). Polecam dzieciom i dorosłym. Super zabawa (bardzo bezpieczna). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 03.02.07, 21:30 Przeczytałam jeszcze raz twoje posty, fajnie opowiadasz te swoje wrażenia :) Na wodospady pojedziemy, jak zobaczyłam fotki to już byłam do nich przekonana ;) Co do Łomnicy - byłam tam kiedyś dawno temu i w pełni podzielam twoje odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 27.03.07, 14:34 jusytka napisała: >Witam podróżniczkę.Teraz tak blisko?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 04.02.07, 00:43 > Bardzo fajna wycieczka dla rodziny z dzićmi, nawet 3 letnimi. Potwierdzam, Janku. ;-) Z większymi można się wybrać potem (po zobaczeniu wodospadów) Tatrzańską Magistralą do opisywanej przez Ciebie, uroczej Doliny Łomnickiej i wjechać na łomnicę, a następnie zjechać do Tarzańskiej łomnicy. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
grzegrzy Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 08.03.07, 22:14 Witam W Czechach polecam miasta: Kutna Hora i Zlate Hory. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lisia312 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.chello.pl 23.03.07, 12:12 w Czechach zachwycił mnie zamek Karlstajn obok Pragi, a na Słowacji Morawski Kras, szczególnie Przepaść Macocha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: artemizja54 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.minrol.gov.pl 23.03.07, 13:58 przepaść Macocha w Punkevni jaskine jest koło Brna w Czechach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lisia312 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.chello.pl 01.04.07, 21:59 Sorki, Artemizja masz rację, to są Czechy Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 01.04.07, 23:54 ostatnio przejezdzałem prez Stara Lubownie fajne miejsce wszczególności polecam muzeum mieszczaństwa w pieknie odrestaurowanej kamienicy na rynku oraz oczywiście zamek na którym urzedowali Lubomirscy i Zamojscy www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=118&url=stara-lubownia.html pozdrav jacek Odpowiedz Link Zgłoś
tolekatolek Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 06.07.07, 23:03 Podciągam wątek, może jeszcze ktoś inny dostarczy mi inspiracji podczas planowania mojej wyprawy na Słowację? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 07.07.07, 16:08 slovensky raj - sucha bela, hornad okolice smokowcow, stary smokovec - slawkowski szczyt, lomnica, zamkowskiego chata, teryhego chata, czerwona lawka, strbskie pleso, rysy tatralandia, jaskinie lodowa, swobody narazie tyle widzialam i to moge polecic Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 11.03.08, 12:10 Dodam miejsce może nie tyle zachwycające, co ekscytujące, zwłaszcza dla dzieci: Centrum rozrywkowe Babilon w Libercu: www.centrumbabylon.cz/webview.php?cisloclanku=174 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cv Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.e-wro.net.pl 15.03.08, 20:00 do wyżej podanych dodam jeszcze: - wejście na Praded od Karlovej Studanki szlakiem przez Vodopady Bilej Opavy - wymagające, ale po prostu urzekające. - zamki - Bouzov, Sovinec, generalnie wszystko stąd: www.zamky-hrady.cz/index.htm - Olomouc - urokliwe, przepiękne miasteczko Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 12.04.08, 11:22 Przepiękny zamek w Bojnicach_ słowacja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niemamweny Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:42 Pravicka brama (wieczorem), Frydlant. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marta Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.08, 19:02 A niedaleko granicy z Boboszowem (śląsk) znacie jakieś urokliwe miejsca warte zobaczenia? Wybieramy się na jeden dzień i kompletnie nie mamy pojęcia gdzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 13.04.08, 09:28 Nigdy tam nie byłam, ale spróbuj tu: www.sudety.it/index/miejscowosci/zamki Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 16.04.08, 09:21 > A niedaleko granicy z Boboszowem (śląsk) znacie jakieś urokliwe > miejsca warte zobaczenia? Marto, może spodobają Ci się Wielkie Losiny - zamek (pałac), kąpielisko termalne, muzeum papieru i okolice: www.piekary.com.pl/rejviz/index.htm Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Bah77 16.04.08, 09:40 Dawno cię tu nie było... Zapytam nie na temat, byłeś może na Bawarii? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Zachwycające miejsce w Czechach? 28.07.14, 19:22 Hluboká nad Vltavou: fotoforum.gazeta.pl/k/hluboka.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Zachwycające miejsce w Czechach? 28.07.14, 21:44 Zapomniałam już o tym wątku, ale fajny jest :-) Oczywiście dorzucę swoje trzy grosze, bo w Czechach często jestem, a za tydzień znów się wybieram. Czeska Szwajcaria! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.rydy.eu 10.12.14, 12:02 Jest takie fajne miasteczko Stramberk blisko polskiej granicy. O szczegółach poczytaj wtym przewodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? 10.12.14, 20:59 polecam uszi stramberskie;) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77eu Zachwycające i mroczne miejsce... Čachtice (SK).. 16.12.14, 17:57 Zapraszam do Cachtic: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,152009475,155918701.html i następne posty bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czeszka Re: Zachwycające miejsce w Czechach/Słowacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.16, 13:30 Jeśli chodzi o Czechy - bezapelacyjnie Skalne Miasto. Byłam kilka razy i za każdym nie mogę wyjść z podziwu. Tu masz więcej na ten temat: spanie.pl/a/132/Skalne_Miasto_w_Czechach.html . Dodatkowo jaskinie morawskiego krasu spanie.pl/a/122/Potega_natury%3A_Morawski_Kras.html . Wracam tam kiedy tylko jest okazja ;) Odpowiedz Link Zgłoś