oskarek05 11.08.09, 10:44 chcemy pojechac w piątek zrobic dzieciom frajdę w ciemno jestesmy ze śląska czy to nie za daleka wyprawa na weekend?? mamy ok 600km Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:03 600 km ze slaska? ja z Poznania mam 800..wiec cos nie rga.. A w hajduszoboszlo warto byc na wekend...tyle ze w polowie czy drugiej polowie sierpnia jest festiwal kwiatowy w debreczynie i moze byc problem z miejscami w ciemno...sprawdz to jakby co zadzwon do Thermal tourists tel. +36 52 558551 i popros Bile Jurewicza...mowi po polsku bo ojciec jest polakiem i dowiedz sie szczegolow albo zalatw u niego nocleg...owszem troszke przeplacisz ale masz na pewno..a na 2 dni nie kazdy tobie wynajmie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 11.08.09, 14:19 Z Katowic jakieś 500 z małym hakiem czyli może byc w konkretnym przypadku i 600 ;) Ja bym się zastanowił czy warto sie pchać.Słowacja w tym kierunku ma śladowe ilosci autostrady,troche górek ,troche tirów na waskich drogach. A na miejscu w H. w środku sierpnia tłumy nieprzebrane ;) Na dwa dni to frajdy zdecydowanie bliżej bym szukał np w Bukowinie Tatrzańskiej(aqua park) ewentualnie po słowackiej stronie.A to co zaoszczędzisz na benzynie można w dodatkowe frajdy zainwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskarek05 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.net.stream.pl 11.08.09, 16:12 zagranica juz odpada, bo chemy wziąść siostrzenice a nie ma paszportu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:25 skoro odpada zagranica to popieram poprzednika 2 tygodnie temu bylem w bukowinie Tatrzanskiej...jesli uda sie Tobie ominac zakopianke to chyba zdecydowanie lepszy pomysl.. Koszt 2,5h (taka jest minimalka( to 35 zl dorosly i 20 siedmioletnie dziecko.. Mozna takze rozwazyc Szaflary i Zakopane.. Tyle ze te wszystkie kierunki maja wade...Zakopianka i straszne korki na wekendy dlugie i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: 94.254.181.* 21.08.09, 18:51 jeśli potrzebny jest ci dokument to tak ale jesli nie to przecież słowacja jak i węgry są w szengen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 14:47 Katowice - Hajduszoboszlo - rano - max 5 godzin. Katowice - Zakopane ( Bukowina ) - nie rano - ruletka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.09, 15:14 Mondeo TDDI. Niekoniecznie zgodnie z przepisami ale bez szaleństw. Przed otwarciem tunelu było gorzej ale teraz to już luz. Jaworzno - A4 do Krakowa - 47 do Nowego Targu - 49 do Jurgowa. Słowacja - 67 do zjazdu na Rakusy dalej Kezmarok- 536 przez Vrbov do 18 na Presov. Dalej to już pikuś na Koszyce ( uwaga na wlocie często stoi drogówka )- z Koszyc na H granicę drogą nr 68/E71. Węgry - na pierwszym MOLu kupujemy winietkę i ruchy do autostrady przed Miszkolcem. Polecam zjazd do Hajduszoboszlo na końcu autostrady. Szybciej i bezpieczniej. Wystarczy wjechać ok 5.00 rano na pseudoautostradę i można na luzie machnąć ścieżkę w 5 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.09, 16:42 powiem tak..wolno nie jezdze ale z hajduszoboszlo do piwnicznej a to na pewno krotsza trasa niz podales wychodzilo mi minimum 3.45,takze wczesnie rano wracajac okolo 6.00 w sobote....Zreszta przez Lysa i dalej kezmerok i vrbov tez jezdzilem...ale i tak trzeba przeciez przejechac przez kosice, presov itp... A po Polsce to juz zdecydowanie gorzej niz tam...a miales dobre 150- 170 km do pokonania...trasa Krakow Zakopane to minimum 1,5 h jak droga pusta a Ty jechales czesciowo nia + rownolegla do jurgowa...no i trzeba dojechac jeszcze do Krakowa.. Oj cosi chyba nie przestawiles zegarka na czas srodkowoeuropejski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bastek Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: 94.246.138.* 17.08.09, 17:17 zrobię tak jak z żoną. Przyznam Wam rację :) PS. Przy dwóch pasach do Myślenic i czynnej obwodnicy Rabkę robiłem w godzinę. Dostawczym Kangoo... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 17.08.09, 21:15 Ścieżka dobra,auto dobre,zegarek do dupy. Co do żony -prawidłowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:06 co do zony opcja dobra...:)duzo spokoju ma sie wtedy..:) wiesz ja sluchalem o bohaterach ktorzy z Poznania do Zakopanego w wekend jezdza 5 godzin...baaa gora 5,5... owszem tak sie da pod warunkiem ze autostrada ominie lodz czy wroclaw, ze zamiast zakopianki bedzie autostrada...no i warunek konieczny co w polsce jest rzadkoscia nie bedzie akurat ruchu wahadlowego bo autostrda w remoncie...:) Kolego..z katowic do hajduszoboszlo masz okolo 450 km z czego masz Zakopianke, polskie i slowackie gory, praktycznie tylko 28km autostrady na slowacji (presov-koszyce)i autostrade od Miskolca do Debreczyna... Srednia wychodzi okolo 90km na godzine...nie liczac przerw na kupienie chocby 2 winietek na stacjach itp...a nie wierze ze przy mandatach ktore sypia slowacy czy wegrzy ktos jezdzi tam 140-150/h by nadrobic zakopianke itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fürdő Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.pool.t-online.hu 22.08.09, 16:02 hajduszoboszlo@gmail.com Hajdusoboslo oddzielny pokoj 3 dom wogrodzie,a odreebne 1 apartament dla 2-9 +4 +6 osob do wynajecia.Wyposazona kuchnia,grill,parking opcje. Cena:8 euro/noc/osoba www.nixy-apartman.fw.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos skoro nie Hajduszoboszlo na weekend to moze?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 19:12 zakopane www.aquapark.zakopane.pl/ szaflary www.termypodhalanskie.pl/pl, bukowina tatrzanska www.termabukowina.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
os29 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 17.08.09, 20:16 Witamy! Wybieramy sie z tym roku na tydzien do Hajduszoboszlo Bedziemy tam w terminie od 29 sierpnia do 6 wrzesnia. Bylismy tam juz rok temu wiec mamy orientacje odnosnie tego miata i okolic az po Eger. Czy ktos z was wybiera sie w tym okresie? My ruszamy z okolic Jaworzna i Krakowa. Jezeli ktos z Was jedzie w tym okresie podaje moj nmer gg 3026747. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 18:01 Zdecydowanie odradzam Hajduszoboszlo na weekend. Byłam tam pod koniec ubiegłego tygodnia po dobrych kilku latach przerwy. Tłok przeraźliwy. W soboty i niedziele na basenach, oprócz turystów, pojawiają się całe tłumy Węgrów. Koc przy kocu, leżak przy leżaku, w basenach najlepiej stać, bo pływać się nie da. Kwatery można znaleźć bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajdusoboslo Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.pool.t-online.hu 21.08.09, 17:48 hajduszoboszlo@gmail.com Hajdusoboslo oddzielny pokoj 3 dom wogrodzie,a odreebne 1 apartament dla 2-9 +4 +6 osob do wynajecia.Wyposazona kuchnia,grill,parking opcje. Cena:8 euro/noc/osoba www.nixy-apartman.fw.hu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguska Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.chello.pl 22.08.09, 18:58 Ja w ogóle odradzam Hajdu. Byłam tam w tym roku w wyniku spontanicznej decyzji, nie sprawdzając wcześniej niczego w necie, dosłownie decyzja i wyjazd był z dnia na dzień.Tak jak piszą poprzednicy tłok, tłok, i jeszcze raz tłok i dodatkowo bród. Szerzej opisałam już Hajdu w innym wątku.ODRADZAM - dołóż i jedź w inne miejsce. . Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 23.08.09, 09:57 Ja wiem? Może tylko wystarczy nie pchać się tam w lipcu i sierpniu...zresztą prawie jak wszędzie ;) Ja tam jakiś tłumów nie widziałem A oto dowód ;) www.wegry.yoyo.pl/forum/viewtopic.php?t=3&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 12:19 > Może tylko wystarczy nie pchać się tam w lipcu i sierpniu...zresztą prawie jak wszędzie ;) Tylko, że większość z nas ma dzieci i trudno jeździć z nimi podczas roku szkolnego. Mogę tylko pozazdrościć tym, którzy mogą podróżować poza sezonem. też tak kiedyś robiłam. Ale jak zauważyłam, ponad 10 lat temu,w Hajduszoboszlo nie było w sezonie takich tłumów jak w tym roku. Byłam tam w ubiegłym tygodniu i wrażenia mam zdecydowanie złe. Ludzi tłum przeraźliwy, na basemach gwar jak na wschodnim bazarze, ludzie zachowują się skandalicznie - dzieci sikają do wody za zgodą rodziców (widziałam to w dużym brodziku koło aquaparku...), rodzice wysadzają je też w dowolnym miejscu, mało kto płucze nogi przed wejściem do basenów, nanosząc błoto i liście do wody. Do tego wszędzie grają w piłkę, polewają się z karabinów na wodę, oprócz basenku pływackiego nigdzie spokojnie pływać się nie da, zresztą co tam pływać, kąpać się nie da spokojnie. Obsługa w zasadzie porządku nie pilnuje. Pamiętam jak przed laty pilnowano, żeby małe dzieci miały pieluszkę przy wejściu do wody. Teraz jest wolna amerykanka. A samo miasteczko zamienia się wieczorem w lunapark - budy, stragany, grający indianie i dziki tłum na deptaku. Poza tym ok -))) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 23.08.09, 12:37 Znaczy świat schodzi na psy ;) A dziećmi się martw.Jeszcze kilka/kilkanaście latek i z wapniakami już nie pojadą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 12:58 > Jeszcze kilka/kilkanaście latek i z wapniakami już nie pojadą ;) Na to liczę -)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguska Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.chello.pl 23.08.09, 15:01 Aśka całkowicie Cię popieram,czytając Twoja wypowiedź to tak jak bym sama ją pisała. Dodam jeszcze, że samo miasto też mało atrakcyjne (brudno), właściwie żadnej alternatywy na "niepójście" na basen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 16:43 Ja tam byłam całe 4 dni i po 2 już miałam dość. Moje dzieci zresztą też. Byliśmy przed laty 2 razy w Hajduszoboszlo i wtedy było znośnie. Teraz zdecydowanie przybyło ludzi. A przybędzie jeszcze więcej jak zostanie oddany do użytku budowany właśnie ogromny pałac wodny. Sama idea takiego kąpieliska jest fajna ale nie w takim wydaniu. Na Węgrzech jest cała masa termalnych basenów i może warto spróbować czegoś innego? Nawet tu na forum jest sporo kontrpropozycji w stosunku do Hajduszoboszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
andris001 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 28.03.10, 07:31 Apartament Fortuna czynny jest przez cały rok! Wybudowany w 2008 roku apartament znajduje się w cichej, uzdrowiskowiej okolicy miasta, 350 m od ośrodka leczniczego, Aqua Palace, poczty, pizzeri, sklepów spożywczych i restauracji. W budynku na parterze jest: jeden apartament dwuosobowy i jeden apartament czteroosobowy z możliwością dostawki. Na piętrze są: 2 apartamenty czteroosobowe z możliwością dostawki. Do każdego apartamentu należy wyposażona kuchnia, łazienka z WC., balkon, Wifi internet, TV-Sat. Parking na zamkniętym podwórku. Od 01.09 do 01.07. możliwość wykupniena wyżywienia. Mamy wolny apartament 2, 4 lub 6 -osobowy. Kontakt: Wegry Hajdúszoboszló 4200 Wesselényi ul. 56 www.fortuna2008.hu Email: fortuna2008@vipmail.hu Skype: fortunaapartman Odpowiedz Link Zgłoś
os29 Re: Hajduszoboszlo na weekend?? 27.08.09, 15:02 szukamy MIŁOŚNIKÓW NAGOŚCI Witamy! Wybieramy sie z tym roku na tydzień do Hajduszoboszlo. Będziemy tam w terminie od 29 sierpnia do 6 września. Byliśmy tam juz rok temu wiec mamy orientacje odnośnie tego miasta i okolic az po Eger. Czy ktoś z was wybiera sie w tym okresie? My ruszamy z okolic Jaworzna i Krakowa. Jeżeli ktoś z Was jedzie w tym okresie podaje moj numer gg 3026747 telefon 784 065 202 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajdu Re: Hajduszoboszlo na weekend?? IP: *.pool.t-online.hu 07.04.10, 23:19 wolne terminy i rezerwacje :hajduszoboszlo@gmail.com Hajdusoboslo oddzielny pokoj 3 dom wogrodzie,a odreebne 1 apartament dla 2-9 +4 +6 osob do wynajecia.Wyposazona kuchnia,grill,parking opcje. Cena:7- 8 euro/noc/osoba www.nixy-apartman.fw.hu Odpowiedz Link Zgłoś