Dodaj do ulubionych

idealny podkład i puder - pomocy!

28.12.06, 11:31
Moze takie pytanie już było ale nie ma jak indywidualne podejście do sparwy.
Mam cerę tłustą i po kilku godzinach każdy podkład spływa, natomiast przed
nałozeniem makijązu, po umyciu twarzy - skóra jest ściągnieta. Dodatkowo mam
dośc widoczne pory a czesm niestety małe wypryski. Najgorzej jest pod oczami -
cienka skóra, z sińcami, lekko już widoczne oznaki niepierwszej swieżości -
mam 30 lat. Cera jasna. Chodzi mi o podkład, korektor, puder, który nie
pozostawi efektu maski, niespłynie, będzie świezy i delikanty a jednak
zmatowi, odpręzy skóre. Dodam że wypróbowąłam cała mase produktów. Dziekuję za
pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Lena Re: idealny podkład i puder - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:48
      Czy wypryski są na tyle uciążliwe że potrzebuje pani mocnego krycia czy
      wystarczy lekki podkład i korektor? Niestety istotne jest też jaką kwotą
      dysponujemy.. Myślę że jeśli nie ma pani większych problemów z cerą warto się
      zaopatrzyć w podkład w kompakcie np.Max Factor który ma bardzo dobre recenzje:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=3131 Obowiązkowo do
      poprawek w ciągu dnia kupić bibułki matujące i puder w kompakcie np:
      www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11954. Z płynnych matujących
      podkładów proszę zwrócić uwagę na:
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=16157
      www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2101
      www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=2766
      www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1169&recenzja=134748
      Godne uwagi i warte swojej ceny pudry sypkie ma pani tutaj, prosze sobie
      poczytać: www.wizaz.pl/produkty/baza/thebest.php?kat=117
      Przypominam iż pudru sypkiego używamy do makijażu w domu natomiast do poprawek
      służy puder w kompakcie. Z tego też powodu dobrze mieć zarówno jeden jak i
      drugi. Ponieważ ma pani tłustą cerę nie polecam pudrów rozświetlających, lepiej
      ozywić twarz różem lub brązerem www.wizaz.pl/produkty/baza/thebest.php?
      kat=45
      • Gość: kwiatuszeq14 Re: idealny podkład i puder - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:44
        A ja polecam Revlon Colorstay chociaż troszkę ciężki, ale długo się trzyma, na
        zimę jest super, ostatnio kupiłam (a też nie mogłam znalesc nic dobrego) Avon
        perfect wear (dają próbki !!! - poproś jakąś kolezankę, co siedzi wtym ;). Dla
        mnie super :) ps, teraz ponoć revlon ma jakąś nową lżejszą formułę... tak
        czytałam, więc może to spróbuj. Jak dla mnie te dwa się sprawdzają. Max F. się
        dobrze trzyma na policzkach (normalna skóra) ale na tłustej nici. Inne to
        samo :) pozdrawiam
    • wizazystka.forum Re: idealny podkład i puder - pomocy! 31.12.06, 13:24
      Polecam Pani bazę matującą pod podklad,podkład o lekkiej konsystencji piankowej
      i puder sypki .Jako uzupełnienie korekty przyda się Pani zestaw bibułek
      matujących ,które skutecznie odsączają nadmiar sebum.Jeśli występują zasinienia
      przy oczach to najskuteczniejszą i najtrwalszą metodą jest nałożenie
      kamuflażu ,polecam spróbować to doskonały produkt.Pozdrawiam
      • marta_malkowska Re: idealny podkład i puder - pomocy! 02.01.07, 12:24
        Dziekuje bardzo za rady... A co z czasem podrazniona i przesuszoną skóra w
        okolicach oczu. Z małymi wypryskami daję rade korektorem, a faktycznie lekka
        piankowa konsystencja to rewelacja (własnie stałam się szczesliwą posiadaczka
        takiego podkładu) i wiem że ciezki i kryjace podkłady to nie dla mnie. Jeszcze
        jedno pytanie - co ma Pani na mysli mówiąc kamuflaż? Czy nie będzie za mocny,
        czy nie za bardzo ściągnie i tak juz delikanta skóre pod oczami? Pozdrawiam
        • Gość: denna Re: idealny podkład i puder - pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:31
          A zdradzisz proszę jaki to podkład piankowy kupiłaś? i czy naprawde dobrze sie
          sprawuje? Mam cere podobną do Twojej i też ciągle szukam czegos odpowiedniego...
          Pozdrawiam!
          • marta_malkowska Re: idealny podkład i puder - pomocy! 02.01.07, 13:48
            Denna - oczywiście! Dream Mousse Mat Mabelline. I kolor idealny - cudnie kryje,
            pasuje idealnie do karnacji i ten matowy szyk ;) Do tego Puder matujący tej
            samej firmy, i baze pod makijaz rozświetlająca Sephory. Jestem zadowolona bo
            makijaż pozostaje niemal 10 godzin na mojej twarzy a do tej pory to były 3
            godziny, wygląda bardzo naturalnie a i ludzie wokól pytają się mnie co mi jest
            że mam tak rozświetloną twarz... Tylko te podkówki pod oczami...
            • Gość: denna Re: idealny podkład i puder - pomocy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:10
              Dzięki wielkie!
              jakoś nie miałam przekonania do tego podkładu, bo różne opinie o nim czytałam,
              ale skoro mówisz, że sie "nadawa", to spróbuję:)
              Jeszcze tylko powiedz jaki wybrać odcień dla jasnej cery - bo moja faktycznie
              bardzo jasna z różowym odcieniem i w moim ulubionym MF Lasting Performance już
              odcienia jasnego dostac nigdzie nie moge, dlatego czegoś innego szukam.
              Na podkówki pod oczami wklepuję minimalną ilość dermacolu i jakos to wyglada,
              tylko on tłusty strasznie...
              • Gość: Lena Re: idealny podkład i puder - pomocy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:17
                Jasne odcienie Lastinga Performance dostaniesz na allegro(nawet 100 fair). W
                dodatku cena jest znacznie niższa niż w dobrym sklepie. Co do kamuflażu to
                zapewne Pani miała na myśli ArtDeco
                www.estyl.pl/sklep/customer/search.php?substring=kamufla%BF
                • Gość: marta_malkowska Lena i Denna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:41
                  Dzięki! Trochę się obawiam tego kamuflażu bo tak jak powiedziałam skóra pod
                  oczami juz jest cieniutka i taka no cóz nieswieża. Denna - mam bardzo podobny
                  kolor skóry do Twojej i Dream Matte Musse ma taki odcień Cameo 020 - idealnie!
                  • adziunia Re: Lena i Denna 11.04.07, 19:17
                    podciagam watek, bo szukam czegos podobnego. Czy Dream Mousse dobrze kryje
                    zaskorniki, czy nie podkresla zmarszczek??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka