Dodaj do ulubionych

organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny

17.05.11, 20:57
witam wszystkich,
organizuję pomoc dla znajomej rodziny, w której niestety sytuacja jest dość ciężka.
nie chcę wchodzić w szczegóły na forum publicznym, ale sytuacja z grubsza wygląda tak:
bardzo młoda dziewczyna jest w piątym m-cu ciąży, nie ma praktycznie szans na kupowanie wyprawki i akcesoriów dla dziecka (ma być chłopczyk), więc postanowiłam im trochę pomóc. mam już 2 torby ubrań dla dziecka, niestety resztę rzeczy już dawno oddałam komuś innemu.
i tu moja prośba: dziewczyna potrzebuje wlaściwie wszystkiego: wózka, łóżeczka, wanienki, jeszcze trochę ubranek (takich na start, bo to co dostanie ode mnie to właściwie ciuszki od 3 mca) - jednym słowem wszystkiego, czego może potrzebować młoda mama. stan tych rzeczy nie ma znaczenia - byle tylko dało się ich jeszcze używać.

poza tym: ona i jej mama dostały niedawno od gminy malutkie mieszkanko, w którym brakuje im kilku rzeczy: jakiejś szafy, lub regału i czegoś do przedpokoju (szafka na buty). tu również nie ma znaczenia czy to meble z czasów prl czy nie - po prostu większość rzeczy mają w kartonach na podłodze:/

tak więc: jeśli ktoś może pomóc to będą bardzo wdzięczne. jeśli macie gdzieś zalegające, niepotrzebne rzeczy to bardzo proszę o kontakt na maila: patrycja.kowalska1@gmail.com

jeśli ktoś potrzebuje szczegółów w tej sprawie to tylko na mail, ponieważ nie chciałabym podawać na forum publicznym.
Obserwuj wątek
    • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 17.05.11, 21:06
      zapomniałam dodać, że mama z córką mieszkają w Warszawie, ja również. jeśli znalazłyby się jakieś rzeczy to odbierzemy je osobiscie.
    • inbluesky Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 12:53
      Odbierz mail :)
      • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 14:16
        odebrałam, odpisałam:-)
        dziękuję:-)
        • omnyx25 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 14:49
          Witam Pania .
          Bardzo chcialabym pomoc , ma kilka ubranek ktore zostaly po dzieciach (body ,spodenki,jakis sweterek i pajacyki ) .Co prawda zalegaja w piwnicy ,ale sa w bardzo dobrym stanie.Mysle ze nadawalyby sie jeszcze do noszenia. Nie ma tego wiele ale zawsze to cos...
          Nie jestem w stanie pokryc kosztow przesylki:( ,wiec gdyby bylo jakies inne rozwiazanie prosze mi dac znac.
          • omnyx25 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 14:53
            omnyx25 napisała:

> Witam Pania .
            > Bardzo chcialabym pomoc , ma kilka ubranek ktore zostaly po dzieciach (body ,sp
            > odenki,jakis sweterek i pajacyki ) .Co prawda zalegaja w piwnicy ,ale sa w bard
            > zo dobrym stanie.Mysle ze nadawalyby sie jeszcze do noszenia. Nie ma tego wiele
            > ale zawsze to cos...
            > Nie jestem w stanie pokryc kosztow przesylki:( ,wiec gdyby bylo jakies inne roz
            > wiazanie prosze mi dac znac.

Ps.mam tez nocnik po corce gdyby sie przydal .
    • magosia_mama Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 15:08
      Mogę przekazać ubranka po moich dzieciach. Niestety nie mogę pokryć kosztów przesyłki, ponieważ sama jestem w potrzebie.
      Jeżeli jesteście w stanie pokryć koszty przesyłki, bądź odebrać osobiście (okolice Warszawy) to napisz mi maila :)
      Chętnie pomogę!
      • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 15:18
        do omnyx: pewnie, że ubranka się przydadzą:-) nocnik już dałam po swoim synku, ale ubranka - wiadomo- idzie tego sporo przy maluchu:-)
        co do kosztów przesyłki: oczywiście, że pokryję tylko po 5-tym czerwca (wypłata). u nas też się nie przelewa więc nie chcę mnożyć wydatków w tym miesiącu. ale do porodu jest jeszcze sporo czasu, więc jeśli mogłaby Pani ubranka przetrzymać do początku czerwca to będę niezmiernie wdzięczna:-) a mogę spytać skąd Pani jest, bo może mam tam kogoś znajomego, kto mógłby to odebrać?
        • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 15:21
          do magosia mama: jeśli koszty przesyłki nie będą zbyt duże to jasne, że pokryję:-) a jaka to miejscowość, może udałoby mi się podjechać do Pani?
        • omnyx25 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 18.05.11, 17:39
          W tygodniu upiore ubranka i wyprasuje.Poczekaja na Pania.Jestem z Koszalina wiec gdyby ktos byl w pobliżu to zapraszam po odbior. Pozdrawiam :) .
          • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 19.05.11, 06:59
            omnyx: akurat w Koszalinie nikogo nie mam :(
            mogłabyś poczekać do początku czerwca, wtedy będę po wypłacie to zrobię Ci przelew na pokrycie kosztów wysyłki?
            • omnyx25 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 19.05.11, 11:06
              Ok.Popytam znajomych moze oni beda mieli jakies ubranka i akcesoria.Pozdrawiam .
              • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 19.05.11, 11:39
                super, wielkie dzięki:-)))
                • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 23.05.11, 22:03
                  chciałabym wszystkim podziękować w imieniu Madzi (to ta dziewczyna w ciąży) i jej mamy :-) Panie niestety nie mają internetu, więc robię to za nie.
                  napłynęło wiele maili z propozycją pomocy i Magda w końcu zaczęła wierzyć, że wszystko będzie ok i że da radę:-)
                  jest już o wiele spokojniejsza:-)

wszystkie rzeczy odbiorę w terminach uzgodnionych w mailach, czyli pod koniec tygodnia (muszę się nieco podleczyć).
                  a to, co ma iść pocztą - na początku czerwca:-)

dziewczyny: ja również bardzo Wam dziękuję. jesteście niesamowite i przywracacie wiarę w bezinteresowność!
                  dzięki przeogromne od mnie, Madzi i jej mamy:-)
                  • pati.kowalska1 Re: organizuję pomoc dla potrzebującej rodziny 23.05.11, 22:04
                    * ode mnie, miało być:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka