1wo-nka 17.12.09, 12:52 Mam pytanie, jak mogłabym się nauczyć profesjonalnego makijażu i wizażu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Lili Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 21:57 możesz zrobić kurs ,skonczyć szkołe kosmetyczną lub w niekórych zakładach kosmetycznych mają nawet wofercie naukę wizażu za ok 100 zł,trwa ok 1 h .ale wprawy nabiera sie z czasem Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.y.s.i.a Re: Pytanie - nauka wizażu? 05.01.10, 16:05 1wo-nka napisała: > Mam pytanie, jak mogłabym się nauczyć profesjonalnego makijażu i > wizażu? Piszesz profesjonalnego, wiec wiazesz z tym swoja przyszlosc zawodowa? W takim wypadku przydalaby sie szkola, albo jakis porzadny kurs np. taki Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 07.01.10, 12:37 k.r.y.s.i.a napisała: > 1wo-nka napisała: > Piszesz profesjonalnego, wiec wiazesz z tym swoja przyszlosc > zawodowa? W takim wypadku przydalaby sie szkola, albo jakis porzadny > kurs np. taki Dziekuje, zaraz lookne. Skad znasz ten kurs, bylas moze na nim? Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.y.s.i.a Re: Pytanie - nauka wizażu? 08.01.10, 12:28 To jest nowy kurs. Dzwonilam do firmy i dowiedzialam sie ze ruszaja jakos niedlugo. Sama sie zastanawiam bo troche ryzko chyba, ale za to na pewno bedzie nowoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: martusia Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: 91.206.210.* 19.02.10, 14:05 Jak masz czas to zapisz sie lepiej do szkoły na rok lub dwa i najlepiej do takiej która istnieje juz pare lat .Duzo wiecej nauczysz sie niz na kursie.Ja skonczylam In Art Studium wizazu na mazowieckiej i nie żałuję,np. były u mnie w klasie dziewczyny po kursach wizazu i mowiły ze to za mało by sie czegoś nauczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 11.04.10, 14:09 W ogole o tym zapomnialam ;) jak duza jest roznica miedzy kursem a szkola? ile taka szkola kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.y.s.i.a Re: Pytanie - nauka wizażu? 13.04.10, 09:12 roznica jest w Tobie. chcesz sie nauczyc wizazu dla siebie, umalowac od czasu do czasu kolezanke albo sisotre to lepszy jest kurs. tez wtedy gdy chcesz sie dowiedziec co to jest tak naprawde caly ten wizaz;] czesne w szkole jest duzo wyzsze niz opalta za kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 13.04.10, 18:50 sama nie wiem. super byloby sie tym zajmowac zawodowo bo lubie malowac i juz czesto pomagam koolezankom i w ogole. tylko nie wiem czy by mnie to nie przeroslo... chyba sprobuje kursu. Odpowiedz Link Zgłoś
biala.natka Re: Pytanie - nauka wizażu? 14.04.10, 13:52 kurs to fajna sprawa. rok temu poszlam na kilkumiesieczny kurs weekendowy. okazalo sie ze calkiem dobrze mi idzie i podoba mi sie coraz bardziej. zaczelam szukac pracy zwiazanej z wizazem. latwo nie bylo, ale gdzie tak jest? udalo mi sie zaczepic w malutkim studiu urody gdzie moge sie dalej rozwijac! Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 15.04.10, 14:13 biala.natka napisała: > kurs to fajna sprawa. > rok temu poszlam na kilkumiesieczny kurs weekendowy. okazalo sie ze calkiem > dobrze mi idzie i podoba mi sie coraz bardziej. zaczelam szukac pracy zwiazanej > z wizazem. latwo nie bylo, ale gdzie tak jest? udalo mi sie zaczepic w malutkim > studiu urody gdzie moge sie dalej rozwijac! a w jakim miescie i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
biala.natka Re: Pytanie - nauka wizażu? 17.04.10, 20:27 w Poznaniu moim kochanym za 1199. zarzucila bym linkiem ale ich strona nie chce mi sie otworzyc. dziwne bo mam zapisana wiec na pewno dobra adres. Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 18.04.10, 19:29 moze nie powiodlo im sie, bo cena dosc wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.y.s.i.a Re: Pytanie - nauka wizażu? 20.04.10, 13:22 Zdecydowanie, w necie mozna znalezc oferty ponad polowe tancze, np. taka. Odpowiedz Link Zgłoś
biala.natka Re: Pytanie - nauka wizażu? 11.05.10, 14:00 tanszy nie zawsze znaczy lepszy. ale jest to dobra ocpja zezby sprawdzic sie czy to jest wlasnie to co chcemy robic. Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska Re: Pytanie - nauka wizażu? 11.05.10, 21:08 Kurs - 30 godzin, roczna szkoła - 200 godzin. Mniej wiecej. Taka jest główna różnica :-). Odpowiedz Link Zgłoś
1wo-nka Re: Pytanie - nauka wizażu? 24.05.10, 20:22 j.jazgarska napisała: > Kurs - 30 godzin, roczna szkoła - 200 godzin. Mniej wiecej. Taka > jest główna różnica :-). a bylas moze na takim kursie lub w takiej szkole??? Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska Re: Pytanie - nauka wizażu? 26.08.10, 15:20 Byłam w takiej szkole :-). A kursy prowadzę :-). Więc wiem, że diametralną różnicą jest po prostu liczba godzin zajęć praktycznych. A im więcej godzin, tym więcej się człowiek nauczy. Pod okiem fachowców. Bo po ukończeniu szkoły/kursu trzeba jeszcze wiecej pracować :-). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marika Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.internetia.net.pl 23.07.10, 12:02 oczywiście najlepiej jest skończyć kurs wizażu, teraz dość popularne stają się kursy makijażu permanentnego, jest coraz większy popyt na tego typu zabiegi, także może zamiast kursu zwykłego wizażu, zdecydujesz się właśnie na szkolenie z makijażu permanentnego? liderem w tej dziedzinie jest centrum szkoleniowe New Look, tam nauczą Cię wszystkiego od podstaw, a po ukończeniu takiego szkolenia będzie Ci łatwiej zdobyć pracę, ciężko jest teraz o dobrego linergistkę, za to wizażystek jest bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
kakaka650 Re: Pytanie - nauka wizażu? 10.08.10, 13:35 zapraszam na kurs do szkoły wizażu i stylizacji Artlook w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kubaort Re: Pytanie - nauka wizażu? 23.02.12, 22:58 Fajny kurs wizażu został niedawno udostępniony tutaj: www.kursydvd.pl/wizaz-p-46.html Jest to kurs DVD, nie kosztuje zbyt wiele, a muszę przyznać, że jest bardzo interesujący. Posiada wiele lekcji (głównie praktycznych) i myślę, że się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
escimo76 Re: Pytanie - nauka wizażu? 26.10.10, 14:26 Najlepiej na indywidualnych lekcjach;-) Byłam kiedy na kursie gdzie było 8 osob i duzo mniej skorzystalam niz jak bylam sama;-) ja zrobilam kurs u p. Samanty. Do tej pory dzienny i wieczorowy a teraz chce fotograficzny;-) Duzo cwiczen, profesjonalizm i olbrzymie doswiadczenie. najwazniejsze po takim kursie jest aby jak najwiecej cwiczyc;-) Maluje wiec mame kolezanki znajome;-) Dobrze ze mna maja;-) jej strona www.aspetto.pl, 604 781 624 ja za to teraz szukam dobrego fryzjera.moze ktos poleci;-)? Odpowiedz Link Zgłoś
pasjon-atka Re: Pytanie - nauka wizażu? 13.04.12, 17:22 Ciekawą stronę oraz ofertę ma Szkoła Wizażu & Stylizacji Anity Folaron www.folaron.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stokrotka Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.12, 11:28 Osobiście bardzo polecam kurs wizażu z Mobilnej Szkoły Home&School (www.home-school.pl/) mają naprawdę świetną ofertę i wyspecjalizowaną kadrę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bea Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.play-internet.pl 21.11.12, 01:23 Na pewno mozesz sama podpatrywac filmiki instruktażowe na blogach, ćwiczyć na rodzinie kolezankach i na sobie jak najczesciej i tak oswajać się z upiekszaniem Ale na pewnym poziomie warto zainwestować w szkolenie, takie kilkutygodniowe. Nie polecam tylko samych kursów internetowych ale uczenie pod okiem wizażystów. W moim przypadku było tak że malowałam pół klasy juz od konca podstawówki i po latach wydawało mi się ze doszłam do perfekcji bo śmigałam z pędzlami uzbierałam kuferek oraz cale mnóstwo kosmetyków najrózniejszych marek, jakie tylko mozna u nas znalezc od najtanszych do tych selektywnych. Zapisałam sie na kurs i okazało się, ze juz na poczatku wyłozyłam sie na demakijazu (to podstawa do wykonania dobrego makijażu) na co nie przykładałam wczesniej takiej uwagi. To taki pierwszy przykład dlaczego kurs mi sie przydał:) Odnośnie kursu profesjonalnego pamietaj tez ze dzieki certyfikatowi łatwiej zdobyc pracę czy chociaz staz no i oczywiście znajomość prawdziwej sztuki wizażu. Odnosnie samego kursu mozesz poznać znanych wizazystów ja miałam okazje miec zajecia z Ewą Gil i innymi makijazystami marek na których pracowalysmy.Ciekawe pod katem obserwowania jakich technik uzywają w pracy. Ja jestem po kursie w Select, trwał kilka tygodni, praktycznie spedzałam całe dnie na zajeciach, z pracami domowymi, testami wiedzy, zakonczony pracą dyplomową i egzaminem w tym sesją zdjeciowa. Wazne tylko zeby po takim kursie od razu zaczac malowac, nie zrobic sobie przerwy zeby się nie rozleniwić, bo dosc szybko się zapomina niektóre detale. No i jeszcze polecam zaloz sobie tez album z makijazami jakie ci sie podobają w magazynach czy w necie i mozesz sprobować je odtworzyć na znajomych, to tak na codzien do praktykowania. Odpowiedz Link Zgłoś
karola.relicka Re: Pytanie - nauka wizażu? 11.02.13, 20:36 Ja też od jakiegoś czasu chciałam zająć się wizażem na poważnie i zdecydowałam zapisać się na kurs. Szczęśliwie się złożyło że moja koleżanka niedawno skończyła kurs wizażu pro w Mubu Kursach i bardzo mi go polecała. Jak zobaczyłam jakie ma stamtąd portfolio, sama postanowiłam się zapisać na marzec. Masz gwarantowane dwie sesje zdjęciowe oraz film wizażowy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Doris Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 16:48 Ja robiłam kurs wizażu w Europejskiej Akademii Szkoleniowej w Koszalinie. Po takim kursie możesz spokojnie pracować jako wizażystka- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paulina Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 12:47 Witam serdecznie. Zapraszam na moją stronę www.kruszewska-zelman.pl. W ofercie jest m.in. nauka wizażu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Markos Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 15:00 Ja z Kolei polecam mubukursy.pl/kurs_pro.html Kurs profesjonalnego wizażu w pelni przygotowujący do przyszłego zawodu :) . Po ukończeniu kursu uczestniczki otrzymują dyplom wizażysty, wydrukowane portfolio w tym demo make-upowe na płycie DVD, oraz skrypty. Wspaniała atmosfera i niewielka grupa oraz indywidualne podejście sprawiają, że wiedza zdobyta na kursie nie pójdzie w las :) Dużo praktyk udokumentowanych zdjęciami :) Warto sie zapisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.14, 14:56 najlepiej to w jakiejś dobrej szkole wizażu. Ja ci mogę polecić w Rzeszowie szkołę maquillage art na Jabłońskiego. Moja przyjaciółka jest po tej szkole i jest wręcz rozchwytywana teraz. Bardzo dużo ją tam nauczyli i robi świetne makijaże Odpowiedz Link Zgłoś
angienek Re: Pytanie - nauka wizażu? 18.02.14, 21:06 Zdecydowanie polecam Szkołę Stylizacji Select w Warszawie. Sama u nich byłam, nauczyłam się mega dużo, właściwie po kursie zdobyłam swoje pierwsze klientki. Fajne jest to, że w programie jest nauka wszystkiego tego co mi się po kursie przydało w 200%! Poza tym sama atmosfera jest genialna - ten klimat, Ci ludzie którzy tam pracują. Wychodzisz po zajęciach z takim bananem na buzi i nie możesz doczekac się kiedy przyjdziesz następnego dnia. Jakbyś chciała wiedziec coś więcej to pisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.merinet.pl 28.03.14, 15:46 Super, że tak napisałaś, bo właśnie się zapisałam do nich na kurs :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: angienek Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 16:18 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinezka300 Re: Pytanie - nauka wizażu? 17.06.15, 16:07 Ja dla odmiany polecam SWiCH (Szkołę Wizażu i Charakteryzacji) na Ursynowie. Program jest ciekawy i dość elastyczny i dodatkowo uczą fryzur. Dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wizatka . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 14:22 Dobrze wizażu nauczyłam się na uczelni Beaty Mydłowskiej, na kosmetologii. Uczęszczałam właśnie na specjalizację wizaż, gdzie mieliśmy dużo zajęć praktycznych (nie tak jak bywa na niektórych kursach czy na jakimś studium, że masz od groma teorii a nie zbierzesz żadnego doświadczenia). Do tego sale są dobrze wyposażone, nie brakuje kosmetyków (są dokupywane systematycznie), da się dogadać z prowadzącymi zajęcia. Polecam wszystkim dziewczynom (w sumie chłopakom też:P) które interesują się wizażem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Najma Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: 107.191.107.* 13.07.14, 11:26 Jestem ogromną zwolenniczką nauki w małych grupach. Byłam na kilku już kursach z wizażu i najbardziej podobało mi się w Beauty Box. Tam uczyłam się w 6 osobowej grupie. Każda z nas mogła liczyć na indywidualne porady i wskazówki w trakcie zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PresleyMate Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.dynamic.mm.pl 31.10.14, 18:45 Zapisałam się własnie na kurs wizażu do select. Stwierdziłam, że chytry traci dwa razy ;) Byłam na przeszpiegach, szkoła wygląda dobrze, ludzie też, mam nadzieję, że dobre opinie to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes906 Re: Pytanie - nauka wizażu? 22.10.15, 20:24 Ja uważam, że lepiej uczyć sie w szkole niż na kursach,Skończyłam Studium Wizażu i Charakteryzacji IN ART na mazowieckiej i jestem bardzo zadowolona , bardzo dużo się nauczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Pytanie - nauka wizażu? IP: *.90.59.30.sttb.pl 29.07.15, 12:26 najlepiej uczyć się od lepszych od siebie, w szkole Artystyczna Alternatywa z Krakowa są naprawdę dobrzy wykładowcy, profesjonaliści i zawodowcy z branży kosmetycznej, styliści, wizażyści, można się od nich naprawdę dużo nauczyć, oprócz teorii, której jest i tak mało, przede wszystkim dużo cennych porad praktycznych Odpowiedz Link Zgłoś
kosmetyczka88 Re: Pytanie - nauka wizażu? 12.07.16, 13:40 Polecam szkolenia w Centrum Szkoleniowym Corio www.coriocs.pl, mają świetną wizażystkę i fajnie skonstruwany program szkoleń i modelki są, także ćwiczymy, ćwiczymy i ćwiczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
pasjon-atka Re: Pytanie - nauka wizażu? 12.07.16, 18:58 Witaj :) Prowadzę szkołę i kursy wizażu od wielu lat. Każda forma szkolenia wnosi nowe doświadczenia i umiejętności, zbliżając do profesjonalizmu. Jednak wiele uczestniczek po zrealizowaniu wszystkich kursu powracało na roczna szkołę. Mając kontakt co miesiąc mogły na bieżąco korygować błędy, otrzymywać rozwiązania do spotykających je sytuacji. Szkoła kończy sie obrona pracy dyplomowej i możliwością podejścia do egzaminu czeladniczego w tym samym czasie. Biorąc pod uwagę, że w szkole 80% czasu przeznaczam na praktykę, sadzę, że jest to jedno z lepszych rozwiązań :) Pozdrawiam Anita F. Odpowiedz Link Zgłoś
pasjon-atka Re: Pytanie - nauka wizażu? 12.07.16, 19:03 Witaj :) Prowadzę szkołę i kursy wizażu od wielu lat. Każda forma szkolenia wnosi nowe doświadczenia i umiejętności, zbliżając do profesjonalizmu. Jednak wiele uczestniczek po zrealizowaniu wszystkich kursu powracało na roczna szkołę. Mając kontakt co miesiąc mogły na bieżąco korygować błędy, otrzymywać rozwiązania do spotykających je sytuacji. Szkoła kończy sie obrona pracy dyplomowej i możliwością podejścia do egzaminu czeladniczego w tym samym czasie. Biorąc pod uwagę, że w szkole 80% czasu przeznaczam na praktykę, sadzę, że jest to jedno z lepszych rozwiązań :) Pozdrawiam Anita F. Szkoła Wizażu i Stylizacji Anity Folaron P.S. Bardzo dobre spostrzeżenie to filmiki instruktażowe i ciągła praktyka. A jeśli to pasja, to sama przyjemność tworzenia i nigdy dość :) Odpowiedz Link Zgłoś