Dodaj do ulubionych

kurs wizażu Wa-wa

30.09.09, 11:01
zdecydowałam sie na kurs wizażu, a właściwie makijażu - dla siebie,
dla przyjemności:))
możecie mi polecić szkołę, która organizuje takie kursy jedno lub
kilkudniowe, może same macie już za sobą taki kurs i jakieś dobre
wspomnienia?

Obserwuj wątek
    • Gość: wizażytska Re: kurs wizażu Wa-wa IP: 77.222.240.* 04.10.09, 15:38
      Prowadzilam kursy wizażu w jedej z popularnych szkol (czesto nie niej mowa na
      tym forum). Wlasne polecilabym bez mrugniecia okiem, bo dawalam z siebie
      wszystko wlaczenie z zapewnieniem materialow szkoleniowych i powszechnie
      stosowanych na szkoleniach multimedialnych metod, ale juz przestalam i TAM nie
      polecam chyba ze ktos lubi notowac jak w podstawowce i rysowac.Moim zdaniem w
      dobie dziesiejszych mozliwosci to smiech na sali i mega obciach:))
      • Gość: Marta M Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.subscribers.sferia.net 07.10.09, 14:57
        Witam
        Ja brałam udział w takim szkoleniu. Była to taka indywidualna nauka
        makijażu.Byłam bardzo zadowolona, szkolenie w zasadzie wyłacznie
        praktyczne,żadnego notowania. Taki instruktarz wykonywała p Olga
        wizażystka (moge podać nr jak ktoś będzie chciał). Panią Olge
        poznałam jak brałam ślub i to właśnie ona malowała mnie do ślubu
        (rewelacyjnie!). Na takim szkoleniu jest 1-2 osoby (ja byłam sama),
        więc czas jest poświęcony w zasadzie tylko tobie. Na początku ogólne
        zasady teoretyczne, a później tylko ćwiczenia praktyczne. P Olga
        jest mocno elastyczna i kładzie nacisk dokładnie na to, na czm tobie
        zależy. Można na prawde dużo skorzystać.
        Polecam!
        • paznokciomaniaczka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.11, 15:27
          ja polecam Beauty Lux byłam u nich na tym kursie II stopnia i jestem bardzo zadowolona. wcześniej robiłam już inny kurs ale po nim nie czułam się tak dobrze przygotowana jak teraz
          • Gość: Patrycja Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 20:28
            A ja bardzo byłam zadowolona z kursu w Eurolook. Moim zdaniem bardzo profesjonalne podejście, co do zakresu jakie obecnie proponują oraz cen wystarczy wejść na ich stronę
    • Gość: kora Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 18:28
      serdecznie zapraszam na indywidualne kursy wizazu, jestem trenerem
      wizazu, wsolpracuje z 2 firmami kosmetycznymi oraz szkolami wizazu i
      stylizacji, zapraszam, www.kora-brylinska.iportfolio.pl
    • Gość: marika Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.internetia.net.pl 25.07.10, 17:47
      w Warszawie znam jedynie Centrum Szkoleń New Look, gdzie można zrobić kurs
      makijażu permanentnego, podobno teraz bardziej opłaca się zrobić tego tupu
      szkolenie, niż kurs zwykłego wizażu, linergiści są coraz częściej poszukiwani, a
      że ta szkoła ma swoją renomę to i pewnie dostanie po niej pracy nie powinno być
      zbyt trudne
      • Gość: Patrycja Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 20:31
        Zobacz jeszcze ofertę Eurolook. Ja uważam, że szkolenia są na bardzo wysokim poziomie, a co dla mnie było ważniejsze prowadzone przez renomowaną i to nie tylko w Polsce kadrę
    • kakaka650 Re: kurs wizażu Wa-wa 10.08.10, 13:34
      polecam szkołę wizażu i stylizacji Artlook w Warszawie
    • escimo76 Re: kurs wizażu Wa-wa 26.10.10, 14:19
      Ja polecam www.aspetto.pl

Byłam tam na kursie makijażu - takim dwudniowym- makijaz dzienny i wieczorowy, Natomiast kazdy z uczestników ma czas dostosowywany do wymagan, umiejetnosci i technik makijazu jakie chce się poznac. Ze mna troche rozmawiala zanim ustalilysmy co i jak. Mi zalezalo bardzo na makijazu wieczorowym;-)) Teraz moge malowac sie w koncu sama i nie mam dziwnych sinców pod oczami;-)

Wiem że p Samanta prowadzi tez szkolenia grupowe. Ceny sa przystepne a kosmetykow sporo;-) Ma olbrzymie doswiadczenie bo pracuje glownie przy sesjach foto wiec nie jest tak łatwosie z nia umowic.
      Kiedys bylam na kursie w jednej ze szkol makijazu i poziom był duzo duzo nizszy i nie byłam zadowolona wiec nie bede o tym pisala.

wspanialych makijazy zycze ;-)
    • Gość: angfi@vp.pl Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.merinet.pl 28.10.10, 16:07
      Jezeli nie znalazla Pani szkoly wizazu serdecznie zapraszam w najblizszy piatek 29 pazdziernika, do sali konferencyjnej Mary Kay Cosmetiks Poland o godz.18,00 w Wa-wie ul. Biwty Warszawskiej 7.
      Pozdrawiam,
      Niezalezna Dyrektor Sprzedazy Anna Gilewska-Fitas
      Ps;prosze o potwierdzenie na nr tel. 600 033 897, poniewaz ilosc miejsc jest ograniczona
      • Gość: oliwa Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.home.aster.pl 04.03.12, 14:34
        Mozecie sprawdzić sobie również tutaj na jakie kursy jest warto sie zapisać
        www.dziewulscy.pl/kursy.html
        a jak widać jest w czym wybierac
        • Gość: kasia Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.31.119.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.07.14, 19:33
          Zgadzam się Wami, ponieważ jest to bardzo dobra i ceniona międzynarodowa szkoła. Wystarczy tez popatrzeć na ich profil na FB zeby wiedzieć i widzieć co daje ta szkoła, jakie umiejętności.
    • jadziaaaaa Re: kurs wizażu Wa-wa 06.02.11, 15:55
      polecałamjuż w innym wątku kurs makijażu organizowany przez NEW NAILS - sama skończyłam taki kurs dla własnej przyjemności, do użytku prywatnego ;) i w końcu nauczyłam się szybko i prosto nakładać eyeliner ! ;) co jest pewnego rodzaju sukcesem ;).... używają dobrych kosmetyków i panuje tam przyjazna atmosfera. ceny też są przystępne
    • kinnka Re: kurs wizażu Wa-wa 07.06.11, 10:35
      Serdecznie zapraszam na indywidualne lekcje makijażu prowadzone przez profesjonalną wizażystkę z siedmioletnim doświadczeniem.

Czego się nauczysz:
      - jak prawidłowo pielęgnować swoją cerę
      - jak dobrać kosmetyki kolorowe do swojego typu urody
      - jak się malować na co dzień i od święta
      - jak uzyskać trwałość makijażu
      - jak szybko zmodyfikować makijaż dzienny na wieczorne wyjście.

Dodatkowo zdradzę kilka sztuczek wiażystów :)

Dojazd na terenie Warszawy gratis.
      • berberys123 Re: kurs wizażu Wa-wa 02.09.11, 11:55
        Najlepiej nauczyć się makijażu malując samą siebie. Nie malowałam się kompletnie i chciałam się nauczyć profesjonalnie malować. We wszystkich szkołach jakie znalazłam dziewczyny malują siebie nawzajem i poznają teorię na temat makijaży. Znalazłam szkołę, która robi krótkie szkolenia za to bardzo konkretne, bez lania wody. Grupa max 4 os. Atmosfera domowa, Pani Ania ma doświadczenie ponad 12 letnie i jest mega sympatyczna! Każda z nas malowała się samodzielnie. Miała dobrane kolory makijażu, rodzaj makijażu odpowiedni do twarzy na dzień i wieczór. Dla mnie kompletnego laika, który nie wiedział jak trzymać pędzelek, 6 godzin nauki pozwoliło na samodzielne wykonywanie makijaży i zaskakiwanie wszystkich znajomych do dziś :) Prowadzą również zajęcia indywidualne i stylizację. www.koloris.pl
        • magda-kr Re: kurs wizażu Wa-wa 30.01.12, 09:55
          Ja polecam kurs w GOOD LOOK w W-wie.www.akademiagoodlook.pl Są tam kursy 16-godzinne, gdzie dziewczynymalują się same, ale dla tych co chcą ćwiczyć nie na sobie załatwiane są modelki do ćwiczeń:-) Zresztą mieści się też tam Akademia Metamorfoz gdzie robi się metamorfozy:-)
        • Gość: Patrycja Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 20:56
          A jaki "papierek" dostajesz po? Bo osób, które idą na takie kursy by poprawić swój makijaż jest raczej garstka. Dlatego wolę owszem (nie ujmując nic pani Ani) profesjonalne szkolenia, ale organizowane przez profesjonalne szkoły, których certyfikat liczy się nie tylko w Polsce. przykładem może służyć Europejska Akademia Wizerunku Eurolook
          • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 20:03
            Masz rację, ale fakty są takie, że to ta garstka będzie póżniej pracować w zawodzie przy sesjach zdjęciowych i planach filmowych a nie na kasie... W zawodzie wizażysty "papierek" bez umiejętności jest absolutnie nic nie warty. Liczy się twoje portfolio, z kim i gdzie pracowałaś. Sama długo szukałam dobrej szkoły wizażu i tak się żłożyło, że niedawno moja koleżanka skończyła kurs wizażu profesjonalnego w Mubu kursach. Po rozmowie z nią mogę śmiało powiedzieć że mają najlepszą ofertę na rynku. W ciągu miesiąca miała dwie sesje zdjęciowe, plan filmowy i praktyki na reklamie! Jak zobaczyłam jej prace to nie mogłam uwierzyć, że po miesięcznym kursie wyszła z takim portfolio. Ja zapisałam się na marzec i już nie mogę się doczekać :) Jak chcecie zobaczyć to proszę link: MUBU Kursy
            • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:22
              Masz rację, ale tylko po części. Papierek jest potrzebny, tak jak później rekomendację. Jeżeli chcesz być profesjonalistką. Skąd ja mam niby wiedzieć, że jesteś dobra? Zakładając środowisko reklam, aktorów itd. Takie polecenia na zasadzie bez papierka i amatorsko to możesz zarabiać jako osoba malująca sąsiadki na osiedlu. W sumie też zarobek ale czy o to chodzi? A co do Eurolook to kontakty masz możliwość nawiązać już na kursie. Bowiem właśnie tam kursantki malują osoby znane publicznie. Np. Panią Martę Żmudę-Trzebiatowską, Rafała Królikowskiego czy Ewę Kasprzyk. Jak się będziesz dobra to te kontakty zostaną. Skończysz kurs, będziesz miła certyfikat i kontakty mogące ciebie polecać dalej. Czasy polecania przez sąsiadki się skończyły kilka lat temu, a to że zdarzył się wyjątek (bo tak traktuję to co piszesz) oznacza nic więcej niż potwierdzenie reguły
              • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 20:47
                Oczywiście zgadzam się z Tobą. Mówiłam o papierku bez umiejętności, bo nawet jak komuś uda się skończyć renomowaną szkołą a nie posiada odpowiednich umiejętności to samym papierkiem nic nie zdziała. Skąd wiedzieć czy jestem dobra? Oczywiście z portfolio. Jak widzę fanpage'e najlepszych wizażystek to wydaje mi się, że nikt ich o szkołe czy certyfikat nie pyta :)
                Jestem pewna, że jak będę miała takie zdjęcia w portfolio jak tu to napewno będę miała szansę się przebić na rynku.
                • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:55
                  Owszem portfolio jest ważne, podobnie jak wszelkie działania PR, strona itd. Jednak podstawą jest fakt by mieć odpowiednie podstawy zawodowe i dużą dozę talentu. Jednak jakoś nie słyszałam, by ktos się wybił bez tego
                  • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 21:06
                    I ja te podstawy zawodowe chce właśnie zdobyć i szlifować, bo bez nich nie stworze własnego portfolio :) Zapisałam się do Mubu kursów bo widziałam jakie prace dziewczyny stworzyły na kursie i zrobiło to na mnie wrażenie. Nie wypowiadam się absolutnie w roli eksperta bo na rynku wizażowym póki co jeszcze nawet nie istnieje, ale każdy musi jakoś zacząć i wydaje mi się, że jeśli na kursie wezme udział w dwóch sesjach zdjęciowych i planie filmowym to będę miała fundamenty żeby iść dalej :)
                    • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 21:34
                      W sumie to dokładnie o to chodzi, ja będę obstawała przy przykładzie , który podałam, dlaczego - też napisałam, więc nie będę się powtarzać. Uważam, że możliwość malowania celebrytów w trakcie szkolenia w pewien sposób mówi o jakości i szkolenia i tego czego uczą
    • Gość: bożena Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.home.aster.pl 15.02.12, 10:08
      Bardzo pozytywne opinie słyszałam równiez o Studium Dziewulskich. To tak jesli ktoś szukałby własnie dobrej szkoły wizażu i charakteryzacji w stolicy. Zreszta z tej szkoły wychodziły i wychodza coraz to znane nazwiska w branży wizazu i stylizacji właśnie.
      • malgosia20000 Re: kurs wizażu Wa-wa 15.02.12, 17:35
        Ja dużo dobrgo slyszalam o szkole Kozlowska Visage, kursy kosztuja kolo tysiaka, co w porownaniu z innymi nie jest wygorowana cena, a uczy sie przy tym od najlepszych. ;) Jutro zaczyna sie kurs stylizacji, ale 15go marca rusza kurs makijazu:) tutaj link: www.kozlowskavisage.pl/
        • kazik355 Re: kurs wizażu Wa-wa 16.02.12, 10:41
          Moja żona ukończyła kurs w tej szkole jakiś czas temu i z tego co wiem to jest zadowolona. Jeśli chcecie to mogę jej powiedzieć żeby coś o tej szkole Wam powiedziała albo może macie jakieś pytania to dajcie znać
      • kubaort Re: kurs wizażu Wa-wa 23.02.12, 17:32
        Fajny kurs wizażu jest dostępny tutaj:
        www.kursydvd.pl/wizaz-p-46.html
        Jest to kurs DVD, który kosztuje zaledwie 23,90zł. , więc jest to naprawdę bardzo niska cena, a materiały zawarte na płycie są najwyższej jakości.
    • k_gwiazdka Re: kurs wizażu Wa-wa 21.05.12, 14:29
      polecam Eurolook:) co prawda ja byłam na dłuższym kursie, ale kilkudniowe też chyba mają w ofercie, musisz dopytać ;))
      szkoła bardzo fajna, profesjonalna, miła atmosfera i możesz się załapać na praktyki w Hollywood ;>>
      • Gość: natalcia Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 20:34
        Polecam lukaartystyczna.pl/index.php Moja koleżanka była i wróciła bardzo zadowolona.
        Mówi że kurs na najwyższym poziomie, prowadzony przez profesjonalistów.
    • hanula05 Re: kurs wizażu Wa-wa 21.10.12, 22:46
      witam,

zapraszam na indywidualne lekcje makijażu w pracowni charakteryzacji i makijażu przy ul.Ogrodowej 11(analiza kształtu twarzy, dobór odpowiedniej kolorystyki zgodnie z typem urody, podkreślenie atutów urody oraz skorygowanie niedoskonałości, nauka wybranego makijażu krok po kroku)
      www.aniakrzyzanowska.pl
      zapraszam:))
      • Gość: Aurora Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.play-internet.pl 30.10.12, 22:45
        Interesuje się stylizacjami, czytałam na forum o kursach wizażu na dvd, prawdę mowiąc wolalabym miec kogos kompetentnego nad sobą, kto będzie korygował moją pracę i postępy. Miałam okazję poznać szkołę SELECT ukonczyłam tam kurs fryzjerski i miałam wgląd jak wyglądają też inne kursy m.in. własnie z wizażu. Osoby ktore odbywały kurs praktykowaly na biezaco pod okiem instruktorek. Na koniec tak jak my zresztą, mialy też sesję fotograficzną, zresztą mozna ocenić nasze prace na stronie www ośrodka. Polecam dla osób, które chca uczyć się profesjonalnej stylizacji od najlepszych.
        • Gość: Patrycja Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 20:58
          Ja uważam, że pod względem profesjonalizmu oraz zakresu kursów bardzo dobrą ofertę ma Eurolook
        • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 20:07
          Ja zdecydowałam się na Mubu Kursy i jestem zapisana na kurs w marcu. W ofercie mają nie jedną, ale dwie profesjonalne sesje i do tego plan filmowy + praktyki. jak zobaczyłam co robiła poprzednia grupa na ich stronie, to uznałam że lepiejszej oferty w takiej cenie nie znajdę.
          Pozdrawiam :)
          • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:27
            To zobaczyłaś co robiła poprzednia grupa w internecie czy zobaczyłaś jakie efekty pracy ma twoja koleżanka? Bo jeden temat a dwie różna wypowiedzi promujące tę samą szkołę (powód zainteresowania) w niespełna 2 minuty od jednej osoby? Jaka jest prawda?
            • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 20:40
              Ona była w poprzedniej grupie, więc temat ten sam :) Zdjęcia i film czyli efekty jej pracy widziałam w internecie, najpierw na fb, później na stronie szkoły.
              • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 20:58
                A to sorry, źle to odebrałam :-)
                • karola.relicka Re: kurs wizażu Wa-wa 11.02.13, 21:10
                  Może trochę moja wina, bo pisze wszędzie co udało mi się znaleźć ;p Może przez to, że już się zapisałam to jestem trochę nakręcona na te sesje i film i wogóle :)
                  • Gość: Jagoda33 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 21:38
                    Ogólnie wypada życzyć tylko powodzenia co niniejszym czynię :-) Każdy ma prawo do swojej wersji i obiera takie szkolenie jakie mu najbardziej pasuje. Mnie w Eurolook przekonała możliwość malowania takich osób jak Ewa Kasprzyk itp
                    • 9zaza Re: kurs wizażu Wa-wa 28.02.13, 13:21
                      Cześć, jak wyglądają i z czym są związane te dwie profesjonalne 2 sesje? :-) w Select to na koniec kursu w ramach dyplomówki, no a potem już tylko egzamin i koniec kursu. Dobra sprawa bo weryfikuje sie czego sie człowiek nauczył i jak rozwinał pod katem stylizacji.
                      Udział przy takiej sesji to super sprawa, zeby tylko móc potem pracować przy takich sesjach na co dzień, marzenia..... :-)))))
    • strelicjaaa Re: kurs wizażu Wa-wa 13.03.14, 08:37
      Ja też wybieram się do Beauty Box na rozszerzony kurs makijażu . Mam koleżankę po tej szkole i ona już dawno maluje do sesji. Byłam tam nawet osobiście zobaczyć warunki i porozmawiać , bo słyszałam,że zajęcia odbywają się w salonie kosmetycznym i mnie to zdziwiło.Ale zajęcia są w poniedziałki, kiedy klientek nie ma a sam salon jest prześliczny. Niewielki i przytulny, wszystko co trzeba tam było.
      Bardzo mi się podobało,że zajęcia są popołudniu i raz w tygodniu,bo nie koliduje mi to z pracą.
      P. Agata Świecka jest podobno bardzo wymagająca, ale mi zależy, aby czegoś wreszcie się nauczyć.
      • monia8n7 Re: kurs wizażu Wa-wa 13.03.14, 13:54
        Ja nie lubię lipy i stawiam na profesjonalizm, jak wybierałam szkołę gdzie miałam studiować najpierw oczytałam się opinii nie tylko o tej konkretnej która mnie interesowała ale i o innych na forach , sprawdzałam czy udzielają sie na fb . I wcześniej odwiedziłam tą placówkę, w ciemno w życiu nie podjęłabym decyzji. I tak też poczyniłam wybierając się na kurs z wizażu. Wybrałam Warszawę i szkołę Select ale….ale…. najpierw obejrzałam ich galerię, potem kadrę, zaintrygowała mnie też zakładka SUKCESY ABSOLWENTÓW na której jest cała masa kursantów którzy już pracują w zawodzie – no czegoś takiego nie znalazłam w żadnej szkole. Dodatkowo ich blog jest tak profesjonalnie i ciekawie prowadzony że nauka tam nie może być kiepska. Ich Fun Page jest pełen prześlicznych makijaży biżuteryjnych które uczniowie wykonują zaledwie po tyg nauki. Mam farta bo akurat trafiłam na czaderską promocję - tańsza cena kursu, jakieś gratisy ( pędzle, sesja, dodatkowe szkolenie i godziny nauki ). Więc od kwietnia witaj Warszawo !;)
    • Gość: ciapulkowa Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.14, 13:15
      Polecam Select! Mają fantastyczną kadrę, wogóle świetni ludzie tam pracują. Byłam u nich na wizażu takim profesjonalnym, ale mają też kursy indywidualne więc spróbuj się dowiedzieć. Idą z duchem czasu i kuszą fajnymi promocjami:D naprawdę polecam!
    • strelicjaaa Re: kurs wizażu Wa-wa 30.05.14, 10:11
      Ja też już jestem po kursie w Beauty Box i chciałabym się podzielić wrażeniami.
      Po pierwsze-czułam się nie jak na kursie, a jak na spotkaniu z koleżankami.Przesympatyczna, rodzinna atmosfera, były tylko 4 osoby.Zajęcia prowadziła Daria Sikorska i p. Agata Świecka.Bardzo dokładnie i cierpliwie tłumaczą, pokazują w praktyce różne ciekawe tricki.Ja realizowałam kurs tygodniowy intensywny, więc materiał był duży, zajęcia codziennie po 8 godzin i nie było zbyt łatwo.Ale mam zdjęcia z dyplomu,makijaże ślubne i wieczorowe i już w czerwcu mam umówione pierwsze ślubne makijaże.
      Żałuję tylko,że nie mogłam wybrać kursu rozszerzonego, bo nie zebrało się 6 osób w grupie.Wiem,że taki rozszerzony kurs będzie na jesieni i chyba się też na niego też zapiszę.Zajęcia raz w tygodniu przez cztery miesiące.No i na nim są już praktyki.
    • skowronek.qq Re: kurs wizażu Wa-wa 10.07.14, 16:17
      ja do jakiejś dziury bym się nie zapisała, skoro płacę to też wymagam ... raz popełniłam najgorszy błąd w swoim życiu i nie sprawdziłam szkoły i poszłam na kurs taki dwu dniowy z makijażu fotograficznego i powiem wam że katastrofa, na sali brud, smród i ubóstwo ! leeee .. nigdy w życiu nie chciałabym więcej uczyć się w takich warunkach . Zupełnie co innego było w szkole select tam widać dbają o porządek i kosmetyki są zadbane, nie ma mowy o sypiących się cieniach.. także nie wydawać kasy na bzdety tylko inwestować w siebie !
    • Gość: Melania30 Re: kurs wizażu Wa-wa IP: 107.191.107.* 13.07.14, 11:44
      Dobre wspomnienia mam z kursu jednodniowego w Beauty Box. Organizują tam też dłuższe kursy makijażu. Fajnie łączą teorię z praktyką, a także jest mój ulubiony punkt czyli sesja fotograficzna na koniec. :) Ja pracuję jako kosmetyczka i wybrałam sobie konkretny kurs tematyczny z artystycznej stylizacji brwi, ale wiem, że przygotowują też kursy dla osób, które chcą się dopiero czegoś nauczyć od podstaw.
      • Gość: ja Re: kurs wizażu Wa-wa IP: 5.174.21.* 02.09.14, 20:40
        Jestem po kursie w szkole select. Niestety uważam, że pieniądze mogłam zainwestować lepiej i wybrać lepszą szkołę. Jedna z prowadzących Agnieszka M. jest osobą bez umiejętności pedagogicznych, brak u niej chęci by dzielić się ze słuchaczami wiedzą dotyczącą np. kosmetyków i różnych technik wykonania konkretnego makijażu, a na pewno najgorsze były śmiechy z kursantek. W szkole brakuje kosmetyków. Musiałyśmy przynosić swoje korektory, maskary i podkłady. O pędzlach nie wspomnę... Nie polecam.
        • Gość: ghosia Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 13:23
          Byłam na kursie fryzjerskim w Select i mam zupełnie inne wrażenie. Oczekiwania miałam duże bo i kurs nie jest najtańszy. Generalnie się nie zawiodłam maja tylko maly parking, ale zaparkowalam na ulicy z tylu. Wybieram sie pod koniec roku na kurs wizażu i wiem, ze mnie czegoś naucza.
        • szkola-select Re: kurs wizażu Wa-wa 24.10.14, 13:28
          Szanowni Państwo, jako kierownik działu operacyjnego Europejskiej Szkoły Stylizacji Select, mogłabym napisać wiele, ale uważam, że rzeczywistość najlepiej obrazują zdjęcia i filmy. Szkołę SELECT można obejrzeć pod tym linkiem: select.edu.pl/backstage-2 . Widać na nich wyposażenie sal, stanowiska do wizażu, kufry make up a także kosmetyki marek, z którymi współpracujemy na stałe ( m.in. MAC, Rouge Bunny Rouge, Karaja, Kryolan, APC, Bikor, Paese itd.). Na uwagę zasługuje fakt, że w/w firmy nie podjęłyby ryzyka współpracy ze Szkołą, która nie posiada udokumentowanej sukcesami wieloletniej renomy. Największym naszym sukcesem jest tysiące przeszkolonych osób, pracujących w wybranych zawodach i realizujących się na płaszczyznach trudnego i wymagającego rynku pracy. Serdecznie zapraszam każdą osobę, która chciałby odwiedzić Select, porozmawiać z naszymi wykładowcami lub miałaby ochotę zobaczyć jak są prowadzone zajęcia. Uważam, że każdy element życia szkoły musi być zdecydowanie transparentny. Szkoła jest do Państwa dyspozycji 7 dni w tygodniu.
          Praca naszej instruktorki Agnieszki M według ankiet, posiadanych przez szkołę jest oceniana na najwyższe oceny (6-5, średnia z 250 ankiet/rok). Dlatego też, taka opinia jest co najmniej odosobniona.
          Na koniec pozwolę sobie na jeszcze jedną uwagę. Ostatnio zauważyłam że niektóre firmy próbują grać nie fair w stosunku do konkurencji. Jestem tym faktem zdziwiona bo konkurencyjność jest zaletą. Poprzez zdrową konkurencję firmy rozwijają się oraz starają obsługiwać klientów na najwyższym poziomie.
          • Gość: miłek Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.14, 21:10
            Brawo!! Jestem absolwentem i podpisuję się pod wypowiedzią szkoły. Dobrze uczą i są na czasie
            • Gość: t.tris Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.dynamic.mm.pl 24.08.15, 09:37
              WWW.SELECT.EDU.PL, znalazłam na ich stronie info o dofinansowaniu, szkola jak najbardziej profesjonalna. Poszukamj eszcze trochę ale wyglada mi to na godną uwagi opcje
    • Gość: miśka Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.14, 16:55
      Pewnie już coś kochana wybrałaś, też szukałam trochę, robię to z zamiłowania i chciałam żeby szkoła dawała mi poczucie profesjonalizmu. Wybrałam Select w Warszawie, byłam w środku w sobotę i przekonałam się. Zaczynam kurs niebawem :)
    • sasajna Re: kurs wizażu Wa-wa 31.10.14, 01:35
      polecam tą szkołę: fam-makeup.pl/
      • Gość: Eryck Re: kurs wizażu Wa-wa IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.15, 20:42
        Temat zawsze będzie budził kontrowersje. Każdy ma jakieś wyobrażenie o szkole makijażu. Moje było trochę inne, na szczęscie zawiodłem się pozytywnie. W szkole select w Warszawie nauczyłem się podstaw tylko dzięki pracy na modelkach. Szczęcie tym wieksze, że w róznym wieku, co przydaje mi się teraz podczas pracy zarówno w teatrze jak i programach TV. Uczę się ciągle, szukam, czytam w tej branży nie ma poziomu 100% o ile traktujesz to jak sztukę!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka