Dodaj do ulubionych

Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc

15.05.13, 11:08
Witam wszystkich zainteresowanych.
Wciąż borykam sie z problemem wyprawki dla drugiej pociechy. Założyłam juz jeden wątek ale nie ogarniam całego tego forum :( Do tej pory mam kontakt z jedną pania ktora oferuje ubranka ale dopiero w lipcu i jak to w zyciu bywa narazie nie wiem czy to sie uda. Bardzo prosze o pomoc w formie ubranek dla chłopczyka, jakichkolwiek grzechotek, kosmetykow itp. Do tej pory uzbierałam sama po ,,ciucholandach" pojedyńcze sztuki a nie stac mnie na zakup. Aktualnie mam termin cesarki na początek sierpnia. Z powodu przebiegu ciąży z zagrożeniem jestem na tz L4 jako bezrobotna w Up. Mój mąż jedynie dorabia i stara sie jak może ale jest ciężko. Żyjemy w trójke z nasza 5 letnią córeczką na wynajmie i ledwo co starcza na podstawowe oplaty. Obecnie korzystam z Mopr"u i mam przyznany ,,jeszcze" na maj zasilek okresowy w wysokosci 268 zl jak dobrze pamietam ale ledwo co starcza na pozostale jedzenie ;) Dostaje od nich również pomoc w formie żywności z UE za co jestem ogromnie wdzięczna, ponieważ w przeciwnym razie było by naprawde ciężko. Jeśli jest jakaś osoba która chce lub moze mi pomoc serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: 80.50.81.* 15.05.13, 11:56
      Od stycznia nic nie uzbierałaś?? A szanowny tatuś nie może ruszyć tyłka do pracy?
      • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 15.05.13, 12:08
        ze znajomych jak ktos miał dziecko to porozdawal po rodzinie a uzbieralam tak jak pisalam kilka sztuk, w tym reczniczek do kąpieli jeden i posciel, mam tez wanienkei sterylizator z darowizny choc nie mam pojecia jak sie go używa :) a szanowny tatus jak napisałaś Anno juz wspomniałam iz łapie każdą prace po kolei i stara sie ale chyba nie znasz sytuacji na rynku ze z umowa o prace jest teraz ciezko. Ledwo starcza na oplaty ale ważne że również próboje! ;) Nie prosze o pieniadze tylko o ubranka i inne jeśli ktoś ma zbędne.
        • mycha_marycha Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 15.05.13, 17:08
          Prosisz o pieniadze. Bo niestety, ale ktoś za te ubranka, które ewentualnie tobie odda musiał zapłacic. A na ciuchach nie możesz kupic? Kurczę u mnie za grosze dostępne są takie ciuszki, że aż chce się człowiek rozmanażac:)
          • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 15.05.13, 19:22
            Tak musiał zapłacic ale i ja po swojej córeczce myślałam ze nie zdecyduje sie juz na drugie i pomogłam jednej mamie w potrzebie oddając jej wszystko. A nie oszukujmy sie dużo ubranek sie również dostaje. A co do kupna to juz wyjaśniłam że nie stać mnie. Co mogłam to kupilam ale tak jak pisałam jest to tylko kilka sztuk. Nawet takie ,,grosze" trzeba miec zeby pozwolic sobie na kupno, a ja licze każdy grosz żeby i na życie starczyło.
            • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 15.05.13, 19:24
              narazie jestem w kontakcie z jedną z Dobrych Mam która obiecuje mi ubranka ale czy je otrzymam odezwe sie jak je bede miec :)
            • Gość: Anna Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: 80.50.81.* 16.05.13, 10:10
              To może nie trzeba było się decydować na drugie dziecko nie mając pieniędzy na jego utrzymanie? A koszty będą rosły z wiekiem...
              • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 16.05.13, 10:50
                tak życzliwe komentarze zawsze sie znajdą od ludzi którzy nie chca pomóc a tylko skomentowac ;) To jest sytuacja przejściowa, po porodzie mam miec opieke dla maleństwa a córka do przedszkola tak wiec bede mogła iśc do pracy :) Wtedy i ja bede mogla oddac ubranka po synku innej mamie w potrzebie
                • Gość: Nikola Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 12:39
                  Tu nie chodzi czy ktoś chce pomóc czy nie.Ania dobrze napisała zamiast decydować się na drugie dziecko trzeba było iść najpierw do pracy i na nie zarobić.
                  • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 16.05.13, 14:21
                    tylko gdy decydowaliśmy sie mąż jeszcze w miare zarabiał i uznaliśmy że nas stac :) krótko potem sytuacja w pracy jego sie zmieniła, trudno-czasem i tak w życiu bywa. Nie bede teraz żałować bo moim zdaniem teraz to juz trzeba sie cieszyć :) w tamtym okresie ja również nie mogłam podjąć pracy, bo mała często chorowała ale i nie mialam nikogo do opieki nad nią :( Byłam i jestem nadal zarejestrowana w Urzedzie Pracy, zgłaszałam sie na wszelakie kursy, ale z pracą jest ciężko. Niestety nie jestem jakimś medium i nie spodziewalam sie ze sytuacja tak diametralnie sie zmieni. prosze uwierzyć proszenie o pomoc nie jest przyjemne bo własnie jest mnóstwo przykrych komentarzy nie raz ale trzeba czasem dume zchowac w kieszeń. Dziś ja prosze o pomoc ale maluszek wyrośnie z ubranek i ja bede mogła pomóc kolejnej mamie. A sytuacja finansowa mam nadzieje że sie wkońcu poprawi po porodzie kiedy to i ja bede mogła podjąć prace.
                    • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 24.05.13, 09:07
                      Coś mataczysz, serdeńko. Termin masz na początek sierpnia, czyli zaszłaś na przełomie października i listopada, w styczniu już prosiłaś o pomoc... Czyli co? W listopadzie mąż w miarę [!] zarabiał, i tak siedzieliście na wynajmie, totalnie nic nie mieliście i zdecydowaliście się na dziecko? I od ponad pół roku udało Ci się zebrać kilka ciuszków? Kawałek wyżej sama zauważasz, że większość się dostaje, ale cuda, panie, cuda - Twoi krewni i znajomi wszystko powydawali i pustki panują?
                      "Niestety nie jestem jakimś medium i nie spodziewalam sie ze sytuacja tak diametralnie sie zmieni."
                      Nie trzeba być medium, żeby wiedzieć, że jak się nie ma własnej chałupy, to rozmnażanie się jest ryzykowne. W dodatku bardzo to miłe, że masz nadzieję, ale nadzieją dzieci nie nakarmisz i w nadzieję ich nie ubierzesz.
                      Idź na Pomocne emamy i zobaczymy, co da się zrobić, chociaż beztroska bije z Ciebie wielkim blaskiem.
                      A co do przykrych komentarzy: musisz się z nimi pogodzić. Głupota czasem boli.
            • mycha_marycha Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 16.05.13, 17:13
              Sorki, ale jak ktoś pisze, że nie prosi o pieniądze tylko jakieś ciuszki już niepotrzebne to troszkę dziwnie brzmi. Nie każdy dostaje je za darmo.
            • mycha_marycha Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 18.05.13, 16:49
              U mnie za "grosze" jak to się określiłam można kupic bardzo dużo ciuszków. I mam tutaj na myśli kwotę 20, 30 zł (jak na ubrania to naprawdę można określic taką kwotę groszami). Ostatnio kupowałam dla moich bliźniaków rzeczy i kupiłam ich całkiem sporo. Za tą kwotę nie kupiłabym nawet jednej nowej pary spodni, nie mówiąc już o dwóch parach. Wiem jakie są wydatki na dzieci - mam ich troje.
              Dlatego zaproponowałam zaopatrzenie się na ciuchach bo to najtaniej wychodzi. Chyba że w Twojej miejscowości nie ma takich miejsc, a ewentualnie jak są to są bardzo drogie.

A tak swoją drogą to zazdroszczę Wam, tym przezornym i myślącym na przód.Mam tutaj na myśli pomysł ogłoszenia w necie, że macie takie a nie inne potrzeby. I nie mówię tutaj jakoś złośliwie. Nic z tych rzeczy. Ja jako osoba bardzo oszczędna od niedawna mam net. Nawet nie wiedziałam, że są takie strony, że można coś oddac lub przyjąc. Popieram to. jest to bardzo pomocne. Ja za swoją wyprawkę zapłaciłam kokosy jak się później okazało, bo po pierwsze nie przypuszczałam, że tak wcześnie znajdę się w szpitalu i już z niego nie wyjdę. Po drugie nie miałam od kogo odkupic rzeczy używanych, a ciuchland otworzył się jak dzieciaki miały jakiś rok.
    • 2-aleksandra1981 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 16.05.13, 15:19
      Skąd jesteś ?
      • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 16.05.13, 20:01
        z Bytomia ze Śląska :) a co do wczesniejszej wypowiedzi nie chciałam nikogo urazić i rozumiem ze sie kupuje ubranka. Ale być może są osoby chętne przekazać je dalej
      • joann79a moge oddac za koszt paczki 16.05.13, 20:40
        jesli bedziesz chetna podam numer konta:)
        napisalam tutaj ale nikt sie nie zglosil
        forum.gazeta.pl/forum/w,42644,144406667,144406667,oddam_ubranka_dla_chlopca_za_koszt_paczki.html
    • Gość: zniesmaczona Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 12:00
      grunt to dobre samopoczucie ;) Gratuluję potomka i braku odpowiedzialności :)
      • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 17.05.13, 13:29
        joann79a tak jasne jestem jak najbardziej zainteresowana ale przelew mogłabym zrobić dopiero za kilka dni jak dostane pieniążki z Mopsu :)
        zaś do : zniesmaczona
        cytując Twoją wypowiedz: > grunt to dobre samopoczucie ;) Gratuluję potomka i braku odpowiedzialności :) Życzę Ci by Twoje życie toczyło sie jak najlepiej i byś nie obudziła sie jednego dnia zalana złymi wiadomościami o pracy i ulegających zmianie Twoich finansach. Może wtedy zamiast besztac ludzi i poniżać ( bo tak to odczułam) zrozumiesz ze poprosić o pomoc to nic złego i nie spotkają Cie tak beznadziejne komentarze typu Twojego, ktore naprawde potrafią popsuć humor
    • joann79a Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 18.05.13, 15:23
      o.k. jak tylko bedziesz gotowa odezwij sie na priv, paczka juz spakowana:)
      • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 23.05.13, 22:03
        joann79a Dziekuje Ci bardzo ale natrafiłam na Anioła który przesłał mi wielkie pudło ubranek :))
        TAK WIĘC NARAZIE dZIĘKUJE ale w zupełnosci starczy mi to co dostałam :)
        • Gość: M. Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 22:36
          Na miejscu Joan bym sie wkurzyla...
        • Gość: ola Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 08:51
          ...i za ktore pewnie nie trzeba bylo pokrywac kosztow przesylki....
          • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 24.05.13, 09:10
            Za free i z dostawą do domu. I jakże nieoczekiwanie...
            Kurde, czemu mi nikt prawie takich prezentów nie robi? :>
            • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 24.05.13, 09:39
              nie ,nie za free mialam pokryc koszty wysylki wiec czytajcie dokladnie :P a nie jestem zbieraczem i nie bede gromadzić ubranek nadmiar bo inne mamy tez potrzebuja a ja nawet nie mam gdzie trzymac.
              • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 24.05.13, 15:07
                Ja też nie jestem zbieraczem, acz w piątym miesiącu ciąży miałam już gotową pełną wyprawkę. A nie "tylko kilka ubranek"...
                Natomiast szalenie mi się podoba styl, w którym "prosisz"... Ciekawe, czy znajdą się jacyś chętni do pomocy...
                • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 24.05.13, 18:23
                  Jak widać znaleźli sie więc zbyteczne są Twoje komentarze doprawdy. Gratuluje iz mialas calą wyprawke ,ja również już mam prawie całą :p wątek zamykam ;)
                  • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 25.05.13, 11:50
                    Jesteś stanowczo zbyt pyskata jak na proszącą. Gratuluję.
                    Komentować będę wedle woli, a zamknąć możesz drzwi od łazienki, nie zaś wątek :D
                    • majkaaa89 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 25.05.13, 12:13
                      Tak masz racje jestem do Ciebie pyskata bo zauważyłam iz tylko mnie atakujesz i oceniasz a nie o to chodzi. Nie chcesz pomagac to Twoja decyzja tylko po co te wszystkie przykrosci? Co Ci daję poniżanie i krytykowanie innych? Czy doprawdy czujesz sie lepsza pisząc takie rzeczy innym? To iz bylam w potrzebie nie znaczy iz pozwole sobie na takie traktowanie. Prosząc o pomoc nie musi oznaczac iz jestem gorsza itp by czytac potem takie komentarze, poprostu znalazlam sie w takiej a nie innej sytuacji. Wiec nie rozumiem z kąd u Ciebie takie zdziwienie iz czlowiek w takiej sytuacji sie broni? Nikt nie lubi byc tak traktowany :( Nawet proszący ;P Troszke więcej zrozumienia na przyszlosc i zastanowienia czy potrzeba jest krytykowac ;)
                      • Gość: bleeee Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 12:22
                        Potem będą kolejne prośby o mleczko dla syneczka, pieluszki, zabaweczki bo chwilowo w dalszym ciągu będą kłopotyfinansowe! Nie było z kim zostawić jednego to dwójkę i to niemowlaka będzie z kim? Fantastka
                        Postawę masz taką że Ci się należy, bo prosić to nie wstyd. Ale świadomie dzieci na świat sprowadzać mimo ciężkiej sytuacji to jest WSTYD, chyba że się ma 13 lat i siano zamiast mózgu! Więcej pokory bo taka a nie inna sytuacja potrwa długo a zniechęcisz ludzi do siebie tak, że nawet rady nie udzielą!
                      • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 25.05.13, 12:25
                        Skarbie, jak się już zorientujesz, do kogo skaczesz, to wtedy pogadamy. Więcej pokory, bo następnym razem za niewyparzoną buźkę nikt Ci nie pomoże.
                        I owszem, będę krytykować, bo bezmyślne zachodzenie w ciążę i totalny tumiwisizm są dla mnie obrzydliwe.
                        A to, czy to lubisz, czy nie, to już Twój problem. Okaż szacunek ludziom, od których możesz być zależna teraz czy w przyszłości. Z ciuszków dziecko wyrośnie, a Ty znowu tu przyjdziesz prosić o pomoc. Jak sądzisz - ilu będzie chętnych?
                        • tekl.a278 [...] 14.06.13, 19:44
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • bj32 tekl.a278 14.06.13, 20:56
                            Nie wnikam, kim dla ciebie jestem. Miarkuj się.
                      • Gość: DWD Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.net.stream.pl 11.06.13, 12:35
                        Nie chcesz może wózka ;)? Głęboki z opcją spacerówki, rączka przekładana, wkładka dla niemowlęcia i takie inne bajery. Granatowy w jasną kratę.
                        Nie jest to szczyt nowoczesności, ale darowanemu... i tak dalej
                        • madzia2808 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 12.06.13, 14:02
                          odezwij się na priv. może coś znajdę.
    • domza2 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 13.06.13, 22:11
      Ale dlaczego tak jedziecie po tej proszącej. Ja się jednak zgadzam z tym, że to, że ktoś jest tym nieszczęsnym "proszącym" to naprawdę nie znaczy, że musi stopy lizać. A że dziewczyna ma dziecko w drodze , chce wychować, a sytuacja ciężka, - tak się zdarza. MI się w życiu udało, Tobie też, a komuś innemu nie. Czy trzeba od razu tak? Po głowie?
      • bj32 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 01.07.13, 18:41
        Już Ci wyjaśniam: kilka milionów osób zrobiło sobie źródło utrzymania z netu. Są proszącymi... i niczym więcej. Mnożą się na potęgę, biorą [lub nie] świadczenia i wszędzie proszą, proszą, proszą... i dobrze im się żyje w używanych, dostarczonych przez kuriera ciuchach, jedząc dostarczone żarcie, piorąc w dostarczonych proszkach... albo prowadząc pokątny handelek.
        Oddam/ jest forum na jednorazowe potrzeby, czyli "potrzebuję parę sandałków 22", a nie "dajcie mi wszystko. Od "wszystkiego" są Pomocne emamy. No, ale tam się trzeba wykazać papierami i inicjatywą, bo tam nie ma jeleni, a jeśli są, to są tępione.
        I nie ma to nic wspólnego z lizaniem czegokolwiek. Bo zdajesz sobie sprawę, ze za te wysłane dobra ktoś kiedyś zapłacił, więc daje z własnej kieszeni?
    • Gość: Marta Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 11:03
      a co potrzebujecie??? odezwij sie na maila!!! martusia1901@wp.p
      • kremciapciulkowy Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 20.07.13, 18:02
        Mam do oddania nowy, głęboki, piękny wielofunkcyjny wózek. Czy potrzebny? Mogę wysłać kurierem pod koniec lipca.
    • eva2012 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 31.07.13, 23:54
      Nie stać Cię na kupno ubranek za kilkanaście (kilkadziesiąt) zł w ciucholandzie a stać Cię na internet?? Ciekawe....
    • izula1978 Re: Bedzie Syn! :))) Prosze o pomoc 01.08.13, 10:34
      chętnie oddam dużą ilość ciuszków dla chłopca w rozmiarze od 0 do 6 m-cy.
      Proszę o namiary-adres,telefon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka