Dodaj do ulubionych

Przyjmę Ubranka GDAŃSK

17.02.12, 00:29
Witam wszystkie mamy. Mam dwoje cudownych dzieci, córeczkę i synka. Niestety, zanim zaszłam w ciąże z córcią (mała ma 3 latka) miałam prace z umową na czas określony, który kończył mi sie praktycznie równo z urlopem macierzyńskim, i niestety umowa nie została mi przedłużona. Problemy osobiste zmusiły mnie do pozostania w domu, potem na świecie pojawił się synek, który niedługo kończy roczek. Staram się jakoś radzić, jednak wiadomo, nie zawsze jest kolorowo. Chętnie popracowałabym w domu, ale wiem, że wielu ludzi oferujący taką prace (chałupnictwo) jest niestety nieuczciwa:/ Bardzo lubię dzieci, więc chętnie zaopiekowałabym się jeszcze jednym Maluchem, takim, który na spacerki chodzi już na nóżkach :)
Jednak póki co zwracam się z prośbą do Was drogie Mamy- przyjmę ubranka dla córci (rozm od 92) i dla syneczka (od rozm 80). Wiem, że zdarzają się nieuczciwe osoby, które przyjmują ubranka na handel, sama oddaje i zdarzyło mi sie je później znajdować w dziale sprzedam. Ubranka mogę później zwrócić, napewno nie potrzebuje ich na handel. Może któraś mama miała by taniej do odsprzedania pampersy lub mleczko trójkę?? Lub do oddania?? Ze swojej strony mogę zaoferować coś słodkiego, uśmiech i miłe słowo. POZDRAWIAM:):):)
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 07:42
      Jakiej firmy mleko piją Twoje dzieci?
      • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 12:40
        córcia normalne, krowie, a mały nie wybrzydza, i Bebiko3 lubi i z rossmana Babydream3 i nan- ważne że mleczko.
    • nioma Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 08:17

forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 12:46
        z mopsu dostaje rodzinne, niecałe 140zł miesięcznie na dwoje dzieci. żadnych innych zasiłków nie mam, coś jeszcze :)?
        • nioma Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 12:52
          dokumenty potwierdzajace sytuacje do moderatorki forum
        • bj32 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.02.12, 17:25
          Masz jakiegoś męża? Ma dochód? Jaki? [To też możesz do mnie na maila]. Mieszkacie u siebie, czy na wynajmie? Gdzie mniej więcej? Ogólnie może coś o sobie napisz i swojej sytuacji...?
          • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 19.02.12, 22:27
            BJ32- wyśle Ci wiadomość, ale nie wiem za bardzo jak mam znaleźć maila do Ciebie..:) Ogólnie to o sobie napisze że jestem młodą mamą i nie proszę o pomoc finansową itp (z tego co słyszałam też tu można ją uzyskać) tylko o ubranka, bo naprawde-staram sie jak mogę sobie radzić :) a dzieci jak to dzieci, wiadomo, takie małe w mog wyrastają z ciuszków, dlatego proszę jedynie o taka pomoc... Pozdrawiam :)
            • missmiriam1 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 19.02.12, 22:42
              bj32@gazeta.pl
              • aurinko Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 13:07
                Czy sytuacja została potwierdzona?
            • aurinko Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 20.02.12, 10:58
              Ola, napisz z jakiej dzielnicy jesteś (możesz na maila - aurinko@gazeta.pl, nie musisz tutaj), postaram Ci się pomóc po potwierdzeniu sytuacji.
              • gd_3334 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 20.02.12, 11:52
                ja przyłączam się do aurinko (jesli mogę ;)) i po potwierdzeniu sytuacji podpowiem skąd uzyskac pomoc materialną i żywnościową'
                p.s aurinko może na wiosne jakaś kawa, my mamy do siebie rzut beretem ( tak mysle)
                • aurinko Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 13:08
                  gd_3334 napisała:

> p.s aurinko może na wiosne jakaś kawa, my mamy do siebie rzut beretem ( tak mys
                  > le)

Z przyjemnością :) Jestem do dyspozycji (jakby co napisz na gazetowego).
                  • papuzka_gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 15:17

Olu, z jakiej dzielnicy jestes? i czego Tobie na chwilę obecną brakuje, co sie zmienilo?

PS. Aurinko i Malgosiu, bardzo prosze myślcie o spotkaniu ze mna tez;)
                    • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 15:40
                      Cześć. Mieszkam na Ujeścisku. Tak jak już napisałam, bardzo byłabym wdzięczna za ciuszki. A jak by ktoś miał jakieś mleko modyfikowane po 1 roku lub jakieś pampersy 4-5 to byłoby też bardzo miło, ale zdaję sobię sprawe że to za wiele:) pozdrawiam:)

ps. sytuacje postarałam się udokumentować, zdjęcia poszły do Blanki
                      • aurinko Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 08:49
                        Ola ja mam mleko, z ciuszkow tez sie cos znajdzie tylko nie mam jak jechac na Ujescisko bo moj najmlodszy chory :(
                    • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 26.03.12, 15:26
                      papuzko- juz nie mieszkam na ujescisku, ale jesli nadal chcesz zaoferowac swoj pomoc jestem nadal chetna
                • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 04.03.12, 21:40
                  Gd_3334- nie mogę wysłać wiadomości do Ciebie, nieaktywowany profil. Moja sytuacja myślę że jest już potwierdzona, także jeśli twoja propozycja jest nadal aktualna będzie mi bardzo miło. Chętnie skorzystam z Twoich porad :) jak możesz napisz do mnie na gazetowego- jak juz wspomniałam ja nie mogę do Ciebie...
    • bj32 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 16:21
      Mam decyzję o rodzinnym.
      • papuzka_gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 16:33

Co prawda Ujescisko jest duze ale ja tez mieszkam na Ujescisku:)
        Jezeli mozesz, odezwij sie prosze do mnie na papuzka_gda@gazeta.pl

• ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 16.04.12, 13:25
          papuzko-nie wiem czy twoja propozycja jest dalej aktualne,ale jeśli tak to ja już na Ujeścisku niestety nie mieszkam,ale zawsze moge podjechac:)
      • megi231 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 16:35
        Jeśli jest Pani pokryc koszty wysylki to mam do oddania ubranka dla chłopca. Prosze napisac na priv.
      • marta1-8 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 21:07
        A jakieś inne dokumenty masz czy tylko decyzję o rodzinnym?
        Bo akurat taki papierek to chyba nie wiele wnosi do obrazu sytuacji w jakiej znajduje się autorka.
        • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 21:25
          Co jeszcze musze miec? Myślałam że rodzinne też wiele daje-decyzja, no ale może się myle?
        • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 21:33
          chyba mam jeszcze jakieś pity o dochodach, co były potrzebne do decyzji, bo wydaje mi sie że więcej wziełam.. ale nie jestem pewna,jutro zobacze. Nie wiem co jeszcze... umowe wynajmu????? kurcze, no naprawde nie wiem
          • marta1-8 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 21:43
            wszystko zależy od tego jakiej pomocy oczekujesz.
            Ja bym radziła wszystkie które przedstawiają Twoją sytuację.
            • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 23.02.12, 08:30
              napisałam czego oczekuje. Bj32 pisała mi że decyzja starczy. No ja oczywiście inne mam papierki jak np umowa wynajmu czy jakies pity. Ale decyzja to mało??
    • megi231 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 16:36
      mialo być jeśli jest Pani w stanie pokryć koszty wysyłki oczywiście:)
      • zona_mi megi231 22.02.12, 09:52
        Proszę zmniejszyć sygnaturkę do wysokości najwyżej czterech wersów.
        Może losowo te suwaczki?
    • doti111 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 21.02.12, 19:06
      Olu też jestem z Gdańska i mam rzeczy dla Twojego synka i inne. Mogłabym pomóc. Mieszkam na Zakoniczynie, to bardzo blisko Ujeściska. Napisze do Ciebie na gazetowego.
      • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 13:30
        doti111 chciałam napisać do Ciebie na gazetowego, ale pisze że masz profil nieaktywny...:/ mogłybyśmy się jakoś umówić, fajnie by było, to napisz może Ty do mnie,ok?:)
        • doti111 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 19:19
          Wczoraj napisałam do Ciebie wiadomość na gazetowego, doszła? Mój inny mail daugust@go2.pl
          • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 22.02.12, 20:25
            doti to ja napisze na ten inny adres, ten gazetowy chyba dopiero dzisiaj aktywowałam-nie pamiętam już-może wczoraj wieczorem. W każdym razie zaraz napisze do Ciebie z gazetowego:)
    • pati1133 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 23.02.12, 09:10
      Olu nie bierz tego do siebie,ale wiele rodzin bierze zasilek rodzinny a zarabia wiele wiecej niz na papierku. Zarejestrowani na najnizsza krajowa jest to niejednokrotnie na reke dla obu stron
      • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 23.02.12, 12:42
        Nie no jasne, ja wszystko rozumiem:) ale wiem też że tak naprawde to ogólnie ciężko coś w 100% udowodnić, trzeba by zamieszkać z taką osobą żeby wiedzieć, że nie kręci. Bo jak ktoś będzie chciał kombinować, to niestety będzie, taka jest smutna prawda:/ czasem mam wrażenie że więcej jest takich "kombinatorów" niż uczciwych ludzi. I to przez takie waśnie osoby myślę każdy z Nas jest podejrzliwy. Ja oczywiście zaraz wyszukam co tam jeszcze mam z dokumentów, zrobię fotki i przesyłam do bj32 :)
    • doti111 Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 29.02.12, 15:26
      Byłam dzisiaj u Oli w mieszkaniu. Myślę, że Jej rodzina naprawdę potrzebuje pomocy, że jest Ona uczciwą osobą. Ola tak jak pisała ma dwójkę dzieci. W domu czysto, wszystko zadbane lecz skromnie i widac, że im się nie przelewa. Dzieci też zadbane, czysto ubrane. Widać, że Ola dba o dzieci i dom. Więc jeśli ktoś miałby jeszcze ochotę w pomocy rodzinie Oli, to śmiało piszę, że Oni potrzebują pomocy i według mnie jest tak jak pisze o sobie Ola.
    • mama_zosiaczka Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 08.03.12, 11:29
      Witam,
      Ola podaj mi proszę swój adres na maila mama_zosiaczka@wp.pl - sama nie mam wiele, ale coś będę mogła pomóc.
      • mama_zosiaczka Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 08.03.12, 11:55
        I podaj jeszcze nr butów jakie noszą dzieci :-)
      • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 08.03.12, 12:02
        mamo zosiaczka- narazie adres jest mi nieznany dokładnie, bo jestem w trakcie przeprowadzki. Ale napisze maila, jakoś się zgadamy, dziękuje :)
    • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 08.03.12, 19:49
      nie bede miala dostepu do internetu przez chwile. Telefon do mnie ma Aurinko:) Pozdrawiam wszystkie mamy:)
      • meliba Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 20.03.12, 09:40
        Olu, jak już bedziesz miała dostep do netu, napisz do mnie na meliba@gazeta.pl. Mam ciuszki i butki po moim synku. Pozdrawiam
    • ola.gda Re: Przyjmę Ubranka GDAŃSK 17.06.12, 15:44
      dziękuje wszystkim mamom które pomogły:) niedługo bede sama miala troche do oddania ubranek po Patrysiu, ale wątek nadal aktualny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka