Dodaj do ulubionych

Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto)

IP: *.chello.pl 22.10.06, 20:07
Dzień dobry!
Czy podpowie mi Pani,Pani Iwonko jak je pomalować?

Załączam swoje ślepka oraz buźkę z włosami.

nic z nimi nie mogę zrobić!Nawet górnej powieki nie widać:(((
Waskie małe brzydkie "okienka na świat" :(
Są piwne, a ja mam jasną karnację i na włosach blond pasemka.

Dotad nie uzywałam cieniów, robiłam jedynie czarną kreskę na dole. Znajomi
mówią mi, że przez to jeszcze bardziej zwężam oko i robię je bardziej wąskie.
(linię kreski wydłuzałam za kącik zewnetrzny)
Nie wiem. POMOCY!
Będę wdzięczna!
Ka

Obserwuj wątek
    • Gość: jeszcze raz ja Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 22.10.06, 21:00
      a tak , albo i mocniej sie maluje... nie wiem czy dobrze :/
      img70.imageshack.us/img70/3518/obraz008kn3.jpg
      PS. Przy okazji czy to dobry kolor wlosow dla mnie? Nie za jasny?
      • Gość: nadia Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.35.rev.vline.pl 22.10.06, 21:55
        według mnie na tym zdjęciu gdzie masz pomalowane oczy wyglądasz bardzo ładnie ;p
        • iselle Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 22.10.06, 21:59
          Też tak uważam, aczkolwiek do tak ciemnego rysunku oka nie pasuje mi jasna
          oprawa (włosy, cera). Trzeba by pokombinować ;) Niestety teraz muszę odejść od
          kompa :/
      • tancerka181 Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 29.11.06, 19:13
        Hmm ja radzilabym zastanowic sie nad innym problemem...do jakiej agencji
        modelek sie zglosic...pare lat temu zajmowalam sie fotomodelingiem i znam
        branze. Masz bardzo ciekawy typ urody, nie jestes piekna, jestes ciekawa, a to
        najbardziej liczy sie w tej branzy. Kwestia tylko twojej figury, bo chcac nie
        chcac jest to bardzo istotny element. Napisz ile masz lat i czy moze zajmujesz
        sie tym. Jesli chodzi o makijaz to bardzo delikatny, gdyz masz piekna budowe
        kosci policzkowych. Radzilabym zaopatrzyc sie w lekki podklad rozswietlajacy,
        roz, dobry tusz i delikatny blyszczyk. Bo najwazniejsze jest aby w makijazu
        wygladac naturalnie. Pozdrawiam.
        • Gość: ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 18.10.07, 17:22
          Hej! Dopiero teraz to zauwazylam... Nie myslalam nigdy o pracy jako
          fotomodelka. A wiek...? Hm.. obecnie 23. Figure mam prawidlowa :)
    • Gość: Eliza Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 23.10.06, 17:20
      No nie wiem czy z tym czarnym pod oczami Ci tak dobrze... oczy masz male,
      fakt.. może nasza Pani wizazystka forumowa Ci pomoze.
      pozdro
    • Gość: Madzia Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 10:41
      Nie takie brzydkie. Nie przesadzaj. Ale dobry makijaz rzeczywiscie by sie
      przydal. Pozdro
      Madzia
    • wizazystka.forum Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 24.10.06, 11:28
      Ma Pani bardzo ciekawy i charakterystyczny typ urody,piękne usta i kości
      policzkowe.Nie musi Pani wcale skupiać całego makijażu właśnie na oczach,które
      już same w sobie dają ciekawy wyraz.Proszę rozświetlić powiekę matowym
      pastelowym kolorem np:jasny róż,jasna brzoskwinia,jasny beż.Następnie przy
      linii rzęs może Pani położyć delikatna kreskę np w odcieniu granatu i mocno
      wytuszować rzęsy, które wyciągną oko z głebi,mocno tuszujemy górne rzęsy.Ważny
      jest róz i usta .Te dwa elementy powinny pochodzić z tej samej rodziny kolorów
      np brzoskwiniowy odcień rózu i brzoskwiniowy błyszczyk.Powinna Pani unikać
      ciemnych tonacji ,które nadają głębi i chowają oczy w oczodole.Pozdrawiam
      • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 16:02
        Wielkie dzięki za rady... To jedyne chyba forum, gdzie ekspert solidnie
        przykłada się do pracy... i odpowiada WSZYSTKIM.

... ale i tak nie lubię swoich małych oczu ...
        Nie wiem jak będę czuć się bez tych kresek... :(
        Naprawdę rezygnacja z nich wyjdzie mi na korzyść... ?

• Gość: Ka - jeszcze raz Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 16:06
        Wielkie dzięki za rady... To jedyne chyba forum, gdzie ekspert solidnie
        przykłada się do pracy... i odpowiada WSZYSTKIM.

... ale i tak nie lubię swoich małych oczu ...
        Nie wiem jak będę czuć się bez tych kresek... :(
        Pani Iwonko,
        naprawdę rezygnacja z nich i przejście na jasne cienie, wyjdzie mi na
        korzyść... ?

Oto ja pomalowana na ciemno :

img225.imageshack.us/img225/6992/oczysa7.jpg
        img124.imageshack.us/img124/6058/obraz013rb5.jpg

• iselle Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 24.10.06, 18:08
          Może rób szersze, jakby rozmazane i jaśniejsze kreski, a nie ciemne, cienkie i
          bardzo wyraziste. To jednak mało komu służy (o ile w ogóle komuś służy).
          • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 18:27
            To jakiergo koloru kreski u dołu oka ?
            Szare ? To sie nie "rozplynie" przy mojej jasnej karnacji i blond wlosach ?
    • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 15:52
      Wielkie dzięki za rady. Jedyne solidne forum, gdzie ekspert przykłada się do
      swojej pracy i odpowiada WSZYSTKIM :)

... ale i tak nie lubię swoich oczu ...
      Nie wiem jak będę się czuć bez tych czarnych kresek...
      Oto one :

Naprawdę nan z nich zrezygnować.... ? :/

• osa_00 Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 02.11.06, 20:31
        prosze nie malój tak oczu,naprawde nie jest Ci dobrze w tym makijażu ... czemu
        akurat uparłaś się na ciemny makijaż?? przeciez ciemny kolor pomiejsza, ale jak
        już tak Ci zależy na tych ciemnych oczach to może zrób tak, na dolnej powiece
        namalój tą czarną kreske ale nie aż tak do końca wewnętrznego koncika oka a
        później weź na pędzelek szary lub grafitowy cien do powiek i rozmasz nim tą
        czarną kreche,w wewnętrznych kącikach nałóź odrobine biełego cienia i rozmasz
        go palcem, tak chyba bedzie lepiej niż taka równa kreska, bedzie bardzij
        naturalnie, ja właśnie tak robie....pozdr
    • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 24.10.06, 19:50
      Pani Iwono, jeśli dolną powiekę <tuś koło dolnych rzęs> podkreślę kremową
      kredką a górną powiekę tak jak Pani napisała granatową to będzie ok ?
      • Gość: anka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.35.rev.vline.pl 24.10.06, 22:03
        nie nie maluj ich tak jak t robiłas do tej pory to chyba jeszcze pogarsza
        sprawe. dołaczam zdjęcie jak maluje ja , ..tylko ze ja mam iemne włosy

• Gość: Ania Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.pleco.pl 29.10.06, 15:54
          Wow, pięknie umalowane oczy. Jak Ty to zrobiłaś?? :) Widzę, że chyba robisz
          delikatną czarną kreskę pod okiem i nad może też, ale wkomponowana jest ona w
          jakiś błyszczący cień, co to za odcień? Mam 23 lata i kompletnie nie potrafię
          się malować :P
          • Gość: anna Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:47
            bardzo ładny , naturalny makijarz oczu, prosze poeiwedz jak to zrobiłaś i jakimi
            kosmetykami??.Pozadarwiam.
      • iselle Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 24.10.06, 23:01
        Tak, szare albo brązowe. Wbrew pozorom one też dają kolor, ale naturalny
        i "miękki". Kiedyś sama nie chciałam słyszeć o innych kolorach niż czerń aż w
        końcu zmądrzałam i czarna kredka leży od nowości 5 lat w kosmetyczce... Nie dla
        każdego jest dobre to co podoba się u innych ;)
        • Gość: Anka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:02
          zgadzam się musisz znaleźć makijaż odpowiedni do twojego typu urody.Napewno coś
          dla siebie znajdziesz. Pozdrawiam!
      • wizazystka.forum Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 07.11.06, 12:14
        Tak proszę spróbować,aby nie zamykać oka od dolnej części bo pomniejszy Pani
        jego wielkość.Pozdrawiam
    • Gość: monika Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.dzi.vectranet.pl 29.10.06, 14:20
      Ka, twoje oczy są przepiękne, wcale nie musisz ich jakoś podkreślać bo są
      niezwykle orginalne. Widziałam mnóstwo takich oczu w Finlandii. Na twoim
      miejscu tylko rozświetlałabym górną i dolną powiekę jakimś jaśniutkim cieniem i
      mocno tuszowała rzęsy. Ta dolna kreska zdecydowanie Cię szpeci. Możesz też
      podkreślać swoją egzotyczną urodę jakimiś dodatkami w stylu skandynawskim
      właśnie.
    • aliennis Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 29.10.06, 16:33
      Masz oryginalną i b. ciekawa urodę. Jesli chodzi o te czarne kreski ,to jesli
      już sie tak przy tym upierasz zamaist kredki stosuj ciemnoszary cień.
      Koniecznie nakładaj bardzo cienkim aplikatorem (cienie Constance Caroll takie
      mają) - bedzie to kreska ale nie tak wyrażna ,lekko rozmazana.
      Maluję sie tak czasami (na wieczór) i polecam.
    • lalumek Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 03.11.06, 10:26
      hej:) tez mam jasne wlosy i karnacje; tak jak ty, kiedys malowalam czarna
      kreske pod okiem;) od jakiegos czasu przerzucilam sie jednak na brazowa kredke
      i jest o niebo lepiej!!!!! buzka wydaje sie byc cieplejsza i bardziej zywa;)
      polecam! :)
    • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 03.11.06, 17:07
      No to sprobuje sie przerzucic na brazowa kredke :) Zobaczymy co z tego
      wyjdzie :)))
      Dzieki wielkie! Pozdrawiam!
      • iselle Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 04.11.06, 11:21
        Osa: piękna kobieta z pięknym makijażem :)
    • kate-gun Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) 04.11.06, 23:08
      bez makijazu wygladasz 100 razy lepiej niz z tymi krechami.
      jesli cenisz sobie oryginalnosc, zamiast oczu - podkreslaj usta.
      • Gość: Ka Re: Wąskie,małe,brzydkie.Jak malować?(foto) IP: *.chello.pl 18.11.06, 18:47
        100 razy lepiej niz z tymi krechami... ? No niezle... Ja juz kombinuje jesli
        chodzi o makijaz... podkreslam brazowa kredką kąciki zewnętrzne oczu i cien na
        gorna powieke.. ciemniejszy iu jasniejszy pod brwaimi. Ciekawie wyglada nawet.
        Pozdrawiam!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka