okzsilip 10.07.11, 17:24 Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czystosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.k777 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 11.07.11, 07:26 A nie możesz wymienić te rzeczy na żywność,zamiast coli i ptasiego mleczka?Kilka linków poniżej podałaś,że wymienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 11.07.11, 08:17 oczywiście,że mogę wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
anna.k777 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 12.07.11, 20:27 To wymień,zamiast w piecu palić tymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst IP: 193.59.152.* 13.07.11, 23:34 a może Pani się wymieni z tą dziewczyną zamiast pisać bez sensu? tak tutaj ludzie się chętnie wymieniają jak ja mogę robotę znaleźć.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst IP: *.internet.radom.pl 14.07.11, 06:57 ale po co kupowac po 2,50 (na forum sprzedam-kupie) za szt. dajmy zarobic autorce watku na szafce. jak posprzedaje rzeczy (zaloze sie ze otrzymane na tym forum lub "oddam przyjme-reaktywacja") to bedzie miala kase. szafka.pl/profil/smysia/ forum.gazeta.pl/forum/w,24599,126893300,126893300,sprzedam_lub_wymienie_wszystko_po_2_50.html a skoro ja stac na majtki po 30 zl-watek na pomocnych mamach-to chyba i na ich upranie tez powinno???? forum.gazeta.pl/forum/w,615,115825705,116040179,wyprawka_do_zerowki_odziez_obuwie.html?s=0&v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
szcze-golna [...] 17.07.11, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 17.07.11, 13:10 Szcze-golna, autorka wątku od innych potrzebujących chce pieniędzy za oferowane na oddam/przyjmę rzeczy albo wymiany na słodycze i colę - oprócz oczywiście pokrycia kosztów przesyłki. O pomoc prosi na kilku forach. Więc nie dziw się, że odpowiedzi na jej posty są takie a nie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 17.07.11, 17:10 missmiriam1 napisała: > Szcze-golna, autorka wątku od innych potrzebujących chce pieniędzy za oferowane > na oddam/przyjmę rzeczy albo wymiany na słodycze i colę - oprócz oczywiście po > krycia kosztów przesyłki. O pomoc prosi na kilku forach. Więc nie dziw się, że > odpowiedzi na jej posty są takie a nie inne. Nie wtrącałabym się gdybym jej nie znała od podszewki.To jest moja siostra więc ja wiem najlepiej co piszę.Teraz mam do Was pytanie- ile osób jej pomogło z tych wszystkich ogłoszeń?jedna? dwie? pamiętam jak miała dostać chyba 20 ubranek na dziecko.Dostała 3 bluzeczki za 10zł wysyłki-czy to jest w porządku? dziewczyny ja wam się dziwię że wy się dziwicie że Ona prosi na paru stronach,każdy tylko pisać potrafi a pomocy żadnej-to akurat mam z własnego doświadczenia.Poprosiłam tutaj o żywność po terminie nawet-odpisała jedna kobietka że 15-stego mi wyślę.Napisałam jej że pokryję koszty,a Ona odmówiła itd.teraz milczy.Ech Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 17.07.11, 17:13 Naprawdę znam ją.Każdy ma gorsze i lepsze czasy-pamiętam jak wysyłała mi dawniej z czerwonego krzyża makarony na ogół po terminie ( dla Nas to była uczta) i dziękuję jej za to.U mnie wcale nie jest teraz lepiej= u niej zła passa nadal trwa Odpowiedz Link Zgłoś
szcze-golna [...] 17.07.11, 17:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollos29 gubisz sie w swoich klamstwach 17.07.11, 19:07 piszesz z dwuch nickow, wiec nie sciemniaj ze to siostra. znana juz tu jestes z klamstw, na innych forach zreszta tez. idz do pracy, siostra z dziecmi ci zostanie. prawda ze to proste? Odpowiedz Link Zgłoś
edytahk Re: gubisz sie w swoich klamstwach 17.07.11, 19:52 Bardzo przepraszam że się wtrącam od jakiegoś czau podczytuje Pani posty, wiem co to bieda naprawde i pewnie nie jedna mama wie.Ja mieszkam w małej mieścinie i tu są banki żywności (co miesiac coś wydaja) to może i u Pani są?wiem że to niewiele ale zawsze mój mąż dostaje 980 zł a ja że niemogę znaleść pracy zapisałam sie na projekt z mopsu "Sami Sobie" wiem że w całej Polsce coś takiego jest,może to niewiele ale zawsze coś.Nie chcę Pani urazic sama w obecnej chwili mam cięzko ale wysłanie żywności to duże koszty może popyta Pani w tych bankach Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Szalenie mi przykro, 17.07.11, 20:54 ale gadanie z dwóch nicków w jednym wątku i na jednym forum jest niezgodne. Argument "siostra jest u mnie" do mnie nie przemawia, szczególnie w świetle tego, że mam potwierdzenia przekazywanych Okszilip kwot tudzież przesyłek, oraz linki do tych miejsc, w których były sprzedawane podarowane jej rzeczy. I nie, nie będę tego udowadniać, bowiem nie dzielę się tak szczodrze powierzoną mi prywatnie wiedzą. Powtórzę: handel na tym forum jest zabroniony, zamiana również. Kolejne takie "dowcipy" będę kasować. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.k777 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 17.07.11, 20:40 okzsilip napisał: > > > > > > > > Nie wtrącałabym się gdybym jej nie znała od podszewki.To jest moja siostra więc > ja wiem najlepiej co piszę.Teraz mam do Was pytanie- ile osób jej pomogło z ty > ch wszystkich ogłoszeń?jedna? dwie? pamiętam jak miała dostać chyba 20 ubranek > na dziecko.Dostała 3 bluzeczki za 10zł wysyłki-czy to jest w porządku? dziewczy > ny ja wam się dziwię że wy się dziwicie że Ona prosi na paru stronach,każdy tyl > ko pisać potrafi a pomocy żadnej-to akurat mam z własnego doświadczenia.Poprosi > łam tutaj o żywność po terminie nawet-odpisała jedna kobietka że 15-stego mi wy > ślę.Napisałam jej że pokryję koszty,a Ona odmówiła itd.teraz milczy.Ech > > Zdaje się że więcej osób pomogło,bo ja nie prosiłam o zwrot za przesyłkę,mam potwierdzenia z września 2010r.Ja nie proszę na różnych forach o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
szcze-golna [...] 18.07.11, 07:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
diabollos29 pazernosc i juz 18.07.11, 08:00 juz sie nie tlumacz, mleko rozlane. klamstwo i pazernosc wyszlo na jaw. ja tez moge napisac ze jestem stefan i pisze z komputera siostry. adres ip bywa zmienny fakt, jednak host pozostaje ten sam. no ale ty nie klamiesz wiec nie musiasz sie tlumaczyc ;D no ale patrz jak wszystko fajnie sie uklada, siostra jest u ciebie, zostanie z dziecmi, poszukasz uczciwej pracy i skonczysz zerowanie po forach. btw, taka bieda u ciebie a do mojej znajomej kuriera po ciuchy chcialas wysylc. na to cie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: pazernosc i juz 18.07.11, 08:27 diabollos jestem u siostry bo przyjechałam ja odwiedzic bo sa wakacje chyba nie?pisałam z jej kompa i jak zauwazyla ze ktos sie czepia mojego watku to chciala odpisac cos w moim watku tylko ja sie nie wylogowalam i wyszlo jak wyszlo IP to moze mozna zmienic ale tozsamosci wraz z miejscem zamieszkania i zameldowania nie a po za tym szczegolna ma internet radiowy wiec IP sie nie da zmienic,po drugie korzystałam z pck niestety w gliwicach caritas jest juz zliwidowany,dla niedowierzałkow moge wyslac foto dowodu i siostra tez,gdzies w domu mam nawet poswiadczenie osób zameldowanych bo było mi potrzebne do wniosku o mieszkanie socjalne wiec tez moge zrobic ksero,a co do pracy chetnie bym poszla tylko problem w tym,ze kuba nie dawno mial nowa komisje i czekam na nowa decyzje czy zostalo przyznane swiadczenie pielegnacyjne czy nie 20 lipca mam odebrac decyzje. KONIEC moich tłumaczeń bo tak naprawdę nie mam się z czego tłumaczyć,nie ładnie,ze ktos napisał,ze mam dwa nicki bo to kłamstwo więc kłamie ten ktoś kto to napisałam a po za tym szczególna sie wytłumaczyła ale blanka to skasowała chyba po to,zeby rozpetac wojne bo nic tam nie było napisane co by było,niezgodne z regulaminem Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: pazernosc i juz 18.07.11, 17:00 czyli mam rozumiec iz twojemu synowi na autyzm dali orzeczenie na niespelna rok?? Bo komisja byla po ogloszeniu o wyprawke?? Co dziwne i wrecz zarotne bo orzeczenie mozna wydac na conajmniej rok. A na dokument przysylaja do domu, lub mozna odebrac w miejscu komisji. I chcesz napisac iz 520zl to wystarczy ci na utrzymanie 3 dzieci i siebie?? Masz alimenty na 2 dzieci, 3 ma zasilek 250zl-jako bez ojca..plus rodzinne - dodatki rozne i nie masz na jedzienie?? Masz pomoc bankow zywnosci, caritS, CZY PARAFII, DOZYWIANIE Z mops... mOZE CZAS PODNIESC ALIMENTY... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: pazernosc i juz 18.07.11, 17:06 Re: NIE kupujcie tych śmieci szcze-golna 16.07.11, 07:54 Odpowiedz Zapewne.Pani ta napewno ma oryginalne ciuszki i sprzedaje po 100zł od sztuki.Żal.A nie dziwię się że ta Pani którą osobiście znam ,sprzedaje ciuszki po 2,50 aby utrzymać męża ( jest po poważnej operacji) i 3 dzieci > zresztą co w tym złego? wiem jak wygląda pomoc z mopsu.Nie życzę nikomu znaleźć się w takiej sytuacji cZY MOZEZ USTOSUNKOWAC SIE DO TEGO POSTU?? Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: pazernosc i juz 18.07.11, 20:19 Syn miał orzeczenie na dwa lata z racji,że jego stan się pogorszył pani z mopsu powiedziała,że mogę się starać o świadczenie więc złożyłam wniosek na nową komisję i komisja się już odbyła odbiór orzeczenia nastąpi 20.07 i odbiorę je sama i nie mam męża tylko mieszkam w mieszkaniu byłego konkubenta fakt,że jest po poważnej operacji a siostrze o utrzymanie chodziło o to,że wszystkie rachunki spadły na mnie wcześniej płaciliśmy po połowie POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY,ZE ZLIKWIDOWALI U NAS CARITAS,jak był to korzystałam z niego biorąc świadczenie nie można podjąć pracy po drugie mam komornika więc jeśli zostałabym zatrudniona komornik by mi śćiągał naleznośći + opiekunka do dzieci to zostało by mi mniej niz mam tych zasiłków jeszcze coś sobie,zyczycie??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gd Re: pazernosc i juz IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 21:33 "niestety w gliwicach caritas jest juz zliwidowany"- ja tam nie wiem czy go zlikwidowali ale dzieci mojej koleżanki jadą na kolonie z caritasu gliwickiego od 16 sierpnia ale to może inne Gliwice nigdy nie byłam dobra z geografii Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: pazernosc i juz IP: *.internet.radom.pl 18.07.11, 22:05 wystarczy wygooglowac caritas gliwice... www.caritas.gliwice.pl/index.php?s=main00 nie wyglada to na nieczynna instytucje...az jutro rano zadzw i sie dowiem, bo wierzyc mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: pazernosc i juz 18.07.11, 22:20 gliwice są na ślasku ja korzystalam z pck na wrocławskiej bo do tego naleze ze stołówki w caritasie na ziemowita nie moge skorzystac bo dochod przekracza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gd Re: pazernosc i juz IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 10:50 to z jadłodajni W ramach Programu są realizowane działania dotyczące w szczególności: zapewnienia pomocy w zakresie dożywiania: dzieciom do 7 roku życia uczniom do czasu ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej, osobom i rodzinom znajdującym się w sytuacjach wymienionych w art. 7 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej w formie posiłku, świadczenia pieniężnego na zakup posiłku lub żywności. Pomoc w zakresie dożywiania może być przyznana nieodpłatnie osobom i rodzinom, o których mowa powyżej, jeżeli dochód osoby samotnie gospodarującej lub dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 200% kryterium dochodowego, o którym mowa odpowiednio w art. 8 ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy o pomocy społecznej. naprawde na nic się nie łapiesz? a tak nawiasem piszesz że caritas jest zamkniety a pózniej że nie korzystasz bo przekraczasz progi to jak to jest? sprawdziłam caritas w gliwicach funkcjonuje całą parą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: pazernosc i juz 19.07.11, 04:26 okzsilip 28.08.10, 13:52 Odpowiedz i ma uposledzenie umyslowe z objawami autystycznymi dokladnie powiedziane przez neurologa tak pierwszy raz na komisje stane e: wyprawka do zerówki,odzież,obuwie okzsilip 28.08.10, 15:32 Odpowiedz napisałam jasno i wyraznie 1 komisję mam 8wrzesnia syn ma objawy autyzmu a nie całkowity autyzm chodzi tylko do psychologa jak narazie i nie muszę mu cwiczyć rak bo ma sprawne w domu ma kredki z zeszlego roku worek i plecaczek tez ma z przedszkola piórnik jest niepotrzebny potrzebny jest koszyk we wrzesniu idzie do psychiatry wczesniej mysleli ze to ADHD bo tak się zachowuje ma orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego mogę zrobic zdjecia dokumentow i wyslac tylko prosze napisac mi jakich w tam tym watku pisalas o pojsciu do pracy jesli nie bedzie swiadczenia?? i chyba nie wyszlo. Masz 1000zl alimentow , na syna nie placisz... na drugego syna lozy panstwo... plus mops,itp... o karaniu dziecka nie piszac..wierz autyzmy operacja tez sie nie uleczy... Szczerze siostra sie ponoc pomylila z maz-konkubent.. Gornicy maja chorobowe..., a i nie male renty.. ciuchy po dzieciach sprzedajesz... I ciekawe ze masz tyle lat a liceum nieskonczono...lektura watku na pomocnych mnie rozjechala... a twoje kredyty z jakiej zdolnosci kredytowej?? i nadal mieszkasz z oprawca?? jak stan sie pogorszyl tak dlugo stal za piecem?? Kursy nie bo nie pojdziesz itp..brak slow.. Placicie chyba nadal po pol bo on mieszka... A niepodkjecie pracy bo komornik...brak slow... Za alimenty moze na syna?? Opiekunki tez nie musisz miec..sa zlobki przedszkola, swietlice.... Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip [...] 19.07.11, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: pazernosc i juz 19.07.11, 09:27 i tą uroczą wypowiedzią autorki wątku proponuje zamknac temat:)milego dnia wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: pazernosc i juz 19.07.11, 10:01 ciekawe czy bj darczyńcom też daje jakieś kary za zawyżanie kosztów przesyłek,i ciekawe czy dostanę zwrot nadpłaty która wzieła za przesyłkę 20zł a oficjalnie wyszło 13 Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: pazernosc i juz 19.07.11, 10:21 do kosztu przesylki byc moze darczynca doliczyl koszt paliwa? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: pazernosc i juz IP: *.internet.radom.pl 19.07.11, 10:44 no przeciez sama pisalas, ze dodajesz na cos slodkiego dla dzieci, tym ktorzy cie obdarowywuja. no wiec za te 7 zl ktos kupil np ptasie mleczko, ktorego ty zadalas za swoje rzeczy do oddania. wiec w czym problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: pazernosc i juz 19.07.11, 11:35 Bj nie daje kar nikomu za nic, ponieważ nie pracuje jako sędzia, tylko jako administrator społeczny. Chociaż nie ulega wątpliwości, ze bj nosem już wychodzą Twoje oszustwa i chamstwo oraz chamstwo Twojej siostry [uszanowanie - na GG się już raczej nie spotkamy, nie muszę znosić wyzwisk]. Jak również bj ma już dość skarg na powyższe od innych użytkowniczek zarówno z Pomocnych, jak i z Oddam/. Jak jesteście takie prorodzinne, to zamiast sprzedawać otrzymane ciuchy na szafce i diabli wiedzą, gdzie jeszcze - zachowaj je dla swojej ciężarnej, szesnastoletniej siostry. W ogóle zamieszkajcie sobie we trzy, jedna niech się zajmuje tą chmarą dzieciaków, którą w sumie macie, a dwie niech ruszą zadki do pracy, to Wam łatwiej będzie, nie będziecie musiały wyłudzać na forum ani ciuchów na handel, ani przeterminowanego żarcia, ani forsy na operację, której się nie wykonuje, ani nawet pędzli z końskiego włosia. Mało, ze na Oddam/ wklejasz linki do sprzedaży, mało, że na maila zamiast słodyczy życzysz sobie jakichś zawrotnych kwot, to jeszcze do mnie jakieś wycieczki osobiste jedna z drugą. Do roboty, zamiast siedzieć cały dzień na necie i brednie wymyślać, albo dzieci z coraz to innym gachem płodzić od wczesnej młodości! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta brawo bj:))) IP: *.internet.radom.pl 19.07.11, 12:30 brawo, brawo brawo i jeszcze po raz kolejny brawo:))) ale mysle ze po takiej osobie jak autorka watku, to wszystko splynie jak po przyslowiowej kaczce. a jeszcze co do autorki watku-za oddane rzeczy chcialoby sie uslyszec choc slow "dziekuje", a nie ze za malo sie dalo. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 [...] 19.07.11, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta [...] IP: *.internet.radom.pl 19.07.11, 13:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 13:36 Aneta, a na wyjazdy do Pokrzywnej Cię stać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: Będę perfidna: IP: *.internet.radom.pl 19.07.11, 13:44 na obecna chwile to mnie stac na-co najwyzej-wyjazd do lasu z dzieckiem, bo mam za blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:13 Aneta, odezwij się do mnie na priv:) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 13:55 Miss pomylilas imiona to Dorote stac.. I ta bieda...biedne dziecko na kazdy spacer w innych ubraniach i bucikach musi isc... Dorota mozna spokojnie wychowywac dzieci, uczyc sie /uczciwie nie szukac frajerek co ci prace na pisza - dla zainteresowanych watek na pomocnych/ i pracowac... Gornik nie ma 600-700zl chyba ze tyle to po twoich alimentach 1000zl i temu co komornik jeszcze odjal sobie.. Kursy to nie praca..z tego dzieci nie nakarmisz. Autyzm sie rehabilituje a nie operuje...co do operacji tego typu to powinni jeszcze zaplacic -przeciez to szukanie krolikow doswiadczalnych, i jak ty sie w tych niemczech porozumiesz?? zaraz zawiesisz nowa pyprawke do szkoly bo zapomnialas?? Corka spokojnie moze od wrzesnia zaczac zycie przedszkolaka, a syn wrocic do szkoly, wraz z wykwalifikowanym specjalista- ktory bedzie z nim pracowal. Ciekawe jakie masz symbole w orzeczeniu syna?? Twoja elokwencja -ktora spowodowala usuniecie watku musi byc gorno-lotna... A jesli faktycznie jedna z twoich siostr jest w ciazy, druga nie pracuje bo zdrowie to obraz rodziny nie wyglada cudnie...i jak siostra jest u ciebie to o zywnosc prosi dla siebie czy ciebie?? I ty w tym czasie moglas popracowac... Smutne smutne czekasz na swiadczenie pielegnacyjne ..jak na zbawienie bo praca beeee Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:01 Dziekuje za kwiecista korespondecje na priv.... mozesz konkurowac z panami z marginesu jak nic... Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:06 Aqua, zmień ustawienia spamu, nerwów sobie oszczędzisz i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:04 A nie, Anetę pytałam:) To w kontekście Jej postu co do zaprezentowanej na NK biedy. Anetka, nawet nie sprawdzaj cen w Pokrzywnej, to jedno z droższych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Aneta 19.07.11, 18:05 Wybacz, ale bez względu na moją prywatną opinię nie mogę tolerować ataków personalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:08 moze bys ...........doczytala gdzie to bylo bo to było na zajeciach z opieki spolecznej wycieczka min do radzionkowa Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_szczecin Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:25 Nie mogę czytać co tam Pani wypisuje:/ Jeżeli Pani chce sprzedawać rzeczy które Pani dostaje od kogoś to niech Pani zmieni miejsce bo od tego są Aukcje!Każdy robi co chce ale nie można być tak bezczelnym. Na Pani miejscu upuściłabym to forum bo pomocy już Pani tu nie uzyska.Nienawidzę krętactwa oraz wyolbrzymiania swojej sytuacji materialnej.W dodatku obsmarowuje Pani swoją rodzinę;( Co by Pani tu nie napisała to nikt Pani już nie wierzy! Ja rozumiem jakby Pani miała małe dzieci ,które nie można oddać do przedszkola lub szkoły. U nas tak się składa że jak rodziców nie stać to przy kościele jest świetlica dla dzieci którą prowadzi Caritas. Jest Pani zdrowa i lepiej weźmie się Pani do roboty !!!!!! Bo mi było by wstyd ... tak się skompromitowawszy . Pozdrawiam Dziewczyny które naprawdę pomagają innym mamą które potrzebują pomocy a nie kombinują ;( Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_szczecin Re: Będę perfidna: 19.07.11, 14:26 Nie mogę czytać co tam Pani wypisuje:/ Jeżeli Pani chce sprzedawać rzeczy które Pani dostaje od kogoś to niech Pani zmieni miejsce bo od tego są Aukcje!Każdy robi co chce ale nie można być tak bezczelnym. Na Pani miejscu upuściłabym to forum bo pomocy już Pani tu nie uzyska.Nienawidzę krętactwa oraz wyolbrzymiania swojej sytuacji materialnej.W dodatku obsmarowuje Pani swoją rodzinę;( Co by Pani tu nie napisała to nikt Pani już nie wierzy! Ja rozumiem jakby Pani miała małe dzieci ,które nie można oddać do przedszkola lub szkoły. U nas tak się składa że jak rodziców nie stać to przy kościele jest świetlica dla dzieci którą prowadzi Caritas. Jest Pani zdrowa i lepiej weźmie się Pani do roboty !!!!!! Bo mi było by wstyd ... tak się skompromitowawszy . Pozdrawiam Dziewczyny które naprawdę pomagają innym mamą które potrzebują pomocy a nie kombinują ;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst IP: *.internet.radom.pl 19.07.11, 13:51 kiedys, owszem, bylo mnie stac na wczasy w fajnym miejscu. ale niestety, wystarczylo to, ze przez jakis czas nie bylo pracy i wszystkie oszczednosci poszly na zycie. a teraz to od wyplaty, do wyplaty:(. moge pomarzyc o wczasach. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 19.07.11, 14:25 to trzeba było se za chłopa górnika wziasc albo spojrz na zdjecie z domkiem gdzie jest napisana nazwa zwiazku zawodowego z kopalni a wycieczki sa z kopalni dla rodzin górników wiec ja za nia nieplacilam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zdziwiona Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 16:29 no to jak to w końcu? z kopalni czy z OPS te wycieczki??!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 19.07.11, 17:06 z kopalni bylo kiedys zakopane,jaroslawiec,maniowy i niedawno pokrzywna z opieki bodajze w listopad czy pazdziernik byl radzionkow i zbroslawice Odpowiedz Link Zgłoś
edytahk Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 19.07.11, 19:26 Nie mam pojęcia po co zmiana tych ników, czy nie lepiej odpowiedziec normalnie na wszystkie pytania,w pewnym momęcie już chciałam napisac że chetnie wyśle cos Pani bo 20 u nas w banku żywności wydaja ale......widze że kobiety maja racje :( dochód mojej 4 osobowej rodziny to ok 1400 zł (razem z zasiłkiem z mopsu) jest ciężko nieraz bardzo ale,naprawde długo nieraz sie zastanawiam by poprosic na forum o cos bo zawsze mi sie zdaje ze inni maja gorzej.Co do autyzmu nawet nie wie Pani jak bardzo rozumiem Pania mam syna (nie z autyzmem) lecz z zaburzeniami ,jednak sa mamy które maja dzieci z bardziej strasznymi choróbskami.Nie mogę uwierzyć że w tak dużej miejscowości nie ma banków czy czegoś tam. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 19.07.11, 23:19 Edyta, ale koleżance nic nie brakuje. Gdybyś zobaczyła zdjęcia na NK... Wiele pomagających nie ma takiego wypasu w chałupie: meble, parkiety [zaraz się dowiem, ze to u Wiesi z przeciwka], łysy obywatel z tatuażem i piwem [nie wiem, kto zacz, ale może ten ciężko chory mąż czy nie mąż i może łysy nie z zamiłowania, a po chemioterapii... Swoją drogą lubię łysych;)]. Odpowiedzi na większość pytań są, niestety, znane, a co do autyzmu, to ja Cię bardzo przepraszam, ale jak ktoś "za karę" autyka na kilka godzin stawia za piecem, to jest to dla dziecka znakomita terapia... I żałuj, ze nie widziałaś życzeń, jakie dzisiaj mi złożyła sze-gólna... Najgorszemu wrogowi bym czegoś takiego nie życzyła. Mam nadzieję, że to do niej nie wróci wołem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
edytahk Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 08:08 Przykro mi że dostałaś takie "życzenia" :( nieraz z potulnych owieczek wychodza wilki.Moja mama zawsze mówiła by nikomu nie zyczyc nic złego, bo to wraca ze zdwojona siła. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_szczecin Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 10:20 Jak przeczytałam tekst ; to trzeba było se za chłopa górnika wziasc albo spojrz na zdjecie z domkiem gdzie jest napisana nazwa zwiazku zawodowego z kopalni a wycieczki sa z kopalni dla rodzin górników wiec ja za nia nieplacilam Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 12:26 No cóż... Obie panie od początku były tak sobie potulne. Okszilip od pierwszego postu zaprezentowała postawę roszczeniową i na Pomocnych nie tyle poprosiła, co wrzuciła listę życzeń: forum.gazeta.pl/forum/w,615,115825705,115825705,wyprawka_do_zerowki_odziez_obuwie.html Natomiast jej jakże czarująca siostra już kilka dni temu rozpoczęła ze mną rozmowę na GG. Fakt, że na początku była stosunkowo uprzejma i podobnież uzdolniona plastycznie, ale kiedy się zaczęła afera tutaj... No cóż. Mi by nie przyszło do głowy zwyzywać obcą osobę za to, że wypełnia swoje obowiązki i życzyć jej rodzenia chorych i niepełnosprawnych dzieci... Zresztą nikomu bym takich życzeń nie złożyła. Nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 10:41 Ale chryja.. no mi to przykro czytać, bo ja tej pani dużo pomogłam. Również finansowo. Teraz się zastanawiam na co poszły te pieniądze, które miały iść na opłacenie podróży z dzieckiem do lekarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_szczecin Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 10:45 Na piwo dla jej konkubenta lub męża:D Bardzo mi przykro że nadziałaś się na tą kobietę ! Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 11:01 Wiesz, może tak, może nie. Nie żałuję, ze pomogłam, bo zrobiłam to z odruchu serca i z pzrekonania, że ta pomoc jest naprawdę potrzebna. Żałuję, ze mogło trafić do naciągaczki, a nie do osoby naprawdę potrzebującej. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 11:06 to nie jest u mnie w mieszkaniu święta spędzaliśmy u synowej byłego nie trzeba być,żoną górnika,żeby jezdzić na wycieczki zakładowe nigdy nie byłam mężatką już raz napisałam jak komuś serce umiera czy jestem mężatką czy nie to sobie zadzwońcie do usc a co do pieniędzy dostałam od jednej było to ok 30 zł i na pewno nie od claudel chyba od claudel dostałam ubranka mam całą korespondencję z nią na email a moze ktoś mi jeszcze coś wysłał tylko pewnie nie do mnie bardzo smieszne ze mnie oszusta robicie a sami kłamiecie Odpowiedz Link Zgłoś
missmiriam1 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 11:22 Jako smysia z szafa.pl piszesz o mężu. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 12:36 Ok, masz rację – pomyliłas mi się z inna osobą. Ode mnie dostałaś tylko jakąs pomoc rzeczową, nie pieniądze. Na szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 12:56 Te 30,- to dostałaś grubo ponad rok temu od jednej z forumowych Ann razem ze stertą ciuchów [mam kopię przelewu i potwierdzenie wysyłki]. To czy jesteś żoną górnika, czy konkubiną dresa, to na prawdę rzecz drugorzędna. Natomiast z ponad 300 zdjęć na NK wynika, że ja bym chciała chociaż w połowie być taka biedna, jak Ty. W dodatku pyskujesz, rzucasz się, handlujesz i masz wszelkie symptomy naciągaczki, która z forum zrobiła sobie źródło utrzymania. Wiesz, ja się dziwię, ze Ty w ogóle jeszcze tu o cokolwiek "prosisz", bo każdy Twój post kończy się awanturą. Ludzie Cię znają, pomagać Ci nie chcą... Idź na jakąś kafeterię czy gdzieś, gdzie Cie nikt nie zna, bo tu to i nam, i sobie nerwy szarpiesz i apetyt psujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 13:16 ależ droga bj nie moja wina,że jak spotkałam ojca mojej córki to tak miał urządzone mieszkanie mój i dzieci pokój wygląda jak wyglądał wtedy co tu na forum wrzuciłam fotkę,wiem co Ci napisała moja siostra nie skomentuje tego bo i po co to sprawa między Tobą a nią ja z Tobą nie prowadzę prywatnych rozmów,mam odmowę orzeczenia od syna pisze teraz bo zaś ktoś napisze czemu nic nie pisze w tej sprawie nie roztrwaniam pieniędzy na żadne piwa bo ja nie piję ani nie palę nawet,żeby zaoszczędzić sama nakopałam sobie ziemniaków u siostry. Co do claudel właśnie przez takie pomyłki pewnie specjalnie zrobione wychodzi co wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 13:40 Czego nie robisz? Nie palisz? A to co?: www.noworodek.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=70042 To rozumiem, że to: "Re: oddam za słodycze dla dzieciaczków i dobra kawe przez okzsilip » Wt lip 05 2011, 11:47 chm rozmiar niewiem musiałabym zmierzyć za ta torebke chce papierosy marlboro odbiór w gliwicach lub wysyłka 6 zł listem poleconym lub równowartość papierosów 12zł" to tak dla draki? Komu latasz po fajki, ze znasz ceny? Sąsiadce - miłej starszej pani? Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 13:47 blanka w którym ty wieku,żyjesz?a papierosy to dla koleżanki która mi nie kiedy z dziećmi siedzi bo nie kiedy nie mam kasy,zeby jej zapłacić a sama do bogatych nie należy buhaha aleś się popisała brawo Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 13:56 *Ja* się popisałam? Nie, to Ty się popisujesz. Chamstwem, bezczelnością i rodziną, która wygląda na patologię z tradycjami, bo normalni ludzie nie rodzą w wieku lat 16 i ograniczają ilość dzieci, jeśli podobno nie mają na ich utrzymanie, oraz ilość ojców własnych dzieci. Popisujesz się postawą roszczeniową, skłonnością do kłamstwa i w ogóle paskudnymi cechami. Powtórzę: tu Ci nikt nie pomoże. I bynajmniej nie dlatego, ze ja mam na to jakiś wpływ. Teraz też Ci koleżanka dzieci pilnuje i kopci przy nich marlboro, żebyś miała czas bredzić na forum o swojej nieskazitelności i biedzie? Kobieto! Plączesz się w zeznaniach, nie potrafisz nic z sensem napisać, masz siostrę, która twierdzi, ze moje jedyne dziecko ma 30 ojców i życzy mi, żebym rodziła niepełnosprawne dzieci, oraz wyzywa od rozmaitych i serio sądzisz, że otrzymasz jakąkolwiek pomoc? Ja bym Cię nawet zdechłym szczurem nie uszczęśliwiła. Serio, odpuść sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 14:12 To Ty sobie odpuść nie podoba Ci się coś to nie pisz w moim wątku lub go usuń ........Cię obchodzi czy ktoś pali z moich znajomych i czy przy moich dzieciach czy nie. Masz problem do mojej siostry to jej to pisz nie mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja Ci nic nie wypisuje Odpowiedz Link Zgłoś
anna.k777 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 14:23 okzsilip napisał: > To Ty sobie odpuść nie podoba Ci się coś to nie pisz w moim wątku lub go usuń . > .......Cię obchodzi czy ktoś pali z moich znajomych i czy przy moich dzieciach > czy nie. > Masz problem do mojej siostry to jej to pisz nie mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja > Ci nic nie wypisuje To przekaż siostrze,że od jakiegoś czasu takie wypisywanie,odgrażanie jest karalne,dwa jesteś bardzo niesympatyczna i podajesz nieprawdę,że tylko dwie osoby ci pomogły za koszty przesyłki i tu kłamiesz,znalazłam potwierdzenia przekazów,jeden z sierpnia,drugi z września,pomocy nie wypominam.Ty jesteś nie w porządku i angażujesz swoich członków rodziny w wojnę na forum,myślałam że mając chore dziecko,to że jesteś bardziej uczuciowa,a z ciebie po prostu jad wypływa.Nie trać czasu na pisanie bzdetów,tylko zajmij się dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 14:30 ma problem do siostry to niech jej przekaze sama co ma do powiedzenia ja nie zamierzam byc niczyim adwokatem Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 14:49 Droga okszilip. Ja nie usuwam niczego wyłącznie dlatego, że mi się nie podoba, bo nie takie są kryteria. Obchodzi mnie to, że prosisz o fajki, a na żarcie Cię ponoć nie stać. I guzik mnie obchodzi, czy to dla koleżanki czy dla gacha. Ty prosisz - uznaję, ze dla siebie, bo przecież nie dla dzieci. A pisać, owszem, będę. Albowiem wolno i mi czuje się zobowiązana informować potencjalnych chętnych do pomocy, jaka to z Ciebie biedna sierotka. Z Twoją siostrą zakończyłam dyskurs na tym, ze mnie zwyzywała od najgorszych. Wiesz, jesteście do siebie niesamowicie podobne! Też napisała, ze jak mam coś do Ciebie, to mam pisać do Ciebie. Tylko w takim razie po kiego grzyba tak podkreśliłyście to pokrewieństwo i tak się szalenie wspieracie? No cóż... Teraz ponosicie konsekwencje. Tak to już jest, że jak się zaczyna bronić krewnych, czy być bronionym przez krewnych, to to się potem ciągnie za człowiekiem. A czy mnie obchodzi, czy ktoś pali przy Twoich dzieciach? Subiektywnie nie. Obiektywnie jak najbardziej, bo bierne palenie dzieciom szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 14:52 zakończyłam temat pisz sobie co chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 16:12 Zamiana ubranek za slodycze dla dzieci to nie za papierosy.... I tak z usmiechem odejmujesz przyjaciolce zdrowia?? No i 12zl na fajki..odrazu malboro..jak kolezanka wie ze nie masz co jesc dac dzieciom.... Rece opadaja. Masz na wychowaniu 2 dzieci, jak zauwazylas nawet komisja doszla do wniosku iz twoj syn nie potrzebuje wspomagania 24 godziny... Jesli mozesz napisz jakie ma symbole na orzeczeniu. W tej chwili tak naprawde co stoi na przeszkodze realizacji planow z praca z wrzesnia 2010?? W domu masz ojca corka na miejscu czyli moze sie nia zajac, syn najstarszy w szkole... Srednego wychowuje jego ojciec... Szkole masz w weekendy ...kiedy ojciec corki mzoe zostac tez z twoim najstarszym. O kwiecistosci twoich i siostry odzywkach na priv szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
okzsilip Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 20.07.11, 13:22 a co do mojej ciężarnej siostry nic nie powiem pomagam jej jak mogę oddałam łóżeczko ubranka po córce zarówno jak i moje jak i te co dostałam wszystko co miałam zbędne a przydatne jej dziecku i jej samej Odpowiedz Link Zgłoś
renata.36 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 22.07.11, 08:31 Tak sie zastanawiam. kiedy zajmujesz sie dziecmi-szczególnie tym dzieckiem z autyzmem??? Mam autystycznego synka i nie wcisniesz mi kitu .że tylko psycholog takiemu dziecku jest potrzebny.I nie dostałas orzeczenia???Na autyzm???Ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst IP: *.internet.radom.pl 22.07.11, 13:03 nie dostala orzeczenia, bo zapewne syn ma tyle wspolnego z autyzmem, co dorota z bieda. nie sadze, ze autorka watku podarowala ot, tak sobie, darmowa kase. bo widziszi, gdyby twoj syn mial cokolwiek ze spectrum autyzm, to jest ustawa ktora mowi ze nalezy sie swiadczenie pielegnacyjne-bez wzgledu na stopien choroby. ja tez mam autystyka i psycholog to tylko kropla w morzu. a moze to nie autyzm tylko dziecko zamknelo sie w sobie po stawianiu za piecem?! nie zdziwilabym sie gdybys specjalnie stawiala za tym piecem dziecko tylko po to, zeby mu spaczyc psychike i potem leciec na komisje po orzeczenie. ale lekarze nie sa tak krotkowzroczni:). Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 23.07.11, 02:14 Witam Kurcze a ja sie zastanawiam skad tak piekne zyczenia na priv dostaje... A tu jest ziarno pogrzebane..zem napuscila matki autystykow bo jej zazdroscimy postepow syna. Wiec Dorota uwierz mi czytajac twoje opisy zachowania syna nie mam czego Ci zazdroscic.. Kobieto zajmij sie dziecmi ale nie za piecem i tllumaczeniem iz twoje dziecinstwo jest teraz pietnem dla twoich dzieci -zrobilas dzieci z partnerami a nie dziecinstwem. Co do oceny na komisji, dzieczyny jesli zaprezentowa sie jak tu to jaki myslacy lekarz przynalby jej swiadczenie?? Nie ma wysjcia spelnij choc ta obietnice i frun do pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
fiabei Re: Przyjmę,żywność długoterminowa i środki czyst 12.08.11, 21:51 Nie wiem o co tu tak na prawdę chodzi - tylko co w wątku przeczytałam i chciałam tylko powiedzieć, że chyba mieszkamy niedaleko siebie i wiesz co? Praca jest, na jedną zmianę w dodatku i przedszkole od 7 do 17... Też jestem sama i - może ledwo, ledwo, ale daję radę. Chcesz namiary na firmę? Odpowiedz Link Zgłoś