Dodaj do ulubionych

ziemia egipska ikos warto?

26.05.10, 17:32
czy ktoras z was uzywa ziemi egipskiej firmy ikos, na allegro sa po ok 50-60zl
czy faktycznie jest taka fajna czy nadawalaby sie do mojej bladej cery, od
zawsze mam cere bardzo jasna z natury.Czy odcien dla mojej jasnej twarzy
powinien byc ten jasniejszy czy ciemnjeszy?
Bede wdzieczna za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: rosato Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.tawo.pl 27.05.10, 14:52
      ja mam bardzo jasna karnacje (jesien, zima) i uzywam od kilku lat ziemii
      egipskiej i jestem b. zadowolona. jak nie jestem opalona to uzywam jej mniej niz
      jak skóra się opali. na wiosne lato mozna umalowac sie troszke mocniej. polecam
      bi-kor, nie allegro.
      • lana82 Re: ziemia egipska ikos warto? 27.05.10, 20:44
        dzieki za odpowiedz a jaki masz odcien tej ziemi?
        dla jasnej cery nalezy wybierac ten najjasniejszy czy ciemniejszy?
        slyszlaam ze ikos to to samo co bi-kor czy jakosciowo one sapodobne?
        • Gość: rosato Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 21:28
          wątpie ze ikos to to samo co bi-kor, pierwsze słyszę. chyba ze o czyms nie wiem.
          odcień ziemi egipskiej jest tylko jeden, w opakowaniu wygląda na bardzo ciemny
          puder, ale tak naprawdę nakładasz mniej lub więcej a im więcej tym będziesz
          ciemniejsza. ja w zimie jestem biała, wtedy delikatnie pudruję twarz ziemią
          egipską, a w lecie daję troszkę więcej.
          • ladiaa Re: ziemia egipska ikos warto? 05.10.11, 13:41
            Ziemie Egipska Bikor jest tylko w jednym odcieniu, wiem bo używam od lat i w tej kwestii nic się nie zmieniło. Zresztą można sobie poczytać na stronie sklepu. Kosmetyk bezkonkurencyjny jak dla mnie :)
    • zamysleniee Re: ziemia egipska ikos warto? 10.10.11, 14:20
      W pełni godna polecenia, jest ziemia Bikor, długo zachowuje swoją wilgotność, jest bardzo wydajnym kosmetykiem, oprócz bardzo dobrego składu, nadającego się też dla skóry delikatnej, świetnie działa na cieniowanie twarzy. Daje trwały i naturalny wygląd.
      • Gość: patriciaa Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 10.11.11, 16:08
        Ziemia Egipska firmy IKOS jest pierwowzorem i to od niej wszystko się zaczęło ;-)
        Jeśli chodzi o skład, to z moich informacji wynika, że to IKOS posiada bardziej wartościowy. Chodzi głównie o składnik o nazwie "mika", który w Ziemi Egipskiej IKOSa jest tym głównym.
        Polecam zerknięcie w Google i poczytanie o składach tych kosmetyków.
        • Gość: Malatka Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.pcz.pl 14.11.11, 19:39
          A czym jest ta cała mika? Dlaczego jest niby taka dobra? Podaj więcej szczegółów proszę.
          • Gość: patriciaa Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 15.11.11, 16:23
            To grupa cennych minerałów. "micare' w łacinie oznacza tyle co błyszczeć ;-)
            Bardzo często jest on wykorzystywany jako składnik kosmetyków mineralnych m.in. podkładów, pudrów itp. Zawiera go również Ziemia Egipska Ikosa.
            • Gość: Gościca Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.pcz.pl 16.11.11, 21:18
              To wszystko brzmi bardzo ciekawie. Wypróbuję ten kosmetyk - po wpisaniu w Google wyskakuje kilka pozycji - zamówię w sieci pewnie będzie sporo taniej. Sama przetestuję i dam wam znać jak to wyszło.
              • ladiaa Re: ziemia egipska ikos warto? 22.11.11, 13:04
                Bardziej wartościowy skład...ciekawe, ale możesz napisać skąd masz takie informacje, bo naprawdę sporo czytałam o tym kosmetyku i nie trafiłam na żaden wiarygodny artykuł na ten temat? :) A co do składniku mika, to przecież Ziemia Bikor też go ma i co w tym takiego niezwykłego?
                • Gość: patriciaa Re: ziemia egipska ikos warto? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 11.01.12, 16:11
                  Może inaczej - czy możesz napisać czemu twierdzisz, że jest inaczej?
                  Po prostu jest ta tematyka jest mi dosyć bliska.
                  • ladiaa Re: ziemia egipska ikos warto? 02.02.12, 12:40
                    Yyyyy, żartujesz prawda? Ja nie chcę Ci niczego udowadniać, tylko proszę o to żebyś podesłała jakiś artykuł czy cokolwiek gdzie są informacje potwierdzające to o czym piszesz....skoro ta tematyk jest Ci bliska. Twierdząc, że coś ma wartościowszy skład musisz przecież skądś to wiedzieć? I jeszcze raz prośba o wyjaśnienie kwestii składnika mika, mogłabyś? Ja kto wygląda w Ziemi Bikor, hmm?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka