banderas77 20.08.07, 11:12 Dostałem 2 mandaty za parkowanie. Ni w ząb nie rozumiałem napisów na parkomacie. Przyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 21.08.07, 05:03 A komu w magistracie węgierskiego miasta(miasteczka) chciałoby sie ścigać listem gończym za brak opłaty parkingowej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
banderas77 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 11.09.07, 09:25 hepik1 napisał: > A komu w magistracie węgierskiego miasta(miasteczka) chciałoby sie ścigać liste > m gończym za brak opłaty parkingowej? ;) Jak by to chodziło o mnie, to pal sześć, ale miałem wtedy auto słuzbowe i wolałbym, aby do firmy to nie dotarło. Dlatego pytam, czy to ewentualnie moze przyjść. Jest to raczej mandat wystawiony przez prywatną firmę. Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arszana Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech IP: *.m.pppool.de 21.08.07, 10:21 to miales szczescie, bo w budapeszcie zakladaja od razu blokady i za nic nie ma ucieczki, to tak dla innych gdyby chcieli ryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
banderas77 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 11.09.07, 09:28 Gość portalu: arszana napisał(a): > to miales szczescie, bo w budapeszcie zakladaja od razu blokady i > za nic nie ma ucieczki, to tak dla innych gdyby chcieli ryzykowac. Może lepiej jak by założyli, zapłaciłbym i po kłopocie;) A tak mogę wylecieć z roboty. Ja bym nawet teraz zapłacił za te mandaty, ale ni w ząb nie kumam węgierskiego. Nawet nie mogę rozczytać kwity, bo na każdym napisane są 2 różne (sic!). Nie wiem, czy warto to płacić? Dlatego pytam, czy przychodzi z Budapesztu mandat. Co Ciekawe mój kumpel spał wtedy w aucie jak wsadzali mandat za wycieraczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arszana Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech IP: *.m.pppool.de 11.09.07, 14:57 no to nie wiem... jest 50 na 50, przysla albo nie beda sie fatygowac, nie umiem doradzic, moze ktos jeszcze przeczyta post, kto doswiadczyl tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
banderas77 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 12.09.07, 10:09 Dzięki za odpowiedzi! Może jest ktoś na forum, kto umie węgierski? Zeskanowałbym mandaty i mógłby przynajmnie mi powiedzieć co tam jest napisane i która kwotę mam wpłacić. Z góry dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 12.09.07, 14:14 Marudnyś jak niebanderas. Rozpal tym mandatem w kominku,przynajmniej będziesz miał cieplej w domu;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banderas77 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech IP: *.eranet.pl 13.09.07, 02:22 Gdyby to o moje auto chodziło, to zeżarł bym ten mandat na ich oczach, ale zrozum że to auto SŁUŻBOWE i nie moge sie nim poruszać w celach prywatnych, a już napewno nie na Węgry! Tylko o to mi biega. Odpowiedz Link Zgłoś
dobranocka1 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 13.09.07, 08:24 Zeskanuj i prześlij mi na priva. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 13.09.07, 09:20 Tia...w Budapeszcie w skali miesiąca mają tysiące albo i dziesiątki tysięcy niezapłaconych kar za nieopłacone parkingi...(miasto ma prawie 2 mln mieszkańców) Czyli dziesiątki ludzi ze specjalnej komórki w tamtejszym magistracie zajmuja sie wysyłaniem ,również za granice,pytań do centralnych urzędów rejestracyjnych w danym kraju pytań do kogo należy samochód...tam tłumaczą z węgierskiego na własny i ochoczo ustalają właściciela pojazdu i wysyłają odpowiedź a wtedy urzędnik węgierski wysyła do twojego zakładu pismo o zapłatę... Napal w kominku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: mandat za Parkowanie na Węgrzech 13.09.07, 09:25 A tak na marginesie...twoja nadgorliwość może cię pokarać. Przy nielogowaniu pokazuje się twój dostawca internetowy. Miateczko znane ,nieduże,choć znane z piwa. W końcu zajrzy tu jakiś koleś z twojej firmy i cie zakapuje u szefa. Będziesz i bez pracy, i lżejszy o parę tysięcy forintów. Odpowiedz Link Zgłoś