pati.kowalska1
17.05.11, 20:57
witam wszystkich,
organizuję pomoc dla znajomej rodziny, w której niestety sytuacja jest dość ciężka.
nie chcę wchodzić w szczegóły na forum publicznym, ale sytuacja z grubsza wygląda tak:
bardzo młoda dziewczyna jest w piątym m-cu ciąży, nie ma praktycznie szans na kupowanie wyprawki i akcesoriów dla dziecka (ma być chłopczyk), więc postanowiłam im trochę pomóc. mam już 2 torby ubrań dla dziecka, niestety resztę rzeczy już dawno oddałam komuś innemu.
i tu moja prośba: dziewczyna potrzebuje wlaściwie wszystkiego: wózka, łóżeczka, wanienki, jeszcze trochę ubranek (takich na start, bo to co dostanie ode mnie to właściwie ciuszki od 3 mca) - jednym słowem wszystkiego, czego może potrzebować młoda mama. stan tych rzeczy nie ma znaczenia - byle tylko dało się ich jeszcze używać.
poza tym: ona i jej mama dostały niedawno od gminy malutkie mieszkanko, w którym brakuje im kilku rzeczy: jakiejś szafy, lub regału i czegoś do przedpokoju (szafka na buty). tu również nie ma znaczenia czy to meble z czasów prl czy nie - po prostu większość rzeczy mają w kartonach na podłodze:/
tak więc: jeśli ktoś może pomóc to będą bardzo wdzięczne. jeśli macie gdzieś zalegające, niepotrzebne rzeczy to bardzo proszę o kontakt na maila: patrycja.kowalska1@gmail.com
jeśli ktoś potrzebuje szczegółów w tej sprawie to tylko na mail, ponieważ nie chciałabym podawać na forum publicznym.