Dodaj do ulubionych

filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo?

31.10.08, 23:41
witam
niedługo biore ślub (jupi!!!) i nie mam jeszcze fotografa, ani
kamerzysty, niestety... no i szukam, i szukam, ale ceny są, na tle
licznych innych poniesionych wydatków i tych co zostaną poniesione,
niemałe.
Ponieważ słoabo orientuję się odnośnie cen za usługi fotografa i
kamerzysty, moż ktoś podpowie, ile "biorą", i czy film za 1.200 zł
to zbyt wiele, a ile za zdjęcia - średnio.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • berpi22 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 01.11.08, 11:48
      My pobieraliśmy się we wrześniu i płaciliśmy również 1200 zł i muszę przyznać,
      że nie mogliśmy znaleźć kamerzysty który chciałby mniej za tą usługę.
      • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 01.11.08, 13:43
        My jeszcze nie mam kamerzysty, ale jezeli chodzi o fotografa to
        placimy 1700 za usuge kompleksowa czyli- fotoreportaz z przygotowan
        slubnych, slub, wesele i plener. To jest dosc duza kwota, bo wiem ze
        mozna miec ta sama usuge za 1200zl. Jednak nie kazdy fotograf do
        mnie przemawial- nie warto sugerowac sie najnizsza cena bo mozna
        byc zawiedzionym. Pozdrowienia
        --
        Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl
        • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 02.11.08, 11:15
          Witam.Moim zdaniem cena 1200zł to jest jak "za darmo".Taniej napewno
          nikogo nie znajdziesz,no chyba ze zatrudnisz kogoś z rodziny ;-) z
          tego co ja sie dowiadywałam na swoje wesele to dobry kamerzysta
          bierze 1600zł a fotograf 600zł.Ja akurat wzielam fotografa i
          kamerzste w jednym i za kompleksowa usluge zaplacilam 2000zł. Nie
          sugeruj sie cena bo ludzie ktorzy biora 1200ZŁ to "PAPROCHY".Sama
          sie o tym przekonałam,bo znam bardzo duzo ludzi ktorzy chcieli
          troszke przyoszczędzić i teraz bardzo tego żalują.Mysle ze jak
          szalec to szalec.Warto naprawde dołożyć te parę "stówek" , ale miec
          naprawde fajna pamiatke-takie jest moje zdanie.Pozdrawiam ;-)
          • specjalista79 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 02.11.08, 14:37
            Dziękuję wam wszystkim za te cenne dla mnie informacje, napewno
            pomogą mi podjąć ostateczną decyzję, jeżeli ktoś jeszcze coć na ten
            temat wie to proszę o dalsze informacje, pozdrawiam serdecznie.
            • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 02.11.08, 15:27
              Zyczę owocnego poszukiwania.I jak cos znajdziesz wartego
              zainteresowania to daj KONIECZNIE znać .Pozdrawiam
              • specjalista79 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 02.11.08, 18:31
                ok "parowcia" odwiedzaj ten temat co jakiś czas, myśle że niebawem
                podejmiemy decyzję co do tej kwestii i napisze co i jak i za ile :)))
                • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 03.11.08, 09:07
                  A można wiedziec kiedy bierzesz ślub?Bo napisalas ze niedługo!!!Ja
                  kamerzyste zalatwialam 13 miesiecy przed Swoim slubem,bo bardzo mi
                  na nich zależało i wiedzialam ze bardzo ciezko bedzie u nich z
                  terminem,wiec wolalam załatwić to wczesniej ;-)a Ty jak bierzesz
                  slub rzeczywiscie niedługo to moze byc troche ciezko z kims naprawde
                  profesjonalnym ;-/
                  • specjalista79 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 03.11.08, 09:55
                    U nas wygląda to tak że ślub bierzemy w sierpniu 2009 roku, troszke
                    czasu jeszcze zostało, ale powiem Ci że orkiestre, sale, kościół
                    zarezerwowaliśmy już przed wakacjami w czerwcu. Żeczywiście jeśli
                    ktoś ze wszystkim czeka na ostatnią chwile to będzie miał poważne
                    problemy żeby cokolwiek później znaleźć, wszyscy wkoło się
                    pobierają :))))
                  • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 03.11.08, 13:24
                    MAm pytanko do Ciebie 'parowcia' - kto jest kamerzysta na WAszym
                    Slubie?? jestem na etapie poszukiwan wiec chetnie dowiem sie o
                    Waszym wyborze. Z gory dziekuje
                    • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 03.11.08, 14:40
                      Ja z czystym sumieniem i bez zadnego zastanowienia wzielam
                      małzenstwo z ul.Zgoda w Koszalinie tj;foto-
                      studio "PRYZMAT".Ogladalam juz nie jeden ich film i bylam
                      zachwycona.Dla mnie jest to pamiatka na cale zycie,dlatego wzielam
                      wlasnie ich bo naprawde wiedza co robia i przede wszystkim zajmuja
                      sie tym bardzo bardzo dlugo (wiedza co robia).A jezeli macie jakies
                      swoje pomysly napewno sprostaja waszym wymaganiom i oczekiwaniom.Ja
                      jestem w tej kwestii wymagajaca i jestem pewna ze bede miala
                      zrobione tak jak chce.Cena 2000zł za film + 1600 zdjęć z
                      przygotowan,slubu,wesela i pleneru (plener wam zrobia gdzie wam sie
                      tylko podoba-nawet na basenie) POLECAM!!!!
                      • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 03.11.08, 14:46
                        Dla zainteresowanych podaje namiary na foto-studio PRYZMAT. Mira i
                        Jerzy Głowala, ul.Zgoda 10, tel; 602-49-79-10 lub (094) 34-04-837
                        • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 04.11.08, 18:03
                          DZiekuje za numer telefonu. Pozdrowienia
    • kamulka84 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 14:31
      Witam:) Ja slubuje we wrzesniu 2009. Z kamerzysty zrezygnowalismy, a fotograf
      chce od nas 1200 za kompleksowa usluge (slub, wesele, plener). Zdecydowalismy
      sie na małżeństwo Justyna i Paweł Jakusz- bodajze z Gdyni, JPJ studio - sa
      polecami na wielu forach, na ich stronce mozna poogladac fotki i przede
      wszytskim - bardzo sympatyczni w kontakcie. Pracuja we dwoje wiec masz wiecej
      zdjec z roznych perspektyw w tej samej chwili:)Inni fotografowie chcieli tez
      mniej wiecej 1300 - 1400 zł.
      • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 14:46
        1200 zł za samego fotografa to bardzo bardzo duzo !!!! W zyciu bym
        tyle nie dala ;-)
        • kamulka84 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 14:49
          Ja zrezygnowalam z kamerzysty, wiec moge wiecej kasy przeznaczyc na fotografa:)
          Wole osobiscie zdjecia:) Poza tym nie spotkalam sie zeby ktos bral mniej!
          • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 14:55
            A ja osobiscie nie znam zadnego fotografa,ktory by tak zdzieral z
            ludzi.600 zł to ceny ktore padaly kiedy ja sie dowiadywalam na Swoje
            wesele i tez to byla kompleksowa usluga okolo 166 zdjec.
            • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 14:58
              A ja osobiscie nie znam zadnego fotografa,ktory by tak zdzieral z
              ludzi.600 zł to ceny ktore padaly kiedy ja sie dowiadywalam na Swoje
              wesele i tez to byla kompleksowa usluga okolo 1600 zdjec.
              • kamulka84 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 15:09
                Ale ja bede miała 400 zdjec:) Wiec cena dobra:)
                • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 05.11.08, 16:13
                  166 to byla pomylka ;-( napisalam pozniej ze fotografowie biora 600 zł za 1600
                  zdjec,wiec mysle ze 400 zdjec za taka cene to troszke duzo zaplacilas,ale
                  napewno zdjecia beda piekne-wkoncu Twoj fotograf sie ceni,wiec nie ma sie co
                  zamartwiac.Pozdrawiam
                  • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 00:28
                    Dolacze sie do powyzszej dyskusji. Jezeli chodzi o fotografow z
                    Gdyni- tez sie nad nimi zastanawialam. Bardzo podobaly mi sie ich
                    zdjecia. za ponad 300 zdjec z plenerem nastepnego dnia wycenili sie
                    na 1300zl. Po dluzszym zastanawianiu sie, z narzeczonym wybralismy
                    fotografow ze 'Skorpions' z Bialogardu. Cena jest wyzsza, bo 1700zl.
                    Jezeli chodzi o polecanego fotografa i kamerzyste (nie wiem czy to
                    jedna osoba robi zdjecia i kameruje??) z ulicy Zgody to mi osobiscie
                    sie ich zdjecia nie podobaja. Znajomi mieli ich na swoim slubie i
                    zdjecia byly kiepsko wykonane, bez wyobrazni i polotu, w malej
                    rozdzielczosci. Ot zwyczajnie wypstrykana umowiona wczesniej ilosc
                    zdjec i tyle. W kazdym razie ja oczekuje od fotografi slubnej czegos
                    innego. Ale jak wiadomo o gustach sie dyskutuje. Pozdrowienia
                    • parowcia Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 08:16
                      No widzisz,a mnie i mojego narzeczonego jedyne co zaj...urzekło to
                      właśnie zdjęcia robione przez nich,ale wkoncu kazdy oczekuje czegoś
                      innego.
                      • kamulka84 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 14:16
                        Dokładnie:) Kazdemu podoba sie co innego - jedni wolna zdjecia naturalne bez
                        duzego retuszu, inni wolna sztucznie i z duzym retuszem. Dlatego trzeba szukac,
                        ogladac zdjecia i wybierac:)
                    • djkaaa Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 22:31
                      Zdecydowanie popieram zdanie poprzedniczki na temat fotografa z
                      ulicy Zgoda, P. Głowala. Na naszym ślubie i weselu zdjęcia robił
                      fotograf ze studia Deber z Koszalina (niestety z tego co wiem, teraz
                      nie zajmują się sesjami :(( wielka szkoda, byliśmy naprawdę bardzo
                      zadowoleni, pełen profesjonalizm). Dlatego chcieliśmy skorzystać z
                      ich usług na chrzest naszego dziecka, ale skoro się już tym nie
                      zajmują, skorzystaliśmy z usług P. Głowala (po obejrzeniu ich zdjęć
                      przed ślubem z nich zrezygnowalismy, ale to tylko chrzest, więc
                      pomyślałam, że wystarczy), a teraz bardzo żałuję, bo w naszym
                      albumie dziecka nie mam prawie żadnych zdjęć z chrztu, nie podobają
                      mi się strasznie (Pan nawet nie umiał uchwycić najważniejszych
                      momentów i się porządnie ustawić, ja jako amator zrobiłabym lepsze
                      zdjęcia, poza tym kiepska jakość zdjęć itp., a skasował nas nie
                      mało). Dlatego zdecydowanie odradzam!!!
                      • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 00:05
                        djkaaa napisała:

> Zdecydowanie popieram zdanie poprzedniczki na temat fotografa z
                        > ulicy Zgoda, P. Głowala. Na naszym ślubie i weselu zdjęcia robił
                        > fotograf ze studia Deber z Koszalina (niestety z tego co wiem,
                        teraz
                        > nie zajmują się sesjami :(( wielka szkoda, byliśmy naprawdę bardzo
                        > zadowoleni, pełen profesjonalizm). Dlatego chcieliśmy skorzystać z
                        > ich usług na chrzest naszego dziecka, ale skoro się już tym nie
                        > zajmują, skorzystaliśmy z usług P. Głowala (po obejrzeniu ich
                        zdjęć
                        > przed ślubem z nich zrezygnowalismy, ale to tylko chrzest, więc
                        > pomyślałam, że wystarczy), a teraz bardzo żałuję, bo w naszym
                        > albumie dziecka nie mam prawie żadnych zdjęć z chrztu, nie
                        podobają
                        > mi się strasznie (Pan nawet nie umiał uchwycić najważniejszych
                        > momentów i się porządnie ustawić, ja jako amator zrobiłabym lepsze
                        > zdjęcia, poza tym kiepska jakość zdjęć itp., a skasował nas nie
                        > mało). Dlatego zdecydowanie odradzam!!!

No wlasnie to samo mialam wrazenie po obejrzeniu zdjec moich
                        znajomych- ja jako amatorka tez zrobilabym lepsze zdjecia!!!
    • berpi22 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 19:09
      Wszystko zależy od tego jakie chcecie mieć zdjęcia. Nam zależało na wyjątkowych
      i wybraliśmy Edytę z Sianowa, która takie zdjęcia właśnie robi a oprócz tego
      jest tak radosnym człowiekiem, że stres przed ślubem nie wchodzi w grę :) Jej
      pracę sami możecie ocenić zaglądając na stronę www.studio_ek.republika.pl
      • specjalista79 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 20:24
        a czy mogłabyś mi powiedzieć ile kosztuje ta pani fotograf z
        Sianowa, będę bardzo wdzięczna
        • berpi22 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 06.11.08, 21:40
          Z tego co wiem to ma cennik na swojej stronie i cena zależy od tego czego od
          niej oczekujecie. Myślę, że najlepiej będzie zadzwonić i się dowiedzieć ale
          najpierw radze sprawdzić czy ma w ogóle wolny termin. Nasi znajomi którzy
          rezerwowali termin na przyszły rok mają do zapłacenia 2700 zł ale to jest full
          opcja, my płaciliśmy za to samo o połowę mniej ale umowę podpisywaliśmy przeszło
          ponad rok temu a ślub był w tym roku i właśnie czekamy na album :)
          • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 00:12
            Mnie sie zdjecia tej pani bardzo podobaly. Sa piekne:-) Niestety,
            nasza data slubu juz byla zarezerwowana przez inna pare, gdy
            szukalismy fotografa:-( A bylo to na rok przed slubem. Terminy sa
            bardzo napiete. Bardzo zaluje, ale mam nadzieje ze wybrany przez nas
            obecnie fotograf tez spelni nasze oczekiwania:-)
            • specjalista79 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 14:24
              diameh a kogo wy macie? i jakbyś jeszcze była taka dobra to napisz
              jaki koszt? pozdrawiam serdecznie
              • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 15:34
                My wybralismy Skorpions z Bialogardu. Oto ich
                stronawww.skorpions.pl. Na stronie sa umieszczone ceny za
                poszczegolne warianty zdjec. My wybralismy fotoreportaz z plenerem -
                wersja Classis za 1700zl. Szukamy nadal kamerzysty. Zastanawiam sie
                nad ta firma -www.akcjafilm.pl. Czy ktos z nimi wspolpracowal??
                • adulka81 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 19:15
                  A propo Pani Edytki z Sianowa. Zdjęcia robi rewelacyjne. Wszyscy są
                  zachwyceni jej pracą. Mój ślub był w czerwcu tego roku i była ona z
                  nami od błogosławieństwa do ok 01 w nocy. Kosztowało to nas 1500 zł.
                  Dostaliśmy prawie 200 zdjecie w albumie i ok 2000 zdjec na płycie.
                  Tak więć mogę szczerze ją polecić. A kamerzyste mieliśmy z Darłowa
                  (koszt 1100 zł). Takie są ceny, ale ja bym nie żałowała na to. Jest
                  to pamiątka na całe życie.
                  • diameh Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 07.11.08, 22:35
                    A czy mozesz podac mi namiary na tego kamerzyste?? Z gory dziekuje:-)
                    Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl
                    • adulka81 Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 08.11.08, 16:35
                      Pan nazywa się Piotr Marcisz tel. 0 601 332 667 lub www.video-
                      flesz.pl
    • rodiar Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 09.11.08, 01:32
      Witam
      Co do cen za zdjęcia i jakości usługi fotograficznych to chyba najprostrzym
      rozwiązaniem jest poproszenie fotografa o pokazanie zdjęć przez niego robionych.
      - wtedy wiecie za co płacicie i czy chcecie za to zaplacic tyle ile fotograf wola.

Ale do rzeczy. Chciałbym zaoferować swoje usługi fotograficzne. Fotografią
      interesuje się od dawna. Od roku zajmuje się zawodowo: głównie reportaż. Narazie
      oferuję atrakcyjne ceny w zamian na zgodę na wykorzystanie kilku ujęć z imprezy
      w swoim portfolio. Dane kontaktowe znajdują sie na stronie www.foto.rodia.pl

Zainteresowanym oczywiście mogę zaprezentować zdjęcia wykonane przeze mnie. Mam
      zarejestrowaną działalność więc nie ma problemu z wystawieniem rachunku.
      Pozdrawiam
      L.T.
      • pydzyn Re: filmowanie ślubu, czy 1200 to drogo? 19.11.08, 22:03
        rodiar podeślij namiary na siebie i konkrety na adres pydzyn2001@poczta.onet.pl
        Szukam fotografa i kamerzysty na 13.06.2009 do Darłowa więc może się dogadamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka