puzle2000 10.05.04, 14:49 ciekawe....czy sa jeszcze tacy co wyjechali a sa ciekawi miejsca gdzie spedzali dziecinstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pshamack Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 10.05.04, 17:51 Wyjechalem bo nie dane mi bylo studiowac na PK. Tu obowiazuje glownie konkurs swiadectw, a ja cenzurke mialem kiepska. Znalazlem szkole w ktorej liczy sie wiedza, a nie to czy skonczylem prywatne LO z samymi piatkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 25.05.04, 14:41 Zgadzam się w 100%. Miałem ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 11.05.04, 07:32 puzle2000 napisała: > ciekawe....czy sa jeszcze tacy co wyjechali a sa ciekawi miejsca gdzie > spedzali dziecinstwo? Wyjechalam, ale doskonale wiem co sie dzieje w Koszalinie, bo czesto przyjezdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
milena_w Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 17.05.04, 12:06 wyjechałam do Trójmiasta do pracy i na studia pozdrawiam Milli forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12279380 Odpowiedz Link Zgłoś
compan74 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 19.05.04, 13:01 no cóz osobom które sie stad wyrwały pozstaje gratulować...wracać do czego nie ma ...chyba że przyjaciól i rodziny..a i to rzadko.. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 19.05.04, 14:03 Przyjaciele i rodzina to podstawa... Odpowiedz Link Zgłoś
milena_w Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 19.05.04, 19:22 no właśnie a my trochę samotni w tym Gdańsku :( Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 20.05.04, 08:19 A wiesz,ze my tez troche samotni w Gdańsku? Odpowiedz Link Zgłoś
milena_w Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 22.05.04, 14:45 mieszkamy na Ujeścisku. mało czasu bo praca studia i maluch absorbuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tigrou Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 16.09.04, 10:34 ja wyjechałam za swoim chłopakiem, no i na studia. teraz trochę żałuję, że nie studiuję nieco bliżej Koszalina, bo zostawiłam tam kilka osób, za którymi bardzo bardzo bardzo tęsknię, i za moją sunią też.. a 440km to trochę za dużo, żeby jeździć do domu co tydzień czy dwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 25.05.04, 14:42 Piszesz tak bo jesteś w Koszalinie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 20.05.04, 17:37 A ja tu przyjechalam, ale chetnie bym stad wyjechala...:) ~~~~~~~~~~~~~~ Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 25.05.04, 14:45 Kobieto, a kto Ci broni... Pakuj walizki, wsiadaj w pociąg i wyjeżdżaj - do Warszawy można dojechać pociągiem za 30zł... albo stopem będzie za friko... Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 08:03 piotr.koszalin napisał: > Kobieto, a kto Ci broni... Pakuj walizki, wsiadaj w pociąg i wyjeżdżaj - do > Warszawy można dojechać pociągiem za 30zł... albo stopem będzie za friko... z ta cena to chyba przesadziles... Pozdrawiam.Cos dlugo Cie nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 20:36 > z ta cena to chyba przesadziles... No liczyłem pociąg osobowy... a więc trzebaby się przesiadać... poza tym policzyłem bilet ulgowy, więc normalnie byłoby 40zł;) > Pozdrawiam.Cos dlugo Cie nie bylo? Ja byłem cały czas, tylko trochę dookoła pusto:) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 27.05.04, 12:42 """"No liczyłem pociąg osobowy... a więc trzebaby się przesiadać... poza tym policzyłem bilet ulgowy, więc normalnie byłoby 40zł;) osobowym do Warszawy????podroz pewnie na 2 dni? """Ja byłem cały czas, tylko trochę dookoła pusto:) zgadza sie nie stety:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 25.05.04, 20:38 Oooo! Jaki patriotyzm lokalny...:)) Mieszkalam juz w roznych miejscach, ale zycie tak mi sie poukladalo, ze rzucilo mnie chwilowo (mam nadzieje) na Koszalin... I dlatego, ze mam porownanie, chetnie zmienilabym miejsce zamieszkania... I nie ma sie co obrazac...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 08:06 NIe wiem czy to jest kwestia patriotyzmu lokalnego.Zazwyczaj ludziom jest dobre w domu/miescie rodzinnym i nie ma sie co dziwic,ze po wyjezdzie tesknia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 12:09 No widzisz?? Ja nie urodzilam sie w Koszalinie... Moze nie umiem sie przystosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
rainier Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 13:48 Ja także wyjechałem. I gdybym tylko mógł to od raz bym wrócił. Od kilku lat miszkam w Trójmieście i tylko utwierdziłem się w przekonaniu że Koszalin to miejsce wyjątkowe. W Koszalinie jest całkiem inna mentalność ludzi, w porównaniu np. z Sopotem (gdzie teraz mieszkam), są o niebo bardziej otwarci i mniej zarozumiali. Sopot to zamknięte i zawistne środowisko. I w dodatku nie są to tylko moje odczucia. Wielu mich znajomych z Trójmiasta, którzy mieli okazję być w Koszlainie, to potwierdza. Mimo, że już ponad 6 lat nie mieszkam w Koszlinie nadal czuję się koszalinianinem. (Kibicuję AZS'owi a nie Treflowi ;-) Pozdrawiam wszystkich z Koszalina!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 20:39 > chetnie zmienilabym miejsce zamieszkania... No to wypada nam tylko życzyć Ci jak najszybszego wyjazdu i szerokiej drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 23:00 piotr.koszalin napisał: > No to wypada nam tylko życzyć Ci jak najszybszego wyjazdu i szerokiej drogi... Dzięki!!!!!!!!!!!!! :))))))) Liczę dni i godziny... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 26.05.04, 23:07 A z drugiej strony masz facet chyba ten sam problem gdzies tam co ja tu... Wiec dlaczego nie spakujesz walizek i nie wrocisz do Koszalina? Kto ci broni?? Skoro tu tak fajnie, czemu siedzisz gdzies tam?? Popatrz na problem z drugiej strony, nie ma co sie jezyc od razu. Ja ci nie bronie byc patriota lokalnym. Lokalny patriotyzm to piekna rzecz. Sama tesknie za miastem, z ktorego pochodze, ale nie skacze do oczu tym, ktorzy mieszkaja bo musza tam, gdzie ja chetnie bym wrocila... Pozdrawiam i zdrowia zycze :)) I nie denerwuj sie... Zlosc pieknosci szkodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 27.05.04, 12:46 nie przesadzaj z tym skakaniem do oczu! ale pewnie tez nie byloby Ci milo,gdyby ktos kto mieszka tam, gdzie Ty chetnie bys wrocila,twierdzil,ze jest tam beznadziejnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 27.05.04, 14:50 agaa78 napisała: > nie przesadzaj z tym skakaniem do oczu! > ale pewnie tez nie byloby Ci milo,gdyby ktos kto mieszka tam, gdzie Ty chetnie > bys wrocila,twierdzil,ze jest tam beznadziejnie. Z tym "beznadziejnie" to troche przesadzilas... Bo ja akurat wcale tak nie uwazam, zeby w Koszalinie bylo az "beznadziejnie". Ale nie zmienia to faktu, ze chetnie zmienilabym miejsce zamieszkania... Czy to cos zlego? Tak samo ty mozesz tu wrocic, jak i kolega, ktoremu to sugerowalam wczesniej. Bo mam wrazenie, ze to wlasnie was spotkalo wielkie nieszczescie... Ja tu jestem szczesliwa, ale akurat z innych powodow i nie popadam w euforie, ze "mam zaszczyt mieszkac w Koszalinie". Ale nie zabraniam nikomu tesknic za tym miastem. Ono tobie moze byc tak samo bliskie jak mi obce... Moze mnie zrozumiesz, jak bedziesz chciala... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 28.05.04, 08:55 Rozumiem. I wcale nie jestem nieszczesliwa na wygnaniu.Podejrzewam,ze z podobnych powodow co Ty;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kira_koslin Re: po I troche wiecej luzu 29.07.04, 15:37 za nerwowo moim zdaniem reagujesz.....Kolega poradził wyjazd a Ty od razu całą litanie:(:(:( Ja wyjechałam z Koszalina 2 lata temu, obecnie mieszkam w Warszawie i cholernie tesknie za swoim miastem, jestem na biezaco z Koszalinem i uwieln=biam przyjeżdzać do Koszalina...to miasto mnie uspokaja, ładuje swoje baterie.... Koszalim jest fajny, bardzo fajny i gdybym mogła to wróciłabym natychmiast:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: po I troche wiecej luzu 17.09.04, 23:41 to wracaj... ponoc bilet kosztuje 30 zl... :)))))))))))) No wlasnie, wiecej luzu.... Caly czas o to apeluje Odpowiedz Link Zgłoś
sikor102 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 28.05.04, 00:07 Musiałem opuścić Koszalin z bardzo przyziemnych przyczyn: mieszkanie i praca. Koszaliniakiem będe jeszcze przez 7 lat. Po tym czasie będe dłużej mieszkał tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 28.05.04, 08:56 sikor102 napisał: > Musiałem opuścić Koszalin z bardzo przyziemnych przyczyn: mieszkanie i praca. > Koszaliniakiem będe jeszcze przez 7 lat. Po tym czasie będe dłużej mieszkał > tutaj. tutaj, czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wol Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 28.05.04, 18:18 Pozdrowienia dla wszystkich koszalinianek i koszalinian z Oxfordshire, England Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
terowka Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 29.05.04, 22:33 Ja wyjechalam z Koszalina prawie 8 lat temu. Obecnie mieszkam zagranica ale staram sie regularnie odwiedzac moje rodzinne miasto. Jakby nie patrzec rodzina i przyjaciele to podstawa, a niestety, w obym kraju jest bardzo ciezko "stworzyc" nowe, prawdziwe przyjaznie. Tutaj sa dobrzy znajomi i na tym sie konczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
awk0 Re: kto wyjechal stad i dlaczego ? 30.07.04, 21:46 Praca ale nie jej posiadanie a sprawy ktorymi sie mozna zajac (IT). Odpowiedz Link Zgłoś