Dodaj do ulubionych

Po prostu Energia czy warto?

16.04.18, 13:28
Hej wszystkim

Mam dziadka w wieku 90 lat, który probuje oszczedzac jak może.. Zaczelam zastanawiać się nad zmniejszeniem jego rachunkow za prad. Czy ktoś interesowal się już takim tematem? Gdzie można oszczedzic? Znalazlam na stronie enerad.pl cos takiego, ze jest tam porownywarka cen pradu w której znalazłem np.. firme Po prostu energia. Przy miesiecznym zużyciu mojego dziadka na poziomie 70 kWh wynika z niej ze moglibyśmy z nią oszczedzic około 30 zl miesięcznie. Czy to rzeczywiście tak działa, ze kupując prad od kogos innego można oszczedzac? Skad wynikają te oszczednosci?
Obserwuj wątek
    • jedman Re: Po prostu Energia czy warto? 26.04.18, 14:31
      Czesc. Zaciekawiles mnie tematem, wiec postanowilem do nich zadzwonic i conieco podpytac. Rzeczywiscie na infolinii powiedziano mi, ze oszczednosc ktora przedstawiles jest realna. Jesli oszczednosc to dla Twojej rodziny to to priorytet to jak najbardziej do nich uderzaj:)
      • bogdanlibiaz Re: Po prostu Energia czy warto? 26.12.18, 10:31
        Podpisałem z nimi umowę na rok dla firmy, cena była wtedy 25 gr netto za KWh, i co dla mnie najważniejsze bez opłaty handlowej, w umowie był zapis że istnieje możliwość podniesienia stawki, pomimo, że tauron podniósł do 41gr firma dalej utrzymuje dla mnie cenę. Jedyna wada to że płatność za energię rachunek dostaję nawet 2 miesiące po fakturze za dystrybucję. W moim przypadku zmiana to oszczędność ok. 35 zł miesiąc. Po 5 miesiącach współpracy - polecam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka