Dodaj do ulubionych

Rzymowskiego 66m2 poniżej 400k

18.06.09, 15:48
dom.gratka.pl/tresc/397-28337932-mazowieckie-warszawa-mokotow-rzymowskiego.html#9e54a24bb933c3d8,1
Niezła oferta. Blok niski, może nawet z domieszką cegły, lokalizacja
pierwszorzędna. Fajne, że okna są w każdym pomieszczeniu. Razem to będzie aż
6. Niestety i tak jest poza moim limitem cenowym.

BTW - tutaj widać jak bardzo spłaszczają się ceny minimalne w poszczególnych
dzielnicach. Jeśli na lepszym Mokotowie można kupić za 6k, to kto
interesowałby się takim Ursusem czy Targówkiem w tej samej cenie?
Obserwuj wątek
    • satorianus Re: Rzymowskiego 66m2 poniżej 400k 18.06.09, 15:50
      Kopia na okoliczność(rychłego, myślę) zniknięcia:

backupurl.com/cache/cpgkeh.html
    • satorianus Re: Rzymowskiego 66m2 poniżej 400k 22.06.09, 00:25
      No i to by było na tyle. :)
    • satorianus Jednak jest 16.07.09, 18:41
      dom.gratka.pl/tresc/397-28568544-mazowieckie-warszawa-mokotow-bartlomieja.html#9e54a24bb933c3d8,1
      Teraz pytanie: "Co jest nie tak?". :) Bo coś musi być. Inaczej sprzedałoby się
      na pniu.
      • stoje_i_patrze Re: Jednak jest 17.07.09, 07:05
        To jest Służewiec, jasne, obszar na mokotowie ale to Służewiec przemysłowy (!).

Tamte rejony to :
        a) wylęgarnia pijaków i złodziei
        b) mieszkania pracownicze

Przejedź się tam to zobaczysz, najbliższy tramwaj jest na pętli przy puławskiej
        (np 33)- jakies 10-15 minut na piechotkę, bądź 15 minutdo Galerii.

Tak czy siak, tam jest kiepska bardzo okolica. bardzo.
        • satorianus Re: Jednak jest 17.07.09, 10:14
          No, przesadziłeś. Co byśmy nie mówili o tej okolicy to be jest to jedno z
          najdroższych miejsc na mapie Warszawy. Nowe w tej okolicy nie schodzą raczej
          poniżej 10k/metr. Zresztą Marvipol będzie tam budował niedługo i sądzę, że
          wyprzedadzą się szybko całej oferty na 9, 10k/metr.
          • stoje_i_patrze Re: Jednak jest 17.07.09, 19:13
            To że hubertus stawia budynek na Służewiu to nie znaczy że to miejsce jest super.
            Po drugie to Służewiec a nie Służew (!) a to duuuża różnica. Ta okolica jest
            przemysłowa, całe południe od marynarskiej do torów wyścigowych to opustoszałe
            hale, parę nowych biurowców (nie dawno postawili Mokotów Plaza na Postepu) i
            masa mieszkań robotniczych (!!!). Wiem bo pracuje w okolicy, mało tego, miałem
            wynająć sobie mieszkanie na bokserskiej aby mieć 3 minuty do pracy ale tego nie
            zrobiłem. To miejsce do meliniarnia. Przyjedź tu o 19.00 w piątek (teraz) to się
            dowiesz. Sklepy jak z PRL, jakiś okrąglak itd. Poza tym uwaga uwaga, śmierdzi
            końmi z Torów Wyścigowych i uwaga uwaga, słychać samoloty (nie tak daleko do
            lotniska) (!!!)

A komunikacja też żenująca - jeden autobus przez te okolice się porusza. Brak
            innych środków.
            Jedyny plus że jest trochę zieleni i pare szkół. NIC więcej.

Dla mnie porównywanie tego z prawdziwym mokotowem to jest nieporozumienie.
            Mieszkania tu powinny chodzić jak np. na dalekiej Woli, też wcale nie lepszej
            (masa meneli)
            • satorianus Re: Jednak jest 18.07.09, 02:17
              > uwaga uwaga, słychać samoloty
              Eee tam. Wychowałem się na bliżej lotniska(okolice Żwirki/Hynka) i żyję :) Wiem,
              wiem. Skrzywiony jestem. :)

> To miejsce do meliniarnia.
              Pierwsze słyszę, ale nie znam dobrze tych okolic. Może masz rację. Ale
              niezależnie od tego rynek wycenia takie lokalizacje tak, jak wycenia. I zwykle
              jest to sporo wyższa niż tutaj.

> na dalekiej Woli, też wcale nie lepszej
              Niestety muszę potwierdzić. Chociaż czemu daleka? Bliska jest chyba nawet gorsza
              - zwłaszcza Młynów, Koło.
              • stoje_i_patrze nooo 18.07.09, 09:11
                To wyobraź sobie taki młynów koło, w tamtym zakątku. dokładnie to samo.

Ja nie daleko pracuje Satorianius, a baaaaardzo dużą część Warszawy widziałem,
                bo jak nie wynajmowałem to pracowałem w jej różnych częściach. Zatem wiem co mówie.

A dla mnie rynek może wyneniać okolice np Stalowej na 10tys od metra. Rynku
                sprawa. Dla mnie to debilizm.

Ale nie mam zamiaru Cię przekonywać, czas się pakować na działkę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka